Menu

safarireis Noord-India

Dit is dé ideale reis voor u als natuurliefhebber. Wist u namelijk dat ook India over een "Big Five" beschikt? De meningen verschillen over welke dieren hier exact toe behoren, maar meest genoemd zijn de neushoorn, leeuw, tijger, luipaard en olifant. In deze reis maakt u in totaal 12 safari's per jeep verdeeld over drie verschillende nationale parken; Kaziranga, Bandhavgarh en Sasan Gir. Alle safari's worden uitgevoerd in een privé jeep, waardoor u alle ruimte en goed zicht heeft. Door de grote variëteit in deze reis is er een goede kans dat u al deze bijzondere dieren ook daadwerkelijk tegen komt. De afstanden in deze natuurreis zijn groot, maar zeker de moeite waard, omdat u zodoende heel verschillende landschappen en bijbehorende flora en fauna ziet. De grotere afstanden legt u per binnenlandse vlucht af.
De reis in deze vorm is alleen mogelijk tussen de maanden november en april; in deze periode zijn alle drie de parken geopend.

Reisduur: 14 dagen

Kaziranga NP - Bandhavgarh NP - Sasan Gir NP

Vraag vrijblijvend een offerte aan »

Reisroute: safarireis Noord-India inklappen

Waarom deze reis?inklappen

 • de mooiste natuurparken van India
 • goede kans om de Indiase big five ook daadwerkelijk te spotten!
 • grote variatie in flora en fauna omdat de parken ver uiteen liggen
 • alle safari’s in een privé jeep; u heeft de ruimte en goed zicht
bekijk meer

Dag tot daginklappen

Indische Tijger - India - foto: Archief
Dag 1 (Vliegreis op eigen gelegenheid) - Delhi
Vandaag start uw reis met PANGEA Travel. Na aankomst op de luchthaven van Delhi wordt u verwelkomd door onze lokale vertegenwoordiging en naar uw hotel nabij de luchthaven gebracht.

Noot: PANGEA Travel kan ook uw internationale vlucht verzorgen.
Dag 2 Delhi - Guwahati - Kaziranga NP>
Na het ontbijt wordt u teruggebracht naar de luchthaven voor de binnenlandse vlucht naar Guwahati (ca. 2,5 uur vliegen). Na aankomst wordt u verwelkomd en in ongeveer 5 uur naar het Kaziranga National Park gebracht, gelegen in de deelstaat Assam in de meest oostelijke punt van India. Na aankomst in Kaziranga is de avond ter vrije besteding. Kaziranga National Park staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO, en niet voor niets! Het park staat bekend om zijn biodiversiteit en is een van de oudste parken van de oostelijke deelstaat Assam, aan de zuidoever van de immense Brahmaputra rivier. Het is de habitat van 's werelds grootste eenhoornige Indische neushoorn. Circa 75% van het totale aantal eenhoornige Indische neushoorns ter wereld leeft in Kaziranga National Park. Naast neushoorns leven ook buffels, olifanten, herten, een aantal tijgers en tal van verschillende vogelsoorten in het park.

Noot: Kaziranga is alleen geopend tussen 1 november en 30 april.
Dag 3 Kaziranga NP
In de vroege ochtend staat een eerste jeepsafari in het park op het programma. U verkent Burapahar Range, in het centrale deel van het park. Dit deel heeft een gevarieerd landschap met meren, open vlaktes en dichte bossen. Er is een goede kans dat u mooie foto's kunt maken van neushoorns in de ochtendmist. Ook diverse vogelsoorten (zoals neushoornvogels en spechten) en schildpadden worden regelmatig waargenomen in dit deel van het park. In de middag maakt u een tweede jeepsafari in het centrale deel van Kaziranga.
Dag 4 Kaziranga NP
In de ochtend maakt u een jeepsafari in het oostelijke deel van Kaziranga. In dit deel leven veel watervogels, waaronder een groep van ongeveer 200 grijze pelikanen. In de middag staat de laatste safari in het park op het programma. Deze staat gepland in het westen van Kaziranga, waar de meeste neushoorns voorkomen. Ook adelaars en otters worden hier vaak gespot, op zoek naar vis in een van de meren.

