Menu

Indonesië

Reiservaringen Indonesië

Indonesië

PANGEA Travel was een uitmuntende partner voor het organiseren en begeleiden van onze groepsreizen

03/04/2019 - Personeelsvereniging Alliander

De reiscommissie Alliander heeft (samen met PANGEA Travel) in 2018 een drietal groepsreizen naar Indonesië georganiseerd voor haar leden. Het betrof een 23-daagse rondreis waarin we Sumatra, Java en Bali hebben bezocht, waarbij we ons doel was om goede indruk te krijgen van de mooie natuur, de diverse culturen en de rijke geschiedenis die ons land ook met Indonesië verbindt. We hebben in PANGEA Travel een uitmuntende partner gevonden voor het organiseren en begeleiden van onze groepsreizen. Een zeer gevarieerde en uitgebalanceerde reis, ondanks de grote afstanden en het drukke verkeer, met goede en ook heel bijzonder hotels. Een compleet excursieprogramma zorgde ervoor dat we een heel breed palet van indrukken hebben overgehouden aan deze prachtige reis!

Enkele reacties van de reizigers zelf:

  • Mede namens Margriet wil ik jullie bedanken voor de prachtige reis naar Sumatra, Java en Bali. Het zat goed in elkaar en daarvoor onze complimenten voor de compleetheid. Wij gingen met vragen, gebrekkige inzichten etc. Maar zijn volledig aan onze trekken gekomen. Een reis voorbereiden is letten op ieder detail en dat is jullie gelukt.
  • We hebben genoten van onze reis door Indonesië. Het was een zeer complete reis, die zeker aan onze verwachtingen heeft voldaan. We hebben veel mooie dingen gezien en ervaren.
Alliander groepsreis Indonesië (Sumatra-Java-Bali) Alliander groepsreis Indonesië (Sumatra-Java-Bali)
lees meer
Indonesië
familiereis

Wie weet komt er nog eens een gelegenheid om Gili Meno te bezoeken

06/09/2018 - familie Postema

Wij hebben een geweldige reis naar Java en Bali gehad. Veel gezien, gehoord en beleefd. Alles was top geregeld door PANGEA. Loes heeft goed meegedacht, nuttige tips gegeven en de reis tot in de puntjes uitgewerkt.
De vriendelijke chauffeurs op Java hebben veel verteld over het land, de cultuur en gewoonten. De accommodaties waren over het algemeen prima; vooral de kleinschalige vonden we erg mooi.  
Hoogtepunten vonden wij de beklimming van de Ijen vulkaan, snorkelen op Bali (bij Taman Nasional Bali Barat), de zonsopkomst bij de Bromo vulkaan, bezoek aan de Borobudur en Prambanan tempel, raften op Bali en de prachtige rijstvelden. Maar ook de totale ervaring van het land, de vriendelijke mensen, het heerlijke eten en de bijzondere cultuur. Onder meer tijdens de fietstocht in de buurt van Yogyakarta hebben we hier een goed beeld van gekregen. 
Helaas konden we vanwege de aardbevingen op Lombok niet naar Gili Meno. In plaats daarvan hebben we een ander deel van Bali verkend. Wie weet komt er nog eens een gelegenheid om Gili Meno te bezoeken.

Nogmaals veel dank voor alles!

familiereis indonesie ervaring

lees meer
Indonesië

De fietstocht in Yogyakarta was voor ons een van de hoogtepunten op deze reis

02/08/2018 - Gerd, Marc, Chris en Lode

De combinatie van vervoer auto en trein (2x) op Java was een meerwaarde en bracht wat rust& afwisseling.
De fietstocht in Yogyakarta was voor ons een van de hoogtepunten op deze reis. We hadden een heel enthousiaste gids die ons 4 uur ipv 2 meenam. We bezochten een schooltje en konden kennismaken met heel wat kleinschalige producenten in hun thuisomgeving: een weefster, een tofumaakster, een viskwekerij, een mandenvlechter, een sojaboer,...

fietsen - Yogyakarta

indonesie in kleur plantage java

lees meer
Indonesië
rondreis

mountainbike tocht en raften via Sobek, kookklas allemaal aanraders!

03/06/2018 - Mevrouw Senger
Fantastische reis, ALLES heel goed geregeld, genoten van de activiteiten in Ubud (mountainbike tocht en raften via Sobek, kookklas (Papon Bali) allemaal aanraders!
lees meer
Indonesië
rondreis

Sulawesi, een mooi en absoluut niet toeristisch eiland (behalve het stukje Toraja)

01/09/2017 - Judith, Jeroen, Mirjam en Martin

sulawesi p1Sulawesi p2

lees meer
Indonesië

Alles weer tot in de puntjes geregeld.

10/05/2017 - Steve & Angelique

Vanaf de eerste tot en met de laatste dag was alles weer tot in de puntjes geregeld. Zelfs onderweg werden we door onze gids verrast met allerlei lokale lekernijen smiley

We hebben weer genoten!

klantreactie-steve-en-angelique

lees meer
Bekijk meer reiservaringen
Indonesië

Voor het derde jaar hebben we bij Pangea travel geboekt

17/10/2016 - Kevin & Anouk

Voor het derde jaar hebben we afgelopen zomer bij Pangea travel geboekt. Dit keer met bestemming Indonesië. Allereerst werden we na onze boeking verrast met twee heerlijke flessen wijn, omdat we al voor de derde keer een boeking hadden gedaan. Een erg leuke attentie!

Ook deze reis is weer helemaal op onze wensen afgestemd: ondernemend, maar ook tijd voor ontspanning. 

Wij begonnen onze reis in Seminyak, een plaatsje naast Kuta. Seminyak is een stuk rustiger dan Kuta. We waren dan ook heel blij dat Hannah ons dit plekje had geadviseerd. Na Seminyak verbleven we in het mooie Ubud. Hier hebben we een leuke fiettstocht door de rijstvelden geboekt. De sunrise trekking op de Mount Batur vonden wij echt een super gave ervaring! Maar natuurlijk ook de mooie rijstterassen in Tegallalang zijn de moeite waard op te bezoeken.

