Menu

Familiereis Sumatra & West-Maleisië

18-daagse familierondreis door Sumatra (Indonesië) en West-Maleisië. Ontdek samen de natuur en dieren van Sumatra (olifanten, orang-oetans) en bezoek het mysterieuze Tobameer. Beleef vervolgens de levendige stad Kuala Lumpur en de natuur van West-Maleisië, alvorens af te sluiten aan de tropische stranden van Langkawi. Deze familiereis is de ideale afwisseling tussen activiteiten en ontspanning in twee Aziatische landen. U verblijft in middenklasse hotels.

Reisduur: 18 dagen

Medan - Tangkahan - Bukit Lawang - Berastagi - Samosir - Kuala Lumpur - Cameron Highlands - Belum - Penang - Langkawi

Vraag vrijblijvend een offerte aan »

Reisroute: Familiereis Sumatra & West-Maleisië inklappen

Waarom deze reis?inklappen

 • Bezoek aan twee landen in één reis, wat zorgt voor een afwisselend en interessant programma.
 • U reist in de meest geschikte vervoersmiddelen op locatie voor uw gezin; een auto met eigen chauffeur in Indonesië en een huurauto in West-Maleisië.
 • Excursies en entreegelden zijn bij ons inclusief.
 • We selecteren goede middenklasse hotels in familiekamers of kamers met verbindingsdeur, waar het prettig is te verblijven met een gezin.
 • U verblijft vaak meerdere overnachtingen op één bestemming, zodat de reis niet te vermoeiend is voor uw kinderen.
bekijk meer

Dag tot daginklappen

Toba Meer (Sumatra) - Indonesië - foto: pixabay
Dag 1 (Vliegreis op eigen gelegenheid) - Medan
Vandaag start uw reis met PANGEA Travel. Na aankomst op de luchthaven van Medan wordt u verwelkomd door onze lokale vertegenwoordiging. Aansluitend volgt de transfer naar het hotel. De rest van de dag is ter vrije besteding zodat u kunt bijkomen van de vlucht of alvast, op eigen gelegenheid, een eerste indruk van de stad kunt opdoen. Medan is na Jakarta en Surabaya de grootste stad van Indonesië en de hoofdstad van Noord-Sumatra. In de drukke stad liggen een aantal bezienswaardigheden welke u de volgende dag tijdens de stadtour bezoekt. Om alvast een goed beeld te krijgen van de cultuur en geschiedenis op Sumatra kunt u een bezoek brengen aan het Museum of North Sumatra (gesloten op maandag). Tip:'s Avonds is het leuk om te dineren in het Tip Top Restaurant aan Jalan Ahmad Yani. In dit restaurant zijn nog veel invloeden uit de Nederlandse kolonisatie te zien en het eten is van goede kwaliteit. Vanaf de veranda heeft u uitzicht op Kesawan Square.

Noot: eventueel kan PANGEA Travel ook uw internationale vlucht verzorgen.
Dag 2 Medan - Tangkahan
Na het ontbijt staat er een stadstour door Medan op het programma. U ziet hierbij alle belangrijke bezienswaardigheden van de stad waaronder de Majid Raya, de grootste moskee van Sumatra, ontworpen door een Nederlandse architect. Het Istana Maimoon, het voormalige paleis van de sultan van Deli en de grootste Chinese tempel van Indonesië worden ook bezocht. Let u ook op de koloniale gebouwen die in de stad liggen. Vervolgens reist u per auto met privéchauffeur naar Tangkahan. Onderweg worden stops gemaakt in Binjai en Batang Serangan, waardoor u een goede indruk krijgt van het lokale leven. Het verblijf is vanavond in het Mega Inn Guesthouse. Dit eenvoudige en kleinschalige guesthouse is prachtig gelegen in het Gunung Leuser National Park, aan een stromende rivier. Tangkahan wordt nog maar weinig bezocht door toeristen. De voorzieningen zijn hierdoor beperkt, de locatie is echter uniek. Na aankomst is de rest van de dag ter vrije besteding. U kunt eventueel alvast de omgeving verkennen. Wanneer u langs de waterkant loopt, bestaat de kans dat u olifanten in de rivier ziet. Deze nacht valt u in slaap met de geluiden van de jungle om u heen.

