Menu

Heritage Rajasthan & Noord-India

Tijdens deze individuele rondreis bezoekt u de mooiste plaatsen in Noord-India. Na een bezoek aan Delhi ontdekt u de rijke cultuur en geschiedenis van de deelstaat Rajasthan. Paleizen, forten, woestijn; u vindt het hier allemaal. In Agra bezoekt u uiteraard de wereldberoemde Taj Mahal, en in Khajuraho staan de bekende tempels met haar erotische afbeeldingen op het programma. De reis eindigt met een bezoek aan Varanasi, waar u de speciale betekenis van de Ganges rivier ervaart. De overnachtingen zijn in leuke, bijzondere (heritage) hotels en guesthouses. Verblijft u liever in luxere accommodaties dan is dat uiteraard ook mogelijk. Doordat u reist per auto met privéchauffeur en lokale gidsen, ontdekt u het échte India.

Reisduur: 17 dagen

Delhi - Mandawa - Bikaner - Jaisalmer - Jodhpur - Jaipur - Agra (Taj Mahal) - Khajuraho - Varanasi - Delhi

Vraag vrijblijvend een offerte aan »

Reisroute: Heritage Rajasthan & Noord-India inklappen

Waarom deze reis?inklappen

 • overnachten in bijzondere, sfeervolle (heritage) hotels en guesthouses
 • woestijnsteden én het overweldigende Varanasi
 • vervoer per auto met privéchauffeur
 • geheel in lokale stijl een stukje met de trein
 • inclusief binnenlands vlucht om kilometers te besparen
 • inclusief entreegelden en een lokale (Engelssprekende) gids bij de bezienswaardigheden
bekijk meer

Dag tot daginklappen

Khajuraho - Tempel - India - foto: Canva
Dag 1 (Vliegreis op eigen gelegenheid) - Delhi
Vandaag start uw reis met PANGEA Travel. Na aankomst op de luchthaven wordt u verwelkomd door onze lokale vertegenwoordiging en naar uw eerste, sfeervolle accommodatie gebracht. Hier is de rest van de dag ter vrije besteding.

Noot: PANGEA Travel kan ook uw internationale vlucht verzorgen.
Dag 2 Delhi
Vandaag staat er een stadstour door New Delhi en het oude Delhi op het programma. Het belangrijkste verschil tussen beide stadsdelen is dat New Delhi is gesticht door de Britten. Hierdoor heeft dit deel van de stad een Brits karakter en is het planmatig aangelegd, dit in tegenstelling tot Old Delhi. Tijdens de stadstour ziet u onder andere het Rode Fort (buitenkant), Raj Ghat (gedenkplaats voor Mahatma Gandhi), de levendige bazaarwijk Chandni Chowk, de indrukwekende pilaar Qutab Minar en de tombe van de Moghulkeizer Humayun.

Noot: mocht u het Rode Fort aan de binnenkant willen bezoeken, dan is dit uiteraard mogelijk. Het Rode Fort is gesloten op maandagen.
Dag 3 Delhi - Mandawa
Na het ontbijt reist u per auto met privéchauffeur naar Mandawa. Het is ongeveer zes uur rijden (ca. 260 km). Mandawa staat vooral bekend om haar prachtig beschilderde herenhuizen (Haveli's) en mozaïeken. In de namiddag kunt u eventueel op eigen gelegenheid alvast rondwandelen door dit kleine stadje met Middeleeuwse sfeer.
Dag 4 Mandawa - Bikaner
In de ochtend staat een stadstour in Mandawa op het programma. Vervolgens gaat de reis in ca. vier uur verder naar Bikaner waar u één nacht verblijft. Na aankomst is de rest van de dag ter vrije besteding. Vooral de oude stad met de vele oude huizen is de moeite waard om te bezoeken.

