Familiereis Java & Bali

routekaart Familiereis Java & Bali

Indonesië is een schitterend land om doorheen te reizen. De vele eilanden zijn allen weer anders en hebben allen weer een ander hoogtepunt te bieden. Java en Bali zijn doorgaans de meest bereisde eilanden en voor families zijn deze twee eilanden bij uitstek geschikt. Mooie accommodaties met zwembaden en familiekamers, goed ontbijt en fijne faciliteiten maken een verblijf altijd prettig voor het hele gezin. Een privé-auto met chauffeur en een flexibele gids zorgen er voor dat u overal en elke dag uw eigen tempo kunt aanhouden. Tijdens deze familiereis bezoekt u de hoogtepunten van Midden en Oost Java en Bali zoals het culturele hart van Java en Bali, de Bromo en Ijen vulkanen en gaat u snorkelen in noord Bali. De dagen zijn gevuld met leuke actieve bezigheden waarbij het hele gezin plezier aan zal beleven. Van Yogyakarta tot Ubud zult u met verbazing de creatieve, artistieke, natuurlijke en culturele hoogtepunten beleven. De reis eindigt in Sanur, rustig aan het strand waar u een aantal dagen zelf nog kunt invullen alvorens u naar huis vliegt.
 

Reisduur: 20 dagen
 Yogyakarta - Malang - Bromo - Kalibara -Kawah Ijen - Pemuteran - Ubud - Sanur Vraag vrijblijvend een offerte aan »

Dag tot daginklappen

Dag 1 Aankomst Yogyakarta-Borobudur
Bij aankomst op de luchthaven van Yogyakarta wordt u begroet door uw gids en chauffeur. Beiden brengen u naar uw hotel vlak bij de Borobudur om in te checken. Na de check in bent u vrij om alvast te wennen aan de nieuwe omgeving of eventueel het een en ander al te bewonderen. De Borobudur tempel staat op de UNESCO lijst van werelderfgoed monumenten en is wellicht het meest bekende bouwwerk in Indonesië. Het is het grootste religieuze bouwwerk ter wereld. De tempel is in de 8e eeuw gebouwd en is tot op de dag van vandaag een belangrijk pelgrimsbestemming voor vele Hindoes.
Dag 2 Yogyakarta Borobudur
Vandaag bezoekt u de Borobudur tempel. Tijdens de zonsopgang is de tempel en haar omgeving adembenemend mooi. Het is dan ook beduidend rustiger in het complex. De zon die opkomt achter de bergen in de verte en de dauw die langzaam uit de vallei trekt geeft het geheel een extra speciaal aanzicht. Ooit was dit het centrum van religie in Indonesië. Tijdens een enorme vulkaan uitbarsting in 1006 van de Merapi vulkaan werd de Borobudur geheel bedekt in vulkanisch as. Nadat de regio afstand deed van het Hindoeïsme en de Islam omarmde kwam de Borobudur in de vergetelheid te liggen. Het was niet voor 1814 dat de Britse gouverneur Sir Thomas Stamford Raffles de tempel herontdekte en de restauratiewerken begonnen.
 
Na het bezoek aan de Borbudur vervolgt d ereis zich naar Candirejo. Dit typisch Javaanse dorp is een duurzaam toeristisch project waar u het traditionele Javaanse leven kunt ervaren. De familie stapt aan boord van een “Andong”, een traditioneel vervoersmiddel met paard en wagen. U bezoekt de plantages in de omgeving en leent een helpende hand aan de boeren op het platteland. Zo leert u de lokale gebruiken en manier van werken op ene leuke en leerzame manier. Aan het einde van de reis voegt u zich toe aan de dinertafel voor een overheerlijke maaltijd met een lokaal Javaans gezin.
Dag 3 Borobudur - Yogyakarta
In de ochtend reist u met chauffeur en gids naar Yogyakarta. Deze stad is het hart van cultureel Indonesië en erg populair onder de studenten. De stad kent veel universiteiten en de studenten houden de stad jong en energiek. U bezoekt bij aankomst het water paleis “Taman Sari” en het Sultan’s paleis “Keraton”. Ook neemt u een kijkje bij een lokale markt en ziet u hoe de mensen hun handelswaren aanbieden. De markt is altijd het middelpunt van de gemeenschap waar iedereen elkaar ontmoet en waar de ditjes en datjes bij gekletst worden.
 
