Menu

Natuurreis Zuid-India

India heeft de natuurliefhebber veel te bieden. Het mooie van Zuid-India is dat de natuur hier op veel verschillende manieren ervaren kan worden. Zo gaat u in deze 12-daagse reis op safari in het Nagarhole National Park, maakt een trekking in het Periyar National Park en verblijft op een boot op de Backwaters. Heeft u langer de tijd en wilt u een strandverblijf toevoegen? Ook dat is mogelijk. Bijvoorbeeld in het nog vrij onontdekte Mararikulam, niet ver van Cochin.

Reisduur: 12 dagen

Bangalore - Nagarhole NP - Pollachi - Periyar NP - Alleppey (Backwaters) - Houseboat - Cochin

Vraag vrijblijvend een offerte aan »

Reisroute: Natuurreis Zuid-India inklappen

Waarom deze reis?inklappen

 • maak op verschillende manieren kennis met de prachtige natuur van India.
 • inclusief safari in Nagarhole
 • trekking op zoek naar olifanten
 • verblijf op een boot in het waterrijke gebied van de Backwaters in Kerala.
 • vervoer per auto met privéchauffeur.
 • inclusief entreegelden en een lokale (Engelssprekende) gids bij de bezienswaardigheden.
bekijk meer

Dag tot daginklappen

Koffie drogen in het Periyar National Park - Periyar National Park - India - foto: Karin Nuijt
Dag 1 (Vliegreis op eigen gelegenheid) - Bangalore
Vandaag start uw reis met PANGEA Travel. Na aankomst op de luchthaven wordt u verwelkomd en naar uw hotel nabij de luchthaven gebracht, waar u kunt bijkomen van de vliegreis.

Noot: PANGEA Travel kan ook uw internationale vlucht verzorgen.
Dag 2 Bangalore - Nagarhole NP - Kabini (ca. 230 km)
Na het ontbijt reist u per auto met privé chauffeur in ongeveer 5 uur naar het Nagarhole National Park, waar u overnacht. In de namiddag maakt u uw eerste safari in het park. Het is een van de laatst overgebleven en best beschermde habitat voor bedreigde diersoorten zoals olifanten, tijgers en luipaarden.

Noot: standaard worden de safari's uitgevoerd per open terreinwagen (gedeeld met andere reizigers). In het park is slechts een beperkt aantal jeeps aanwezig. Hier kan geen voorkeur voor doorgeven worden. Wie het eerst komt, het eerst maalt.
Dag 3 Nagarhole National Park
In de (vroege) ochtend en namiddag gaat u op safari in het park. Samen met een ervaren ranger verkent u de gevarieerde flora en fauna in het park. Zo leven hier onder andere bizons, olifanten, verschillende soorten herten, wilde honden, ca. 250 verschillende vogelsoorten en een aantal tijgers en luipaarden.
Dag 4 Nagarhole National Park
In de ochtend en middag staan wederom safari's in het Nagarhole National Park op het programma. Het Nagarhole National Park ligt in de deelstaat Karnataka, tussen de districten Mysore en Kodagu. Sinds 1955 is het park (dat lokaal ook wel Rajiv Gandhi National Park wordt genoemd) gegroeid van 258 naar 643 vierkante kilometer en mag zichzelf sinds 1983 een nationaal park noemen. Samen met Banipur National park, Mudumalai Wildlife Sanctuary en Wayanad maakt het deel uit van biosfeerreservaat Nilgiri. In het park komt u veel watervallen, heuvels, valleien, beken en bossen tegen.
Dag 5 Nagarhole NP - Pollachi (ca. 300 km)
Na het ontbijt rijdt u in ongeveer 6 uur verder naar de mooie omgeving van Pollachi, in de deelstaat Tamil Nadu. Na aankomst is de namiddag/avond ter vrije besteding.
Dag 6 Pollachi
Dag ter vrije besteding. U kunt ontspannen bij de accommodatie of de omgeving verkennen. Gelegen in het natuurrijke gebied van de Annamalai heuvels is hier veel te beleven. U kunt bijvoorbeeld theevelden bezoeken, een wandeling langs de rivier maken, vogelen of een dorp en/of tempel bezoeken.
Dag 7 Pollachi - Periyar NP (ca. 145 km )
Na het ontbijt gaat de reis verder naar Thekkady, gelegen bij het Periyar National Park. De reis neemt vandaag ongeveer 4 uur in beslag. Na aankomst is de dag ter vrije besteding. De omgeving van Periyar staat bekend om de vele kruiden die hier groeien, zoals peper en kardamom. Onderweg kunt u een stop maken bij een plantage.
Dag 8 Periyar NP
Samen met een ranger verkent u vandaag per bamboevlot en te voet het Periyar National Park (van grofweg 08:00 - 17:00). In het park leven vele olifanten, herten, vogels en ook een aantal tijgers. Thee, snacks en een lunch worden door de gids(en) meegebracht en tijdens de tocht geserveerd.

