Menu

Luxe treinreis Rajasthan

Voor eenieder die comfort hoog in het vaandel heeft staan en veel wil zien in korte tijd, is deze reis een aanrader! U overnacht een week aan boord van de Palace on Wheels, in een luxe couchette met eigen badkamer. Dit is één van de meest luxe treinen in India. Tijdens de reis staan onder andere de duizelingwekkende forten en paleizen van Rajasthan op het programma, evenals een bezoek aan de Taj Mahal en het tijgerpark Ranthambore. En dit alles in slechts 11 dagen!

Erg geschikt voor mensen die van een luxe verblijf houden, en veel willen zien. Doordat u telkens in de trein overnacht en deze met name ’s nachts de kilometers maakt, wordt het programma toch als rustig ervaren. Zo komt u toch uitgerust thuis, na een prachtige vakantie.

Reisduur: 11 dagen

Delhi – Jaipur – Ranthambore NP – Chittorgarh – Udaipur – Jaisalmer – Jodhpur – Bharatpur – Agra - Delhi

Vraag vrijblijvend een offerte aan »

Reisroute: Luxe treinreis Rajasthan inklappen

Waarom deze reis?inklappen

 • Een rondreis door India in alle comfort!
 • Doordat u het grootste deel van deze reis aflegt per trein, heeft u een week lang de beschikking over een eigen cabine; tijdens dit deel van de reis hoeft u dus nooit in- en uit te checken in een hotel.
 • Omdat de trein de afstanden grotendeels in de nachten aflegt, kunt u veel van het prachtige land zien in een korte tijd.
 • Speciaal voor deze luxe reis is na aankomst en voor de terugreis één van de mooiste hotels in Delhi voor u geselecteerd.
bekijk meer

Dag tot daginklappen

Rails, Nilgiri mountain, Mettupalayam (Ooty) - India - foto: archief
Dag 1 (Vliegreis op eigen gelegenheid) - Delhi
Vandaag start uw reis met PANGEA Travel. Na aankomst op de luchthaven van Delhi wordt u verwelkomd door onze lokale vertegenwoordiging en naar het hotel in de stad gebracht. Hier kunt u bijkomen van de lange vlucht.

Noot: PANGEA Travel kan ook uw internationale vlucht verzorgen.
Dag 2 Delhi
De ochtend is ter vrije besteding. Aan het einde van de ochtend checkt u uit bij het hotel en heeft u nog even de tijd om Delhi op eigen gelegenheid te verkennen. In de middag wordt u naar het treinstation gebracht, vanwaar de Palace on Wheels zal vertrekken. Na een traditioneel welkom wordt u naar uw cabine gebracht, waar u de komende week in alle luxe verblijft. De trein vertrekt om 18:30 uur naar Jaipur, waar u de volgende ochtend aankomt. Na een welkomstdrankje kunt u aanschuiven voor het diner aan boord van de trein.

Noot: de Palace on Wheels vertrekt elke woensdag vanuit Delhi
Dag 3 Jaipur
’s Morgens komt u aan in Jaipur, en na een welkom op het station bezoekt u het Albert Museum, het stadspaleis en het observatorium. Uiteraard komt u ook langs de Hawa Mahal (Paleis der Winden), met haar kenmerkende gevel. Na een rondleiding door het beroemde Amber Fort staat een lunch in het prachtige restaurant van het Fort op het programma, dat stamt uit het jaar 1135. Na de lunch verkent u het rijkelijk gedecoreerde paleis van het Fort verder, waarin u een mengeling van Rajput- en Moghul architectuur kunt terugvinden. Er is tijd om te winkelen in de stad alvorens u rond 18.00 uur terug wordt gebracht naar de trein. Het diner gebruikt u wederom aan boord, terwijl de trein koers zet richting Ranthambore.