Noot: de accommodatie is erg eenvoudig (geen warm water, elektriciteit alleen in de avond), maar de ligging fantastisch, de sfeer gezellig en het eten is erg lekker.
Dag 3 Tangkahan
U bezoekt vandaag een project waarbij de lokale bevolking voor een kleine groep olifanten zorgt. Na het wassen van de dieren maakt u samen met uw gids een trekking door het dichte regenwoud (ca. 1 uur). Vervolgens gaat u tuben. In de binnenband van een autoband maakt u een mooie tocht over de rivier. Met een beetje geluk ziet u apen aan de kant van de rivier zitten. Ook krijgt u de gelegenheid om te zwemmen bij een waterval, heel idyllisch. ’s Middags, bij terugkomst in het dorp, kunt u contact maken met de lokale bevolking. U krijgt een goede indruk van het dagelijks leven in dit gebied. U loopt vervolgens terug naar uw accommodatie.

Noot: we kennen dit project uit eigen ervaring en zijn van mening dat de olifanten hier goed verzorgd en behandeld worden. Wel willen we een rit per olifant afraden en kiezen er daarom voor om alleen het wassen van deze dieren in deze reis op te nemen.
 
Dag 4 Tangkahan - Bukit Lawang
Vanochtend geniet u van u ontbijt en aansluitend wordt u naar Bukit Lawang gebracht. De conditie van de weg is hier erg slecht. Onderweg worden stops gemaakt bij rubber- en palmboomplantages, een lokale school en bij mooie uitzichtpunten. Na aankomst in Bukit Lawang is de rest van de dag ter vrije besteding.
Dag 5 Bukit Lawang
In de ochtend maakt u een wandeling door de jungle van het Gunung Leuser National Park, direct achter uw accommodatie gelegen. U wandelt langs de oevers van de rivier, waarna u per traditionele kano de oversteek maakt naar het Orang Utan Reservaat. Dit reservaat is opgericht om orang-oetans die in gevangenschap hebben gezeten, te leren weer zelfstandig in de natuur te overleven. Inmiddels bestaat dit rehabilitatieprogramma niet meer. Met een ervaren ranger gaat u vervolgens dieper het oerwoud in op zoek naar (wilde) orang-oetans en andere diersoorten. U maakt een trekking van ongeveer drie uur (zes uur of tochten met een overnachting in een tent in de jungle zijn ook mogelijk; de meerprijs is op aanvraag).

