Menu

Indonesië

Reiservaringen Indonesië

Indonesië

Wij hebben een goede reis gehad

31/08/2023 - Inge Maas

Wij hebben een goede reis gehad. Alles was goed georganiseerd en geregeld. De reis voldeed aan onze verwachtingen. Er is vooraf goed aangegeven wat we konden verwachten wat betreft de accommodaties en de reisroute. We zijn onderweg niets tegen gekomen waarvan we andere verwachtingen hadden of wat we niet wisten.

lees meer
Indonesië

Prachtige reis

20/06/2023 - Anoniem

De lange autoritten op Sumatra onderschat. Desondanks een prachtige reis startend in Sumatra door Java en eindigend op Bali in 4 weken. Wel vermoeiend, maar dat is t.g.v. de hoge temperaturen gecombineerd met de hoge luchtvochtigheid. Met name in Noord Sumatra waar het gewoon 100% is.


Bromo zonsopgang prachtig, maar de weg om het te bekijken is lastig. De weg wordt gebruikt als parkeerplaats, zodat men de laatse kilometer moet lopen en in het donker (lamp meenemen) door het struikgewas.

lees meer
Indonesië

De reis was fantastisch!

01/06/2023 - Liesbeth Streppel

De reis was fantastisch! Boven onze verwachtingen. We zijn elke keer verrast en alles klopte.

foto van reiziger in Bali - foto: klantreactie
lees meer
Indonesië

Het was een goed georganiseerde, indrukwekkende, maar zeer intensieve reis .

26/05/2023 - Sabandar

Het was een goed georganiseerde, indrukwekkende, maar zeer intensieve reis .
De door ons gewenste plaatsen hebben we kunnen bezoeken. Mede door de goede begeleiding van de chauffeur/ gids.

klantfoto van accommodatie - foto: klantreactie
lees meer
Indonesië
huwelijksreis

Zeer mooie reis die tot in de puntjes goed verzorgd was!

09/05/2023 - Anouk en Martijn

Zeer mooie reis die tot in de puntjes goed verzorgd was!
Enkel Nusa Penida viel wat tegen. Op zondag is dit eiland standaard al heel druk. Zondag meteen na de ramadan deed hier nog een schep bovenop.
Verder hadden we een geweldige en zorgeloze tijd in Bali.

lees meer
Indonesië
familiereis

Alles was goed geregeld!

09/05/2023 - familie Lalmant

Zeer tevreden over jullie werking, contacten, hulp!
Dit is de tweede reis dat we met jullie boeken en het zal niet de laatste zijn!
dank! Alles was goed geregeld! De reis voldeed geheel aan onze verwachtingen.

lees meer
Bekijk meer reiservaringen
Indonesië

We hebben genoten!

08/05/2023 - Anne-Marie, Thieu en Margret                

We hebben genoten!
Wat een prachtig land en vooral de bevolking die er woont zijn super gastvrij en behulpzaam. We voelden ons vaak VIP.

Foto van klant in Indonesie bij Borobudur. - foto: klantreactie
lees meer
Indonesië

De reis was boven onze verwachtingen.

14/02/2023 - mevr. van Roij en dhr. Tros

Wij hebben enorm genoten van onze reis naar Indonesië. Alles was perfect geregeld. We hebben hele mooie activiteiten gedaan. Die ook echt bij ons paste. Echt een zorgeloze reis heeft Ruud voor ons samengesteld.
De reis was boven onze verwachtingen.
Elke keer dachten we het kan niet beter en dan kom het nog beter en mooier. We keken onze ogen uit.
 

lees meer
Indonesië

Hartelijk dank voor een goed georganiseerde reis!

01/11/2022 - familie Wiedenhof

Mijn broers, zus en ik hebben genoten van onze 3-weekse vakantie op Java en Bali.
De vluchten vanaf Schiphol, op Java en Bali gingen goed. De rolstoelassistentie op alle vliegvelden was goed geregeld, behalve bij terugkomst op Schiphol. 
Het vervoer op Java was goed geregeld. Het was fijn gereden te worden door chauffeurs Idan (in Jakarta) en Aris (in Surabaya). Altijd vriendelijk en op tijd.
De hotels op Java waren ook goed gekozen. Hotel Griya Santrian in Sanur op Bali was ook naar tevredenheid. Helaas was het ontbijt daar heel summier en gericht op de Australische gasten, dus Engels ontbijt. Het fruit was onrijp en het duurde even voordat alles aangevuld werd.
De economie in Indonesië heeft na de pandemie een behoorlijke klap gekregen. In de Malls op Java zijn vele winkels gesloten wat een trieste aanblik gaf. Ook van de Sindhu nachtmarkt in Sanur was weinig over. Gelukkig waren er veel toeristen in Sanur, wat een gezellige drukte gaf.

Tot zover een kort verslag.
Hartelijk dank voor een goed georganiseerde reis!

 

lees meer
Indonesië
familiereis

Heerlijke vakantie Java & Bali

26/10/2022 - Familie Visser

Heerlijke vakantie! Ja. Eigenlijk boven verwachting, we hadden bijvoorbeeld meer problemen met hitte verwacht en niet zulke fantastische karakteristieke luxueuze hotels.

De afhankelijkheid van een auto/taxi was groter dan verwacht , even zelfstandig een wandelingetje door de meeste steden was vaak lastig.

Maar wat een fantastische chauffeur/gids mr Penny hadden wij!

Klantfoto uitzicht op vulkaan Indonesië - foto: klantreactie
lees meer
Indonesië
Maleisië
familiereis

Erg tevreden over de gehele reis

26/10/2022 - Moeder met 3 zonen 16, 18 en 21 jaar

Zorgvuldig georganiseerde reis, het is ons aan niets ontbroken zowel vooraf als tijdens onze reis. Zeer uitgebreide en duidelijke informatie vooraf. Ook de lokale reisorganisatie hield ons goed op de hoogte van wijzigingen en reminders.

We zijn erg tevreden over de gehele reis, heel erg bedankt voor de goede begeleiding!

lees meer
Indonesië
familiereis

Mooie herinneringen gemaakt met ons gezin

08/08/2022 - familie Reijrink

We hebben echt een reis top gehad. Het heeft onze verwachtingen zeker overtroffen ! Mooie herinneringen gemaakt met ons gezin. Alles super goed geregeld !! Chapeau !!!! Ik zou in de toekomst zeker weer een reis regelen bij PANGEA!

lees meer
Bekijk meer reiservaringen
Indonesië

Het was in een woord “SUPER ”!

02/12/2019 - Peggy & Jack en Rose & Peter

Het begon al op het vliegveld in Jakarta waar we werden opgewacht  door  “ Kon ” onze geweldige en alleraardigste privéchauffeur. In een  luxe bus met fantastische zetels en airconditioning bracht hij ons naar ons eerste hotel in Jakarta.

Hier begon Kon al gelijk alles te regelen voor ons. Ook  ging hij ons duidelijk uitleggen hoe het vervolg van onze reis samen met hem zou verlopen, welke excursies in de prijs inbegrepen zaten en welke niet. We waren maar al wat blij met hem, dat hij ons hele verblijf op Java zou vergezellen.

De volgende dag hadden we afgesproken met onze familie in Jakarta. Wat was dit een leuke dag om neven en nichten te zien, die je nog nooit in levende lijve  hebt gezien. Zij hadden dan ook alles uit de kast gehaald om het naar onze zin te maken o.a. een Menadonese rijsttafel. Zwaar viel dan ook het afscheid, maar met de belofte dat we ons ooit ,  hoe dan ook , weer eens zouden terugzien.

De volgende dag kwam Kon ons halen om te beginnen aan  onze reis door Java. Buiten de treinreizen heeft hij met ons 1800 km “ veilig ” rondgereden. En niets was hem teveel om het ons naar onze zin te maken. Van de vuile was verzorgen tot aan  leuke restaurantjes waar hij ons naar toe bracht, hij deed alles voor ons.

Een van de plaatsen die wij bezocht hebben , wat ons het meeste is bijgebleven, was Pangandaran waar wij een excursie kregen van een lokale gids naar de lokale vismarkt en een bezoek aan de kampong brachten  waar nog traditionele ambachten werden bedreven   o.a .het maken van palmsuiker  en waar handmatig bakstenen en  tèmpéh werd gemaakt. Ook hebben we met die lokale gids de Green Canyon bezocht, waar we lekker in het kristalhelder water gezwommen hebben.
 

Wat het meest indruk op ons heeft gemaakt was wel het bezoek aan de Bromo vulkaan. Wat een avontuur, met een 4X4 jeep naar een hoogte van  2700 mtr  gebracht te worden. Het uitzicht en de zonsopkomst was echt indrukwekkend en onvergetelijk. God wat was het hier midden in de nacht  koud en guur, maar zodra de zon op was kwam alweer gauw het heerlijk temperatuurtje wat we  de hele reis al hadden gehad.


Het was de hele reis gemiddeld 30 tot 35 graden, met een uitschieter naar boven van 38 graden toen we de Borobudur beklommen.

Ook de steden Bandung( bezoek theeplantages en aan de White Crater)Yogyakarta  (prachtig winkelcentrum en lekkere restaurantjes) en Malang (vogeltjesmarkt en natuurlijk Toko Oen ) waren de moeite waard om hier een bezoek aan te brengen.

Na het bezoek aan de Bromo vulkaan werden we door Kon naar het vliegveld van Surabaya gebracht alwaar wij de binnenlandse vlucht naar Bali namen. Ook hier viel het afscheid zwaar met onze altijd goedlachse chauffeur. We denken nog steeds met weemoed terug naar onze fantastische tijd met hem en wensten hem dan ook het allerbeste.
 

Na een rustige vlucht met Garuda Airlines landen we op het vliegveld Denpasar van Bali. Ook hier werden we opgewacht  door een privéchauffeur die ons naar het Noorden van Bali, naar Lovina , bracht alwaar wij een heerlijke tijd hebben doorgebracht in het Aneka Lovina resort  met luieren, strandwandelen ,dolfijnen spotten, snorkelen ,scooter huren en lekker eten. Kortom het was hier lekker uitrusten na een drukke en enerverende trip door Java.

De laatste twee dagen zijn we nog verkast naar Sanur, waar we ook een geweldig hotel hadden. Al was het hier wel een stuk drukker met heel veel buitenlandse toeristen o.a. veel Australiërs. Na twee dagen strand kwam dan ook het einde van onze vakantie in zicht en vlogen wij met een schat aan ervaringen en indrukken terug naar Amsterdam.

