Menu

Singapore, Sulawesi & Bali

Op zoek naar een leuke combinatie van: winkelen in een wereldstad, het authentieke Indonesië verkennen en ontspannen aan het strand? Tijdens deze individuele reis maakt u het allemaal mee! Na een 3-daags bezoek aan Singapore verkent u samen met een privégids het onontdekte Sulawesi. U zult versteld staan van alle mythes en legendes. De reis wordt afgesloten aan een rustig strand op het tropische Bali.

Reisduur: 16 dagen

Singapore - Jakarta - Makassar - Bira - Watampone - Sengkang - Torajaland - Tanjung Benoa - Denpasar

Vraag vrijblijvend een offerte aan »

Reisroute: Singapore, Sulawesi & Bali inklappen

Waarom deze reis?inklappen

 • Bijzondere combinatiereis van stad in Singapore, natuur en cultuur op het relatief onontdekte Sulawesi en strandverblijf op Bali.
 • Op Sulawesi reist u per auto met privéchauffeur en gids.
 • Excursies en entreegelden op Sulawesi zijn inclusief.
 • Op Bali kiezen we voor verblijf In Tanjung Benoa, een nog relatief rustige badplaats met mooie zandstranden en goede watersportmogelijkheden.
bekijk meer

Dag tot daginklappen

Buddha Tooth Relic Temple - Singapore - foto: pixabay
Dag 1 (Vliegreis op eigen gelegenheid) - Singapore
Vandaag start uw reis met PANGEA Travel. Na aankomst op de luchthaven van Singapore wordt u verwelkomd door onze lokale vertegenwoordiging. Vervolgens wordt u naar uw accommodatie gebracht. De rest van de dag is ter vrije besteding zodat u even kunt bijkomen van de vliegreis en, eventueel, de stad alvast op eigen gelegenheid kunt verkennen. Singapore is een van de modernste en schoonste steden van Azië, een waar paradijs voor shoppers en biedt ook volop mogelijkheden aan musea met moderne kunst. 