Noot: indien gewenst kunnen we een bezoek aan de Karni Mata tempel (rattentempel) in Deshnok voor u toevoegen (ca. 30 kilometer van Bikaner). De meerprijs is €15,- per persoon.
Dag 5 Bikaner - Jaisalmer (ca. 330 km)
De dag begint met een stadstour in Bikaner. Deze woestijnstad ligt op de oude karavaanroutes vanuit West-Azië en Afrika. U ziet onder andere het Junagarh Fort. Vervolgens reist u in oostelijke richting naar Jaisalmer, een rit van ongeveer acht uur. Deze stad rijst als een soort Fata Morgana op uit de woestijn en wordt ook wel de ‘gouden stad’ genoemd. Het is een stad om lekker door de straatjes te slenteren en te genieten van de geuren en kleuren.
Dag 6 Jaisalmer
In de ochtend bezoekt u tijdens een stadstour de hoogtepunten van Jaisalmer. Stop bijvoorbeeld bij het Fort, de Jain tempels en enkele Haveli's. In de middag staat een excursie naar de 'Sam Dunes' (ca. 40 km) gepland. Geniet van de uitgestrekte woestijn, de rust en de prachtige kleuren van de zandduinen.

Noot: een rit per kameel is niet inbegrepen
Dag 7 Jaisalmer - Jodhpur (ca. 300 km)
Vandaag rijdt u dwars door de woestijn naar Jodhpur. Het is ongeveer zeven uur rijden. Na aankomst maakt u samen met uw gids een tour door de stad. Uiteraard staat een bezoek aan het Mehrangarh Fort op het programma, vanwaar u een mooi uitzicht heeft over de blauwe stad. Waarom de huizen in de stad blauw zijn weet niemand precies. Het verhaal gaat dat alleen Brahmanen (leden van de hoogste kaste in het Hindoeïstische kastenstelsel) het huis blauw mochten verven, ter onderscheiding. Tegenwoordig staat het iedereen vrij om het huis blauw te verven, waar dan ook veelvuldig gebruik van wordt gemaakt. Het levert in ieder geval prachtige plaatjes op! In het fort ziet u een indrukwekkende collectie aan schilderijen, wapens en andere voorwerpen uit de rijke geschiedenis van dit gebied. Ook een bezoek aan Jaswant Thada staat op het programma, een wit marmeren praalgraf.
Dag 8 Jodhpur - Jaipur (ca. 350 km)
In de ochtend vervolgt u de reis naar Jaipur (ongeveer acht uur rijden). Na aankomst wordt u naar het hotel gebracht. Indien de tijd het toelaat, kunt u een bezoek brengen aan het Art-museum, de Govinda Deva Tempel of gaan shoppen op de Johari Bazar (o.a. katoen en sieraden). Ontdek het inspirerende India! Jaipur is de hoofdstad van de deelstaat Rajasthan en wordt ook wel de ‘roze stad’ genoemd vanwege de roze kleur van de gebouwen.
Dag 9 Jaipur
In de ochtend brengt u een bezoek aan Fort Amber. Aan de voet van het fort staat een jeep voor u klaar waarmee u naar boven wordt gebracht. U heeft ruim de tijd om hier rond te kijken. In de middag maakt u een stadstour in Jaipur. U ziet onder andere het Stadspaleis, de Hawa Mahal (paleis van de winden) en het Observatorium. Het kleine textielmuseum in het stadspaleis is een aanrader. Hier ziet u kledingstukken van voormalige Maharadja's van Jaipur, waaronder een Maharadja die ca. 250 kg woog!

Noot: Wij kiezen er bewust voor om de rit naar Amber per jeep aan te bieden. De olifanten worden namelijk slecht behandeld. Daarnaast zijn ook de wachttijden voor een olifant lang en wordt u lastig gevallen door verkopers.
Dag 10 Jaipur - Agra (ca. 235 km)
Vandaag rijdt u in ongeveer zes uur naar Agra. Onderweg brengt u een bezoek aan de stad Fatehpur Sikri, de 'verlaten stad'. Door watergebrek is deze voormalige hoofdstad van het Mughal-rijk verlaten. Na aankomst in Agra staat een bezoek aan het Rode Fort op het programma. U verblijft in een sfeervol guesthouse op slechts een paar minuten lopen van de wereldberoemdeTaj Mahal.
Dag 11 Agra - Jhansi - Khajuraho (ca. 395 km)
In de vroege ochtend brengt u een bezoek aan de Taj Mahal (gesloten op vrijdagen). Op dit tijdstip is de lichtinval met de opkomende zon fascinerend. De Taj is gebouwd in opdracht van de grootmogol Shah Jahan voor zijn overleden echtgenote Mumtaz Mahal. De bouw heeft bijna 20 jaar geduurd. U zult versteld staan van de prachtige details die in dit monument verwerkt zijn, in combinatie met de perfecte symmetrie. Shah Jahan had voor zichzelf eenzelfde monument, maar dan in het zwart in gedachte. Deze is echter nooit geraliseerd. Hij is bijgeplaatst in de Taj Mahal in een tombe naast zijn echtgenote. Zijn tombe is het enige element in het hele gebouw die de symmetrie doorbreekt. Aansluitend op dit bezoek volgt de transfer naar het station van Agra voor de treinreis naar Jhansi (duur: ca. 3½ uur). Onderweg krijgt u een goede indruk van het lokale Indiase leven. In Jhansi staat de privéchauffeur klaar om u naar Khajuraho te brengen waar u overnacht (ongeveer vier uur rijden). Indien gewenst (en indien de tijd het toelaat) kan onderweg een bezoek gebracht worden aan de plaats Orchha.

