Menu

Zuid-India reis: van Chennai naar Kerala

Deze verrassende 19-daagse privéreis laat u kennis maken met Zuid-India, van de oostkust naar de westkust. Deze reis is geschikt voor zowel de cultuur- als de natuurliefhebber. Per auto met privéchauffeur reist u door kleurrijke plaatsen als het 'Franse' Pondicherry, Madurai met haar duizelingwekkende tempels en Cochin met haar rijke koloniale geschiedenis, om te eindigen aan het strand van Mararikulam. De groene kant van India ziet u in het Periyar National Park maar ook tijdens het verblijf op een houseboat in de backwaters van Kerala. Een zeer afwisselende reis!

Reisduur: 19 dagen

Chennai - Mahabalipuram - Pondicherry - Tanjore - Trichy - Madurai - Munnar - Periyar - Backwaters (houseboat) - Emerald Isle - Cochin - Mararikulam

Vraag vrijblijvend een offerte aan »

Reisroute: Zuid-India reis: van Chennai naar Kerala inklappen

Waarom deze reis?inklappen

 • overnachting op een houseboat; een unieke ervaring! Mét airco
 • bijzonder verblijf in een homestay in de backwaters
 • het mooiste van de staten Tamil Nadu én Kerala
 • vervoer met per auto met privéchauffeur
 • inclusief entreegelden en een lokale (Engelssprekende) gids bij de bezienswaardigheden
bekijk meer

Dag tot daginklappen

zonsopkomst op kanaal 2 - Backwaters - India
Dag 1 (Vliegreis op eigen gelegenheid) - Chennai - Mahabalipuram
Vandaag start uw reis met PANGEA Travel. Na aankomst in Chennai wordt u verwelkomd door onze lokale vertegenwoordiging. Aansluitend wordt u naar uw hotel in Mahabalipuram gebracht, nauwelijks een uurtje rijden van de luchthaven, en lekker rustig aan zee.

