Menu

Heritage Rajasthan & Noord-India

Tijdens deze individuele rondreis bezoekt u de mooiste plaatsen in Noord-India. Na een bezoek aan Delhi ontdekt u de rijke cultuur en geschiedenis van de deelstaat Rajasthan. Paleizen, forten, woestijn; u vindt het hier allemaal. In Agra bezoekt u uiteraard de wereldberoemde Taj Mahal, en in Khajuraho staan de bekende tempels met haar erotische afbeeldingen op het programma. De reis eindigt met een bezoek aan Varanasi, waar u de speciale betekenis van de Ganges rivier ervaart. De overnachtingen zijn in leuke, bijzondere (heritage) hotels en guesthouses. Verblijft u liever in luxere accommodaties dan is dat uiteraard ook mogelijk. Doordat u reist per auto met privéchauffeur en lokale gidsen, ontdekt u het échte India.

Reisduur: 17 dagen

Delhi - Mandawa - Bikaner - Jaisalmer - Jodhpur - Jaipur - Agra (Taj Mahal) - Khajuraho - Varanasi

Vraag vrijblijvend een offerte aan »

Reisroute: Heritage Rajasthan & Noord-India inklappen

Waarom deze reis?inklappen

 • overnachten in bijzondere, sfeervolle (heritage) hotels en guesthouses
 • woestijnsteden én het overweldigende Varanasi
 • vervoer per auto met privéchauffeur
 • geheel in lokale stijl een stukje met de trein
 • inclusief binnenlands vlucht om kilometers te besparen
 • inclusief entreegelden en een lokale (Engelssprekende) gids bij de bezienswaardigheden
bekijk meer

Dag tot daginklappen

Vooraanzicht Taj Mahal - India - foto: Archief
Dag 1 (Vliegreis op eigen gelegenheid) - Delhi
Vandaag start uw reis met PANGEA Travel. Na aankomst op de luchthaven wordt u verwelkomd door onze lokale vertegenwoordiging en naar uw eerste, sfeervolle accommodatie gebracht.

Noot: PANGEA Travel kan ook uw internationale vlucht verzorgen.
Dag 2 Delhi
De ochtend is ter vrije besteding. In de middag staat een stadstour door New Delhi en het oude Delhi op het programma. Het belangrijkste verschil tussen beide stadsdelen is dat New Delhi is gesticht door de Britten. Hierdoor heeft dit deel van de stad een Brits karakter en is het planmatig aangelegd, dit in tegenstelling tot Old Delhi. Tijdens de stadstour ziet u onder andere het Rode Fort (buitenkant), Raj Ghat (gedenkplaats voor Mahatma Gandhi), de levendige bazaarwijk Chandni Chowk, de indrukwekende pilaar Qutab Minar en de tombe van de Moghulkeizer Humayun.
Dag 3 Delhi - Mandawa (ca. 260 km)
Na het ontbijt reist u per auto met privé-chauffeur naar Mandawa. Het is ongeveer zes uur rijden. Mandawa staat vooral bekend om haar prachtig beschilderde herenhuizen (Haveli's) en mozaïeken. In de namiddag kunt u eventueel op eigen gelegenheid alvast rondwandelen door dit kleine stadje met Middeleeuwse sfeer.
Dag 4 Mandawa - Bikaner
In de ochtend staat een stadstour in Mandawa op het programma. Vervolgens gaat de reis in ca. vier uur verder naar Bikaner waar u één nacht verblijft. Na aankomst is de rest van de dag ter vrije besteding. Vooral de oude stad met de vele oude huizen is de moeite waard om te bezoeken.

Noot: indien gewenst kunnen we een bezoek aan de Karni Mata tempel (rattentempel) in Deshnok voor u toevoegen (ca. 30 kilometer van Bikaner). De meerprijs is €15,- per persoon.
Dag 5 Bikaner - Jaisalmer (ca. 330 km)
De dag begint met een stadstour in Bikaner. Deze woestijnstad ligt op de oude karavaanroutes vanuit West-Azië en Afrika. U ziet onder andere het Junagarh Fort. Vervolgens reist u in oostelijke richting naar Jaisalmer, een rit van ongeveer acht uur. Deze stad rijst als een soort Fata Morgana op uit de woestijn en wordt ook wel de ‘gouden stad’ genoemd. Het is een stad om lekker door de straatjes te slenteren en te genieten van de geuren en kleuren.
Dag 6 Jaisalmer
In de ochtend bezoekt u tijdens een stadstour de hoogtepunten van Jaisalmer. Stop bijvoorbeeld bij het Fort, de Jain tempels en enkele Haveli's. In de middag staat een excursie naar de 'Sam Dunes' (ca. 40 km) gepland. Geniet van de uitgestrekte woestijn, de rust en de prachtige kleuren van de zandduinen.

