Luxe rondreis Java, Lombok & Bali

Op zoek naar het authentieke Indonesië maar met verblijf in luxe hotels? Kies dan voor deze 20-daagse rondreis per auto met privéchauffeur. Tijdens de luxe en afwisselende reis worden de hoogtepunten van Java en Bali gecombineerd met comfortabel strandverblijf op Lombok. U verblijft in de beste hotels en deze reis biedt een goede balans tussen rust en activiteiten en cultuur, natuur en strand.

Reisduur: 20 dagen
Yogyakarta - Borobudur - Solo - Malang - Surabaya - Tanjung - Ubud - Manggis Vraag vrijblijvend een offerte aan »

Dag tot daginklappen

Dag 1 (Vliegreis op eigen gelegenheid) - Yogyakarta

Vandaag start uw reis met PANGEA Travel. Na aankomst op de luchthaven van Yogyakarta wordt u verwelkomd door onze lokale vertegenwoordiging. Aansluitend volgt een transfer naar uw accommodatie, waarna de rest van de dag ter vrije besteding is. U kunt op uw gemak bijkomen van de vliegreis of alvast op eigen gelegenheid een eerste indruk opdoen van de stad. In de avond kunnen we optioneel een bezoek aan het Ramayana ballet voor u verzorgen. Deze traditionele zang- en dansvoorstelling is een waar spektakel. Voorafgaand aan de voorstelling kunt u dan ter plaatse genieten van een diner. Noot: eventueel kan PANGEA Travel ook uw internationale vlucht verzorgen.
verzorging: logies en ontbijt

Dag 2 Yogyakarta

Uw privéchauffeur brengt u vandaag naar de belangrijkste bezienswaardigheden van Yogyakarta. U ziet onder andere het Waterpaleis en het Kraton. Dit vroegere paleis van de Sultan is het beste voorbeeld van de 18e-eeuwse Javaanse architectuur. Ook een zilversmid en een batikfabriek worden vandaag aangedaan. Na de tour is de rest van de dag ter vrije besteding. In Yogya, zoals de stad ook wel wordt genoemd, vindt u veel souvenirwinkeltjes en warenhuizen. Een bezoek aan de traditionele pasars is ook absoluut de moeite waard. Voor het diner kunt u terecht in een van de vele restaurantjes waar zowel traditionele als internationale gerechten verkrijgbaar zijn. Vanwege de vele universiteiten liggen er in de stad veel cafés en uitgaansgelegenheden die u ’s avonds kunt bezoeken.
verzorging: logies en ontbijt

Dag 3 Yogyakarta - Borobudur Village

Na het ontbijt volgt een transfer naar Borobudur Village. Onderweg maakt u een stop bij de Mendut en Pawon tempel. Na aankomst in Borobudur Village is de rest van de dag ter vrije besteding.
verzorging: logies en ontbijt

Dag 4 Borobudur Village

Vroeg opstaan voor een bezoek aan het grootste Boeddhistische heiligdom ter wereld; de Borobudur. Deze eeuwenoude tempel is de trots van Java en sinds 1991 geplaatst op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Vanaf de top kunt u genieten van een prachtige zonsopkomst over de stoepa's en de omgeving. De meeste toeristen komen vanaf 08.00 uur dus hoe vroeger u de tempel bezoekt, hoe meer u van de stilte en het uitzicht kunt genieten. Er zijn zes terrassen die naar boven toe kleiner worden. De terrassen hebben prachtige (verhalende) reliëfs. Bovenop staan honderden Boeddhabeelden en stoepa’s. In deze stoepa’s bevinden zich ook Boeddhabeelden; als je deze kan aanraken, brengt het geluk. De middag is ter vrije besteding.
verzorging: logies en ontbijt

Dag 5 Borobudur Village - Prambanan - Solo

De dag start met een bezoek aan de Prambanan tempels. Dit is het grootste Hindoe tempelcomplex van Java. Vanaf 1991 is het geplaatst op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Tijdens de aardbeving in juli 2006 zijn de meeste tempels behoorlijk beschadigd. Het complex bestaat uit drie hoofdtempels, gewijd aan de hoofdgoden van het Hindoeïsme: Candi Shiva Mahadeva (de grootste), Candi Brahma en Candi Vishnu. Rondom zijn nog drie kleinere tempels. Vervolgens wordt u naar Solo gebracht, ook wel bekend als Surakarta. Onderweg daar naar toe bezichtigt u het Mangkunegaran paleis en een lokale kunstmarkt.
verzorging: logies en ontbijt