Noot: PANGEA Travel kan ook uw internationale vlucht verzorgen.
Dag 2 Mahabalipuram
In de ochtend bezoekt u samen met uw chauffeur de belangrijkste attracties van Mahabalipuram. Deze plaats is vooral bekend om de historische monumenten die ook op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staan. U ziet diverse tempels, zoals de Seashore Tempel en de Five Radhas; een groep monumenten van uit steen gehakte dierenfiguren. De middag is vrij te besteden.
Dag 3 Mahabalipuram - Pondicherry
De reis gaat verder in zuidelijke richting naar het kustplaatsje Pondicherry (circa drie uur rijden). Na aankomst wordt u naar het hotel gebracht. De rest van de dag is ter vrije besteding. Pondicherry is een beetje Frankrijk in India. Pondicherry (of tegenwoordig Puducherry) heeft een boulevard waar men heengaat om te flaneren, brede lanen omzoomd door bomen en bougainvillea, Franse straatnamen, koloniale panden, een lossere belasting op alcohol en wie weet vindt u wel een verdwaalde baguette, maar het blijft natuurlijk wel India. In het nieuwere deel van Pondi zijn gebruikelijke chaos, hectiek en getoeter dus zeker ook vertegenwoordigd.
Dag 4 Pondicherry
Vandaag maakt u een stadstour en ziet u onder andere de Ecole Francaise d' Extreme Orient, het Franse Instituut en de tempel van de Ashram van Aurobindo waar volop keramiek en lokale producten worden verkocht. De stad is ook goed te voet te verkennen. U zult er vele invloeden van de Franse en Portugese koloniale geschiedenis terugvinden.
Dag 5 Pondicherry - Tanjore (ca. 170 km)
In de ochtend vertrekt u richting Tanjore (ongeveer vier uur rijden). De eerste stop van vandaag is in Chidambaram, bekend om de Nataraja en Chidambaram tempels. Chidambaram is een belangrijke bedevaartsplaats in de Caleroon vallei. Vervolgens gaat de reis verder naar Tanjore. Onderweg kan in overleg met de chauffeur ook gestopt worden bij Gangaikondacholapuram, de enorme tempel uit de tijd van de Chola keizer. Vervolgens naar het hotel in Tanjore voor overnachting.
Dag 6 Tanjore
Vandaag brengt u een bezoek aan Tiruchchirappalli (Trichy), gelegen op de oevers van de Cauvery rivier. Het is ongeveer anderhalf uur rijden. De belangrijkste bezienswaardigheid in Trichy is de Ranganatha tempel; de grootste in India. Deze tempel maakt Trichy een belangrijke bedevaartsplaats voor Hindoes. Ook een bezoek aan Rock Fort, de Jambukeshwara tempel, Tiruvannaikaval, Srirangam en diverse musea en kunstateliers zijn de moieite waard. Na dit bezoek wordt u terug gebracht naar Tanjore, waar tevens een stadstour op het programma staat. U ziet hier onder andere de Brihadishwara tempel, welke geheel in de Dravidian stijl is gebouwd, en een gigantisch beeld van Nandi. Tanjore staat tevens bekend om de diverse kunstobjecten en de vele ambachten die hier te vinden zijn, zoals aardewerk, zijde, juwelen en koperen, bronzen en zilveren beelden.
Dag 7 Tanjore - Madurai (ca. 160 km)
Uw privéchauffeur brengt u vandaag naar Madurai (ongeveer vier uur rijden). Madurai staat bekend om zijn festivals en tempels. De stad is ook een belangrijke bedevaartsplaats voor Hindoes. Na aankomst wordt u naar het hotel in het centrum gebracht. De middag is ter vrije besteding om deze levendige stad te verkennen. 's Avonds bent u getuige van een Aarti ceremonie bij de Shree Meenakshi Tempel.
Dag 8 Madurai - Munnar (ca. 160km)
In de ochtend maakt u een stadstour met bezoek aan de overdadig gedecoreerde Meenakshi-tempel. Vanwege deze tmpel is Madurai een belangrijk Hindoeistisch bedevaartsoord. U maakt een wandeling over de hoofdstraat die naar de tempel loopt.
In de middag wordt u naar uw volgende bestemming gebracht, de heuvels in, naar het koelere Munnar.
Dag 9 Munnar
U gaat vandaag op pad om Munnar en omgeving te verkennen. Op de theeplantages ziet u vrouwen werken die theeblaadjes plukken. Op de rug dragen zij traditionele bamboe manden die met een touw om het voorhoofd zijn gebonden. Ook bezoekt de Lockhart Gap vanwaar u een prachtig uitzicht heeft over de Annamalai-heuvels en de lager gelegen theeplantages in de vallei. In de omgeving leeft ook een zeldzame berggeit, de Nilgiri tahr.
Dag 10 Munnar - Periyar
De reis gaat verder naar Periyar, een rit van circa vier uur. In overleg met uw chauffeur kunt u onderweg een stop maken, bijvoorbeeld voor het maken van foto's of het bezoeken aan een lokale markt. De chauffeur weet de juiste plekjes te vinden en geeft u uitleg onderweg. Het plaatsje Thekkady is een goed uitgangspunt voor een bezoek aan het Periyar National Park; dit staat morgen op het programma.
Dag 11 Periyar National Park
Vandaag brengt u een bezoek aan het nationale park en staat er natuurwandeling op het programma. Onder begeleiding van een deskundige gids maakt u een wandeling door het park. Tevens krijgt u uitleg over de verschillende specerijen die u tegenkomt. In deze regio worden onder andere kardamom en vanille verbouwd. Optioneel kunt u een bootsafari reserveren. Vanaf de boot kunt u het wild in het park goed spotten. Zo heeft u de kans om olifanten, wilde honden, zwarte langoers, otters, schildpadden en vele vogelsoorten te zien.
Dag 12 Periyar - Backwaters/houseboat
U wordt 's morgens naar Alleppey gebracht (ongeveer 3,5 uur rijden. Hier ligt de houseboat voor u klaar waarna u al varend het natuurgebied van Kerala (Backwaters) gaat verkennen. U passeert lokale dorpen en kunt genieten van de prachtige natuur. Een unieke ervaring! Naast een kapitein gaat er ook een kok mee, die de heerlijkste maaltijden bereid in een keukentje aan boord. U hoeft alleen maar te ontspannen en te genieten van het landschap dat voorbij glijdt. 's Avonds wordt aangemeerd op een rustig plekje. Onder de sterrenhemel dineert u aan boord. De overnachting is tevens aan boord van de houseboat, met het geluid van het kabbelende water.
Dag 13 Houseboat - Alleppey/Emerald Isle>
Na het ontbijt op de boot arriveert u weer in Alleppey. Hier gaat u van boord en reist u per auto verder naar de volgende locatie; namelijk het Emerald Isle, een eiland middenin de Backwaters. Geniet van de gastvrijheid van deze accommodatie, een kleinschalig en historisch pand met een vriendelijke gastfamilie. U ziet van allerlei activiteit aan het water; kinderen lopen naar school, vrouwen doen de vaat aan de oever, mannen oefenen voor de jaarlijkse bootraces. Op afspraak zijn Ayurvedische behandelingen mogelijk bij de accommodatie. In de tuin zijn een paar heerlijke zitjes; ideaal om het eens rustig aan te doen en een boek te lezen.
Dag 14 Emerald Isle - Cochin (ca. 60km)
Na de korte oversteek gaat de reis per auto verder naar Cochin voor twee overnachtingen. Cochin is een havenstad met een levendig heden en een rijk verleden. Hier zijn nog wat Hollandse sporen achtergebleven. Er staan nog veel pakhuizen voor specerijen en deze handel vindt nog steeds plaats. U kunt deze stad alvast op eigen gelegenheid verkennen. Neem bijvoorbeeld aan de waterkant een kijkje bij de grote Chinese visnetten; een typisch stadsbeeld van Cochin en erg fotogeniek bij ondergaande zon. 's Avonds kunt u genieten van een traditionele Kathakali dansvoorstelling.
Dag 15 Cochin
Vandaag staat er een stadstour op het programma. U brengt onder andere een bezoek aan het Fort en een Joodse Synagoge, de oudste van India. Het Mattancherry Paleis (ookwel het Dutch Palace) mag natuurlijk ook niet ontbreken. Stiekem waren het eigenlijk de Portugezen die het paleis bouwden als geschenk aan de koning van Cochin. De Hollanders voegden er enkele delen aan toe en sindsdien staat het bekend als het Dutch palace. De rest van de dag is ter vrije besteding.
Dag 16 Cochin - Mararikulam
U reist per auto met privéchauffeur naar Mararikulam, nauwelijks een uurtje rijden. "Marari" is een nog vrij onontdekte badplaats, waar u de rest van de dag ter vrije besteding heeft. U verblijft hier de laatste paar dagen aan het strand zodat u de reis ontspannen kunt afsluiten.
Dag 17 Mararikulam
Een prachtig strand, prettige accommodaties, een gemoedelijke sfeer en heerlijk eten; wat wilt u nog meer? Het plaatsje kent (nog) geen massatoerisme, maar is kleinschalig van opzet. Veel mensen verdienen er nog steeds hun brood met visserij, maar steeds vaker verhuren mensen ook kamers als zogenaamde 'homestay'. Natuurliefhebbers kunnen hun lol op met 97 vlindersoorten, meer dan 350 endemische plantensoorten, 3 soorten schildpadden en 10 kikkersoorten. Daarnaast vindt u hier de Mararikulam Mahadevar tempel, gewijd aan Lord Shiva. Lord Shiva wordt door de locals Marari genoemd; ziehier de oorsprong van de naam van het plaatsje.
Dag 18 Mararikulam
Dag ter vrije besteding. U kunt hier heerlijk bijkomen van alle indrukken tijdens de rondreis. U kunt aan het strand relaxen of bijvoorbeeld genieten van een echte Indiase Ayurvedische massage.
Dag 19 Mararikulam - Cochin -(Vliegreis op eigen gelegenheid)
U wordt op tijd naar de luchthaven van Cochin gebracht voor uw terugvlucht.