Tip: vlakbij Bukit Lawang Cottage vindt u het kindertehuis van Bukit Lawang. Saskia en Sugianto (een Nederlands/Indonesisch echtpaar) hebben hier een tehuis opgezet voor kinderen die hun ouders hebben verloren tijdens een grote overstroming van een aantal jaren geleden. Er is een restaurant aanwezig waar u vanmiddag eventueel kunt gaan lunchen. Saskia maakt samen met de kinderen een heerlijke maaltijd voor u klaar! U bent ook altijd welkom om even in en rond het tehuis te kijken zonder hier iets te eten. Meer informatie vindt u op: www.kindertehuisbukitlawang.com
Dag 6 Bukit Lawang - Berastagi
De reis wordt vervolgd naar Berastagi. Onderweg komt u langs de plaatsjes Sibolangit en Sembahe. Na aankomst in Berastagi staat een bezoek aan het Lhumbini park op het programma, waar een replica van de Shwedagon Pagode te vinden is. Tevens bezoekt u Gundaling Hill en een lokale fruitmarkt. Op deze markt vindt u vooral veel mandarijnen en passievruchten. Berastagi is gelegen op zo'n 1400 meter hoogte en daardoor is het hier kouder. Het is daarom aan te raden om vandaag een trui of jas mee te nemen.
Dag 7 Berastagi - Samosir
De reis gaat vanuit Berastagi verder naar het grootste zoetwatermeer van Zuidoost-Azie, het Tobameer. Het meer, met een oppervlakte van 1700 km2 en een diepte van soms wel 450 meter, is ongeveer 100.000 jaar geleden ontstaan na een vulkaanuitbarsting. In het midden ligt het eiland Samosir dat het centrum is van de Toba Batak. Vanaf de haven bij Parapat vaart u per ferryboot naar dit eiland waar u de komende nachten verblijft op een idyllische plek. U maakt op de route tussen Berastagi en Parapat een stop bij het traditionele Batak Karo dorpje Dokan, de Sipiso-piso waterval en bij een “Rumah Bolon” (Long House). Ook stopt u bij het vroegere paleis van voormalige Batak Simalungun koningen en bij Simarjarunjung, waar u een fantastisch zicht heeft op het Tobameer. Na aankomst in Samosir is de rest van de dag ter vrije besteding.
Dag 8 Samosir
Met uw gids brengt u vandaag een bezoek aan de belangrijkste bezienswaardigheden op het eiland Samosir. Zo ziet u onder andere de originele Toba Batak dorpen Tomok, Ambarita, Pangururan en Simanindo. In sommige dorpjes, waaronder Tomok, zijn nog oude graftombes te bewonderen. In het centrum van Ambarita is nog een oude stenen offerplaats te zien. In Simanindo bezoekt u een lokaal museum. In Pangururan geniet u van het uitzicht op het Tobameer en van Hot Spring wateren. Vandaag ontmoet u de lokale bevolking en maakt u kennis met het dagelijks leven en de lokale cultuur. De huisjes van deze bevolking zijn met prachtig houtsnijwerk versierd. Wie weet wordt u uitgenodigd om deel te nemen aan de traditionele dans!
Dag 9 Samosir - Medan - (vliegreis op eigen gelegenheid) - Kuala Lumpur
U verlaat Samosir en wordt naar de luchthaven van Medan gebracht. Hier neemt u afscheid van de chauffeur en gids en checkt u in voor de vlucht naar Kuala Lumpur (op eigen gelegenheid). Na aankomst wordt u naar het hotel gebracht en is de rest van de dag ter vrije besteding.

