Menu

Familiereis Java & Bali

Indonesië is een schitterende bestemming voor uw familiereis. Java en Bali zijn wat ons betreft ideale eilanden om samen met uw familie te bezoeken. Een auto met privéchauffeur en een flexibele gids zorgen ervoor dat u overal en elke dag uw eigen tempo kunt bepalen en dat is natuurlijk erg belangrijk als u met uw familie op reis bent!

Tijdens deze familiereis naar Indonesië mag een bezoek aan de Borobudur natuurlijk niet ontbreken. U gaat onder andere fietsen in Yogyakarta en u reist per trein naar Malang. Samen bezoekt u nog een lokaal schooltje, zodat uw kinderen kunnen zien hoe het lessysteem in Indonesië werkt. Ook de zonsopkomst bij de Bromo en de Ijen vulkaan is iets wat u niet snel zult vergeten! Na de bootovertocht naar Bali wordt u naar Pemuteran gebracht en gaat u snorkelen op Menjangan Island. In Ubud stapt u wederom op de fiets en in Sanur kunt u bijkomen van alle indrukken tot nu toe. De zee is hier een stuk rustiger en daarom een ideale afsluiter van uw familiereis.

Reisduur: 20 dagen

 Yogyakarta - Malang - Bromo - Kalibara -Kawah Ijen - Pemuteran - Ubud - Sanur

Vraag vrijblijvend een offerte aan »

Reisroute: Familiereis Java & Bali inklappen

Waarom deze reis?inklappen

 • De absolute hoogtepunten van Oost Java en Bali
 • U reist per auto met privéchauffeur; het programma is zo opgesteld, dat er voldoende rustmomenten zijn waardoor u alle tijd heeft voor de kinderen en voor de omgeving
 • Een flexibele gids met veel kennis begeleid de excursies
 • U verblijft altijd in een familie vriendelijke hotels, veelal met zwembad
 • Onvergetelijke vergezichten op de top van Bromo en Ijen
 • Actief op het platteland met de fiets en wandelen, zo komt u echt in gesprek met de lokale bevolking
bekijk meer

Dag tot daginklappen

Platteland rondom Yogyakarta (Java) - Indonesië - foto: Daniel de Gruiter
Dag 1 (Vliegreis op eigen gelegenheid) – Yogyakarta - Borobudur
Vandaag start uw familiereis met PANGEA Travel. Na aankomst op de luchthaven van Yogyakarta wordt u verwelkomd door uw gids en chauffeur. Vervolgens wordt u naar uw accommodatie gebracht, vlakbij de Borobudur. De rest van de dag is vrij te besteden om bij te komen van de vliegreis en om te wennen aan het tijdsverschil. De kinderen kunnen alvast een duik nemen in het zwembad!
 
Noot: eventueel kan PANGEA Travel ook uw internationale vlucht verzorgen.
Dag 2 Borobudur
Vroeg opstaan voor een bezoek aan het grootste Boeddhistische heiligdom ter wereld; de Borobudur. Deze eeuwenoude tempel is de trots van Java en sinds 1991 geplaatst op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. De zon die opkomt achter de bergen en de dauw die langzaam uit de vallei trekt geeft het geheel een extra speciaal aanzicht. De meeste toeristen komen vanaf 09.00 uur dus hoe vroeger u de tempel bezoekt, hoe meer u van de stilte en het uitzicht kunt genieten. Er zijn zes verschillende terrassen die naar boven toe kleiner worden. De terrassen hebben prachtige (verhalende) reliëfs. Bovenop staan honderden Boeddhabeelden en stoepa’s. In deze stoepa’s bevinden zich ook Boeddhabeelden; als u ze aanraakt, brengt het geluk.
 
