Natuurreis Hokkaido

routekaart Natuurreis Hokkaido

Tijdens deze 12-daagse rondreis maakt u kennis met de overweldigende natuur van het Japanse eiland Hokkaido, dat bekend staat om de vele nationale parken. Per huurauto reist u onder andere naar het Daisetsuzan NP, het Akan NP, het Shiretoko NP en het Kushiro Shitsugen NP. Al deze parken hebben hun eigen bijzonderheden, zoals 'onsen', kliffen, vulkanen, watervallen, meren of dieren (beren, walvissen, kraanvogels, etc.). Ook kunt u genieten van het pittoreske landschap bij Furano (in juli staan de lavendelvelden hier prachtig in bloei). De reis begint en eindigt in de hoofdstad Sapporo. Kortom; een complete reis met alle hoogtepunten van het eiland Hokkaido!

Noot: houd er rekening mee dat er in de winter doorgaans veel sneeuw valt op Hokkaido. Indien u wilt genieten van de (groene) natuur en wilt gaan wandelen, dan adviseren wij om te reizen tussen juni en september. Toch in de winter op reis? Dan is februari een mooie reismaand. U kunt dan bijvoorbeeld het Snow Festival bijwonen, Japanse kraanvogels spotten en skiën. Elke periode heeft zo iets bijzonders!

Noot: deze reis is gebaseerd op een huurauto omdat veel parken lastig bereikbaar zijn met het openbaar vervoer. Mocht u toch liever per trein reizen dan kan dat uiteraard en passen we het programma met plezier daarop aan.

Reisduur: 12 dagen
Sapporo - Furano - Sounkyo Onsen - Daisetsuzan NP - Kawayu Onsen - Akan NP - Utoro Onsen - Shiretoko NP - Kushiro - Kushiro Shitsugen NP - Sapporo Vraag deze reis aan »

Dag tot daginklappen

Dag 1 (Vliegreis op eigen gelegenheid) - Sapporo

Na aankomst op de luchthaven van Sapporo (Chitose) reist u op eigen gelegenheid naar uw hotel*. Hier start uw arrangement met PANGEA Travel. De eerste twee nachten van uw rondreis verblijft u in Sapporo; de hoofdstad van het eiland Hokkaido. Mocht u nog energie hebben dan is het leuk om een wandeling te maken in het Odori Park.

Noot: eventueel kan PANGEA Travel ook uw internationale vlucht verzorgen.

* Chitose Airport ligt op ca. 50 km ten zuidoosten van Sapporo. U kunt vanaf de luchthaven per trein (ca. 35 minuten) of bus (ca. 70-90 minuten) naar het centrum van Sapporo reizen. Hotel Gracery Sapporo is verbonden met het Sapporo Station. Deze tickets zijn niet inbegrepen en kunt u eenvoudig op de luchthaven regelen. Optioneel kunnen we een privé transfer verzorgen; de kosten hiervoor zijn op aanvraag.
verzorging: logies en ontbijt

Dag 2 Sapporo

Dag ter vrije besteding. Sapporo is een moderne en prettige stad met winkels, parken, goede restaurants en interessante musea. Breng bijvoorbeeld een bezoek aan het Sapporo Beer Museum; 'Sapporo' is één van de oudste en populairste biermerken in Japan. Bent u tussen half juli en half augustus in Sapporo drink dan een biertje in het Odori Park. Een deel hiervan wordt dan ingericht als 'Beer Garden', als onderdeel van het Summer Festival. Verder staat Sapporo bekend om het Snow Festival dat jaarlijks plaatsvindt in februari; een 'must' om een keer mee te maken!

Tip: bezoek de Nijo Market als u graag verse vis wilt eten. Tip: vanaf Mount Moiwa heeft u een spectaculair uitzicht over Sapporo, met name tijdens de zonsondergang.
verzorging: logies en ontbijt

Dag 3 Sapporo - Furano (ca. 120 km)

Na het ontbijt haalt u de huurauto op. Vervolgens reist u in ruim 2,5 uur naar Furano. Deze regio staat bekend om de pittoreske landschappen. De beste tijd om Furano te bezoeken is juli, als de lavendelvelden in bloei staan. In de maanden juni tot september kunt u ook veel andere bloemen aanschouwen, zoals bloesems, papavers, lelies en zonnebloemen; een kleurrijk schouwspel! De beste locatie hiervoor is Farm Tomita. Tijdens de winter verandert Furano in een waar sneeuw-paradijs; het is één van de populairste wintersport-bestemmingen van Japan. Een andere bezienswaardigheid in deze regio is de Blue Pond (Aoiike); een meer met prachtig helderblauw water. Ook kunt u de Furano Winery of de Furano Cheese Factory bezoeken voor een lekker wijntje of kaasje.

