Menu

Boutique India

Houdt u er ook zo van om in bijzondere, sfeervolle, liefst kleinschalige hotels te overnachten? Dan bent u in India aan het goede adres! In deze reis hebben wij boutique hotels geselecteerd, zodat u India in alle luxe kunt ervaren. Tijdens deze afwisselende, individuele rondreis ontdekt u het verschil tussen Noord- en Zuid-India. U maakt kennis met de kleurrijke cultuur in Rajasthan, gaat tijdens een safari op zoek naar tijgers, brengt een bezoek aan de wereldberoemde Taj Mahal, ontdekt het koloniale verleden in Cochin, overnacht op een boot en kunt ontspannen in de prachtige omgeving van de Backwaters en aan het strand van Mararikulam. Kortom; voor ieder wat wils!

Reisduur: 15 dagen

Delhi - Jaipur - Ranthambore - Agra (Taj Mahal) - Cochin - Kumarakom - Houseboat - Mararikulam

Vraag vrijblijvend een offerte aan »

Reisroute: Boutique India inklappen

Waarom deze reis?inklappen

 • unieke reis met speciaal geselecteerde luxe, bijzondere, sfeervolle en vaak kleinschalige boutique hotels.
 • verblijf op een houseboat in de backwaters
 • goede mix van cultuur, natuur en strand, zodat u kennis maakt met de diversiteit die India te bieden heeft.
 • voldoende rustpunten tijdens de reis
 • vervoer per auto met privéchauffeur
 • inclusief entreegelden en een lokale (Engelssprekende) gids bij de bezienswaardigheden
bekijk meer

Dag tot daginklappen

Ranthambore - Khem Villas - Khem Villas - India
Dag 1 (Vliegreis op eigen gelegenheid) - Delhi
Vandaag start uw reis met PANGEA Travel. Na aankomst wordt u door onze lokale vertegenwoordiging verwelkomd en volgt de transfer naar het hotel midden in het centrum van Delhi (Connaught Place).

Noot 1: we hebben een leuk, kleinschalig, centraal gelegen hotel geselecteerd. Deze accommodatie beschikt niet over een zwembad. Mocht u liever een hotel met zwembad hebben dan is dat uiteraard ook mogelijk.

Noot 2: PANGEA Travel kan ook uw internationale vlucht verzorgen.
Dag 2 Delhi
Samen met een Engelssprekende gids maakt u vandaag een stadstour door New Delhi en Old Delhi. Het belangrijkste verschil tussen beide stadsdelen is dat New Delhi is gesticht door de Britten. Hierdoor heeft dit deel van de stad een Brits karakter en is het planmatig is aangelegd, dit in tegenstelling tot Old Delhi. Tijdens de stadstour ziet u onder andere de gigantische pilaar Qutab Minar, het Rode fort (van de buitenkant), de India Gate, Raj Ghat (gedenkplaats Mahatma Gandhi), de tombe van de Moghulkeizer Humayun en de levendige bazaarwijk Chandni Chowk (markt gesloten op zondag).
Dag 3 Delhi - Jaipur (ca. 260 km)
Na het ontbijt reist u in ca. 5 á 6 uur naar Jaipur, de hoofdstad van de kleurrijke deelstaat Rajasthan. Na aankomst is de rest van de middag/avond ter vrije besteding. Indien de tijd het toelaat, kunt u een bezoek brengen aan het Art-museum, de Govinda Deva Tempel of gaan shoppen op de Johari Bazar (o.a. katoen en sieraden). Jaipur wordt ook wel de ‘roze stad’ genoemd vanwege de roze kleur van de gebouwen.
Dag 4 Jaipur
In de ochtend brengt u samen met een gids een bezoek aan Fort Amber, gelegen op een heuvel buiten de stad. Aan de voet van de heuvel staat een jeep voor u klaar waarmee u naar het fort wordt gebracht. U heeft ruim de tijd rond te kijken.
Later vandaag maakt u een stadstour in Jaipur. U ziet onder andere het Observatorium en uiteraard de beroemde Hawa Mahal (Paleis der Winden). Deze gevel van roze zandsteen telt vijf verdiepingen en werd in 1799 gebouwd zodat de adellijke dames ongezien achter de 593 kleine vensters het straatleven beneden konden bekijken. Het kleine textielmuseum in het stadspaleis is een aanrader. Hier ziet u kledingstukken van voormalige Maharadja's van Jaipur, waaronder een Maharadja die ca. 250 kg woog!

