Menu

Zeilcruise Flores, Komodo, Sumbawa & Lombok

Tijdens deze rondreis ontdekt u één van de mooiste gebieden van Indonesië  per zeilboot. De kleine Sunda eilanden zijn ook wel bekend als de Nusa Tenggara en zijn nog relatief onbekend bij veel mensen. Tijdens deze unieke reis krijgt u het mooiste van Flores te zien. U ontdekt op een comfortabele manier per privéauto de veelzijdige natuur en vriendelijke bevolking van dit eiland. Ook ziet u in alle rust de Kelimutu vulkaan en deze prachtige omgeving. Vervolgens gaat u aan boord van de zeilboot, die u in 8 dagen richting Bali vaart. Deze zeilcruise maakt u samen met een aantal andere reizigers. Tijdens de tocht ervaart u het Komodo Nationaal Park en de onderwaterwereld van dit prachtige gebied. Uiteraard gaat u op zoek naar de grootste hagedis ter wereld; de komodovaraan. U vaart ten noorden van Sumbawa en Lombok naar Bali en zult onderweg verschillende onbewoonde eilanden bezoeken waar u bij watervallen en in kratermeren kunt zwemmen. Met een beetje geluk ziet u zelfs walvishaaien tijdens uw reis. De reis wordt afgesloten tussen de rijstvelden in Sidemen, Oost-Bali. Indien gewenst kunnen we de reis voor u verlengen op Bali.

Reisduur: 18 dagen

Denpasar - Sanur - Ende - Kelimutu - Bajawa - Ruteng - Labuan Bajo - Komodo - Satonda - Moyo Island - Lombok - Sidemen

Vraag vrijblijvend een offerte aan »

Reisroute: Zeilcruise Flores, Komodo, Sumbawa & Lombok inklappen

Waarom deze reis?inklappen

 • Bezoek aan het Kelimutu drie kleuren meer en een wandeling door de omgeving.
 • Exclusieve cruise in een klein internationaal gezelschap.
 • De mooiste snorkelplekken met tropische vissen, manta rays en zeeschilpadden.
 • Mogelijkheid tot het zien van walvishaaien.
 • Unieke ervaringen met verschillende lokale stammen.
 • Bezoek aan meerdere onbewoonde eilanden.
 • Rustige afsluiting in een authentieke regio van Bali.
bekijk meer

Dag tot daginklappen

Kelimutu Vulkaan (Flores) - Indonesië - foto: flickr
Dag 1 (Vliegreis op eigen gelegenheid) - Denpasar - Sanur
Vandaag start uw reis met PANGEA Travel. Na aankomst op de luchthaven van Denpasar wordt u verwelkomd door onze lokale vertegenwoordiging. Aansluitend volgt een transfer naar het hotel in Sanur. De rest van de dag is ter vrije besteding zodat u kunt bijkomen van de vlucht.

U verblijft de komende twee nachten in het Segara Village Hotel in Sanur. Hier kunt u prima bijkomen van de vlucht. Geniet vooral van de vele goede faciliteiten die het Segara Village Hotel te bieden heeft. Sanur ligt aan de oostkust van Zuid-Bali en is iets rustiger dan Kuta Beach, maar nog steeds een levendige plaats met volop mogelijkheden voor een heerlijk verblijf aan het strand. Het voetpad langs het strand verbind diverse cafés, restaurantjes en souvenirwinkeltjes.

