Menu

Java & Bali overland

Deze complete, individuele rondreis over Java en Bali laat u in een rustig tempo alle hoogtepunten van beide eilanden zien. Uw privéchauffeur brengt u op Java o.a. naar Jakarta. Bogor, Bandung, de Borobudur tempel, Yogyakarta, Malang en de Bromo vulkaan. Er wordt aandacht besteed aan de culturele highlights, maar u ziet ook lokale dorpjes, mooie rijstvelden en indrukwekkende vulkanen. Leuk extraatje: op Java reist u tweemaal per trein! Dit is een mooie, ontspannen manier om te genieten van de groene omgeving en het lokale leven in de trein. Op Bali maakt u een rondreis langs de noordkust en via Ubud naar het strand van Sanur. Dit deel biedt een goede mix van natuur, cultuur en strand. Kortom, een afwisselende reis die voor iedereen geschikt is.

Reisduur: 19 dagen

Jakarta - Bogor - Bandung - Borobudur - Yogyakarta - Malang - Bromo - Banyuwangi - Pemuteran - Ubud - Sanur

Vraag vrijblijvend een offerte aan »

Reisroute: Java & Bali overland inklappen

Waarom deze reis?inklappen

 • U reist langs alle hoogtepunten van Java en Bali, maar wel bewust in een rustig tempo.
 • Goede mix van natuur, cultuur en strand. 
 • Overnachting is in goede middenklasse hotels, zoveel mogelijk kleinschalig en centraal gelegen.
 • U reist comfortabel per auto met privéchauffeur, zo kunt u stoppen waar u maar wilt.
 • Leuk extraatje: op Java reist u tweemaal per trein! 
 • Excursies en entreegelden zijn bij ons al inclusief.
bekijk meer

Dag tot daginklappen

Bromo vulkaan (Java) - Indonesië - foto: flickr
Dag 1 (Vliegreis op eigen gelegenheid) - Jakarta
Vandaag start uw reis met PANGEA Travel. Na aankomst op de luchthaven van Jakarta wordt u verwelkomd door onze lokale vertegenwoordiging. Aansluitend volgt een transfer naar een comfortabel hotel in de stad. De rest van de dag is vrij te besteden zodat u kunt bijkomen van de vliegreis en even kunt acclimatiseren.

Noot: eventueel kan PANGEA Travel ook uw internationale vlucht verzorgen.
Dag 2 Jakarta - Bogor - Bandung
De dag start met een stadstour door Jakarta. U ziet de belangrijkste bezienswaardigheden, zoals de levendige haven (Sunda Kelapa). In de haven liggen vaak Buginese handelsschepen uit Sulawesi waarvan u mooie foto’s kunt maken. Ook het oude stadsdeel Batavia, met haar Nederlandse invloeden, wordt aangedaan. Hier vindt u o.a. Taman Fatahillah en diverse interessante musea, zoals het Jakarta History Museum, het Wayang Museum en het Fine Art & Ceramics Museum.

Na deze tour verlaat u Jakarta en reist u per auto met privéchauffeur naar Bogor. Hier brengt u een bezoek aan de botanische tuinen (Kebun Raya Bogor). In de grote tuin liggen lotusvijvers en er zijn ongeveer 15.000 planten van over de gehele wereld te zien. Er leven meer dan 50 vogelsoorten en een groep vleermuizen die hoog in de boomtoppen hangen. In de speciale kassen zijn kleurrijke orchideeën te zien. Naast de tuinen staat het Istana Bogor (paleis van Bogor). Dit was de officiële residentie van de Gouverneur Generaal van het voormalige Nederlands-Indië van 1870 tot 1942. Het paleis is helaas voor bezoekers gesloten.