Dag 6 Solo - Tawangmanggu - Malang

Na het ontbijt vertrekt u naar het rustige en koele bergplaatsje Tawangmanggu, gelegen op ca. 1230 meter hoogte. U kunt hier mooie wandelingen maken. Tevens maakt u vandaag een stop bij de Coban Rondo waterval. In de namiddag arriveert u in Malang. Malang was in de 18e eeuw het centrum van de Javaanse koffieproductie. De plaats kenmerkt zich door de brede lanen, parken en villa’s. Er hangt een rustige sfeer.
verzorging: logies en ontbijt

Dag 7 Malang - Batu - Malang

In de ochtend staat er een stadstour in Malang op het programma. De bezienswaardigheden van de stad liggen dicht bij elkaar en kunnen te voet bezichtigd worden. Zo brengt u een bezoek aan onder andere het Balai Kota (oude stadhuis), Pasar Bunga (bloemenmarkt), Pasar Besar (grote overdekte centrale markt), Eng An Kiong (Chinese tempel), Mesjid Agung (moskee) en Jalan Ijen (met palmen omzoomde boulevard). Vervolgens brengt u een bezoek aan Batu, dat door de inwoners zelf “Klein Zwitserland” wordt genoemd. In deze groene omgeving kunt u prachtige wandelingen maken. Het staat tevens bekend om de appels en groente. In de koloniale tijd was Batu een populair vakantieoord. Na dit bezoek keert u terug naar het hotel in Malang.
verzorging: logies en ontbijt

Dag 8 Malang - Gunung Bromo

De reis gaat verder naar Gunung Bromo. U verblijft hier één nacht zodat u morgenochtend de vulkaan kunt bezoeken tijdens de zonsopkomst. Na incheck is de rest van de dag ter vrije besteding. Noot: de kwaliteit van de hotels in dit gebied laat helaas te wensen over.
verzorging: logies en ontbijt

Dag 9 Gunung Bromo - Surabaya

In de vroege ochtend brengt u een bezoek aan de Bromo vulkaan (04.00 - 08.00). U rijdt allereerst, per jeep, naar het uitzichtpunt op de berg Pananjakan (2770m). Dit is het hoogste punt van de kraterwand van het Tengger gebergte. Bij helder weer heeft u een fantastisch uitzicht over Gunung Bromo (2392m), maar ook over de vulkanen Batok en Kursi. Als de zon op is, daalt u af naar een grijze vlakte van lavazand die u te voet of te paard (exclusief) oversteekt. Vanaf de voet van Gunung Bromo brengt een stenen trap met 249 treden u naar de kraterrand. U kunt hier de krater, met witte rook en zwaveldampen, inkijken. Vervolgens rijdt u terug naar het hotel voor een welverdiend ontbijt. De reis wordt vervolgd richting Surabaya. Onderweg maakt u stops bij enkele bezienswaardigheden. Surabaya is de hoofdstad van Oost-Java en na Jakarta de belangrijkste stad van de archipel. Ook is Surabaya de eerste stad waar vroeger de kretek sigaretten werden gemaakt. In de nieuwe haven Tanjung Perak worden schepen gerepareerd en marineschepen gebouwd. Wat zeker een bezoek waard is, is de Kalimas, de oude haven met grote aantallen Buginese schoeners. De stad was ook belangrijk in de strijd voor onafhankelijkheid waardoor er nog veel oorlogsmonumenten te zien zijn.
verzorging: logies en ontbijt

Dag 10 Surabaya - Praya - Tanjung

Transfer naar de luchthaven van Surabaya voor een binnenlandse vlucht naar Praya, Lombok. Na aankomst op de luchthaven van Praya wordt u verwelkomd door onze lokale vertegenwoordiging en volgt een transfer naar uw accommodatie in Tanjung. Tijdens de prachtige rit langs de westkust van het eiland kunt u genieten van het Pusuk regenwoud en de Malimbu heuvel, vanwaar u een prachtig panoramisch uitzicht heeft. U verblijft in de kleinschalige Lombok Lodge; slechts 9 luxe suites welke met veel oog voor detail zijn ingericht.
verzorging: halfpension (ontbijt en diner)

