Menu

Indonesië

Veelgestelde vragen Indonesië

Wat kan ik verwachten van het eten in Indonesië?

Vanwege de verschillende culturen zijn zowel de Indonesische als de Chinese keuken overal goed vertegenwoordigd. Voor weinig geld kunt u heerlijk en uitgebreid eten. Ook voor vegetariërs is er voldoende keus. Bij de eetstalletjes (warung) bent u nog veel goedkoper uit, voor ongeveer één euro heeft u al een prima maaltijd met rijst en wat groente, vis of vlees. Gekookte rijst zonder verdere toevoegingen (nasi putih) wordt veel gegeten. Gebakken rijst met groente en vlees of vis heet nasi goreng. Nasi goreng bestaat meestal uit rijst, aangevuld met sajoer (nat groentegerecht), vlees of vis en eieren. Andere bekende gerechten zijn gado-gado (mix van groenten met gebakken ei, pindasaus en kroepoek), soto ayam (kippensoep) en rendang (pittige rundvlees). Varkensvlees vindt u weinig in Indonesië, aangezien het eten hiervan wordt verboden door de islam, de belangrijkste godsdienst in dit land. Wanneer u uw eten niet te pittig van smaak wilt hebben kunt u hierom vragen ('non pedas'). Ook als u niet van de Aziatische keuken houdt kunt u met name in de grotere steden ook zeker terecht in de internationale (keten) restaurants. De bekende fastfoodketens zijn ook in Indonesië, in de grotere steden, te vinden. In de hotels ligt het prijsniveau voor eten en drinken een stuk hoger. Koffie, thee en frisdrank is overal verkrijgbaar. Houdt er rekening mee dat alcohol niet overal wordt geschonken. Dit heeft te maken met het Islamitische geloof. Echter, op plaatsen waar veel toeristen komen is doorgaans alcohol verkrijgbaar. Over het algemeen liggen prijzen op Bali hoger dan de prijzen op de overige eilanden.



terug naar veelgestelde vragen Indonesië