Verder stond Amed op de planning. Na een kort verblijf zijn we vanuit hier met de boot naar Gili Trawangan gereisd. Een mooi bounty eiland, maar dit zouden we niet meer kiezen. Het was er namelijk heel erg druk en toeristisch. Lombok zelf vonden wij daarom een stuk mooier en zouden we zeker aanraden. Je kunt hier in tegenstelling tot Bali erg goed een scooter huren en de kust verkennen. Wij vlogen vanuit Lombok weer terug naar Bali. De laatste dagen verbleven we in Sanur. Vanuit Sanur zijn we nog een dagje naar Nusa Lembogang geweest. Dit vonden wij ook echt de moeite waard. Je kunt er een scooter huren en hele mooie plekjes bezoeken. 

Wij willen jullie bedanken voor alweer de 3e mooie reis. Wie weet tot ziens?!

collage Bali Lombok

lees meer
Indonesië
huwelijksreis

Wij gaan Pangea Travel zeker aanbevelen als betrouwbare partner

30/08/2016 - Arne en Evy
Dag Ruud,
Ik wilde graag nog even persoonlijk terugkomen op onze huwelijksreis die we ondertussen achter de rug hebben. Allereerst bedankt voor het kaartje en de bloemen, heel attent van jullie om zo mooi rekening te houden met jullie klanten.
Wij hebben verder een prachtige reis achter de rug, er valt geen negatief punt te vinden over de hele lijn.
Bij het vertrek op Schiphol had ons vliegtuig meteen meer dan een uur vertraging wegens een software probleem, waardoor we ook al zeker waren dat we onze aansluiting in Singapore zouden missen. Bij aankomst in Singapore was ons ticket al omgeboekt en konden we meteen instappen in een volgende vlucht naar Denpasar, en zelfs onze bagage was binnen dat half uur ingeladen.Bij aankomst in Denpasar werd ik meteen door Manumadi gecontacteerd, omdat we niet op het afgesproken uur van de landing binnengekomen waren. Ik smste kort dat onze vlucht vertraging had en we stonden de wachten in de aankomsthal. Binnen de 5 minuten stond onze chauffeur terug ter plaatse met het bordje "Honeymoon - Arne Goudeseune - Pangea Travel'.Ondanks de vertraging is dus alles prachtig en aaneensluitend opgelost geweest. De chauffeur die ons vervoerde hebben we bij elke rit terug gezien (heette Okky, kwam uit Java denk ik). Vanwege zijn attentheid, grappige benadering etc hebben we zelf aan Manumadi gevraagd om heb nadien voor elke rit te boeken. Hele leuke en vriendelijke chauffeur, met wie we ook hartelijk hebben kunnen lachen.
De keuzes van resorts die je hebt gemaakt waren top. Je hebt perfect begrepen dat we wel houden van enige luxe, maar toch ook avontuurlijk zijn aangelegd. We hebben kunnen genieten van het toeristische Kuta, waarna we naar het rustige en enigszins authentiek Legian geweest zijn. Nadien hebben we volledig kunnen relaxen en het heel luxueuze Kayon Resort in Ubud. Via Candidasa nog even kunnen uitblazen in Gili Trawangan heeft ons ook zeker met een relaxte noot kunnen doen eindigen. Elk resort was heel goed afgestemd op onze wensen en situatie. Elk hotel en elke gids was op de hoogte van de planning en activiteiten. Ik denk ook dat dit mede komt door een heel goede samenwerking met Manumadi als lokale agent. Schitterend dat jullie zo'n betrouwbare lokale partner hebben.
De reisinformatie en het Pangea-boekje dat je meestuurde is heel goed van pas gekomen. Zo hebben we op de terugvlucht in Singapore gebruik gemaakt van de vouchers, en hebben we ook de tour gedaan. Dit waren zaken die we zonder jullie info zeker over het hoofd hadden gezien. Kijk, het was voor onze best wel een dure reis. Maar ik kan met 300% zekerheid toegeven dat deze huwelijksreis via jullie organisatie zijn geld meer dan waard was. Was het goedkoper geweest als we alles zelf hadden geregeld? Waarschijnlijk had ons dat wel een mooi bedrag bespaard. Maar nu hebben we ons werkelijk op geen enkel moment zorgen moeten maken, alles was tot in de puntjes geregeld. Het gebeurt zelden dat ik enkel positief kan zijn. Natuurlijk zijn er ook dingen in Bali die me iets minder bevielen, maar dit is natuurlijk eigen aan elke reis die je maakt. Wat door jullie kòn geregeld worden, was tot in de kleinste details uitgewerkt.
Mijn excuses voor de lange mail, maar ik wil jouw (en je team) dan ook oprecht bedanken voor de fijne reis die je voor ons hebt geregeld. Tegen onze vrienden die in de toekomst trouwen kunnen wij Pangea Travel zeker aanbevelen als betrouwbare partner voor een schitterende huwelijksreis.Bedankt voor alles ;-)
Met vriendelijke groeten,
Arne Goudeseune en Evy Present
lees meer
Indonesië

Wij kijken terug op een super vakantie!

18/08/2016 - Edwin, Netty en Anouk

Wij willen Pangea Travel enorm bedanken voor de geweldige vakantie die wij hebben gehad. Wij zijn in augustus naar Indonesië geweest. Onze familie komt oorspronkelijk uit Java en het was voor ons de eerste keer dat wij daar zijn geweest.

Wij zijn begonnen in Sumatra. De jungletocht was erg geweldig. Om de orang oetans van zo dichtbij te zien is enorm indrukwekkend. Daarna door naar Java. Daar hebben wij de plekken opgezocht waar de familie heeft gewoond. Natuurlijk ook toeristische plekken bezocht zoals de Borobudur en de Bromo vulkaan.

De laatste week zijn wij in Bali geweest. Daar hebben wij deelgenomen aan een aantal sportieve activiteiten zoals snorkelen en raften.

Wij kijken terug op een super vakantie!