Dag 11 Tanjung

Dag ter vrije besteding. U kunt er voor kiezen om heerlijk te ontspannen bij de lodge of eventueel de idyllische omgeving te verkennen per mountainbike.
verzorging: halfpension (ontbijt en diner)

Dag 12 Tanjung

Vandaag staat er een uitstapje naar de Gili eilanden op het programma. Geniet van de parelwitte stranden, helderblauwe zee en het prachtige koraalrif. Op de eilanden rijden geen auto's, maar is het vervoer per 'cidomo' (paard en wagen). Dit draagt bij aan de heerlijk ontspannen sfeer. Na een dagje zwemmen, snorkelen en zonnen keert u aan het eind van de dag ontspannen weer terug naar Lombok.
verzorging: halfpension (ontbijt en diner)

Dag 13 Tanjung

Dag ter vrije besteding op Lombok.
verzorging: halfpension (ontbijt en diner)

Dag 14 Tanjung - Ubud

De ochtend is ter vrije besteding. In de loop van de middag wordt u naar de luchthaven gebracht voor de lokale vliegreis naar Bali. Na aankomst wordt u verwelkomd door onze lokale vertegenwoordiging en volgt een transfer van ruim een uur naar uw accommodatie in Ubud. Ubud is het artistieke en culturele hart van Bali. Er zijn uitstekende wandel- en fietsmogelijkheden op het platteland in de omgeving. In het centrum vindt u tientallen winkels en musea met alle soorten kunst. Er hangt een leuke, gemoedelijke sfeer. Dit komt ook door de gezellige restaurants, de lokale markt (Pasar Seni) en de tempels (Pura Taman Saraswati, Puri Saren Agung, Pura Desa Ubud). U kunt het centrum eenvoudig te voet (of per huurfiets) verkennen.
verzorging: logies en ontbijt

Dag 15 Ubud

De dag is ter vrije besteding in Ubud. U kunt vandaag heerlijk ontspannen en genieten van de faciliteiten van de accommodatie. Het resort biedt een grote variëteit aan massages en spabehandelingen. U kunt er vandaag ook op uit trekken, want in Ubud is veel te doen! Elke dag van de week is er wel ergens in de omgeving een festival, viering of tentoonstelling.Als u het leuk vindt brengen we u naar het Mekar Buana Music Conservatory, waar u alles leert over traditionele muziek en dans. U kunt hier tevens participeren in een Gamelan workshop. In Ubud liggen verder veel winkeltjes waar u uitstekend terecht kunt om souvenirs te kopen. 's Avonds kunt u in een van de vele restaurantjes dineren waar zowel de lokale als internationale keuken goed vertegenwoordigd zijn. Tip: ga lunchen of een drankje drinken bij het Pomegranate Restaurant (gelegen in de rijstvelden van Subak Sok-Wayahhet, ca. 20 minuten wandelen vanuit het centrum). Dit sfeervolle restaurant heeft biologische lichte maaltijden en zelfgemaakte smoothies op de kaart staan. Met zijn prachtige uitzichten is dit een ideale stop tijdens een wandeling door de rijstvelden.
verzorging: logies en ontbijt

Dag 16 Ubud

Vandaag gaat u de binnenlanden van Bali verkennen per Land Rover. U bezoekt een traditionele boerderij, warmwaterbronnen en een lokale mijn. Daarnaast kunt u genieten van een heerlijke traditionele lunch op de helling van de Batukaru berg.
verzorging: logies en ontbijt

Dag 17 Ubud - Manggis / Candidasa

Vandaag wordt u per auto met chauffeur naar de oostkust van het eiland gebracht. Eindbestemming is Manggis, maar onderweg worden diverse stops gemaakt. Zo bezoekt u allereerst het huis/museum van schilder Antonio Blanco. Vervolgens bezoekt u het tempelcomplex Besakih. Hierna maakt u een wandeling van Kastala naar Tenganan, waarbij u prachtige rijstvelden passeert. In Tenganan krijgt u uitleg van een priester over oude hindoegeschriften. Na aankomst in Manggis is de rest van de dag ter vrije besteding. U verblijft in Amankila, dat vredige heuvel betekent. Het is een van de meest exclusieve boutique hotels op Bali. Amankila ligt afgelegen en biedt zicht op Mount Agung. Rust en persoonlijke aandacht staan er centraal.
verzorging: logies en ontbijt