Vervolgens gaat de reis via een prachtige route langs theeplantages en over de Puncak Pass naar Bandung, waar u overnacht. Bandung is de vierde stad van Indonesië en er zijn nog veel koloniale gebouwen in art deco stijl te zien. Hierdoor werd de stad ook wel het Parijs van Java genoemd, al heeft de stad deze reputatie op het moment niet meer.
Dag 3 Bandung & omgeving
Na een tour door Bandung en een bezoek aan de groente- en fruitmarkt van Lembang vertrekt u naar de actieve Tangkuban Perahu vulkaan. De vulkaan ligt ongeveer 30 kilometer ten noorden van Bandung en heeft een hoogte van 2076 meter. Het is mogelijk om helemaal naar de rand van de krater te rijden. Op de terugweg naar Bandung maakt u een stop bij de warmwaterbronnen in Ciater. Het park heeft kleine baden waar u in kunt zwemmen of zitten. De beekjes en baden worden gevoed door natuurlijke bronnen welke verhit worden door de omliggende vulkanen. Na dit bezoek rijdt u terug naar Bandung.
Dag 4 Bandung - Kutoarjo - Borobudur
In de vroege ochtend wordt u naar het treinstation van Bandung gebracht. Hier stapt u op de trein naar Kutoarjo (Argo Wilis, in de Executive Class). De trein vertrekt doorgaans rond 07:40 uur en komt rond 12:50 uur aan (onder voorbehoud). Onderweg kunt u ontspannen en genieten van een prachtig groen landschap met rijstvelden en mooie panorama’s. Na aankomst in Kutoarjo wordt u naar 'Borobudur Village' gebracht (ca. 1,5 uur rijden). Het geselecteerde hotel is gelegen tussen de rijstvelden, vlakbij de Borobudur tempel. De rest van de dag is ter vrije besteding. U kunt bijvoorbeeld even ontspannen bij het zwembad.

Tip: het is aan te raden om iets warms mee te nemen, aangezien de airco in de trein behoorlijk fris kan zijn.
Dag 5 Borobudur - Candirejo - Yogyakarta
Eén van de hoogtepunten van een rondreis door Java is het bezoek aan de grootste Boeddhistische tempel ter wereld; de Borobudur. Deze eeuwenoude tempel is de trots van Java en sinds 1991 geplaatst op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. De zon die opkomt achter de bergen en de dauw die langzaam uit de vallei trekt, geeft het geheel een extra speciaal aanzicht. De meeste toeristen komen vanaf 09:00 uur, dus hoe vroeger u de tempel bezoekt, hoe meer u van de stilte en het uitzicht kunt genieten. Er zijn zes verschillende terrassen die naar boven toe kleiner worden. De terrassen hebben prachtige (verhalende) reliëfs. Bovenop staan honderden Boeddhabeelden en stoepa’s. In deze stoepa’s bevinden zich ook Boeddhabeelden; als u ze aanraakt, brengt het geluk.

Na het bezoek aan de Borobudur brengt u een bezoek aan Candirejo; een typisch Javaans dorp. De bewoners worden ondersteund door een lokale NGO die een duurzaam toerismeproject is gestart, gericht op het introduceren van het typisch Javaanse dorpsleven aan bezoekers. U verkent dit vredige dorp en het omliggende platteland op de fiets, waarbij u langs kleine plattelandsweggetjes naar de velden rijdt, waar mensen op het land werken. Onderweg wordt regelmatig gestopt om met de lokale bevolking te communiceren. Uw gids kan helpen met vertalen en uitleg geven over de plaatselijke activiteiten, zoals het oogsten en drogen van chili (seizoensgebonden) of het maken van cassavecrackers en handwerk van bamboe. Vervolgens bezoekt u een lokaal huis, waar de gemeenschap een optreden geeft van traditionele gamelan-muziek, gespeeld met traditionele Javaanse percussie-instrumenten. Wellicht vindt u het leuk om mee te doen en zelf de instrumenten onder de knie te krijgen? Tijdens uw bezoek aan Candirejo geniet u ook van een heerlijke Javaanse  lunch (inbegrepen).

