Menu

Tijgerreis India

Deze reis staat volledig in het teken van de zoektocht naar de Bengaalse tijger. U bezoekt maarliefst vier belangrijke tijgerparken in de deelstaten Madhya Pradesh en Rajasthan: Ranthambore, Bandhavgarh, Kanha en Pench. Allen staan ze bekend om de grote tijgerpopulatie en de hoge tijgerkansen. De safari's zijn per privé-jeep: zo heeft u altijd goed zicht en heeft u de gids helemaal voor uzelf. U verblijft in comfortabele middenklasse lodges, maar een upgrade naar luxe lodges is ook mogelijk. 'Onderweg' brengt u een bezoek aan Agra om de wereldberoemde Taj Mahal te aanschouwen. U reist met een privé auto met chauffeur, en een traject legt u af per trein.

Noot: uitbreiding van de reis met meer culturele hoogtepunten is uiteraard mogelijk.
Noot: deze reis is uitvoerbaar van mid-oktober tot mid-juni. Buiten die periode sluiten de parken Bandhavgarh, Kanha en Pench.

Reisduur: 15 dagen

Delhi - Ranthambore - Agra (Taj Mahal) - Bandhavgarh - Kanha - Pench

Vraag vrijblijvend een offerte aan »

Reisroute: Tijgerreis India inklappen

Waarom deze reis?inklappen

 • veel tijgerparken, veel safari's, hoge tijgerkans
 • alle safari's met privé jeep
 • alle maaltijden in de parken inclusief; weinig bijkomende kosten
 • verblijf in sfeervolle middenklasse lodges
 • bezoek de Taj Mahal en ervaar een treinreis
 • uitbreiding van de reis is mogelijk
bekijk meer

Dag tot daginklappen

Indische Tijger aan het chillen - India - foto: archief
Dag 1 (vliegreis op eigen gelegenheid) - Delhi
Vandaag start uw reis met PANGEA Travel. Na aankomst op de luchthaven wordt u verwelkomd door onze lokale vertegenwoordiging en naar uw eerste accommodatie gebracht.

Noot: PANGEA Travel kan ook uw internationale vlucht verzorgen.
Dag 2 Delhi - Ranthambore
Nadat u rustig bent bijgekomen van de heenvlucht en de eerste nacht in India, wordt u naar het treinstation gebracht. Een treinreis van ongeveer 5 uur voert u naar uw eerste tijgerbestemming: Ranthambore Nationaal Park. De treinreis is al een belevenis op zich. Terwijl het landschap voorbij glijdt kunt u een praatje maken met uw mede-passagiers. De meeste Indiërs spreken goed Engels, en dat maakt het gemakkelijk om meer over elkaars land en cultuur te weten te komen. De treinen zelf zijn behoorlijk oud en zeker niet de schoonste ter wereld, maar het is wel een erg leuke belevenis. Eenmaal aangekomen in Sawai Madhopur wordt u naar uw accommodatie gebracht.
Dag 3 Ranthambore
In de vroege ochtend gaat u samen met een ervaren ranger op safari in het Ranthambore National Park in de deelstaat Rajasthan. De safari's worden uitgevoerd in een privé jeep. Ranthambore beslaat een oppervlakte van ca. 410 km2 en heeft een rijke diversiteit aan flora en fauna. Het park behoort tot de mooiste parken van Noord-India en is een van de beste plekken ter wereld om tijgers in het wild te spotten. Naast tijgers leven er ook diverse soorten herten, vogels en reptielen in het park. Na de vroege safari staat een heerlijke maaltijd voor u klaar bij de accommodatie, waar u een aantal uur kunt ontspannen. In de namiddag staat een tweede safari in het park op het programma.
Dag 4 Ranthambore - Agra (ca. 265 km)
Vanmorgen maakt u nog een laatste safari in het park, dat haar naam ontleent aan het Ranthambore Fort. Naast tijgers komen hier ook Chital- en Sambarherten voor, de Indische gazelle, de nijlgau, luipaarden, hyena's, vossen, woestijnlynxen, moeraskatten en honingdassen. Na afloop wordt u in ruim 6 uur naar Agra gebracht, voor een volgend hoogtepunt van de reis.

