Menu

Gouden Driehoek & Ranthambore

Tijdens deze afwisselende 8-daagse rondreis kunt u in korte tijd de wonderen van India ontdekken. U bezoekt de steden in de Gouden Driehoek: Delhi, Agra en Jaipur. Naast de culturele hoogtepunten als de Taj Mahal, kunt u in India ook genieten van de natuur. In het Ranthambore Nationaal Park gaat u onder begeleiding van een deskundige ranger op zoek naar de tijgers die er in het park leven. Een bijzondere ervaring.

Noot: Uitbreiden van deze reis is uiteraard mogelijk. Ook kunt u desgewenst verblijven in luxere accommodaties. We passen de reis graag op maat voor u aan.

Reisduur: 8 dagen

Delhi - Jaipur - Ranthambore NP - Agra (Taj Mahal)

Vraag vrijblijvend een offerte aan »

Reisroute: Gouden Driehoek & Ranthambore inklappen

Waarom deze reis?inklappen

 • U bezoekt de steden in de Gouden Driehoek: Delhi, Agra en Jaipur en ontdekt in korte tijd de wonderen van India.
 • nog een hoogtepunt: tijgerpark Ranthambore!
 • verblijf in sfeervolle kleinschalige hotels
 • vervoer per auto met privéchauffeur; bij twee personen heeft u de keuze uit een personenauto of een SUV tegen een meerprijs, vanaf vier personen in een comfortabele minibus.
 • Inclusief entreegelden en een lokale (Engelssprekende) gids bij de bezienswaardigheden.
bekijk meer

Dag tot daginklappen

Humayun’s Tomb - Delhi - India
Dag 1 (Vliegreis op eigen gelegenheid) - Delhi
Vandaag start uw reis met PANGEA Travel. Na aankomst op de luchthaven van Delhi wordt u door onze lokale vertegenwoordiging verwelkomd en wordt u naar uw hotel gebracht.

Noot: PANGEA Travel kan ook uw internationale vlucht verzorgen.
Dag 2 Delhi
Samen met een Engelssprekende gids maakt u een stadstour door New Delhi en Old Delhi. Het belangrijkste verschil tussen beide stadsdelen is dat New Delhi is gesticht door de Britten. Hierdoor heeft dit deel van de stad een Brits karakter en is het planmatig is aangelegd, dit in tegenstelling tot Old Delhi. Tijdens de stadstour ziet u onder andere de pilaar Qutab Minar, het Rode fort (buitenkant), de India Gate, Raj Ghat (gedenkplaats Mahatma Gandhi), de tombe van keizer Humayun en de levendige wijk Chandni Chowk.
Dag 3 Delhi - Jaipur (ca. 260 km)
Na het ontbijt rijdt u in ongeveer zes uur naar de stad Jaipur, de hoofdstad van de deelstaat Rajasthan. Deze stad wordt ook wel de ‘roze stad’ genoemd vanwege de roze kleur van het zandsteen van de gebouwen. Na aankomst checkt u in bij het hotel. Indien de tijd het toelaat kunt u op eigen gelegenheid een bezoek brengen aan het Art-museum, de Govinda Deva tempel of winkelen in de Johari Bazar (o.a. katoen en sieraden).

Noot: als u Delhi graag op een wat actiever manier wilt ontdekken, dan kunt u vanmorgen ook vroeg uit de veren om Old Delhi op de fiets te verkennen. Tijdens deze gegidste excursie bezoekt u niet alleen de bekende highlights zoals Chandni Chowk en de Jama Masjid, maar ook verborgen pareltjes die u anders niet gauw zou vinden.
Dag 4 Jaipur
In de ochtend brengt u een bezoek aan Amber Fort. Aan de voet van het fort staat een jeep voor u klaar waarmee u naar boven wordt gebracht. U heeft ruim de tijd om hier rond te kijken. In de middag maakt u een stadstour in Jaipur. U ziet onder andere het Stadspaleis, de Hawa Mahal (paleis van de winden) en het Observatorium. Het kleine textielmuseum in het stadspaleis is een aanrader. Hier ziet u kledingstukken van voormalige Maharadja's van Jaipur, waaronder een Maharadja die ca. 250 kg woog!