Noot: PANGEA Travel kan ook uw internationale vlucht verzorgen.
Dag 2 Singapore
Dag ter vrije besteding in Singapore. U kunt op eigen gelegenheid bijvoorbeeld een bezoek brengen aan Little India, een gezellige en kleurrijke buurt met veel kramen van groente en fruit, op loopafstand van Little India bevindt zich Arabic Town met als bekendste bezienswaardigheid de moskee van Masjid Sultan. Indien gewenst kunnen wij een stadstour verzorgen (optioneel). 's Avonds kunt u een bezoek brengen de Boat of Clarke Quay; u vindt hier vele restaurants en barretjes aan het water.
Dag 3 Singapore
Wederom een vrije dag. Vandaag kunt u eventueel op eigen gelegenheid een bezoek brengen aan diverse parken. Buiten het centrum bevindt zich de Singapore Zoo en de Night Safari, twee verschillende parken. De Singapore Zoo is overdag geopend en de Night Safari echter alleen 's avonds. Deze twee parken zijn zeker de moeite waard om te bezoeken, de dieren leven in een natuurlijke omgeving waardoor het gevoel van vrijheid centraal staat. Een ander leuk alternatief is het National Orchid Garden. De grootste orchideeën tuin van de wereld. Er groeien meer dan 60.000 orchideeën. De bekendste en tevens de Nationale bloem van Singapore is de Vanda Miss Joaguim.
Dag 4 Singapore - Jakarta - Makassar
Transfer naar de luchthaven van Singapore. Hier vandaan vliegt u naar Makassar op Sulawesi. Na aankomst op Hasanuddin Airport Makassar wordt u verwelkomd door onze lokale vertegenwoordiging. Aansluitend volgt privétransfer naar het hotel in Makassar. U verblijft twee nachten in het Santika Hotel, gelegen in het centrum van de stad en aan zee. De gezellige boulevard Pantai Losari ligt op loopafstand van het hotel. De komende week zult u een deel van Sulawesi, voorheen Celebes genaamd, verkennen. In tegenstelling tot Java en Bali is het toerisme hier nog niet sterk ontwikkeld.
Dag 5 Makassar
Na het ontbijt maakt u een rondrit door het voormalige Ujung Pandang (Makassar), de hoofdstad van de provincie Zuid- Celebes. Samen met uw privégids bezoekt u hierbij het oude Nederlandse Fort Rotterdam en de oude haven Paotere. Makassar is vanwege de centrale ligging een belangrijke handelsstad.
Dag 6 Makassar - Bira
Per auto met privéchauffeur en gids reist u vandaag in zo'n zes uur naar Bira. Onderweg zal een stop worden gemaakt in Tanah Beru. Hier kunt u zelf aanschouwen hoe de mooie, houten Phinisi boten worden gebouwd. De Buginezen staan bekend als de beste scheepsbouwers en zeevaarders van Indonesië. Bira is een klein vissersdorpje met diverse mooie stranden in de nabije omgeving. Indien er voldoende tijd is kunt u bijvoorbeeld een bezoek brengen aan het strand van Tanjung Lassa. Met een beetje geluk kunt u hier dolfijnen zien zwemmen in de zee. Aan het strand van Marumasa vindt u scheepswerven en weversdorpjes.
Dag 7 Bira - Watampone - Sengkang
Vandaag vervolgt u de reis naar Sengkang. 's Middags staat er een boottocht per 'longboat' over het Tempe meer gepland. Tijdens de tocht kunt u aanschouwen hoe lokale vissers leven op het meer in drijvende dorpjes. Het is verder leefgebied van diverse vogelsoorten. Ook woont u de zonsondergang bij vanaf de longboat. U overnacht in een eenvoudige accommodatie in het centrum van Sengkang.
Dag 8 Sengkang - Palopo - Torajaland
Na het ontbijt brengt u een bezoek aan de lokale huisnijverheid van Sengkang en omgeving; het weven van Buginese zijde. Vervolgens wordt de reis vervolgd naar Torajaland. U komt langs Buginese dorpjes met typische huizen van deze streek. Er zal onder andere een stop worden gemaakt bij de oudste moskee van Sulawesi, te vinden in Palopo. Vanaf Palopo tot Toraja kunt u genieten van prachtige vergezichten. Houd uw camera gereed! De komende vier nachten verblijft u in het prettige Luta Resort in het stadje Rantepao.
Dag 9 Torajaland
U gaat vandaag op pad om het 'land van de eeuwige koningen' te verkennen. De tour start met een bezoek aan Lemo. Dit dorpje staat bekend om haar rotsgraven met rijen Tau Tau poppen die in nissen ervoor geplaatst zijn. Tau Tau zijn houten poppen die de doden moeten symboliseren. Op de gezichten ziet u de werkelijke gelaatsuitdrukkingen en karaktertrekken. De poppen herbergen de ziel van de overledenen en beschermen de graven. Erg indrukwekkend. Langs vele rijstvelden rijdt u vervolgens naar het dorpje Suaya. Naast de graven met Tau Tau poppen zult u hier ook achter 'het geheim van de baby-boom' komen. Ook brengt u een bezoek aan het dorpje Londa waar de doden nog steeds met groots ceremonieel worden bijgezet. In de nabij gelegen grotten vindt u een groot aantal doodskoppen, beenderen en versierde grafkisten. De laatste stop is in Kete Kesu. In dit dorp kunt u mooie Tongkonan's (traditionele huizen) bezichtigen en oude rijstschuren waar kleurrijke houtsnijwerken worden gemaakt. Tijdens de tour zal onderweg een lunchstop worden gemaakt in een lokaal restaurant. Hier kunt u typische Toraja specialiteiten uitproberen (niet inbegrepen).
Dag 10 Torajaland
Na het ontbijt bezoekt u Pallawa en Sa'dan, twee dorpjes die bekend staan als belangrijke weefcentra. Vervolgens brengt u een bezoek aan de traditionele Torajan dorpjes Marante en Nanggala. De rest van de dag is vrij te besteden in Toraja. In de omgeving is elke dag wel iets te beleven. Wie weet wordt er een deze dagen een ceremonie gehouden die u kunt bijwonen. Ook leuk is een bezoek aan de wekelijkse veemarkt. Afhankelijk van de activiteiten kan het programma ter plaatse worden aangepast.