Noot: PANGEA Travel kan ook uw terugvlucht verzorgen.
bekijk meer

Inclusief / exclusiefinklappen

De volgende zaken zijn inbegrepen en niet inbegrepen in deze reis.

Inbegrepen

  • genoemde transfers en vervoer tijdens excursies per auto met privéchauffeur
  • deskundige Engelssprekende lokale gidsen bij de bezienswaardigheden
  • genoemde excursies met bijbehorende entreegelden
  • Gegidste wandeling in Periyar
  • Kathakali dansvoorstelling
  • alle overnachtingen conform programma
  • maaltijden conform programma
  • alle services zoals genoemd in bovenstaand programma
  • uitgebreid informatiepakket met landeninfo, vouchers, e-tickets en hotellijst bij uw reisbescheiden
  • assistentie tijdens uw reis (24 uur per dag bereikbaar)
  • bijdrage SGR: € 5 per persoon
  • bijdrage Calamiteitenfonds: € 2,50 per boeking (per 9 personen)
  • boekingskosten: € 25 per boeking

Niet inbegrepen

  • internationale vliegreis (eventueel ook via PANGEA Travel te boeken)
  • visumkosten India: e-visum à USD 25 p.p. (voor vertrek aanvragen)
  • vervoer op de dagen en dagdelen ter vrije besteding (zonder excursies)
  • optionele excursies en entreegelden
  • evt. vroege incheck / late uitcheck
  • fooien
  • reis- en annuleringsverzekering
bekijk meer