Noot: indien vandaag een donderdag is, bezoekt u vandaag in de namiddag reeds de Taj Mahal, aangezien deze op vrijdag gesloten is voor publiek.

Tip: alleen het noodzakelijke mag mee naar binnen bij uw bezoek aan de Taj Mahal. Laat eventuele tassen achter in de auto. Uw gids zal u hier van tevoren over inlichten. Tevens is het goed om vooraf te weten, dat een bezoek aan de Taj Mahal maximaal drie uur in beslag mag nemen. Dit is een nieuwe regel om hele grote massa’s op het terrein tegen te gaan.
Dag 5 Agra - Delhi
In alle vroegte, om de drukte voor te zijn, brengt u vandaag een bezoek aan de wereldberoemde Taj Mahal (gesloten op vrijdagen). De Taj is gebouwd in opdracht van de grootmogol Shah Jahan voor zijn overleden echtgenote Mumtaz Mahal. De bouw heeft bijna 20 jaar geduurd. U zult versteld staan van de prachtige details die in dit monument verwerkt zijn, in combinatie met de perfecte symmetrie. Shah Jahan had voor zichzelf eenzelfde monument, maar dan in het zwart, in gedachten. Deze is echter nooit gerealiseerd. Hij is bijgeplaatst in de Taj Mahal in een tombe naast zijn echtgenote. Zijn tombe is het enige element in het hele gebouw dat de symmetrie doorbreekt. Na de Taj Mahal staat een bezoek aan het Rode Fort op het programma.
Na dit bezoek wordt u teruggebracht naar Delhi. De duur van de rit is sterk afhankelijk van de drukte op de weg, maar hou rekening met 5 uur. U verblijft vannacht in een net hotel nabij de luchthaven.

Tip: alleen het noodzakelijke mag mee naar binnen bij uw bezoek aan de Taj Mahal. Laat eventuele tassen achter in de auto. Uw gids zal u hier van tevoren over inlichten. Tevens is het goed om vooraf te weten, dat een bezoek aan de Taj Mahal maximaal drie uur in beslag mag nemen. Dit is een nieuwe regel om hele grote massa’s op het terrein tegen te gaan.
Dag 6 Delhi - Jabalpur - Bandhavgarh
U wordt naar de luchthaven gebracht voor de vlucht naar Jabalpur. Hier staat een chauffeur voor u klaar, die in ongeveer 5 uur de 220 kilometer naar Bandhavgarh Nationaal Park met u zal afleggen. Het park ligt in het hartje van centraal India en staat bekend om een ruig terrein en een rijke fauna. U checkt hier in bij de accommodatie en de rest van de avond is ter vrije besteding.
Dag 7 Bandhavgarh
Met een deskundige ranger gaat u vandaag het Bandhavgarh National Park verkennen. In de (vroege) ochtend en avond staan er safari's op het programma. Het Bandhavgarh National Park, gelegen in Madhya Pradesh, heeft een oppervlakte van ongeveer 437 km2. Sinds 1968 heeft het park de status als nationaal park. Voor die tijd was het een jachtgebied van de Maharadja's van Sewa. In het park leven ongeveer 150 soorten vogels en dieren als herten, zwijnen, luipaarden, wilde honden, hyena's en jakhalzen. De tijgers vormen echter de belangrijkste attractie. Het park heeft de hoogste concentratie.

NB: op woensdagmiddag worden er in Bandhavgarh géén safari's uitgevoerd.
Dag 8 Bandhavgarh
Wederom maakt u vandaag twee safari's in het park: 's Morgens vroeg en in de namiddag. Tussendoor kunt u heerlijk ontspannen bij de accommodatie. Hopelijk heeft u het geluk een tijger te zien. Naast tijgers en de eerder genoemde dieren komt ook de gaur in het park voor (een Aziatische rundersoort), makaken, de caracal (ook wel woestijnlynx), de nijlgau, de lippenbeer, de Indische gazelle en de vierhoornantilope, om maar een greep te doen uit de rijke fauna van dit gebied.