Tip: 's avonds is een bezoek aan Petaling Street een aanrader. Hier vindt u vele kraampjes met (namaak) merkkleding, terrassen en eetstalletjes. Deze plek staat bekend om de hoge kwaliteit van het eten dat er verkocht wordt op straat.
Dag 10 Kuala Lumpur
Samen met uw privéchauffeur (tevens uw gids voor vandaag) bezoekt u de hoogtepunten van Kuala Lumpur, de hoofdstad van Maleisië. U ziet hierbij o.a. Istana Negara (het paleis van de koning), de kleurrijke Chinese tempel Thean Hou, het Nationale Monument (gemaakt ter nagedachtenis aan de soldaten die de vrijheidsstrijd naar een onafhankelijk Maleisië niet hebben overleefd), de Nationale Moskee (elke vrijdag komen hier 10.000 moslims samen om te bidden), het oude treinstation (gebouwd in 1911) en de centrale markt waar u voor een prima prijs leuke souvenirs kunt kopen. U heeft een lunch in de 421 meter hoge KL Tower, vanwaar het uitzicht over de stad bijzonder is. De middag is ter vrije besteding.
Dag 11 Kuala Lumpur - Cameron Highlands
Om 09.00 uur wordt de huurauto bij uw hotel afgeleverd. Per huurauto reist u vandaag naar de Cameron Highlands, een rit van ongeveer 3,5 uur (ca. 210 km). Onderweg kunt u eventueel een stop maken bij de Batu Caves, gelegen op ca. een uur rijden van Kuala Lumpur. Deze grottempel is in 1892 ontdekt en wordt sindsdien als actieve Hindoetempel gebruikt. Via een trap met 272 treden bereikt u de hoofdgrot, vanwaar u een prachtig uitzicht heeft. Vervolgens rijdt u verder naar de Cameron Highlands. Het koele berggebied, gelegen op een hoogte variërend van 1500 tot 1800 meter, heeft een aangenaam klimaat.
Dag 12 Cameron Highlands - Belum
Vandaag vervolgt u de reis per huurauto naar Belum. Onderweg kunnen diverse stops gemaakt worden, zoals bijvoorbeeld in Ipoh. Hier vindt u onder andere de Ubudiah Moskee, het Paleis en het Taiping Museum. In Kuala Kangsar staat een van de mooiste moskeeën van Maleisië. Taiping is een interessant historische stadje. Voor de kinderen is een bezoek aan Bukit Merah echter leuker. Hier ligt 'Orang Utan Island'. Het is een klein eiland in het midden van een groot zoetwater meer. U dient een oversteek te maken per boot die ongeveer 10 minuten duurt. Als bezoeker loopt u in een honderd meter lange 'kooitunnel' en kunt u vanuit daar de apen observeren. Daarnaast is er ook nog een waterpark waar verschillende attracties zijn, zoals een golfslagbad, speelbad, wildwaterbanen, bubbelbaden en glijbanen. Na aankomst op Belum is de rest van de dag vrij te besteden.
Dag 13 Belum - Penang
Na het ontbijt staat een boottocht op het Temenggor meer op het programma (op indeling met andere reizigers). Ook bezoekt u een aboriginal nederzetting. Tijdens een wandeling maakt u kans om de Rafflesia bloem te zien, de grootste solitaire bloem op aarde. Deze bloemen hebben soms een diameter van meer dan 100 cm. Een picknick lunch bij de waterval is inbegrepen. Na afloop wordt u terug gebracht naar uw accommodatie. Vervolgens verlaat u Belum en rijdt u in ongeveer 3 uur (170 km) naar het eiland Penang. Penang is middels een brug verbonden met het vasteland. Met een lengte van ongeveer 13,5 km behoort de brug tot één van de langste in Azië. De rest van de dag is ter vrije besteding.
Dag 14 Penang
In de ochtend levert u de huurauto weer in. De rest van de dag is ter vrije besteding op Penang. U kunt bijvoorbeeld het bekende Ferringhi-strand bezoeken, maar wij raden aan nog even te wachten op Langkawi omdat de stranden hier veel mooier zijn. Bezoek bijvoorbeeld de batikfabriek waar u kunt zien hoe een gewoon katoenen stukje stof met de hand wordt omgevormd tot unieke echte batik. Andere bezienswaardigheden zijn de St. George’s Church, de Sri Mariamman Tempel, de Boeddhistische tempel Kek Lok Si en het Penang museum. Een excursie naar Penang Hill is ook erg leuk. Een trein brengt u naar de top van de heuvel vanwaar u een mooi uitzicht heeft.

Tip: we kunnen voor vanochtend een een fietsexcursie regelen. Samen met een deskundige gids bezoekt u naar wens en interesse de bezienswaardigheden in het oude centrum van Georgetown. Voor de kinderen zijn de populaire muurschilderingen heel interessant.
Dag 15 Penang - Langkawi
In de morgen wordt u naar de luchthaven van Penang gebracht, waar u incheckt voor de vlucht naar het schitterende eiland Langkawi. Na aankomst wordt u verwelkomd en naar het hotel gebracht. De komende dagen zijn ter vrije besteding op het schitterende eiland Langkawi. De archipel bestaat uit 99 eilanden waarvan er slecht drie bewoond zijn. U verblijft de komende nachten op het hoofdeiland dat tevens de naam van de archipel heeft. Het eiland is ideaal voor rustzoekers en natuurliefhebbers. Prachtige baaien, kliffen, glooiende heuvels en de tropische begroeiing zorgen voor een prachtig landschap. Op het eiland leven diverse vogel- en vlindersoorten.
Dag 16 Langkawi
Dag ter vrije besteding op Langkawi. Het eiland biedt volop mogelijkheden voor een ontspannen verblijf. U kunt genieten van de zon, zee en het prachtige strand, maar er zijn ook voldoende excursiemogelijkheden. Op Langkawi liggen een aantal grotten die een bezoek waard zijn. Enkele grotten, waaronder Gua Kelewar en Gua Buaya zijn uitsluitend per boot bereikbaar. Vanuit Oriental Village gaat er een kabelbaan over het regenwoud naar de top van een heuvel. Hier liggen twee platforms vanwaar u een prachtig uitzicht heeft over de zee van Andaman. Winkelliefhebbers kunnen terecht in Kuah, de hoofdstad van het eiland. Sinds de regering van Maleisië het eiland een toeristische status heeft gegeven zijn de winkels tax-free. Naast de vele kleine winkels liggen er ook enkele grote winkelcentra in de stad.
Dag 17 Langkawi
Dag ter vrije besteding. Langkawi is ook bekend om de onderwaterwereld en de fantastische duik- en snorkelmogelijkheden. Vooral een excursie naar het bounty-eilandje Pulau Payar, 30 kilometer ten zuiden van Langkawi, biedt goede mogelijkheden. Vanaf de Kuah Jetty is het ongeveer een uur varen naar het Pulau Payar Marine Park, waar u kleurrijke koralen en verschillende soorten vissen kunt waarnemen. Bezoekers kunnen met geluk ook kleine haaitjes voeren. Voor diegene die niet duiken of snorkelen is er een onderwater observatorium.