Tip: wilt u niet met de huurauto op pad, koop dan tickets voor de Furano-Biei Norokko Train (doorgaans alleen operationeel in de periode juni - augustus). Tijdens deze treinrit passeert u prachtige landschappen op het traject Furano - Biei.
verzorging: logies en ontbijt

Dag 4 Furano - Sounkyo Onsen (ca. 120 km)

In ongeveer 2,5 uur gaat de reis vandaag verder naar Sounkyo Onsen. Dit is een populair 'hotspring' plaatsje in het noorden van het Daisetsuzan National Park. Het wordt omgeven door een schilderachtige smalle kloof met beboste kliffen. Na aankomst kunt u bijvoorbeeld even ontspannen in één van de 'onsen' (heetwaterbronnen). Overnachting is in een traditionele Japanse kamer met 'futons', 'tatami mats' en 'shoji doors'. Uw kamer beschikt over een eigen bad en toilet. Het diner is beide avonden inbegrepen.
verzorging: halfpension (ontbijt en diner)

Dag 5 Sounkyo Onsen / Daisetsuzan NP

Vanuit uw accommodatie kunt u eenvoudig het Daisetsuzan National Park verkennen. Dit is het grootste nationale park van Japan en bekend om de vulkanen, ravijnen, bossen, watervallen en 'Onsen'. Er zijn prachtige wandelroutes; de meesten kunt u op eigen houtje volgen. Vanuit Sounkyo Onsen gaat er een kabelbaan naar Kuro-dake (1984m) waar vandaan u te voet verder kunt gaan. Ook Asahi-dake (2290m) en Aka-dake (2078m) zijn prima op één dag te bereiken vanuit Sounkyo Onsen. Of wandel naar de watervallen Ryusei-no-taki en Ginga-no-taki.

Tip: voor de echte wandel-liefhebbers adviseren we extra overnachtingen in het Daisetsuzan NP toe te voegen.
verzorging: halfpension (ontbijt en diner)

Dag 6 Sounkyo Onsen - Kawayu Onsen (ca. 180 km)

Vandaag reist u naar Kawayu Onsen, een rit van ongeveer drie uur. Kawayu Onsen is onderdeel van het Akan National Park wat u vanmiddag en morgen kunt gaan ontdekken. Het is een gemoedelijk plaatsje met vele natuurlijke heetwaterbronnen. Ook is er een Eco Museum Center met informatie over het Akan NP en een Sumo Museum, toegewijd aan de sumoworstelaar Taiho Koki. Vanuit Kawayu Onsen starten tevens diverse mooie wandelroutes.

Noot: we kunnen eventueel ook een accommodatie nabij Lake Akan selecteren; vraag naar de mogelijkheden.
verzorging: logies en ontbijt

Dag 7 Kawayu Onsen / Akan NP

Dag ter vrije besteding, bijvoorbeeld om de drie meren van het Akan National Park te bezichtigen: Lake Kussharo, Lake Mashu en Lake Akan. Door het heldere water wordt Lake Mashu vaak betiteld als ‘het mooiste meer van Japan’. Lake Akan staat bekend om de ‘marimo’; een zeldzame algensoort die zich in gigantische groene ballen vormt. Lake Kussharo is met een omtrek van 57 km het grootste meer van het park. U kunt bij de meren diverse activiteiten ondernemen, zoals vissen, wandelen, kajakken, boottochtjes maken en fietsen.
verzorging: logies en ontbijt

Dag 8 Kawayu Onsen - Utoro Onsen (ca. 85 km)