Ook bezoekt u een Wayang Kulit en Batik workshop en ziet u hoe deze twee onmisbare elementen uit de Indonesische cultuur gemaakt worden. Yogyakarta is de beste plek om dit te zien en meer te weten te komen over het proces. Al snel ziet u hoe enorm gedreven een persoon moet zijn om een Wayang Kulit pop of Batik doek te maken. Na deze interessante en leerzame bezoeken heeft u de rest van de dag vrij te besteden.
 
Optioneel:
Breng een bezoek aan het Gayam 16 project. Dit project is van een groepje gamelan spelers en enthousiasten. Gamelan is het kloppende hart van de Javaanse cultuur. Dhr. Sapto Raharjo is een legendarische speler van het instrument en begon de groep om de traditie in leven te houden. De mensen van de Gayam 16 groep zullen u met open armen welkom heten en u verder vertellen over dit bamboe instrument. Zelf kunt u ook proberen het instrument te bespelen, uiteraard met hulp van één van de professionele spelers. Een simpel diner wordt als afsluiting geserveerd in het centrum terwijl u luistert naar ene voorstelling van de traditionele Gamelan muziek.
Dag 4 Yogyakarta
In de ochtend rijdt u een klein stukje de stad uit en staan er een korte maar zeer leuke fietstocht te wachten. Het is niet ver rijden voordat u het platteland van Yogyakarta bereikt hebt. Hier staan de fietsen klaar voor een gezellige rit door de gemeenschap en rijstvelden. U bezoekt verschillende huizen en neemt een kijkje in het echte leven van Javaanse families. U ziet hoe tofu, tempe, kroepoek, cassave chips en zelfs bakstenen thuis geproduceerd worden. Na dit leuke en leerzame avontuur keert u terug naar Yogyakarta en heeft u de middag verder vrij te besteden. Loop over de Malioboro straat en doe inkopen hier voor de familie en vrienden thuis. Malioboro is bekend door heel Indonesië en in deze straat kunt u van alles voor een prikkie kopen.
Dag 5 Yogyakarta - Malang
Na een lekker ontbijt in het hotel ontmoet u uw chauffeur en gids en rijdt u een kort stukje naar het treinstation van Yogyakarta. Hier gaat u aan boord van de ochtendtrein naar Jombang, waarin u Executive Class reist. De trein is een leuk vervoersmiddel in Indonesië en biedt veel mogelijkheden om het landschap te observeren. De rit gaat richting Malang, wat de eindbestemming van vandaag is. Malang is gelegen op een plateau omgeven door vulkanen.
 
Bij aankomst in Jombang zal uw chauffeur klaar staan om u verder te brengen naar Malang. De stad Malang is een oude Nederlandse enclave waar u nog veel Nederlandse architectuur terug vind. Rondom Jalan Ijen (Ijenstraat) en het Tuguplein is de koloniale sfeer en de architectuur uit het oude Nederlandse verleen nog het meeste present. Toko Oen is een mooie plek om de dag af te sluiten met een heerlijk diner. Dit is het restaurant waar de oude Nederlandse plantagebazen gedurende de koloniale periode bij elkaar kwamen om te socializen. De plek is praktisch onveranderd en serveert nog steeds kroketten en bitterballen.
Dag 6 Malang
In de ochtend vertrekt u met gids en chauffeur naar het Rainbow Village. De achterstallige wijken van Malang zijn op een zeer speciale manier opgekalefaterd. De oude vervallen huizen en gebouwen zijn in alle kleuren van de regenboog geschilderd wat veel lokale en internationale toeristen aantrekt. De mengelmoes van kleuren heeft ook de geest van de lokale bewoners in positieve zin geholpen. Het project verdient nu een leuk centje om zo de lokale bevolking te helpen en te voorzien van belangrijke levensbehoeften.
 
