Menu

Indonesië

Indonesië reizen

"We willen naar Indonesië reizen en het mooiste van oost-Java zien en starten bij Yogjakarta. Zo vermijden we de drukte van Jakarta en slaan we Bogor en Bandung over. Daarna zien we graag Bali en Lombok, maar wel in een rustig tempo, pelan-pelan. Kan dat bij PANGEA Travel?"

Indonesië is groot en divers en daarmee een ideale bestemming om meerdere malen naar terug te keren. Maak bijvoorbeeld een rondreis op één van de Indonesische eilanden zoals Bali, Sulawesi of Sumatra. Indonesië is een bestemming waar u in korte tijd (10-14 dagen) veel kunt zien of kies juist voor een rustig reistempo met een rondreis van 3 weken. Een combinatiereis van verschillende Indonesische eilanden, zoals Sumatra – Java – Bali of Java – Bali – Gili - Lombok, behoort ook tot de mogelijkheden. Daarnaast hebben we veel kennis in huis over de meer onbekende gebieden (zoals de Soenda-eilanden, Sumba en Papua), een honeymoon of familiereizen. Staat uw reisidee er niet bij en ook niet tussen onze voorbeeldreizen? Dan maken we uw rondreis graag op maat.

Waarom met PANGEA Travel naar Indonesië?
 • Het toerisme van Indonesië is grotendeels goed ontwikkeld en daarom kan het bij de highlights druk zijn. Onze reisspecialisten weten hoe u de hoogtepunten van Indonesië in alle rust kunt bezoeken en weten ook rustige plekjes te vinden, ver weg van de gebaande paden. Indonesië specialist Daniel vertelt in zijn blog hier meer over. 
 • Iedere Indonesië reis is inclusief auto met een chauffeur. Tijdens transfers of excursies gaat er een lokale Engelssprekende gids mee.
 • PANGEA Travel beschikt over ruime ervaring in de verzorging van een rondreis naar India. Onze reisspecialisten bezoeken Indonesië jaarlijks.
We kunnen ons voorstellen dat u in een oriënterende fase niet goed weet wat de Indonesische eilanden te bieden hebben en wat de verschillen zijn tussen de eilanden onderling. Onze ervaren reisspecialisten weten alle ins en outs en geven u een advies over welk eiland het beste bij uw reisbehoeftes past.
 
De bekendste eilanden (en haar verschillen) op een rij:
 • Bali: het reizen op Bali is zeer comfortabel en het eiland is ideaal voor een eerste kennismaking met Indonesië. Ook is het geliefd bij families met (kleine) kinderen). Het eiland heeft een aantal leuke badplaatsen zoals Pemuteran, Lovina en Sanur. Avontuur, cultuur en natuur: u vindt het er allemaal op Bali.
 • Java: beleef de eeuwenoude cultuur op centraal- en oost Java. Één van de meest iconische bouwwerken van Java is de Borobudur. Een andere bekende highlight is de Bromo vulkaan. Java is goed te combineren met bijvoorbeeld Bali en Sumatra.
 • Lombok: het eiland Lombok is erg divers, makkelijk te bereiken en vele malen rustiger dan Bali. Na een bezoek aan Java of Bali is Lombok een ideale afsluiter voor een aantal relaxte dagen. Ontspan bijvoorbeeld aan de prachtige witte stranden van de Gili eilanden, Kuta Lombok of de Sekotong regio.
 • Sumatra: een eiland vol met avontuur en erg geschikt voor natuur- en cultuur liefhebbers. Maak hier bijvoorbeeld een jungle trekking en spot de orang-oetans in het wild!
 • Sulawesi: geschikt voor een 2e of 3e kennismaking met Indonesië en avontuurlijke reizigers. Een relatief weinig bezocht eiland dat nog authentiek is. Ontdek hier de Toraja cultuur, de mooie duiklocaties en het ongekende natuurschoon.
 • Flores: een ideale bestemming als u buiten de gebaande paden wilt reizen. Met een ongerept landschap van vulkanen, kratermeren, bossen en savannevlaktes. Het eiland kent ook vele traditionele dorpen met een zeer vriendelijke bevolking.
 • Komodo en Rinca: goed te combineren met Flores. Op Komodo en Rinca gaat u natuurlijk op zoek naar de grootste hagedis van de wereld: de Komodo Varaan.
 • Papua: het eiland is geschikt voor een meerdaagse trekking, waar u kennis maakt met de lokale stammen. Een ‘must-do’ is de reis afsluiten op Raja Ampat; een ideale duikbestemming.
 • Kalimantan: ga op zoek naar wilde orang-oetans in het Kutai National Park of ga duiken en kom oog in oog te staan met Walvishaaien in de omgeving van Bereau. Het eiland kent nauwelijks massatoerisme en is nog authentiek.
 • Sumba: wilt u echt van de gebaande paden af? Sumba heeft een zeer interessante cultuur, een natuur met veel watervallen en eindeloze stranden. Hier geniet u gegarandeerd, als een van de weinige mensen, van de pracht en praal dat Indonesië biedt.
3 tips voor reizen in Indonesië:
 
1. Indonesië is een geliefde bestemming voor families
Indonesië is een populaire familiebestemming. Dat komt mede ook omdat de beste reistijd voor Indonesië de maanden mei t/m september betreft. Het is dus een ideale bestemming voor een mei- of zomervakantie.
 
2. Bezoek Indonesië meerdere keren.
Indonesië is één van de meest diverse landen ter wereld. Van cultuur tot historie en van natuur tot wildlife: Indonesië biedt reizigers de mogelijkheid om van alles te zien. Het is dan ook een bestemming waar u zeker meerdere keren naar toe kunt reizen. Geen een reis naar Indonesië is hetzelfde!
 
3. Ontdek de geschiedenis van Indonesië
De geschiedenis van Indonesië is nauw verbonden met die van Nederland. De Nederlandse invloeden komt u overal tegen. Wellicht heeft u familie, vrienden of kennissen die actief is geweest in Nederlands-Indië. Hoe leuk zou het zijn als u uw eigen verbintenis met Indonesië opzoekt en deel uit laat maken van uw reis?  
 

 PANGEA Travel verzorgt individuele maatwerkreizen naar Indonesië. Iedere reis wordt zorgvuldig, in overeenstemming met u, naar wens en op maat gemaakt. PANGEA Travel biedt verschillende reistypen in Indonesië aan zoals rondreizen, eiland combinaties en familiereizen.