Edwin, Netty en Anouk

 

reiservaring sumatra

lees meer
Indonesië
studiereis

dankvoor de moeite en adviezen

21/07/2016 - Studytour Alembic

Beste Ruud,

Namens de gehele commissie en alle deelnemers en professoren, wil ik u en de rest van Pangea hartelijk danken voor alle moeite en adviezen die u ons hebt gegeven om deze reis onvergetelijk te maken. Op een paar kleine dingetjes na, is de reis uitstekend verlopen. Mede doordat we op Java een gids hadden die Nederlands sprak, wat het contact met de touroperator en de lokale bevolking versoepelde. Nogmaals dank voor al het werk dat door Pangea verzet is.

Groetjes Wouter

studiereis indonesië

lees meer
Indonesië

Lokale gidsen en chauffeurs stonden overal op tijd klaar

12/09/2016 - Wil en Danielle

Organisatie van de reis was perfect. Lokale gidsen en chauffeurs stonden overal op tijd klaar. waar nodig was iedereen telefonisch te bereiken. Dus wij vinden dat Pangea zijn reputatie heeft waargemaakt, en we zullen bij een volgende reis zeker weer contact met Pangea opnemen.

 

Spontaan bezoek aan een school in Zuid Sulawesi

Spinnende vrouw op het eiland Liukang bij Bira

Markt in Rantepao

Snorkelfoto uit Donggala

lees meer
Indonesië

Voor ons is dit extra speciaal, omdat we ons hier verloofd hebben.

05/09/2016 - Caroline & Sytse

We kijken terug op een fantastische vakantie!
We zijn begonnen op Bali waar we de eerste twee dagen de tijd hebben genomen om bij te komen van de vliegreis. Lekker genieten op het strand van het mooie resort in Sanur.

Vervolgens hebben we een 10-daagse rondreis gedaan op Flores met onze super gids Safrin en ook goede chauffeur Ignas. Bij aankomst op Maumere hadden we nog onze twijfels over het resort waar we terecht zouden komen, omdat de omgeving er oud, vervallen en een beetje armoedig uit zag. Maar zodra je de zee kan zien, nadat je langs de receptie bent gelopen van het Sea World Beach Resort kom je op een geweldig mooi plekje uit! Wij zouden dit iedereen aanraden! Voor ons is dit extra speciaal, omdat we ons hier verloofd hebben. Het mooiste plekje waar we deze vakantie gezeten hebben! Kleinschalig, een prachtige ruime kamer, ligbedjes onder de palmbomen, een bootje op het strand en ’s avonds kunnen genieten van de zonsondergang. Voor ons was het plaatje compleet!

De rest van de rondreis op Flores hebben we ook erg genoten, maar zijn de hotels wat minder luxe. Hierbij een aantal hoogtepunten van onze reis:

  1. Riung --> Met een prive boot de hele dag op stap. Een stop bij duizenden vliegende honden. Twee snorkelstops en een heerlijke lunch met 2 gigantische vissen, kip en inktvis op de geïmproviseerde BBQ op het strand met de gidsen en de kapitein, maakte deze dag geweldig! De sfeer was heel de dag super relaxt! En de dag werd in de boot afgesloten met een heerlijke verse kokosnoot!
  2. Labuan Bajo --> Ook deze twee dagen in Labuan Bajo waren erg speciaal. Weer een eigen boot met kapitein en bemanning en onze gids ging ook mee. Een mooie gelegenheid om elkaar nog beter te leren kennen. Op Komodo Island hebben 7 komodovaranen gezien. Een bijzondere ervaring, al hadden we wel het idee dat ze niet allemaal even ‘wild’ meer zijn en dat het toch deels een toeristische ‘attractie’ is geworden. Vervolgens snorkelen bij pink beach. Waar vooral de kleur van het koraal het mooi maakt. Er wordt aan boord heerlijk gekookt (al wordt er niet zo nauw gelet op hygiëne) en brachten we met een biertje en kletsend de avond door en niet te vergeten de ondergaande zon.  De nacht slapend op de boot doorbrengen in een wat simpel en klein bed, maar zeker een bijzondere ervaring. En de volgende morgen wakker worden op een varende boot waarbij we varend de zonsopgang te gemoed gingen. Op Rinca opnieuw 3 komodovaranen gezien en dit keer was het moeilijker om ze te vinden. Daarna nog op 2 plekjes gesnorkeld, waarbij de kapitein ons naar een ‘secret place’ bracht zonder andere toeristen en plek met gigantisch veel vissen. Aan het eind van onze trip werden we naar ons hotel gebracht. Ook dit was een super mooi hotel (Hotel Purisari). Wij waren er maar 1 nacht, maar zeker aan te bevelen om daar langer te blijven.
  3. Om 4.00 uur ’s ochtends vertrekken om naar de Kelimutu vulkaan te gaan. Helaas hadden wij hier wat minder geluk, want door de dichte bewolking kregen we weinig mee van een zonsopgang. Maar als je wel geluk hebt, dan is dit ook een prachtige plek. Gelukkig voor ons gingen de wolken langzaam weg en kregen we het mooie landschap met de drie meren wel nog te zien en kwamen er ook nog wat aapjes hun gezicht laten zien.

Om weer wat bij te komen van deze mooie rondreis hebben we een kleine week op Gili Meno gezeten. Een klein eiland met mooie stranden en heerlijk dat daar gaan auto’s mogen rijden. Wij hebben vooral bij het resort op een ligbedje genoten van het mooie weer, de zee, het zwembad en het lekkere eten. Ook hebben we nog twee duiktrips gedaan bij Gili Wall en Hans Reef. Veel vissen gezien, maar schildpadden zien maakt het net nog specialer. Vanaf het resort konden we ook zo de zee in lopen en snorkelen en hebben we nog meer vissen en schildpadden gezien.

Toen was onze reis bijna afgelopen, maar hebben we nog een tussenstop gemaakt in Dubai. Achteraf gezien zouden we dit niet nog een keer doen. We hadden een beetje het idee dat onze reis er al op zat en dan wil je ook naar huis. Desondanks hebben we ons wel in Dubai vermaakt. De eerste dag hebben we ons vermaakt met het bezoeken van de grote en bijzondere shopping malls, het bekijken van burj Kalifa en bufj al Arab. En de tweede dag zijn we naar het Aquaventure Waterpark geweest met heel toffe glijbanen en hebben de dag afgesloten met een dinercruise.

Bedankt Pangea Travel voor het regelen van deze geweldige reis! Wat hebben wij een geweldige vakantie gehad!