Hierbij willen wij nogmaals PANGEA Travel en de lokale agent hartelijk bedanken voor een onvergetelijke belevenis die wij dankzij hun mochten meemaken.

klantreactie - rondreis Java en Bali - Indonesië - foto: klantreactie klantreactie - rondreis Java en Bali - Indonesië - foto: klantreactie klantreactie - rondreis Java en Bali - Indonesië - foto: klantreactie klantreactie - rondreis Java en Bali - Indonesië - foto: klantreactie
lees meer
Indonesië

De opbouw van de vakantie was voor ons perfect

13/11/2019 - Erwin en Tamara

We hebben dus echt een geweldige vakantie gehad, veel mooie dingen gezien/ gedaan en lekker uitgerust. De opbouw van de vakantie was voor ons perfect, van wat actiever naar niks doen en van basic naar wat luxer.

Tangkahan:
Super blij mee dat we dit er nog tussen hebben kunnen krijgen door de vluchtwijziging. Accommodatie was goed, zoals beschreven en wat wij gelezen hadden was het niet heel luxe, maar was prima te doen. Kamers en restaurant waren erg mooi, ook heerlijk gegeten. Medewerkers waren zeer gastvrij. Ook een mooie omgeving midden in de jungle , leuk om daar rond te lopen en aapjes te spotten. Olifanten wassen en voeren super leuk. Olifanten zagen er ook goed en verzorgd uit. De verzorgers doen het ook erg leuk!

Bukit Lawang:
Leuke accommodatie tegen de rand van de jungle, eten was prima. Oerang Oetangs spotten was echt helemaal geweldig, super gaaf om mee te maken. Heel veel gezien en ze komen soms echt heel dichtbij. Je hebt niet eens door dat je zo lang door de hitte loopt. Eten was echt heerlijk, heel erg goed verzorgd allemaal. Ook de overnachting in de jungle was een belevenis en alles goed geregeld. Gids was ook echt top, weet veel over de jungle/ flora en founa en je voelt je ook erg veilig. Fietstocht was ook erg leuk, niet heel speciaal maar was leuk om wat beter te zien hoe het dorpje eruit zien. Onze privegids die ons van het vliegveld Medan op had gehaald en er ook weer voor heeft gezorgd dat wij weer op het vliegveld in Medan aankwamen was ook top. Super goed geregeld allemaal, stond echt altijd paraat voor ons. 

Labuan Bajo:
Weer een prima accommodatie, mooi ruime kamers, eindelijke een warme douche, dus iets fijner om tot rust te komen. Hebben daar twee dagen gedoken en een dag lekker niks gedaan. Duiken was erg mooi, veel mooi koraal en veel vissen. Van groot tot klein.

Komodo boottocht:
Wij waren de enige twee gasten, dus hadden een privetour. Was heerlijk om daar lekker op de boot te liggen en rond te kijken, schitterende omgeving met al die eilanden. De boot was ook prima verzorgd, goed te eten en leuke medewerkers. De eilanden die we hebben bezocht en de snorkelplekjes waren ook heel gaaf.
Enige minpunt was dat de eerste dag dat de boottrip begon de kapitein zich verslapen had, hierdoor vertrokken we 1,5 uur later en konden we niet meer een lange tour doen op Rincon.

Seraya Island:
Wat een heerlijke afsluiter van onze reis. Echt een geweldig plekje op een soort van onbewoond eiland.
Super mooie accommodatie met lekker eten, vriendelijke medewerkers, mooi huisrif om te snorkelen.
Enige minpuntje daar was dat de prijzen echt wel hoog zijn in vergelijking met de rest van Indonesië. 

Al met al dus een topvakantie. De transfers van plek naar plek was ook allemaal goed geregeld. Bedankt voor de goede service.

lees meer
Indonesië

Een van de hoogtepunten: het traditionele dorp Tololela!

10/10/2019 - Gert en Marjo

Wij hebben genoten van onze reis naar Flores, Komodo en Lombok. De reis was zeer goed georganiseerd. We zijn zeer tevreden over hoe we overal ontvangen werden  en over de gids en chauffeur. De gids op Flores zou nog meer uit zichzelf kunnen vertellen over de cultuur en manier van leven. De gids heeft er voor gezorgd dat we overal op ons gemak waren. Erg fijn.

Flores is een mooi eiland, geweldig mooie natuur, rijk aan tradities en heel vriendelijke bevolking. De reis door Flores was erg gevarieerd en avontuurlijk. We hebben ons verbaasd over de rijkdom aan groenten, fruit en noten die op het eiland te vinden zijn en over het gevarieerde landschap.

Een van de hoogtepunten was wel het bezoek aan het traditionele dorp Tololela! Wat een belevenis om te ervaren hoe ze met elkaar samenwerken en samenzijn. De mensen waren heel gastvrij. Niet toeristisch, op het moment dat wij er waren waren er 5 toeristen.

De afwisseling in accomodaties was prettig. Uitschieter was wel het Manulalu B&B. Mooie locatie met verrassend mooi uitzicht. Achteraf hadden we hier nog wel een dag willen blijven en bijv Ruteng overgeslagen. Deze plaats voegde niets toe aan onze reis. De wandeling naar Wae Rebo was inderdaad best pittig, met geweldige uitzichten. Een niet te vergeten belevenis. Daarentegen was het verblijf bij de homestay Wae Rebo erg toeristisch. Het contact met de mensen hier was minimaal. Wellicht komt dat doordat er geen maximum aan bezoekers is en er iedere dag in de zomer zo’n 60 man zijn. En we hadden net ons bezoek aan Tololela gehad, waar we heel enthousiast over waren. 

Mbeliling Mountain Ecolodge was ook een mooie accomodatie, net geopend, de mensen deden erg hun best om het ons naar de zin te maken. Wat hier niet geregeld was was de gids om vogels te spotten. Uiteindelijk werd er wel iemand geregeld, maar dit viel erg tegen; aardige meneer met weinig kennis. Dit was eigenlijk het enige minpuntje van onze reis..

Labuan Bajo was ook erg leuk, de boottocht naar Rinca en Komodo heerlijk en hier hebben we veel gesnorkeld. Wat een mooie onderwater wereld! We zijn ergens in een baai neergestreken waar we de nacht hebben doorgebracht op de boot. Bijna onwerkelijk, wat een sterrenhemel! De bootsman zorgde voor de meest heerlijke gerechten. Wat genieten!

Lombok was leuk als afsluiting van de vakantie. De wandeling door de rijstvelden bij Tetebatu was een van de hoogtepunten op Lombok. Schitterend, niet toeristisch en gastvrije mensen. De gids heeft ons veel verteld en laten zien qua cultuur en natuur.

Gili Asahan was geweldig mooi, genieten van uitzichten, strand en onderwaterwereld en een heerlijk resort. Ook hier was alles prima geregeld en verzorgd.

Wij hebben een geweldig mooie, avontuurlijke en relaxte vakantie gehad waarbij de afwisseling qua natuur en cultuur prima was. Bedankt voor de prachtige reis, goede organisatie en verzorgde informatie!

klantreactie - Tololela dorp in Flores, Indonesië - foto: klantreactie klantreactie - Tololela dorp in Flores, Indonesië - foto: klantreactie klantreactie - Tololela dorp in Flores, Indonesië - foto: klantreactie klantreactie - Tololela dorp in Flores, Indonesië - foto: klantreactie
lees meer
Singapore
Indonesië

De service van PANGEA; in een woord geweldig

19/09/2019 - Hans en Jolande

Wij hebben genoten van deze prachtige reis, van begin tot eind was het een ongelooflijk mooie ervaring.

Singapore vonden wij een bijzonder moderne mooie, schone stad die wij lopend hebben doorkruist, zeer de moeite waard.

Daarna Java, prachtig groen eiland, de Borobudur bij zonsopkomst, de Prambanan (wij hebben tevens een diner en aansluitend voorstelling Ramayana ballet bekeken) , maar ook de fietstocht door de rijstvelden, geweldig! Op Java hadden wij een fantastische gids (Ronnie), echt enorm begaan, behulpzaam, vrolijk, boeiende spreker en geïnteresseerd, een topper!

Vervolgens naar Bali, daar waren we tijdens de offerfeesten, de processie, het was megadruk maar leuk om mee te maken. De nodige tempels bezocht, waterpaleizen, ikat weven, mountainbike tocht, het oude gerechtsgebouw, de koffieplantage, Tanah Lot enz. enz. enz., het was allemaal fantastisch, ook van het drukke Ubud (leuke markt) naar het rustige Sidemen was een geweldige combinatie. Bali was prachtig met een goed afwisselend programma.

Ten slotte Flores.. dat was even schrikken toen we geland waren, het dorre droge sobere landschap met de armoedige woningen, de stilte, het was terug in de tijd.. We begonnen op een werkelijk prachtige locatie, strak aan zee, fenomenale zonsondergang, geweldig ligging! Daarna begon de reis van oost naar west. Veel gereden (soms teveel in de auto gezeten), maar daardoor ook enorm veel gezien. Prachtige afwisselende landschappen, iedere keer was het weer spannend waar we de nacht door brachten. We zijn in dorpen geweest, het weven bekeken, snorkelen (fantastisch!), zoveel gezien, de enorme rijstvelden (het webterras rijstveld als hoogtepunt), teveel om op te noemen. Met als hoogtepunt nog 2 dagen op de boot naar Komodo eiland, daar gesnorkeld, gewandeld en we hebben de Komodo varanen gezien, indrukwekkend!

Wat betreft de hotels, lodges enz.
Daar kunnen we kort over zijn, op 1 na allemaal prima, goed tot fantastisch. Er zaten echt enorm mooie locaties bij, met name Manulalu vonden wij uniek, wat een sfeer, de reggaeband die beide avonden op het dakterras speelde, het werkelijk fantastisch mooi en mooi gelegen huisje, wij hebben genoten daar!
Ook Saraswati Borobudur, Atta Mesari Resort en Sea World Club hotel vonden wij ontzettend mooi.
De enige die echt buiten de boot viel was Cafe del Mar in Riung. Sober om niet te zeggen lelijk, kil, kaal, ongezellig. Wij zaten ook net in een hele lelijke hoek, geen uitzicht, we hadden koud water tijdens het douchen, de waterkoker moest je vasthouden om te gebruiken omdat het snoer te kort was. Daarnaast was het rumoerig, blaffende honden, katten, kippen, hanen, omwonenden, zeer gehorig. We waren bijna blij toen het tegen 22.30 uur hard ging regenen waardoor alle beesten zich koest hielden en mensen naar binnen gingen. Pluspunt, het bed was uitstekend, er was een airco (bijzonder, gezien de rest van de inboedel) en het eten was er prima. Het kwam misschien door de sfeer, en wij geven ook onmiddellijk toe dat we verwend zijn, maar hier werden wij niet vrolijk van.