Noot: Wij kiezen er bewust voor om de rit naar Amber per jeep aan te bieden. De olifanten worden namelijk slecht behandeld. Daarnaast zijn ook de wachttijden voor een olifant lang en wordt u lastig gevallen door verkopers.
Dag 5 Jaipur - Ranthambore National Park (ca. 160 km)
U verlaat Jaipur en rijdt in circa drie uur naar het Ranthambore National Park. Onderweg kunt u genieten van het Indiase landschap. In de namiddag maakt u een eerste gamedrive per open terreinwagen (op indeling met ca. 20 rezigers). Onder leiding van een ervaren gids gaat u op zoek naar het grote en kleine wild dat in het park voorkomt.

Noot: tegen een meerprijs kunnen we een safari per jeep (op indeling met max. 6 reizigers) voor u reserveren.
Dag 6 Ranthambore National Park
Met een deskundige ranger verkent u vandaag wederom het Ranthambore National Park. In de (vroege) ochtend en avond staan safari's op het programma. Het Ranthambore NP beslaat een oppervlakte van ca. 410 km2 en heeft een rijke diversiteit aan flora en fauna. Het park behoort tot de mooiste parken van Noord-India en is een van de beste plekken ter wereld om tijgers in het wild te spotten. Naast tijgers leven er ook Chital- en Sambar herten, wilde zwijnen, hyena's, jakhalsen en vossen. Tevens ziet u er vele soorten vogels en reptielen.
Dag 7 Ranthambore NP - Agra (ca. 295 km)
Na het ontbijt rijdt u naar Agra (ongeveer zes uur rijden). Onderweg brengt u een bezoek aan de verlaten stad Fatehpur Sikri. Door watergebrek is deze voormalige hoofdstad van het Mughal-rijk verlaten. De middag is ter vrije besteding. U verblijft in een sfeervol guesthouse nabij de Taj Mahal.
Dag 8 Agra - Delhi (ca. 200 km) >
In de vroege ochtend brengt u een bezoek aan de Taj Mahal (gesloten op vrijdagen). Op dit tijdstip is de lichtinval met de opkomende zon fascinerend. De Taj is gebouwd in opdracht van de grootmogol Shah Jahan voor zijn overleden echtgenote Mumtaz Mahal. De bouw heeft bijna 20 jaar geduurd. U zult versteld staan van de prachtige details die in dit monument verwerkt zijn, in combinatie met de perfecte symmetrie. Shah Jahan had voor zichzelf eenzelfde monument, maar dan in het zwart in gedachte. Deze is echter nooit gerealiseerd. Hij is bijgeplaatst in de Taj Mahal in een tombe naast zijn echtgenote. Zijn tombe is het enige element in het hele gebouw die de symmetrie doorbreekt. Vervolgens reist u in ca. 5 uur (sterk afhankelijk van het verkeer) terug naar de luchthaven van Delhi voor uw terugvlucht.

Tip: alleen het noodzakelijke mag mee naar binnen bij uw bezoek aan de Taj Mahal. Laat eventuele tassen achter in de auto. Uw gids zal u hier van tevoren over inlichten. Tevens is het goed om vooraf te weten, dat een bezoek aan de Taj Mahal maximaal drie uur in beslag mag nemen. Dit is een nieuwe regel om hele grote massa’s op het terrein tegen te gaan.

Noot: Uiteraard kunt u de Taj Mahal en/of het fort ook de dag ervoor al bezoeken indien u vandaag liever niet te vroeg opstaat i.v.m. de lange terugreis.

Noot: Mag het van u juist wel wat actiever? Dan kunt u na het bezoeken van de Taj Mahal de fiets op, om het een gids het platteland van Agra te verkennen. Na enkele minuten fietsen staat u namelijk al tussen de koeien, geiten, akkers en vrolijk geschilderde huisjes. Een bezoek aan een dorpsschooltje is ook mogelijk. Echt een aanrader!

Noot 2: afhankelijk van uw vluchttijd kunnen we een hotelovernachting of dagkamer in Delhi aan het programma toevoegen (nog niet inbegrepen).

Noot 3: PANGEA Travel kan ook uw internationale vlucht verzorgen.
bekijk meer

Inclusief / exclusiefinklappen

De volgende zaken zijn inbegrepen en niet inbegrepen in deze reis.