Noot: Wij kiezen er bewust voor om de rit naar Amber per jeep aan te bieden. De olifanten worden namelijk slecht behandeld. Daarnaast zijn ook de wachttijden voor een olifant lang en is er overlast door verkopers.
Dag 5 Jaipur - Ranthambore (ca. 160 km)
Na het ontbijt rijdt u in ongeveer 4 uur naar het Ranthambore National Park. Ranthambore beslaat een oppervlakte van ca. 410 km2 en heeft een rijke diversiteit aan flora en fauna. Het park behoort tot de mooiste parken van Noord-India en is een van de beste plekken ter wereld om tijgers in het wild te spotten. Naast tijgers leven er ook diverse soorten herten, vogels en reptielen in het park. Na aankomst is de middag ter vrije besteding. U overnacht in een sfeervolle accommodatie in een rustige, natuurlijke omgeving. Hier kunt u ontspannen na de eerder bezochte, drukke steden.
Noot: (Het grootste deel van) Ranthambore is elk jaar gesloten in de maanden juli t/m september.
Dag 6 Ranthambore National Park
In de vroege ochtend en namiddag staan vandaag safari's in het Ranthambore National Park op het programma.
Noot: Voor deze reis hebben wij voor de safari's een gedeelde jeep geselecteerd. Deze kunnen snel en flexibel door het park en worden gedeeld met maximaal 6 personen. Indien we een open terreinwagen (max 20 personen) selecteren ontvangt u een kleine korting.
Dag 7 Ranthambore - Fatehpur Sikri - Agra (ca. 290 km)
In de vroege ochtend brengt u een bezoek aan de Taj Mahal. Op dit tijdstip is de lichtinval met de opkomende zon fascinerend. De Taj Mahal is gesloten op vrijdagen. De Taj is gebouwd in opdracht van de grootmogol Shah Jahan voor zijn overleden echtgenote Mumtaz Mahal. De bouw heeft bijna 20 jaar geduurd. U zult versteld staan van de prachtige details die in dit monument verwerkt zijn, in combinatie met de perfecte symmetrie. Shah Jahan had voor zichzelf eenzelfde monument, maar dan in het zwart in gedachte. Deze is echter nooit gerealiseerd. Hij is bijgeplaatst in de Taj Mahal in een tombe naast zijn echtgenote. Zijn tombe is het enige element in het hele gebouw die de symmetrie doorbreekt. Na het bezoek aan de Taj Mahal bezoekt u het indrukwekkende Rode Fort, het vroegere woonpaleis van Shah Jahan.

In de middag staat een boottocht op de Yamuna rivier op het programma, die achter de Taj Mahal stroomt. Onze bootsman puntert u op een eenvoudig bootje naar het midden van de rivier. Wát een onbetaalbaar uitzicht, de Taj Mahal vanaf de rivier! Terug aan land stapt u op de fiets voor een leuke tocht. Heel verrassend is het, dat u na een paar minuten fietsen in een volkomen andere omgeving staat: compleet landelijk met ronddolende geiten, buffels, eenvoudige kleurrijke huisjes en veel vrolijke kindertjes. Onder begeleiding van uw lokale gids verkent u het platteland buiten Agra. U ziet mensen brandstof maken van koeienmest, kleden weven, brood bakken, juwelen maken, groente verbouwen, en dat alles telkens met op de achtergrond die indrukwekkende Taj Mahal. U fietst over de vlakke en rustige weg terug naar Agra. 

