Menu

Van Mumbai naar Goa

Een perfecte reis voor de wintermaanden. U start deze reis in booming Mumbai, waar u wordt rondgeleid op de sets en in de filmstudio's van Bollywood en de overige highlights van de stad bezoekt. Met een privé chauffeur reist u naar de pelgrimsplaats Nashik en naar de Ajanta- en Elloragrotten bij Aurangabad. Per trein -een belevenis op zich!- rijdt u naar Goa, de staat die al decennia lang tot de verbeelding spreekt vanwege de ontspannen strandcultuur. Natuurlijk is hier tijd voor ontspanning en happy hours aan zee, maar óók voor een bezoek aan de rijke Portugees-koloniale cultuurgeschiedenis van het achterland.
Een zeer afwisselende en complete rondreis!

Reisduur: 12 dagen

Mumbai - Nashik - Aurangabad/Ajanta en Ellora grotten - Pune - Goa

Vraag vrijblijvend een offerte aan »

Reisroute: Van Mumbai naar Goa inklappen

Waarom deze reis?inklappen

 • afwisselende en complete reis voor de wintermaanden; cultuur snuiven en zonnestraaltjes pakken
 • van booming Bollywood naar laidback Goa
 • ervaar op-en-top India tijdens de treinreis van Mumbai naar Goa
 • bezoek aan de hindoe-pelgrimsplaats Nashik en de Ellora- en Ajantagrotten
 • vervoer auto met privéchauffeur; bij twee personen heeft u de keuze uit een personenauto of een SUV tegen een meerprijs
 • beleef ontspannen Goa en haar achterland, rijk aan cultuurschatten
 • inclusief entreegelden en een lokale (Engelssprekende) gids bij de bezienswaardigheden
bekijk meer

Dag tot daginklappen

vis op bananenblad eten Niraamaya Retreats Surya Samudra - Niraamaya Retreats Surya Samudra - India - foto: Niraamaya Retreats Surya Samudra
Dag 1 (Vliegreis op eigen gelegenheid) - Mumbai
Vandaag start uw reis met PANGEA Travel. Na aankomst op de luchthaven van Mumbai wordt u verwelkomd door onze lokale vertegenwoordiging en naar het hotel in de stad gebracht.

Noot: PANGEA Travel kan ook uw internationale vlucht verzorgen.
Dag 2 Mumbai
's Morgens kunt u even rustig bijkomen van de vlucht. We plannen hier geen excursies. Aan te raden is om een wandelingetje te maken langs het stadsstrand van Chowpatty Beach (verwacht hier niet te kunnen zwemmen, het gaat hier om flaneren en foodstalls). Maar u kunt natuurlijk ook ontspannen op het dakterras van uw hotel, met zicht op zee; even uitblazen en wennen aan deze bombastische stad.
's Middags worden enkele bezienswaardigheden in het centrum van Mumbai bezocht. Zo bezoekt u uiteraard het symbool van de stad; de Gateway of India. Deze triomfboog werd in 1911 gebouwd ter ere van het bezoek van de Britse koning George V en koningin Mary. Ook wordt een bezoek gebracht aan de beroemde hangende tuinen in de wijk Malabar Hill. Vanaf hier heeft u een fantastisch uitzicht over de omgeving.
Dag 3 Mumbai
's Morgens wordt u opgehaald door uw privé chauffeur en naar de pier gebracht voor een boottocht naar de grotten op Elephanta Island. Dit 3 km lange eiland ligt voor de kust van Mumbai en is een bezoek zeker waard. U vindt hier vele hindoetempels, uitgehouwen in de rotsen. Een rustige dag om aan deze op alle fronten imponerende stad te wennen.
Vanmiddag neemt u een kijkje achter de schermen van Mumbai's bekendste industrie: de film! En het mag met recht een industrie genoemd worden want hier worden jaarlijks meer dan 1,000 films afgeleverd (in Hollywood 'maar' 500 stuks). De meest bekende filmgenres worden gekenmerkt door een explosie van kleur, met veel zang en dans. Een kus zult u niet zien op het witte doek, maar er wordt wel heel wat afgedanst in natte sari's...Deze films komen voort uit een behoefte aan films die goedkoop geproduceerd kunnen worden en begrijpelijk zijn voor laagopgeleiden en analfabeten.
In zo'n booming industrie wordt er altijd wel ergens wat gedraaid. U mag kijken in een filmstudio tijdens de opnamen, op een lege filmset, bij een optreden van de typische Bollywood-style dans, in de special-effects ruimte, de make-up kamer en de ruimte voor kostuums. Hierna bent u helemaal op de hoogte. En wie weet wordt u wel een rolletje aangeboden..!

