Menu

Zuid-India reis: van Bangalore naar Kerala

Rondreis door Zuid-India van Bangalore naar Kerala per auto met privéchauffeur. Het berglandschap van de hillstations Ooty en Munnar laten een verfrissende kant van India zien. Uiteraard mag een boottocht door de backwaters, een rit per ‘Toy Train’ en een wandeling in het Periyar National Park niet ontbreken. Na een overnachting bij een lokale familie in Alleppey eindigt de reis aan het strand van Kovalam. Een prettige badplaats om deze reis door Zuid-India af te sluiten.

Reisduur: 17 dagen

Bangalore - Hassan - Mysore - Ooty - Coonor - Coimbatore - Cochin - Munnar - Periyar NP - Alleppey - Backwaters (houseboat) - Kovalam

Vraag vrijblijvend een offerte aan »

Reisroute: Zuid-India reis: van Bangalore naar Kerala inklappen

Waarom deze reis?inklappen

  • hoogtepunten qua natuur- en cultuurbeleving, gecombineerd in één reis
  • overnachting in een houseboat;verken al varend de prachtige omgeving van de backwaters
  • luxe boot met airconditioning in de backwaters; minder last van muggen
  • reis per auto met privéchauffeur; bij twee personen een personenauto of een SUV tegen een meerprijs, vanaf vier personen in een comfortabele minibus.
  • inclusief entreegelden en een lokale (Engelssprekende) gids bij de bezienswaardigheden
  bekijk meer

Dag tot daginklappen

uitzicht vanuit Toy train Ooty - Ooty - India
Dag 1 (Vliegreis op eigen gelegenheid) - Bangalore
Vandaag start uw reis met PANGEA Travel. Na aankomst wordt u verwelkomd door onze lokale vertegenwoordiging en naar uw hotel gebracht. De rest van de dag is ter vrije besteding.

Noot: PANGEA Travel kan ook uw internationale vlucht verzorgen.
Dag 2 Bangalore - Hassan (ca. 190 km)
Na een goede nachtrust staat er vandaag een stadstour door Bangalore op het programma. Tijdens de tour ziet u nog iets van het verleden van de stad terug. U bezoekt het granieten Vidhana Soudha gebouw en rijdt door het Cubbon Park waar het regeringsmuseum wordt bezocht. De botanische tuin van Lalbagh staat ook op het programma. Na de tour gaat de reis verder naar Hassan, ongeveer vier uur rijden. Onderweg kunt u in overleg met de chauffeur een stop maken in het pelgrimsoord Sravanbalagola. U heeft een overnachting in Hassan.
Dag 3 Hassan - Belur - Halebrid - Mysore
Voordat u naar Mysore reist, een rit van ongeveer drie uur, bezoekt u de Chennakeshava tempel in Belur en de Hoysaleshwara tempel in Halebrid. Beide tempels hebben de karakteristieke architectuur van Zuid-India. Na het bezoek gaat u op weg naar Mysore. De middag is ter vrije besteding en kunt u eventueel op eigen gelegenheid een bezoek brengen aan de plaatselijke kruidenmarkt. De marktjes zijn erg fotogeniek waaronder de Devaraja groente- en fruitmarkt.
Dag 4 Mysore
In de ochtend maakt u samen met uw Engelssprekende privégids een tour door Mysore. U ziet hierbij de belangrijke bezienswaardigheden van de stad zoals het Mysore Palace, één van de grootste paleizen van India. Na het bezoek rijdt u naar de Chamundi heuvel. Op de top ligt de 2000 jaar oude Chamundeswari Tempel. Vanuit hier kunt u de trappen afdalen naar de Nandi Bull, een monoliet met een hoogte van 4,8 meter. Het hele jaar door komen hier veel pelgrims naar toe. De middag is ter vrije besteding en kunt u de stad op eigen gelegenheid verkennen.
Dag 5 Mysore - Ooty (ca. 140 km)
Vanuit Mysore rijdt u verder naar Ooty (ca. vier uur rijden). Na aankomst is de rest van de dag ter vrije besteding. U kunt bijvoorbeeld een wandeling maken in de omgeving.
Dag 6 Ooty
U maakt vandaag een tour door Udagamandalam (Ooty) gelegen op een hoogte van 2240 meter. Ooty is het hoogst gelegen bergstation van de Nilgiri's Hills. Geniet van het prachtige groene berggebied en de vele theeplantages.
Dag 7 Ooty - Coonor - Coimbatore
In de ochtend wordt u naar het station van Ooty gebracht waar u aan boord gaat van de 'hill train' naar Coonoor. Met een max. snelheid van 33km/u wordt dit traject in ongeveer 1,5 uur afgelegd. Onderweg kunt u genieten van een prachtig berglandschap en het leven in de trein. Na aankomst in Coonoor reist u per auto verder naar Coimbatore (ca. 2 uur). U verblijft hier één nacht. Na aankomst maakt u een stadstour in het 'Manchester van Zuid-India'. Coimbatore is met name bekend van de katoenproductie. Er zijn dan ook meer dan honderd textielmolens te vinden.
Dag 8 Coimbatore - Cochin
Vanuit Coimbatore rijdt u verder naar Cochin, ongeveer vijf uur rijden. De stad is een belangrijke haven met een rijk verleden en een levendig heden. Het historische hart van de stad is de wijk Fort Kochi. De middag is vrij te besteden. 
's Avonds woont u een traditionele Kathakali dansvoorstelling bij. Hoewel de verhaallijn en gecompliceerde symboliek uw pet misschien te boven gaat, maken de kostuums, maskers en kleurrijke schmink van de acteurs het alleen al de moeite waard.
Dag 9 Cochin
In de ochtend maakt u samen met een gids een stadstour door Cochin. Tijdens de tour bezoekt u het Mattancherry Palace, ook wel Dutch Palace genoemd, ziet u muurschilderingen met verwijzingen naar gebeurtenissen uit de belangrijke Hindoeïstische epi Mahabharata en Ramayana. Het paleis is eigenlijk gebouwd door de Portugezen maar is in een 17e eeuw door de Nederlanders opgeknapt. Ook bezoekt u de Synagoge, de oudste van India (gesloten voor bezoekers op vrijdag en zaterdag). In de stad ziet u nog veel pakhuizen voor specerijen. Deze worden nog altijd gebruikt voor een levendige handel.