Dag 18 Manggis / Candidasa

Dag ter vrije besteding in Manggis. Dit voormalige vissersdorpje is ideaal voor reizigers die van rust houden. De kleine badplaats is tevens een goed uitgangspunt om de mooie natuur op Oost-Bali te verkennen. In de omgeving liggen een paar eilandjes waar u kunt snorkelen en duiken bij kleurrijke koraalriffen. U kunt vandaag ook genieten van de faciliteiten van uw accommodatie.
verzorging: logies en ontbijt

Dag 19 Manggis / Candidasa

Deze ochtend maakt u een cruise aan boord van Amankila's outrigger Am an XII. Dit schip beschikt over een groot zonnedek en een schaduwzijde. Het ontwerp van dit schip is afgeleid van een traditionele Balinese visserboot. Onderweg is het mogelijk om te snorkelen. Aan boord is snorkeluitrusting aanwezig.
verzorging: logies en ontbijt

Dag 20 Manggis - Denpasar - (vliegreis op eigen gelegenheid)

Afhankelijk van uw vlucht hebt u mogelijk nog vrije tijd in Manggis. Daarna volgt de transfer naar de luchthaven van Denpasar, hier eindigt uw reis met PANGEA Travel. Noot: eventueel kan PANGEA Travel ook uw internationale vlucht verzorgen.
verzorging: hotel op basis van enkel logies

bekijk meer

Inclusief / exclusiefinklappen

De volgende zaken zijn inbegrepen en niet inbegrepen in deze reis.

Inbegrepen

 • lokale vliegreizen Surabaya - Praya en Praya - Denpasar
 • luchthavenbelasting, vertrekbelasting en heffingen
 • genoemde transfers en vervoer tijdens excursies per auto met privéchauffeur
 • lokale speedboot transfer Lombok - Gili Trawangan v.v.
 • alle overnachtingen conform programma
 • maaltijden conform programma
 • alle services zoals genoemd in bovenstaand programma
 • genoemde excursies met bijbehorende entreegelden
 • vervoer per Jeep naar Bromo
 • massage en gezichtsbehandeling in the Lombok Lodge
 • begeleiding door deskundige Nederlandssprekende gids tijdens genoemde excursies op Bali en Lombok
 • uitgebreid informatiepakket met landeninfo, vouchers, e-tickets en hotellijst bij uw reisbescheiden
 • assistentie tijdens uw reis (24 uur per dag bereikbaar)
 • bijdrage Calamiteitenfonds: € 2,50 per boeking (per 9 personen)
 • boekingskosten: € 25 per boeking

Niet inbegrepen

 • internationale vliegreis (eventueel ook via PANGEA Travel te boeken)
 • vervoer naar trekking Ijen (optioneel)
 • fooien
 • optionele excursies en entreegelden
 • reis- en annuleringsverzekering
bekijk meer

Prijsinklappen

Prijsindicatie: € 5.000 - of meer

Onze reizen worden geheel op uw wensen afgestemd. De invulling van de reis is hierdoor uniek en specifiek voor uw reisgezelschap. Bovenstaande prijs is per persoon, de exacte prijs is afhankelijk van:

 • aantal reizigers (deze prijsindicatie is o.b.v. twee personen samenreizend)
 • vertrekperiode (prijsindicatie is o.b.v. het laagseizoen)
 • invulling van de reis (u kunt de inhoud van de reis naar wens aanpassen)
 • categorie van accommodaties
We rekenen vrijblijvend de exacte reissom voor u uit. Uiteraard helpen we u graag met advies en met het samenstellen van uw persoonlijke reis, immers wij kennen de bestemming uit eigen ervaring. Klik hier voor onze contactgegevens en de reisspecialisten.

bekijk meer

Accommodatieinklappen

Tugu Malang - Malang

Onze favoriet in Oost-Java is absoluut Tugu Malang. Dit kleinschalige en romantische Javaanse hotel is uniek. In totaal zijn er slechts 49 luxe kamers met allemaal een andere uitstraling. Er is veel hout bij de inrichting van de kamers gebruikt en het is zeer kleurrijk. Er is een mooie binnenplaats met veel groen en een klein zwembad. Tugu Malang ligt centraal in het centrum van Malang. In het hotel wordt veel kunst tentoongesteld en daardoor heeft het ook wat weg van een museum. U kunt hier een kookles volgens en zo traditioneel Javaanse gerechten leren bereiden. Een bijzondere ervaring tijdens uw rondreis op Java!