Groetjes Caroline & Sytse

bali flores gili

lees meer
Bekijk meer reiservaringen
Indonesië
rondreis

tot het moment dat wij naar huis gingen was het een genot

11/08/2016 - Jurriaan en Karin

Beste Ruud, 

Ik wil je heel erg bedanken voor de geweldige reis die we hebben gehad. Vanaf het eerste moment dat wij het vliegtuig in stapte tot het moment dat wij naar huis gingen was het een genot. Wij hebben het echt heel lux gehad en alles was tot in de puntjes geregeld, vervoer, verblijf, gidsen enz enz. Wij hebben zo verschrikkelijk veel gezien, Borneo was de mooiste beleving om mee te maken. Zo veel wilde orang oetangs gezien en de gids was heel goed voorbereid, eten was geweldig en de beleving alleen al, voor andere al een aanrader te doen.

Verder was Bali heel mooi, de hotels, tripjes, vervoer, de MANTA’s en alles verder! Wij kunnen niet anders zeggen dat jullie het heel netjes hebben geregeld en dat wij een SUPER reis hebben gehad! Dank hiervoor. 

In de toekomst zullen wij Pangea zeker aan mensen aanraden en als wij weer het plan hebben een reis te maken, dan zal ik als eerste jullie weer benaderen om een mooi reisvoorstel te maken. 

 

Nogmaals bedankt en tot de volgende keer.

 

orang oetang indonesie

lees meer
Indonesië
rondreis

We hebben het gevoel gehad dat we alles hebben gezien wat we wilde zien

11/12/2015 - Quirin en Remco
Hallo Loes,

Onze vakantie was geweldig.
We hadden echt een paar keer geluk gehad wat betreft de kamers.Onze kamers zijn bij een paar hotels geupgrade naar een suite, supergaaf haha

We hebben ons wel een paar keer zorgen gemaakt om de vulkaan op Lombok, maar onze vluchten zijn helemaal goed gegaan.Alles was topgeregeld.
Ook de stops op Java en Bali was helemaal top.
We hebben het gevoel gehad dat we alles hebben gezien wat we wilde zien..

Groeten Quirin en Remco

lees meer
Indonesië
combinatiereis

Geweldige reis!

29/10/2015 - Joris en Leanne
Heel erg bedankt voor de geweldige reis. We hebben werkelijk waar genoten en vonden jullie persoonlijke benadering ontzettend prettig :).
Al met al (ondanks de feedback puntjes) zijn we ontzettend blij met deze positieve ervaring en zullen volgende keer waarschijnlijk weer bij jullie boeken!
lees meer
Indonesië

Bedankt voor het maken van wederom een fantastische reis

18/09/2015 - Fam. Clarijs
Bedankt voor het maken van wederom een fantastische reis. Zoals ik verteld heb, ben ik in 1994 na mijn studie drie maanden gaan reizen in indonesie en thailand. Dat toen indonesie mijn hart gestolen heeft begrijp ik na deze reis wederom goed. We gaan zeker nog een keer!
lees meer
Indonesië
familiereis

De rondreis door Bali en Lombok was een fantastisch ervaring en is wat ons betreft vrijwel vlekkeloos verlopen

18/09/2015 - Fam. Vreeman
We wilden graag een rondreis gaan doen met kinderen (16+13) buiten Europa. Inmiddels hadden we al een boek over Bali gekocht en de hele familie was daar langzaam enthousiast over geworden.Via Google > "reis op maat Azië" kwamen we terecht bij Pangea Travel met de vraag om een rondreis te boeken op Bali en Lombok. Bij ons eerste contact met Pangea (Loes) was nog onduidelijk of ze ook aan onze wens, om af en toe etappes te kunnen fietsen, kon voldoen. Die vraag hadden ze nog niet eerder gehad. Via hun agent ter plekke echter bleek dat dit heel goed mogelijk was. De hele reis is verder telefonisch en per mail afgestemd. Bij het betalen dachten we nog wel van zou Pangea Travel wel echt bestaan want we hadden er vooraf nog nooit van gehoord ;-)

De rondreis door Bali en Lombok was een fantastisch ervaring en is wat ons betreft vrijwel vlekkeloos verlopen, precies waar we op gehoopt hadden.

lees meer
Indonesië
rondreis

Genoten van een heerlijke vakantie

10/12/2014 - Yvonne & Richard

Genoten van een heerlijke vakantie waarbij de opbouw met drie verschillende locaties een hele goede was. Onze wensen zijn op een goede manier vertaald naar opbouw, locaties, accommodaties en verblijfsduur. Nu nog even het tijdsverschil overbruggen :-)

Groeten van Yvonne & Richard

lees meer
Bekijk meer reiservaringen
Indonesië
rondreis

We hebben een hele mooie reis gehad

17/10/2014 - Mia en Fred

We hebben een hele mooie reis gehad. We raden jullie organisatie ook aan bij vrienden en familie. Het belangrijkste vinden wij dat er goed geluisterd wordt naar onze wensen en beperkingen en dat er op die manier een passend programma gemaakt wordt. Ik hoop dat we in de toekomst nog van jullie diensten gebruik zullen kunnen maken!

Met vriendelijke groet, Mia en Fred

lees meer
Indonesië
familiereis

Een groot succes

10/10/2014 - Familie Van Baar

We zijn zeer tevreden over de begeleiding door Pangea. Ruud, bedankt voor je professionele hulp en je snelle reacties op onze vragen. Mede door jullie inzet is onze vakantie een groot succes geworden.

PS we hebben de eerste nieuwe klant al bij jullie aangedragen :) Ga zo door!

Groeten,

Yvonne, Paul, Tom, Eileen en Rolf van Baar

lees meer
Indonesië
huwelijksreis

Bedankt voor alle attenties en aandacht

02/12/2013 - Hans en Ralf

Allereerst willen wij jullie bedanken voor alle attenties en aandacht die we van PANGEA Travel en jullie lokale vertegenwoordiging gedurende de aanloop, de reis en bij thuiskomst hebben gekregen. We hebben een fantastische vakantie gehad in Bali. Putu, onze gids, was zeer vriendelijk en behulpzaam en wist de mooie plekjes goed te vinden. Ook additionele excursies werden goed geregeld en waren prima verzorgd.