De service van PANGEA; in een woord geweldig. Alles, maar dan ook alles was geregeld, de vluchten, koffers, gidsen en chauffeurs die klaar stonden, nooit hoeven wachten. De reis klopte van A tot Z, wij kunnen iedereen dan ook aanraden om met jullie in zee te gaan, echt top! Complimenten voor jou Daniel, jij hebt uitstekend naar onze wensen geluisterd, het was een prachtige reis om nooit te vergeten.

 - foto: klantreactie - foto: klantreactie - foto: klantreactie - foto: klantreactie
lees meer
Indonesië

Het was (weer) een zeer mooie trip

02/08/2019 - Bert Swinkels

Vluchten             
Alle vluchten waren prima verzorgd. Er was wel eens ’n kleine vertraging. Er was wel eens een baby die allemaal wat spannend vond en dat liet merken. Maar KLM en Garuda hadden het prima voor elkaar. Ach, misschien wordt ik met de jaren wel milder. We klagen met z’n alle in Nederland nogal wat. Vaak luxe problemen waarbij we niet beseffen hoe goed we het wel niet hebben.

Nanan
Na een vlotte vlucht (landing om 07.25 uur) stond Nanan, mijn chauffeur me al enthousiast op te wachten. Nanan is 50 jaar en werkt al sinds 1990 voor de lokale vertegenwoordiger. Een ervaren chauffeur dus en eentje die meer dan goed Nederlands spreekt en verstaat. Dat was een verademing t.o.v. van 2013. Helaas hoorde in van Nanan dat Dodi (mijn reisgenoot van toen) vorig jaar was overleden. Het Engels was overigens voor Nanan ook geen punt. Maar dit was wel luxe. Hij heeft het zich allemaal zelf eigen gemaakt. Heel bijzonder.

Menteng Pulo
We waren wat vroeg en hij stelde voor om naar Menteng Pulo te gaan. Daar was het nu nog niet zó warm en in het hotel was het anders toch maar wachten. Hij speelde direct goed in op de situatie en had helemaal gelijk. Nou ja, niet zo warm…… het was bloedheet en ik had 24 uur weinig of niet geslapen. Dus heel fris was ik niet. Maar het bezoek was weer heel mooi, net als in 2013. Goed te zien dat de 4300 (!) graven zo goed worden bijgehouden. Nederland betaald (Oorlogsgravenstichting) en diverse Indonesiërs hebben er een fulltime baan aan. Dat laatste is een mooi bijkomend voordeel. Dat zij graven van de voormalige koloniale bezetter moeten onderhouden, boeit ze volgens mij helemaal niet. Niet zo min als ze een hekel zouden hebben aan Nederlandse toeristen. Dat is een mooie karaktertrek.

Het hotel (Santika Premiere; hetzelfde als in 2013) was luxe. Er was bij de lunch zelfs de mogelijkheid om brood te nemen. Dat was de vorige keer ook best wel even wennen – 3x daags rijst. Ben er de 2e ochtend toch maar mee begonnen én het is goed te doen. Nanan vertelde me dat de voedselvoorziening in Indonesië wel een probleem gaat worden. Men eet er dus 3x per dag rijst, maar het aantal rijstvelden wordt elk jaar minder. Ook hier bouwt men alles vol. Het is zelfs nodig om rijst in importeren!!

Op de 2e dag zijn we naar de haven geweest. Een rondleiding met een plaatselijke zeer ervaren gids (ook hij sprak redelijk ‘toeristisch’ Nederlands). Na de bezichtiging van enkele bijzondere gebouwen uit de VOC-tijd regelde hij, ogenschijnlijk spontaan, een boottochtje in de haven én een bezoek op de rede aan een schip dat kokosnoten vervoerde. Een te gekke uitvoering van deze ochtend. De middag werd afgesloten in Café Batavia.

Bogor
De volgende dag stond in Bogor Didi te wachten. Met hem had Nanan eerder contact gelegd. Die 2 kenden elkaar. Zo werkt het hier. Elkaar verder helpen. Ook Didi sprak zeer goed Nederlands. Hij liet me de Botanische tuin zien. Met z’n drieën maakten we een 2e afspraak voor de volgende dag. Didi zou me “meenemen” door Bogor. We begonnen met een bezoek aan een lokale markt. Die starten al om 6.00 uur. Daarna een bezoek aan een Wajangpoppen bedrijfje. Hier natuurlijk 2 poppen gekocht. Worden naar Eindhoven verscheept. Over 3-4 maanden te verwachten. Helaas ging het geplande bezoek aan een Batik-fabriekje niet door i.v.m. de vakantie na de Ramadan.

Bandung
Bandung is een mooie stad en wat minder warm dan Jakarta en Bogor. Een rondleiding op een mountainbike met Iky door het rustige (!) gedeelte met veel Nederlandse geschiedenis en oude gebouwen (o.a. de HBS-school) was heel mooi.

Treinreis Bandung - Yogyakarta
De treinreis (nam ‘m ook in 2013) ook blijft indrukwekkend. Precies zoals Karin het op Facebook beschreef.
Het is wel zaak om ‘links’ in de trein te gaan zitten zie Nanan nog bij het vertrek. Aan die zijde is het uitzicht nl. veel mooier. Ik had echter een plaats aan de rechterkant. Aan had de linkerzijde was echter voldoende plek. Omdat er nogal ‘uniformen’ in de trein rondliepen, toch maar even aan de cateringmedewerker gevraagd of ik mocht gaan verzitten. Ze zou het navragen. Een uur later had ik nog niemand gezien. Als brutale Nederlander ben ik gaan verzitten en het nogmaals gevraagd aan een medewerker. Die zou het navragen. Na een half uur kreeg ik het groene licht. Ik mocht op stoel 5A gaan plaats nemen. Bij de eerstvolgende stop kwam een man zeggen dat ik op zijn plek zat….. Ik ging een stoel naar achteren.

Borobudur
Gekozen om niet héél vroeg naar de Borobudur te gaan om de zonsopgang mee te maken. Mijn beslissing bleek helaas juist – het was bewolkt. De uitleg van de gids was dit keer in het Engels. Zijn verhaal was beter opgebouwd dan dat van zijn collega 6 jaar geleden. Hij beschreef in 1e instantie de grote lijnen om dan ter plekke gedetailleerd verder te gaan. Ik begrijp het verhaal erachter nu veel beter. Rondom de Borobudur is het nu beter georganiseerd dan in 2013. Er is een soort park verschenen. Het is veel schoner dan voorheen en het ziet er dus allemaal veel beter uit. Wel moesten diverse bewoners hun woning hiervoor verlaten en zijn elders gehuisvest.

Yogyakarta
Dezelfde dag nog de Witte Krater en de Prambanan bezocht. Voor mij was de Witte Krater nieuw. Nanan verzorgde hier zelf de rondleiding. Er waren heel weinig Westerse toeristen. Dat maakt mij op zich altijd wel weer blij. Ingesmeerd met hete (soms bijna kokende) modder nam ik uiteindelijk diverse koeler wordende baden. De talrijke aanwezige Indonesiërs vonden het prachtig. Een grote Belanda met een witte huid die hun traditie na-aapt. Heb talrijke keren met hun op de foto gestaan. Dat is ook een dingetje. Ik werd regelmatig ‘op de foto gevraagd’ alsof Brad Pitt was overgekomen. Dat doet deze 59-jarige toch goed. Nanan hielp me snel uit de droom. Ik ben een kop groter en ‘heel wit’ t.o.v. de Indonesiërs en dat willen ze toch vast leggen. Het valt me wel op dat IEDEREEN een mobiele telefoon heeft en bijna alle volwassenen een brommer. Die zijn overigens bijna net zo duur als in Nederland. Sparen duurt te lang en daarom sluit iedereen een dure lening met hoge rente af. De banken zijn er goed mee. Dat zie je ook wel aan hun gebouwen in het centrum van Jakarta.

Net als bij de Borobudur is het rondom de Prambanan beter gesteld dan toen ik er de vorige keer was. Ook hier is een soort van park bij de ingang ontstaan. De gids ‘klaagde’ wel een beetje dat al het geld van UNESCO naar de Borobudur ging, maar dat er ook hier nog veel nodig is.

Fietsen
Op de fiets met Towil was een hoogtepunt op deze reis. Wat het meeste opviel is dat hij er ECHT plezier in heeft om toeristen iets van zijn dorp te laten zien. Volgens mij zou hij het ook gratis doen.
Bij andere bezoeken aan fabriekjes en werkplaatsen is dat wel anders. Je krijgt een rondleiding die steevast eindigt met het ‘verzoek’ om iets te kopen. De verplichting druipt er een beetje vanaf. Dat vindt ik jammer, maar ik begrijp het aan de andere kant ook volkomen. Uiteindelijk is alles commercie, ook hier. Maar Towil is echt ‘heel puur’ en lacht continue. Tip: zorg dat je als ‘grote Nederlander’ ook een grote fiets neemt. Een paar uur op een kleine fiets door de hitte trappen maakt het er niet makkelijker op. Het bedrijfje doet het na 10 jaar goed. Zo goed dat Towil al diverse medewerkers in dienst heeft. Op mijn tochtje sloot een medewerkster in opleiding aan.

Malang
Na ruim 7 uur rijden kwamen we de volgende dag in Malang aan. Zo lange reis is voor mij geen straf. Je kijkt nl. je ogen de hele tijd uit. Soms sta je lange tijd stil omdat het heel erg druk is. Er is in feite één weg die van Yogyakarta via Malang naar Soerabaya gaat. Die weg gaat door elke stad en elk dorp. Omdat het lijkt of iedereen continue op weg is, is het erg druk. In Nederland worden de laatste 30-40 jaar ringwegen aangelegd, zodat het doorgaande verkeer zich niet door de kern hoeft te wringen. DIE beslissing wordt hier niet genomen. Nanan gaf duidelijkheid . Het verkeer is misschien een heel groot probleem, maar de omleidingen zouden een nog groter probleem geven. Omdat velen (soms denk ik alle) Javanen een eigen bedrijfje of winkeltje hebben zou een omleiding klant wegnemen. En dat gaat de overheid dus niet doen. Ik begrijp dat volkomen. Men denkt continu aan ‘de kleine man’ en niet aan de snelheid van ‘het proces’. Toch bijzonder. Er komen overigens wel steeds meer tolwegen. De prijzen zijn echter heel hoog, maar het verkort de reistijd soms wel met 50%!