Noot: eventueel kan PANGEA Travel ook uw internationale vlucht verzorgen.
Dag 2 Sanur
Een vrije dag in Sanur. Geniet van het strand, de zee of een ontspannende massage. Vooral voor watersportliefhebbers is Sanur een paradijs. U kunt bijvoorbeeld gaan kanoën, parasailen of windsurfen. Op het strand liggen typische Balinese vissersboten (jukungs) met een driehoekig zeil. Ter plaatste kunt u eenvoudig excursies regelen door het zuidelijk en oostelijk gedeelte van Bali. Een excursie naar Ubud, het artistieke en culturele hart van Bali, behoort o.a. tot de mogelijkheden. Hier zijn uitstekende wandel- en fietsmogelijkheden op het platteland in de omgeving. Een boottochtje door de mangroven is ook erg leuk. Dit is het leefgebied van verschillende soorten krabben, vogels en vissen. Op circa drie uur rijden vanaf Sanur ligt een scheepswrak dat vlak onder de zeespiegel ligt. Rondom het wrak leven verschillende soorten kleurrijke vissen. Hier kunt u prachtig snorkelen.
Dag 3 Sanur - Moni
Na het ontbijt wordt u opgehaald door uw chauffeur. U vertrekt naar de luchthaven voor de binnenlandse vlucht naar Ende, Flores. Ende ligt in het Zuid-centrale deel van het eiland Flores, wat deel uitmaakt van de East Nusa Tenggara. Het voornamelijk Christelijke eiland heeft een prachtige en veelzijdige natuur, zo vindt u vulkanen, uitgestrekte rijstvelden en verlaten stranden.

Bij aankomst in Ende wordt u door onze lokale vertegenwoordiging verwelkomd en naar het plaatsje Moni gebracht. Dit is tevens het startpunt voor het bezoek aan Kelimutu. Onderweg stopt u nog voor een bezoek aan het plaatsje Saga, waar u een lokale gemeenschap bezoekt die tot de Lio stam behoort. De traditionele huizen staan tegen de bergwand gebouwd en kunt u uiteraard bezichtigen. Het uitzicht vanaf de berg is prachtig! Om uw bezoek af te sluiten; kunt u genieten van een kop koffie of thee in het huis van de gids. De reis vandaag eindigt in Moni. De avond is ter vrije besteding.
Dag 4 Moni
Vandaag staat u vroeg op voor een bezoek aan het Kelimutu National Park, waar u de Kelimutu vulkaan beklimt om uiteindelijk te kunnen genieten van een indrukwekkend uitzicht. Het bijzondere van deze ‘Berg der Geesten’ is dat de berg bestaat uit drie verschillende kratermeren, die alle drie een verschillende kleur hebben; zwart, lichtgroen en lichtblauw. In het verleden hebben de meren ook andere kleuren gehad. De bijzondere vulkaan Kelimutu wordt beschouwd als een van de mooiste plekken van Indonesië. Na de zonsopgang zoekt u samen met uw gids een leuke plek voor een simpel picknick ontbijt (inbegrepen). 

Na het ontbijt maakt u een wandeling van ca. 2 uur door de omgeving. U passeert verschillende traditionele dorpjes, waaronder het Pemo dorpje waar u de traditionele vorm van weven (Ikat) kunt aanschouwen. U eindigt de wandeling in het Wolora dorp waar de chauffeur u opwacht, en u vervolgens terugbrengt naar de Kelimutu Ecolodge voor een vrije middag.
Dag 5 Moni - Bajawa
Na het ontbijt checkt u uit en rijdt u samen met uw chauffeur en gids richting Bajawa. Onderweg naar Bajawa maakt u een tussenstop bij Pantai Batu Biru, ook wel Blue Stone Beach genoemd. Hier vindt u duizenden grote keien op het strand, deze keien hebben een blauwe of soms groene kleur. U kunt hier een korte wandeling maken om even de benen te strekken alvorens u verder land inwaarts rijdt richting het dorpje Soa. Het dorpje Soa staat bekend om de Soa Hotsprings. Dit zijn warmwaterbronnen die verwarmd water halen uit de omliggende vulkanen. De bronnen hebben volgens de lokale bevolking een geneeswerkende kracht.

Aangekomen in Bajawa heeft u de rest van de middag ter vrije besteding. Indien gewenst kunt u het kleine stadje per voet gaan verkennen. Bajawa ligt op 1200 meter hoogte en heeft een aangenaam klimaat, in de avonden heeft het zelfs een koel klimaat. Het gebied is omgeven door vulkanen en er zijn verschillende mooie plekken rondom Bajawa te vinden. Zoek bijvoorbeeld een mooi plekje uit om de zonsondergang over de omliggende valleien te zien.
Dag 6 Bajawa - Ruteng
Na het ontbijt (en eventueel bezoek aan de lokale markt) reist u verder naar Ruteng. Het landschap is in het begin opener met spectaculaire uitzichten over zee, vulkanen en lavastromen. Later voert de route zich door het dichtbegroeide bergland van West-Flores. De eerste stop van vandaag is bij het Bena dorpje. Hier leert u alles over de traditionele architectuur van de huizen en de culturele normen en waarden die de Ngada stam naleeft. Een volgende stop wordt gemaakt bij een lokale brouwerij waar de lokale sterkte drank Arak wordt gedistilleerd. Deze drank is in heel Indonesië bekend en heeft op elk eiland weer een andere smaak. Ook bezoekt u het Ranamese meer. Het meer is omgeven door een prachtige bergketen. Als u het leuk vind kunt u hier ook zwemmen!