NB: op woensdagmiddag worden er in Bandhavgarh géén safari's uitgevoerd.
Dag 9 Bandhavgarh - Kanha
Na een laatste ochtendsafari in het Bandhavgarh Nationaal Park, en een heerlijk ontbijt, wordt u door uw chauffeur naar de volgende bestemming gebracht: Kanha Nationaal Park, het grootste nationale park van Madhya Pradesh. Reken op een reistijd van ongeveer 6 uur voor deze 265 kilometer. In het Tuli Tiger Resort overnacht u in een Luxury Cottage. De rest van de avond is ter vrije besteding.
Dag 10 Kanha
Het Kanha Nationaal Park heeft een oppervlakte van een verbluffende 2000 km2 en ligt op een hoogte tussen de 450 - 950 meter en vormde de inspiratie voor het Jungle Book, het beroemde boek van Rudyard Kipling. Het park is het enige leefgebied van de Barasingha, een moerashert. De bescherming van de Barasingha was in 1955 de aanleiding om het Kanha Nationaal Park op te richten. En met succes, want het gaat weer de goede kant op met de Barasingha. Hoewel de grootste trekpleister van het park de relatief grote populatie Bengaalse tijgers is, komen er ook andere interessante dieren in het park voor. In de salbossen (in het lagere deel van het park), in de bamboebossen (in het hogere deel van het park) en op de grote open graslanden kunt u ook Indiase luipaarden, vele hertensoorten, lippenberen, Indiase wilde honden, vossen, jakhalzen, gaurs en wilde katten. U maakt vandaag twee safari's: één in de vroege morgen en één in de namiddag.

NB: op woensdagmiddag worden er in Kanha géén safari's uitgevoerd.
Dag 11 Kanha
Vandaag staan er wederom twee safari's op het programma. Naast de eerder genoemde dierensoorten worden er ook meer dan 300 vogelsoorten gezien, waaronder de wrattenibis, kleurrijke bijeneters, de bloesemkopparkiet, de bonte neushoornvogel en vele, vele anderen. Vergeet niet uw verrekijker mee te nemen!

NB: op woensdagmiddag worden er in Kanha géén safari's uitgevoerd.
Dag 12 Kanha - Pench
Na een laatste safari in Kanha Nationaal Park, en een heerlijk ontbijt als beloning, verlaat u Kanha en reist u in ongeveer 4,5 uur verder naar Pench waar u de komende twee nachten verblijft. Pench National Park is vernoemd naar de Pench rivier, die van noord naar zuid door het park kronkelt. Het bevindt zich op de zuidelijke grens tussen de deelstaten Madhya Pradesh en Maharashtra, in de districten Seoni en Chhindwara.
Dag 13 Pench
Vandaag staan er twee safari's in Pench National Park op het programma. Het park heeft een diverse vegetatie met open vlaktes, bosrijke gebieden en meer dan 1200 plantensoorten. U heeft veel kans de tijger vandaag te zien, aangezien er velen van aanwezig zijn in dit park. Overigens beweert men ook wel van Pench, net als van Kanha, dat het de inspiratiebron was voor het Jungle Book van Rudyard Kipling. Wie zal het zeggen? Mooi is het in elk geval wel met zowel vochtige, besloten valleien, als droge loofbossen met een ondergroei van struiken. Op de open graslanden heeft u ver zicht, dus hopelijk treft u hier wildlife. Meer dan 1200 verschillende plantensoorten zijn hier aangetroffen.

NB: op woensdagmiddag worden er in Pench géén safari's uitgevoerd.
Dag 14 Pench - Nagpur - Delhi
In de vroege ochtend maakt u een laatste safari in het Pench National Park. Pench kent de hoogste concentratie aan herbivoren van de Indiase parken, waaronder de Chital (ook wel Axishert) en de Sambar (ook wel Aristoteles- of paardhert). In de middag wordt u naar de luchthaven van Nagpur gebracht voor uw lokale vlucht naar Delhi. Hier wordt u naar uw hotel nabij de luchthaven gebracht.
Noot: Als u liever Delhi wilt verkennen, kunnen we uiteraard ook een hotel in de stad boeken, en een verlenging is uiteraard ook mogelijk.
Dag 15 Delhi - (vliegreis op eigen gelegenheid)
Doorgaans vertrekken de vluchten naar Amsterdam en Brussel na middernacht. U wordt ruim op tijd naar de luchthaven gebracht. Hier eindigt uw reis met PANGEA Travel.
Noot: PANGEA Travel kan ook uw internationale vlucht verzorgen.
bekijk meer

Inclusief / exclusiefinklappen

De volgende zaken zijn inbegrepen en niet inbegrepen in deze reis.