Bhakti Luhur
De volgende dag een bezoek gebracht aan Bhakti Luhur. Hierbij Erica toch gezien. Weliswaar was het vakantie na de Ramandan, maar Erica was gewoon “thuis”. Goed om uiteindelijk een keertje te ontmoeten. Emotioneel! De nood is en blijft echter groot. En daarom ter plekke besloten om ook via Agnes, een 5-jarig meisje uit Flores, de organisatie verder financieel wat te ondersteunen. Loes, ik zou nog veel meer kunnen schrijven over mijn bezoek van ruim 2 uur, maar uit privacyoverwegingen doe ik dat maar niet…. Nanan was hier nog nooit geweest en was zichtbaar aangedaan. Hij heeft het idee opgepakt om, als de mogelijkheid zich voordoet, met andere toeristen ook Bhakti Luhur te bezoeken.

Bromo
Bezoek aan de Bromo was net als in 2013 WEER heel mooi. Soms kan ik de 2e keer meer genieten dan de 1e keer. Hier dus ook. De rit met de jeep (het lijkt wel of daar meer jeeps zijn dan het hele Nederlandse leger op de mat kan brengen), een stukje op de rug van een paard en dan het laatste stuk op de trap is toch een hele belevenis.

Soerabaya
Soerabaya is niet echt een toeristische stad, maar Nanan wist toch me diverse attracties voor te schotelen. Het hotel was overigens heel luxe. Mooie afsluiting van het Indonesische deel van mijn vakantie.

Hotels
De hotels waren stuk voor stuk prima. Voor sommige was het voor mij een herhaling (Santika Jakarta, Savoy Homann in Bandung, Puri Arthi in Yogyakarta) en sommige waren nieuw (the Mira in Bogor, Saraswati bij de Borobudur, Santika Malang en Singgassana in Surabaya). Bijzondere vermelding voor Saraswati. Een lekker klein & rustig hotel aan de voet van de Borobudur. Daar kun je in 10 minuten te voet naar toe wandelen.

Singapore
Hoewel op slechts 2 uur vliegen van Surabaya is het een wereld van verschil met Java. Een Aziatische cultuurshock. Naast de Westers prijzen (dat is meteen wel wennen) viel de gastvrijheid op. Nou ja, die was een stuk minder dan op Java. Met terugwerkende kracht nog meer respect gekregen voor de Javanen en hoe gastvrij zij zijn.

Ramadan
We hadden de reis mooi gepland na de Ramadan. Geen rekening gehouden met het feit dat de meeste scholen aansluitend nog vakantie hadden (tot 24 juni). Daarom was het overal wat drukker en waren er ook gelegenheden gesloten. Voor mij overigens geen enkel probleem.

Loes, het was weer een mooie trip. Zeer zeker dankzij jouw inbreng. Wil jij namens mij ook de complimenten overbrengen naar de lokale agent en zeer zeker na Nanan? Met hem afgesproken dat we de volgende keer (over 3-4 jaar) weer gezamenlijk gaan optrekken en dat we dan ook een voetbalwedstrijd gaan bezoeken……..

lees meer
Indonesië

PANGEA Travel was een uitmuntende partner voor het organiseren en begeleiden van onze groepsreizen

03/04/2019 - Personeelsvereniging Alliander

De reiscommissie Alliander heeft (samen met PANGEA Travel) in 2018 een drietal groepsreizen naar Indonesië georganiseerd voor haar leden. Het betrof een 23-daagse rondreis waarin we Sumatra, Java en Bali hebben bezocht, waarbij we ons doel was om goede indruk te krijgen van de mooie natuur, de diverse culturen en de rijke geschiedenis die ons land ook met Indonesië verbindt. We hebben in PANGEA Travel een uitmuntende partner gevonden voor het organiseren en begeleiden van onze groepsreizen. Een zeer gevarieerde en uitgebalanceerde reis, ondanks de grote afstanden en het drukke verkeer, met goede en ook heel bijzonder hotels. Een compleet excursieprogramma zorgde ervoor dat we een heel breed palet van indrukken hebben overgehouden aan deze prachtige reis!

Enkele reacties van de reizigers zelf:

 • Mede namens Margriet wil ik jullie bedanken voor de prachtige reis naar Sumatra, Java en Bali. Het zat goed in elkaar en daarvoor onze complimenten voor de compleetheid. Wij gingen met vragen, gebrekkige inzichten etc. Maar zijn volledig aan onze trekken gekomen. Een reis voorbereiden is letten op ieder detail en dat is jullie gelukt.
 • We hebben genoten van onze reis door Indonesië. Het was een zeer complete reis, die zeker aan onze verwachtingen heeft voldaan. We hebben veel mooie dingen gezien en ervaren.
Alliander groepsreis Indonesië (Sumatra-Java-Bali) Alliander groepsreis Indonesië (Sumatra-Java-Bali)
lees meer
Bekijk meer reiservaringen
Indonesië
familiereis

Wie weet komt er nog eens een gelegenheid om Gili Meno te bezoeken

06/09/2018 - familie Postema

Wij hebben een geweldige reis naar Java en Bali gehad. Veel gezien, gehoord en beleefd. Alles was top geregeld door PANGEA. Loes heeft goed meegedacht, nuttige tips gegeven en de reis tot in de puntjes uitgewerkt.
De vriendelijke chauffeurs op Java hebben veel verteld over het land, de cultuur en gewoonten. De accommodaties waren over het algemeen prima; vooral de kleinschalige vonden we erg mooi.  
Hoogtepunten vonden wij de beklimming van de Ijen vulkaan, snorkelen op Bali (bij Taman Nasional Bali Barat), de zonsopkomst bij de Bromo vulkaan, bezoek aan de Borobudur en Prambanan tempel, raften op Bali en de prachtige rijstvelden. Maar ook de totale ervaring van het land, de vriendelijke mensen, het heerlijke eten en de bijzondere cultuur. Onder meer tijdens de fietstocht in de buurt van Yogyakarta hebben we hier een goed beeld van gekregen. 
Helaas konden we vanwege de aardbevingen op Lombok niet naar Gili Meno. In plaats daarvan hebben we een ander deel van Bali verkend. Wie weet komt er nog eens een gelegenheid om Gili Meno te bezoeken.

Nogmaals veel dank voor alles!

familiereis indonesie ervaring

lees meer
Indonesië

De fietstocht in Yogyakarta was voor ons een van de hoogtepunten op deze reis

02/08/2018 - Gerd, Marc, Chris en Lode

De combinatie van vervoer auto en trein (2x) op Java was een meerwaarde en bracht wat rust& afwisseling.
De fietstocht in Yogyakarta was voor ons een van de hoogtepunten op deze reis. We hadden een heel enthousiaste gids die ons 4 uur ipv 2 meenam. We bezochten een schooltje en konden kennismaken met heel wat kleinschalige producenten in hun thuisomgeving: een weefster, een tofumaakster, een viskwekerij, een mandenvlechter, een sojaboer,...

fietsen - Yogyakarta

indonesie in kleur plantage java

lees meer
Indonesië
rondreis

mountainbike tocht en raften via Sobek, kookklas allemaal aanraders!

03/06/2018 - Mevrouw Senger
Fantastische reis, ALLES heel goed geregeld, genoten van de activiteiten in Ubud (mountainbike tocht en raften via Sobek, kookklas (Papon Bali) allemaal aanraders!
lees meer
Indonesië
rondreis

Sulawesi, een mooi en absoluut niet toeristisch eiland (behalve het stukje Toraja)

01/09/2017 - Judith, Jeroen, Mirjam en Martin

sulawesi p1Sulawesi p2

lees meer
Indonesië

Alles weer tot in de puntjes geregeld.

10/05/2017 - Steve & Angelique

Vanaf de eerste tot en met de laatste dag was alles weer tot in de puntjes geregeld. Zelfs onderweg werden we door onze gids verrast met allerlei lokale lekernijen smiley

We hebben weer genoten!

klantreactie-steve-en-angelique

lees meer
Indonesië

Voor het derde jaar hebben we bij Pangea travel geboekt

17/10/2016 - Kevin & Anouk

Voor het derde jaar hebben we afgelopen zomer bij Pangea travel geboekt. Dit keer met bestemming Indonesië. Allereerst werden we na onze boeking verrast met twee heerlijke flessen wijn, omdat we al voor de derde keer een boeking hadden gedaan. Een erg leuke attentie!

Ook deze reis is weer helemaal op onze wensen afgestemd: ondernemend, maar ook tijd voor ontspanning. 

Wij begonnen onze reis in Seminyak, een plaatsje naast Kuta. Seminyak is een stuk rustiger dan Kuta. We waren dan ook heel blij dat Hannah ons dit plekje had geadviseerd. Na Seminyak verbleven we in het mooie Ubud. Hier hebben we een leuke fiettstocht door de rijstvelden geboekt. De sunrise trekking op de Mount Batur vonden wij echt een super gave ervaring! Maar natuurlijk ook de mooie rijstterassen in Tegallalang zijn de moeite waard op te bezoeken.

Verder stond Amed op de planning. Na een kort verblijf zijn we vanuit hier met de boot naar Gili Trawangan gereisd. Een mooi bounty eiland, maar dit zouden we niet meer kiezen. Het was er namelijk heel erg druk en toeristisch. Lombok zelf vonden wij daarom een stuk mooier en zouden we zeker aanraden. Je kunt hier in tegenstelling tot Bali erg goed een scooter huren en de kust verkennen. Wij vlogen vanuit Lombok weer terug naar Bali. De laatste dagen verbleven we in Sanur. Vanuit Sanur zijn we nog een dagje naar Nusa Lembogang geweest. Dit vonden wij ook echt de moeite waard. Je kunt er een scooter huren en hele mooie plekjes bezoeken. 