Overnachting is in het bergplaatsje Ruteng; een klein marktplaatsje en tevens het centrum van de Manggarai-stam. 
Dag 7 Ruteng - Labuan Bajo
U reist verder naar Labuan Bajo. Onderweg stopt u bij het unieke 'spinnenweb' rijstveld in Cancar. In de middag komt u aan in het vissersdorpje Labuan Bajo, gelegen aan de westkust van het eiland. Labuan Bajo is in korte tijd erg populair geworden om te verblijven, vooral voor reizigers die een bezoek brengen aan het Komodo National Park. Vanwege het toenemende aantal toeristen worden er momenteel in snel tempo hotels gebouwd en restaurants geopend. Het authentieke karakter van het plaatsje zal hierdoor naar verwachting snel veranderen. Indien gewenst kunt u ’s avonds een voorstelling van de Whip Dance bijwonen (optioneel).

Tip: als u de reis wilt uitbreiden en avontuurlijker wilt maken dan kunnen we een 3-daagse trekking naar Wae Rebo toevoegen aan het programma. Hier treft u een afgesloten en nog traditionele dorpsgemeenschap, welke slechts te voet te bereiken is. Een unieke ervaring om hier te verblijven!
Dag 8 Labuan Bajo
U heeft vandaag een dag ter vrije besteding in Labuan Bajo, de hoofdstad van het eiland Flores. U kunt vandaag bijvoorbeeld Labuan Bajo op eigen gelegenheid gaan verkennen of een bezoek brengen aan de heuvels ten noorden van de stad. Vanaf deze heuvels heeft u werkelijk een schitterend uitzicht over de baai van Flores, een echte aanrader. Uiteraard kunt u ook heerlijk relaxen bij het zwembad van uw hotel. In het hotel is er de gehele dag een gids aanwezig van Sea Trek, waarmee u de komende week op cruise gaat. De gids kan u vandaag ook meenemen naar leuke snorkelplekken of u meer uitleggen over de cruise die morgen zal starten. 

In de avond kunt u genieten van een Indonesische buffet. Hier ontmoet u tevens de medereizigers voor de aankomende week. Samen zult u een onvergetelijke cruise door de Nusa Tenggara gaan maken, terug richting Bali. U zult Komodo, Rinca, Sumbawa en Lombok aandoen tijdens de cruise. Geniet van een gezellige avond!
Dag 9 Labuan Bajo - Komodo
U start de dag met een laatste ontbijtje op het vaste land. Uw cruise avontuur begint namelijk vandaag met een korte rit door de heuvels die rondom Labuan Bajo liggen. Hier maakt u kennis met een traditionele dans die uitgevoerd wordt door de lokale dorpelingen, genaamd de Caci dans. Dit is een ritueel waarbij de dansers in een trans raken en een dans/gevecht opvoeren met elkaar. Aan het eind van de ochtend zult u aan boord gaan van de boot. Een buffet lunch wordt geserveerd terwijl u richting het Komodo Nationaal Park vaart. Bij het Komodo Nationaal Park wordt een eerste stop gemaakt om te snorkelen, het koraalrif is hier écht heel mooi. 