Noot: indien gewenst kunnen we het strandverblijf nog verlengen (of juist inkorten).
Dag 18 Langkawi - (vliegreis op eigen gelegenheid)
Afhankelijk van uw vlucht hebt u nog vrije tijd op Langkawi. Daarna volgt de transfer naar de luchthaven van Langkawi. Hier eindigt uw reis met PANGEA Travel.

Noot: de hotelkamer staat niet de gehele dag tot uw beschikking. Indien gewenst, kunnen we een dagkamer / late uitcheck verzorgen; de meerprijs is op aanvraag.

Noot: eventueel kan PANGEA Travel ook uw internationale vlucht verzorgen.
bekijk meer

Inclusief / exclusiefinklappen

De volgende zaken zijn inbegrepen en niet inbegrepen in deze reis.

Inbegrepen

  • lokale vliegreis van Penang naar Langkawi
  • genoemde transfers per auto met een Engelssprekende chauffeur
  • genoemde transfers en vervoer tijdens excursies per auto met privéchauffeur
  • ferry overtoch Parapat - Samosir en v.v.
  • autohuur inclusief ongelimiteerde kilometers en verzekering (2.0 cc Toyota Innova of vergelijkbaar) in Maleisië
  • alle overnachtingen conform programma
  • maaltijden conform programma
  • alle services zoals genoemd in bovenstaand programma
  • begeleiding door deskundige Engelssprekende gidsen tijdens de reis op Sumatra
  • een lokale gids die u bij de diverse bezienswaardigheden begeleidt
  • entreegelden voor de genoemde Nationale Parken
  • uitgebreid informatiepakket met landeninfo, vouchers, e-tickets en hotellijst bij uw reisbescheiden
  • assistentie tijdens uw reis (24 uur per dag bereikbaar)
  • bijdrage SGR: € 5 per persoon
  • bijdrage Calamiteitenfonds: € 2,50 per boeking (per 9 personen)
  • boekingskosten: € 25 per boeking

Niet inbegrepen

  • internationale vliegreis (eventueel ook via PANGEA Travel te boeken)
  • vliegreis Medan - Kuala Lumpur
  • bijkomende kosten autohuur (zie bijgevoegd document)
  • optionele excursies en entreegelden
  • vervoer op de dagen en dagdelen ter vrije besteding (zonder excursies)
  • evt. vroege incheck / late uitcheck
  • fooien
  • reis- en annuleringsverzekering
bekijk meer

Prijsinklappen

Prijsindicatie: € 1.500 - € 2.000
De genoemde prijsindicaties van onze familiereizen zijn gebaseerd op 2 volwassenen en 2 kinderen t/m 11 jaar. Prijsindicaties zijn per persoon en kunnen afwijken bij andere gezinssamenstellingen en leeftijden van de kinderen.