Vandaag reist u verder naar het Shiretoko National Park, een rit van ongeveer 1,5 uur. Shiretoko ligt in het noordoostelijke puntje van Hokkaido, op het gelijknamige schiereiland. Onder de Ainu bevolking (de oorspronkelijke bewoners van Hokkaido) stond het bekend als “het einde van de wereld”. Sinds 2005 is het nationale park geplaatst op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Het is een van de mooiste, ongerepte parken van Japan. Wildlife dat hier te spotten is, zijn o.a. bruine beren, herten en vossen. Het heeft de grootste berenpopulatie van Hokkaido; voorzorgsmaatregelen zijn dan ook noodzakelijk. We hebben voor u een accommodatie geselecteerd in Utoro Onsen. Overnachting is wederom in een traditionele Japanse kamer met eigen bad en toilet. Het diner is beide avonden inbegrepen.
verzorging: halfpension (ontbijt en diner)

Dag 9 Utoro Onsen / Shiretoko NP

Dag ter vrije besteding om het Shiretoko National Park (verder) te gaan verkennen. Houd er rekening mee dat het noordelijkste deel van het schiereiland alleen bereikt kan worden per boot of middels meerdaagse trektochten. Met uw huurauto kunt u wel de 'Shiretoko Five Lakes' bereiken. Deze vijf meren zijn gevormd door de uitbarsting van de nabijgelegen Mount Io en worden omgeven door bomen en bergen. Dit weerspiegelt prachtig in het water. Vanaf de parkeerplaats loopt er een 800 meter lange, houten promenade naar het eerste meer. Verder is ook een wandelroute langs alle vijf de meren uitgestippeld. Vanaf de 'Shiretoko Five Lakes' loopt er een 10 km onverharde weg naar de Kamuiwakka Falls, die gevoed worden door warm bronwater. Rijd met uw huurauto ook zeker over de 30 km lange Shiretoko Pass. Deze bergpas loopt van Utoro aan de westkust naar Rausu aan de oostkust en biedt een spectaculair uitzicht op Mount Rausu; de hoogste berg van Shiretoko. Op zoek naar een actieve dagtocht? Beklim dan Mount Rausu (6-8 uur wandelen). Vanuit Rausu en Utoro worden in de periode half april - half november cruises aangeboden. Hierbij vaart u langs de ruige kustlijn naar het noordelijke gedeelte van Shiretoko. Geniet van het uitzicht op de kliffen maar houd uw aandacht er bij; de kans is namelijk groot dat u wildlife spot! Bruine beren laten zich regelmatig zien op het vasteland maar in het water komen ook walvissen, dolfijnen en zeeleeuwen voor! In de wintermaanden kunt u een boottocht maken langs drijvend zee-ijs; een bijzonder fenomeen.

Noot: in de winter valt er doorgaans veel sneeuw op het schiereiland Shiretoko. Veel wegen (waaronder de Shiretoko Pass en naar de 'Shiretoko Five Lakes') zijn daardoor afgesloten van eind november tot eind april. In de periode 10 mei - 31 juli kunt u de wandelroute bij de 'Shiretoko Five Lakes' alleen onder begeleiding van een gids volgen, dit i.v.m. de mogelijke aanwezigheid van beren (vooraf reserveren is aanbevolen). De Kamuiwakka Falls zijn alleen bereikbaar van begin juni tot eind oktober. Wilt u gaan wandelen dan is de meest aangename periode tussen juni en september.
verzorging: halfpension (ontbijt en diner)

Dag 10 Utoro Onsen - Kushiro (ca. 170 km)

De reis vervolgt in zuidelijke richting naar Kushiro (ca. drie uur rijden). Wij adviseren om vroeg te vertrekken zodat u onderweg een bezoek kunt brengen aan het Kushiro Shitsugen National Park. Dit uitgestrekte gebied (270 km2) bestaat uit wetlands en moerassen en staat bekend om de aanwezigheid van Japanse kraanvogels. Er zijn verschillende observatoriums waar vandaan u de kraanvogels kunt bekijken. Ze zijn het hele jaar te zien maar in de winter (november - maart) verzamelen ze zich vaak bij de voederplaatsen. Dit biedt prachtige plaatjes. Ook kunt u het Akan International Crane Center bezoeken waar de kraanvogels het hele jaar door worden opgevangen. Er is o.a. een museum en een fokcentrum. In het park zijn tevens enkele wandelpaden die u kunt volgen. Na aankomst in Kushiro levert u de huurauto weer in. Het plaatsje heeft zelf weinig hoogtepunten, al is het wel leuk om een kijkje te nemen op de Washo markt.
verzorging: logies en ontbijt

Dag 11 Kushiro - Sapporo

Per trein reist u vandaag in ongeveer 4,5 uur terug naar Sapporo. Hier verblijft u nog één nacht. De rest van de dag is ter vrije besteding, bijvoorbeeld om te shoppen.
verzorging: logies en ontbijt

Dag 12 Sapporo - (Vliegreis op eigen gelegenheid)

Op tijd reist u per trein naar de luchthaven van Sapporo. Hier eindigt uw reis met PANGEA Travel.