Noot: bij Amber Fort staan doorgaans gedecoreerde olifanten klaar om bezoekers omhoog naar het fort te dragen. We verzoeken u hier geen gebruik van te maken. PANGEA Travel staat niet achter olifantenritjes. Voor mensen met een goede conditie is het mogelijk om zelf naar boven te lopen, maar wilt u liever tegen kleine meerkosten met een jeep gebracht worden, geeft u het dan even aan bij boeking.
Dag 4 Ranthambore NP - Chittorgarh
Vroeg in de ochtend (05:30 uur) komt u aan in Sawai Madhopur, vanwaar u rond 06:30 uur vertrekt naar het Ranthambore National Park voor een safari. Het ontbijt wordt naar wens voor of na de safari geserveerd. Het Ranthambore NP beslaat een oppervlakte van ca. 410 km2 en heeft een rijke diversiteit aan flora en fauna. Het park behoort tot de mooiste parken van Noord-India en is een van de beste plekken ter wereld om tijgers in het wild te spotten. Naast tijgers leven er ook Chital- en Sambar herten, wilde zwijnen en andere katachtige, zoals luipaarden, hyena's, jakhalsen en vossen. Tevens ziet u er vele soorten vogels en reptielen. De safari’s worden uitgevoerd met open canter-voertuigen met 15 zitplaatsen. Na de safari keert u rond 09.30 uur terug naar de trein, die vertrekt richting Chittorgarh. De lunch gebruikt u aan boord. In de namiddag komt u aan op het station van Chittorgarh. Hier staat een rondleiding door het imposante fort op het programma, het grootste fort van India, dat dateert uit de 11e eeuw. In de avond kunt u genieten van een prachtige licht- en geluidshow in het fort-complex. Het diner gebruikt u wederom aan boord. Na middernacht zet de trein zich weer in beweging.
Dag 5 Udaipur
Rond 08:00 in de ochtend komt u aan in Udaipur, de stad met de imposante meren en klassieke bouwwerken. Na wederom zo’n uitgebreid ontbijt bezoekt u het 17e eeuwse paleizencomplex, dat bestaat uit 11 verschillende paleizen. Het zal u duizelen van alle rijkelijk versierde zalen vol boogjes, poortjes en doorkijkjes. Uiteraard mag een boottocht over het grootste meer van Udaipur, Lake Pichola, niet ontbreken. Het bootje vaart u om het imposante Lake Palace, gelegen middenin het meer, heen. Tegenwoordig is dit een luxe hotel. De lunch wordt geserveerd in het Fatehprakash paleishotel. Hierna is er eventueel tijd voor winkelen of een bezoek aan de stadstuinen Shaheliyon Ki Bari. Tegen 15.00 uur neemt u weer plaats aan boord van de trein, die u verder de woestijn in zal brengen. Het diner wordt aan boord van de trein geserveerd.
Dag 6 Jaisalmer
Na het ontbijt vertrekt u rond 09.30 naar het prachtige woestijnfort van Jaisalmer, dag hoog boven de woestijn uittorent. Een machtig gezicht! Het 15e eeuwse fort staat niet voor niets bijgeschreven op de lijst voor Werelderfgoed van UNESCO. U kunt een ontspannen wandelingetje maken in de stad die binnen de fortmuren ligt. Zeker het bezoeken waard is de Patwon ki Haveli, een van de grootste en meest overdadig gedecoreerde koopmanshuizen binnen het fort. Vlakbij treft u een groep van Jain tempels die uit de 15e eeuw stammen. De gebouwen zelf zijn prachtig vormgegeven, en binnen treft u een indrukwekkende collectie oude geschriften. De lunch gebruikt u in een 5-sterren hotel. U keert terug naar de trein waar u even kunt uitrusten en opfrissen.