Noot: een rit per kameel is niet inbegrepen
Dag 7 Jaisalmer - Jodhpur (ca. 300 km)
Vandaag rijdt u dwars door de woestijn naar Jodhpur. Het is ongeveer zeven uur rijden. Na aankomst maakt u samen met uw gids een tour door de stad. Uiteraard staat een bezoek aan het Mehrangarh Fort op het programma, vanwaar u een mooi uitzicht heeft over de blauwe stad. Waarom de huizen in de stad blauw zijn weet niemand precies. Het verhaal gaat dat alleen Brahmanen (leden van de hoogste kaste in het Hindoeïstische kastenstelsel) het huis blauw mochten verven, ter onderscheiding. Tegenwoordig staat het iedereen vrij om het huis blauw te verven, waar dan ook veelvuldig gebruik van wordt gemaakt. Het levert in ieder geval prachtige plaatjes op! In het fort ziet u een indrukwekkende collectie aan schilderijen, wapens en andere voorwerpen uit de rijke geschiedenis van dit gebied. Ook een bezoek aan Jaswant Thada staat op het programma, een wit marmeren praalgraf.
Dag 8 Jodhpur - Jaipur (ca. 350 km)
In de ochtend vervolgt u de reis naar Jaipur (ongeveer acht uur rijden). Na aankomst wordt u naar het hotel gebracht. Indien de tijd het toelaat, kunt u een bezoek brengen aan het Art-museum, de Govinda Deva Tempel of gaan shoppen op de Johari Bazar (o.a. katoen en sieraden). Ontdek het inspirerende India! Jaipur is de hoofdstad van de deelstaat Rajasthan en wordt ook wel de ‘roze stad’ genoemd vanwege de roze kleur van de gebouwen.
Dag 9 Jaipur
In de ochtend brengt u een bezoek aan Fort Amber. Aan de voet van het fort staat een jeep voor u klaar waarmee u naar boven wordt gebracht. U heeft ruim de tijd om hier rond te kijken. In de middag maakt u een stadstour in Jaipur. U ziet onder andere het Stadspaleis, de Hawa Mahal (paleis van de winden) en het Observatorium. Het kleine textielmuseum in het stadspaleis is een aanrader. Hier ziet u kledingstukken van voormalige Maharadja's van Jaipur, waaronder een Maharadja die ca. 250 kg woog! Noot: Wij kiezen er bewust voor om de rit naar Amber per jeep aan te bieden. De olifanten worden namelijk slecht behandeld. Daarnaast zijn ook de wachttijden voor een olifant lang en wordt u lastig gevallen door verkopers.
Dag 10 Jaipur - Agra (ca. 235 km)
Vandaag rijdt u in ongeveer zes uur naar Agra. Onderweg brengt u een bezoek aan de stad Fatehpur Sikri, de 'verlaten stad'. Door watergebrek is deze voormalige hoofdstad van het Mughal-rijk verlaten. Na aankomst in Agra staat een bezoek aan het Rode Fort op het programma. U verblijft in een sfeervol guesthouse op slechts een paar minuten lopen van de wereldberoemdeTaj Mahal.
Dag 11 Agra - Jhansi - Khajuraho (ca. 395 km)
In de vroege ochtend brengt u een bezoek aan de Taj Mahal (gesloten op vrijdagen). Op dit tijdstip is de lichtinval met de opkomende zon fascinerend. De Taj is gebouwd in opdracht van de grootmogol Shah Jahan voor zijn overleden echtgenote Mumtaz Mahal. De bouw heeft bijna 20 jaar geduurd. U zult versteld staan van de prachtige details die in dit monument verwerkt zijn, in combinatie met de perfecte symmetrie. Shah Jahan had voor zichzelf eenzelfde monument, maar dan in het zwart in gedachte. Deze is echter nooit geraliseerd. Hij is bijgeplaatst in de Taj Mahal in een tombe naast zijn echtgenote. Zijn tombe is het enige element in het hele gebouw die de symmetrie doorbreekt. Aansluitend op dit bezoek volgt de transfer naar het station van Agra voor de treinreis naar Jhansi (duur: ca. 3½ uur). Onderweg krijgt u een goede indruk van het lokale Indiase leven. In Jhansi staat de privéchauffeur klaar om u naar Khajuraho te brengen waar u overnacht (ongeveer vier uur rijden). Indien gewenst (en indien de tijd het toelaat) kan onderweg een bezoek gebracht worden aan de plaats Orchha.

