Menu

Orang-oetans op Kalimantan

Op Kalimantan kunt u het authentieke Indonesië nog vinden. Hier geen massatoerisme, geen grote hotels en geen luxe. Maar wat vindt u er wel? Orang-oetans, neusapen, traditionele cultuur en een tocht per houseboat op de Mahakam rivier. U ontmoet de lokale Dayak-stammen, voorheen bekend als koppensnellers. Uiteraard kan de reis verlengd worden in Singapore, Borneo of elders in Indonesië.

Reisduur: 9 dagen

Balikpapan - Mahakam River - Muara Muntai - Mancong - Tanjung Isuy - Melak - Kersik Luway - Sangatta - Kuta NP - Samarinda

Vraag vrijblijvend een offerte aan »

Reisroute: Orang-oetans op Kalimantan inklappen

Waarom deze reis?inklappen

 • Begeleiding door een Engelssprekende gids en inclusief de genoemde excursies en entreegelden.
 • De accommodaties tijdens deze reis zijn relatief eenvoudig, wij boeken echter altijd de best mogelijke hotels en kamertypes.
 • U verblijft tijdens de gehele reis op basis van volpension.
 • Bijzonder is het weinig bezochte Kutai National Park. Hier gaat u op zoek naar nog wilde Orang-oetans.
bekijk meer

Dag tot daginklappen

Houseboat op Kalimantan - Indonesië - foto: flickr
Dag 1 (Vliegreis op eigen gelegenheid) - Balikpapan - Loajanan - Mahakam rivier
Vandaag start uw reis met PANGEA Travel. Na aankomst op de luchthaven van Balikpapan wordt u verwelkomd door onze lokale vertegenwoordiging. Uw privéchauffeur brengt u vervolgens naar de haven van Loajanan om aan boord te gaan van een Houseboat. De komende dagen vaart u over de Mahakam rivier. Hierbij bezoekt u onder andere diverse lokale dorpjes en inheemse stammen. Het gehele arrangement is op basis van volpension. Overnachting aan boord van de Houseboat is in een eenvoudige slaapruimte.

Noot: eventueel kan PANGEA Travel ook uw internationale vlucht verzorgen.
Dag 2 Muara Muntai - Mancong - Tanjung Isuy
Na het ontbijt maakt u een stop in het 'houten dorpje' Muara Muntai waar u ziet hoe de lokale bevolking leeft. Vervolgens maakt u een tocht per gemotoriseerde kano over het Jempang meer en de Ohong rivier naar Mancong. Onderweg kunt u genieten van de jungle en spot u misschien nog wel apen en vogels. Na aankomst in Mancong wordt u verwelkomd met een ceremonie, uitgevoerd door de Dayak Banuaq stam. Vervolgens vaart u terug naar Tanjung Isuy waar u wederom overnacht in de Houseboat.
Dag 3 Muara Pahu - Melak
Na het ontbijt maakt u een stop bij het dorp Muara Pahu. Hier brengt u een bezoek aan het informatiecentrum van RASI, waar u informatie krijgt over de bedreigde zoetwaterdolfijn. Vervolgens gaat u met een boot de Bolowan rivier op om deze dolfijnen te spotten! Onderweg kunt u genieten van de prachtige omgeving. Aan het eind van de middag vaart u met de Houseboat richting Melak.
Dag 4 Melak - Kersik Luway
Bij aankomst in Melak gaat u van boord en maakt u een tour per auto door het prachtige landschap. Onderweg stopt u bij een oud Longhouse. U vervolgt de reis naar Kersik Luway, waar u de beroemde zwarte orchideeën kunt zien. In de middag bezoekt u de Ombau Asa waterval, een mooie plek om een duik te nemen in het verfrissende water. U overnacht wederom aan boord van de Houseboat.
Dag 5 Datah Bilang
Vandaag verkent u het dorpje Datah Bilang en ziet u hoe de Kenyah stam leeft. In het dorp ziet u ook een prachtig versierde Longhouse. Vervolgens vaart u met de Houseboat richting Tenggarong.
Dag 6 Tenggarong - Sangkima - Sangatta
U vaart stroomafwaarts richting Tenggarong. Hier brengt u een bezoek aan het voormalige paleis van sultan Kutai Kertanegara. U ziet onder andere indrukwekkende erfstukken. Na de lunch gaat u van boord en rijdt u per auto met privéchauffeur naar Sangkima. Hier bezoekt u een reusachtige boom, die naar schatting 1000 jaar oud is. Ook maakt u een trekking door het tropisch regenwoud. Onderweg kunt u genieten van de prachtige omgeving en ziet u wilde orchideeën. U vervolgt uw reis per auto met privéchauffeur naar het dorp Sangatta. De komende nacht verblijft u in Hotel Amar Sangatta.
Dag 7 Sangatta - Kutai National Park
Vroeg in de ochtend maakt u een tocht per gemotoriseerde kano over de Sangatta rivier richting het Kutai National Park. Bij aankomst maakt u een trekking door de jungle en gaat u op zoek naar de zeldzame orang-oetans. U overnacht in het Kutai Jungle Lodge, onderdeel van het Prefab Orangutan Research station.´s Nachts maakt u onder begeleiding van een gids een tweede trekking door de jungle.
Dag 8 Kutai National Park - Sangatta - Samarinda
Na het ontbijt maakt u een trekking door het Katai National Park en gaat u onder andere op zoek naar de orang-oetans. Onderweg kunt u genieten van de prachtige omgeving. Na de lunch maakt u een tocht per gemotoriseerde kano over de Sangatta rivier richting het mangrovebos. U ziet hier onder andere apen, vogels en krokodillen. Aan het eind van de dag keert u terug naar Sangatta om rijdt u per auto met privéchaffeur naar Samarinda. De komende nacht verblijft u in Hotel Mesra.
Dag 9 Balikpapan - (Vliegreis op eigen gelegenheid)
Afhankelijk van uw vlucht hebt u mogelijk nog vrije tijd in Balikpapan. Daarna wordt u naar de luchthaven van Balikpapan gebracht, hier eindigt uw reis met PANGEA Travel.

