Menu

Actueel reisadvies Indonesië

De grenzen van Indonesië zijn open, reizigers zijn van harte welkom! Bekijk hier het actuele reisadvies en de huidige inreis-regels.

Noot: vanwege de soms wisselende situaties per land kunnen wij niet garanderen dat de informatie op deze pagina altijd actueel is. Houd er rekening mee dat de maatregelen anders kunnen zijn ten tijde van uw vertrek. Aan deze informatie kunnen dan ook geen rechten worden ontleend. Controleer altijd de website van het Ministerie van Buitenlandse Zaken voor de laatste nieuwsupdates.  

Bali - Indonesië

Het reisadvies voor Indonesië is op dit moment grotendeels geel wat betekent dat u kunt reizen naar deze bestemming. Een klein deel van Indonesië heeft de kleurcode oranje (provincies Papoea, Papoea-Hooglanden, Centraal Papoea en Zuid-Papoea) en rood (vulkanen Merapi, Anak Krakatau, Semeru en Karangetang). De veiligheidssituatie kan veranderen. Houd daarom het reisadvies in de gaten.

Benodigde documenten voor uw reis naar Indonesië

Voor een reis naar Indonesië heeft u de volgende documenten nodig:

  • een geldig paspoort (minimaal 6 maanden geldig is na vertrek uit Indonesië);
     
  • een VOA (Visa On Arrival). Deze e-VOA (Electronic Visa On Arrival) kunt u vooraf regelen en betalen via deze deze website. U kunt het e-VOA aanvragen vanaf 14 dagen tot 48 uur voor uw aankomst in Indonesië. Met dit e-VOA hoeft u het visum-on-arrival niet meer bij aankomst te regelen. De betaling moet met een creditcard worden gedaan en de kosten bedragen ca. IDR 500.000 per persoon (ongeveer € 32 per persoon). Het visum on arrival is nog wel bij 
    bij aankomst op de luchthaven verkrijgbaar, de wachttijd kan dan wel langer zijn, met name in het hoogseizoen. De betaling kan worden voldoen in Euro, US Dollar of met een creditcard. 
     
  • reist u naar Bali, dan dient u voor vertrek een Bali Levy aan te vragen. Deze Bali Levy betreft een toeristenbelasting van 150.000 rupiah per persoon (ongeveer € 9). Betaling kan vooraf online via de officiële website van de Balinese overheid. Na het invullen van de gegevens en de betaling ontvangt u een QR-code via e-mail of in de Love Bali-app. Deze kunt u vervolgens laten scannen op de luchthaven van Denpasar of in de haven. Het aanvragen van de Bali Levy staat los van de visa on arrival.

We helpen u graag met het samenstellen van uw rondreis naar Indonesië. Vraag vrijblijvend een offerte aan bij één van onze reisspecialisten.