Tip: voor echt lekker eten moet u bij Dal Roti zijn. Het is er super voordelig, maar navenant populair: kom dus vroeg of u moet buiten op een plekje wachten.
Dag 10 Cochin - Munnar (ca. 130 km)
In de ochtend vertrekt u naar Munnar (ca. drie uur rijden). In dit hoger gelegen berggebied (Hillstation) verblijft u een nacht. Na aankomst in het hotel maakt u in de namiddag een tour door de omgeving. Er zijn watervallen, theeplantages, meren en door de hogere ligging is het er aangenaam koel. Op de theeplantages ziet u vrouwen werken die theeblaadjes plukken. Op de rug dragen zij traditionele bamboe manden die met een touw om het voorhoofd zijn gebonden. U bezoekt de Lockhart Gap vanwaar u een prachtig uitzicht heeft over de Annamalai-heuvels en de theeplantages. Met een beetje geluk spot u de Nilgiri Tahr; een zeldzame berggeit. Een bezoek aan een theemuseum mag vandaag uiteraard ook niet ontbreken (gesloten op maandag).
Dag 11 Munnar - Periyar National Park
De reis gaat verder naar Periyar (ca. vier uur rijden); een goed uitgangspunt voor een bezoek aan het gelijknamige nationale park. In de middag staat er een trekking in de jungle op het programma. Tijdens de tocht kunt u diverse diersoorten spotten. Ook krijgt u uitleg over de verschillende specerijen die u tegenkomt. O.a. cardamon en vanille komt uit deze regio.

Noot: neem goede (dichte) schoenen en voldoende water mee.