Na een uitputtende huwelijksdag en vliegreis was het heerlijk bijkomen in Naya Gawana resort. Vooral het mooie uitzicht op de baai en de zeer vriendelijke bediening in het restaurant waren pluspunten. Vervolgens gingen we door naar het Komenka at Bisma. Dit was niet het hotel dat we in eerste instantie geboekt hadden, maar vanuit het hotel waar we zouden blijven kregen we een gratis upgrade naar dit hotel. Ook de upgrade ging fantastisch. We mochten zelfs naar het andere hotel en als we het niets vonden konden we gewoon weer terug. Alles werd voor ons geregeld. Het was een heerlijk resort met uitmuntende service. Ook het huwelijkstaartje na het ontbijt op de eerste ochtend was subliem. Het hotel is ontzettend mooi van opzet en zeer ruim met een eigen wandelpad en watervallen. Het Sudamala was een klein en intiem resort. Omdat het dicht bij de restaurants van Sanur lag hebben we hier niet veel tijd op het hotel doorgebracht maar zijn we vooral de omgeving gaan verkennen en hebben we heerlijk gegeten in de restaurants van Sanur.Tot slot zijn we naar het Annora geweest in Seminyak. Ook dit was een heerlijk klein en intiem resort. Het zwembad hadden we de meeste tijd door ons alleen. Ook ligt het hotel op loopafstand van het strand. Excursies: super geregeld, gids wist de goede plekken voor foto's.

Uiteraard hebben we ook nog tips voor mensen in Bali:

Excursie:

  • Olifanten park is echt top!!!
  • Sobek raften echt geweldig (wel uit de boot gevallen)

Sanur:
Geweldige Engelse Pub: Cat 'n' Fiddle om te borrelen, zou er niet gaan eten.

Seminyak:
  • SOS restaurant, goed eten (Frans). Daar kun je genieten van een fantastische zonsondergang. Het restaurant / lounge is gelegen op de bovenste verdieping van het hotel waar het bij hoort. (De zonsondergang is beter dan in Jimbaran. Daar viel wat ons betreft het eten tegen. Ook wordt de zonsondergang vanuit je tafel geblokkeerd door andere toeristen.)
  • Pearl, een top frans restaurant
  • Mixwell, gezellige homo kroeg met ook Balinese kroeg gangers

Groetjes,
Hans en Ralf

lees meer
Indonesië
huwelijksreis

Bedankt voor deze prachtige reis.

04/11/2013 - Celine Lonis en Jan Hogendoorn
Ruud, bedankt voor deze prachtige reis. We hebben genoten van alle moois van Java en zijn teruggekomen met prachtige herinneringen. Het programma van de reis was erg divers en overtrof onze verwachtingen. De lokale chauffeur heeft ons het authentieke java laten zien. Daarnaast hebben we mogen overnachten in prachtige hotels, hadden we de beschikking over goed geinformeerde gidsen, en was er ook buiten het originele reisprogramma nog invulling voor onze wensen. Wij gaan zeker nog een keer terug naar Java, deze reis smaakte naar meer. Uiteraard melden wij ons dan weer bij jullie voor een vervolg van deze reis. Het bloemetje op schiphol hebben wij enorm gewaardeerd.
lees meer
Indonesië
rondreis

Ik ben zeer tevreden over Pangea Travel

16/10/2013 - De heer en mevrouw Dieben
Ik ben zeer tevreden over PANGEA Travel. Wij hebben een heerlijke vakantie gehad. Als wij weer eens een mooie reis willen maken, zal ik graag weer gebruik maken van PANGEA. Hartelijk dank voor jullie inzet.
lees meer
Indonesië
rondreis

onze wensen zijn perfect vertaald in een individuele reis

16/09/2013 - Jan Bosveld en Martha Pieterse

PANGEA Travel adviseur Loes, gespecialiseerd in Azië, heeft onze wensen perfect vertaald in een individuele reis naar Java en Bali! Voor ons een eerste kennismaking met Indonesië. Geen moment hebben we ons verveeld! We hebben veel gezien en prachtige ervaringen opgedaan. Alles was uitstekend geregeld en zelfs onderweg was het mogelijk een kleine aanpassing in ons reisschema te doen, een mailtje naar Pangeatravel en het was zo geregeld. Het voelt erg luxe om zo volledig verzorgd te worden door onze chauffeur die bij elk mooi plekje al schuin achterom keek en vroeg: "Fotostop?" De in het programma opgenomen bezienswaardigheden waren voldoende ruim gepland zodat we alle tijd en gelegenheid hadden om ervan te genieten! Maar ook onverwachte stops waren mogelijk en we kregen advies over bijv. een dansvoorstelling ed. Natuurlijk vooral voor de toeristen maar daarom niet minder de moeite waard! Dit betekent dat PANGEA Travel haar tourpartners op locatie zorgvuldig heeft geselecteerd!

Wij bevelen deze reisorganisatie van harte aan!

Groet,.
Jan & Martha

lees meer
Bekijk meer reiservaringen
Indonesië
rondreis

weer een dikke 9!!!

22/08/2013 - Peter en Giny de Wit
Het cijfer voor deze reis.......weer een dikke 9!!! Super! Dank je wel voor weer een fantastische reis.
lees meer
Indonesië
huwelijksreis

Alles was goed geregeld, met oog voor de details.

22/08/2013 - Stijn Vincent en Iris Opdenacker
Alles was goed geregeld, met oog voor de details. Nederlands sprekende gids, betrouwbare chauffeurs, geschenkjes ivm huwelijk. Simpel en duidelijke afhandeling. Voor mij voor het eerst zonder echt in een reisbureau op bezoek te gaan. Ik raad het iedereen aan!
lees meer
Indonesië
rondreis

Nogmaals dank voor de organisatie van de reis!