Inbegrepen

  • binnenlandse vliegreizen Delhi-Jabalpur en Nagpur-Mumbai (economy class)
  • luchthavenbeslasting en heffingen
  • treinreis Delhi - Sawai Madhopur (Ranthambore)
  • genoemde transfers en vervoer tijdens excursies per auto met privéchauffeur
  • deskundige Engelssprekende gids bij de bezienswaardigheden (Agra)
  • alle overnachtingen conform programma
  • vroege check-in Delhi bij aankomst
  • maaltijden conform programma (volpension in alle natuurparken, ontbijt in Delhi en Agra)
  • alle services zoals genoemd in bovenstaand programma
  • genoemde excursies met bijbehorende entreegelden
  • 3 safari's in Ranthambore NP met gedeelde jeep
  • 5 safari's in Bandhavgarh NP met privé jeep
  • 5 safari's in Kanha NP met privé jeep
  • 3 safari's in Pench NP met privé jeep
  • uitgebreid informatiepakket met landeninfo, vouchers, e-tickets en hotellijst bij uw reisbescheiden
  • assistentie tijdens uw reis (24 uur per dag bereikbaar)
  • bijdrage SGR:  € 5 per persoon
  • bijdrage Calamiteitenfonds: € 2,50 per boeking (per 9 personen)
  • boekingskosten: € 25 per boeking

Niet inbegrepen

  • internationale vliegreis (eventueel via PANGEA Travel te boeken)
  • visumkosten India: e-visum à USD 25  p.p. (voor vertrek aanvragen)
  • vervoer op de dagen en dagdelen ter vrije besteding (zonder excursies)
  • optionele excursies en bijbehorende entreegelden
  • camera fees bij de nationale parken
  • fooien
  • evt. vroege incheck / late uitcheck
  • reis- en annuleringsverzekering
bekijk meer

Prijsinklappen

Prijsindicatie: € 3.250 - € 3.500

Onze reizen worden geheel op uw wensen afgestemd. De invulling van de reis is hierdoor uniek en specifiek voor uw reisgezelschap. Bovenstaande prijs is per persoon, de exacte prijs is afhankelijk van:

 • aantal reizigers (deze prijsindicatie is o.b.v. twee personen samenreizend)
 • vertrekperiode (prijsindicatie is o.b.v. het laagseizoen)
 • invulling van de reis (u kunt de inhoud van de reis naar wens aanpassen)
 • categorie van accommodaties

We rekenen vrijblijvend de exacte reissom voor u uit. Uiteraard helpen we u graag met advies en met het samenstellen van uw persoonlijke reis, immers wij kennen de bestemming uit eigen ervaring. Bekijk onze contactgegevens en reisspecialisten.

bekijk meer

Accommodatiesinklappen

The Royal Plaza
The Royal Plaza is een grootschalig, maar mooi hotel voor iedereen die op zoek is naar iets bijzonders. Van buiten lijkt het op vele andere hotels in Delhi; een hoog gebouw. Binnen in het hotel zult u echter verbaasd staan van de vele tegenstrijdigheden. In de lobby en de kamers treft u een oud Engelse sfeer; engeltjes, gouden details en tierelantijntjes. De restaurants en het zwembad zijn daarentegen erg modern. De kamers zijn iets aan de kleinere kant, maar voldoende ruim. De ligging van The Royal Plaza is erg centraal nabij Connaught Place, waardoor u snel bij de belangrijkste bezienswaardigheden van Delhi bent!