Noot: de excursie van vandaag is in een klein, internationaal gezelschap (maximaal 10 reizigers met 4 gidsen, verdeeld over 3 vlotten). Privé is niet mogelijk. Wel kunnen we indien gewenst een andere excursie voor u inplannen waarbij u met een privé gids een trekking maakt in het park. Een tocht per bamboevlot is dan niet inbegrepen.

Tip: breng stevige, gesloten schoenen mee.
Dag 9 Periyar NP - Alleppey (ca. 160 km)
Na het ontbijt rijdt u in ongeveer 4 uur naar de omgeving van Alleppey, gelegen aan de oevers van de prachtige watterrijke omgeving van de Backwaters. De komende nachten verblijft u in een "homestay" op een plantage. Hier maakt u kennis met het lokale leven in deze omgeving. Na aankomst is de rest van de middag en avond ter vrije besteding.
Dag 10 Allepey
Dag ter vrije besteding. Optioneel kunt u deelnemen aan een van de vele activiteiten die vanuit de accommodatie georganiseerd worden. Ga bijvoorbeeld fietsen, breng een bezoek aan een lokale markt, volg een kookles en/of maak een boottocht door de smallere kanalen van de Backwaters. Langs het water ziet u de lokale bevolking wassen, zwemmen, tandenpoetsen, kinderen die naar school lopen; van alles komt voorbij!
Dag 11 Alleppey - Houseboat
U wordt naar de aanlegplaats gebracht vanwaar u aan boord gaat van een zogenaamde 'houseboat'. Al varend verkent u vandaag en morgen het natuurgebied de Backwaters, een van de hoogtepunten van een bezoek aan de deelstaat Kerala. Een unieke ervaring! U vaart over lagunes, meertjes, rivieren en kanalen en passeert lokale dorpjes en ziet vissers de vangst van de dag binnenhalen. De backwaters vormen een uniek ecosysteem omdat het zoete water van de rivieren op verschillende plaatsen de Arabische zee bereikt. Dit is het leefgebied van verschillende diersoorten zoals aalscholvers, ijsvogels, otters, reigers en schildpadden. De oevers zijn begroeid met palmbomen en struiken die voor een frisse aanblik zorgen. Voor de avond meert de boot aan op een rustig plekje en tovert de kok een diner op tafel, aan boord van de boot. De zonsondergang, met daarbij het kabbelende geluid van het water tegen de boot, is hier vaak verbluffend mooi. U overnacht aan boord van de boot, waar u een slaapkamer en badkamer heeft.
Dag 12 Alleppey - Cochin - (Vliegreis op eigen gelegenheid)
In de ochtend meert u aan en wordt naar de luchthaven van Cochin gebracht voor uw terugvlucht, een rit van 65 kilometer.

Noot 1: Afhankelijk van uw vluchttijd kunnen we nog een stadstour met gids en/of een hotelkamer in Cochin toevoegen aan het programma. De meerprijs is op aanvraag.

Noot 2: Wilt u deze reis verlengen met een strandverblijf? Dan is dit mogelijk in het nog redelijk onontdekte Mararikulam, niet ver van Cochin. Vraag gerust naar de mogelijkheden.