Aan het eind van de middag proost u met een cocktail op de eerste nacht aan boord. Tussendoor kunt u duizenden vleermuizen observeren die voor de nacht op zoek gaan naar eten. Het spektakel wordt gevolgd door het diner.
Dag 10 Komodo
Vandaag gaat u op zoek naar de komodovaraan. Na het ontbijt aan boord stapt u aan wal op het eiland Rinca. Hier maakt u een wandeling van ca. 1,5 uur. Op het eiland vindt u apen, herten, wilde zwijnen en een groot aantal tropische vogelsoorten. De meest bekende bewoner van dit eiland is echter de komodovaraan. Tijdens de wandeling zal een getrainde gids en een ranger u bijstaan en helpen om een wilde varaan te spotten. Dit is niet altijd een garantie en vergt geduld!

Na de wandeling gaat u weer aan boord van de boot. Vanaf de boot kunt u een ander prachtig diersoort observeren, namelijk de manta ray. De stroming waar u doorheen vaart is een populaire plek voor de manta rays om zichzelf te laten reinigen door kleinere vissoorten. U kunt in dit gebied prima snorkelen en zo de manta rays van dichtbij observeren, een unieke ervaring! Er wordt vandaag tevens een stop gemaakt bij een andere populaire snorkelspot, namelijk Siaba Island. Dit eiland is het thuis voor veel zeeschildpadden. Ook hier kunt u snorkelen en deze zeegiganten van dichtbij bekijken.

Wanneer de avond valt wordt het diner geserveerd en kunt u de ervaringen van vandaag delen met uw medereizigers en de crew van de boot.
Dag 11 Komodo - Satonda
Na het ontbijt aan boord bezoekt u het eiland Gili Banta. Dit onbewoonde eiland heeft een prachtig wit strand, mooie koraal riffen voor de kust en heuvels van waar u het gebied beter kunt aanschouwen. Hier heeft u de mogelijkheid om te gaan wandelen, zwemmen, snorkelen en te kajakken rondom het eiland. Aan het eind van de ochtend gaat de boot verder richting Sangean Island waar u de lokale dorpelingen aan het werk ziet. Zij bouwen namelijk een boot die vergelijkbaar is met de boot waarop op u dit moment verblijft. U zult al snel zien dat dit echte vakmanschap is!

Wandel door het dorpje en neem het lokale leven in u op. Samen met uw gids kunt u met de lokale bevolking een praatje maken. Na de wandeling en na kennis gemaakt te hebben met de lokale bevolking kunt u voor de kust van het eiland nog snorkelen. Het rif hier is rijk aan vis en andere zeediertjes. Het is een zeer kleurrijk tafereel onder de zeespiegel. Na het snorkelen gaat u aan boord en verblijft u ook vannacht weer aan boord van de boot.
Dag 12 Satonda - Moyo Island
U wordt wakker voor de kust van het eiland Satonda. Satonda is een dode vulkaan met een meer in het midden van het eiland. U kunt hier zwemmen in een van de mooiste omgevingen die u waarschijnlijk ooit gezien heeft, dit is ongetwijfeld een unieke ervaring. Het meer is ontstaan toen in 1815 een tsunami ontstond door de enorme uitbarsting van de vulkaan Tambora op Sumbawa. Deze tsunami zette de krater onder water. Deze enorme vulkaanuitbarsting staat dan ook als de grootste vulkaanuitbarsting die ooit is waargenomen in de boeken. 

Na uw zwemavontuur op Satonda vaart u verder richting Moyo Island. Hier wandelt u door het dorpje naar een waterval diep in de bossen. Vaak zijn er lokale kinderen bij de waterval aan het spelen die met een vastgebonden stuk touw zich het water in laten vallen. Als u een duik durft te nemen, zal deze zeker met luid gejuich verwelkomt worden! Na deze leuke lokale ervaring gaat u terug naar de boot voor het diner en de overnachting.
Dag 13 Moyo Island - Lombok
Vandaag wordt u wakker in de schitterende omgeving van Moyo Island. Tijdens het ontbijt vaart de boot verder richting west Sumbawa en Lombok. Let tussendoor goed op, er bestaat namelijk een kans dat u onderweg een groep walvishaaien tegenkomt. De lokale vissers hebben platformen aangelegd om kleine visjes te vangen. Deze visjes blijven in netten vastzitten wat de walvishaaien aantrekt. Het zien van een walvishaai is overweldigend. Deze reusachtige beesten zijn niet makkelijk te spotten, maar de lokale crew van de boot weet waar ze moeten zoeken. Dus wees voorbereid!