Tip: alleen het noodzakelijke mag mee naar binnen bij uw bezoek aan de Taj Mahal. Laat eventuele tassen achter in de auto. Uw gids zal u hier van tevoren over inlichten. Tevens is het goed om vooraf te weten, dat een bezoek aan de Taj Mahal maximaal drie uur in beslag mag nemen. Dit is een nieuwe regel om hele grote massa’s op het terrein tegen te gaan.
 
Dag 8 Agra - Delhi (ca. 205 km) - Cochin
In ongeveer 5 uur rijdt u vandaag naar de luchthaven van Delhi. Hier checkt u in voor de binnenlandse vlucht naar Cochin die in de avond vertrekt (ca. 3,5 uur vliegen). Na aakomst wordt u verwelkomd en naar uw hotel in het oude deel van de stad, de historische wijk Fort Kochi, gebracht. De (grote) verschillen tussen Noord- en Zuid-India zullen u direct opvallen!Vanwege de strategische ligging aan de zuidwestkust van India was de havenstad door de eeuwen heen een belangrijk handelscentrum, onder andere voor kruiden. Arabieren, Britten, Chinezen, Nederlanders en Portugezen hebben een grote invloed gehad op de ontwikkeling van de stad en hun sporen achtergelaten. In de stad ziet u nog veel pakhuizen voor specerijen. De worden nog altijd gebruikt voor een levendige handel. Ook de Chinese vissersnetten zijn een bekend beeld in de stad.

Tip: voor echt lekker eten moet u bij Dal Roti zijn. Het is er super voordelig, maar navenant populair: kom dus vroeg of u moet buiten op een plekje wachten.
Dag 9 Cochin

In de ochtend maakt u samen met een gids een stadstour door Cochin. Deze stad heeft een rijk koloniaal verleden. Zo ziet u veel overblijfselen uit de Portugese, Britse en de Hollandse periode. Vanuit deze strategisch gelegen havenstad werd handel gedreven in onder andere kruiden. Ook de Chinese vissersnetten zijn een bekend beeld in de stad. Het historische hart van de stad is de wijk Fort Kochi. Tijdens de tour bezoekt u het Mattancherry Palace, ook wel Dutch Palace genoemd, ziet u muurschilderingen met verwijzingen naar gebeurtenissen uit de belangrijke Hindoeïstische epi Mahabharata en Ramayana. Het paleis is eigenlijk gebouwd door de Portugezen maar is in een 17e eeuw door de Nederlanders opgeknapt. Ook bezoekt u de Synagoge, de oudste van India (gesloten voor bezoekers op vrijdag en zaterdag). In de stad ziet u nog veel pakhuizen voor specerijen. De worden nog altijd gebruikt voor een levendige handel.

's Avonds kunt u optioneel een traditionele Kathakali dansvoorstelling bijwonen. Hoewel de verhaallijn en gecompliceerde symboliek uw pet misschien te boven gaan, maken de kostuums, maskers en kleurrijke schmink van de acteurs het alleen al de moeite waard.

Dag 10 Cochin - Kumarakom (ca. 50 km)
Een ritje van ongeveer anderhalf uur brengt u vandaag in Kumarakom, gelegen aan het prachtige waterrijke natuurgebied de Backwaters. Na aankomst is de rest van de dag ter vrije besteding. U kunt van hieruit wandelingetjes maken. U ziet van allerlei activiteit aan het water; kinderen lopen in kolonne over bruggetjes naar school, vrouwen doen de vaat aan de oever en kletsen dat het een lieve lust is, mannen oefenen in teamverband voor de jaarlijkse bootraces. Hiervoor worden hele lange roeiboten gebruikt, de zogenaamde 'snake boats'. De winnaars zijn een jaar lang ware helden.
Dag 11 Kumarakom
Dag ter vrije besteding om te ontspannen bij de accommodatie en te genieten van de omgeving.