Na het bezoek aan de Borbudur brengt u een bezoek aan Candirejo, een typisch Javaans dorp, om deel te nemen aan een lokaal project. Door het inkomen dat de dorpelingen verdienen in het toerisme zorgt u ervoor dat ze een stabieler leven kunnen opbouwen. U stapt aan van een “Andong”, een traditioneel vervoersmiddel met paard en wagen. U bezoekt de plantages in de omgeving en leent een helpende hand aan de boeren op het platteland. Zo leert u de lokale gebruiken en manier van werken op een leuke en leerzame manier! Voordat u terug naar uw accommodatie wordt gebracht, gaat u samen met een lokaal Javaans gezin genieten van een overheerlijke maaltijd (lunch).
Dag 3 Borobudur - Yogyakarta
De reis gaat met uw chauffeur en gids verder naar Yogyakarta (ca. 1,5 uur rijden), de culturele hoofdstad van Java. In Yogya, zoals de stad ook wel wordt genoemd, vindt u veel souvenirwinkeltjes en warenhuizen. De stad is populair onder de studenten. De stad kent veel universiteiten en de studenten houden de stad jong en energiek. Na aankomst bezoekt u de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad. U ziet o.a. het Waterpaleis en het Kraton. Dit vroegere paleis van de Sultan is het beste voorbeeld van de 18e-eeuwse Javaanse architectuur. Ook neemt u een kijkje bij de traditionele pasars (marktjes) en ziet u hoe de locals hun handelswaren aanbieden. De markt is altijd het middelpunt van de gemeenschap, waar iedereen elkaar ontmoet en waar de ditjes en datjes bij gekletst worden. De tour sluit u af met een bezoek aan een werkplaats waar ze Wayang Kulit poppen maken (voor het traditionele Javaanse schimmenpoppenspel) en waar Batik gemaakt wordt. Yogyakarta is de beste plek om te leren hoe Batik wordt gemaakt! Na afloop wordt u terug naar uw accommodatie gebracht en is de avond vrij te besteden. U kunt terecht in één van de vele restaurantjes waar zowel traditionele als internationale gerechten verkrijgbaar zijn.
 
Tip: breng een bezoek aan het Gayam 16 project, om kennis te maken met Gamelan. Gamelan is een traditionele muziekstijl in Indonesië, dat met name op Java erg populair is! U gaat zelf proberen om het bamboe instrument te bespelen, uiteraard met hulp van één van de professionele spelers! De tour wordt afgesloten met een Indonesisch diner, terwijl u geniet van de traditionele Gamelan voorstelling. De mogelijkheden zijn op aanvraag.
Dag 4 Yogyakarta
Een leuke manier om de omgeving te verkennen, ook voor kinderen, is een fietstocht. Na een korte rit bereikt u het platteland van Yogyakarta en stapt u uit voor een korte, maar zeer leuke fietstocht. Over smalle platteland weggetjes baant u een weg langs rijstvelden en ziet u verschillende Javaanse dorpjes. U ziet hoe tofu, tempeh, kroepoek, cassave chips en zelfs bakstenen gemaakt worden. Na het leuke en leerzame fietsavontuur keert u terug naar Yogyakarta en heeft u de middag verder vrij te besteden. Ga bijvoorbeeld naar de Malioboro straat en kijk of u hier alvast inkopen kunt doen voor de familie en vrienden thuis. Malioboro is bekend door heel Indonesië en in deze straat kunt u van alles voor een prikkie kopen!
Dag 5 Yogyakarta - Jombang - Malang
Na een lekker ontbijt wordt u naar het treinstation van Yogyakarta gebracht. Hier gaat u aan boord van de ochtendtrein naar Jombang, waar u in de Executive Class reist. De trein is een leuk vervoersmiddel in Indonesië en biedt veel mogelijkheden om het landschap te observeren. Uw kinderen kijken hun ogen uit!
 