In de middag wordt er nog een strand bezocht. Hier kunt u zwemmen, snorkelen, of kajakken. Ook kunt u met de gids een wandeling maken door het regenwoud. Als de avond valt wordt het diner opgediend en vaart u rustig naar uw overnachtingsplek.
Dag 14 Lombok - Sanur
U start de dag met een bezoek aan de bekende “Sea Gypsies”. Deze zeer authentieke en aparte bevolkingsgroep vindt u terug in de Filipijnen, Maleisië, Brunei en Indonesië. De Bajao zoals men officieel genoemd wordt, leven rondom, op, of zelfs in het water. U bezoekt een Bajao dorp en leert over deze stam, ook kunt u zelf de levensstijl van deze bevolkingsgroep observeren.

Er staat voor vandaag een relaxte middag op het programma. U bezoekt namelijk een onbewoond eiland waar u zelf invulling kunt geven aan de middag. U kunt nog voor een laatste keer snorkelen, kajakken of zwemmen. Deze dag wordt afgesloten met een heerlijke barbeque op het strand. Naast heerlijk eten zal er muziek en dans zijn, zullen er cocktails geserveerd worden en zal er een kampvuur zijn om de sfeer nog specialer te maken. En dat allemaal op een onbewoond eiland, in het paradijs, onder de heldere sterrenhemel!
Dag 15 Sanur - Sidemen
Vlak voor de kust van Bali gaat de boot deze ochtend voor anker. U kunt nog een laatste keer snorkelen of even zwemmen voordat u afscheid neemt van de crew en het vaste land betreed. Na het ontbijt rijdt u naar Sidemen, een klein plaatsje omringt door rijstvelden in het oosten van Bali. Dit deel van Bali is nog relatief rustig en hier vindt u de traditionele dorpjes, rijstvelden en levensstijl die Bali zo prachtig mooi maakt. U verblijft de komende drie nachten in Sidemen om uw reis af te sluiten. En dat gebeurd in stijl, tijdens uw verblijf in het Wapa di Ume Resort.

Nadat u bent afgezet bij het resort heeft u de rest van de dag ter vrije besteding.
Dag 16 Sidemen
Vandaag heeft u een dag ter vrije besteding. Dit kunt u gebruiken om een dagje te relaxen bij de accommodatie en te genieten van de prachtige omgeving. Optioneel kunt u een bezoek brengen aan het dorpje, verschillende Hindu tempels bezoeken, wandelingen maken of per scooter de rijstterassen verkennen. In het niet toeristische Sidemen kunt u echt kennismaken met Bali zoals het vroeger was.
Dag 17 Sidemen
Op deze laatste dag in Bali maakt u een fietstocht, om zo nog het beste van Bali te kunnen zien en deze herinneringen mee naar huis te nemen. U rijdt per fiets naar de Agro Luwak koffieplantage. U maakt hier een wandeling over de plantage en proeft de koffie onder het genot van een traditioneel Balinese cake. De tocht gaat verder naar het dorpje Suter, vanuit waar u een schitterend uitzicht heeft op Mount Batur, de moeder van alle vulkanen op Bali. Tijdens de rit komt rijdt u door dennenbossen, over kleine paden en door traditionele dorpjes. In elk dorpje is er wel iets unieks of moois te zien. U heeft tijdens deze schitterende fietstocht genoeg tijd om tussendoor te stoppen voor bijvoorbeeld het maken van foto's. De fietstocht eindigt uiteindelijk bij het dorpje Undisan, waar u gaat lunchen (inbegrepen) in een restaurant gelegen aan de rijstvelden. Een hele mooie aflsuiting van een zeer indrukwekkende reis door het oosten van Indonesië!
Dag 18 Sanur - Denpasar - (Vliegreis op eigen gelegenheid)
Transfer naar de luchthaven van Denpasar voor uw vliegreis naar Amsterdam waar u de volgende dag aankomt.

Noot: de hotelkamer staat niet de gehele dag tot uw beschikking. Indien gewenst kunnen we een dagkamer voor u reserveren (de meerprijs is op aanvraag).
bekijk meer

Inclusief / exclusiefinklappen

De volgende zaken zijn inbegrepen en niet inbegrepen in deze reis.