Indien gewenst kunnen we een tocht per lokale boot door de smallere kanalen van de Backwaters voor u toevoegen. Tijdens deze tocht ziet u veel van het lokale leven langs het water. Vogelaars komen hier ook zeker goed aan hun trekken.
Dag 12 Kumarakom - Alleppey/Backwaters
U wordt 's morgens naar de aanlegplaats van Alleppey gebracht, een rit van nog geen uurtje. Hier ligt de houseboat voor u klaar waarna u al varend het natuurgebied van Kerala (Backwaters) gaat verkennen. U passeert lokale dorpen en kunt genieten van de prachtige natuur. Een unieke ervaring! Naast een kapitein gaat er ook een kok mee, die de heerlijkste maaltijden bereid in een keukentje aan boord. U hoeft alleen maar te ontspannen en te genieten van het landschap dat voorbij glijdt. 's Avonds wordt aangemeerd op een rustig plekje. Onder de sterrenhemel dineert u aan boord. De overnachting is tevens aan boord van de houseboat, met het geluid van het kabbelende water.
Dag 13 Alleppey - Mararikulam
Na het ontbijt op de boot wordt u naar Mararikulam gebracht, dat op slechts een half uurtje rijden van Alleppey ligt. "Marari" is een nog vrij onontdekte badplaats, waar u de rest van de dag ter vrije besteding heeft. U verblijft hier de laatste paar dagen aan het strand zodat u de reis ontspannen kunt afsluiten.
Dag 14 Mararikulam
Dag ter vrije besteding. Geniet bijvoorbeeld van een Ayurvedische behandeling of ontdek de lokale keuken van Mararikulam. Uiteraard kunt u ook ontspannen op het strand. Een prachtig strand, prettige accommodaties, een gemoedelijke sfeer en heerlijk eten; wat wilt u nog meer? Het plaatsje kent (nog) geen massatoerisme, maar is kleinschalig van opzet. Veel mensen verdienen er nog steeds hun brood met visserij, maar steeds vaker verhuren mensen ook kamers als zogenaamde 'homestay'. Natuurliefhebbers kunnen hun lol op met 97 vlindersoorten, meer dan 350 endemische plantensoorten, 3 soorten schildpadden en 10 kikkersoorten. Daarnaast vindt u hier de Mararikulam Mahadevar tempel, gewijd aan Lord Shiva. Lord Shiva wordt door de locals Marari genoemd; ziehier de oorsprong van de naam van het plaatsje.
Dag 15 Mararikulam - Cochin (ca. 70 km) - (vliegreis op eigen gelegenheid)
Ruim op tijd wordt u naar de luchthaven van Cochin gebracht (ca. 1,5 uur rijden). Hier checkt u in voor de terugvlucht.

Noot: PANGEA Travel kan ook uw terugvlucht verzorgen.
bekijk meer

Inclusief / exclusiefinklappen

De volgende zaken zijn inbegrepen en niet inbegrepen in deze reis.

Inbegrepen

  • lokale vliegreis Delhi - Cochin
  • genoemde transfers en vervoer tijdens excursies per auto met privéchauffeur
  • begeleiding door deskundige Engelssprekende lokale gidsen bij de bezienswaardigheden
  • alle overnachtingen conform programma
  • maaltijden conform programma
  • genoemde excursies met bijbehorende entreegelden
  • 2x safari per gedeelde jeep in Ranthambore
  • jeephuur bij het Amber Fort in Jaipur
  • assistentie tijdens uw reis (24 uur per dag bereikbaar)
  • bijdrage SGR: € 5 per persoon
  • bijdrage Calamiteitenfonds: € 2,50 per boeking (per 9 personen)
  • boekingskosten: € 25 per boeking