19/08/2013 - Twan van den Hazelkamp
Beste Ruud, We zijn al weer een tijdje terug van onze fantastische reis naar Sumatra, Java en Bali. Ik wil je namens het hele reisgezelschap bedanken voor de fantastische organisatie van de reis en het prettige contact in aanloop naar de reis. Alle deelnemers waren uiterst tevreden en ze zullen bij een volgende reis zeker informeren of Pangea de betreffende bestemming in haar pakket heeft. We hebben de naam van jullie organisatie al aan verschillende mensen doorgegeven en hopen voor jullie dat er één of meerdere boekingen zullen volgen.Nogmaals dank voor de organisatie van de reis! Met vriendelijke groet, namens het hele reisgezelschap, Twan van den Hazelkamp
lees meer
Indonesië
rondreis

helemaal op onze wensen afgestemd

06/08/2013 - Rob en Ilse

Super reis gehad, die helemaal op onze wensen was afgestemd. Alles was van begin tot eind helemaal verzorgd, zodat je echt vakantie kon houden en kon genieten. Veel variatie gehad, van jungle tot tempels tot strand. Echt een aanrader!

Rob en Ilse

lees meer
Indonesië
huwelijksreis

Een mooie kennismaking met Azië

05/08/2013 - Tim en Martine Clerckx

Beste Floor,Inmiddels zijn we veilig terug thuisgekomen. Bij de aankomst op Schiphol werden we nog verrast met een prachtig boeket bloemen en thuis vonden we jouw kaartje terug. Bedankt!

Graag hadden we jou en PANGEA bedankt voor de schitterende huwelijksreis die we achter de rug hebben. De voorbereiding verliep vlekkeloos en als er tijdens de reis iets niet volledig volgens plan verliep, konden we steeds rekenen op jouw hulp en snelle oplossing. We hebben genoten, zowel van onze citytrip in Singapore de avontuurlijke rondrit op Java en het relaxen in Bali. Het waren eigenlijk drie totaal verschillende reizen in één. Kortom, een mooie kennismaking met Azië.Als we in de toekomst opnieuw een verre reis plannen, zullen we zeker terug beroep doen op jullie expertise. Nogmaals dank!

lees meer
Indonesië

een 'Berrietje' doen

31/07/2013 - familie Schouten
Uitstekende reis met een uitgekiende opbouw: van het arme Sumatra naar het meer welvarende Maleisie en ter afsluiting naar het superdeluxe Singapore. Hotels waren, geheel in Pangea-stijl, in het algemeen bijzonder en op uitstekende locaties. Programma was vol, maar goed. Toch ook ruimte voor eigen invulling. Met de kinderen is al afgesproken om over enige tijd weer een 'Berrietje' te doen. Dat is een compliment.
lees meer
Bekijk meer reiservaringen
Indonesië

organisatie van de reis was erg goed

22/07/2013 - Ralf en Ingrid van Eijk - van der Stok
We hebben een fijne huwelijksreis gehad! De organisatie van de reis was erg goed, waardoor we tijdens de reis er eigenlijk geen omkijken naar hadden.
lees meer
Indonesië
rondreis

Bedankt voor jullie adviezen en goede zorgen en tot de volgende keer

10/07/2013 - Fer en Margriet Verbeek

Wij zijn weer thuis na een heerlijke vakantie op Bali en Gili Trawangan, we hebben GENOTEN! Zeker in Sidemen (zie de foto) een paradijselijk plekje wat wij op aanraden van Loes in ons programma hebben laten opnemen. Het is echt een unieke plek, prachtige kamer, mooi zwembad, lekker eten, vriendelijk personeel en vooral niet te vergeten het waanzinnig mooie uitzicht. We hebben weer een prachtige reis gemaakt georganiseerd door Pangea en het was weer TOP. Bedankt voor jullie adviezen en goede zorgen en tot de volgende keer.

Fer en Margriet Verbeek

lees meer
Indonesië

De reis zelf was in een woord fantastisch!

12/11/2012 - Emmy en Ronald

Op 21 september 2012 zijn wij getrouwd, en dat wilden wij inluiden met een huwelijksreis die we nooit zouden vergeten. Na veel zoeken zijn we bij Pangea Travel beland en hier hebben wij geen moment spijt van gehad!Vanaf het eerste contact is alles soepel en prettig verlopen. Zelfs toen Ruud zelf vakantie had is alles keurig over genomen door een van zijn collega's.


De reis zelf was in een woord fantastisch! We hebben een reis door Bali gemaakt waarbij we 4 hotels hebben aangedaan. Deze hotels waren precies zoals we in gedachten hadden: niet te druk, luxe en gewoon relaxed genieten van de reis. We reisden telkens van het ene naar het andere hotel met een prive chauffeur en een Nederlands sprekende gids. Ook dit is ons uitstekend bevallen. De gids was steeds netjes op tijd aanwezig en wist ons de mooiste plekjes te laten zien. De laatste 4 dagen van onze reis hebben we doorgebracht op Gili Trawanang. Witte stranden, helder blauwe zee, dit was echt een paradijsje. Er was hier geen gemotoriseerd verkeer, al het vervoer gaat met een soort van paardenkar en op de fiets. De mensen zijn hier super relaxed. Eten doe je met je voeten in het zand aan de zee terwijl er live muziek speelt (samen met Jack de ober!) Gili Trawanang was de perfecte plaats om onze reis af te sluiten.


De volgende keer als wij een verre reis willen maken gaan we zeker meteen kijken bij Pangea Travel en we zullen Pangea Travel dan ook zeker bij iedereen aanraden!


Pangea Travel, en met name Ruud, ontzettend bedankt voor deze geweldige huwelijksreis!


Groeten Emmy en Ronald


lees meer
Indonesië

Pangea Travel bedankt voor de super vakantie!!

12/09/2012 - Werner en Lindy
De reis die PANGEA Travel voor ons samengesteld heeft was een super ervaring.Wij hebben hele mooie dingen gezien en veel van Indonesië gezien.Alles was netjes vanuit PANGEA Travel geregeld de hotels waren heel mooi en schoon.In de toekomst zullen wij zeker weer bij PANGEA een verre reis boeken. PANGEA Travel bedankt voor de super vakantie!! GroetjesWerner en Lindy
lees meer
Indonesië

Flores heeft heel veel indruk gemaakt

07/09/2012 - familie Slingerland
Met name Flores heeft heel veel indruk gemaakt. Goed om echt voldoende tijd in te ruimen om in contact te komen met de lokale bevolking (potje voetballen opent alle deuren) en niet over het eiland heen te scheuren. Neem dus echt de tijd, mensen verdienen dat ook, door hun vriendelijkheid en de ongedwongen sfeer is dat ook makkelijk te doen. Goed door Ruud ingeschat want we hebben echt gevoel gehad dat we voldoende ruimte hadden om te stoppen en even te kletsen met kinderen. Hartelijk dank!
lees meer
Indonesië

Alles was perfect geregeld!