Tip: wilt u meer van Assam zien? U kunt uw verblijf hier ook verlengen, bijvoorbeeld met een cruise over de Barhmaputra rivier. Informeer naar de mogelijkheden.
Dag 5 Kaziranga NP - Guwahati - Delhi
Na het ontbijt brengt u een bezoek aan een lokaal dorp (Durgapur) en het National Orchid & Biodiversity Center, waar zich onder andere meer dan 500 soorten orchideeën vanuit diverse delen in India bevinden. Aan het einde van de ochtend wordt u in ongeveer 5 uur teruggebracht naar de luchthaven van Guwahati voor de vlucht naar Delhi. Na aankomst in Delhi wordt u naar het hotel nabij de luchthaven gebracht.
Dag 6 Delhi - Jabalpur - Bandhavgarh NP
Na het ontbijt wordt u teruggebracht naar de luchthaven voor de vlucht naar Jabalpur (ca. 1,5 uur vliegen). Na aankomst wordt u verwelkomd en in ongeveer 5 uur naar het Bandhavgarh National Park gebracht, gelegen in deelstaat Madhya Pradesh in het centrale deel van India. De avond is ter vrije besteding.

Noot: Indien u dichter bij Delhi wilt blijven kunnen we ook het Ranthambore National Park voor u selecteren (op een aantal uren rijden of per trein vanuit Delhi). Vanwege de gunstige ligging ten opzichte van Delhi is dit park echter druk bezocht. Daarnaast is Ranthambore opgedeeld in verschillende zones waar bezoekers over verdeeld worden (zonder inspraak). Niet alle zones hebben echter een evengrote kans op het spotten van tijgers. Vandaar dat wij in deze reis bewust hebben gekozen voor Bandhavgarh.
Dag 7 Bandhavgarh National Park
In de ochtend en middag staan safari's per jeep in het park op het programma. Het Bandhavgarh National Park heeft een oppervlakte van ongeveer 437 km2. Sinds 1968 heeft het de status van nationaal park. Voor die tijd was het een jachtgebied van de Maharadjas van Sewa. In het park leven ongeveer 150 soorten vogels en dieren als herten, zwijnen, luipaarden en wilde honden. Tijgers vormen echter de belangrijkste diersoort tijdens de safari's. Bandhavgarh heeft namelijk de hoogste concentratie van tijgers in heel India (gevolgd door Kanha en Ranthambore).

Noot: Bandhavgarh is elk jaar alleen geopend van oktober t/m juni. Buiten deze periode valt de moesson. In het seizoen is het park elke woensdagavond gesloten voor safari’s.
Dag 8 Bandhavgarh National Park
In de ochtend en middag staan wederom safari's per privé jeep in het park op het programma.
Dag 9 Bandhavgarh NP - Jabalpur - Delhi
Vroeg in de ochtend reist u in ca. 5 uur terug naar de luchthaven van Jabalpur voor de lokale vliegreis naar naar Delhi. Na aankomst wordt u naar het hotel nabij de luchthaven gebracht en is de rest van de middag/avond ter vrije besteding.