Niet inbegrepen

  • internationale vliegreis (eventueel ook via PANGEA Travel te boeken)
  • visumkosten India: e-visum à USD 25 p.p. (voor vertrek aanvragen)
  • vervoer op de dagen en dagdelen ter vrije besteding (zonder excursies)
  • optionele excursies en bijbehorende entreegelden
  • mogelijke upgrade naar vervoer per SUV (bij 1 of 2 personen)
  • evt. vroege incheck - late uitcheck
  • overige maaltijden
  • fooien
  • reis- en annuleringsverzekering
bekijk meer

Prijsinklappen

Prijsindicatie: € 2.750 - € 3.000

Onze reizen worden geheel op uw wensen afgestemd. De invulling van de reis is hierdoor uniek en specifiek voor uw reisgezelschap. Bovenstaande prijs is per persoon, de exacte prijs is afhankelijk van:

 • aantal reizigers (deze prijsindicatie is o.b.v. twee personen samenreizend)
 • vertrekperiode (prijsindicatie is o.b.v. het laagseizoen)
 • invulling van de reis (u kunt de inhoud van de reis naar wens aanpassen)
 • categorie van accommodaties

We rekenen vrijblijvend de exacte reissom voor u uit. Uiteraard helpen we u graag met advies en met het samenstellen van uw persoonlijke reis, immers wij kennen de bestemming uit eigen ervaring. Bekijk onze contactgegevens en reisspecialisten.

bekijk meer

Accommodatiesinklappen

Hotel Palace Heights - Delhi
Palace Heights is een van de weinige kleinschalige hotels in Delhi met een zeer gunstige ligging; direct aan Connaught Place. Ideaal wanneer u op eigen gelegenheid de stad wilt verkennen en op pad wilt naar restaurants en barretjes. De ca. 14 kamers zijn stijlvol ingericht met een modern design. Een persoonlijke service staat bij Palace Heights hoog in het vaandel. Het bijbehorende Zaffran restaurant behoort tot één van de beste restaurants in Delhi. Een zwembad is niet aanwezig. Omdat het hotel maar klein is, en erg populair, is het vaak volgeboekt.
 

Alsisar Haveli - Jaipur
Alsisar Haveli is een prachtig heritage hotel in Jaipur. Het hotel beschikt over 45 kamers in twee categorieën, waarvan vele bij wijze van spreken zo groot als balzalen. Bij het buitenzwembad en in de spa kunt u heerlijk ontspannen na een bezoek aan de drukke stad. Het is omgeven door prachtige boogjes die voor wat koelte zorgen. Het ligt aan de doorgaanse weg, maar omdat het rond een binnenplaats is gesitueerd, met een poort naar de weg, is het toch rustig. Op deze sfeervolle binnenplaats van Alsisar Haveli kunt u 's avonds genieten van een drankje.

Khem Villas - Ranthambore National Park
Even ontsnappen aan de drukte en een paar dagen heerlijk luxe ontspannen in een prachtige, natuurlijke omgeving? Dan is Khem Villas een absolute aanrader! Deze kleinschalige accommodatie ligt aan de rand van het Ranthambore National Park, en is daarmee een uitstekende uitvalsbasis voor een safari. Khem Villas beschikt over standaardkamers, cottages en tenten die stuk voor stuk modern en sfeervol zijn ingericht. In de tenten is geen airconditioning aanwezig, waardoor deze alleen te reserveren zijn tussen 1 oktober en 15 april, omdat de temperatuur anders te hoog oploopt. Bij deze eco-accommodatie staat duurzaamheid hoog in het vaandel. Zo wordt bij veel processen rekening gehouden met het milieu, en worden voor de maaltijden uitsluitend lokale producten gebruikt. Khem Villas beschikt tevens over een klein zwembadje en een uitgebreide spa.