Tip: alleen het noodzakelijke mag mee naar binnen bij uw bezoek aan de Taj Mahal. Laat eventuele tassen achter in de auto. Uw gids zal u hier van tevoren over inlichten. Tevens is het goed om vooraf te weten, dat een bezoek aan de Taj Mahal maximaal drie uur in beslag mag nemen. Dit is een nieuwe regel om hele grote massa’s op het terrein tegen te gaan.
Dag 12 Khajuraho
Samen met een gids brengt u vandaag een bezoek aan Khajuraho. Deze plaats is wereldberoemd geworden door de uit zandsteen opgetrokken tempels met erotische afbeeldingen. U bezoekt vandaag het westelijke, oostelijke en zuidelijke tempelcomplex.
Dag 13 Khajuraho - Varanasi
In de ochtend wordt u naar de luchthaven van Khajuraho gebracht voor een korte binnenlandse vlucht naar Varanasi. De rest van de dag is ter vrije besteding zodat u even kunt wennen aan alle indrukken van deze kleurrijke en bijzondere stad. U verblijft in een sfeervol guesthouse aan de Ganges. Hiervandaan wandelt u heel gemakkelijk langs de oevers van de heilige rivier.

Noot: in de avond kunt u optioneel een Aarti ceremonie aan de Ganges bijwonen; een bijzondere ervaring! Dit kunnen wij vooraf voor u reserveren.
Dag 14 Varanasi
In de vroege ochtend wordt u naar de oevers van de rivier de Ganges gebracht voor een boottocht. Tijdens de boottocht over deze rivier ervaart u de speciale betekenis die de rivier heeft. Mediterende en badende mensen maken de boottocht een indrukwekkende ervaring.
Vanmiddag bezoekt u samen met een gids Sarnath (ca. 10 km van het centrum, gesloten op vrijdagen). Dit is een belangrijke plaats binnen het Boeddhisme; na zijn verlichting reisde Boeddha naar deze plaats, waar hij onder andere zijn eerste preek hield. Het is nu een belangrijk pelgrimsoord. Na het bezoek keert u terug naar Varanasi.
Dag 15 Varanasi - Delhi
Vanochtend maakt u een stadstour in Varanasi, waarbij u diverse tempels bezoekt. In de avond vertrekt u per nachttrein naar Delhi, waar u de volgende ochtend aankomt (duur treinreis: ca. 13 uur).

Noot: indien gewenst kunt u ook naar Delhi vliegen; de exacte meerprijs is op aanvraag.
Dag 16 Delhi
Na aankomst in Delhi wordt u naar uw hotel nabij de luchthaven gebracht. Hier kunt u uitrusten van de treinreis en voorbereiden op de terugvlucht.
Dag 17 Delhi - (vliegreis op eigen gelegenheid)
U wordt op tijd naar de luchthaven gebracht voor uw terugvlucht.
bekijk meer

Inclusief / exclusiefinklappen

De volgende zaken zijn inbegrepen en niet inbegrepen in deze reis.

Inbegrepen

 • lokale vliegreis Khajuraho - Varanasi
 • luchthavenbelasting en heffingen
 • lokale treinreizen
 • genoemde transfers en vervoer tijdens excursies per auto met privéchauffeur
 • alle overnachtingen conform programma
 • maaltijden conform programma
 • alle services zoals genoemd in bovenstaand programma
 • genoemde excursies met bijbehorende entreegelden
 • jeephuur bij Fort Amber
 • boottocht over de Ganges rivier
 • deskundige Engelssprekende lokale gidsen bij de bezienswaardigheden
 • uitgebreid informatiepakket met landeninfo, vouchers, e-tickets en hotellijst bij uw reisbescheiden
 • assistentie tijdens uw reis (24 uur per dag bereikbaar)
 • bijdrage SGR: € 5 per persoon
 • bijdrage Calamiteitenfonds: € 2,50 per boeking (per 9 personen)
 • boekingskosten: € 25 per boeking