Wij willen jullie bedanken voor alweer de 3e mooie reis. Wie weet tot ziens?!

collage Bali Lombok

lees meer
Bekijk meer reiservaringen
Indonesië
huwelijksreis

Wij gaan Pangea Travel zeker aanbevelen als betrouwbare partner

30/08/2016 - Arne en Evy
Dag Ruud,
Ik wilde graag nog even persoonlijk terugkomen op onze huwelijksreis die we ondertussen achter de rug hebben. Allereerst bedankt voor het kaartje en de bloemen, heel attent van jullie om zo mooi rekening te houden met jullie klanten.
Wij hebben verder een prachtige reis achter de rug, er valt geen negatief punt te vinden over de hele lijn.
Bij het vertrek op Schiphol had ons vliegtuig meteen meer dan een uur vertraging wegens een software probleem, waardoor we ook al zeker waren dat we onze aansluiting in Singapore zouden missen. Bij aankomst in Singapore was ons ticket al omgeboekt en konden we meteen instappen in een volgende vlucht naar Denpasar, en zelfs onze bagage was binnen dat half uur ingeladen.Bij aankomst in Denpasar werd ik meteen door Manumadi gecontacteerd, omdat we niet op het afgesproken uur van de landing binnengekomen waren. Ik smste kort dat onze vlucht vertraging had en we stonden de wachten in de aankomsthal. Binnen de 5 minuten stond onze chauffeur terug ter plaatse met het bordje "Honeymoon - Arne Goudeseune - Pangea Travel'.Ondanks de vertraging is dus alles prachtig en aaneensluitend opgelost geweest. De chauffeur die ons vervoerde hebben we bij elke rit terug gezien (heette Okky, kwam uit Java denk ik). Vanwege zijn attentheid, grappige benadering etc hebben we zelf aan Manumadi gevraagd om heb nadien voor elke rit te boeken. Hele leuke en vriendelijke chauffeur, met wie we ook hartelijk hebben kunnen lachen.
De keuzes van resorts die je hebt gemaakt waren top. Je hebt perfect begrepen dat we wel houden van enige luxe, maar toch ook avontuurlijk zijn aangelegd. We hebben kunnen genieten van het toeristische Kuta, waarna we naar het rustige en enigszins authentiek Legian geweest zijn. Nadien hebben we volledig kunnen relaxen en het heel luxueuze Kayon Resort in Ubud. Via Candidasa nog even kunnen uitblazen in Gili Trawangan heeft ons ook zeker met een relaxte noot kunnen doen eindigen. Elk resort was heel goed afgestemd op onze wensen en situatie. Elk hotel en elke gids was op de hoogte van de planning en activiteiten. Ik denk ook dat dit mede komt door een heel goede samenwerking met Manumadi als lokale agent. Schitterend dat jullie zo'n betrouwbare lokale partner hebben.
De reisinformatie en het Pangea-boekje dat je meestuurde is heel goed van pas gekomen. Zo hebben we op de terugvlucht in Singapore gebruik gemaakt van de vouchers, en hebben we ook de tour gedaan. Dit waren zaken die we zonder jullie info zeker over het hoofd hadden gezien. Kijk, het was voor onze best wel een dure reis. Maar ik kan met 300% zekerheid toegeven dat deze huwelijksreis via jullie organisatie zijn geld meer dan waard was. Was het goedkoper geweest als we alles zelf hadden geregeld? Waarschijnlijk had ons dat wel een mooi bedrag bespaard. Maar nu hebben we ons werkelijk op geen enkel moment zorgen moeten maken, alles was tot in de puntjes geregeld. Het gebeurt zelden dat ik enkel positief kan zijn. Natuurlijk zijn er ook dingen in Bali die me iets minder bevielen, maar dit is natuurlijk eigen aan elke reis die je maakt. Wat door jullie kòn geregeld worden, was tot in de kleinste details uitgewerkt.
Mijn excuses voor de lange mail, maar ik wil jouw (en je team) dan ook oprecht bedanken voor de fijne reis die je voor ons hebt geregeld. Tegen onze vrienden die in de toekomst trouwen kunnen wij Pangea Travel zeker aanbevelen als betrouwbare partner voor een schitterende huwelijksreis.Bedankt voor alles ;-)
Met vriendelijke groeten,
Arne Goudeseune en Evy Present
lees meer
Indonesië

Wij kijken terug op een super vakantie!

18/08/2016 - Edwin, Netty en Anouk

Wij willen Pangea Travel enorm bedanken voor de geweldige vakantie die wij hebben gehad. Wij zijn in augustus naar Indonesië geweest. Onze familie komt oorspronkelijk uit Java en het was voor ons de eerste keer dat wij daar zijn geweest.

Wij zijn begonnen in Sumatra. De jungletocht was erg geweldig. Om de orang oetans van zo dichtbij te zien is enorm indrukwekkend. Daarna door naar Java. Daar hebben wij de plekken opgezocht waar de familie heeft gewoond. Natuurlijk ook toeristische plekken bezocht zoals de Borobudur en de Bromo vulkaan.

De laatste week zijn wij in Bali geweest. Daar hebben wij deelgenomen aan een aantal sportieve activiteiten zoals snorkelen en raften.

Wij kijken terug op een super vakantie!

Edwin, Netty en Anouk

 

reiservaring sumatra

lees meer
Indonesië
studiereis

dankvoor de moeite en adviezen

21/07/2016 - Studytour Alembic

Beste Ruud,

Namens de gehele commissie en alle deelnemers en professoren, wil ik u en de rest van Pangea hartelijk danken voor alle moeite en adviezen die u ons hebt gegeven om deze reis onvergetelijk te maken. Op een paar kleine dingetjes na, is de reis uitstekend verlopen. Mede doordat we op Java een gids hadden die Nederlands sprak, wat het contact met de touroperator en de lokale bevolking versoepelde. Nogmaals dank voor al het werk dat door Pangea verzet is.

Groetjes Wouter

studiereis indonesië

lees meer
Indonesië

Lokale gidsen en chauffeurs stonden overal op tijd klaar

12/09/2016 - Wil en Danielle

Organisatie van de reis was perfect. Lokale gidsen en chauffeurs stonden overal op tijd klaar. waar nodig was iedereen telefonisch te bereiken. Dus wij vinden dat Pangea zijn reputatie heeft waargemaakt, en we zullen bij een volgende reis zeker weer contact met Pangea opnemen.

 

Spontaan bezoek aan een school in Zuid Sulawesi

Spinnende vrouw op het eiland Liukang bij Bira

Markt in Rantepao

Snorkelfoto uit Donggala

lees meer
Indonesië

Voor ons is dit extra speciaal, omdat we ons hier verloofd hebben.

05/09/2016 - Caroline & Sytse

We kijken terug op een fantastische vakantie!
We zijn begonnen op Bali waar we de eerste twee dagen de tijd hebben genomen om bij te komen van de vliegreis. Lekker genieten op het strand van het mooie resort in Sanur.

Vervolgens hebben we een 10-daagse rondreis gedaan op Flores met onze super gids Safrin en ook goede chauffeur Ignas. Bij aankomst op Maumere hadden we nog onze twijfels over het resort waar we terecht zouden komen, omdat de omgeving er oud, vervallen en een beetje armoedig uit zag. Maar zodra je de zee kan zien, nadat je langs de receptie bent gelopen van het Sea World Beach Resort kom je op een geweldig mooi plekje uit! Wij zouden dit iedereen aanraden! Voor ons is dit extra speciaal, omdat we ons hier verloofd hebben. Het mooiste plekje waar we deze vakantie gezeten hebben! Kleinschalig, een prachtige ruime kamer, ligbedjes onder de palmbomen, een bootje op het strand en ’s avonds kunnen genieten van de zonsondergang. Voor ons was het plaatje compleet!

De rest van de rondreis op Flores hebben we ook erg genoten, maar zijn de hotels wat minder luxe. Hierbij een aantal hoogtepunten van onze reis:

 1. Riung --> Met een prive boot de hele dag op stap. Een stop bij duizenden vliegende honden. Twee snorkelstops en een heerlijke lunch met 2 gigantische vissen, kip en inktvis op de geïmproviseerde BBQ op het strand met de gidsen en de kapitein, maakte deze dag geweldig! De sfeer was heel de dag super relaxt! En de dag werd in de boot afgesloten met een heerlijke verse kokosnoot!
 2. Labuan Bajo --> Ook deze twee dagen in Labuan Bajo waren erg speciaal. Weer een eigen boot met kapitein en bemanning en onze gids ging ook mee. Een mooie gelegenheid om elkaar nog beter te leren kennen. Op Komodo Island hebben 7 komodovaranen gezien. Een bijzondere ervaring, al hadden we wel het idee dat ze niet allemaal even ‘wild’ meer zijn en dat het toch deels een toeristische ‘attractie’ is geworden. Vervolgens snorkelen bij pink beach. Waar vooral de kleur van het koraal het mooi maakt. Er wordt aan boord heerlijk gekookt (al wordt er niet zo nauw gelet op hygiëne) en brachten we met een biertje en kletsend de avond door en niet te vergeten de ondergaande zon.  De nacht slapend op de boot doorbrengen in een wat simpel en klein bed, maar zeker een bijzondere ervaring. En de volgende morgen wakker worden op een varende boot waarbij we varend de zonsopgang te gemoed gingen. Op Rinca opnieuw 3 komodovaranen gezien en dit keer was het moeilijker om ze te vinden. Daarna nog op 2 plekjes gesnorkeld, waarbij de kapitein ons naar een ‘secret place’ bracht zonder andere toeristen en plek met gigantisch veel vissen. Aan het eind van onze trip werden we naar ons hotel gebracht. Ook dit was een super mooi hotel (Hotel Purisari). Wij waren er maar 1 nacht, maar zeker aan te bevelen om daar langer te blijven.
 3. Om 4.00 uur ’s ochtends vertrekken om naar de Kelimutu vulkaan te gaan. Helaas hadden wij hier wat minder geluk, want door de dichte bewolking kregen we weinig mee van een zonsopgang. Maar als je wel geluk hebt, dan is dit ook een prachtige plek. Gelukkig voor ons gingen de wolken langzaam weg en kregen we het mooie landschap met de drie meren wel nog te zien en kwamen er ook nog wat aapjes hun gezicht laten zien.

Om weer wat bij te komen van deze mooie rondreis hebben we een kleine week op Gili Meno gezeten. Een klein eiland met mooie stranden en heerlijk dat daar gaan auto’s mogen rijden. Wij hebben vooral bij het resort op een ligbedje genoten van het mooie weer, de zee, het zwembad en het lekkere eten. Ook hebben we nog twee duiktrips gedaan bij Gili Wall en Hans Reef. Veel vissen gezien, maar schildpadden zien maakt het net nog specialer. Vanaf het resort konden we ook zo de zee in lopen en snorkelen en hebben we nog meer vissen en schildpadden gezien.