Noot: U kunt uw reis ook verlengen met een bezoek aan de Gouden Driehoek van India. U bezoekt dan de Taj Mahal in Agra, de roze stad Jaipur en de bezienswaardigheden van Delhi. Hiervoor zou u zeker vier dagen extra moeten uittrekken. Informeert u naar de mogelijkheden.
Dag 10 Delhi - Rajkot - Sasan Gir
Zeer vroeg in de ochtend wordt u terug gebracht naar de luchthaven voor de vliegreis naar Rajkot (ca. 2,5 uur vliegen). Na aankomst wordt u verwelkomd en reist u in ongeveer 4 uur naar Sasan Gir in de deelstaat Gujarat, de meest westelijke punt van India. Na aankomst in Sasan Gir zijn de middag en avond ter vrije besteding.
Dag 11 Sasan Gir
In de ochtend en middag staan jeepsafari's op het programma in Sasan Gir (ookwel het Gir Forest National Park & Wildlife Sanctuary genoemd). Het totale gebied beslaat ca. 1412 km². Gir behoort tot de best beschermde gebieden in Azië en niet voor niets; dit is namelijk de enige plek ter wereld buiten Afrika waar leeuwen in het wild te zien zijn! De Aziatische (ookwel Perzische of Indische) leeuw is iets kleiner dan zijn Afrikaanse soortgenoot. De laatste jaren is de populatie in het park steeds gestegen. Uiteraard gaat u tijdens de safari's op zoek naar deze dieren.
Dag 12 Sasan Gir
In de ochtend en namiddag maakt u wederom een jeepsafari. Naast leeuwen laten ook luipaarden en Indische antilopes zich regelmatig zien in dit gebied. Bijzonder aan deze omgeving is dat er tevens mensen in het park woonden, leden van de Maldhari stam. Dit herdersvolk bewoont nu echter gebieden buiten het park.
Dag 13 Sasan Gir - Rajkot - Mumbai
Na het ontbijt rijdt u in ca. 4 uur terug naar de luchthavan van Rajkot, voor de binnenlandse vlucht naar Mumbai. Na aankomst wordt u naar uw hotel nabij de luchthaven gebracht.
Noot: Heeft u nog behoefte aan ontspanning aan het strand? Een korte binnenlandse vlucht brengt u naar Goa. Informeert u naar de mogelijkheden.
Dag 14 Mumbai - (vliegreis op eigen gelegenheid)
Ruim op tijd wordt u naar de luchthaven van Mumbai gebracht voor uw terugvlucht.

Noot: PANGEA Travel kan ook uw terugvlucht verzorgen.
bekijk meer

Inclusief / exclusiefinklappen

De volgende zaken zijn inbegrepen en niet inbegrepen in deze reis.

Inbegrepen

 • lokale vliegreizen Delhi - Guwahati v.v., Delhi - Jabalpur v.v., Delhi - Rajkot & Rajkot - Mumbai
 • luchthavenbelasting en heffingen
 • genoemde transfers en vervoer tijdens excursies per auto met privéchauffeur
 • begeleiding door deskundige Engelssprekende lokale gidsen in de parken
 • meereizende Engelstalige gids tijdens de transfers tussen Guwahati en Kaziranga
 • alle overnachtingen conform programma
 • maaltijden conform programma
 • genoemde excursies met bijbehorende entreegelden
 • 4x safari in Kaziranga per jeep (privé)
 • 4x safari in Bandhavgarh per jeep (privé)
 • 4x safari in Sasan Gir per jeep (privé)
 • assistentie tijdens uw reis (24 uur per dag bereikbaar)
 • bijdrage SGR: € 5 per persoon
 • bijdrage Calamiteitenfonds: € 2,50 per boeking (per 9 personen)
 • boekingskosten: € 25 per boeking

Niet inbegrepen

 • internationale vliegreis (eventueel ook via PANGEA Travel te boeken)
 • visumkosten India: e-visum à USD 25 p.p. (voor vertrek aanvragen)
 • vervoer op de dagen en dagdelen ter vrije besteding (zonder excursies)
 • optionele excursies en bijbehorende entreegelden
 • evt. vroege incheck / late uitcheck
 • camera fees in de nationale parken
 • overige maaltijden en drinken
 • fooien
 • reis- en annuleringsverzekering
bekijk meer

Prijsinklappen

Prijsindicatie: € 3.250 - € 3.500

Onze reizen worden geheel op uw wensen afgestemd. De invulling van de reis is hierdoor uniek en specifiek voor uw reisgezelschap. Bovenstaande prijs is per persoon, de exacte prijs is afhankelijk van:

 • aantal reizigers (deze prijsindicatie is o.b.v. twee personen samenreizend)
 • vertrekperiode (prijsindicatie is o.b.v. het laagseizoen)
 • invulling van de reis (u kunt de inhoud van de reis naar wens aanpassen)
 • categorie van accommodaties

We rekenen vrijblijvend de exacte reissom voor u uit. Uiteraard helpen we u graag met advies en met het samenstellen van uw persoonlijke reis, immers wij kennen de bestemming uit eigen ervaring. Bekijk onze contactgegevens en reisspecialisten.

bekijk meer

Accommodatiesinklappen

Holiday Inn New Delhi Int'l Airport - Delhi
Natuurlijk loopt het niet over van persoonlijke sfeer, zo'n Holiday Inn, maar voor een nachtje nabij de luchthaven is het een prima keuze. Heel praktisch gelegen op enkele minuten van de terminal biedt het smetteloze kamers tegen een goede prijs. 
Voor wie wat actie wil zijn er een buitenzwembad en een fitnessruimte aanwezig, en voor de nodige ontspanning een spa. Kan uw kapsel wel een opfrisbeurt gebruiken na een lange vlucht? Er is een kapsalon aanwezig.

Iora The Retreat - Kaziranga National Park
Gelegen te midden van glooiende heuvels, weelderige groene theetuinen en gunstig gelegen bij National Highway 37, is IORA een luxe resort in Kaziranga. Het biedt een perfecte mix van de rust van Assam en het comfort van een modern, luxe resort. Dit kleinschalige resort heeft 42 ruime kamers. Vanaf uw balkon heeft u prachtig uitzicht over de uitgestrekte groene omgeving. Iedere kamer is onder meer voorzien van kabel-tv, internet, airconditioning en een minibar. De kleine theetuin, het zwembad, de spa, twee restaurants en de aanwezige buitenactiviteiten maken IORA een ideaal verblijf voor een comfortabele vakantie voor het hele gezin.

Tiger Den Resort Bandhavgarh - Bandhavgarh National Park
Gelegen in de weelderig groene en rustige omgeving van het Land van de Tijger - Bandhavgarh National Park - vindt u het Tiger Den Resort. Het resort beschikt over 34 elegant ingerichte deluxe en luxe cottages kamers. Vanaf uw balkon heeft u uitzicht op de prachtige heuvels van het Vindhyachal gebergte. Bij de Tiger’s Den begint de dag net voor zonsopgang met een wake-up call, samen met een kopje thee of koffie. Een open jeep en een lokale gids staan voor u klaar, om u nog dichter bij de natuur te brengen en hopelijk de majestueuze Bengaalse tijger te zien. Een bijzondere ervaring!

Asiatic Lion Lodge - Sasan Gir
De Asiatic Lion Lodge is een prettige, kleinschalige, duurzame lodge nabij Gir Forest National Park. De 16 cottages liggen in rijtjes in de tuin, allemaal laagbouw en allemaal met een zitje voor de deur. Door de aardetinten en de rieten daken krijgt het een safari-sfeertje. In het restaurant wordt zoveel mogelijk met organische ingrediënten gekookt, uit de eigen groentetuin. Hier kunt u ook lokale specialiteiten uitproberen.Naast uiteraard activiteiten in het park organiseert de lodge in het seizoen ook uitstapjes naar een nabij gelegen mangoboerderij: smullen maar!

Hotel Kohinoor Continental - Mumbai
Het Kohinoor Continental is een modern viersterrenhotel in Mumbai. In deze prijsklasse zijn de 137 kamers van dit hotel een goede keuze. De kamers zijn schoon en in rustige tinten vormgegeven. Voor Mumbaise begrippen zijn de kamers vrij ruim, maar dat is aan de kleine kant vergeleken met hotelkamers in andere Indiase plaatsen. Wel is er plaats voor een bureautje en een zitje/bank.
Voor een lekker maaltje en een drankje hoeft u de deur niet uit; er zijn een restaurant een koffielounge en een bar aanwezig. Een zwembad is er niet.

bekijk meer
Vraag vrijblijvend een offerte aan »