Na afloop reist u verder naar Yogyakarta, de culturele hoofdstad van Java. In Yogya, zoals de stad ook wel wordt genoemd, vindt u veel souvenirwinkeltjes en traditionele 'pasars'. ’s Avonds kunt u terecht in één van de vele restaurantjes waar zowel traditionele als internationale gerechten verkrijgbaar zijn. Cultuurliefhebbers kunnen genieten van dans- en wayang-voorstellingen; het traditionele Javaanse schimmenpoppenspel.

Noot: de Borobudur is gesloten op maandag.
Dag 6 Yogyakarta
Per 'becak' (lokale fietstaxi) brengt u vandaag een bezoek aan de belangrijkste bezienswaardigheden in de stad. U ziet o.a. Taman Sari, het Sonobudoyo Museum en het Kraton. Dit vroegere paleis van de Sultan is het beste voorbeeld van de 18e-eeuwse Javaanse architectuur. Tegenwoordig is het een museum, waarbij u alles leert over het erfgoed van Java. Ook bezoekt u de Prambanan Tempel. Dit Hindoeïstische tempelcomplex is in de 9e eeuw gebouwd ter ere van God Shiva. Het staat nu op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. De tempel dient tevens als achtergrond voor het Ramayana ballet, welke u in de avond eventueel bij kunt wonen (optioneel en in overleg met uw chauffeur). Lunch is tijdens de tour inbegrepen.

Noot: het Kraton, het museum en de Prambanan Tempel zijn gesloten op maandag.
Dag 7 Yogyakarta - Mojokerto - Malang
Vandaag reist u wederom een stukje per trein! Rond 11:30 uur stapt u in Yogyakarta op de trein naar Mojokerto, waar u rond 14:50 uur aankomt (onder voorbehoud). Onderweg kunt u ontspannen, een praatje maken met de 'locals' en genieten van mooie panorama’s. Na aankomst op het treinstation van Mojokerto wordt u verwelkomd en reist u, met een privéchauffeur, verder naar Malang (ca. 2 à 2,5 uur rijden). Na aankomst is de rest van de dag ter vrije besteding. Malang is een koloniale stad, gebouwd door de Nederlanders. In de 18e eeuw was Malang hét centrum van de Javaanse koffieproductie. De stad is ook bekend om haar traditionele dansen, zoals de Tari Topeng, de Jaran Pegon en de Tari Beskalan.
Dag 8 Malang
Samen met uw chauffeur brengt u vandaag een bezoek aan de hoogtepunten van en nabij Malang. U rijdt eerst naar de Wonosari-theeplantage, gelegen op ca. 30 km ten noorden van Malang. Dit is de oudste theeplantage in Oost-Java die werd gebruikt als agrotoerisme. Daarna terug naar het charmante centrum van Malang, voor een bezoek aan Tugu Park (Alun-Alun Tugu Malang). U maakt een wandeling door het park, waarbij u het iconische Tugu-monument kunt bekijken. Dit is het symbool voor de veerkracht en culturele identiteit van de stad. Vervolgens staan de vogel- en bloemenmarkt op het programma. Deze bruisende markt biedt een caleidoscoop van kleuren, geluiden en aroma's. Ontdek de kraampjes vol verse producten, bloemen en unieke lokale ambachten en ga in gesprek met de verkopers. De laatste stop is bij Toko Oen. Dit oude restaurantje is erg populair, vooral bij Nederlanders. De inrichting is sinds de koloniale periode nauwelijks veranderd. Vroeger kwamen hier de plantage eigenaren bij elkaar om te socializen. Tegenwoordig kunt u er, jawel, terecht voor een portie bitterballen of een broodje kroket.
Dag 9 Malang - Bromo
Na het ontbijt reist u verder naar Tumpang, een klein dorpje ten zuiden van de Bromo vulkaan. Onderweg passeert u veel appel- en groente-plantages en u maakt een stop bij de Pelangi waterval. Het is hier helaas niet mogelijk om te zwemmen, maar wees niet getreurd want het aanzicht is indrukwekkend. Als de zon schijnt, kunt u een regenboog in de waterval zien. De waterval ligt aan de voet van Mount Semeru, de hoogste vulkaan van Java. Hierna wordt u naar uw (eenvoudige) accommodatie gebracht, dat op de Bromo vulkaan uitkijkt! Het lijkt net of u op de maan beland bent.. U heeft een vrije avond voordat u (eventueel) de zonsopkomst morgen bekijkt.

