Menu

Actueel reisadvies Indonesië

* Laatste update: 10-01-2023

Onze lokale partner heeft ons laten weten dat de grenzen van Indonesië weer open zijn. Er zijn enkele maatregelen opgesteld door de overheid om veilig reizen door Indonesië mogelijk te maken. Meer informatie hierover vindt u op deze pagina. 

Noot: vanwege de vaak wisselende omstandigheden per land kunnen wij niet garanderen dat de informatie op deze pagina altijd actueel is. Houd er rekening mee dat de maatregelen anders kunnen zijn ten tijde van uw vertrek. Aan deze informatie kunnen dan ook geen rechten worden ontleend. Controleer altijd de website van het Ministerie van Buitenlandse Zaken voor de laatste nieuwsupdates. 

Bali - Indonesië

Voor de meeste landen is reizen weer mogelijk, zo ook voor Indonesië. De reisadviezen zijn weer hersteld naar de oorspronkelijke situatie en corona is niet langer doorslaggevend voor het reisadvies. Het reisadvies van Indonesië is geel. Inmiddels zijn er al diverse klanten vertrokken en houden we de situatie per land nauwlettend in de gaten. Steeds meer verzekeraars, zoals de reisverzekering van OOM, bieden dekking wanneer u onverhoopt toch een coronabesmetting oploopt. Zo gaat u zonder zorgen op reis!

Benodigde documenten voor uw reis naar Indonesië

De volgende documenten heeft u nodig om naar Indonesië te reizen:

 • een geldig paspoort (minimaal 6 maanden geldig is na aankomst in Indonesië);
   
 • een VOA (Visa On Arrival) is bij aankomst op de luchthaven verkrijgbaar;
 • een Engels certificaat van volledige vaccinatie voor iedereen boven de 18 jaar (2 vaccinaties - de laatste vaccinatie moet minstens 14 dagen voor vertrek zijn geplaatst);
   
 • een COVID-19 verzekeringspolis met een dekking van tenminste $25.000; 
   
 • downloaden van de PeduliLindungi app en uw vaccinatiebewijzen uploaden. Vervolgens ontvangt u een QR-code die u tijdens de reis nodig hebt

Voor kinderen gelden afwijkende regels:

 • kinderen onder de 18 jaar hoeven niet gevaccineerd te zijn. Zij volgen de testvoorwaarden die gelden voor hun meerderjarige reisgenoot.

Hoe kom ik aan een certificaat van volledige vaccinatie?

U kunt niet met de QR-code van uw CoronaCheck app naar Indonesië reizen. Deze QR-code werkt alleen in Nederland, binnen de EU en Schengen en landen die dit bewijs accepteren. 

Op de website van coronacheck.nl dient u een papieren bewijs aan te maken.  Als u de stappen doorloopt krijgt u een vaccinatiebewijs voorzien van een QR-code en de vaccinatiegegevens. Alleen met dit bewijs krijgt u toegang tot Indonesië en dit dient u dus geprint bij u te hebben.

Maatregelen na aankomst in Indonesië

Na aankomst in Indonesië kunt u het volgende verwachten:

 • er vindt in de terminal een gezondheidsscreening plaats (o.a. controle op lichaamstemperatuur);
   
 • bij het gezondheidscontrole punt wordt u gecontroleerd op de benodigde documenten (o.a.  certificaat van van vaccinatie);
   
 • bij de immigratie wordt u gecontroleerd op alle benodigde documenten (zoals Visa on Arrival, ter plaatse te voldoen, en paspoort);
   
 • vervolgens wordt u door een vooraf geregelde transfer (bij ons inbegrepen) naar uw accommodatie gebracht.

Noot: indien u niet (volledig) gevaccineerd bent (2 vaccins) of wanneer u symptomen vertoont van COVID019, dient u na aankomst een PCR-test te ondergaan. 

Niet gevaccineerde reizigers

Bij niet gevaccineerde reizigers wordt na aankomst een PCR-test afgenomen, gevolgd door een quarantaine van 5 dagen. Op dag 4 van de quarantaine wordt opnieuw een PCR-test afgenomen. Bij een negatieve uitslag mag u verder reizen door Indonesië.

 

Maatregelen tijdens de reis in Indonesië

Graag attenderen wij u op het volgende:

 • draag een mondkapje op plekken waar dat gevraagd wordt of waar het druk is;
   
 • houd voldoende afstand tot anderen;
   
 • gebruik de PeduliLindungi app om publieke locaties (zoals restaurants) binnen te treden. 

Terugkeer naar Nederland

Bij terugkeer naar Nederland is het niet verplicht om een negatieve PCR test aan te tonen. Raadpleeg de Quarantaine Reischeck voor de actuele informatie. Per land ziet u wat u moet regelen als u terugkeert naar Nederland.

Let op: ook luchtvaartmaatschappijen kunnen bepaalde eisen stellen. Informeer hierover bij uw luchtvaartmaatschappij.

We helpen u graag met het samenstellen en boeken van een rondreis naar Indonesië, voor later dit jaar of volgend jaar. Vraag vrijblijvend een offerte aan bij één van onze reisspecialisten.