Na aankomst op het treinstation van Jombang wordt u verwelkomd en reist u, met een privéchauffeur, verder naar Malang (circa 3-4 uur rijden). Malang is een koloniale stad, gebouwd door de Nederlanders. In de 18e eeuw was Malang hét centrum van de Javaanse koffieproductie. In Melang kunt u een bezoek brengen aan de Pasar Besar en Pasar Bunga, twee bekende markten in Malang. Bij het alun-alun plein liggen mooie gebouwen en winkels. In het Mata Hari winkelcentrum kunt u goed terecht om souvenirs te kopen. Erg leuk is een bezoek aan het Toko Oen Restaurant, dit oude restaurantje is erg populair, vooral bij Nederlanders. De inrichting is sinds de koloniale periode nauwelijks veranderd. Vroeger kwamen hier de plantage eigenaren bij elkaar om te socializen. Tegenwoordig kunt u er terecht voor een portie bitterballen of een broodje kroket. Stiekem is dit voor de kinderen (en voor u) best smullen! Ook de vogeltjesmarkt en de plaatselijke katholieke kerk kunt u bezoeken. Daarnaast is de stad ook bekend om haar traditionele dansen zoals de Tari Topeng, de Jaran Pegon en de Tari Beskalan.
Dag 6 Malang
In de ochtend vertrekt u met gids en chauffeur naar de gekleurde sloppenwijken van Malang, ook wel ´Rainbow Village´ genoemd. De oude, vervallen huizen en gebouwen zijn (door de deelnemers van een lokaal gemeenschapsproject) in alle kleuren van de regenboog geschilderd. Dit heeft bij de bewoners, ondanks de primitieve omstandigheden, voor wat meer vrolijkheid en kleur in hun leven gezorgd. De inwoners worden voorzien van belangrijke levensbehoeften door de inkomsten van het project.
 
Na dit bezoek bezoekt u de hoogtepunten van Malang. Rondom Jalan Ijen (Ijenstraat) en het Tuguplein is de koloniale sfeer en de architectuur uit het oude Nederlandse verleden nog het meeste aanwezig. Op het Tuguplein bezoekt u het oude koloniale stadhuis. Later op de middag wordt u terug naar uw accommodatie gebracht.
Dag 7 Malang - Gunung Bromo
In de ochtend bezoekt u met het gezin een lokale school in Malang. Uw kinderen kunnen zien en ontdekken hoe het lessysteem in Indonesië werkt. Het eerste wat zal opvallen is dat Indonesische leerlingen allemaal een schooluniform dragen. Wist u dat elke school een ander uniform heeft? U maakt een praatje met de leraren en wie weet is er voor de kinderen tijd om wat te spelen op het schoolplein. Na dit bezoek gaat u verder naar Tumpang, een klein dorpje ten zuiden van de Bromo vulkaan. Het is tijd om van auto te wisselen, want vanaf Tumpang rijdt u per open jeep naar de Bromo vulkaan. Onderweg passeert u veel appel- en groente plantages en u maakt een stop bij de Cuban Pelangi waterval (let op: het is hier helaas niet mogelijk om te zwemmen!). Wees niet getreurd want het aanzicht is indrukwekkend. Als de zon schijnt kunt u een regenboog in de waterval zien! De waterval ligt aan de voet van Mount Semeru, de hoogste vulkaan van Java. Hierna wordt u naar uw accommodatie gebracht, dat op de krater van de Bromo vulkaan uitkijkt. Het lijkt net of u op de maan beland bent! U heeft een vrije avond voordat u (eventueel) de zonsopgang morgen bezoekt.
Dag 8 Bromo - Kalibaru
Optioneel kunt u vandaag genieten van de zonsopkomst bij de Bromo vulkaan (in de vroege ochtend, omstreeks 05:00 uur). Deels per jeep en deels te voet komt u aan bij de top van de vulkaan voor een fantastisch uitzicht. Optioneel kunt u ook op een paard naar boven. Na een welverdiend ontbijt wordt de reis vervolgt over de zuidelijke Raung-route naar kalibaru, een klein onopvallend stadje dat vaak wordt bezocht door reizigers die naar Bali gaan. Het is een heerlijke plek om even bij te komen van alle indrukken tot nu toe en even lekker niks te doen!
 