Noot: i.p.v. per auto kunt u, optioneel, ook per open jeep van Tumpang naar Bromo rijden. De meerprijs is op aanvraag.

Noot: de kwaliteit van de hotels in dit gebied laat helaas te wensen over, maar het uitzicht vanaf de Lava View Lodge maakt veel goed!
Dag 10 Bromo - Banyuwangi
Na een wake-up call in de vroege ochtend begint u uw reis per jeep naar de heilige berg Bromo; een actieve vulkaan en onderdeel van het Tengger-massief in Oost-Java. Na een korte, steile rit stopt u bij het uitkijkpunt Penanjakan om getuige te zijn van een prachtige zonsopkomst. Pas wanneer de eerste zonnestralen verschijnen, wordt u begroet met een spectaculair panorama van de hoogste bergtoppen van Java. Vervolgens rijdt u naar de enorme Bromo-caldera. Hier beklimt u een trap om de top van de actieve Bromo-vulkaan te bereiken! Na dit avontuur wordt u terug gebracht naar uw hotel voor een welverdiend ontbijt.

Vervolgens gaat de reis verder naar Banyuwangi. Houd rekening met een lange rit (ca. 6 à 7 uur), maar onderweg kunt u genieten van de mooie omgeving en uiteraard diverse stops maken. Banyuwangi is gelegen in het oosten van Java, dichtbij de veerboot naar Bali.

Tip: breng warme kleding mee voor de zonsopkomst-excursie in Bromo, want het zal koud zijn.
Dag 11 Banyuwangi - Pemuteran
Optioneel (niet inbegrepen) kunt u de dag starten met een bezoek aan de krater van Mount Ijen. Onderweg naar de helling van Mount Ijen passeert u diverse plantages en enkele van de laatst overgebleven regenwouden op Java met gigantische varens en eeuwenoude bomen. Binnen 1,5 tot 2 uur heeft u de rand van de krater bereikt, waarbij u op een beschaduwd pad loopt met adembenemend uitzicht. Vervolgens transfer naar de haven van Banyuwangi. U verlaat het eiland Java en reist per veerboot naar Bali (ca. 45 minuten). Na aankomst aldaar volgt een transfer naar uw accommodatie in Pemuteran, waar u de komende nachten verblijft. Pemuteran is een charmante badplaats in het noordwesten van Bali.

Noot: op Bali is het één uur later dan op Java.
Dag 12 Pemuteran & West-Bali National Park
Maak u klaar voor een indrukwekkende snorkel-excursie! In de ochtend vaart u in ca. 45 minuten naar het West-Bali National Park (Taman Nasional Bali Barat). Hier vindt u enkele van de mooiste snorkelspots die het eiland rijk is. Geniet van het kristalheldere water, de prachtige koraalriffen en de kleurrijke vissen. De lunch is vandaag inbegrepen.
Dag 13 Pemuteran - Ubud
De reis gaat verder naar Ubud; het artistieke en culturele hart van Bali. Op de route liggen een aantal bezienswaardigheden die u bezoekt. Een eerste stop wordt gemaakt bij de Git Git waterval, met een hoogte van 60 meter de grootste van Bali. Per auto rijdt u naar de waterval, maar het laatste gedeelte legt u te voet af. Naast het laatste gedeelte van het pad groeien koffie- en kruidnagelbomen. In het hoog gelegen Bedugul, met z’n aangename klimaat, bezoekt u vervolgens het lokale groente- en fruitmarktje en de Pura Ulun Danu tempel, die in het Berantan kratermeer ligt. Vervolgens bezoekt u Jatiluwih, hier bevinden zich de mooiste rijstvelden van Bali. Hier kunt u prachtige foto’s maken van rijstterrassen zoals u die van de plaatjes kent. Voordat u in Ubud aankomt, wandelt u nog door het heilige apenwoud Alas Kedaton. Daarna wordt u naar uw accommodatie gebracht.
Dag 14 Ubud
Dag ter vrije besteding in Ubud. U hoeft zich hier zeker niet te vervelen! Leuk extraatje: elke dag van de week is er wel ergens in de omgeving een festival, viering of tentoonstelling - hartstikke leuk om bij te wonen! Op eigen gelegenheid kunt u het centrum verkennen. Bezoek bijvoorbeeld Puri Saren (het grootste paleis van Ubud) en het Monkey Forest. Cultuurliefhebbers kunnen genieten van de traditionele schilderkunst in galerijen, het Neka Museum en het Puri Lukisan Museum. Het is ook leuk om een dansvoorstelling bij te wonen ('s avonds). Vanuit Ubud zijn er ook mooie wandel- en fietstochten mogelijk. In Ubud liggen verder veel winkeltjes waar u uitstekend terecht kunt om souvenirs te kopen. ‘s Avonds kunt u in een van de vele restaurantjes dineren, waar zowel de lokale als internationale keuken goed vertegenwoordigd zijn.