Noot: deze reis is eenvoudig te verlengen op het eiland Honshu waar we bijvoorbeeld een arrangement in Tokyo en/of Kyoto kunnen verzorgen. Of kies voor een stopover in bijvoorbeeld Taipei, Seoul of Hong Kong.

bekijk meer

Inclusief / exclusiefinklappen

De volgende zaken zijn inbegrepen en niet inbegrepen in deze reis.

Inbegrepen

 • huurauto voor 8 dagen (Toyota Vitz / Toyota Passo of gelijkwaardig)
 • treintickets Kushiro - Sapporo & Sapporo - Sapporo airport
 • alle overnachtingen conform programma
 • genoemde maaltijden
 • alle services zoals genoemd in bovenstaand programma
 • uitgebreid informatiepakket met landeninfo, vouchers, e-tickets en hotellijst bij uw reisbescheiden
 • assistentie tijdens uw reis (24 uur per dag bereikbaar)
 • bijdrage Calamiteitenfonds: € 2,50 per boeking (per 9 personen)
 • boekingskosten: € 25 per boeking

Niet inbegrepen

 • internationale vliegreis (eventueel ook via PANGEA Travel te boeken)
 • bijkomende kosten autohuur (zie bijgevoegd document)
 • excursies & entreegelden
 • hoogseizoentoeslag
 • evt. vroege incheck / late uitcheck
 • reis- en annuleringsverzekering
bekijk meer

Prijsinklappen

Prijsindicatie: € 1.500 - € 2.000

Onze reizen worden geheel op uw wensen afgestemd. De invulling van de reis is hierdoor uniek en specifiek voor uw reisgezelschap. Bovenstaande prijs is per persoon, de exacte prijs is afhankelijk van:

 • aantal reizigers (deze prijsindicatie is o.b.v. twee personen samenreizend)
 • vertrekperiode (prijsindicatie is o.b.v. het laagseizoen)
 • invulling van de reis (u kunt de inhoud van de reis naar wens aanpassen)
 • categorie van accommodaties
We rekenen vrijblijvend de exacte reissom voor u uit. Uiteraard helpen we u graag met advies en met het samenstellen van uw persoonlijke reis, immers wij kennen de bestemming uit eigen ervaring. Klik hier voor onze contactgegevens en de reisspecialisten.

bekijk meer

Accommodatieinklappen

Waarom?inklappen

 • Inclusief huurauto voor acht dagen zodat u zich eenvoudig, en in uw eigen tempo, kunt verplaatsen. Een ideaal vervoersmiddel voor Hokkaido want veel parken zijn niet goed bereikbaar met het openbaar vervoer.
 • Een afwisselend programma met de bekendste, en mooiste, nationale parken van Hokkaido.
 • Verblijf in comfortabele westerse hotels, maar ook tweemaal in een traditionele Japanse kamer voor de complete "Japan-beleving"!
 • Dagelijks ontbijt en meerdere diners zijn inbegrepen.
 • U krijgt van ons een uitgebreid informatiepakket mee.
bekijk meer
Vraag deze reis aan »

Reiservaringen

 • De tours die bij de reis inbegrepen zaten waren ook heel goed

  lees meer
  -
  familie Guijt
 • meer dan 3000 foto's gemaakt, waar je ook heen keek er was altijd iets gaafs te zien

  lees meer
  -
  Kevin & Dayenne
 • alle reden om Pangea Travel aan te bevelen bij familie, vrienden en alle mensen die het maar horen willen.

  lees meer
  -
  Mirjam van Rijn en Martin van Wifferen
 • Mijn wens is toch nog uitgekomen

  lees meer
  -
  Frans en Leen


print deze reisterug naar het overzicht