Tip: als u uw verblijf in Toraja een actiever/avontuurlijker karakter wilt geven raden we aan om hier een trekking en / of rafting tocht te gaan maken. Tevens kunt u in een lokaal dorpje bij mensen thuis overnachten.
Dag 11 Torajaland
Vandaag brengt u een bezoek aan een ander gedeelte van Torajaland. 's Ochtends bezoekt u Batu Tumonga; hier vandaan heeft u een mooi uitzicht over Rantepao en de vallei. In deze omgeving kunt u prachtige wandelingen maken. In overleg met uw gids kunt u een route bepalen; van makkelijk tot moeilijk, van kort tot lang. Tijdens de wandeling komt u langs diverse Toraja dorpen waardoor u een goede indruk krijgt van het dagelijks leven. Lokale families kunnen u alles vertellen over het leven in de Tongkonan's. Ook zult u kinderen zien spelen met hun 'takrow' (bal van bamboe) en wellicht mag u binnenkijken bij een lokale school.
Dag 12 Torajaland - Makassar - Denpasar - Tanjung Benoa
De reis gaat terug naar Makassar. Onderweg kunt u een stop maken op de Puncak Lakawan voor het uitzicht op de 'erotische berg'. De lunch kunt u onderweg in een visrestaurant nuttigen in Pare Pare (niet inbegrepen). In de late middag vliegt u vanaf Makassar naar Denpasar (Bali). Hier wordt u verwelkomd en naar uw strandhotel in Tanjung Benoa gebracht. De laatste vier nachten verblijft u hier, zodat u de reis ontspannen kunt afsluiten.

Noot: Het is ook mogelijk om in en ander plaatsje, zoals Sanur, te verblijven.
Dag 13 Tanjung Benoa
De komende dagen zijn vrij te besteden aan het strand. Het plaatsje Tanjung Benoa is gelegen in het zuiden van Bali, op het schiereiland Bukit Badung, ten noorden van de badplaats Nusa Dua. Dit dorpje is het minder toeristisch in vergelijking tot de andere plaatsen op Bali. De fijne zandstranden van Tanjung Benoa strekken zich uit over een lengte van vijf kilometer. Aan de rand groeien kokosnootbomen die voor schaduw zorgen. Op het strand liggen vaak traditionele vissersboten. Watersportliefhebbers kunnen waterskiën, windsurfen of gaan vissen. Voor de kust van Tanjung Benoa ligt een koraalrif dat uitstekende duik- en snorkelmogelijkheden biedt.
Dag 14 Tanjung Benoa
Dag ter vrije besteding. Het hotel is gelegen in een prachtige tuin en direct aan het strand. Het hotel beschikt over drie restaurants en zwembaden en een spa/massage centrum en gym. Ook is er een kids club.. Op loopafstand van het hotel liggen diverse winkeltjes en gezellige restaurants. De badplaatsen Tanjung Benoa en Nusa Dua zijn uitermate geschikt voor rustzoekers.
Dag 15 Tanjung Benoa
Vandaag kunt u wederom heerlijk aan het strand ontspannen, maar u kunt eventueel ook deelnemen aan een van de vele excursies. U kunt deze vooraf via ons reserveren of ter plaatse boeken. Erg leuk is bijvoorbeeld de "Dolphin & South Coast Cruise". Per speciaal gebouwde Ocean Raft gaat u op zoek naar dolfijnen! Tijdens deze twee uur durende tocht, ten zuiden van het schiereiland Nusa Dua, heeft u 90% kans dat u inderdaad deze grote dolfijnen van dichtbij ziet. Een erg bijzondere ervaring!

Noot: indien gewenst kunnen we een aantal excursiemogelijkheden op Bali toesturen.
Dag 16 Tanjung Benoa - Denpasar - (vliegreis op eigen gelegenheid)
U wordt naar de luchthaven van Denpasar gebracht voor de terugvlucht. Hier eindigt uw reis met PANGEA Travel.

Noot: PANGEA Travel kan ook uw internationale vliegreis verzorgen.
bekijk meer

Inclusief / exclusiefinklappen

De volgende zaken zijn inbegrepen en niet inbegrepen in deze reis.