Na een bezoek aan het project vervolgt de tour zich door de stad en bezoekt u de hoogtepunten van Malang. Zo loopt u over Jalan Ijen en het Tuguplein en bezoekt u het oude koloniale stadhuis. Later op de middag wordt u terug nara het hotel gebracht waar u nog even kunt genieten van de faciliteiten alvorens de avond valt.
Dag 7 Malang - Bromo
In de ochtend bezoekt u met het gezin een lokale school in Malang. Op de school leert u meer over het leerproces van de Indonesische kinderen en praat u met leraren over de onderwerpen en gang van zaken op een Indonesische school. Het eerste wat zal opvallen is dat Indonesische leerlingen allemaal een schooluniform dragen. Elke school heeft een ander uniform. Na dit bezoek gaat u verder naar Tumpang, een klein dorpje ten zuiden van de Bromo vulkaan. Hier stapt de familie in een heuse jeep. Met de jeep gaat u op pad om de Cuban Pelangi waterval. De waterval ligt ongeveer 32km buiten Malang en heeft natuurlijk koel en helder water. Helaas is het niet mogelijk om te zwemmen maar het aanzicht is indrukwekkend. Als de zon schijnt kunt u een regenboog in de waterval zien. In de omgeving van de waterval vindt u veel appel en groente plantages en is het omgeven van vulkanen met de meest bekende Bromo en de hoogste van Java: Semeru. Met de jeep gaat de familie verder en rijdt u door de “sand sea”  naar het hotel dat op de krater van de Bromo vulkaan uitkijkt. Het lijkt net of u op de maan beland bent, zo speciaal is dit gebied. U heeft een vrije avond voordat u (eventueel) de zonsopgang morgen bezoekt.
Dag 8 Bromo - Kalibaru
Optioneel kunt u vandaag de zonsopgang bijwonen over de Bromo vulkaan. De tour start rond 5 uur in de ochtend en u wandelt naar een van de uitzichtpunten om de zonsopkomst te kunnen aanschouwen. Na de zonsopgang kunt u (optioneel op een paard) naar de krater van de Bromo vulkaan lopen en die beklimmen. In de vroege ochtend heeft u het gevoel dat u daadwerkelijk op de maan staat!
 
Na dit spektakel wordt er ontbijt geserveerd en gaat de reis verder naar Kalibaru. Kalibaru ligt in Oost Java en is een hub voor reizigers die naar Bali gaan. Het is een heerlijke plek om even bij te komen van al het reizen en even lekker niets te doen. Eventueel kunt u plantages in de buurt bezoeken met enkele watervallen of gewoon bij het hotel van het zwembad genieten.
 
Noot: bewolking kan de zonsopgang verstoren en een uitzicht over Bromo is niet altijd gegarandeerd.
Dag 9 Kalibaru - Ijen
Start de dag in alle rust met een leuke wandeling over een van de plantages in de buurt van het hotel. De omgeving is zeer mooi en typisch voor Java. Rijstvelden en groen vindt u overal in deze omgeving. Op een heldere dag kunt u ook de berg Raung zien die waakt over het gebied. In de ochtend is het lekker koel nog en is het de mooiste tijd van de dag om mooie foto’s te maken van de activiteiten op het platteland. Kinderen spelen terwijl de ouders op het boerenland aan het werk zijn. De kans is groot dat u uitgenodigd wordt om een kopje koffie te drinken bij iemand thuis. Na een kleine anderhalf uur wandelen gaat de reis verder naar Ketepang. Dit is het “base camp” voor een trip naar Kawah Ijen. De krater van Ijen is gigantisch en erin ligt ene helderblauw meer. Lokale mannen sjouwen dagelijks kilo’s aan sulfaat uit de krater die gebuikt wordt om onder andere lucifers te maken. Het dragen van het sulfaat is zeer zwaar, en sommige mannen dragen wel 120kg ineens naar beneden.
Dag 10 Ijen - Pemuteran
In de ochtend beklimt u de Ijen vulkaan. U start vroeg vanaf de Pos Paltuding. De wandeling is ongeveer 2,5 uur en is niet al te makkelijk. Maar als u de mannen voorbij ziet lopen met 100kg aan sulfaat op de rug dan denkt u wel anders! Aangekomen aan de top van de vulkaan is het de inspanning meer dan waard. Wat een uitzicht! Het helblauwe meer afgeeft tegen de witte vulkaanwand en de mannen in de verte die het gele sulfaat uit de vulkaan pikken is iets wat u nog niet eerder gezien heeft en heel waarschijnlijk ook nooit meer zult aanschouwen.
 
