Menu

Amritsar, Himachal Pradesh & Ladakh

Een liefhebber van bergen, natuur en de Tibetaans-boeddhistische cultuur? Dan is deze reis een aanrader! Deze rondreis start in Amritsar, bekend vanwege de prachtige Gouden Tempel, heiligdom der Sikhs. In de deelstaat Himachal Pradesh bezoekt u vervolgens in Dharamsala onder andere de residentie van de Dalai Lama, een bijzondere ervaring! In deze regio is een grote Tibetaanse gemeenschap ontstaan. Vanaf Manali rijdt u over de Rohtang Pass via Jispa naar Sarchu, waar u midden in de prachtige natuur in een tentenkamp overnacht. Doel van de reis is het afgelegen voormalig koninkrijk Ladakh, ookwel Little Tibet genoemd, waar u vanuit Leh diverse bezienswaardigheden in de omgeving bezoekt. Het grootste deel van de reis heeft u een eigen meereizende Engelssprekende gids; zo steekt u er met meeste van op!

Hou er rekening mee dat deze reis alleen in de periode juni - oktober gemaakt kan worden. Buiten deze periode is Ladakh onbereikbaar vanwege de sneeuwval.

Reisduur: 15 dagen

Delhi - Amritsar - Mcleod Ganj/Dharamshala - Manali - Jispa - Sarchu - Leh - Alchi - Likir - Uleytopko - Lamayuru - Leh

Vraag vrijblijvend een offerte aan »

Reisroute: Amritsar, Himachal Pradesh & Ladakh inklappen

Waarom deze reis?inklappen

 • auto met privé chauffeur (bij twee personen keuze uit een personenauto of een SUV tegen een meerprijs). Vanaf vier personen in een comfortabele minibus.
 • bijzondere avontuurlijke overland-route naar Ladakh
 • bezoek aan de adembenemende Gouden Tempel en de kloosters van Ladakh
 • overweldigende cultuur in een verlaten Himalaya-landschap
 • entreegelden en een lokale gids (Engelssprekend) bij de bezienswaardigheden in Delhi inbegrepen in de reissom.
 • van Amritsar tot en met het verblijf in Ladakh een eigen meereizende Engelssprekende gids
 • in de meer afgelegen gebieden verblijft u op basis van volpension
bekijk meer

Dag tot daginklappen

Vlaggen in de bergen, Jammu, Kashmir - India - foto: Archief
Dag 1 (Vliegreis op eigen gelegenheid) - Delhi
Vandaag start uw reis met PANGEA Travel. Na aankomst op de luchthaven van Delhi wordt u verwelkomd door onze lokale vertegenwoordiging en naar het hotel in de stad gebracht.