Inbegrepen

 • genoemde transfers en vervoer tijdens excursies per auto met privéchauffeur
 • alle overnachtingen conform programma
 • maaltijden conform programma
 • alle services zoals genoemd in bovenstaand programma
 • genoemde excursies met bijbehorende entreegelden
 • deskundige Engelssprekende lokale gidsen bij de bezienswaardigheden
 • jeephuur bij Fort Amber in Jaipur
 • uitgebreid informatiepakket met landeninfo, vouchers, e-tickets en hotellijst bij uw reisbescheiden
 • assistentie tijdens uw reis (24 uur per dag bereikbaar)
 • bijdrage SGR: € 5 per persoon
 • bijdrage Calamiteitenfonds: € 2,50 per boeking (per 9 personen)
 • boekingskosten: € 25 per boeking

Niet inbegrepen

 • internationale vliegreis (eventueel ook via PANGEA Travel te boeken)
 • visumkosten India: e-visum à USD 25 p.p. (voor vertrek aanvragen)
 • vervoer op de dagen en dagdelen ter vrije besteding (zonder excursies)
 • optionele excursies en bijbehorende entreegelden
 • evt. vroege incheck / late uitcheck
 • fooien
 • reis- en annuleringsverzekering
bekijk meer

Prijsinklappen

Prijsindicatie: € 1.000 - € 1.250
De indicatieprijs van deze reis bedraagt ca. € 1.075,- per persoon voor het hoogseizoen. Deze prijsindicatie is o.b.v. twee personen samenreizend. bekijk meer

Accommodatiesinklappen

Hotel Palace Heights - Delhi
Palace Heights is een van de zeer weinige kleinschalige hotels in Delhi met een zeer gunstige ligging; direct aan Connaught Place. Ideaal wanneer u op eigen gelegenheid de stad wilt verkennen en op pad wilt naar restaurants en barretjes. De ca. 14 kamers zijn stijlvol ingericht met een modern design. Een persoonlijke service staat bij Palace Heights hoog in het vaandel. Het bijbehorende Zaffran restaurant behoort tot één van de beste restaurants in Delhi. Een zwembad is niet aanwezig. Omdat het hotel maar klein is, en erg populair, is het wel vaak gauw volgeboekt.

Mandawa Haveli Jaipur - Jaipur
Heeft u zich altijd al even een Rajput prins of prinses willen voelen? Dan biedt een verblijf in de Mandawa Haveli in Jaipur daartoe een uitgelezen kans! Hier kun je je onderdompelen in de sfeer de vroegere heersers van dit gebied. De elegantie en grandeur van weleer zijn goed bewaard gebleven in dit klassieke heritage resort. Prachtige patios, bogen en doorkijkjes sieren het indrukwekkende pand uit 1896. Er zijn 70 kamers, een zwembad, een restaurant en vele prettige zitjes in de tuin en de galerijen.

The Sher Garh Resort - Ranthambore National Park
Op 1,5 kilometer van de ingang van het Ranthambore Nationaal Park ligt deze fraaie accommodatie. Verspreid over een groot terrein met prachtig aangelegde tuinen liggen de gastenkamers. Dit zijn zowel cottages als luxe tenten. Hier bestaan de muren weliswaar uit tentdoek -ter verhoging van de safarisfeer- maar verder doet het niet onder voor een 'gewone' hotelkamer. En wat is er fijner dan na een safarimiddag even lekker af te koelen met een frisse duik in het zwembad?

The Coral Tree - Agra
Het Coral Tree is een kleinschalige, knusse, sfeervolle, huiselijke en informele accommodatie in Agra, waar werkelijk geen kamer hetzelfde is. Wel hebben ze gemeen dat ze allemaal schoon en netjes én zeer kleurrijk zijn. Deze fijne ambiance vindt u ook zeker in de prettige ommuurde tuin, waar het goed toeven is in de zitjes op het gazon of tussen de bloembakken. Er zijn veel gemeenschappelijke zitjes en overal groeit en bloeit wat. Een oase van rust en groen in het hectische Agra. De vriendelijke gastfamilie kan desgewenst een kookles verzorgen en de Taj Mahal ligt op loopafstand. Met op de achtergrond het gemoedelijke gerammel van de afwas schuift de familie graag aan tafel aan, om u wat te vertellen over de Indiase cultuur en familiekiekjes te laten zien. Een heel bijzonder en huiselijk logeeradresje!

bekijk meer
Vraag vrijblijvend een offerte aan »