Inbegrepen

 • lokale vliegreizen van Denpasar - Ende
 • luchthavenbelasting, vertrekbelasting en heffingen
 • genoemde transfers en vervoer tijdens excursies per auto met privéchauffeur
 • begeleiding door een deskundige Engelssprekende gids
 • volledig inclusieve cruise Seatrek 8D/7N (prive hut, maaltijden, activiteiten)
 • alle overnachtingen conform programma
 • maaltijden conform programma
 • alle services zoals genoemd in bovenstaand programma
 • genoemde excursies met bijbehorende entreegelden
 • uitgebreid informatiepakket met landeninfo, vouchers, e-tickets en hotellijst bij uw reisbescheiden
 • assistentie tijdens uw reis (24 uur per dag bereikbaar)
 • bijdrage SGR: € 5 per persoon
 • bijdrage Calamiteitenfonds: € 2,50 per boeking (per 9 personen)
 • boekingskosten: € 25 per boeking

Niet inbegrepen

 • internationale vliegreis (eventueel ook via PANGEA Travel te boeken)
 • vervoer op de dagen ter vrije besteding
 • reis- en annuleringsverzekering
 • camera fees
 • optionele excursies en entreegelden
 • overige maaltijden en drankjes
 • fooien en andere uitgaven van persoonlijke aard
bekijk meer

Prijsinklappen

Prijsindicatie: € 5.000 - € 6.000

Onze reizen worden geheel op uw wensen afgestemd. De invulling van de reis is hierdoor uniek en specifiek voor uw reisgezelschap. Bovenstaande prijs is per persoon, de exacte prijs is afhankelijk van:

 • aantal reizigers (deze prijsindicatie is o.b.v. twee personen samenreizend)
 • vertrekperiode (prijsindicatie is o.b.v. het laagseizoen)
 • invulling van de reis (u kunt de inhoud van de reis naar wens aanpassen)
 • categorie van accommodaties

We rekenen vrijblijvend de exacte reissom voor u uit. Uiteraard helpen we u graag met advies en met het samenstellen van uw persoonlijke reis, immers wij kennen de bestemming uit eigen ervaring. Neem contact op met één van onze reisspecialisten.

bekijk meer

Accommodatiesinklappen

Segara Village - Bali - Zuid
Het Segara Village Hotel ligt pal aan het strand van Sanur en heeft 35 kamers in totaal. Een klein hotel in vergelijking met andere hotels in Sanur. Dit maakt het een uitermate geschikte plek om lekker tot rust te komen. Een groot zwembad ligt net tegen het strand aan in het centrale deel van het hotel, wat omgeven is door bungalows en kamers. Het hotel biedt vier verschillende kamertypes aan, inclusief een family bungalow en een villa. Het Segara Village Hotel heeft verder een erg populair restaurant dat aan het strand ligt en een goed voorziene spa. De ruime kamers zijn voorzien van alle faciliteiten nodig om een verblijf buitensporig comfortabel te maken. Een leuk extraatje is de jacuzzi bar waar men al zwemmend een cocktail kan bestellen.

Kelimutu Eco Lodge - Flores
De relatief nieuwe en kleinschalige Kelimutu Eco Lodge is gelegen op 1 kilometer afstand van het dorp Moni en op circa 1 uur rijden van het startpunt voor de trekking op de Kelimutu. De kamers en villa's van de eco lodge zijn basic, maar sfeervol ingericht. Vanaf uw balkon kunt u genieten van het uitzicht op de indrukwekkende Kelimutu. Na een actieve dag is het heerlijk bijkomen onder de warme buitendouche. In het restaurant en in de kleine bar van de Kelimutu Eco Lodge kunt u terecht voor een goed gerecht of een lekkere versnapering. Bent u van de natuurverschijnselen of spiritualiteit? Bezoek dan vooral de meren in de vulkanische kraters van Kelimutu, welke van het ene op het andere moment van kleur kunnen veranderen. Het gebied is heilig voor het Lio volk, dat gelooft dat de geesten van stervelingen ronddwalen tussen de twee enorme rotsen aan de rand van de weg naar het Nationaal Park. Kelimutu Eco Lodge; een sfeervolle accommodatie in een bijzondere omgeving.