Tip: alleen het noodzakelijke mag mee naar binnen bij uw bezoek aan de Taj Mahal. Laat eventuele tassen achter in de auto. Uw gids zal u hier van tevoren over inlichten. Tevens is het goed om vooraf te weten, dat een bezoek aan de Taj Mahal maximaal drie uur in beslag mag nemen. Dit is een nieuwe regel om hele grote massa’s op het terrein tegen te gaan.
Dag 12 Khajuraho
Samen met een gids brengt u vandaag een bezoek aan Khajuraho. Deze plaats is wereldberoemd geworden door de uit zandsteen opgetrokken tempels met erotische afbeeldingen. U bezoekt vandaag het westelijke, oostelijke en zuidelijke tempelcomplex.
Dag 13 Khajuraho - Varanasi
In de ochtend wordt u naar de luchthaven van Khajuraho gebracht voor een korte binnenlandse vlucht naar Varanasi. De rest van de dag is ter vrije besteding zodat u even kunt wennen aan alle indrukken van deze kleurrijke en bijzondere stad. U verblijft in een sfeervol guesthouse aan de Ganges. Hiervandaan wandelt u heel gemakkelijk langs de oevers van de heilige rivier.

Noot: in de avond kunt u optioneel een Aarti ceremonie aan de Ganges bijwonen; een bijzondere ervaring! Dit kunnen wij vooraf voor u reserveren.
Dag 14 Varanasi
In de vroege ochtend wordt u naar de oevers van de rivier de Ganges gebracht voor een boottocht. Tijdens de boottocht over deze rivier ervaart u de speciale betekenis die de rivier heeft. Mediterende en badende mensen maken de boottocht een indrukwekkende ervaring.
Vanmiddag bezoekt u samen met een gids Sarnath (ca. 10 km van het centrum, gesloten op vrijdagen). Dit is een belangrijke plaats binnen het Boeddhisme; na zijn verlichting reisde Boeddha naar deze plaats, waar hij onder andere zijn eerste preek hield. Het is nu een belangrijk pelgrimsoord. Na het bezoek keert u terug naar Varanasi.
Dag 15 Varanasi - Delhi
Vanochtend maakt u een stadstour in Varanasi, waarbij u diverse tempels bezoekt. In de avond vertrekt u per nachttrein naar Delhi, waar u de volgende ochtend aankomt (duur treinreis: ca. 13 uur).

Noot: indien gewenst kunt u ook naar Delhi vliegen; de exacte meerprijs is op aanvraag.
Dag 16 Delhi
Na aankomst in Delhi wordt u naar uw hotel nabij de luchthaven gebracht. Hier kunt u uitrusten van de treinreis en voorbereiden op de terugvlucht.
Dag 17 Delhi - (vliegreis op eigen gelegenheid)
U wordt op tijd naar de luchthaven gebracht voor uw terugvlucht.
bekijk meer

Inclusief / exclusiefinklappen

De volgende zaken zijn inbegrepen en niet inbegrepen in deze reis.

Inbegrepen

  • lokale vliegreis Khajuraho - Varanasi
  • luchthavenbelasting en heffingen
  • lokale treinreizen
  • genoemde transfers en vervoer tijdens excursies per auto met privéchauffeur
  • alle overnachtingen conform programma
  • maaltijden conform programma
  • alle services zoals genoemd in bovenstaand programma
  • genoemde excursies met bijbehorende entreegelden
  • jeephuur bij Fort Amber
  • boottocht over de Ganges rivier
  • deskundige Engelssprekende lokale gidsen bij de bezienswaardigheden
  • uitgebreid informatiepakket met landeninfo, vouchers, e-tickets en hotellijst bij uw reisbescheiden
  • assistentie tijdens uw reis (24 uur per dag bereikbaar)
  • bijdrage SGR: € 5 per persoon
  • bijdrage Calamiteitenfonds: € 2,50 per boeking (per 9 personen)
  • boekingskosten: € 25 per boeking