Noot: PANGEA Travel kan ook uw internationale vlucht verzorgen.
Dag 2 Delhi
Dag ter vrije besteding. Op eigen gelegenheid kunt u vandaag Delhi verkennen. Het belangrijkste verschil tussen beide stadsdelen is dat New Delhi is gesticht door de Britten, terwijl Old Delhi van oudere oorsprong is. Hierdoor is New Delhi planmatig aangelegd en oogt daardoor wat formeler en moderner, dit in tegenstelling tot Old Delhi, dat chaotischer overkomt. Indien gewenst kan PANGEA Travel vooraf voor u een stadstour reserveren.
Dag 3 Delhi - Amritsar
Na een vroeg ontbijt wordt u naar het treinstation van Delhi gebracht voor de treinreis naar Amritsar (vertrek: ca. 07:20 / aankomst: ca. 13:25). Reizen per trein is een belevenis op zich. De treinen zijn zeker niet de nieuwste of schoonste ter wereld, maar het treinreizen is een prettige en ontspannen manier van reizen. Bovendien kunt u onderweg een praatje maken met uw reisgenoten en zodoende meer te weten komen over het leven in India. Na aankomst is in Amritsar de rest van de middag ter vrije besteding. Amritsar is het spirituele centrum van Sikhisme, en Punjabi is de meest gesproken taal.
Dag 4 Amritsar
Vandaag ontdekt u Amritsar onder begeleiding van een lokale Engelssprekende gids. De dag start na het ontbijt met een bezoek aan de beroemde Gouden tempel, de Harmandir Sahib. De Gouden tempel weerspiegelt in het omringende water. Samen met het goud van de tempel en het witte marmer van de paden is dit letterlijk en figuurlijk een oogverblindend gezicht ! Pelgrims baden zich in het omliggende water en krijgen een maaltijd aangeboden door de tempel. Rondom de prachtige Gouden tempel vindt u levendige bazaars en een wirwar van straatjes. U bezoekt ook Jallianwala Bagh, waar in het jaar 1919 een massaslachting van Sikhs door de Britten plaatshad. Deze gebeurtenis betekende de start van de onafhankelijkheidsbeweging in India. In de middag maakt u een excursie naar Wagah Border, de grens tussen India en Pakistan. De grens bevindt zich op ca. 30 km van Amritsar. Bij zonsondergang woont u 'het strijken der vlaggen' bij. Met veel uiterlijk vertoon van beide zijden wordt de grens tussen India en Pakistan dagelijks gesloten. Vanaf een podium aan de zijkant kunt u het spektakel aanschouwen.
Dag 5 Amritsar - Mcleod Ganj
Na het ontbijt vervolgt u de reis naar Mcleod Ganj (nabij Dharamsala), gelegen in de schitterende bergachtige provincie Himachal Pradesh. Na aankomst is de rest van de dag ter vrije besteding. De omgeving leent zich goed voor een wandeling. Het plaatsje heeft een prettige atmosfeer, met veel smalle straatjes en cafeetjes met versgebakken taart.
Dag 6 Mcleod Ganj - Manali
Samen met een Engelssprekende gids verkent u vandaag Mcleod Ganj en Dharamsala, het stadje dat wordt omgeven door vlaktes en bergen vol met pijnbomen en bossen vol Himalayaceder. Dharamsala werd in 1852 gesticht door de Britten. In 1959 vluchtte de 14e Dalai Lama naar Mcleod Ganj en vestigde hier zijn residentie. Ook de complete Tibetaanse regering verblijft hier in ballingschap. Hoewel de koloniale Britse sfeer vandaag de dag nog aanwezig is, wordt het stadje gedomineerd door het Tibetaanse ballingengemeenschap. De Tibetaanse cultuur is dan ook goed merkbaar in het levendige straatbeeld en de diverse bezienswaardigheden. Tijdens de stadstour wandelt u door de karakteristieke Kotwali bazaar, bezichtigt u de kleurrijke stadstempel, neemt u een kijkje bij de Tibetaanse Gompa en brengt u een bezoek aan het Kangra Art Museum, het oorlogsmonument en de St. John’s kerk. De John’s kerk is gelegen op ca. 8 kilometer buiten de stad. Na afloop van de stadstour verlaat u Dharamsala en wordt de reis vervolgd naar Manali. Na incheck is de rest van de dag ter vrije besteding.
