Menu

Indonesië

Veelgestelde vragen Indonesië

Hoe zit het met de geldzaken in Indonesië?

De munteenheid in Indonesië is de Indonesische Rupiah (IDR). Het heeft geen zin deze van te voren in Nederland te kopen. De koers is hier hoogst ongunstig. Buitenlandse valuta mag u onbeperkt in- en uitvoeren. Bij aankomst op de luchthaven kunt u meteen pinnen zodat u geen contant geld hoeft mee te nemen om bij aankomst te wisselen. Denk er aan om uw pinpas voor vertrek op werelddekking te zetten. Neemt u liever contant geld mee, dan kunt u dat wisselen bij de bank of bij de receptie van het hotel. Op veel plaatsen kunt u euro's wisselen. De koers is echter slechter dan die van de US Dollar. Veel hotels hebben een wisselbalie (hun koersen zijn gewoonlijk echter onvoordelig). Vrijwel alle grotere plaatsen in Indonesië hebben bankautomaten waar u met uw eigen pinpas contant geld kunt opnemen. Dit is vaak goedkoper dan met een creditcard geld op te nemen. Vrijwel alle hotels en de grotere winkels en restaurants accepteren de bekende internationale creditcards. Zie voor meer details de websites: eurocard & visa.

U kunt met uw creditcard ook in veel plaatsen contant geld opnemen via uw pincode. Dit kan bij de ATM's (Automatic Teller Machine) met het bijbehorende logo van uw creditcard. Bij een bank kunt u ook contant geld opnemen. U dient zich dan echter te kunnen legitimeren met uw paspoort. 

Belangrijk: Overgebleven Rupiah kunt u, mits u een wisselbewijs van de bank kunt tonen, op de luchthaven terug wisselen. U mag maximaal IDR 50.000.000 in- en uitvoeren. Buitenlandse valuta mag u onbeperkt in en uit het land brengen.

De waarde van 100.000 IDR was in juni 2024 ongeveer € 6,19.

terug naar veelgestelde vragen Indonesië