Niet inbegrepen

  • internationale vliegreis (eventueel ook via PANGEA Travel te boeken)
  • visumkosten India: e-visum à USD 25 p.p. (voor vertrek aanvragen)
  • eventuele vroege incheck/late uitcheck
  • vervoer op de dagen en dagdelen ter vrije besteding (zonder excursies)
  • optionele excursies en entreegelden
  • fooien
  • reis- en annuleringsverzekering
bekijk meer

Prijsinklappen

Prijsindicatie: € 2.000 - € 2.250

Onze reizen worden geheel op uw wensen afgestemd. De invulling van de reis is hierdoor uniek en specifiek voor uw reisgezelschap. Bovenstaande prijs is per persoon, de exacte prijs is afhankelijk van:

 • aantal reizigers (deze prijsindicatie is o.b.v. twee personen samenreizend)
 • vertrekperiode (prijsindicatie is o.b.v. het laagseizoen)
 • invulling van de reis (u kunt de inhoud van de reis naar wens aanpassen)
 • categorie van accommodaties

We rekenen vrijblijvend de exacte reissom voor u uit. Uiteraard helpen we u graag met advies en met het samenstellen van uw persoonlijke reis, immers wij kennen de bestemming uit eigen ervaring. Bekijk onze contactgegevens en reisspecialisten.

bekijk meer

Accommodatiesinklappen

Hotel Palace Heights - Delhi
Palace Heights is een van de weinige kleinschalige hotels in Delhi met een zeer gunstige ligging; direct aan Connaught Place. Ideaal wanneer u op eigen gelegenheid de stad wilt verkennen en op pad wilt naar restaurants en barretjes. De ca. 14 kamers zijn stijlvol ingericht met een modern design. Een persoonlijke service staat bij Palace Heights hoog in het vaandel. Het bijbehorende Zaffran restaurant behoort tot één van de beste restaurants in Delhi. Een zwembad is niet aanwezig. Omdat het hotel maar klein is, en erg populair, is het vaak volgeboekt.
 

Mandawa Haveli Hotel - Mandawa
Een juwelier bouwde in de 18e eeuw deze haveli (koopmanshuis) voor hemzelf en zijn familie. Tegenwoordig is er een hotel in gevestigd met 20 kamers. Alle pracht en praal van weleer zijn bewaard gebleven en je kijkt werkelijk je ogen uit naar de rijkelijk versierde kamers en gevels. Een zeer kleurrijk pand met vele prachtige muurschilderingen. Naast een eetzaal is er een klein cafeetje in de tuin/binnenplaats en wat dacht u van een diner bij kaarslicht op het dakterras? Met enige regelmaat worden er ook traditionele dansvoorstellingen gehouden. U krijgt hier echt een kijkje in het leven van de rijke Rajasthani koopmannen van weleer.

Heritage Resort - Bikaner
Een ruim opgezet resort aan het randje van Bikaner, en verrassend groen omgeven. De kamers zijn ingericht in aardetinten, passend bij de omringende woestijn. Er zijn 50 kamers, verspreid over cottages over het terrein, met als centraal punt het zwembad. De kamers zijn voorzien van airconditioning en een koelkastje. Ter ontspanning worden er Ayurvedische behandelingen aangeboden. Dineren kan in het restaurant, in de lobby of bij het zwembad.

Desert Palace - Jaisalmer
Rustig gelegen buiten Jaisalmer ligt het Desert Palace. Hier komt u direct in de sfeer van de woestijn-paleizen. Uitgevoerd in goudgeel zandsteen en met prachtige boogjes en koepeltjes past het perfect in het landschap. De 57 kamers zijn van alle moderne gemakken voorzien, en ademen toch de heritage-sfeer uit door de keuze voor antiek ogende meubels en handgemaakte elementen.
Er is een groot buitenzwembad, een schoonheidssalon, een bar en een restaurant aanwezig. 