Onze reizen worden geheel op uw wensen afgestemd. De invulling van de reis is hierdoor uniek en specifiek voor uw reisgezelschap. Bovenstaande prijs is per persoon, de exacte prijs is afhankelijk van:
 • aantal reizigers (deze prijsindicatie is o.b.v. 2 volwassenen en 2 kinderen t/m 11 jaar samenreizend)
 • vertrekperiode (prijsindicatie is o.b.v. het laagseizoen)
 • invulling van de reis (u kunt de inhoud van de reis naar wens aanpassen)
 • categorie van accommodaties
We rekenen vrijblijvend de exacte reissom voor u uit. Uiteraard helpen we u graag met advies en met het samenstellen van uw persoonlijke reis, immers wij kennen de bestemming uit eigen ervaring. Klik hier voor onze contactgegevens en de reisspecialisten. bekijk meer

Accommodatiesinklappen

Emerald Garden Hotel - Sumatra
Met een ligging in het centrum van Medan, is deze accommodatie een perfecte uitvalsbasis voor een bezoek aan de stad. Op slechts enkele minuten loopafstand vindt u de Kantor Balai Kota, de Kesawan straat en de Merdeka Walk met tientallen eettentjes. De accommodatie beschikt zelf over twee goede restaurants en biedt daarnaast ook de mogelijkheid een duik te nemen in het zwembad of gebruik te maken van de fitnessruimte. Alle 158 recent gerenoveerde kamers bieden een comfortabel verblijf, zodat het u aan niets zal ontbreken.

Mega Inn Guesthouse - Sumatra
Dit kleinschalige guesthouse heeft een geweldige ligging, middenin de natuur bij Gunung Leuser National Park. In totaal zijn er 9 eenvoudige kamers met een bed, toilet en een kraan met teil eronder waar u zich kunt wassen. Hier gaat u dus echt back to basic! Vanaf uw kamer heeft u een prachtig uitzicht over de jungle en Tangkahan rivier. Ondanks de zeer beperkte faciliteiten kunnen we de accommodatie toch van harte aanbevelen vanwege de bijzondere locatie en de prettige informele sfeer. Eigenaar Mega maakt met alle gasten een babbeltje en zijn vrouw kookt de heerlijkste Indonesische maaltijden. Na een verblijf hier krijgt u ongetwijfeld snel heimwee naar deze serene plek.

Ecolodge Bukit Lawang Cottage - Sumatra
Bukit Lawang Ecolodge is een eenvoudige accommodatie. De ligging is prachtig aan de Bohorok rivier. De lodge is alleen te bereiken via een hangbrug. De 34 huisjes zijn geschakeld in een tuin gelegen. U heeft hier na aankomst direct het jungle gevoel te pakken. Met de vele trapjes in de lodge is deze lodge niet geschikt voor mensen die slecht ter been zijn. Het aangeboden menu is eenvoudig maar smaakvol, en het personeel is erg vriendelijk. De kamers zijn voorzien van een buitendouche en een zitje. Bukit Lawang Ecolodge beschikt echter niet over warm water. Vanuit deze accommodatie kunt u eenvoudig een bezoek aan de orang-oetans plannen.

Toledo Inn Hotel - Sumatra
Het Toledo Inn hotel beschikt over ruim 200 kamers. Deze zijn echter over het complex verspreid in kleinere gebouwen. Dit maakt het hotel toch erg sfeervol. Het hotel ligt aan het Tobameer, en de meeste kamers hebben dan ook uitzicht op dit indrukwekkende meer. Het personeel van het Toledo Inn is erg vriendelijk en servicegericht. De kamers zijn eenvoudig, maar comfortabel. Dit hotel raden we af voor mensen die slecht ter been zijn.

The Face Suites - Kuala Lumpur
Dit luxe vijf-sterren hotel is gelegen in de omgeving van de ‘Golden Triangle’ (het winkel, entertainment en commerciële middelpunt) van Kuala Lumpur. Op loopafstand van dit hotel zijn de iconische Petronas Twin Towers gelegen, wat bij de inwijding in 1998 nog het hoogste gebouw ter wereld was. De accommodatie beschikt over diverse kamertypes en de nodige faciliteiten om uw verblijf zo aangenaam mogelijk te maken. Nadat u een drukke dag heeft gehad kunt u ’s avonds heerlijk ontspannen bij het zwembad. Vanaf hier heeft u een prachtig uitzicht op Kuala Lumpur.