In de namiddag gaat u vervolgens de Thar woestijn in, voor een excursie naar de bekende Sam zandduinen waar u kunt genieten van de zonsondergang. Vergeet de camera niet! Bij een 5-sterren hotel wordt u getrakteerd op een diner met culturele show. Tegen 10 uur ’s avonds keert u terug naar de trein, die ’s nachts weer verder zal rijden.
Dag 7 Jodhpur
Rond 8:00 in de ochtend komt de trein tot stilstand op het station van Jodhpur. U kunt nog even rustig ontbijten alvorens van boord te gaan voor verkenning van deze op één na grootste stad van Rajasthan. U brengt hier onder andere een bezoek aan het Meharangarh fort, de Jaswant Thada (de koninklijke crematieplaats) en het Umaid Bhawan Paleis, dat tegenwoordig dienst doet als hotel. Het indrukwekkende Meharangarh fort is gelegen op een hoge rots vanwaar u een prachtig uitzicht heeft over de ‘Blauwe Stad’. Als u boven bij het fort bent, is het overduidelijk waarom Jodhpur deze bijnaam draagt. U krijgt tevens de gelegenheid om inkopen te doen. De lunch is vandaag inbegrepen in een 5 sterren paleis/hotel, Hanwant Mahal. Om 15:30 uur bent u weer terug bij de trein en vertrekt u richting Bharatpur, waar u de volgende ochtend aankomt. Diner is inbegrepen aan boord van de trein.
Dag 8 Bharatpur - Agra
Vroeg in de ochtend komt u aan in Bharatpur, bekend om het Bharatpur (Keoladeo) Bird Sanctuary, dat eveneens op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Rond half zeven ‘s morgens gaat u hier op pad, want dit is de beste tijd om de vogels te zien. U neemt plaats op een riksja en wordt door het park gefietst. Hier komen maarliefst 375 verschillende vogelsoorten voor. Sommige zijn het hele jaar te zien, andere zijn trekvogels. Rond 08.45 uur bent u terug bij de trein en wordt het startsein gegeven voor de treinrit naar Agra. Het is maar een kort ritje; rond half elf bent u er al. Voor de lunch bezoekt u het Agra Fort. Het fort heeft een 2,5 km lange vestigingsmuur en werd in de 16e eeuw gebouwd ter bescherming van de stad. Vanwege het rode zandsteen, wordt het ook wel het Rode Fort genoemd. Na de lunch bij het chique hotel ITC Mughal staat er nog een hoogtepuntje op het programma: u bezoekt uiteraard de wereldberoemde Taj Mahal. De Taj is gebouwd in opdracht van de grootmogol Shah Jahan voor zijn overleden echtgenote Mumtaz Mahal. De bouw heeft bijna 20 jaar geduurd. U zult versteld staan van de prachtige details die in dit monument verwerkt zijn, in combinatie met de perfecte symmetrie. Shah Jahan had voor zichzelf eenzelfde monument, maar dan in het zwart in gedachte. Deze is echter nooit geraliseerd. Hij is bijgeplaatst in de Taj Mahal in een tombe naast zijn echtgenote. Zijn tombe is het enige element in het hele gebouw dat de symmetrie doorbreekt. Na het bezoek is er wat tijd om te winkelen, indien gewenst. Hierna keert u terug naar de trein voor het diner en het vertrek richting uw startpunt Delhi.