Toen was onze reis bijna afgelopen, maar hebben we nog een tussenstop gemaakt in Dubai. Achteraf gezien zouden we dit niet nog een keer doen. We hadden een beetje het idee dat onze reis er al op zat en dan wil je ook naar huis. Desondanks hebben we ons wel in Dubai vermaakt. De eerste dag hebben we ons vermaakt met het bezoeken van de grote en bijzondere shopping malls, het bekijken van burj Kalifa en bufj al Arab. En de tweede dag zijn we naar het Aquaventure Waterpark geweest met heel toffe glijbanen en hebben de dag afgesloten met een dinercruise.

Bedankt Pangea Travel voor het regelen van deze geweldige reis! Wat hebben wij een geweldige vakantie gehad!

Groetjes Caroline & Sytse

bali flores gili

lees meer
Indonesië
rondreis

tot het moment dat wij naar huis gingen was het een genot

11/08/2016 - Jurriaan en Karin

Beste Ruud, 

Ik wil je heel erg bedanken voor de geweldige reis die we hebben gehad. Vanaf het eerste moment dat wij het vliegtuig in stapte tot het moment dat wij naar huis gingen was het een genot. Wij hebben het echt heel lux gehad en alles was tot in de puntjes geregeld, vervoer, verblijf, gidsen enz enz. Wij hebben zo verschrikkelijk veel gezien, Borneo was de mooiste beleving om mee te maken. Zo veel wilde orang oetangs gezien en de gids was heel goed voorbereid, eten was geweldig en de beleving alleen al, voor andere al een aanrader te doen.

Verder was Bali heel mooi, de hotels, tripjes, vervoer, de MANTA’s en alles verder! Wij kunnen niet anders zeggen dat jullie het heel netjes hebben geregeld en dat wij een SUPER reis hebben gehad! Dank hiervoor. 

In de toekomst zullen wij Pangea zeker aan mensen aanraden en als wij weer het plan hebben een reis te maken, dan zal ik als eerste jullie weer benaderen om een mooi reisvoorstel te maken. 

 

Nogmaals bedankt en tot de volgende keer.

 

orang oetang indonesie

lees meer
Bekijk meer reiservaringen
Indonesië
rondreis

We hebben het gevoel gehad dat we alles hebben gezien wat we wilde zien

11/12/2015 - Quirin en Remco
Hallo Loes,

Onze vakantie was geweldig.
We hadden echt een paar keer geluk gehad wat betreft de kamers.Onze kamers zijn bij een paar hotels geupgrade naar een suite, supergaaf haha

We hebben ons wel een paar keer zorgen gemaakt om de vulkaan op Lombok, maar onze vluchten zijn helemaal goed gegaan.Alles was topgeregeld.
Ook de stops op Java en Bali was helemaal top.
We hebben het gevoel gehad dat we alles hebben gezien wat we wilde zien..

Groeten Quirin en Remco

lees meer
Indonesië
combinatiereis

Geweldige reis!

29/10/2015 - Joris en Leanne
Heel erg bedankt voor de geweldige reis. We hebben werkelijk waar genoten en vonden jullie persoonlijke benadering ontzettend prettig :).
Al met al (ondanks de feedback puntjes) zijn we ontzettend blij met deze positieve ervaring en zullen volgende keer waarschijnlijk weer bij jullie boeken!
lees meer
Indonesië

Bedankt voor het maken van wederom een fantastische reis

18/09/2015 - Fam. Clarijs
Bedankt voor het maken van wederom een fantastische reis. Zoals ik verteld heb, ben ik in 1994 na mijn studie drie maanden gaan reizen in indonesie en thailand. Dat toen indonesie mijn hart gestolen heeft begrijp ik na deze reis wederom goed. We gaan zeker nog een keer!
lees meer
Indonesië
familiereis

De rondreis door Bali en Lombok was een fantastisch ervaring en is wat ons betreft vrijwel vlekkeloos verlopen

18/09/2015 - Fam. Vreeman
We wilden graag een rondreis gaan doen met kinderen (16+13) buiten Europa. Inmiddels hadden we al een boek over Bali gekocht en de hele familie was daar langzaam enthousiast over geworden.Via Google > "reis op maat Azië" kwamen we terecht bij Pangea Travel met de vraag om een rondreis te boeken op Bali en Lombok. Bij ons eerste contact met Pangea (Loes) was nog onduidelijk of ze ook aan onze wens, om af en toe etappes te kunnen fietsen, kon voldoen. Die vraag hadden ze nog niet eerder gehad. Via hun agent ter plekke echter bleek dat dit heel goed mogelijk was. De hele reis is verder telefonisch en per mail afgestemd. Bij het betalen dachten we nog wel van zou Pangea Travel wel echt bestaan want we hadden er vooraf nog nooit van gehoord ;-)

De rondreis door Bali en Lombok was een fantastisch ervaring en is wat ons betreft vrijwel vlekkeloos verlopen, precies waar we op gehoopt hadden.

lees meer
Indonesië
rondreis

Genoten van een heerlijke vakantie

10/12/2014 - Yvonne & Richard

Genoten van een heerlijke vakantie waarbij de opbouw met drie verschillende locaties een hele goede was. Onze wensen zijn op een goede manier vertaald naar opbouw, locaties, accommodaties en verblijfsduur. Nu nog even het tijdsverschil overbruggen :-)

Groeten van Yvonne & Richard

lees meer
Indonesië
rondreis

We hebben een hele mooie reis gehad

17/10/2014 - Mia en Fred

We hebben een hele mooie reis gehad. We raden jullie organisatie ook aan bij vrienden en familie. Het belangrijkste vinden wij dat er goed geluisterd wordt naar onze wensen en beperkingen en dat er op die manier een passend programma gemaakt wordt. Ik hoop dat we in de toekomst nog van jullie diensten gebruik zullen kunnen maken!

Met vriendelijke groet, Mia en Fred

lees meer
Bekijk meer reiservaringen
Indonesië
familiereis

Een groot succes

10/10/2014 - Familie Van Baar

We zijn zeer tevreden over de begeleiding door Pangea. Ruud, bedankt voor je professionele hulp en je snelle reacties op onze vragen. Mede door jullie inzet is onze vakantie een groot succes geworden.

PS we hebben de eerste nieuwe klant al bij jullie aangedragen :) Ga zo door!

Groeten,

Yvonne, Paul, Tom, Eileen en Rolf van Baar

lees meer
Indonesië
huwelijksreis

Bedankt voor alle attenties en aandacht

02/12/2013 - Hans en Ralf

Allereerst willen wij jullie bedanken voor alle attenties en aandacht die we van PANGEA Travel en jullie lokale vertegenwoordiging gedurende de aanloop, de reis en bij thuiskomst hebben gekregen. We hebben een fantastische vakantie gehad in Bali. Putu, onze gids, was zeer vriendelijk en behulpzaam en wist de mooie plekjes goed te vinden. Ook additionele excursies werden goed geregeld en waren prima verzorgd.

Na een uitputtende huwelijksdag en vliegreis was het heerlijk bijkomen in Naya Gawana resort. Vooral het mooie uitzicht op de baai en de zeer vriendelijke bediening in het restaurant waren pluspunten. Vervolgens gingen we door naar het Komenka at Bisma. Dit was niet het hotel dat we in eerste instantie geboekt hadden, maar vanuit het hotel waar we zouden blijven kregen we een gratis upgrade naar dit hotel. Ook de upgrade ging fantastisch. We mochten zelfs naar het andere hotel en als we het niets vonden konden we gewoon weer terug. Alles werd voor ons geregeld. Het was een heerlijk resort met uitmuntende service. Ook het huwelijkstaartje na het ontbijt op de eerste ochtend was subliem. Het hotel is ontzettend mooi van opzet en zeer ruim met een eigen wandelpad en watervallen. Het Sudamala was een klein en intiem resort. Omdat het dicht bij de restaurants van Sanur lag hebben we hier niet veel tijd op het hotel doorgebracht maar zijn we vooral de omgeving gaan verkennen en hebben we heerlijk gegeten in de restaurants van Sanur.Tot slot zijn we naar het Annora geweest in Seminyak. Ook dit was een heerlijk klein en intiem resort. Het zwembad hadden we de meeste tijd door ons alleen. Ook ligt het hotel op loopafstand van het strand. Excursies: super geregeld, gids wist de goede plekken voor foto's.

Uiteraard hebben we ook nog tips voor mensen in Bali:

Excursie:

 • Olifanten park is echt top!!!
 • Sobek raften echt geweldig (wel uit de boot gevallen)

Sanur:
Geweldige Engelse Pub: Cat 'n' Fiddle om te borrelen, zou er niet gaan eten.

Seminyak:
 • SOS restaurant, goed eten (Frans). Daar kun je genieten van een fantastische zonsondergang. Het restaurant / lounge is gelegen op de bovenste verdieping van het hotel waar het bij hoort. (De zonsondergang is beter dan in Jimbaran. Daar viel wat ons betreft het eten tegen. Ook wordt de zonsondergang vanuit je tafel geblokkeerd door andere toeristen.)
 • Pearl, een top frans restaurant
 • Mixwell, gezellige homo kroeg met ook Balinese kroeg gangers

Groetjes,
Hans en Ralf

lees meer
Indonesië
huwelijksreis

Bedankt voor deze prachtige reis.