Manulalu Bed & Breakfast - Flores
Het Manulalu guesthouse in Bajawa is een simpele accommodatie die qua locatie ver boven alles uitsteekt. Mooi gelegen op de berg heeft u een schitterend uitzicht over de vallei. Het guesthouse is minimalistisch ingericht maar wel met stijl. De publieke ruimtes doen denken aan een lodge ergens in de Alpen, ook qua inrichting. Het personeel is vriendelijk en de kamers zijn verder voorzien van goede bedden en een privé badkamer met warm en koud water. De tuin is een groot pluspunt. Door de hele tuin vindt u mooie plekjes waar u kunt loungen en van het uitzicht kunt genieten.

Spring Hill Bungalow - Flores
Het simpele maar sfeervolle Spring Hill Bungalow is één van de nieuwste hotels in Ruteng. Het is er schoon en het personeel is uiterst vriendelijk. De kamers zijn ruim en beschikken over een eigen balkon or terras. De meeste kamers kijken uit over de mooie tuin die voor het hotel ligt. De kamers zijn uitgerust met een eigen badkamer (sta-douche), satelliet TV en Air Conditioning. Het restaurant is open en gemaakt van hout en riet wat veel charme meegeeft. Er is zelfs een vergaderruimte aanwezig mocht u daar de behoefte aan hebben! De tuin is erg goed bijgehouden en biedt op veel plekjes de mogelijkheid om even te zitten en te genieten van de frisse buitenlucht. Er is ook gratis Wi-Fi aanwezig en room service. Het restaurant serveert een mix aan Aziatisch en Europees eten.

Bintang Flores Hotel - Flores
Het Bintang Flores is een middelgroot hotel, net buiten het centrum van Labuan Bajo gelegen. Het hotel bestaat uit een groot complex met totaal 61 kamers, allen met zeezicht. Mooie tuin en veel faciliteiten zoals zwembad, restaurant, bar, fitness en duikshop. Er is geen spa aanwezig maar een massage kan wel verzorgd worden. Dit is het enige hotel in Labuan Bajo met een klein zandstrandje. Ligbedden vindt u bij het zwembad. We raden een verblijf in Bintang Flores aan als u een compleet hotel zoekt met veel faciliteiten.

Seatrek Cruise - Bali - Zuid
De traditionele Pinisi boten, de Ombak Putih en de Katharina die de route van Flores naar Bali varen zijn zeer comfortabel ingericht. De Katharina huisvest 12 gasten in 6 hutten, terwijl de Ombak Putih 24 mensen onderdak kan bieden in 12 hutten. De hutten zijn klein maar comfortable en hebben ieder een eigen toilet en doucheruimte. Er is genoeg plek op de boot om rustig te zitten en te genieten van de omgeving. Beide boten hebben zeer ervaren personeel aan boord en een volledig uitgeruste keuken. Alle maaltijden zijn inbegrepen tijdens uw verblijf aan boord. Ook zijn beide boten uitgerust met internationale standaard navigatie en veiligheidsmateriaal. Aan boord komt u niets te kort!

Wapa di Ume Sidemen - Bali - Ubud en omgeving
Dit 5 sterren boetiek resort ligt in het rustige oosten van Bali. het resort heeft een 360 graden uitzicht over de heuvels rondom het resort met op de achtergrond Mount Agung, de hoogste berg van Bali. De 17 kamers zijn onderverdeeld in 3 categoriën waarvan de one bedroom pool villa de meest luxe optie is. Alle kamers zijn voorzien van een fris interieur met mooi uitzicht vanaf het terras of balkon. Een minibar, telefoon, kluis, en volledig uitgeruste privé badkamer  zorgen voor een comfortabel verblijf. het personeel is goed opgeleid en weet hoe zij moeten omgana met luxe. Extraatjes die u aantreft zijn gratis wifi, badslippers, en dagelijks vers fruit op de kamer. 

bekijk meer
Vraag vrijblijvend een offerte aan »