Na een tijdje op de top gezeten te hebben daalt u weer af en rijdt u verder richting Bali. U neemt de boot van Java naar Bali. De korte oversteek is erg populair maar de boten meren er op en af om alle voetgangers, fietsers, brommers, auto’s, vrachtwagens en bussen naar de overkant te brengen. Na een klein half uurtje rijden komt u aan in Pemuteran. Dit kleine vissersdorpje is inmiddels een populaire badplaats geworden in het noorden van Bali. Ook vindt u hier de wijngaarden van Hatten, Bali’s grootste wijnproducent. Net voor de kust ligt het eiland Menjangan waar u uitstekend kunt snorkelen. Het eiland en de omgeven koraalriffen maken deel uit van Bali’s enige nationale park: Bali Barat National Park. Bij aankomst checkt u in bij uw hotel en heef u de rest van de dag vrij te besteden.
Dag 11 Pemuteran
Na een goed ontbijt maakt u de korte overtocht naar Menjangan Eiland. Het kleurrijke onderwater leven is gemakkelijk te observeren door een snorkelvizier. Neem rustig de tijd om rond te dobberen en de mooie vissen en koraalrif op te nemen. Aan het eind van de snorkelochtend wordt een simpele picknick lunch geserveerd aan boord van de boot. Na de lunch vaart u terug naar Bali en heeft u de rest van de middag ter vrije besteding.
 
Noot: de excursie is in een klein internationaal gezelschap.
Dag 12 Pemuteran
Vandaag heeft u de hele dag vrij te besteden in Pemuteran. Naast het strand en het Bali Barat National Park heeft het dorp ook een leuke strip aan cafeetjes en restaurants te bieden. Andere watersporten kunnen ook gedaan worden of u kunt natuurlijk ervoor kiezen om lekker in het hotel te blijven en te genieten van de faciliteiten.
Dag 13 Pemuteran - Ubud
Na het ontbijt reist u met chauffeur en gids naar Munduk. In Munduk begint u aan een 2 to 3 uur durende wandeling langs de rivierbedding. Uiteindelijk komt het pad uit bij de Red Coral waterval. Hier neemt u een pauze en geniet u van de omgeving alvorens u verder wandelt naar Laangan waterval, Dit is Bali’s hoogste waterval. De waterval kan enorm wild zijn in het regenseizoen maar ook lekker rustig in het droge seizoen wat betekend dat u aan de voet zelfs een verfrissende duik kunt nemen. Na dit bezoek keert u terug naar het startpunt via een ander pad en reist u verder naar Ubud.
 
Onderweg komt u langs een aantal van Bali’s meest beroemde attracties. Zo bezoekt u Puru Ulun Danau Bratan in het Bedugul district. Een tempel uit 1663 voor de Godin Dewi Danu. De tempel is van zeer belangrijke culturele waarde voor de Balinezen. Het water van het Bratan meer irrigeert een groot deel van de rijstvelden in het zuiden van Bali. In de namiddag arriveert u in Ubud. Ubud en omgeving staan bekend om de rijstvelden, artistieke sfeer en vele winkeltjes waar van allerlei prullaria gekocht kan worden. Ook vindt u hier een zee aan restaurants en cafeetjes  en het Alas Kedaton Monkey Forest. Het bos is gevuld met apen, soms brutaal, soms erg lief, wat een erg leuke ervaring is voor het gezin.
Dag 14 Ubud
In de ochtend rijdt u naar de berg Batur. Net voordat u bij de top aankomt stapt u op de fiets en gaat u over kleine paden  weer richting de voet van de berg. De afdaling is gestaag en passeert veel natuurschoon. De gids verteld u onderweg meer over de flora en fauna van het gebied en er zijn meerdere stops mogelijk om te genieten van het uitzicht en foto’s te maken. Dichter bij Ubud aangekomen wordt een lunch geserveerd en kunt u kiezen om verder te fietsen langs nog meer mooie paden of naar het hotel te rijden per auto. Aangekomen bij het hotel heeft u de middag verder vrij te besteden.
Dag 15 Ubud
U heeft een vrije dag met het gezin om te genieten van de rust en schoonheid rondom Ubud. Ubud ligt aan de voet van de berg Agung en staat bekend om de culturele dans en lokale vakmanschappen zoals houtbewerking, steenbewerking en schilderen. Ubud’s omgeving bestaat voornamelijk uit regenwoud en rijstvelden. Zeker geen slechte plek dus om een dagje door te brengen! Ook vindt u hier veel Hindoe tempels en heilige grotten zoals de Elephant Cave (Goa Gajah) en Gunung Kawi. Ook zeker een bezoek waard is de Tirta Empul tempel waar veel Balinezen een ritueel bad nemen.
 