Dag 7 Manali
Na het ontbijt staat er een stadstour door Manali op het programma. Manali heeft diverse interessante bezienswaardigheden te bieden, maar de Dhoongri Tempel is op historisch en archeologisch gebied het meest bijzonder. Hoewel de officiële benaming de Dhoongri Tempel is, wordt de tempel ook regelmatig de Hadimba Tempel genoemd omdat deze is gewijd aan de gelijknamige godin Hadimba. Het bouwwerk ligt te midden van een cederbos en biedt een prachtig uitzicht over de pittoreske omgeving. De Dhoongri Tempel wordt gekenmerkt door zijn dakstructuur en de ingang die gedecoreerd is met legendarische figuren en symbolen. De directe omgeving van de tempel leent zich prima voor een rustgevende wandeling. In mei vindt hier een groots festival plaats. Na afloop van het tempelbezoek bezichtigt u drie Tibetaanse tempels, waarvan er twee zijn gevestigd in de stad en een op de linkeroever van de rivier de Beas. Na afloop keert u terug naar uw hotel.
Dag 8 Manali - Jispa
Uw reis wordt na het ontbijt vervolgd naar Jispa. Het is een spectaculaire tocht over de ca. 4000 m hoge Rohtang pas. Tijdens de rit kunt u genieten van prachtige uitzichten op gletsjers, hoge bergpieken, groene valleien en de Chandra rivier. Onderweg maakt u een stop in het schilderachtige Kothi, gelegen op ca. 10 km van Manali. Kothi is het decor geweest voor vele films en is zeer geliefd onder dichters, schrijvers en liefhebbers van rust. Uiteraard krijgt u de mogelijkheid om hier op uw gemak rond te kijken en foto´s te maken. Vervolgens reist u verder naar Jispa voor een overnachting. Na aankomst is de rest van de dag ter vrije besteding.
Dag 9 Jispa - Sarchu
Na het ontbijt verlaat u Jispa en zet u de reis voort naar Sarchu, gelegen op een hoogte van 4253 meter. In de middag verkent u de omgeving samen met uw privégids. Sarchu bevindt zich op de route naar Leh en is het laatste punt in Himachal Pradesh. Hiervandaan heeft u een prachtig zicht op de besneeuwde pieken. U merkt dat de begroeiing afneemt naarmate u verder komt; het landschap wordt kaler.
Dag 10 Sarchu - Leh
U neemt na het ontbijt afscheid van Sarchu en reist door naar het ruige landschap van Ladakh. De eindbestemming van vandaag is Leh, gelegen in de Himalaya en één van de meest afgelegen gebieden van India. In dit gebied domineert de Tibetaanse cultuur en leeft de bevolking nog volgens traditionele wijze. De stad Leh ligt op een hoogte van 3500 meter en was vroeger een belangrijk handelscentrum voor zijde en specerijen. In de namiddag bezoekt u de Shanti Stupa, een vredespagode op een berghelling ten westen van Leh. De stupa werd gebouwd door een Japanse boeddhistische organisatie als teken van vrede. Vanaf de vredespagode heeft u een schitterend uitzicht over de vallei. Waarschijnlijk merkt u dat u snel buiten adem bent; uw lichaam moet nog wennen aan de hoogte. Het advies is om het kalm aan te doen en veel water te drinken.
Dag 11 Leh - Alchi - Likir - Uleytokpo