Ranbanka Palace - Jodhpur
Ranbanka Palace is een heritage hotel in Jodhpur. In het voormalige paleis van de Maharadja van Jodphur kunt u proeven van het koninklijke leven. De lange gangen, majestueuze tuinen en elegante kamers hebben een rijke geschiedenis. In totaal zijn er nu 83 kamers in Ranbanka Palace. De kamers zijn ruim, schoon en ingericht met teakhouten antieke meubelen. Alle kamers zijn gelegen rond de binnenplaats en hebben uitzicht op de tuinen of het zwembad. Er zijn verschillende eetgelegenheden en op de binnenplaats kunt u ’s avonds een magie show of dansvoorstelling bijwonen. Om helemaal tot rust te komen kunt u yogales of een massage nemen.

Alsisar Haveli - Jaipur
Alsisar Haveli is een prachtig heritage hotel in Jaipur. Het hotel beschikt over 45 kamers in twee categorieën, waarvan vele bij wijze van spreken zo groot als balzalen. Bij het buitenzwembad en in de spa kunt u heerlijk ontspannen na een bezoek aan de drukke stad. Het is omgeven door prachtige boogjes die voor wat koelte zorgen. Het ligt aan de doorgaanse weg, maar omdat het rond een binnenplaats is gesitueerd, met een poort naar de weg, is het toch rustig. Op deze sfeervolle binnenplaats van Alsisar Haveli kunt u 's avonds genieten van een drankje.

Clarks Shiraz Hotel - Agra
Het vijfsterren luxury hotel Clarks Shiraz ligt op ongeveer twee kilometer van de Taj Mahal, in het centrum van Agra. Het is een groot hotel met meer dan tweehonderd kamers, waarvan enkele deluxe kamers uitzicht hebben op de Taj Mahal. Het was het eerste luxe hotel van Agra, en een begrip in de stad. Alle kamers in het Clarks Shiraz zijn voorzien van airconditioning, minibar, TV en badkamer met douche en toilet. Verder heeft het hotel een ruime tuin met groot zwembad, verschillende restaurants, een bar en een cake shop met een uitbundig roze plafond met gouden friemels. Het klassieke restaurant op de bovenste verdieping is één van de beste plekken om gerechten uit de Mughal-keuken te proberen, onder het genot van live-muziek.

Hotel Isabel Palace - Khajuraho
Het rustig gelegen Isabel Palace is een licht en luchtig gebouw omringd door een fijne tuin met palmen, fruitbomen en zonnebedden. De 14 kamers zijn eveneens ruim en licht en voorzien van alle moderne gemakken. Veel kamers hebben een eigen balkon en allemaal hebben ze een eigen badkamer. De gastheren en het overige personeel zijn zeer behulpzaam en maken u graag wegwijs. Er zijn fietsen te huur, er zijn yogaklasjes en u kunt er ayurvedische behandelingen en massages krijgen. De keuken is van alle markten thuis; vele verschillende gerechten staan op de kaart. De dag kunt u afsluiten met een hapje en een drankje op het dakterras, met zicht op de zonsondergang over de heuvels.Isabel Palace ligt op 1.5 km afstand van de westelijke tempelgroep.

Hotel Ganges View - Varanasi
Hotel Ganges View is een middenklasse accommodatie in Varanasi, nabij de heilige Ganges. Gelegen aan de ghats (trappen die naar de rivier leiden), biedt het hotel een panoramisch uitzicht op de rivier en de religieuze activiteiten die hier plaatsvinden. Daarnaast heeft Hotel Ganges View een gunstige ligging nabij belangrijke bezienswaardigheden in Varanasi zoals de Kashi Vishwanath-tempel en andere heilige plaatsen. De kamers zijn eenvoudig, maar schoon en comfortabel, en sommige bieden een spectaculair uitzicht op de rivier. 

Red Fox Hotel, Delhi Airport - Delhi
Een groot, strak en modern hotel. De 207 kamers zijn netjes maar ietwat klein. Het grootste pluspunt van dit hotel is de superpraktische ligging op het luchthaventerrein van Delhi airport, op 10 minuutjes van de internationale terminal. Dit maakt het de perfecte plek voor een eerste nacht na een late vlucht of een laatste nacht voor een vroeg vertrek. We gebruiken dit hotel ook vaak voor dagkamers, als u bijvoorbeeld met de nachttrein aankomt in Delhi en pas 's nachts per vlucht vertrekt. Dan is het een ideale plek om wat te ontspannen en u op te frissen.

bekijk meer
Vraag vrijblijvend een offerte aan »