Noot: indien gewenst kan deze reis verlengd worden met een strandverblijf op bijvoorbeeld Bali.

Noot: eventueel kan PANGEA Travel ook uw internationale vlucht verzorgen.
bekijk meer

Inclusief / exclusiefinklappen

De volgende zaken zijn inbegrepen en niet inbegrepen in deze reis.

Inbegrepen

  • genoemde transfers en vervoer tijdens excursies per auto met privé-chauffeur
  • alle overnachtingen conform programma
  • maaltijden conform programma
  • alle services zoals genoemd in bovenstaand programma
  • genoemde excursies met bijbehorende entreegelden
  • begeleiding door een deskundige Engelssprekende gids
  • uitgebreid informatiepakket met landeninfo, vouchers, e-tickets en hotellijst bij uw reisbescheiden
  • assistentie tijdens uw reis (24 uur per dag bereikbaar)
  • bijdrage SGR: € 5 per persoon
  • bijdrage Calamiteitenfonds: € 2,50 per boeking (per 9 personen)
  • boekingskosten: € 25 per boeking

Niet inbegrepen

  • internationale vliegreis (eventueel ook via PANGEA Travel te boeken)
  • optionele excursies en entreegelden
  • vervoer op de dagen en dagdelen ter vrije besteding (zonder excursies)
  • fooien
  • reis- en annuleringsverzekering
bekijk meer

Prijsinklappen

Prijsindicatie: € 1.500 - € 2.000

Onze reizen worden geheel op uw wensen afgestemd. De invulling van de reis is hierdoor uniek en specifiek voor uw reisgezelschap. Bovenstaande prijs is per persoon, de exacte prijs is afhankelijk van:

 • aantal reizigers (deze prijsindicatie is o.b.v. twee personen samenreizend)
 • vertrekperiode (prijsindicatie is o.b.v. het laagseizoen)
 • invulling van de reis (u kunt de inhoud van de reis naar wens aanpassen)
 • categorie van accommodaties

We rekenen vrijblijvend de exacte reissom voor u uit. Uiteraard helpen we u graag met advies en met het samenstellen van uw persoonlijke reis, immers wij kennen de bestemming uit eigen ervaring. Bekijk onze contactgegevens en reisspecialisten.

bekijk meer
Vraag vrijblijvend een offerte aan »