Vandaag vervolgt u de reis naar Uleytopko. Onderweg maakt u een stop in Alchi voor een bezoek aan de Alchi Gompa. Dit imposante bouwwerk is ruim duizend jaar oud. Een van de muren is gedecoreerd met duizenden miniatuurbeschilderingen met afbeeldingen van de Boeddha. Interessant om te zien zijn de drie grote exemplaren gemaakt van klei, welke in vrolijke kleuren zijn beschilderd. Ondanks het feit dat de Alchi Gompa vandaag de dag geen religieus centrum meer is, wordt de gompa goed verzorgd door de monniken van Likir. Likir is de volgende bestemming waar u een stop maakt. Deze plaats ligt op ongeveer 50 km van Leh en werd opgericht in de 11e eeuw. In de 15e eeuw was er sprake van een andere kloosterorde. Niet veel later ging de voormalige gompa in vlammen op. De huidige gompa van Likir dateert uit de 18e eeuw. U brengt een bezoek aan deze gompa. Geschoolde ambachtslieden die woonachtig zijn in dit dorp maken hier met de hand prachtige thangka's, oosterse potten en inklapbare houten krukjes. Ook bijzonder aan Likir is het binnenplaatsje, waar zich een zeldzame, reusachtige jeneverbesboom bevindt. Uiteraard krijgt u in Likir ook de tijd om te genieten van het mooie uitzicht over de vallei. Na het bezoek aan Likir wordt u naar uw accommodatie in Uleytokpo gebracht.
Dag 12 Uleytokpo - Lamayuru - Leh
Na het ontbijt keert u terug naar Leh. Onderweg maakt u een stop in Lamayuru voor een bezoek aan de bijzondere Yundrung Tharpaling Gompa. Dit klooster ligt op een hoogte van 3800 meter, tussen Fotu-la en Khalsi. Een legende vertelt dat de plek waarop het klooster is gesitueerd, vroeger werd bedekt door een groot meer. Een kluizenaar voorspelde op een dag dat op deze plek een klooster zou ontstaan en gooide rijstkorrels op de grond. De rijstkorrels namen ogenblikkelijk de vorm van Swastika (Yundrung) aan, wat gelijk de naam van het klooster verklaart. Tegenwoordig is het klooster een zeer interessante bezienswaardigheid. Op de muren van het klooster treft u 35 afbeeldingen van de Boeddha aan. Ook opmerkelijk is de kapel van Avlokiteshvara, een twee meter hoog beeld met 11 hoofden en 1000 armen. In het klooster vindt u tevens traditionele schilderijen van vier Lokpals en 'het wiel van het leven'. Ook een beeld van Apchi Ihakhang, de godin van de Drigungpa sekte, is in het klooster vertegenwoordigd. Na het bezoek keert u terug naar het hotel in Leh.
Dag 13 Leh & omgeving
Vandaag verkent u de Indus vallei. Samen met uw privégids brengt u allereerst een bezoek aan het Shey klooster. Ook de twee belangrijkste kloosters van de Indus Vallei, de Thikse en Hemis, staan op het programma. Thikse ligt 25 km ten zuiden van Leh op een berghelling met een uitzicht op de vlakte. Het klooster uit de 15e eeuw is één van de meest indrukwekkende gompa's van Ladakh. De gebouwen, die oker en wit gekleurd zijn, torenen hoog boven de omgeving uit. Als u geluk heeft kunt u de monniken bezig zien met hun dagelijkse werk en studie. Het klooster bestaat uit tien tempels en er leven circa honderd monniken. Het Hemis klooster is eveneens gelegen langs de Indus rivier. In de nederzetting leven ongeveer 500 monniken. Dwaal wat rond door de gangen en ruimtes van de kloosters. De monniken zijn erg gastvrij, en vaak zijn er zeer oude geschriften en andere bijzondere objecten te zien. Aan het eind van de dag keert u terug naar uw hotel in Leh.
Dag 14 Leh - Delhi
U wordt naar de luchthaven gebracht voor de vlucht naar Delhi, waar u naar uw hotel wordt gebracht. Hier kunt u nog even bijkomen tot de terugvlucht.
Dag 15 Delhi - (Vliegreis op eigen gelegenheid)
Ruim op tijd wordt u naar de luchthaven van Delhi gebracht voor uw terugvlucht.