Noot: bewolking kan de zonsopgang verstoren en een uitzicht over Bromo is niet altijd gegarandeerd.
Dag 9 Kalibaru - Mount Ijen
Kalibaru staat bekend om de vele plantages, zoals koffie, thee, cacao, kruidnagelen, foelie, nootmuskaat, rubber en natuurlijk ook rijst. Na het ontbijt maakt u een korte wandeling (ca. 1,5 uur) over de plantages. ’s Ochtends is het er nog heerlijk koel én het is de mooiste tijd van de dag om foto’s te maken. De omgeving is zeer mooi en typisch voor Java. Kinderen spelen terwijl de ouders op het boerenland aan het werk zijn. Wie weet wordt u uitgenodigd om een kopje koffie te drinken bij iemand thuis! Bij helder weer ziet u Mount Raung over het gebied waken.
 
In de middag wordt u naar Ketapang gebracht, het “base camp” voor de trip naar Mount Ijen (de volgende dag).
Dag 10 Mount Ijen - Pemuteran
Een actieve dag vandaag! U gaat namelijk Mount Ijen belimmen (vanaf Pos Paltuding). Tijdens deze pittige wandeling/trekking passeert u diverse plantages en enkele van de laatst overgebleven regenwouden op Java, met gigantische varens en eeuwenoude bomen. De trekking van ongeveer 2,5 uur zal niet gemakkelijk zijn. Gelukkig hoeft u niet, zoals de lokale mannen dat wel moeten doen, de berg te beklimmen met 100 kg sulfaat op uw rug! Het sulfaat uit de krater wordt onder andere gebuikt om lucifers te maken. Aangekomen bij de top van de vulkaan is het de inspanning meer dan waard. Wat een uitzicht! Het helderblauwe kratermeer valt goed op tegen de witte vulkaanwand en de mannen in de verte die het gele sulfaat uit de vulkaan halen is iets wat u nog niet eerder gezien heeft.
 
Na een tijdje op de top gezeten te hebben daalt u weer af. U wordt naar de haven van Java gebracht vanwaar u per ferryboot naar Bali vaart. De overtocht van ca. 45 minuten naar Bali is zeer de moeite waard en erg populair! De boten varen op en af om alle voetgangers, fietsers, brommers, auto’s, vrachtwagens en bussen naar de overkant te brengen. Bij helder weer kunt u de Merapi vulkaan op het eiland Java zien liggen. Na aankomst op het godeneiland Bali wordt u naar het vissersdorpje Pemuteran gebracht. Het is een popualire badplaats en ook de wijnvelden van de grootste wijnproducent op Bali (Hatten) zijn hier te vinden.
 
Noot: voor jonge kinderen kan de beklimming van Mount Ijen te zwaar zijn. Overleg met uw reisspecialist de mogelijkheden.
Dag 11 Pemuteran
Op 45 minuten varen van Pemuteran ligt het eiland Menjangan waar u perfect kunt duiken en snorkelen. Dit gaat u vandaag doen (samen met een internationale groep)! Het eiland en de omgeven koraalriffen maken deel uit van Bali’s enige nationale park, het Bali Barat National Park. Neem rustig de tijd om rond te dobberen en om de mooie vissen en koraalriffen te bewonderen, plezier gegarandeerd! Aan het einde van de snorkelochtend wordt een simpele picknick lunch geserveerd aan boord van de boot. Hierna wordt u terug naar uw accommodatie gebracht en heeft u de rest van de middag ter vrije besteding.