Tip: alleen het noodzakelijke mag mee naar binnen bij uw bezoek aan de Taj Mahal. Laat eventuele tassen achter in de auto. Uw gids zal u hier van tevoren over inlichten. Tevens is het goed om vooraf te weten, dat een bezoek aan de Taj Mahal maximaal drie uur in beslag mag nemen. Dit is een nieuwe regel om hele grote massa’s op het terrein tegen te gaan.
Dag 9 Delhi
De trein arriveert al om 05:30 uur op het station van Delhi. U heeft echter eerst nog de gelegenheid om rustig te ontbijten. Uiterlijk om 07:15 uur dient u uit te checken. Na aankomst wordt u verwelkomd en volgt uw transfer naar uw hotel in het centrum van de stad. De rest van de dag is ter vrije besteding.

Noot: naar verwachting kunt u pas vanaf ca. 14:00 uur gebruik maken van de hotelkamer. Indien gewenst regelen wij een vroege incheck voor u. Vraag uw reisspecialist naar de mogelijkheden.
Dag 10 Delhi
Samen met een Engelssprekende privégids maakt u na het ontbijt een stadstour door New Delhi en Old Delhi. Het belangrijkste verschil tussen beide stadsdelen is dat New Delhi is gesticht door de Britten. Hierdoor heeft dit deel van de stad een Brits karakter en is het planmatig is aangelegd, dit in tegenstelling tot Old Delhi. Hierdoor heeft dit deel van de stad een Brits karakter en is het planmatig aangelegd, dit in tegenstelling tot Old Delhi. Tijdens de stadstour ziet u onder andere het Rode Fort (buitenkant), Raj Ghat (gedenkplaats voor Mahatma Gandhi en andere bekende leiders), de pilaar Qutab Minar en de tombe van de Moghulkeizer Humayun en de levendige bazaarwijk Chandni Chowk.
Dag 11 Delhi - (Vliegreis op eigen gelegenheid)
U wordt op tijd naar de luchthaven van Delhi gebracht voor uw terugvlucht. Hier eindigt uw reis met PANGEA Travel.

Noot: PANGEA Travel kan ook uw terugvlucht verzorgen.
bekijk meer

Inclusief / exclusiefinklappen

De volgende zaken zijn inbegrepen en niet inbegrepen in deze reis.

Inbegrepen

 • transfers in Delhi en vervoer tijdens stadstour in Delhi per auto met privéchauffeur
 • entreegelden tijdens de stadstour in Delhi
 • begeleiding door een deskundige, Engelssprekende gids tijdens de stadstour in Delhi
 • overnachtingen op basis van logies en ontbijt in Delhi
 • overnachtingen op basis van volpension in een deluxe cabine tijdens de treinreis
 • genoemde excursies inclusief entreegelden tijdens de treinreis (in internationale groep)
 • uitgebreid informatiepakket met landeninfo, vouchers, e-tickets en hotellijst bij uw reisbescheiden
 • assistentie tijdens uw reis (24 uur per dag bereikbaar)
 • bijdrage SGR: € 5 per persoon
 • bijdrage Calamiteitenfonds: € 2,50 per boeking (per 9 personen)
 • boekingskosten: € 25 per boeking

Niet inbegrepen

 • internationale vliegreis (eventueel ook via PANGEA Travel te boeken)
 • visumkosten India: e-visum à USD 25 p.p. (voor vertrek aanvragen)
 • vervoer op de dagen en dagdelen ter vrije besteding (zonder excursies)
 • optionele excursies en bijbehorende entreegelden
 • evt. vroege incheck / late uitcheck
 • fooien en camerafees
 • reis- en annuleringsverzekering
bekijk meer

Prijsinklappen

Prijsindicatie: € 4.500 - € 5.000
De indicatieprijs van deze reis bedraagt ca. € 6500,- per persoon voor het hoogseizoen (de maanden oktober t/m maart). Deze prijsindicatie is o.b.v. twee personen samenreizend. bekijk meer

Accommodatiesinklappen

The Imperial - Delhi
The Imperial is één van de mooiste hotels in Delhi, en misschien zelfs van heel India. Uniek aan dit hotel is de locatie. Dit prachtige, koloniale hotel is gelegen midden in het hart van Delhi, nabij Connaught Place. In tegenstelling tot vele andere gebouwen in Delhi telt dit hotel slechts vier verdiepingen, waardoor het kleinschalig aandoet. De prachtige inrichting en de uitstekende service maken The Imperial een aanrader voor een zeer luxe verblijf in Delhi.

Palace on Wheels - Rajasthan
De Palace on Wheels is een zeer luxe trein, welke elke woensdag vanuit Delhi vertrekt. In een week ziet u de hoogtepunten van Rajasthan. Overnachtingen zijn in een deluxe cabine, met een eigen badkamer. U overnacht op basis van volpension, inclusief alle maaltijden en excursies. Naast de Royal Rajasthan on Wheels, kunnen we ook andere luxe treinreizen voor u selecteren, zoals bijvoorbeeld de Golden Chariot (in het zuiden van India).

bekijk meer
Vraag vrijblijvend een offerte aan »