Tip: ga lunchen of een drankje drinken bij Cafe Pomegranate (gelegen in de rijstvelden van Subak Sok-Wayahhet, ca. 20 minuten wandelen vanuit het centrum). Dit sfeervolle restaurant heeft biologische lichte maaltijden en zelfgemaakte smoothies op de kaart staan. Met zijn prachtige uitzichten is dit een ideale stop tijdens een wandeling door de rijstvelden.
Dag 15 Ubud & omgeving
Vandaag heeft u keuze uit twee activiteiten: fietsen of raften (één is inbegrepen). De fietstour vindt plaats bij het dorp Mambal, ten zuiden van het centrum van Ubud. Hier kunt u de prachtige, groene en authentieke kant van dit deel van Bali ontdekken. Meer avontuur? Ga dan raften op de Tegala Waja rivier.
Dag 16 Ubud - Sanur
Na het ontbijt reist u samen met uw privéchauffeur en gids naar het oosten van het eiland. Deze dagtocht heeft een mix van natuur en cultuur. De vulkaan Gunung Agung met z’n 2567m hoogte steekt hoog boven Oost-Bali uit. Het eerste bezoek is aan de Kerta Gosa, het oude gerechtshof van Klungkung en het aanliggende museum. Vervolgens naar het “Bali Age” dorp Tenganan. Dit is een interessant nog traditioneel dorp van voor de grote Hindoe-influx in Bali. Tenganan staat ook bekend om z’n dubbele Ikat weven. De volgende stop is Goa Lawah; de 'vleermuizengrot'. De duizenden vleermuizen kunt u zien hangen bij het bezoek aan de tempel die voor de grot staat. ‘s Middags bezoekt u de 'moeder-tempel' Besakih, gelegen op de helling van de vulkaan Gunung Agung. Op 900 meter hoogte is dit de grootste en belangrijkste tempel van Bali. Er zijn rond de 35 tempels binnenin het open tempelcomplex.