Noot 3: PANGEA Travel kan ook uw terugvlucht verzorgen.
bekijk meer

Inclusief / exclusiefinklappen

De volgende zaken zijn inbegrepen en niet inbegrepen in deze reis.

Inbegrepen

 • alle overnachtingen conform programma
 • alle maaltijden conform programma
 • genoemde transfers en vervoer tijdens excursies per auto met privéchauffeur
 • begeleiding door deskundige Engelssprekende lokale gidsen bij de bezienswaardigheden
 • genoemde excursies met bijbehorende entreegelden
 • 5x safari per open terreinwagen in Nagarhole
 • trekking + tocht per bamboe vlot in Periyar
 • assistentie tijdens uw reis (24 uur per dag bereikbaar)
 • boekingskosten: € 25 per boeking
 • bijdrage SGR: € 5 per persoon
 • bijdrage Calamiteitenfonds: € 2,50 per boeking (per 9 personen)

Niet inbegrepen

 • internationale vliegreis (eventueel ook via PANGEA Travel te boeken)
 • visumkosten India: e-visum à USD 25 p.p. (voor vertrek aanvragen)
 • vervoer op de dagen en dagdelen ter vrije besteding (zonder excursies)
 • optionele excursies en bjbehorende entreegelden
 • mogelijke upgrade naar vervoer per SUV (bij 1 of 2 personen)
 • evt. vroege incheck / late uitcheck
 • overige maaltijden en drinken
 • fooien
 • reis- en annuleringsverzekering
bekijk meer

Prijsinklappen

Prijsindicatie: € 2.250 - € 2.500

Onze reizen worden geheel op uw wensen afgestemd. De invulling van de reis is hierdoor uniek en specifiek voor uw reisgezelschap. Bovenstaande prijs is per persoon, de exacte prijs is afhankelijk van:

 • aantal reizigers (deze prijsindicatie is o.b.v. twee personen samenreizend)
 • vertrekperiode (prijsindicatie is o.b.v. het laagseizoen)
 • invulling van de reis (u kunt de inhoud van de reis naar wens aanpassen)
 • categorie van accommodaties

We rekenen vrijblijvend de exacte reissom voor u uit. Uiteraard helpen we u graag met advies en met het samenstellen van uw persoonlijke reis, immers wij kennen de bestemming uit eigen ervaring. Bekijk onze contactgegevens en reisspecialisten.

bekijk meer

Accommodatiesinklappen

Royal Orchid Central Bangalore - Bangalore
Het Royal Orchid Central in Bangalore is een middenklasse modern hotel met een goede prijs/kwaliteit verhouding. Met haar 129 kamers is het niet kleinschalig te noemen, maar het is een praktische keuze. Op de kamers valt namelijk niets aan te merken. Het hotel beschikt over een dakterras, een spa, fitnessruimte, bar en een restaurant, genaamd Pinxx. Groot pluspunt is de ligging nabij MG Road; handig voor verkenning van Bangalore.

Kabini River Lodge - Kabini/Nagarhole National Park
Gelegen aan de oevers van de Kabini rivier, aan de zuidelijke rand van het Nagarhole National Park ligt de Kabini River Lodge. Nergens in India is de kans op het spotten van herten, wilde zwijnen, wilde honden, buffels en langoerapen zo groot als in dit indrukwekkende natuurreservaat. Dit was dan ook het favoriete jachtgebied van de vroegere Maharadja van Mysore. Zijn toenmalige jachthuis is omgebouwd tot de Kabini River Lodge - en de elegantie van weleer proeft u nog zeker terug. In de Gol Ghar, een prieel met uitzicht op de Kabini rivier, worden de maaltijden op vaste tijden geserveerd zodat u al uw verhalen en ervaringen met anderen kunt delen. Op het buffet staan zowel gerechten uit de Indiase, Chinese als de continentale keuken. U kunt de dag ook afsluiten met een barbecue bij het kampvuur. In één van de schilderachtige Maharadja cottages of charmante kamers en tenten, met moderne badkamers voor hedendaags comfort, wordt u meegenomen naar het tijdperk van de Radja’s. U treft geen TV of airco op dit landgoed - trouw aan het uitgangspunt om mensen dichter bij de natuur te brengen.