Optionele tour:
Een 2 tot 3 uur durende workshop leert het gezin om te schilderen op een canvas. Uw instructeur is een lokale schilder die lessen geeft in zijn eigen huis, wat een traditioneel Balinees complex is van meerdere huizen bij elkaar om een tuin heen. Naast dat de interactie erg leuk is en er een skill geleerd wordt neemt u ook een mooi souvenir mee naar huis! Tijdens de schilderklas worden er koekjes, cake en drankjes aangeboden.
Dag 16 Ubud - Sanur
Er staat weer een leuke dag op het programma waarin de ochtend zich centreert om een van Indonesië’s meest populaire besigheden: vliegeren! In Indonesië is het maken van vliegers verheven naar kunst en nemen mensen het maken van mooie en goede vliegers uiterst serieus. Tijdens deze workshop is het allemaal wat losser en leren de kinderen hoe een goede vlieger te maken. Geholpen door lokale kinderen maakt u vliegers en gaat u ze uitgebreid testen. Hoe de wind ook waait, de vliegers zullen de lucht ingaan!
 
In de middag reist u verder naar Sanur en bezoekt u de vleermuizengrot Goa Lawah en de schitterende tempel Tanah Lot. Tanah Lot ligt op een rots in de zee en is alleen met eb te bezoeken. Tijdens de vloed is de tempel omgeven met water en breken de golven op de rotsen die als fundering dienen voor de tempel. Na dit bezoek rijdt u in een keer door naar Sanur.
Dag 17 Sanur
Sanur is een rustiger strandoord in het zuiden van Bali. Jimbaran, Kuta, Legian en Seminyak zijn allen erg druk in vergelijking tot Sanur. De zee in Sanur is ook rustig door een koraalrif dat net voor de kust ligt. Hierdoor is zwemmen in de zee mogelijk en stukken minder gevaarlijk dan in de rest van het zuiden van Bali. Sanur is verder gezegend met een enorme keus aan leuke restaurantjes en cafeetjes waar van alles gegeten kan worden.
 
Optioneel:
Surflessen in Bali is eigenlijk iets wat als eerste op een “to do” lijst moet staan als men naar Bali gaat. Niet surfen in Bali is niet toegestaan! Onder begeleiding van een professionele surfinstructeur leert u eerst hoe u moet peddelen. Dit is al een hele opgave voor de meeste mensen om zonder kleerscheuren door de branding te komen.  Daarna leert u hoe u op een surfbord moet gaan staan en hoe deze een directie mee te geven. Als u op het droge genoeg geleerd heeft gaat u daadwerkelijk de zee in en mag u de nieuwgeleerde skills tonen. Succes!
 