08/08/2012 - Fam. Meeuwissen
Allereerst bedankt voor het cadeau; een enorme verrassing dat er gisteren een pakketje van jullie werd bezorgd voor onze 25-jarige trouwdag. Ontzettend leuk ( en lekker ha ha).We hebben het erg naar onze zin gehad en genoten. Jammer dat het alweer voorbij is. Alles was perfect geregeld (hotels, transfers, activiteiten etc.) - dank je wel hiervoor!De natuur is prachtig, mensen zijn vriendelijk. Toen Hennie en ik terug kwamen in onze kamer van onze massage (in Lombok), was er een heerlijk taartje bezorgd (roze in een hartje met opschrift "Happy anniversary Meeuwissen").Bijgaand een aantal foto's.Nogmaals enorm bedankt voor het perfect regelen van onze reis naar Bali.
lees meer
Bekijk meer reiservaringen
Indonesië

Wij zullen mensen PANGEA Travel zeker aanraden.

10/07/2012 - Paul en Elly Jordaan
We hebben een prachtige reis gehad.De organisatie was uitstekend geregeld.Ook de contacten met Pangea vooraf waren zeer goed.Wij zullen mensen PANGEA Travel zeker aanraden.
lees meer
Indonesië

Tot in de puntjes geregeld!

04/07/2012 - Ineke en Boy Bruijn
Samen met Ruud Jansen van Pangea Travel hebben we op een plezierige manier onze rondreis Java - Bali - Lombok uitgewerkt. Door zijn uitstekende voorbereiding en organisatie was de 26-daagse reis zeer geslaagd. Alles was tot in de puntjes geregeld.De door Ruud ingeschakelde plaatselijke tourorganisaties en niet in de laatste plaats de chauffeur op Java en de gidsen en chauffeurs op Bali en Lombok droegen bij aan een aangenaam verblijf.
lees meer
Indonesië

We zullen nog lang nagenieten!

15/12/2011 - Marleen en Joost
Met Pangea hebben we ook dit jaar weer een prachtige reis samengesteld. We begonnen onze rondreis met een paar dagen Brunei. het Dubai van het Oosten. Via een stopover van een midweek in Singapore, vervolgden we onze route naar Java. Op Java hebben we genoten van de hoogtepunten zoals de Borobudur, de Bromo vulkaan en de prachtige plantages nabij Kalibaru. Pangea had, zoals we van hen gewend zijn, de route tot op de puntjes uitgestippeld en we hebben in een aantal prachtige hotels gelogeerd. Met name het hotel Tugu in Malang en de Nederlandse villa Rumah Kitah in Kalibaru zijn een aanrader! We eindigden onze reis met een week op Bali, waar we op eigen houtje het eiland hebben verkend. Zowel de verzorgde begeleiding tijdens reis, de leuke voorbereidingen met Berry en het persoonlijke welkom bij terugkomst waren perfect. We zullen nog lang nagenieten!
lees meer
Indonesië

we hadden een super chauffeur!

08/12/2011 - Annette Schot en Rene Meijer
Beste Berry en collega´s,Hartelijk dank voor de kaart die we bij thuiskomst hebben ontvangen! erg leuk!We hebben een prachtige en heerlijke reis gehad op Java, veel gezien en we hadden een super chauffeur! Alles is prima verlopen, dank jullie wel! Groetjes Annette Schot en Rene Meijer.
lees meer
Indonesië

Reis is ons uitstekend bevallen

17/11/2011 - Ruud & Evelien Veldhuis - Blaauw
Dag Ruud Jansen,Dank voor de welkomstkaart. Ik heb net de evaluatie ingevuld. Laten jullie de gegevens nog even op de site staan. Kan mijn vrouw nalezen of ze het eens is met wat ik geschreven heb.Reis is ons uitstekend bevallen en hoewel ik nooit van Pangeatravel gehoord had, kan ik jullie nu van harte aanbevelen.Dank voor de goede organisatie en de begeleiding tijdens de voorbereidingsfase.Wellicht tot een volgende keer.
lees meer
Indonesië
huwelijksreis

Zowel voor als achteraf was het contact prettig en duidelijk!

18/11/2011 - Paul Jeene & Inge van Empel-Jeene
In het geheel zijn wij zeer tevreden met de organisatie. Zowel vooraf als achteraf was het contact prettig en duidelijk. Wij hebben de service als zeer compleet en attent ervaren. Ook de kaart voor ons huwelijk en de bloemen op Schiphol waren erg aardig. Al met al zijn w erg tevreden en kunnen Pangea iedereen aanraden. Dank voor de prettige samenwerking,
lees meer
Bekijk meer reiservaringen
Indonesië

dank en complimenten, alles klopte!

25/10/2011 - Wilma & Arie van de Geijn, Rien & Mariet Cruysen
Onze drieweekse rondreis door Java was indrukwekkend en onvergetelijk. We hebben zoveel moois gezien, zijn van de “ gebaande” paden afgeweken, zijn in dorpjes en op plekken geweest waar je met ’n groter gezelschap niet komt.Zo veel onverwachte en ontroerende ontmoetingen, ’t land, de bevolking, de gastvrijheid, overweldigend.De laatste week Bali hadden we wel nodig om bij te komen van alle indrukken, het was goed toeven in Lovina en Sanur.Ruud: dank en complimenten, alles klopte!Oktober 2011 Arie – Wilma van de GeijnRien – Mariet Cruysen
lees meer
Indonesië

Dank voor de goede service!

20/10/2011 - Maarten en Adrienn
Beste Berry, Enquete is ingevuld.We hebben erg genoten van de vakantie, was zeer goed verzorgd en het programma mooi uitgebalanceerd.Dank voor de goede service! groeten,Maarten
lees meer
Indonesië

...ook nog een een kaartje van jullie 'uit' Bali.