Grand Imperial Hotel - Agra
In een Agra dat grossiert in doorsnee middenklasse 13-in-een-dozijn hotels is het Grand Imperial het enige heritage hotel van de stad. Het is ooit ontworpen en gebouwd om te cateren voor de Brits-koloniale gasten, en die sfeer is nog altijd merkbaar. Een groot gazon, terrakleurige tegels en een ruime galerij met luie rieten stoelen en grote planten: je voelt je hier eventjes een echte koloniaal of memsahib.Het mooiste zijn enkele kamers op de begane grond die een soort 'achterdeur' hebben, direct naar het gazon en het zwembad. Vanzelfsprekend beschikt het Grand Imperial over een voortreffelijk restaurant en zijn er elke avond traditionele voorstellingen. U hoeft dus de deur niet uit!

Eighth Bastion - Cochin
Eighth Bastion is een kleinschalig, modern boutique hotel in de wijk Fort Cochin. Als lid van CGH Earth is duurzaamheid een belangrijk onderdeel in het algehele beleid. De ca. 19 kamers zijn niet onderverdeeld in categorieën (en daarmee gelijk in prijs), maar verschillen wel van elkaar. Zo zijn er kamers met een terras/tuintje of een balkon, kamers met alleen een douche en ook kamers met een (bijzonder) bad. In de tuin van Eighth Bastion kunt u heerlijk ontspannen bij het zwembad. In het hele hotel zijn leuke details te vinden die herinneren aan de Nederlandse periode.

Kumarakom Lake Resort - Kumarakom
Kumarakom Lake Resort is een luxe resort met een prachtige ligging aan de Backwaters in Kerala. Het resort beschikt over ca. 59 kamers in diverse categorieën. Zo zijn de standaardkamers zeer ruim en beschikken over een gesloten badkamer met eigen jacuzzi. De pool villa’s zijn daarentegen losstaande huisjes die met elkaar een zwembad delen, waar u vanuit uw kamer direct toegang toe heeft (gasten in andere kamertypes kunnen hier geen gebruik van maken). De Heritage villa’s beschikken over een eigen zwembadje. De villa’s beschikken over een open badkamer. Alle kamers zijn sfeervol ingericht met gebruik van lokale materialen. Uiteraard is er ook een zwembad voor algemeen gebruik aanwezig. Bij een verblijf in het luxe Kumarakom Lake Resort zal het u aan niets ontbreken.

Houseboat (Spice Routes) - Alleppey/Backwaters
Een overnachting op een houseboat is een absolute must tijdens een rondreis door Zuid-India. De luxe houseboats van Spice Routes zijn verschillend in stijl maar hebben wel hetzelfde uiterlijk. De grootte verschilt en hangt af van het aantal personen van uw gezelschap. Alle houseboats zijn voorzien van een zonnedek, woon en eetkamer en een keuken voorzien van alle gemakken. Enkele details die voor alle houseboats gelden: u reist altijd privé (dus niet op indeling) met een eigen schipper, kapitein en kok. De boten hebben 1, 2, 3 of 5 slaapkamers met airconditioning en een eigen badkamer. Het eten en drinken is altijd inbegrepen en wordt bereid door uw privékok. Onderweg kunt u prachtige foto’s maken van het leven langs de waterkant en de ondergaande zon. Een leuk weetje; Willem-Alexander en Maxima hebben ook overnacht op één van de houseboats van Spice Routes!

A Beach Symphony - Mararikulam
A Beach Symphony is een kleinschalige, sfeervolle, boutique accommodatie aan het strand van Mararikulam. Er zijn slechts 4 losstaande cottages met elk een eigen voordeel. Zo beschikt één cottage over een eigen plungepool, waar een ander zeer geschikt is voor families vanwege een extra slaapkamer. Een restaurant is niet aanwezig. Maaltijden worden in overleg gemaakt en geserveerd op het grote terras waar elke cottage over beschikt. Er is tevens een gezamenlijk zwembad aanwezig waar u heerlijk kunt ontspannen. Zoals de meeste accommodaties in Marari ligt ook A Beach Symphony aan een openbaar strand, waar ligbedden niet toegestaan zijn. Deze accommodatie is zeer geschikt voor de rustzoeker die tevens gesteld is op comfort.

bekijk meer
Vraag vrijblijvend een offerte aan »