Noot: het is noodzakelijk dat elk lid van de familie die aan de activiteit meedoet ook kan zwemmen.
Dag 18 Sanur
Bali is een klein eiland, maar vergis u niet in de reistijden. Plan daarom een vrije dag zorgvuldig in en bestrijk maximaal 1 gebied om te bezoeken. Zo kunt u vandaag bijvoorbeeld naar Kintamani gaan en de heilige tempel van Besakih bezoeken. Of de drukte en gezelligheid in het zuiden van Bali opzoeken met een bezoek aan Kuta en Legian. Er zijn genoeg mogelijkheden om de dag door te komen. Taxi's zijn snel geregeld en het hotel personeel helpt maar al te graag om u een heerlijke dag te bezorgen. 
Dag 19 Sanur
Een laatste vrije dag in Sanur. Geniet van het strand, de zee of een ontspannende massage. Vooral voor watersportliefhebbers is Sanur een paradijs. U kunt bijvoorbeeld gaan kanoën, parasailen of windsurfen. Op het strand liggen typische Balinese vissersboten (jukungs) met een driehoekig zeil. Ter plaatse kunt u eenvoudig excursies regelen door het zuidelijk en oostelijk gedeelte van Bali. Een boottochtje door de mangroven is ook erg leuk. Dit is het leefgebied van verschillende soorten krabben, vogels en vissen. Op circa drie uur rijden vanaf Sanur ligt een scheepswrak dat vlak onder de zeespiegel ligt. Rondom het wrak leven verschillende soorten kleurrijke vissen. Hier kunt u prachtig snorkelen.
Dag 20 Sanur - vertrek
Na een laatste ontbijt in het hotel is het tijd om de koffers te pakken en aanstalten te maken om naar de luchthaven te gaan. Uw chauffeur en gids brengen u voor een laatste keer weg en dan zit de familievakantie in Indonesië er al weer op. Het gezin heeft in ieder geval genoeg  gedaan, gezien en meegemaakt om nog lang over na te genieten! Neem afscheid van uw chauffeur en gids en check in voor de vlucht terug naar Amsterdam.
bekijk meer

Inclusief / exclusiefinklappen

De volgende zaken zijn inbegrepen en niet inbegrepen in deze reis.

Inbegrepen

 • genoemde transfers en vervoer tijdens excursies per minibus met privéchauffeur
 • treinreis Yogyakarta - Jombang
 • boottransfer Java - Bali
 • alle overnachtingen conform programma
 • maaltijden conform programma
 • alle services zoals genoemd in bovenstaand programma
 • genoemde excursies met bijbehorende entreegelden
 • een lokale gids die u bij diverse bezienswaardigheden op Java en Bali uitleg geeft (Engelssprekend)
 • Borobudur sunrise
 • Candirejo tour
 • Yogyakarta fietstour
 • Kalibaru plantage tour
 • klim Mount Ijen
 • begeleiding door deskundige Engelssprekende gids tijdens genoemde excursies op Bali 
 • Menjangan Island snorkeltour
 • Munduk tour
 • Ubud fietstour
 • Ubud workshop vliegeren
 • uitgebreid informatiepakket met landeninfo, vouchers, e-tickets en hotellijst bij uw reisbescheiden
 • assistentie tijdens uw reis (24 uur per dag bereikbaar)
 • bijdrage Calamiteitenfonds: € 2,50 per boeking (per 9 personen)
 • boekingskosten: € 25 per boeking


Niet inbegrepen

 • internationale vliegreis (eventueel ook via PANGEA Travel te boeken)
 • fooien
 • optionele excursies en entreegelden
 • reis- en annuleringsverzekering
bekijk meer

Prijsinklappen

Prijsindicatie: € 2.250 - € 2.500
De genoemde prijsindicaties van onze familiereizen zijn gebaseerd op 2 volwassenen en 2 kinderen t/m 11 jaar. Prijsindicaties zijn per persoon en kunnen afwijken bij andere gezinssamenstellingen en leeftijden van de kinderen. 

Onze reizen worden geheel op uw wensen afgestemd. De invulling van de reis is hierdoor uniek en specifiek voor uw reisgezelschap. Bovenstaande prijs is per persoon, de exacte prijs is afhankelijk van:
 • aantal reizigers (deze prijsindicatie is o.b.v. 2 volwassenen en 2 kinderen t/m 11 jaar samenreizend)
 • vertrekperiode (prijsindicatie is o.b.v. het laagseizoen)
 • invulling van de reis (u kunt de inhoud van de reis naar wens aanpassen)
 • categorie van accommodaties
We rekenen vrijblijvend de exacte reissom voor u uit. Uiteraard helpen we u graag met advies en met het samenstellen van uw persoonlijke reis, immers wij kennen de bestemming uit eigen ervaring. Klik hier voor onze contactgegevens en de reisspecialisten. Bovenstaande prijs is per persoon in het hoogseizoen. In het laagseizoen is € 1.750 - € 2.000 pp goed mogelijk. bekijk meer

Accommodatieinklappen

The Phoenix Hotel Yogyakarta - Yogyakarta
incl. ontbijt
Het Phoenix Hotel in Jogjakarta wordt gemanaged door het Sofitel. Het hotel is van top tot teen schitterend. De publieke ruimtes zijn schoon en uitnodigend en in het hart van het hotel ligt het zwembad beschut. Goede extra faciliteiten zoals een uitgebreide fitness ruimte en een heuse heritage toer van het gebouw door een speciaal aangestelde gids zijn leuke extraatjes die een verblijf in het Phoenix Hotel speciaal maken. De kamers zijn uiterst gebruiksvriendelijk en van alle faciliteiten voorzien. Vriendleijk personeel, een goede locatie en een top reputatie maken dit allen één van de beste hotels om te verblijven in Jogjakarta. 