25/07/2011 - Marijke en Ralf Floris
Beste Ruud,Wat leuk! Net uit het vliegtuig stond er een mevrouw met een prachtige bos bloemen klaar voor ons! Heel erg attent. En toen bij thuiskomst ook nog een kaartje van jullie 'uit' Bali. Al wat al weer een voorbeeld van jullie geweldige service en het altijd klaar staan voor de klant. We hebben erg genoten van onze reis, zeker mede dankzij jullie goede zorgen! Dank! Groet Marijke en Ralf
lees meer
Indonesië

Wat doen jullie dat leuk!!!

12/07/2011 - Lilly Tehubijuluw
Hallo Ruud,We hebben alles binnengekregen. Wat doen jullie dat leuk!!! Zo gezellig als een kadootje ingepakt, in een chique tasje, keurig hoor!.Ik ga dus zelf proberen om online in te checken bij Singapore Airlines. Dat moet toch lukken met de papieren die jullie me toegezonden hebben.Bedankt ook voor de mooie kofferriemen en de kofferlabels…..als onze bagage nou nog niet opvalt!!!!Tot nu toe is onze samenwerking uitermate bevredigend verlopen. Ik hoop dat na onze reis nog te kunnen zeggen, maar ga er eigenlijk van uit dat dat wel goed zit.Hartelijke groet,Lilly Tehubijuluw
lees meer
Indonesië

Wij zijn vol lof over Pangea

15/10/2010 - Fam. Smits en Hendriks
Wij zijn vol lof over Pangea. Het eerste gesprek met Berry thuis aan onze tafel, de verschillende voorstellen die hij daarna deed, de telefonische contacten, die we hadden voor de reis; dat alles gaf ons het gevoel dat wij de enige klanten waren. Als je dat gevoel kunt oproepen, maak je terecht je naam waar, dat je reizen op maat maakt.Een groot compliment van ons alle 4 !Fam Smits en fam Hendriks.
lees meer
Indonesië
rondreis

Uniek in Nederland

11/06/2010 - Django
Beste Berry,Hierbij wil ik graag aangeven dat ik tot nu toe zeer tevreden ben hoe wij door jou en je collega’s ben geholpen. Ik heb veel ervaring met het boeken van reizen zowel zakelijk als privé, maar heb nog niet vaak meegemaakt dat ik zo goed ben voorgelicht en zo goed en eerlijk ben geïnformeerd omtrent vluchten en accommodatie. De flexibiliteit en empathie die jullie ten toon spreiden is naar mijn mening uniek in Nederland. Ik zou zeggen: “Ga zo door”.Ik zal na mijn reis nogmaals bij je terugkomen met mijn ervaringen.Nogmaals bedankt.Django
lees meer
Bekijk meer reiservaringen
Indonesië
rondreis

Het was een onvergetelijke reis

01/06/2010 - Ben en Bertine
Berry,Het was een onvergetelijke reis zie ook enquete.Wij danken jullie hartelijk voor de organisatie. Putra was een geweldige gids in Sumatra een aanrader (Dede een goede chauffeur). Op Java hadden we Addy en dat was een lieve betrouwbare chauffeur/gids.Groeten en fijn weekend Bertine en Ben
lees meer
Indonesië

Onze reis heeft onze verwachtingen ver overtroffen.

30/11/2009 - Arie van de Geijn
Onze reis heeft onze verwachtingen ver overtroffen. Zeker heeft hier de gids die we hadden (Made) in het bijzonder aan meegewerkt. Wij waren op zoek naar historie, cultuur en de lokale bevolking. Dit hebben jullie (Ruud) en zoals al eerder gezegd, Made onze gids, prima aangevoeld.
lees meer
Indonesië

Vakantie in een vakantie

20/04/2009 - Agnes en Remy
Bedankt voor het verzorgen van onze vakantie naar het mooie en groene Bali. Het was heerlijk, mooi en goed hotel direct aan het strand en goede vluchten via Hong Kong. De stopover die we daar hadden was heel leuk, een soort vakantie in een vakantie.Dank je en tot een volgende reis (hopelijk snel).Groetjes Agnes & Remy
lees meer
Indonesië

Nogmaals bedankt en wie weet tot een volgende keer.

02/03/2009 - Roel en Sylvia Harmse
Beste Berry,Onze reis is goed verlopen en we hebben het prima naar ons zin gehad. We willen jullie bedanken voor de perfecte wijze van reageren op onze vragen. We krijgen altijd een snelle reactie van jullie terug. Dit hebben we bij andere reisbureaus wel eens anders ervaren. De verzorging van de reisbescheiden was wederom weer keurig verzorgd. De keuze van de hotels was prima.Nogmaals bedankt en wie weet tot een volgende keer. Met vriendelijke groet,Roel en Sylvia Harmse
lees meer
Indonesië

Fantastische reis

19/08/2008 - Fam. Bijvoet
Beste Juliette,We hebben een fantastische reis gehad! Wij en mijn ouders hebben het heel erg naar onze zin gehad, jullie keuze voor hotels en reisschema was perfect, kortom niks dan complimenten.Hartelijke groet,Caroline Bijvoet
lees meer
Indonesië

Het nivo was al hoog.

10/06/2008 - Richard Holslag
Terug van onze reis naar Indonesië. Pick up met chauffeurs was goed geregeld, in alle plaatsen die we aandeden. Beide lokale gidsen waren uitstekend.Te verbeteren? Ik zou het zo direct niet weten. Het nivo was al hoog. we hebben geen enkele wanklank gedurende deze reis. Bedankt Ruud.Richard Holslag
lees meer
Bekijk meer reiservaringen
Indonesië

dank voor alles en tot ziens!!!!!!

27/10/2006 - Michel en Liesbeth
Wij hebben ontzettend genoten van de geweldige vakantie in Indonesie het was werkelijk fantastisch Jarkarta met de Familie was fantastisch! Het was een fantastische vakantie, nu gaan wij weer sparen voor een volgende vakantie die wij beslist bij jullie zullen boeken onze dank voor alles en tot ziens!!!!!!groetjes Michel en Liesbeth
lees meer