Aan het einde van de dag wordt u naar Sanur gebracht, waar u de laatste dagen van de reis kunt genieten van de omgeving en de faciliteiten van het hotel. Mercure Resort Sanur is gebouwd in Balinese stijl en biedt direct toegang tot het witte zandstrand van Sanur. Het resort wordt omgeven door prachtige tuin waarin meer dan 100 soorten bomen en planten te zien zijn. Faciliteiten zijn o.a het Pandawa Restaurant, verschillende bars, fitnessruimte, tennisbaan, spa en een mooi zwembad. Op het strand staan veel ligbedden waar u overdag goed kunt ontspannen. Er gaat een shuttleservice vanaf het hotel naar het centrum van Sanur (1 x in per uur). Leuke restaurantjes in de omgeving zijn Kesuma, bekend om de verse visgerechten, en Mama Putu.
Dag 17 Sanur
Dag is ter vrije besteding. Sanur ligt aan de oostkust van Zuid-Bali en is iets rustiger dan Kuta Beach maar nog steeds een levendige plaats met volop mogelijkheden voor een heerlijk verblijf aan het strand. De hoofdstad Denpasar ligt vlakbij. Door een koraalrif voor de kust van Sanur is de zee rustiger waardoor de badplaats zeer geschikt is voor families met kinderen. Het strand wordt middels een voetpad gescheiden van de accommodaties. Aan het voetpad liggen diverse cafés, restaurantjes en souvenirwinkeltjes.
Dag 18 Sanur
Een vrije dag in Sanur. Geniet van het strand, de zee of een ontspannende massage. Vooral voor watersportliefhebbers is Sanur een paradijs. U kunt bijvoorbeeld gaan kanoën, parasailen of windsurfen. Op het strand liggen typische Balinese vissersboten (jukungs) met een driehoekig zeil. Ter plaatse kunt u eenvoudig excursies regelen door het zuidelijk en oostelijk gedeelte van Bali.
Dag 19 Sanur - Denpasar - (vliegreis op eigen gelegenheid)
Afhankelijk van uw terugvlucht heeft u mogelijk nog vrije tijd in Sanur. Op tijd wordt u bij uw hotel opgehaald en naar de luchthaven van Denpasar gebracht. Hier eindigt uw reis met PANGEA Travel.

Noot: eventueel kan PANGEA Travel ook uw internationale vlucht verzorgen.
bekijk meer

Inclusief / exclusiefinklappen

De volgende zaken zijn inbegrepen en niet inbegrepen in deze reis.

Inbegrepen

  • genoemde transfers en vervoer tijdens excursies per auto met privéchauffeur
  • een lokale gids die u bij diverse bezienswaardigheden uitleg geeft
  • treintickets: Bandung - Kutoarjo & Yogyakarta - Mojokerto (Executive Class)
  • boottickets: Java - Bali
  • alle overnachtingen conform programma
  • dagelijks ontbijt
  • overige genoemde maaltijden
  • genoemde (privé) excursies met bijbehorende entreegelden
  • jeep bij Bromo vulkaan
  • alle services zoals genoemd in bovenstaand programma
  • uitgebreid informatiepakket met landeninfo, vouchers, e-tickets en hotellijst bij uw reisbescheiden
  • assistentie tijdens uw reis (24 uur per dag bereikbaar)
  • bijdrage SGR: € 5 per persoon
  • bijdrage Calamiteitenfonds: € 2,50 per boeking (per 9 personen)
  • boekingskosten: € 25 per boeking

Niet inbegrepen

  • internationale vliegreis (eventueel ook via PANGEA Travel te boeken)
  • vervoer op de dagen en dagdelen ter vrije besteding (zonder excursies)
  • optionele / niet genoemde excursies
  • evt. vroege incheck / late uitcheck
  • fooien
  • evt. hoogseizoentoeslag
  • reis- en annuleringsverzekering
bekijk meer

Prijsinklappen

Prijsindicatie: € 2.000 - € 2.500

Onze reizen worden geheel op uw wensen afgestemd. De invulling van de reis is hierdoor uniek en specifiek voor uw reisgezelschap. Bovenstaande prijs is per persoon, de exacte prijs is afhankelijk van:

 • aantal reizigers (deze prijsindicatie is o.b.v. twee personen samenreizend)
 • vertrekperiode (prijsindicatie is o.b.v. het laagseizoen)
 • invulling van de reis (u kunt de inhoud van de reis naar wens aanpassen)
 • categorie van accommodaties

We rekenen vrijblijvend de exacte reissom voor u uit. Uiteraard helpen we u graag met advies en met het samenstellen van uw persoonlijke reis, immers wij kennen de bestemming uit eigen ervaring. Bekijk onze contactgegevens en reisspecialisten.