04/11/2013 - Celine Lonis en Jan Hogendoorn
Ruud, bedankt voor deze prachtige reis. We hebben genoten van alle moois van Java en zijn teruggekomen met prachtige herinneringen. Het programma van de reis was erg divers en overtrof onze verwachtingen. De lokale chauffeur heeft ons het authentieke java laten zien. Daarnaast hebben we mogen overnachten in prachtige hotels, hadden we de beschikking over goed geinformeerde gidsen, en was er ook buiten het originele reisprogramma nog invulling voor onze wensen. Wij gaan zeker nog een keer terug naar Java, deze reis smaakte naar meer. Uiteraard melden wij ons dan weer bij jullie voor een vervolg van deze reis. Het bloemetje op schiphol hebben wij enorm gewaardeerd.
lees meer
Indonesië
rondreis

Ik ben zeer tevreden over Pangea Travel

16/10/2013 - De heer en mevrouw Dieben
Ik ben zeer tevreden over PANGEA Travel. Wij hebben een heerlijke vakantie gehad. Als wij weer eens een mooie reis willen maken, zal ik graag weer gebruik maken van PANGEA. Hartelijk dank voor jullie inzet.
lees meer
Indonesië
rondreis

onze wensen zijn perfect vertaald in een individuele reis

16/09/2013 - Jan Bosveld en Martha Pieterse

PANGEA Travel adviseur Loes, gespecialiseerd in Azië, heeft onze wensen perfect vertaald in een individuele reis naar Java en Bali! Voor ons een eerste kennismaking met Indonesië. Geen moment hebben we ons verveeld! We hebben veel gezien en prachtige ervaringen opgedaan. Alles was uitstekend geregeld en zelfs onderweg was het mogelijk een kleine aanpassing in ons reisschema te doen, een mailtje naar Pangeatravel en het was zo geregeld. Het voelt erg luxe om zo volledig verzorgd te worden door onze chauffeur die bij elk mooi plekje al schuin achterom keek en vroeg: "Fotostop?" De in het programma opgenomen bezienswaardigheden waren voldoende ruim gepland zodat we alle tijd en gelegenheid hadden om ervan te genieten! Maar ook onverwachte stops waren mogelijk en we kregen advies over bijv. een dansvoorstelling ed. Natuurlijk vooral voor de toeristen maar daarom niet minder de moeite waard! Dit betekent dat PANGEA Travel haar tourpartners op locatie zorgvuldig heeft geselecteerd!

Wij bevelen deze reisorganisatie van harte aan!

Groet,.
Jan & Martha

lees meer
Indonesië
rondreis

weer een dikke 9!!!

22/08/2013 - Peter en Giny de Wit
Het cijfer voor deze reis.......weer een dikke 9!!! Super! Dank je wel voor weer een fantastische reis.
lees meer
Bekijk meer reiservaringen
Indonesië
huwelijksreis

Alles was goed geregeld, met oog voor de details.

22/08/2013 - Stijn Vincent en Iris Opdenacker
Alles was goed geregeld, met oog voor de details. Nederlands sprekende gids, betrouwbare chauffeurs, geschenkjes ivm huwelijk. Simpel en duidelijke afhandeling. Voor mij voor het eerst zonder echt in een reisbureau op bezoek te gaan. Ik raad het iedereen aan!
lees meer
Indonesië
rondreis

Nogmaals dank voor de organisatie van de reis!

19/08/2013 - Twan van den Hazelkamp
Beste Ruud, We zijn al weer een tijdje terug van onze fantastische reis naar Sumatra, Java en Bali. Ik wil je namens het hele reisgezelschap bedanken voor de fantastische organisatie van de reis en het prettige contact in aanloop naar de reis. Alle deelnemers waren uiterst tevreden en ze zullen bij een volgende reis zeker informeren of Pangea de betreffende bestemming in haar pakket heeft. We hebben de naam van jullie organisatie al aan verschillende mensen doorgegeven en hopen voor jullie dat er één of meerdere boekingen zullen volgen.Nogmaals dank voor de organisatie van de reis! Met vriendelijke groet, namens het hele reisgezelschap, Twan van den Hazelkamp
lees meer
Indonesië
rondreis

helemaal op onze wensen afgestemd

06/08/2013 - Rob en Ilse

Super reis gehad, die helemaal op onze wensen was afgestemd. Alles was van begin tot eind helemaal verzorgd, zodat je echt vakantie kon houden en kon genieten. Veel variatie gehad, van jungle tot tempels tot strand. Echt een aanrader!

Rob en Ilse

lees meer
Indonesië
huwelijksreis

Een mooie kennismaking met Azië

05/08/2013 - Tim en Martine Clerckx

Beste Floor,Inmiddels zijn we veilig terug thuisgekomen. Bij de aankomst op Schiphol werden we nog verrast met een prachtig boeket bloemen en thuis vonden we jouw kaartje terug. Bedankt!

Graag hadden we jou en PANGEA bedankt voor de schitterende huwelijksreis die we achter de rug hebben. De voorbereiding verliep vlekkeloos en als er tijdens de reis iets niet volledig volgens plan verliep, konden we steeds rekenen op jouw hulp en snelle oplossing. We hebben genoten, zowel van onze citytrip in Singapore de avontuurlijke rondrit op Java en het relaxen in Bali. Het waren eigenlijk drie totaal verschillende reizen in één. Kortom, een mooie kennismaking met Azië.Als we in de toekomst opnieuw een verre reis plannen, zullen we zeker terug beroep doen op jullie expertise. Nogmaals dank!

lees meer
Indonesië

een 'Berrietje' doen

31/07/2013 - familie Schouten
Uitstekende reis met een uitgekiende opbouw: van het arme Sumatra naar het meer welvarende Maleisie en ter afsluiting naar het superdeluxe Singapore. Hotels waren, geheel in Pangea-stijl, in het algemeen bijzonder en op uitstekende locaties. Programma was vol, maar goed. Toch ook ruimte voor eigen invulling. Met de kinderen is al afgesproken om over enige tijd weer een 'Berrietje' te doen. Dat is een compliment.
lees meer
Indonesië

organisatie van de reis was erg goed

22/07/2013 - Ralf en Ingrid van Eijk - van der Stok
We hebben een fijne huwelijksreis gehad! De organisatie van de reis was erg goed, waardoor we tijdens de reis er eigenlijk geen omkijken naar hadden.
lees meer
Bekijk meer reiservaringen
Indonesië
rondreis

Bedankt voor jullie adviezen en goede zorgen en tot de volgende keer

10/07/2013 - Fer en Margriet Verbeek

Wij zijn weer thuis na een heerlijke vakantie op Bali en Gili Trawangan, we hebben GENOTEN! Zeker in Sidemen (zie de foto) een paradijselijk plekje wat wij op aanraden van Loes in ons programma hebben laten opnemen. Het is echt een unieke plek, prachtige kamer, mooi zwembad, lekker eten, vriendelijk personeel en vooral niet te vergeten het waanzinnig mooie uitzicht. We hebben weer een prachtige reis gemaakt georganiseerd door Pangea en het was weer TOP. Bedankt voor jullie adviezen en goede zorgen en tot de volgende keer.

Fer en Margriet Verbeek

lees meer
Indonesië

De reis zelf was in een woord fantastisch!

12/11/2012 - Emmy en Ronald

Op 21 september 2012 zijn wij getrouwd, en dat wilden wij inluiden met een huwelijksreis die we nooit zouden vergeten. Na veel zoeken zijn we bij Pangea Travel beland en hier hebben wij geen moment spijt van gehad!Vanaf het eerste contact is alles soepel en prettig verlopen. Zelfs toen Ruud zelf vakantie had is alles keurig over genomen door een van zijn collega's.


De reis zelf was in een woord fantastisch! We hebben een reis door Bali gemaakt waarbij we 4 hotels hebben aangedaan. Deze hotels waren precies zoals we in gedachten hadden: niet te druk, luxe en gewoon relaxed genieten van de reis. We reisden telkens van het ene naar het andere hotel met een prive chauffeur en een Nederlands sprekende gids. Ook dit is ons uitstekend bevallen. De gids was steeds netjes op tijd aanwezig en wist ons de mooiste plekjes te laten zien. De laatste 4 dagen van onze reis hebben we doorgebracht op Gili Trawanang. Witte stranden, helder blauwe zee, dit was echt een paradijsje. Er was hier geen gemotoriseerd verkeer, al het vervoer gaat met een soort van paardenkar en op de fiets. De mensen zijn hier super relaxed. Eten doe je met je voeten in het zand aan de zee terwijl er live muziek speelt (samen met Jack de ober!) Gili Trawanang was de perfecte plaats om onze reis af te sluiten.


De volgende keer als wij een verre reis willen maken gaan we zeker meteen kijken bij Pangea Travel en we zullen Pangea Travel dan ook zeker bij iedereen aanraden!


Pangea Travel, en met name Ruud, ontzettend bedankt voor deze geweldige huwelijksreis!


Groeten Emmy en Ronald


lees meer
Indonesië

Pangea Travel bedankt voor de super vakantie!!

12/09/2012 - Werner en Lindy
De reis die PANGEA Travel voor ons samengesteld heeft was een super ervaring.Wij hebben hele mooie dingen gezien en veel van Indonesië gezien.Alles was netjes vanuit PANGEA Travel geregeld de hotels waren heel mooi en schoon.In de toekomst zullen wij zeker weer bij PANGEA een verre reis boeken. PANGEA Travel bedankt voor de super vakantie!! GroetjesWerner en Lindy
lees meer
Indonesië

Flores heeft heel veel indruk gemaakt

07/09/2012 - familie Slingerland
Met name Flores heeft heel veel indruk gemaakt. Goed om echt voldoende tijd in te ruimen om in contact te komen met de lokale bevolking (potje voetballen opent alle deuren) en niet over het eiland heen te scheuren. Neem dus echt de tijd, mensen verdienen dat ook, door hun vriendelijkheid en de ongedwongen sfeer is dat ook makkelijk te doen. Goed door Ruud ingeschat want we hebben echt gevoel gehad dat we voldoende ruimte hadden om te stoppen en even te kletsen met kinderen. Hartelijk dank!
lees meer
Indonesië

Alles was perfect geregeld!

08/08/2012 - Fam. Meeuwissen
Allereerst bedankt voor het cadeau; een enorme verrassing dat er gisteren een pakketje van jullie werd bezorgd voor onze 25-jarige trouwdag. Ontzettend leuk ( en lekker ha ha).We hebben het erg naar onze zin gehad en genoten. Jammer dat het alweer voorbij is. Alles was perfect geregeld (hotels, transfers, activiteiten etc.) - dank je wel hiervoor!De natuur is prachtig, mensen zijn vriendelijk. Toen Hennie en ik terug kwamen in onze kamer van onze massage (in Lombok), was er een heerlijk taartje bezorgd (roze in een hartje met opschrift "Happy anniversary Meeuwissen").Bijgaand een aantal foto's.Nogmaals enorm bedankt voor het perfect regelen van onze reis naar Bali.
lees meer
Indonesië

Wij zullen mensen PANGEA Travel zeker aanraden.

10/07/2012 - Paul en Elly Jordaan
We hebben een prachtige reis gehad.De organisatie was uitstekend geregeld.Ook de contacten met Pangea vooraf waren zeer goed.Wij zullen mensen PANGEA Travel zeker aanraden.
lees meer
Bekijk meer reiservaringen
Indonesië

Tot in de puntjes geregeld!