Noot: de excursie is in een klein internationaal gezelschap.
Dag 12 Pemuteran
Dag ter vrije besteding in Pemuteran. De plaats biedt vooral leuke mogelijkheden
voor natuurliefhebbers. In de nabije omgeving bevindt zich bijvoorbeeld het Bali Barat National Park waar u wandelingen kunt maken. Dit bergachtige park bestaat voornamelijk uit tropisch regenwoud, mangroven, savannes en voor de kust koraalriffen. In het park leven o.a. luipaarden, zwijnen, herten, apen, slangen, schildpadden en reptielen. Daarnaast leven er ongeveer 160 verschillende soorten vogels in het park. In het park zijn er meer dan 200 soorten planten te vinden. Een aantal van deze planten hebben een religieuze en spirituele betekenis, zoals de banyanboom. Naast het strand en het Bali Barat National Park heeft het dorp ook een leuke strip aan cafeetjes en restaurants te bieden. Andere watersporten kunnen ook gedaan worden of u gaat ontspannen bij uw accommodatie.
Dag 13 Pemuteran - Munduk - Ubud
Na het ontbijt wordt u naar de Puri Lumbung cottages in Muduk gebracht, een traditioneel Balinees dorp. Vanaf hier begint u aan een 2 tot 3 uur durende wandeling langs de rivierbedding. Onderweg komt u verschillende kruidentuinen tegen. Weet u niet wat wat is? Vraag uw gids! Uiteindelijk komt het pad uit bij de Red Coral waterval. Hier neemt u een pauze en geniet u van de omgeving alvorens u verder wandelt naar Laangan waterval, Bali’s hoogste waterval. In het regenseizoen kan de waterval vrij wild zijn, maar in het droge seizoen is de waterval rustig en kunt u een verfrissende duik nemen. Vervolgens loopt u (via een ander pad) terug naar het startpunt.
 
Via een prachtige weg rijdt u verder naar Ubud. Onderweg maakt u verschillende stops. Zo stopt u in het hoog gelegen Bedugul. In overleg met uw gids kunt u hier een bezoek brengen aan de lokale groente- en fruitmarkt en ook langs de weg ziet u een tal van aardbeien kraampjes. Hierna ziet u de Pura Ulun Danu tempel die in het Berantan kratermeer ligt. Het water van het Berantan kratermeer meer irrigeert een groot deel van de rijstvelden in het zuiden van Bali.
 
In de namiddag arriveert u in Ubud. Er zijn uitstekende wandel- en fietsmogelijkheden op het platteland rondom Ubud. Ubud en omgeving staat bekend om de rijstvelden, artistieke sfeer en vele winkeltjes, waar allerlei prullaria gekocht kan worden. Ook vindt u hier een zee aan restaurants en cafeetjes en het heilige apenwoud Alas Kedaton. Het bos is gevuld met apen (soms brutaal, soms erg lief), een leuke ervaring voor het gezin.
Dag 14 Ubud
In de ochtend wordt u richting Mount Batur gebracht, de vulkaan op Bali. Net voordat u bij de top aankomt stapt u op de fiets en fietst u over kleine paden weer richting de voet van de berg. De afdaling is gestaag en passeert veel natuurschoon. De gids vertelt u onderweg meer over de flora en fauna van het gebied en er zijn meerdere stops mogelijk om te genieten van het uitzicht en foto’s te maken. Per fiets (of auto) gaat u naar uw lunchlocatie, gelegen tussen de rijstvelden. Na de lunch wordt u terug naar uw accommodatie gebracht en is de middag vrij te besteden. Elke dag van de week is er wel ergens in de omgeving een festival, viering of tentoonstelling. Ook kunt u een bezoek brengen aan Puri Saren (het grootste paleis van Ubud) en een dansvoorstelling bijwonen. Deze voorstellingen vinden in de avond plaats. Avontuurlijke reizigers kunnen onder begeleiding van goed getrainde gidsen van Bali Sobek Rafting gaan raften op de Tegala Waja rivier.
Dag 15 Ubud
U heeft een vrije dag met het gezin om te genieten van de rust en schoonheid in Ubud. Cultuurliefhebbers kunnen genieten van de traditionele schilderkunst in galerijen, het Neka mseum en het Puri Lukisan museum. De omgeving van Ubud bestaat voornamelijk uit regenwoud en rijstvelden. Zeker geen slechte plek dus om een dagje door te brengen! Ook vindt u hier veel Hindoe tempels en heilige grotten zoals de Elephant Cave (Goa Gajah) en Gunung Kawi. Ook zeker een bezoek waard is de Tirta Empul tempel waar veel Balinezen een ritueel bad nemen. ‘s Avonds kunt u in een van de vele restaurantjes dineren waar zowel de lokale als internationale keuken goed vertegenwoordigd zijn.
 