Tiger den Resort Ranthambore - Ranthambore National Park
Voor een bezoek aan het Ranthambore National Park is Tiger Den Resort een prima plek om te verblijven. De ruime kamers zijn gelegen in een grote tuin met in het midden een zwembad. Tussen de safari's door kunt u zich daar heerlijk ontspannen. Het personeel in Tiger Den is behulpzaam. Zeker na een bezoek aan de vele drukke steden van India, is het Tiger Den Resrot een plek waar u zich thuis kunt voelen; een oase van rust in Rajasthan. Zoekt u nog meer ontspanning, dan kunt u ter plekke een Ayurvedische behandeling boeken.

Clarks Shiraz Hotel - Agra
Het vijfsterren luxury hotel Clarks Shiraz ligt op ongeveer twee kilometer van de Taj Mahal, in het centrum van Agra. Het is een groot hotel met meer dan tweehonderd kamers, waarvan enkele deluxe kamers uitzicht hebben op de Taj Mahal. Het was het eerste luxe hotel van Agra, en een begrip in de stad. Alle kamers in het Clarks Shiraz zijn voorzien van airconditioning, minibar, TV en badkamer met douche en toilet. Verder heeft het hotel een ruime tuin met groot zwembad, verschillende restaurants, een bar en een cake shop met een uitbundig roze plafond met gouden friemels. Het klassieke restaurant op de bovenste verdieping is één van de beste plekken om gerechten uit de Mughal-keuken te proberen, onder het genot van live-muziek.

Lemon Tree Premier, Delhi Airport - Delhi
Het Lemon Tree Premier is een luchthavenhotel en dus zeer praktisch voor eenieder die een late aankomst en/of vroeg vertrek heeft in Delhi. Het scheelt al gauw een half uur tot een uur rijden door het drukke verkeer met een verblijf in een stadshotel in deze metropool. Lemon Tree is vergroeid met haar zusje Red Fox en is nét iets luxer. Zo zijn de kamers wat ruimer en ingericht met net iets meer sfeer en betere materialen. Gasten van het Lemon Tree Premier kunnen gratis gebruik maken van het zwembad. Het restaurant is modern en heeft voldoende keuze uit zowel Indiase als continentale gerechten.
Als u een praktisch en modern hotel zoekt en bereid bent om net iets meer te betalen voor iets meer comfort, is het Lemon Tree een goede keuze.

Tiger Den Resort Bandhavgarh - Bandhavgarh National Park
Gelegen in de weelderig groene en rustige omgeving van het Land van de Tijger - Bandhavgarh National Park - vindt u het Tiger Den Resort. Het resort beschikt over 34 elegant ingerichte deluxe en luxe cottages kamers. Vanaf uw balkon heeft u uitzicht op de prachtige heuvels van het Vindhyachal gebergte. Bij de Tiger’s Den begint de dag net voor zonsopgang met een wake-up call, samen met een kopje thee of koffie. Een open jeep en een lokale gids staan voor u klaar, om u nog dichter bij de natuur te brengen en hopelijk de majestueuze Bengaalse tijger te zien. Een bijzondere ervaring!

Tuli Tiger Resort - Kanha National Park
In de jungle, aan de oever van de Banjar rivier, ligt het Tuli Tiger Resort, uitvalsbasis voor een bezoek aan Kanha. Aan de groene bufferzone van het park liggen de 26 cottages, die ruim zijn opgezet en ook buiten een fijn zitje hebben. Neem plaats en u kunt zo de verschillende vogelsoorten observeren die zich hier geregeld laten zien. In het restaurant worden met name Indiase gerechten geserveerd. Tijdens de open air barbecue komt u helemaal in safari-sferen. Een spa met Ayurvedische behandelmogelijkheden is aanwezig.

Tuli Tiger Corridor - Pench National Park
In de bufferzone van het Pench Nationaal Park ligt de luxe jungle lodge Tuli Tiger Corridor. Alle 15 cottages zijn uitgevoerd in een stijl die past bij de natuurlijke omgeving. Daarnaast zijn er acht grote en luxe tenten, voor als u het helemaal in safari-stijl wilt houden. Ook hier zal het u aan niets ontbreken; u heeft hier wél de kampeer-ervaring, zonder concessies te hoeven doen qua comfort. Door de grote vensters is het lekker licht in de tenten en heeft u een goed zicht op het omliggende woud.

bekijk meer
Vraag vrijblijvend een offerte aan »