bekijk meer

Accommodatiesinklappen

Mercure Jakarta Batavia - Java
Gelegen in Old Jakarta, biedt het Mercure Jakarta Batavia een uitstekende combinatie van modern comfort en authentieke charme. De accommodatie ligt op een steenworp afstand van bezienswaardigheden zoals het Fatahillah-plein en het Jakarta History Museum. Het hotel beschikt over stijlvolle kamers die zijn uitgerust met diverse moderne voorzieningen zoals gratis Wi-Fi, flatscreen-tv's, en comfortabele bedden. Maak gebruik van diverse faciliteiten, waaronder een buitenzwembad, een fitnesscentrum en een wellness-spa voor ontspanning. Het restaurant serveert een breed scala aan internationale en lokale gerechten, terwijl de gezellige bar een perfecte plek biedt om te ontspannen met een drankje na een lange dag. Met zijn centrale ligging, moderne voorzieningen en uitstekende service, is Mercure Jakarta Batavia de ideale keuze voor een verblijf in Jakarta.

De Braga by Artotel - Java
Hotel De Braga by Artotel ligt in het hart van Bandung, aan de iconische Braga-straat die bekend staat om zijn rijke geschiedenis en bruisende sfeer. De kamers van Braga by Artotel zijn ontworpen met oog voor detail en bieden een mix van stijl en comfort. Elke kamer is smaakvol ingericht en voorzien van moderne voorzieningen. De creatieve en stijlvolle decoratie van de kamers is geïnspireerd op de lokale kunstscene. Geniet van heerlijke maaltijden in het hotelrestaurant, dat een mix van lokale en internationale gerechten serveert. De centrale ligging van het hotel biedt gemakkelijke toegang tot de belangrijkste bezienswaardigheden van Bandung, zoals de Braga City Walk, het Asia-Afrika Museum en de vele winkels en cafés langs de Braga-straat.

Rumah Dharma - Java
Rumah Dharma biedt een charmant en ontspannen verblijf te midden van het prachtige landschap van Centraal-Java. Dit kleinschalige hotel, gelegen op slechts enkele minuten van de wereldberoemde Borobudur tempel, is omringd door weelderige rijstvelden en de serene sfeer van het platteland. De gezellige kamers van Rumah Dharma zijn ontworpen in een traditionele Javaanse stijl en bieden modern comfort. Geniet van het heerlijke lokale en internationale ontbijt op het terras met een adembenemend uitzicht op de omliggende natuur. Rumah Dharma biedt een scala aan faciliteiten, waaronder een buitenzwembad, fietsverhuur voor het verkennen van de omgeving en yogasessies voor totale ontspanning. Het vriendelijke personeel staat altijd klaar om u te helpen met excursies naar nabijgelegen bezienswaardigheden, zoals de Menoreh-heuvels en lokale dorpen.

Jogja Village - Java
Jogja Village, gelegen in het hart van Yogyakarta, biedt een authentieke Javaanse ervaring met een ideale ligging. De kamers zijn smaakvol ingericht in traditionele Javaanse stijl en voorzien van moderne gemakken voor een comfortabel verblijf. Gasten kunnen genieten van de rustige omgeving te midden van weelderige tuinen en ontspannen bij het zwembad.

Merbabu Guest House - Java
Het Merbabu Guest House in Malang verwelkomt gasten met een charmante mix van comfort en huiselijke gastvrijheid. Dit gezellige guesthouse biedt een oase van rust in het hart van Malang, omringd door een rustige buurt en toch dicht bij de levendige culturele en historische bezienswaardigheden van de stad. Er zijn slechts 11 kamers. Deze zijn smaakvol ingericht en voorzien van moderne faciliteiten zoals airconditioning en gratis Wi-Fi, wat zorgt voor een ontspannen verblijf. Gasten kunnen genieten van de gemeenschappelijke lounge, de groene tuin en het lokale restaurant dat heerlijke gerechten serveert.

Lava View Lodge - Java
De naam van dit hotel zegt genoeg: u krijgt een indrukwekkend uitzicht op de Bromo vulkaan cadeau! De ligging van de Lava View Lodge is erg gunstig voor een excursie naar deze spectaculaire vulkaan. De lodge zelf is eenvoudig, maar de kamers zijn van de nodige gemakken voorzien. In het restaurant kunt u terecht voor een hapje en een drankje. Verwacht geen luxe, maar de locatie maakt alles goed!