Tip: ga lunchen of een drankje drinken bij het Pomegranate Restaurant (gelegen in de rijstvelden van Subak Sok-Wayahhet, ca. 20 minuten wandelen vanuit het centrum). Dit sfeervolle restaurant heeft biologische lichte maaltijden en zelfgemaakte smoothies op de kaart staan. Met zijn prachtige uitzichten is dit een ideale stop tijdens een wandeling door de rijstvelden.
 
Tip: als u het leuk vindt om de schilderen (op canvas) dan kunnen we een 2 tot 3 uur durende workshop voor u regelen bij een lokale schilder. Tijdens de schilderklas worden er koekjes, cake en drankjes aangeboden. U neemt natuurlijk ook een mooi souvenir mee naar huis! Vraag naar de mogelijkheden.
Dag 16 Ubud - Sanur
Een leuke ochtend waar vooral de kinderen dol op zijn: vliegers maken! In Indonesië wordt het maken van vliegers als een kunst gezien en de locals nemen het maken van mooie en goede vliegers uiterst serieus. Tijdens deze workshop is het allemaal wat losser en leren de kinderen hoe ze een goede vlieger kunnen maken. Hierna wordt het tijd om de vliegers uit te testen! Uw chauffeur en gids zoeken een goede plek uit en samen met uw kinderen (en ook wat kinders uit de omgeving) gaat u de vliegers oplaten. Hoe de wind ook waait, de vliegers zullen de lucht ingaan!
 
In de middag reist u verder naar Sanur en bezoekt u de vleermuizengrot Goa Lawah en de schitterende Tanah Lot tempel. Dit is de meest gefotografeerde tempel van Bali, gelegen op een rots voor de kust. Bij laag water is de tempel te bereiken over een zanddam van zo'n 20 meter. Op het toegankelijke deel is een 'grot' met een magische bron. Alhoewel de tempel in de zee ligt, komt er zoet water uit deze bron. Hoe is dit te verklaren? Na dit bezoek rijdt u in een keer door naar Sanur, de laatste bestemming van uw familiereis.
Dag 17 Sanur
Een vrije dag in Sanur. Sanur ligt aan de oostkust van Zuid-Bali en is iets rustiger dan Kuta Beach maar nog steeds een levendige plaats met volop mogelijkheden voor een heerlijk verblijf aan het strand. De hoofdstad Denpasar ligt vlakbij. Door een koraalrif voor de kust van Sanur is de zee rustiger waardoor de badplaats zeer geschikt is voor families met kinderen. Het strand wordt middels een voetpad gescheiden van de accommodaties. Aan het voetpad liggen diverse cafés, restaurantjes en souvenirwinkeltjes.
 