Tugu Malang - Malang
incl. ontbijt
Onze favoriet in Oost-Java is absoluut Tugu Malang. Dit kleinschalige en romantische Javaanse hotel is uniek. In totaal zijn er slechts 49 luxe kamers met allemaal een andere uitstraling. Er is veel hout bij de inrichting van de kamers gebruikt en het is zeer kleurrijk. Er is een mooie binnenplaats met veel groen en een klein zwembad. Tugu Malang ligt centraal in het centrum van Malang. In het hotel wordt veel kunst tentoongesteld en daardoor heeft het ook wat weg van een museum. U kunt hier een kookles volgens en zo traditioneel Javaanse gerechten leren bereiden. Een bijzondere ervaring tijdens uw rondreis op Java!

Jiwa Jawa Bromo - Bromo
incl. ontbijt
Wilt u graag een bezoek brengen aan de beroemde Bromo vulkaan en verblijven in een goed hotel? Dan is het Jiwa Jawa Resort (voorheen Java Banana) een goede keuze. Het hotel is schitterend gelegen op zo’n 2000 meter hoogte, net buiten Probolingo. In totaal zijn er 19 comfortabele kamers en er is een restaurant aanwezig. In de Gallery bij het hotel vindt u een selectie foto’s van de mooie omgeving. Probeer tijdens uw verblijf zeker een van de koffiespecialiteiten in Java Banana Café. Zin om actief te zijn? Het hotel verhuurt mountainbikes zodat u de omgeving ook per fiets kunt ontdekken.

kamer - Taman Sari Resort - Pemuteran - Indonesië
Taman Sari Bali Resort & Spa - Pemuteran
incl. ontbijt
Het Taman Sari Pemuteran is een prettig middenklasse hotel aan de rustige noordkust van Bali. In totaal heeft het resort 30 kamers, verdeeld over diverse categorieën. Met name de Ocean View Cottages en de Turtle of Gecko Suite vinden wij een aanrader. Zowel voor koppels als voor families is dit resort een goede keuze. Er is een zwembad, restaurant en bar in het hotel aanwezig. Vanuit deze locatie kunt u prima snorkelen of duiken bij Menjangan Island, Het Bali Barat National Park bezoeken of dolfijnen gaan spotten bij Lovina. Het noorden van Bali wordt nog niet overspoeld door toeristen en heeft daardoor nog een uniek karakter.

bekijk meer

Waarom?inklappen

 • De absolute hoogtepunten van Oost Java en Bali
 • U reist per auto met privéchauffeur; het programma is zo opgesteld, dat er voldoende rustmomenten zijn waardoor u alle tijd heeft voor de kinderen en voor de omgeving
 • Een flexibele gids met veel kennis begeleid de excursies
 • U verblijft altijd in een familie vriendelijke hotels, veelal met zwembad
 • Onvergetelijke vergezichten op de top van Bromo en Ijen
 • Actief op het platteland met de fiets en wandelen, zo komt u echt in gesprek met de lokale bevolking
bekijk meer
Vraag vrijblijvend een offerte aan »

Reiservaringen
Indonesië

 • “We hadden de route zelf niet beter kunnen uitstippelen!”

  lees meer
  -
  Jet en Louis
 • “Wie weet komt er nog eens een gelegenheid om Gili Meno te bezoeken”

  lees meer
  -
  familie Postema
 • “De fietstocht in Yogyakarta was voor ons een van de hoogtepunten op deze reis”

  lees meer
  -
  Gerd, Marc, Chris en Lode
 • “mountainbike tocht en raften via Sobek, kookklas allemaal aanraders!”

  lees meer
  -
  Mevrouw Senger


print deze reisterug naar het overzicht