Ketapang Indah Hotel - Java
Het Ketapang Indah Hotel ligt aan de kust van Oost-Java (Ketapang / Banyuwangi) en is een uitstekende uitvalsbasis om de omgeving te verkennen, inclusief de indrukwekkende Ijen-krater. Het hotel biedt een verscheidenheid aan comfortabele kamers en cottages. De kamers zijn ruim en smaakvol ingericht, voorzien van moderne gemakken. Sommige kamers beschikken over een eigen balkon of terras met uitzicht op de prachtige tuinen of de oceaan, wat zorgt voor een extra vleugje luxe en ontspanning. Het hotel beschikt over een scala aan faciliteiten om uw verblijf zo aangenaam mogelijk te maken. U kunt ontspannen bij het buitenzwembad, genieten van een rustige wandeling door de tuinen, of deelnemen aan diverse recreatieve activiteiten. Voor de kleintjes is er een kinderspeelplaats beschikbaar. Het restaurant van het Ketapang Indah Hotel serveert een verscheidenheid aan lokale en internationale gerechten, waarbij u kunt dineren met een prachtig uitzicht op zee.

Man's Cottages & Spa - Bali - Noord
Man's Cottages & Spa ligt in het rustige kustdorp Pemuteran. Gelegen te midden van weelderige tropische tuinen en dichtbij het strand, is dit hotel een perfecte uitvalsbasis om de natuur en cultuur van het noordwesten van Bali te verkennen. De kamers variëren van gezellige bungalows tot ruime familiekamers. Ze bieden een mix van traditionele Balinese stijl en moderne gemakken, zoals airconditioning, gratis Wi-Fi en een eigen terras of balkon met uitzicht op de tuinen. Het hotel beschikt verder over een heerlijk zwembad, een spa en een restaurant. Voor avonturiers biedt het hotel toegang tot activiteiten zoals snorkelen, duiken en wandelen, met nabijgelegen attracties zoals Pemuteran Bay en het Bali Barat National Park.

Pertiwi Bisma Ubud - Bali - Ubud en omgeving
Pertiwi Bisma Ubud bevindt zich te midden van rijstterrassen en een rustige omgeving, maar toch in het hart van het bruisende Ubud. De kamers van Pertiwi Bisma zijn ontworpen in Balinese stijl en bieden moderne gemakken zoals airconditioning, gratis Wi-Fi en een eigen balkon / terras met uitzicht op de tropische tuinen of het zwembad. Gasten kunnen genieten van heerlijke maaltijden in het restaurant, dat een mix van Balinese specialiteiten en internationale gerechten serveert. Voor een ultieme verwennerij biedt Pertiwi Bisma een spa met een scala aan ontspannende behandelingen. Ubud staat bekend om zijn kunst en cultuur, en Pertiwi Bisma biedt gemakkelijke toegang tot lokale bezienswaardigheden zoals Monkey Forest, Ubud Palace en de levendige markten.

Mercure Resort Sanur - Bali - Zuid
Het Mercure Resort is gelegen aan de hoofdstraat van Sanur, met veel winkels en restaurants op loopafstand. Het resort biedt tevens directe toegang tot het strand. Ondanks de 189 kamers oogt het kleinschalig en hangt er een fijne sfeer. De kamers (verschillende types) zijn verdeeld over circa 40 cottages in Bali / Lombok stijl en liggen in een grote tuin. Alle kamers in het resort zijn modern en netjes. We raden de deluxe rooms aan als u hier wat langer verblijft. Voor het personeel van het Mercure Resort Sanur is persoonlijke aandacht en service erg belangrijk. Het resort is geschikt voor vrijwel elke reiziger. Ook voor kinderen zijn er diverse faciliteiten.

bekijk meer
Vraag vrijblijvend een offerte aan »