Prijsinklappen

Prijsindicatie: € 2.000 - € 2.250

Onze reizen worden geheel op uw wensen afgestemd. De invulling van de reis is hierdoor uniek en specifiek voor uw reisgezelschap. Bovenstaande prijs is per persoon, de exacte prijs is afhankelijk van:

 • aantal reizigers (deze prijsindicatie is o.b.v. twee personen samenreizend)
 • vertrekperiode (prijsindicatie is o.b.v. het laagseizoen)
 • invulling van de reis (u kunt de inhoud van de reis naar wens aanpassen)
 • categorie van accommodaties

We rekenen vrijblijvend de exacte reissom voor u uit. Uiteraard helpen we u graag met advies en met het samenstellen van uw persoonlijke reis, immers wij kennen de bestemming uit eigen ervaring. Bekijk onze contactgegevens en reisspecialisten.

bekijk meer

Accommodatiesinklappen

Ideal Beach Resort - Mahabalipuram
Het Ideal Beach Resort is inderdaad, de naam zegt het al, een ideale plek voor een verblijf in Mahabalipuram. Op nauwelijks een uur rijden van de wereldstad Chennai ligt het lekker rustig, aan zee, met een grote tuin. Ga een klein heuveltje over en u staat tussen de palmbomen, parasols en hangmatten aan zee, en er is tevens een zwembad aanwezig. Een fijne plek om een rondreis te starten of te eindigen. De kamers van dit middenklasse hotel zijn verspreid over gebouwtjes met twee verdiepingen en hebben een terrasje danwel balkon. Het restaurant heeft een uitgebreide kaart; voor elk wat wils.

Hotel Annamalai International - Pondicherry
Hotel Annamalai International (3 à 4-sterren) is gelegen in het centrum van Pondicherry; een ideale plek om de omgeving te verkennen! De kamers zijn in Indiase stijl ingericht, maar met moderne faciliteiten. Er zijn 70 kamers, waarbij u kunt kiezen uit vier verschillende kamertypes. Een pluspunt is het zwembad op het dak; heerlijk om hier een plons te nemen na een dag sightseeing. Voor een hapje en/of drankje kunt u terecht in één van de restaurants / bars.

Sangam Hotel Thanjavur - Tanjore
Na een indrukwekkende dag in de omgeving van Tanjore biedt het Sangam Hotel Thanjavur precies wat u nodig heeft. Het hotel ligt centraal ten op zichte van de historische tempels, heeft 54 comfortabele kamers en een zwembad voor een verfrissende duik na een warme dag. Een plaats van rust, waar u kunt nagenieten van de belevenissen van de dag. Het restaurant biedt een gevarieerde kaart, met zowel Westerse als lokale specialiteiten, die ook bij de inwoners van Tanjore in de smaak vallen.
 

GRT Regency Madurai - Madurai
Zoals veel hotels in Madurai is dit een vrij groot en modern pand met veel marmer. De 57 kamers zijn ruim en netjes en het heeft opzij van het pand een zwembad. Dit is vast niet het sfeervolste zwembad dat u ooit heeft gezien, maar het volstaat voor een frisse duik na een dag in de auto of in de stad. In deze prijsklasse is het een prima accommodatie met een goede ligging ten opzichte van het Sri Meenakshi tempelcomplex.

Blackberry Hills Nature Resort & Spa - Munnar
Even ontsnappen aan de hectiek? Blackberry Hills Nature Resort & Spa bevindt zich in Munnar en biedt een prachtig verblijf te midden van de weelderige natuur. De kamers van Blackberry Hills liggen -de naam zegt het al- tegen een heuvel op. Het restaurant, de lobby en de spa zijn bovenaan de weg. Vanaf sommige kamers is het dus best even een klim naar boven, maar wat een fijn uitzicht heeft u er over het dal en de heuvels! Het loont de moeite om vroeg op te staan om de zon te zien opkomen over de heuvels, vaak gepaard met mistflarden in het dal. Alle 16 kamers hebben een balkom gericht op het dal met theeplantages en allemaal hebben ze een warme, natuurlijke ambiance. Tijdens uw verblijf kunt u genieten van Ayurvedische spa-behandelingen, wandelingen door theeplantages, yoga en lokale gerechten in het restaurant.