Niet inbegrepen

 • internationale vliegreis (eventueel ook via PANGEA Travel te boeken)
 • visumkosten India: e-visum à USD 25 p.p. (voor vertrek aanvragen)
 • eventuele vroege incheck/late uitcheck
 • vervoer op de dagen en dagdelen ter vrije besteding (zonder excursies)
 • optionele excursies en entreegelden
 • fooien
 • reis- en annuleringsverzekering
bekijk meer

Prijsinklappen

Prijsindicatie: € 1.750 - € 2.000

Onze reizen worden geheel op uw wensen afgestemd. De invulling van de reis is hierdoor uniek en specifiek voor uw reisgezelschap. Bovenstaande prijs is per persoon, de exacte prijs is afhankelijk van:

 • aantal reizigers (deze prijsindicatie is o.b.v. twee personen samenreizend)
 • vertrekperiode (prijsindicatie is o.b.v. het laagseizoen)
 • invulling van de reis (u kunt de inhoud van de reis naar wens aanpassen)
 • categorie van accommodaties

We rekenen vrijblijvend de exacte reissom voor u uit. Uiteraard helpen we u graag met advies en met het samenstellen van uw persoonlijke reis, immers wij kennen de bestemming uit eigen ervaring. Bekijk onze contactgegevens en reisspecialisten.

bekijk meer

Accommodatiesinklappen

Shanti Home - Delhi
Shanti Home is absoluut één van onze favorieten in Delhi. Waarom? Vanwege de sfeer! Deze kleinschalige boutique accommodatie is tot in de details zeer sfeervol ingericht, met onder andere lokale kunst. Er zijn slechts 17 kamers die allen verschillen qua inrichting. Er zijn twee categorieën; premium en luxury. Hoewel de premium kamers absoluut volstaan, zijn deze iets aan de kleine kant. Mocht het tot de mogelijkheden behoren dan raden we de luxury kamers aan voor iets meer comfort. Shanti Home beschikt tevens over een zeer sfeervol dakterras waar u kunt genieten van een hapje en een drankje. Er is geen zwembad aanwezig. Vanaf het hotel loopt u zo naar de metro, die u in ca. 40 minuten naar Connaught Place brengt wanneer u de stad op eigen gelegenheid wilt verkennen. Dat de accommodatie wat verder van het centrum ligt, maakt juist dat u in een iets rustigere omgeving overnacht dan bij de meeste andere hotels in deze drukke stad. Een persoonlijke service staat bij Shanti Home hoog in het vaandel.

Mandawa Haveli Hotel - Mandawa
Een juwelier bouwde in de 18e eeuw deze haveli (koopmanshuis) voor hemzelf en zijn familie. Tegenwoordig is er een hotel in gevestigd met 20 kamers. Alle pracht en praal van weleer zijn bewaard gebleven en je kijkt werkelijk je ogen uit naar de rijkelijk versierde kamers en gevels. Een zeer kleurrijk pand met vele prachtige muurschilderingen. Naast een eetzaal is er een klein cafeetje in de tuin/binnenplaats en wat dacht u van een diner bij kaarslicht op het dakterras? Met enige regelmaat worden er ook traditionele dansvoorstellingen gehouden. U krijgt hier echt een kijkje in het leven van de rijke Rajasthani koopmannen van weleer.

Heritage Resort - Bikaner
Een ruim opgezet resort aan het randje van Bikaner, en verrassend groen omgeven. De kamers zijn ingericht in aardetinten, passend bij de omringende woestijn. Er zijn 50 kamers, verspreid over cottages over het terrein, met als centraal punt het zwembad. De kamers zijn voorzien van airconditioning en een koelkastje. Ter ontspanning worden er Ayurvedische behandelingen aangeboden. Dineren kan in het restaurant, in de lobby of bij het zwembad.

Desert Palace - Jaisalmer
Rustig gelegen buiten Jaisalmer ligt het Desert Palace. Hier komt u direct in de sfeer van de woestijn-paleizen. Uitgevoerd in goudgeel zandsteen en met prachtige boogjes en koepeltjes past het perfect in het landschap. De 57 kamers zijn van alle moderne gemakken voorzien, en ademen toch de heritage-sfeer uit door de keuze voor antiek ogende meubels en handgemaakte elementen.
Er is een groot buitenzwembad, een schoonheidssalon, een bar en een restaurant aanwezig. 