Inbegrepen

  • lokale vliegreis Makassar - Denpasar
  • luchthavenbelasting en heffingen
  • genoemde transfers en vervoer tijdens excursies per auto met privéchauffeur
  • alle overnachtingen conform programma
  • maaltijden conform programma
  • alle services zoals genoemd in bovenstaand programma
  • genoemde excursies met bijbehorende entreegelden
  • begeleiding door een deskundige Engels- of Nederlands sprekende gids op Sulawesi
  • uitgebreid informatiepakket met landeninfo, vouchers, e-tickets en hotellijst bij uw reisbescheiden
  • assistentie tijdens uw reis (24 uur per dag bereikbaar)
  • bijdrage SGR: € 5 per persoon
  • bijdrage Calamiteitenfonds: € 2,50 per boeking (per 9 personen)
  • boekingskosten: € 25 per boeking

Niet inbegrepen

  • internationale vliegreis Amsterdam-Singapore-Makassar / Denpasar-Singapore-Amsterdam
  • vervoer op de dagen en dagdelen ter vrije besteding (zonder excursies)
  • optionele excursies en entreegelden
  • fooien
  • reis- en annuleringsverzekering
bekijk meer

Prijsinklappen

Prijsindicatie: € 2.000 - € 2.250

Onze reizen worden geheel op uw wensen afgestemd. De invulling van de reis is hierdoor uniek en specifiek voor uw reisgezelschap. Bovenstaande prijs is per persoon, de exacte prijs is afhankelijk van:

 • aantal reizigers (deze prijsindicatie is o.b.v. twee personen samenreizend)
 • vertrekperiode (prijsindicatie is o.b.v. het laagseizoen)
 • invulling van de reis (u kunt de inhoud van de reis naar wens aanpassen)
 • categorie van accommodaties

We rekenen vrijblijvend de exacte reissom voor u uit. Uiteraard helpen we u graag met advies en met het samenstellen van uw persoonlijke reis, immers wij kennen de bestemming uit eigen ervaring. Bekijk onze contactgegevens en reisspecialisten.

bekijk meer

Accommodatiesinklappen

V Hotel Lavender - Singapore
V Hotel Lavender is een grootschalig (888 kamers), ietwat zakelijk, hotel in Singapore. De kamers (en badkamers) zijn aan de kleine kant maar wel erg netjes en schoon. U kunt gratis gebruik maken van wifi. Groot voordeel is de goede prijs / kwaliteit verhouding (of eigenlijk: de lage kamerprijs). Ook ligt het hotel naast een metrostation (Lavender) waardoor u in no-time bij de belangrijkste bezienswaardigheden bent. De luchthaven bereikt u in ongeveer 25 minuten (indien het verkeer meewerkt). Op de vierde verdieping van het hotel ligt het Sky Terrace met een buiten zwembad, een gezellige lounge, een fitnessruimte, een massagetafel en een restaurant (met goede pizza’s!). ’s Avonds kunt u hier lekkere cocktails drinken. Naast het hotel liggen meerdere restaurantjes en ook een bakker waar u ’s ochtends heerlijke broodjes kunt halen. V Hotel Lavender is een goede keus voor de budget-reiziger.

Hotel Santika Makassar - Sulawesi
Het hotel Santika Makassar is een modern 4-sterren hotel, gelegen in het centrum van Makassar. In totaal beschikt het hotel over 108 kamers in diverse categorieën. We raden de deluxe rooms aan. Een restaurant, spa en fitness zijn aanwezig. Vanuit het hotel heeft u zowel zicht op de stad als over het nabijgelegen strand.

Anda Beach Hotel Bira - Sulawesi
Het middenklasse Anda Beach hotel beschikt over acht kamers en een restaurant, gebouwd als een traditionele boot. De kamers zijn functioneel ingericht en beschikken over een terras of balkon. Vanaf deze accommodatie loopt u direct naar het strand van Bira, enkele winkeltjes en restaurants vindt u op loopafstand.

Hotel Luta Toraja - Sulawesi
Luta Toraja is een kleinschalig hotel in het sfeervolle centrum van Rantepao. Het hotel ligt in een rustige straat en beschikt over 36 kamers, verdeeld over drie verdiepingen. Alle kamers kijken uit op een binnentuin en hebben een klein balkon zonder zitje. Er is een restaurant/bar en een zwembad aanwezig. Vanuit het zwembad kijkt u uit over de rivier waaraan het hotel ligt. Restaurants en winkels vindt u in het centrum van Rantepao. Vanwege de functionele inrichting van de kamers en de centrale ligging is dit ons favoriete hotel om te verblijven bij een bezoek aan Torajaland.

bekijk meer
Vraag vrijblijvend een offerte aan »