Noot: u kunt deze middag eventueel ook kiezen voor een boottocht op het Periyar Meer; het hart van het park. Vanuit de boot kunt u het wild in het park goed spotten. Zo heeft u kans om o.a. olifanten, wilde honden, zwarte langoers, otters, schildpadden en vele vogelsoorten te zien.
Dag 12 Periyar National Park - Alleppey (ca. 130 km)
Na het ontbijt wordt u naar de volgende locatie gebracht: Emerald Isle (ca. drie uur rijden). Dit eiland ligt middenin het natuurgebied de Backwaters. Geniet van de gastvrijheid van deze accommodatie, een kleinschalig en historisch pand met een vriendelijke gastfamilie.
's Middags kunt u, optioneel, aan diverse activiteiten deelnemen, waaronder boottochtjes. Ook kunt u genieten van een traditionele Ayurvedische behandeling… pure verwennerij! Of maak gewoon een wandelingetje langs de waterkant. U ziet van allerlei activiteit aan het water; kinderen lopen naar school, vrouwen doen de vaat aan de oever, mannen oefenen voor de jaarlijkse bootraces. In de tuin zijn een paar heerlijke zitjes; ideaal om het eens rustig aan te doen en een boek te lezen.
Dag 13 Alleppey - Backwaters
U wordt naar de aanlegplaats gebracht waar u aan boord gaat van een zogenaamde 'houseboat'. Al varend verkent u vandaag en morgen het natuurgebied van Kerala (Backwaters). Een unieke ervaring!  U vaart over lagunes, meertjes, rivieren en kanalen en passeert lokale dorpjes en ziet vissers de vangst van de dag binnenhalen. De backwaters vormen een uniek ecosysteem omdat het zoete water van de rivieren op verschillende plaatsen de Arabische zee bereikt. Dit is het leefgebied van verschillende diersoorten zoals aalscholvers, ijsvogels, otters, reigers en schildpadden. De oevers zijn begroeid met palmbomen en struiken die voor een frisse aanblik zorgen. Maaltijden en overnachting zijn aan boord van deze boot.
Dag 14 Backwaters/Alleppey - Kovalam (ca. 145 km)
's Ochtends kunt u nog even genieten van de rust in de Backwaters. Na het ontbijt vaart u terug naar het vasteland (Alleppey) waarna u per auto met privéchauffeur verder reist u naar uw laatste bestemming; Kovalam. Hier verblijft u aan het strand, zodat u kunt namijmeren over alle indrukken van de rondreis. Kovalam is de bekendste badplaats in de Indiase provincie Kerala en beschikt over prachtige stranden. Het ligt helemaal onderin de punt van India, waar de Arabische zee en de Indische Oceaan samenkomen. Deze badplaats wordt ook wel het nieuwe Goa genoemd, maar het toerisme is hier nog niet zo sterk ontwikkeld.
Dag 15 Kovalam
Dag ter vrije besteding. U kunt hier heerlijk bijkomen van alle indrukken van de rondreis. U kunt lekker aan het strand relaxen of bijvoorbeeld genieten van een echte Indiaase ayurvedische massage.
Dag 16 Kovalam
Dag ter vrije besteding Indien gewenst kunnen we een dagexcursie naar Trivandrum voor u verzorgen. Trivandrum is de hoofdstad van Kerala; u vindt hier onder andere de Shri Padmanabhaswamy Tempel en het Padmanabhapuram Paleis.
Dag 17 Kovalam - Trivandrum - (vliegreis op eigen gelegenheid)
U wordt op tijd naar de luchthaven van Trivandrum gebracht voor uw terugvlucht. Hier eindigt uw reis met PANGEA Travel.

Noot: PANGEA Travel kan ook uw terugvlucht verzorgen.
bekijk meer

Inclusief / exclusiefinklappen

De volgende zaken zijn inbegrepen en niet inbegrepen in deze reis.

Inbegrepen

  • genoemde transfers en vervoer tijdens excursies per auto met privéchauffeur
  • alle overnachtingen conform programma
  • maaltijden conform programma
  • alle services zoals genoemd in bovenstaand programma
  • genoemde excursies met bijbehorende entreegelden
  • Kathakali dansvoorstelling
  • treinrit per 'Toy Train' naar Coonor
  • deskundige Engelssprekende lokale gidsen bij de bezienswaardigheden
  • uitgebreid informatiepakket met landeninfo, vouchers, e-tickets en hotellijst bij uw reisbescheiden
  • assistentie tijdens uw reis (24 uur per dag bereikbaar)
  • boekingskosten: € 25 per boeking
  • bijdrage SGR: € 5 per persoon
  • bijdrage Calamiteitenfonds: € 2,50 per boeking (per 9 personen)

Niet inbegrepen

  • internationale vliegreis (eventueel ook via PANGEA Travel te boeken)
  • visumkosten India: e-visum à USD 25 p.p. (voor vertrek aanvragen)
  • vervoer op de dagen en dagdelen ter vrije besteding (zonder excursies)
  • optionele excursies en overige entreegelden
  • fooien
  • reis- en annuleringsverzekering
bekijk meer

Prijsinklappen

Prijsindicatie: € 1.750 - € 2.000

Onze reizen worden geheel op uw wensen afgestemd. De invulling van de reis is hierdoor uniek en specifiek voor uw reisgezelschap. Bovenstaande prijs is per persoon, de exacte prijs is afhankelijk van:

 • aantal reizigers (deze prijsindicatie is o.b.v. twee personen samenreizend)
 • vertrekperiode (prijsindicatie is o.b.v. het laagseizoen)
 • invulling van de reis (u kunt de inhoud van de reis naar wens aanpassen)
 • categorie van accommodaties

We rekenen vrijblijvend de exacte reissom voor u uit. Uiteraard helpen we u graag met advies en met het samenstellen van uw persoonlijke reis, immers wij kennen de bestemming uit eigen ervaring. Bekijk onze contactgegevens en reisspecialisten.

bekijk meer

Accommodatiesinklappen

Ramada Encore by Wyndham Bangalore Domlur - Bangalore
Het Ramada in Bangalore is een groot en modern middenklasse stadshotel.
De kamers zijn keurig, modern ingericht en ruim genoeg, met name de luxere kamertypen. In het Tiger Trail Restaurant worden naast gerechten uit de Noord-Indiase cuisine ook andere Aziatische en zelfs Europese gerechten geserveerd. Bij de bar kunt u terecht voor een drankje. Het Ramada Bangalore heeft geen zwembad.

Hoysala Village Resort - Hassan
Hoewel de omliggende zonnebloemvelden u wellicht een moment aan Zuid-Frankrijk doen denken, ligt dit eco-resort toch echt nabij Hassan in de Indiase deelstaat Karnataka. Het landelijke en groene resort is een goede uitvalsbasis voor het verkennen van het historische Belur en Halebid, en als bonus krijgt u er gelijk wat mee van het dorpsleven in deze regionen.
Het personeel is uiterst behulpzaam en het terrein is ruim opgezet. De sfeervol ingerichte kamers hebben hoge houten plafonds, warme kleuren, vaak een hemelbed en koperen badkuip en de vloeren zijn uitgevoerd met de typische handgemaakte Zuid-Indiase tegels: prachtig!
Er is een zwembad aanwezig. 

Sandesh The Prince - Mysore
Sandesh the Prince is een viersterrenhotel in Mysore met een praktische ligging. Met haar 108 kamers is het niet echt kleinschalig, maar een praktische keuze in het prinselijke Mysore. Het moderne gebouw met een klassieke inrichting is voorzien van alle gemakken die een reiziger kan wensen:Wifi is voorhanden, verschillende restaurants, een spa, een fitnessruimte en een zwembad. Bij het zwembad worden doorgaans ook barbecues gehouden.
Sandesh the Prince ligt op ongeveer 1 kilometer van het hartje van de stad.

Accord Highland Hotel Ooty - Ooty
Op 2240 meter hoogte in de Nilgiri heuvels ligt het Accord Highland Hotel Ooty. Het hotel beschikt over 49 kamers en enkele vrijstaande villa's. Een zwembad is hier niet aanwezig; daar zou het doorgaans ook wat frisjes voor zijn, maar wel zijn er allerlei spelletjes. De kamers zijn keurig en modern. Ooty ziet met name in de weekenden veel Indiase vakantiegangers en alle hotels, zo ook Accord Highland, zijn daar met name op ingesteld.

Zone by The Park - Coimbatore
Een modern, hip en comfortabel onderkomen in Coimbatore wordt u geboden door het Zone by the Park. Het interieur is modern met eenkleurrijke Indiase twist. De kamers zijn licht, schoon en ruim genoeg. Ook het restaurant is modern en kleurrijk ingericht met een deels open keuken.

Er wordt gewerkt aan een zwembad op het dakterras.

Fort House - Cochin
Fort House is een charmant middenklasse hotel in het historische Fort Kochi. Met uitzicht op de Arabische Zee en de beroemde Chinese visnetten, biedt deze accommodatie een combinatie van comfort en een inkijkje in de rijke geschiedenis van de stad. De 16 kamers zijn sfeervol ingericht en variëren van comfortabele kamers tot ruime suites, verdeeld over 2 verdiepingen. Gasten kunnen genieten van zowel lokale als internationale gerechten in het restaurant. De ontbijttafels staan direct aan het water zodat u kunt genieten van het uitzicht: uw dag begint gelijk goed! Vanuit het hotel kunnen diverse excursiemogelijkheden worden gereserveerd om de culturele geschiedenis van Cochin te ontdekken. Bij Fort House is geen zwembad aanwezig.