Ratan Vilas - Jodhpur
Ratan Vilas is wat ons betreft een echte aanrader in Jodhpur. Niet vanwege een overdreven luxe of een tal aan faciliteiten, maar juist vanwege de kleinschaligheid en de persoonlijke service. Ratan Vilas is gehuisvest in een gebouw van meer dan 100 jaar oud, en heeft slechts 21 kamers. De kamers verschillen allemaal van grootte en inrichting; een echt heritage hotel. Ook zijn er twee leuke binnenplaatsjes en een zwembad. De eigenaar woont zelf in het gebouw en is erg trots op zijn hotel, waardoor u op een uitstekende service kunt rekenen.

Mandawa Haveli Jaipur - Jaipur
Heeft u zich altijd al even een Rajput prins of prinses willen voelen? Dan biedt een verblijf in de Mandawa Haveli in Jaipur daartoe een uitgelezen kans! Hier kun je je onderdompelen in de sfeer de vroegere heersers van dit gebied. De elegantie en grandeur van weleer zijn goed bewaard gebleven in dit klassieke heritage resort. Prachtige patios, bogen en doorkijkjes sieren het indrukwekkende pand uit 1896. Er zijn 70 kamers, een zwembad, een restaurant en vele prettige zitjes in de tuin en de galerijen.

The Coral Tree - Agra
Het Coral Tree is een kleinschalige, knusse, sfeervolle, huiselijke en informele accommodatie in Agra, waar werkelijk geen kamer hetzelfde is. Wel hebben ze gemeen dat ze allemaal schoon en netjes én zeer kleurrijk zijn. Deze fijne ambiance vindt u ook zeker in de prettige ommuurde tuin, waar het goed toeven is in de zitjes op het gazon of tussen de bloembakken. Er zijn veel gemeenschappelijke zitjes en overal groeit en bloeit wat. Een oase van rust en groen in het hectische Agra. De vriendelijke gastfamilie kan desgewenst een kookles verzorgen en de Taj Mahal ligt op loopafstand. Met op de achtergrond het gemoedelijke gerammel van de afwas schuift de familie graag aan tafel aan, om u wat te vertellen over de Indiase cultuur en familiekiekjes te laten zien. Een heel bijzonder en huiselijk logeeradresje!

Hotel Isabel Palace - Khajuraho
Het rustig gelegen Isabel Palace is een licht en luchtig gebouw omringd door een fijne tuin met palmen, fruitbomen en zonnebedden. De 14 kamers zijn eveneens ruim en licht en voorzien van alle moderne gemakken. Veel kamers hebben een eigen balkon en allemaal hebben ze een eigen badkamer. De gastheren en het overige personeel zijn zeer behulpzaam en maken u graag wegwijs. Er zijn fietsen te huur, er zijn yogaklasjes en u kunt er ayurvedische behandelingen en massages krijgen. De keuken is van alle markten thuis; vele verschillende gerechten staan op de kaart. De dag kunt u afsluiten met een hapje en een drankje op het dakterras, met zicht op de zonsondergang over de heuvels. Isabel Palace ligt op 1.5 km afstand van de westelijke tempelgroep.

Suryauday Haveli - Varanasi
Wilt u in Varanasi de sfeer van het leven aan de heilige Ganges van dichtbij meemaken en zoekt u een kleinschalige en sfeervolle accommodatie? Dan is het Suryauday Haveli een goede keuze. Het is perfect gelegen aan de ghats, dus u hoeft niets te missen van het kleurrijke Varanasi. Deze haveli werd aan het begin van de twintigste eeuw gebouwd als pied-à-terre voor de koninklijke familie van Nepal, en is liefdevol gerestaureerd. Aan de achterzijde treft u een wirwar van smalle straatjes; achter elke hoek weer een verrassing. PANGEA-klanten waarderen het vriendelijke personeel en het gemak van een ochtend- of avondwandelingetje. Ook worden er yogaklasjes aangeboden.

Red Fox Hotel - Delhi
Een groot, strak en modern hotel. De 207 kamers zijn netjes maar ietwat klein. Het grootste pluspunt van dit hotel is de superpraktische ligging op het luchthaventerrein van Delhi airport, op 10 minuutjes van de internationale terminal. Dit maakt het de perfecte plek voor een eerste nacht na een late vlucht of een laatste nacht voor een vroeg vertrek. We gebruiken dit hotel ook vaak voor dagkamers, als u bijvoorbeeld met de nachttrein aankomt in Delhi en pas 's nachts per vlucht vertrekt. Dan is het een ideale plek om wat te ontspannen en u op te frissen.

bekijk meer
Vraag vrijblijvend een offerte aan »