Noot: PANGEA Travel kan ook uw internationale vlucht verzorgen.
bekijk meer

Inclusief / exclusiefinklappen

De volgende zaken zijn inbegrepen en niet inbegrepen in deze reis.

Inbegrepen

 • vliegreis Leh - Delhi
 • treinreis Delhi - Amritsar
 • genoemde transfers en vervoer tijdens excursies per auto met privéchauffeur
 • deskundige Engelssprekende lokale gidsen bij de bezienswaardigheden
 • meereizende Engelssprekende gids in Amritsar, Himachal Pradesh en Ladakh
 • alle overnachtingen conform programma
 • volpension in Jispa, Sarchu, Uleytopko en Leh, overige plaatsen alleen ontbijt
 • alle services zoals genoemd in bovenstaand programma
 • genoemde excursies met bijbehorende entreegelden
 • uitgebreid informatiepakket met landeninfo, vouchers, e-tickets en hotellijst bij uw reisbescheiden
 • assistentie tijdens uw reis (24 uur per dag bereikbaar)
 • bijdrage SGR: € 5 per persoon
 • bijdrage Calamiteitenfonds: € 2,50 per boeking (per 9 personen)
 • boekingskosten: € 25 per boeking

Niet inbegrepen

 • internationale vliegreis (eventueel ook via PANGEA Travel te boeken)
 • visumkosten India: e-visum à USD 25 p.p. (voor vertrek aanvragen)
 • vervoer op de dagen en dagdelen ter vrije besteding (zonder excursies)
 • optionele excursies en bijbehorende entreegelden
 • fooien
 • reis- en annuleringsverzekering
bekijk meer

Prijsinklappen

Prijsindicatie: € 1.500 - € 2.000

Onze reizen worden geheel op uw wensen afgestemd. De invulling van de reis is hierdoor uniek en specifiek voor uw reisgezelschap. Bovenstaande prijs is per persoon, de exacte prijs is afhankelijk van:

 • aantal reizigers (deze prijsindicatie is o.b.v. twee personen samenreizend)
 • vertrekperiode (prijsindicatie is o.b.v. het laagseizoen)
 • invulling van de reis (u kunt de inhoud van de reis naar wens aanpassen)
 • categorie van accommodaties

We rekenen vrijblijvend de exacte reissom voor u uit. Uiteraard helpen we u graag met advies en met het samenstellen van uw persoonlijke reis, immers wij kennen de bestemming uit eigen ervaring. Bekijk onze contactgegevens en reisspecialisten.

bekijk meer

Accommodatiesinklappen

Pride Surya Mountain Resort - Mcleod Ganj
In de schaduwen van de Dhauladhar bergketen is het Surya Resort gesitueerd. Het resort gaat harmonieus op in de schoonheid van het landschap dat Mc Leodganj kenmerkt. Het is een levendig toeristisch centrum en tegelijkertijd de residentie van The Dalai Lama. Het Surya Resort is sfeervol ingericht en bevat mooie architectonische elementen. Of u nu in het Surya Resort komt als zakengast, huwelijkskoppel, familie of als vakantieganger die opzoek is naar avontuur, spiritualiteit, cultuur of gewoon een leuke vakantie; in en rondom het resort is er voor een ieder genoeg te doen. Ontspan bijvoorbeeld in uw comfortabele kamer, nuttig een goed gerecht in het multiculturele restaurant of neem deel aan één van de interessante tours. Het personeel van het Surya Resort zal er alles aan doen om uw verblijf in Dharamshala zo aangenaam mogelijk te maken!

Ibex - Jispa
Het Ibex hotel is gunstig gelegen op de route van Manali naar Leh. Op een hoogte van ca. 3 kilometer waant u zich in een oase van rust, tenmidden van een prachtige omgeving midden in de natuur. Ibex is een eenvoudig hotel maar de kamers zijn schoon en de service goed.

Royal Ladakh - Ladakh
Royal Ladakh is centraal gelegen in Leh. Het hotel is gebouwd in traditionele Ladakhi-stijl en wordt omgeven door een prachtige groene tuin. Comfort, service en hospitality zijn de kernwoorden die centraal staan bij royal Ladakh. Vanaf het hotel heeft u een erg mooi uitzicht.

Ule Ethnic Resort - Ladakh
In de Shamvallei bij Uleytokpo ligt Ule Ethnic Resort, op een prachtig plekje aan de Indus rivier. Deze kleinschalige accommodatie ligt op 3300 meter hoogte, tussen de appel- en abrikozenboomgaarden.Meer dan 40 jaar lang ontvangt de familie hier hun gasten met hun typisch Ladakhi gastvrijheid. Zij richten zich op duurzaam toerisme onder andere door zelf groente te verbouwen en door duurzame manieren van energie en warmwatervoorziening. Naast deze vriendelijke gastfamilie draait het hier uiteraard om het magistrale uitzicht. Er zijn 31 canvas hutten aanwezig en 15 vrijstaande chalets. Ule Ethnic Resort, met haar kleine spa, is het meest luxe onderkomen in deze regio.

bekijk meer
Vraag vrijblijvend een offerte aan »