Blackberry Hills Nature Resort & Spa - Munnar
Even ontsnappen aan de hectiek? Blackberry Hills Nature Resort & Spa bevindt zich in Munnar en biedt een prachtig verblijf te midden van de weelderige natuur. De kamers van Blackberry Hills liggen -de naam zegt het al- tegen een heuvel op. Het restaurant, de lobby en de spa zijn bovenaan de weg. Vanaf sommige kamers is het dus best even een klim naar boven, maar wat een fijn uitzicht heeft u er over het dal en de heuvels! Het loont de moeite om vroeg op te staan om de zon te zien opkomen over de heuvels, vaak gepaard met mistflarden in het dal. Alle 16 kamers hebben een balkom gericht op het dal met theeplantages en allemaal hebben ze een warme, natuurlijke ambiance. Tijdens uw verblijf kunt u genieten van Ayurvedische spa-behandelingen, wandelingen door theeplantages, yoga en lokale gerechten in het restaurant.

Wildernest - Periyar/Thekkady
Wildernest is een kleine Bed & Breakfast in Thekkady, nabij Periyar. Verwacht hier geen luxe; de gastvrijheid, kleinschaligheid en juist de eenvoud is wat deze accommodatie bijzonder maakt. De 10 kamers zijn zeer ruim en net ingericht. De meeste kamers beschikken over een ruim terras op het dak, vanwaar u een mooi uitzicht heeft op de natuur (inclusief diverse apen die regelmatig een bezoek komen brengen). Het ontbijt is inbegrepen, maar er is geen restaurant aanwezig voor de overige maaltijden. In de nabije omgeving zijn echter voldoende mogelijkheden te vinden om buiten de deur te eten. Er is geen zwembad aanwezig bij Wildernest.

Emerald Isle - Alleppey/Backwaters
U arriveert hier in een eco-vriendelijke omgeving. Bij aankomst hoort u de vogels al fluiten en onttrekt de accommodatie zich aan de waterrijke natuur van de backwaters van Kerala. Wanneer er een koele bries door de palmbomen waait dan weet u genoeg, tijd om te ontspannen! Deze accommodatie is gelegen op een eiland en is per boot te bereiken, de privacy en rust zijn hier in vergelijking met het soms hectische India dan ook optimaal. Er zijn 5 kamers in het historische pand met ieder een airconditioning, een open inloop-douche, gratis wifi en allerlei moderne voorzieningen om uw verblijf helemaal perfect te maken. Vanuit deze plek zijn er verschillende activiteiten in de omgeving te ondernemen. Wat dacht u van een boottocht, vissen in de rivier, vogels spotten in de natuur of lekker ontspannen door middel van een ayurvedische behandeling. 's Avonds is het eten wat de pot schaft in de Emerald Isle homestay, maar dat is zeker geen straf; de gastheren en -vrouwen toveren de heerlijke Zuid-Indiase gerechten op tafel. Kortom u zit hier helemaal goed voor een ontspannen verblijf in de mooie natuurlijke omgeving van de backwaters.

Houseboat (Spice Routes) - Alleppey/Backwaters
Een overnachting op een houseboat is een absolute must tijdens een rondreis door Zuid-India. De luxe houseboats van Spice Routes zijn verschillend in stijl maar hebben wel hetzelfde uiterlijk. De grootte verschilt en hangt af van het aantal personen van uw gezelschap. Alle houseboats zijn voorzien van een zonnedek, woon en eetkamer en een keuken voorzien van alle gemakken. Enkele details die voor alle houseboats gelden: u reist altijd privé (dus niet op indeling) met een eigen schipper, kapitein en kok. De boten hebben 1, 2, 3 of 5 slaapkamers met airconditioning en een eigen badkamer. Het eten en drinken is altijd inbegrepen en wordt bereid door uw privékok. Onderweg kunt u prachtige foto’s maken van het leven langs de waterkant en de ondergaande zon. Een leuk weetje; Willem-Alexander en Maxima hebben ook overnacht op één van de houseboats van Spice Routes!

Uday Samudra - Kovalam
Op ongeveer 15 meter van de zee ligt het Uday Samudra hotel, aan het beroemde strand van Kovalam. Het is een groot viersterrenhotel, maar doordat het ruim is opgezet met brede lanen heeft het toch een rustige uitstraling. De kamers zijn voorzien van airconditioning, TV, telefoon, minibar en een badkamer met bad, aparte douche en toilet. Veel kamers hebben met uitzicht op zee. In het Uday Samudra hotel zijn diverse restaurants. U kunt u a-la-carte eten, genieten van een overheerlijk buffet en er is een restaurant waar tijdens het diner een live band optreedt.

bekijk meer
Vraag vrijblijvend een offerte aan »