Tip: neem surflessen in Sanur! Dit is eigenlijk iets wat op uw ‘to-do list’ moet staan. Onder begeleiding van een professionele surfinstructeur leert u eerst hoe u moet peddelen. Hierna gaat u het water in. In het begin zal het een hele opgave zijn om op het surfbord te blijven staan en om zonder kleerscheuren door de branding te komen…… geen paniek! Zolang u goed kunt zwemmen (dit is dus een must) is deze activiteit leuk voor alle leeftijden.
Dag 18 Sanur
Dag ter vrije besteding. Bali is een klein eiland, maar vergis u niet in de reistijden. Plan daarom uw vrije dag zorgvuldig in en bestrijk maximaal één gebied om te bezoeken. Zo kunt u vandaag bijvoorbeeld naar Kintamani gaan en de heilige tempel van Besakih bezoeken. Of u zoekt de drukte en gezelligheid in het zuiden van Bali op met een bezoek aan Kuta en Legian. Er zijn genoeg mogelijkheden om de dag door te komen. Taxi's zijn snel geregeld en het hotel personeel helpt maar al te graag om u een heerlijke dag te bezorgen.
Dag 19 Sanur
Een laatste vrije dag in Sanur. Geniet van het strand, de zee of een ontspannende massage. Vooral voor watersportliefhebbers is Sanur een paradijs. U kunt bijvoorbeeld gaan kanoën, parasailen of windsurfen. Op het strand liggen typische Balinese vissersboten (jukungs) met een driehoekig zeil. Ter plaatse kunt u eenvoudig excursies regelen door het zuidelijk en oostelijk gedeelte van Bali. Een boottochtje door de mangroven is ook erg leuk. Dit is het leefgebied van verschillende soorten krabben, vogels en vissen. Op circa drie uur rijden vanaf Sanur ligt een scheepswrak dat vlak onder de zeespiegel ligt. Rondom het wrak leven verschillende soorten kleurrijke vissen. Hier kunt u prachtig snorkelen.
Dag 20 Sanur - (vliegreis op eigen gelegenheid)
Na het ontbijt in uw accommodatie is het tijd om de koffers te pakken en aanstalten te maken om naar de luchthaven te gaan. Uw chauffeur en gids brengen u voor een laatste keer weg en dan zit uw familiereis met PANGEA Travel in Indonesië er al weer op. U heeft in ieder geval genoeg  gedaan, gezien en meegemaakt om nog lang over na te genieten!
 
Noot: eventueel kan PANGEA Travel ook uw internationale vlucht verzorgen.
bekijk meer

Inclusief / exclusiefinklappen

De volgende zaken zijn inbegrepen en niet inbegrepen in deze reis.

Inbegrepen

 • genoemde transfers en vervoer tijdens excursies per minibus met privéchauffeur
 • treinreis Yogyakarta - Jombang
 • boottransfer Java - Bali
 • alle overnachtingen conform programma
 • maaltijden conform programma
 • alle services zoals genoemd in bovenstaand programma
 • genoemde excursies met bijbehorende entreegelden
 • een lokale gids die u bij diverse bezienswaardigheden op Java en Bali uitleg geeft (Engelssprekend)
 • Borobudur sunrise
 • Candirejo tour
 • Yogyakarta fietstour
 • Kalibaru plantage tour
 • klim Mount Ijen
 • begeleiding door deskundige Engelssprekende gids tijdens genoemde excursies op Bali 
 • Menjangan Island snorkeltour
 • Munduk tour
 • Ubud fietstour
 • Ubud workshop vliegeren
 • uitgebreid informatiepakket met landeninfo, vouchers, e-tickets en hotellijst bij uw reisbescheiden
 • assistentie tijdens uw reis (24 uur per dag bereikbaar)
 • bijdrage SGR:  € 5 per persoon
 • bijdrage Calamiteitenfonds: € 2,50 per boeking (per 9 personen)
 • boekingskosten: € 25 per boeking

Niet inbegrepen

 • internationale vliegreis (eventueel ook via PANGEA Travel te boeken)
 • fooien
 • optionele excursies en entreegelden
 • reis- en annuleringsverzekering
bekijk meer

Prijsinklappen

Prijsindicatie: € 2.250 - € 2.500
De genoemde prijsindicaties van onze familiereizen zijn gebaseerd op 2 volwassenen en 2 kinderen t/m 11 jaar. Prijsindicaties zijn per persoon en kunnen afwijken bij andere gezinssamenstellingen en leeftijden van de kinderen. 

Onze reizen worden geheel op uw wensen afgestemd. De invulling van de reis is hierdoor uniek en specifiek voor uw reisgezelschap. Bovenstaande prijs is per persoon, de exacte prijs is afhankelijk van:
 • aantal reizigers (deze prijsindicatie is o.b.v. 2 volwassenen en 2 kinderen t/m 11 jaar samenreizend)
 • vertrekperiode (prijsindicatie is o.b.v. het laagseizoen)
 • invulling van de reis (u kunt de inhoud van de reis naar wens aanpassen)
 • categorie van accommodaties
We rekenen vrijblijvend de exacte reissom voor u uit. Uiteraard helpen we u graag met advies en met het samenstellen van uw persoonlijke reis, immers wij kennen de bestemming uit eigen ervaring. Klik hier voor onze contactgegevens en de reisspecialisten. Bovenstaande prijs is per persoon in het hoogseizoen. In het laagseizoen is € 1.750 - € 2.000 pp goed mogelijk. bekijk meer