Noot: de Elephanta grotten zijn gesloten op maandag.
Dag 4 Mumbai - Nashik
U wordt in ongeveer 4 uur naar Nashik gebracht, gelegen aan de heilige rivier Godavri op 565 meter boven de zeespiegel. Het draait hier om religieuze vieringen en wijnproductie. De stad kent prachtige tempels en forten. Het is een pelgrimsoord voor de Hindoes: hier vindt eens in de 12 jaar de immens populaire Kumbh Mela plaats. Dit is een Hindoeistisch festival waar -echt waar!- wel 100 miljoen pelgrims op afkomen. De regio staat ook bekend om zijn wijnen. Optioneel kunt u een fietstocht maken naar de wijngaarden.
Dag 5 Nashik - Aurangabad
U bereikt vandaag Aurangabad na een rit van ongeveer 4 uur. De grotten waar Aurangabad om bekend staat, bewaren we voor morgen. Vandaag bezoekt u eerst met een gids de bezienwaardigheden van Aurangabad zelf. De stad is genoemd naar de Moghulkeizer Aurangzeb. Voor de geschiedenisfreaks: hij is een zoon van keizer Shah Jahan en Mumtaz Mahal, degene voor wie de Taj Mahal is gebouwd. In de omgeving van de stad vindt u vele historische monumenten zoals Bibi Ka Maqbara, de graftombe die Aurangzeb voor zijn vrouw oprichtte (en daarbij zeker het bouwwerk waarin zijn moeder ligt opgebaard in gedachten had), en de watermolen Panchakki.
Dag 6 Aurangabad
Na het ontbijt maakt u een excursie naar de grotten van Ajanta, gelegen op ca. 100km van Aurangabad. Deze Boeddhistische grotten stammen uit de 2e eeuw voor Christus maar zijn pas in 1819 ontdekt. De 30 grotten zijn onderverdeeld in 'chaitya's' (kapellen) en 'vihara's' (kloosters). De fijne muurschilderingen en sculpturen over het leven van de Boeddha zijn wereldwijd bekend. 's Middags bezoekt u de Ellora grotten, gelegen op ca. 30km van Aurangabad. Het complex bestaat uit 12 Boeddhistische tempels, 17 Hindoeïstische tempels en 5 Jaïnistische tempels. Men vermoedt dat er maarliefst 7000 arbeiders gedurende 150 jaar mee bezig zijn geweest om de Kailas tempel te bouwen. Deze tempel is het meest opmerkelijk en de bekendste trekpleister.