Strawberry Park Resort - Cameron Highlands
Als u een goed middenklasse hotel in de Cameron Highlands zoekt dan raden we het Strawberry Park Resort aan. Dit hotel heeft een heeft unieke ligging op een berg tussen de dorpjes Tanah Rata en Brinchang. Het is een grootschalig hotel met in totaal 230 kamers en appartementen. De studio rooms zijn ideaal voor koppels en de Fresno appartments raden we aan voor gezinnen. Hier zijn namelijk twee slaapkamers aanwezig. De kamers zijn groot en comfortabel ingericht. Het hotel beschikt over drie restaurants,een zwembad (binnen) en heeft tevens een sauna. We raden u een aan om een wandeling in de groene omgeving van Strawberry Park Resort te maken.

Belum Rainforest Resort - Belum
Het Belum Rainforest Resort is volgens Pangea Travel de beste accommodatie in de omgeving. Het grootschalige hotel (106 kamers) is bereikbaar per brug. Alle kamers zijn minimalistisch qua design, modern en met gebruik van duurzame materialen ingericht. Het Belum Rainforest Resort probeert in de kamers een connectie met het regenwoud voelbaar te maken, door veel gebruik van bijvoorbeeld bamboe. Dit zorgt voor een ontspannen sfeer en een lichte indeling. De accommodatie is geschikt voor reizigers die een vrij ongerepte jungle willen ervaren, maar daarbij iets luxer willen verblijven. Bij aankomst krijgt u desgewenst een film te zien over het regenwoud, de accommodatie en activiteiten om een goed beeld te krijgen van waar u gaat verblijven. Zoekt u verkoeling, dan biedt de erg mooie infinity pool uitkomst!

Noordin Mews - Penang
Sfeervol en persoonlijk! Twee woorden die Noordin Mews op het lijf geschreven zijn. Dit kleinschalige boutique heritage hotel is gelegen in Georgetown, Penang. De 16 kamers en suites liggen in een u-vorm rondom het zwembad. Samen met de bijbehorende tuin vormt de binnenplaats een oase van rust. De inrichting van de kamers is gebaseerd op het Shanghai uit de jaren ’50, en dat is prachtig tot in de kleinste details doorgevoerd. Het personeel van Noordin Mews is erg vriendelijk en attent. Ze helpen u graag met het uitstippelen van een daguitstapje en hebben leuke tips voor restaurants in de omgeving. Bij het hotel zelf kan ook worden gegeten, maar de kaart is beperkt. De locatie van Noordin Mews is ietwat afgelegen, in een onopvallende straat. Toch bent u in ongeveer een kwartiertje lopen in het centrum van de stad. Tevens gaan er vanaf het nabij gelegen busstation gratis shuttlebussen. U kunt er natuurlijk ook altijd voor kiezen om u te laten vervoeren door een van de vele riksjafietsers.

Berjaya Langkawi Beach & Spa Resort - Langkawi
Het vijfsterren Berjaya Langkawi Beach & Spa Resort is gebouwd in traditionele Maleisische stijl en ligt, deels verscholen in de jungle, aan het zandstrand van Burau Bay. De chalets liggen verscheid over de tropische tuinen en het regenwoud. Erg bijzonder zijn de chalets op palen in het water. Alle chalets zijn ruim en stijlvol ingericht en van alle gemakken voorzien. Zo heeft u onder andere de beschikking over airconditionering, een koelkast, televisie en een kluisje. Vanaf uw privé veranda geniet u van de prachtige tropische omgeving. Na een intensieve dag zoekt u de verkoeling op bij het zwembad of ontspant u in de jacuzzi of de sauna. Volledig tot rust komt u in de spa, waar u keuze heeft uit verschillende massages en lichaamsbehandelingen. Sportievelingen kunnen beach volleyballen, voetballen, tennissen of gebruik maken van de fitnessfaciliteiten. Het luxueuze resort beschikt over vijf eetgelegenheden en drie bars. Het Dayang Café is 24 uur per dag geopend en verzorgt een buffet met Maleisische en internationale gerechten. Het Pahn-Tai restaurant, vanwaar u een prachtig uitzicht op het regenwoud heeft, serveert een uitstekende selectie van Thaise gerechten. Of dineert u liever romantisch op het strand onder een heldere sterrenhemel? Alles is mogelijk bij het Berjaya Langkawi Beach & Spa Resort!

bekijk meer
Vraag vrijblijvend een offerte aan »