Great Mount Resort Coco Lagoon Pollachi - Pollachi
U zult zich heerlijk ontspannen voelen bij een verblijf in de Great Mount Resort in Pollachi. Dit prachtige resort ligt midden in de natuur, niet ver van de grens met de deelstaat Kerala. Het resort beschikt over 32 kamers met vijf verschillende type verblijven. Iedere kamer heeft zo zijn eigen charme en zorgt ervoor dat u zich thuis voelt. De kamers zijn luxe afgewerkt en voorzien van een eigen balkon met uitzicht op de lagoon waar het resort aan gelegen is. Onder de palmbomen die langs het zwembad staan kunt u genieten van de rust en ontspannen een boek lezen. Of wat dacht u van het nemen van een verfrissende duik in het zwembad? Het resort beschikt tevens over verschillende welness faciliteiten zoals yoga en massages.

Wildernest - Periyar/Thekkady
Wildernest is een kleine Bed & Breakfast in Thekkady, nabij Periyar. Verwacht hier geen luxe; de gastvrijheid, kleinschaligheid en juist de eenvoud is wat deze accommodatie bijzonder maakt. De 10 kamers zijn zeer ruim en net ingericht. De meeste kamers beschikken over een ruim terras op het dak, vanwaar u een mooi uitzicht heeft op de natuur (inclusief diverse apen die regelmatig een bezoek komen brengen). Het ontbijt is inbegrepen, maar er is geen restaurant aanwezig voor de overige maaltijden. In de nabije omgeving zijn echter voldoende mogelijkheden te vinden om buiten de deur te eten. Er is geen zwembad aanwezig bij Wildernest.

Emerald Isle - Alleppey/Backwaters
U arriveert hier in een eco-vriendelijke omgeving. Bij aankomst hoort u de vogels al fluiten en onttrekt de accommodatie zich aan de waterrijke natuur van de backwaters van Kerala. Wanneer er een koele bries door de palmbomen waait dan weet u genoeg, tijd om te ontspannen! Deze accommodatie is gelegen op een eiland en is per boot te bereiken, de privacy en rust zijn hier in vergelijking met het soms hectische India dan ook optimaal. Er zijn 5 kamers in het historische pand met ieder een airconditioning, een open inloop-douche, gratis wifi en allerlei moderne voorzieningen om uw verblijf helemaal perfect te maken. Vanuit deze plek zijn er verschillende activiteiten in de omgeving te ondernemen. Wat dacht u van een boottocht, vissen in de rivier, vogels spotten in de natuur of lekker ontspannen door middel van een ayurvedische behandeling. 's Avonds is het eten wat de pot schaft in de Emerald Isle homestay, maar dat is zeker geen straf; de gastheren en -vrouwen toveren de heerlijke Zuid-Indiase gerechten op tafel. Kortom u zit hier helemaal goed voor een ontspannen verblijf in de mooie natuurlijke omgeving van de backwaters.

Houseboat (Spice Routes) - Alleppey/Backwaters
Een overnachting op een houseboat is een absolute must tijdens een rondreis door Zuid-India. De luxe houseboats van Spice Routes zijn verschillend in stijl maar hebben wel hetzelfde uiterlijk. De grootte verschilt en hangt af van het aantal personen van uw gezelschap. Alle houseboats zijn voorzien van een zonnedek, woon en eetkamer en een keuken voorzien van alle gemakken. Enkele details die voor alle houseboats gelden: u reist altijd privé (dus niet op indeling) met een eigen schipper, kapitein en kok. De boten hebben 1, 2, 3 of 5 slaapkamers met airconditioning en een eigen badkamer. Het eten en drinken is altijd inbegrepen en wordt bereid door uw privékok. Onderweg kunt u prachtige foto’s maken van het leven langs de waterkant en de ondergaande zon. Een leuk weetje; Willem-Alexander en Maxima hebben ook overnacht op één van de houseboats van Spice Routes!

bekijk meer
Vraag vrijblijvend een offerte aan »