Jiwa Jawa Resort - voorheen Java Banana Bromo - Bromo

Wilt u graag een bezoek brengen aan de beroemde Bromo vulkaan en verblijven in een goed hotel? Dan is het Jiwa Jawa Resort (voorheen Java Banana) een goede keuze. Het hotel is schitterend gelegen op zo’n 2000 meter hoogte, net buiten Probolingo. In totaal zijn er 19 comfortabele kamers en er is een restaurant aanwezig. In de Gallery bij het hotel vindt u een selectie foto’s van de mooie omgeving. Probeer tijdens uw verblijf zeker een van de koffiespecialiteiten in Java Banana Café. Zin om actief te zijn? Het hotel verhuurt mountainbikes zodat u de omgeving ook per fiets kunt ontdekken.


Komaneka at Tanggayuda - Bali/Ubud

Voor een ultiem verblijf in het mooie binnenland van Bali kunnen we het Komaneka van harte aanbevelen. Het 5-sterren Komaneka at Tanggayuda heeft totaal 20 kamers. Naast suite rooms zijn er ook pool villa’s waarbij u de beschikking heeft over een eigen plunge pool. Dit exclusieve hotel ligt nabij Ubud en is omgeven door rijstvelden. De vriendelijkheid en gastvrijheid van het personeel maken een verblijf hier een om nooit te vergeten. Probeer zeker ook een traditioneel Balinese massage. Het hotel biedt een shuttle service naar het centrum van Ubud. Naast Komaneka Tanggayuda zijn er in de omgeving ook nog het Komaneka at Monkey Forest en Komaneka at Bisma.


Amankila - Bali/Candidasa

‘Peacefull Hill’ is de letterlijke vertaling van het woord Amankila. Die naam is deze accommodatie dubbel en dwars waard! Amankila ligt tegen de adembenemende heuvels van Mount Agung en tegelijkertijd vlak aan de zee. De landelijke omgeving draagt bij aan de oase van rust die hier heerst. Amankila is een van de meest exclusieve resorts op Bali. Het resort beschikt over 34 vrijstaande suites met ieder eigen pluspunten. De Ocean Suites bieden een spectaculair uitzicht op zee, terwijl de Pool Suites bijvoorbeeld direct aan het zwembad zijn gelegen. Alle suites zijn smaakvol en luxueus ingericht. Buiten de schitterende locatie biedt Amankila tevens een keur van excursiemogelijkheden zoals kooklessen, watersportactiviteiten, fietsexcursies, paardrijdtochten en duikexcursies. Voor de liefhebbers van cultuur worden er uitstapjes naar lokale dorpjes en tempels georganiseerd. Geen zin om iets te ondernemen? Geniet dan van het zwembad, een behandeling in de spa of een verfijnde maaltijd in het restaurant.


bekijk meer

Waarom?inklappen

 • Voor deze rondreis zijn luxe en speciale accommodaties geselecteerd.
 • Op Lombok en Bali verblijft u in de beste resorts van deze bestemming; 5-sterren, kleinschalig, met een bijzonder prettige sfeer en aan comfort geen gebrek.
 • Op Java verblijft u voornamelijk in sfeervolle, koloniale hotels.
 • Deze reis biedt een goede balans tussen rust en activiteiten en tussen cultuur, natuur en strand.
bekijk meer
Vraag vrijblijvend een offerte aan »

Reiservaringen
Indonesië

 • “Wie weet komt er nog eens een gelegenheid om Gili Meno te bezoeken”

  lees meer
  -
  familie Postema
 • “De fietstocht in Yogyakarta was voor ons een van de hoogtepunten op deze reis”

  lees meer
  -
  Gerd, Marc, Chris en Lode
 • “mountainbike tocht en raften via Sobek, kookklas allemaal aanraders!”

  lees meer
  -
  Mevrouw Senger
 • “Sulawesi, een mooi en absoluut niet toeristisch eiland (behalve het stukje Toraja)”

  lees meer
  -
  Judith, Jeroen, Mirjam en Martin

Tip: Daniel reist door Java

Daniel blogt over Java

Daniel blogt over zijn bezoek aan Java.print deze reisterug naar het overzicht