Accommodatiesinklappen

Plataran Borobudur Resort & Spa - Java
Het Plataran Borobudur Resort & Spa is een luxe resort en ligt op steenworp afstand van de Borobudur tempel. Het resort is ruim opgezet met enorme tuinen en veel villa's en bungalows om uiterste privacy te bieden. Er zijn zeven verschillende soorten villa's waar men uit kan kiezen en allen bieden een eigen authentieke sfeer. Sommige types hebben zelfs een privé zwembad. Alle kamers zijn voorzien van luxe faciliteiten. Het personeel is hoog opgeleid en uiterst vriendelijk. 

The Phoenix Hotel Yogyakarta - Java
Het Phoenix Hotel in Jogjakarta wordt gemanaged door het Sofitel. Het hotel is van top tot teen schitterend. De publieke ruimtes zijn schoon en uitnodigend en in het hart van het hotel ligt het zwembad beschut. Goede extra faciliteiten zoals een uitgebreide fitness ruimte en een heuse heritage toer van het gebouw door een speciaal aangestelde gids zijn leuke extraatjes die een verblijf in het Phoenix Hotel speciaal maken. De kamers zijn uiterst gebruiksvriendelijk en van alle faciliteiten voorzien. Vriendleijk personeel, een goede locatie en een top reputatie maken dit allen één van de beste hotels om te verblijven in Jogjakarta. 

Tugu Malang - Java
Onze favoriet in Oost-Java is absoluut Tugu Malang. Dit kleinschalige en romantische Javaanse hotel is uniek. In totaal zijn er slechts 49 luxe kamers met allemaal een andere uitstraling. Er is veel hout bij de inrichting van de kamers gebruikt en het is zeer kleurrijk. Er is een mooie binnenplaats met veel groen en een klein zwembad. Tugu Malang ligt centraal in het centrum van Malang. In het hotel wordt veel kunst tentoongesteld en daardoor heeft het ook wat weg van een museum. U kunt hier een kookles volgens en zo traditioneel Javaanse gerechten leren bereiden. Een bijzondere ervaring tijdens uw rondreis op Java!

Jiwa Jawa Bromo - Java
Wilt u graag een bezoek brengen aan de beroemde Bromo vulkaan en verblijven in een goed hotel? Dan is het Jiwa Jawa Resort (voorheen Java Banana) een goede keuze. Het hotel is schitterend gelegen op zo’n 2000 meter hoogte, net buiten Probolingo. In totaal zijn er 19 comfortabele kamers en er is een restaurant aanwezig. In de Gallery bij het hotel vindt u een selectie foto’s van de mooie omgeving. Probeer tijdens uw verblijf zeker een van de koffiespecialiteiten in Java Banana Café. Zin om actief te zijn? Het hotel verhuurt mountainbikes zodat u de omgeving ook per fiets kunt ontdekken.

Taman Sari Bali Resort & Spa - Bali - Noord
Het Taman Sari Pemuteran is een prettig middenklasse hotel aan de rustige noordkust van Bali. In totaal heeft het resort 30 kamers, verdeeld over diverse categorieën. Met name de Ocean View Cottages en de Turtle of Gecko Suite vinden wij een aanrader. Zowel voor koppels als voor families is dit resort een goede keuze. Er is een zwembad, restaurant en bar in het hotel aanwezig. Vanuit deze locatie kunt u prima snorkelen of duiken bij Menjangan Island, Het Bali Barat National Park bezoeken of dolfijnen gaan spotten bij Lovina. Het noorden van Bali wordt nog niet overspoeld door toeristen en heeft daardoor nog een uniek karakter.

bekijk meer
Vraag vrijblijvend een offerte aan »