Noot: de Ajanta grotten zijn gesloten op maandag, die van Ellora op dinsdag.
Dag 7 Aurangabad - Pune
Er staat voor vandaag een reisdag op het programma. Uw chauffeur brengt u in ongeveer 5 uur naar Pune. Natuurlijk kunt u onderweg in overleg stops maken om de rit te veraangenamen. Pune is een smeltkroes van verschillende culturen. Het wordt beschouwd als de culturele hoofdstad van de staat en als educatief en wetenschappelijk centrum met vele universiteiten, industrie en kunst. Pune is dus zeker een levendige stad, volop in beweging!
Dag 8 Pune - Mumbai
U bezoekt de belangrijkste bezienswaardigheden van Pune. U kunt de volgende plekken bezoeken: de tempel Pataleshwar Cave, de ashram Osho, het indrukwekkende fort Shanivar Wada, het herdenkingsbouwwerk Shinde Chhatri, het Raja Dinkar Kelkar museum en het Aga Khan Paleis (ookwel bekend als het Gandhi National Memorial). Ook kunt u even de beentjes strekken in de Bund-tuinen.
Na dit stadsbezoek wordt u in ongeveer 3 uur terug naar Mumbai gebracht. Onderweg neemt u een kijkje bij de Karla Caves ofwel Karle Cells. Dit bestaat uit verschillende boeddhistische heiligdommen die zijn uitgehouwen uit de rotsen. Men denkt dat de cellen tussen de 2e eeuw voor Christus tot de 5e eeuw na Christus zijn uitgehouwen. Het lag vroeger aan een handelsroute, en vele handelaren en leiders droegen een steentje bij aan de constructie van het geheel. Deze Boeddhistische bouwwerken hadden niet alleen een religieuze functie, maar boden ook onderdak aan handelsreizigers.
In Mumbai neemt u intrek in een praktisch gelegen hotel.
Dag 9 Mumbai - Goa
De wekker gaat vandaag al vroeg. Voordat de stad tot leven komt, wordt u naar het prachtige stationsgebouw gebracht. Hier gaat u aan boord van de trein die u naar Goa brengt. Waarschijnlijk heeft u wel eens foto's gezien van Indiase treinen waar men letterlijk en figuurlijk met de benen buiten hangt. Dat zijn de stedelijke forenzentreinen. De trein die wij voor u boeken, heeft een keurige zitplaatsreservering. De wagons zijn wel oud, en zeker niet de schoonste ter wereld, maar wát een belevenis! Indiërs die met de trein reizen spreken allemaal Engels, dus is het makkelijk om in gesprek te raken met uw reisgenoten, en over elkaars land en cultuur te leren. Zorg voor voldoende leesvoer en versnaperingen - hoewel er aan boord ook voldoende wordt verkocht en de stops op de vele tussenliggende stations ook lang genoeg zijn om even van boord te gaan en op het perron wat in te slaan. Sinds de Britten aan het einde van de 19e eeuw de Indiase spoorwegen aanlegden denderen de treinen nog steeds voor over datzelfde spoor. Bij de Indiase spoorwegen werken een verbluffende 1,4 miljoen mensen, en alle rails opgeteld hebben een lengte van 115.000 kilometer.
Na aankomst in Goa wordt u van het treinstation opgehaald en naar uw hotel gebracht.

Noot: de trein vertrekt om 05.25 uur en komt om 16.00 uur aan in Goa.
Dag 10 Goa
Goa is de kleinste deelstad van India en ligt aan de westkust van het Indische schiereiland. De deelstaat was heel lang een belangrijke handelsplaats en was vroeger een Portugese kolonie. Invloeden uit de koloniale tijd zijn dan ook nog volop te zien. De hoofdstad van Goa is Panaji waar veel oude gebouwen en kerken te zien zijn. Vandaag maakt u een excursie naar de voormalige hoofdstad Oud-Goa. Hier bezichtigt u diverse kerken, kathedralen en tempels. De drie belangrijkste bezienswaardigheden zijn de basiliek van Bom Jesus, de Catherina kathedraal en de kerk van Franciscus van Assisi. Wát een pracht en praal! Tevens bezoekt u de Jama Masjid moskee en de Hindoestaanse Mahalaxmi tempel.
Dag 11 Goa
Vrije dag in Goa om te genieten van het strand, de zee, het heerlijke verse eten en versgeperste sapjes. Genieten geblazen!
Dag 12 Goa - Mumbai - (Vliegreis op eigen gelegenheid)
U wordt naar de luchthaven van Goa gebracht voor de binnenlandse vlucht naar Mumbai (inbegrepen), vanwaar uw terugvlucht vertrekt (niet inbegrepen).

Noot1: Afhankelijk van uw vluchttijd kunnen we een dagkamer of hotelovernachting in Mumbai in het programma opnemen (nog niet inbegrepen).

Noot2: PANGEA Travel kan ook uw internationale terugvlucht verzorgen.
bekijk meer

Inclusief / exclusiefinklappen

De volgende zaken zijn inbegrepen en niet inbegrepen in deze reis.

Inbegrepen

  • lokale vliegreis Goa - Mumbai
  • treinreis Mumbai - Goa (zitplaats)
  • genoemde transfers en vervoer tijdens excursies per auto met privéchauffeur
  • alle overnachtingen conform programma
  • maaltijden conform programma
  • deskundige Engelssprekende lokale gidsen bij de bezienswaardigheden
  • genoemde excursies met bijbehorende entreegelden
  • uitgebreid informatiepakket met landeninfo, vouchers, e-tickets en hotellijst bij uw reisbescheiden
  • assistentie tijdens uw reis (24 uur per dag bereikbaar)
  • bijdrage SGR:  € 5 per persoon
  • bijdrage Calamiteitenfonds: € 2,50 per boeking (per 9 personen)
  • boekingskosten: € 25 per boeking

