Japan

Hotels Japan

In de grote steden en plaatsen vindt u hotels in alle categorieën. De kamerprijzen zijn niet Aziatisch maar vergelijkbaar met Europa. De hotels beschikken over (meestal kleine) tweepersoonskamers met een eigen badkamer. Doorgaans hebben de kamers twee aparte bedden. Overige faciliteiten zijn vaak beperkt in de hotels (verwacht bijvoorbeeld geen zwembad). Waar mogelijk selecteren wij minimaal 3-sterren hotels. Dit om er voor te zorgen dat u een plezierige reis heeft. De lagere categorie hotels zijn van vaak van slechte kwaliteit. De kamers in de 3-, 4- of 5-sterren categorie zijn vergelijkbaar met de hotels in Nederland in dezelfde categorie. Echter, meestal wel iets kleiner; ruimte is duur in Japan! Houd hier rekening mee met uw bagage; niet in alle kamers is voldoende ruimte voor grote koffers. Naast westerse hotels staat Japan ook bekend om de traditionele, Japanse accommodaties: Minshuku's en Ryokans. De ervaring van een verblijf hier is totaal anders dan in een westers hotel in Japan. Het comfort kan echter wel te wensen over laten. Zo staan er geen stoelen in de kamer en eet u aan een lage tafel. U slaapt op een matras (futon) op de grond. De vloer is belegd met tatami-matten. Niet alle Ryokans en Minshuku's beschikken over kamers met eigen badkamer. Meestal maakt u gebruik van een gemeenschappelijk bad, soms is dit een 'onsen' (heetwaterbron). Minshuku's zijn eenvoudiger en goedkoper dan een Ryokan. Daarnaast is het in sommige tempels in Japan mogelijk om te overnachten, dit noemt men een Shukubo. Zowel het verblijf in een Ryokan, Minshuku of Shukubo is eenvoudig maar een unieke ervaring; u vindt dit nergens anders ter wereld! Wij raden u aan om tijdens een rondreis voor een goede mix tussen westerse en traditionele accommodaties te kiezen. In een Ryokan/Minshuku zijn ontbijt en diner standaard inbegrepen tijdens uw verblijf. In een westers hotel verblijft u doorgaans o.b.v. alleen logies of logies & ontbijt (hotels rekenen hoge prijzen voor het ontbijt). U kunt prima buiten het hotel uw maaltijden nuttigen. De meeste accommodaties in Japan hebben op hun website informatie staan over de locatie en de bereikbaarheid vanaf het trein/metro-station (handig indien u met het openbaar vervoer reist).


Reiservaringen
Japan

 • “Genieten in Japan; een afwisselende reis”

  lees meer
  -
  Marleen en Bas
 • “visited Japan exactly 25 years after Pety and I were there the first time”

  lees meer
  -
  Rob, Pety en Oliver
 • “De tours die bij de reis inbegrepen zaten waren ook heel goed”

  lees meer
  -
  familie Guijt
 • “meer dan 3000 foto's gemaakt, waar je ook heen keek er was altijd iets gaafs te zien”

  lees meer
  -
  Kevin & Dayenne

Tip: traditionele show in Gion Corner (Kyoto)

Wilt u meer leren over de Japanse cultuur en de verschillende tradities, woon dan een show bij in Gion Corner! Er worden diverse kunstvormen geshowd, waaronder een Maiko dans, een theeceremonie en een poppenspel. Meer informatie vindt u hier.

Tip: Diner bij Japanners thuis

In de avond kunt u een diner regelen bij Japanners thuis. Op deze website van dit erg leuke en bijzondere initiatief, krijgt u op een gemakkelijke wijze uitgelegd hoe u uw diner bij een Japans gezin kunt organiseren. Een unieke kans om nóg meer van het lokale leven mee te krijgen. Er zijn meer dan 500 locaties in Japan, ook in veel andere plaatsen.

Tip: wandeling in Kyoto

Maak een wandeling over het twee kilometer lange ‘Filosofenpad’ dat langs een klein kanaal, honderden bloesembomen en verschillende heiligdommen (zoals de Hōnen-in, Ōtoyo Schrijn en Eikan-dō Zenrin-ji) loopt. De route dankt haar naam aan Nishida Kitaro, een invloedrijke Japanse filosoof uit de 20e eeuw, die het als onderdeel van zijn dagelijkse meditatie bewandeld zou hebben. Vooral in april is de route heel populair door de bloei van de bloesem, maar in elk jaargetijde is deze mini-pelgrimstocht absoluut de moeite waard.