Wildernest - Periyar/Thekkady
Wildernest is een kleine Bed & Breakfast in Thekkady, nabij Periyar. Verwacht hier geen luxe; de gastvrijheid, kleinschaligheid en juist de eenvoud is wat deze accommodatie bijzonder maakt. De 10 kamers zijn zeer ruim en net ingericht. De meeste kamers beschikken over een ruim terras op het dak, vanwaar u een mooi uitzicht heeft op de natuur (inclusief diverse apen die regelmatig een bezoek komen brengen). Het ontbijt is inbegrepen, maar er is geen restaurant aanwezig voor de overige maaltijden. In de nabije omgeving zijn echter voldoende mogelijkheden te vinden om buiten de deur te eten. Er is geen zwembad aanwezig bij Wildernest.

Houseboat (Spice Routes) - Alleppey/Backwaters
Een overnachting op een houseboat is een absolute must tijdens een rondreis door Zuid-India. De luxe houseboats van Spice Routes zijn verschillend in stijl maar hebben wel hetzelfde uiterlijk. De grootte verschilt en hangt af van het aantal personen van uw gezelschap. Alle houseboats zijn voorzien van een zonnedek, woon en eetkamer en een keuken voorzien van alle gemakken. Enkele details die voor alle houseboats gelden: u reist altijd privé (dus niet op indeling) met een eigen schipper, kapitein en kok. De boten hebben 1, 2, 3 of 5 slaapkamers met airconditioning en een eigen badkamer. Het eten en drinken is altijd inbegrepen en wordt bereid door uw privékok. Onderweg kunt u prachtige foto’s maken van het leven langs de waterkant en de ondergaande zon. Een leuk weetje; Willem-Alexander en Maxima hebben ook overnacht op één van de houseboats van Spice Routes!

Emerald Isle - Alleppey/Backwaters
U arriveert hier in een eco-vriendelijke omgeving. Bij aankomst hoort u de vogels al fluiten en onttrekt de accommodatie zich aan de waterrijke natuur van de backwaters van Kerala. Wanneer er een koele bries door de palmbomen waait dan weet u genoeg, tijd om te ontspannen! Deze accommodatie is gelegen op een eiland en is per boot te bereiken, de privacy en rust zijn hier in vergelijking met het soms hectische India dan ook optimaal. Er zijn 5 kamers in het historische pand met ieder een airconditioning, een open inloop-douche, gratis wifi en allerlei moderne voorzieningen om uw verblijf helemaal perfect te maken. Vanuit deze plek zijn er verschillende activiteiten in de omgeving te ondernemen. Wat dacht u van een boottocht, vissen in de rivier, vogels spotten in de natuur of lekker ontspannen door middel van een ayurvedische behandeling. 's Avonds is het eten wat de pot schaft in de Emerald Isle homestay, maar dat is zeker geen straf; de gastheren en -vrouwen toveren de heerlijke Zuid-Indiase gerechten op tafel. Kortom u zit hier helemaal goed voor een ontspannen verblijf in de mooie natuurlijke omgeving van de backwaters.

Fort House - Cochin
Fort House is een charmant middenklasse hotel in het historische Fort Kochi. Met uitzicht op de Arabische Zee en de beroemde Chinese visnetten, biedt deze accommodatie een combinatie van comfort en een inkijkje in de rijke geschiedenis van de stad. De 16 kamers zijn sfeervol ingericht en variëren van comfortabele kamers tot ruime suites, verdeeld over 2 verdiepingen. Gasten kunnen genieten van zowel lokale als internationale gerechten in het restaurant. De ontbijttafels staan direct aan het water zodat u kunt genieten van het uitzicht: uw dag begint gelijk goed! Vanuit het hotel kunnen diverse excursiemogelijkheden worden gereserveerd om de culturele geschiedenis van Cochin te ontdekken. Bij Fort House is geen zwembad aanwezig.

Marari Sands Beach Resort - Tree of Life - Mararikulam
Middels een hobbelig weggetje bereikt u het sfeervolle Tree of Life Marari Sands Beach Resort, gelegen aan het strand van Mararikulam. Met slechts 13 knusse kamers en privévilla's, omringd door wuivende groene palmbomen, biedt deze accommodatie een perfect onderkomen om een paar dagen te relaxen na uw rondreis. Maak een ontspannen wandeling op het strand met de ondergaande zon, neem een duik in het zwembad of geniet van een rustgevende Ayurveda-ervaring in de spa. Alle kamers hebben frisse kleuren en zijn ingericht met moderne faciliteiten. De accommodatie beschikt over twee kamertypes, waarvan de Palm View Cottages het ruimst zijn. Een aantal hebben een gedeeltelijk open badkamer. Wij vinden de Palm View kamers echter ook een hele goede keuze! In het restaurant worden authentieke maaltijden uit Kerala speciaal voor u vers bereid. U kunt ook idyllisch op het strand dineren.

bekijk meer
Vraag vrijblijvend een offerte aan »