Niet inbegrepen

  • internationale vliegreis (eventueel ook via PANGEA Travel te boeken)
  • visumkosten India: e-visum à USD 25 p.p. (voor vertrek aanvragen)
  • vervoer op de dagen en dagdelen ter vrije besteding (zonder excursies)
  • optionele excursies en entreegelden
  • evt. vroege incheck / late uitcheck
  • fooien
  • reis- en annuleringsverzekering
bekijk meer

Prijsinklappen

Prijsindicatie: € 1.500 - € 1.750

Onze reizen worden geheel op uw wensen afgestemd. De invulling van de reis is hierdoor uniek en specifiek voor uw reisgezelschap. Bovenstaande prijs is per persoon, de exacte prijs is afhankelijk van:

 • aantal reizigers (deze prijsindicatie is o.b.v. twee personen samenreizend)
 • vertrekperiode (prijsindicatie is o.b.v. het laagseizoen)
 • invulling van de reis (u kunt de inhoud van de reis naar wens aanpassen)
 • categorie van accommodaties

We rekenen vrijblijvend de exacte reissom voor u uit. Uiteraard helpen we u graag met advies en met het samenstellen van uw persoonlijke reis, immers wij kennen de bestemming uit eigen ervaring. Bekijk onze contactgegevens en reisspecialisten.

bekijk meer

Accommodatiesinklappen

Sea Palace Hotel Mumbai
In Zuid-Mumbai, niet ver van het monument Gateway of India en Colaba, ligt het Sea Palace Hotel. Dit net-iets-luxer-dan-middenklasse hotel heeft zicht op de zee en de haven, telt 50 kamers, en heeft behulpzaam personeel en eigenaars. Aan de straat, met zicht op de haven, is een terras en restaurant waar het goed toeven is. Voor Indiase begrippen heerst hier een Europese sfeer. Voor een fijn zeebriesje verkast u naar Café Marina, het café-restaurant op het dakterras. Heerlijk om een enerverende dag in deze bombastische stad af te sluiten met een blik over de zee en Colaba.

Express Inn - Nashik
In Nashik, dat bekend staat om haar wijngaarden en omdat het eens in de 12 jaar het gigantische Kumbh Mela festival huisvest, ligt het Express Inn met haar 197 kamers en moderne ambiance. Aanwezig zijn een restaurant, eem bar, een fitnessruimte met squashbaan en om het af te maken een prettig zwembad met fonteintjes in de vorm van schildpadden. De kamers variëren van een luxe presidentiële suite tot de meer eenvoudigere standaard middenklasse kamers.

The Aures Hotel & Banquets - Aurangabad
The Aures Hotel & Banquets (voorheen Keys Hotel Aures) in Aurangabad is een goede keuze voor mensen die op zoek zijn naar een prima middenklasse hotel in deze stad, die als uitvalsbasis dient voor het bezoeken van de Ajanta- en Elloragrotten. Alle faciliteiten die men mag verwachten van een hotel in deze prijsklasse zijn aanwezig, zoals een restaurant, bar en spa.

Keys Select Pimpri - By Lemon Tree Hotels - Pune
Het Keys Hotel Pimpri in Pune is een modern hotel met een goede prijs-kwaliteit verhouding. De kamers zijn ruim, schoon en netjes en de lobby is tegen het minimalistische aan. Het restaurant serveert heerlijke gerechten uit met name de Aziatische keuken. Het hotel beschikt over een fitnessruimte en een bescheiden maar gezellig buitenterras. Voor een borrel kunt u terecht in de bar met kekke kuipstoelen.

Bawa International
Bawa International is een viersterrenhotel in Mumbai, nabij de internationale luchthaven. Het is een groot en net hotel met een goede prijs/kwaliteitverhouding en een praktische ligging ten opzichte van luchthaventerminals en treinstations. De stijl van het hotel zal zowel zakenreizigers als toeristen aanspreken. Het is een prima adresje voor bijvoorbeeld een nacht in Mumbai tussen twee vluchten of tussen een vlucht en treinrit in. Pluspunt is bovendien het vriendelijke personeel, van portier tot kamermeisje: allemaal zijn ze erg behulpzaam.

bekijk meer
Vraag vrijblijvend een offerte aan »