04/07/2012 - Ineke en Boy Bruijn
Samen met Ruud Jansen van Pangea Travel hebben we op een plezierige manier onze rondreis Java - Bali - Lombok uitgewerkt. Door zijn uitstekende voorbereiding en organisatie was de 26-daagse reis zeer geslaagd. Alles was tot in de puntjes geregeld.De door Ruud ingeschakelde plaatselijke tourorganisaties en niet in de laatste plaats de chauffeur op Java en de gidsen en chauffeurs op Bali en Lombok droegen bij aan een aangenaam verblijf.
lees meer
Indonesië

We zullen nog lang nagenieten!

15/12/2011 - Marleen en Joost
Met Pangea hebben we ook dit jaar weer een prachtige reis samengesteld. We begonnen onze rondreis met een paar dagen Brunei. het Dubai van het Oosten. Via een stopover van een midweek in Singapore, vervolgden we onze route naar Java. Op Java hebben we genoten van de hoogtepunten zoals de Borobudur, de Bromo vulkaan en de prachtige plantages nabij Kalibaru. Pangea had, zoals we van hen gewend zijn, de route tot op de puntjes uitgestippeld en we hebben in een aantal prachtige hotels gelogeerd. Met name het hotel Tugu in Malang en de Nederlandse villa Rumah Kitah in Kalibaru zijn een aanrader! We eindigden onze reis met een week op Bali, waar we op eigen houtje het eiland hebben verkend. Zowel de verzorgde begeleiding tijdens reis, de leuke voorbereidingen met Berry en het persoonlijke welkom bij terugkomst waren perfect. We zullen nog lang nagenieten!
lees meer
Indonesië

we hadden een super chauffeur!

08/12/2011 - Annette Schot en Rene Meijer
Beste Berry en collega´s,Hartelijk dank voor de kaart die we bij thuiskomst hebben ontvangen! erg leuk!We hebben een prachtige en heerlijke reis gehad op Java, veel gezien en we hadden een super chauffeur! Alles is prima verlopen, dank jullie wel! Groetjes Annette Schot en Rene Meijer.
lees meer
Indonesië

Reis is ons uitstekend bevallen

17/11/2011 - Ruud & Evelien Veldhuis - Blaauw
Dag Ruud Jansen,Dank voor de welkomstkaart. Ik heb net de evaluatie ingevuld. Laten jullie de gegevens nog even op de site staan. Kan mijn vrouw nalezen of ze het eens is met wat ik geschreven heb.Reis is ons uitstekend bevallen en hoewel ik nooit van Pangeatravel gehoord had, kan ik jullie nu van harte aanbevelen.Dank voor de goede organisatie en de begeleiding tijdens de voorbereidingsfase.Wellicht tot een volgende keer.
lees meer
Indonesië
huwelijksreis

Zowel voor als achteraf was het contact prettig en duidelijk!

18/11/2011 - Paul Jeene & Inge van Empel-Jeene
In het geheel zijn wij zeer tevreden met de organisatie. Zowel vooraf als achteraf was het contact prettig en duidelijk. Wij hebben de service als zeer compleet en attent ervaren. Ook de kaart voor ons huwelijk en de bloemen op Schiphol waren erg aardig. Al met al zijn w erg tevreden en kunnen Pangea iedereen aanraden. Dank voor de prettige samenwerking,
lees meer
Indonesië

dank en complimenten, alles klopte!

25/10/2011 - Wilma & Arie van de Geijn, Rien & Mariet Cruysen
Onze drieweekse rondreis door Java was indrukwekkend en onvergetelijk. We hebben zoveel moois gezien, zijn van de “ gebaande” paden afgeweken, zijn in dorpjes en op plekken geweest waar je met ’n groter gezelschap niet komt.Zo veel onverwachte en ontroerende ontmoetingen, ’t land, de bevolking, de gastvrijheid, overweldigend.De laatste week Bali hadden we wel nodig om bij te komen van alle indrukken, het was goed toeven in Lovina en Sanur.Ruud: dank en complimenten, alles klopte!Oktober 2011 Arie – Wilma van de GeijnRien – Mariet Cruysen
lees meer
Bekijk meer reiservaringen
Indonesië

Dank voor de goede service!

20/10/2011 - Maarten en Adrienn
Beste Berry, Enquete is ingevuld.We hebben erg genoten van de vakantie, was zeer goed verzorgd en het programma mooi uitgebalanceerd.Dank voor de goede service! groeten,Maarten
lees meer
Indonesië

...ook nog een een kaartje van jullie 'uit' Bali.

25/07/2011 - Marijke en Ralf Floris
Beste Ruud,Wat leuk! Net uit het vliegtuig stond er een mevrouw met een prachtige bos bloemen klaar voor ons! Heel erg attent. En toen bij thuiskomst ook nog een kaartje van jullie 'uit' Bali. Al wat al weer een voorbeeld van jullie geweldige service en het altijd klaar staan voor de klant. We hebben erg genoten van onze reis, zeker mede dankzij jullie goede zorgen! Dank! Groet Marijke en Ralf
lees meer
Indonesië

Wat doen jullie dat leuk!!!

12/07/2011 - Lilly Tehubijuluw
Hallo Ruud,We hebben alles binnengekregen. Wat doen jullie dat leuk!!! Zo gezellig als een kadootje ingepakt, in een chique tasje, keurig hoor!.Ik ga dus zelf proberen om online in te checken bij Singapore Airlines. Dat moet toch lukken met de papieren die jullie me toegezonden hebben.Bedankt ook voor de mooie kofferriemen en de kofferlabels…..als onze bagage nou nog niet opvalt!!!!Tot nu toe is onze samenwerking uitermate bevredigend verlopen. Ik hoop dat na onze reis nog te kunnen zeggen, maar ga er eigenlijk van uit dat dat wel goed zit.Hartelijke groet,Lilly Tehubijuluw
lees meer
Indonesië

Wij zijn vol lof over Pangea

15/10/2010 - Fam. Smits en Hendriks
Wij zijn vol lof over Pangea. Het eerste gesprek met Berry thuis aan onze tafel, de verschillende voorstellen die hij daarna deed, de telefonische contacten, die we hadden voor de reis; dat alles gaf ons het gevoel dat wij de enige klanten waren. Als je dat gevoel kunt oproepen, maak je terecht je naam waar, dat je reizen op maat maakt.Een groot compliment van ons alle 4 !Fam Smits en fam Hendriks.
lees meer
Indonesië
rondreis

Uniek in Nederland

11/06/2010 - Django
Beste Berry,Hierbij wil ik graag aangeven dat ik tot nu toe zeer tevreden ben hoe wij door jou en je collega’s ben geholpen. Ik heb veel ervaring met het boeken van reizen zowel zakelijk als privé, maar heb nog niet vaak meegemaakt dat ik zo goed ben voorgelicht en zo goed en eerlijk ben geïnformeerd omtrent vluchten en accommodatie. De flexibiliteit en empathie die jullie ten toon spreiden is naar mijn mening uniek in Nederland. Ik zou zeggen: “Ga zo door”.Ik zal na mijn reis nogmaals bij je terugkomen met mijn ervaringen.Nogmaals bedankt.Django
lees meer
Indonesië
rondreis

Het was een onvergetelijke reis

01/06/2010 - Ben en Bertine
Berry,Het was een onvergetelijke reis zie ook enquete.Wij danken jullie hartelijk voor de organisatie. Putra was een geweldige gids in Sumatra een aanrader (Dede een goede chauffeur). Op Java hadden we Addy en dat was een lieve betrouwbare chauffeur/gids.Groeten en fijn weekend Bertine en Ben
lees meer
Bekijk meer reiservaringen
Indonesië

Onze reis heeft onze verwachtingen ver overtroffen.

30/11/2009 - Arie van de Geijn
Onze reis heeft onze verwachtingen ver overtroffen. Zeker heeft hier de gids die we hadden (Made) in het bijzonder aan meegewerkt. Wij waren op zoek naar historie, cultuur en de lokale bevolking. Dit hebben jullie (Ruud) en zoals al eerder gezegd, Made onze gids, prima aangevoeld.
lees meer
Indonesië

Vakantie in een vakantie

20/04/2009 - Agnes en Remy
Bedankt voor het verzorgen van onze vakantie naar het mooie en groene Bali. Het was heerlijk, mooi en goed hotel direct aan het strand en goede vluchten via Hong Kong. De stopover die we daar hadden was heel leuk, een soort vakantie in een vakantie.Dank je en tot een volgende reis (hopelijk snel).Groetjes Agnes & Remy
lees meer
Indonesië

Nogmaals bedankt en wie weet tot een volgende keer.

02/03/2009 - Roel en Sylvia Harmse
Beste Berry,Onze reis is goed verlopen en we hebben het prima naar ons zin gehad. We willen jullie bedanken voor de perfecte wijze van reageren op onze vragen. We krijgen altijd een snelle reactie van jullie terug. Dit hebben we bij andere reisbureaus wel eens anders ervaren. De verzorging van de reisbescheiden was wederom weer keurig verzorgd. De keuze van de hotels was prima.Nogmaals bedankt en wie weet tot een volgende keer. Met vriendelijke groet,Roel en Sylvia Harmse
lees meer
Indonesië

Fantastische reis

19/08/2008 - Fam. Bijvoet
Beste Juliette,We hebben een fantastische reis gehad! Wij en mijn ouders hebben het heel erg naar onze zin gehad, jullie keuze voor hotels en reisschema was perfect, kortom niks dan complimenten.Hartelijke groet,Caroline Bijvoet
lees meer
Indonesië

Het nivo was al hoog.

10/06/2008 - Richard Holslag
Terug van onze reis naar Indonesië. Pick up met chauffeurs was goed geregeld, in alle plaatsen die we aandeden. Beide lokale gidsen waren uitstekend.Te verbeteren? Ik zou het zo direct niet weten. Het nivo was al hoog. we hebben geen enkele wanklank gedurende deze reis. Bedankt Ruud.Richard Holslag
lees meer
Indonesië

dank voor alles en tot ziens!!!!!!

27/10/2006 - Michel en Liesbeth
Wij hebben ontzettend genoten van de geweldige vakantie in Indonesie het was werkelijk fantastisch Jarkarta met de Familie was fantastisch! Het was een fantastische vakantie, nu gaan wij weer sparen voor een volgende vakantie die wij beslist bij jullie zullen boeken onze dank voor alles en tot ziens!!!!!!groetjes Michel en Liesbeth
lees meer
Bekijk meer reiservaringen