Japan Compleet

routekaart Japan Compleet

Deze 20-daagse individuele Japan rondreis is uitermate geschikt als u een gevarieerd programma op prijs stelt en grotendeels zelfstandig per trein wilt reizen. Het is een zeer complete reis met vele hoogtepunten. Uiteraard heeft u voldoende tijd om Tokyo en Kyoto te ontdekken; we verzorgen hier een stadstour (op privé basis) en u stapt op de fiets! Naast deze boeiende steden reist u ook naar Mount Fuji, het nog traditionele Takayama, de belangrijke pelgrimsplaats Mount Koya en het kuuroord Beppu. Ook Hiroshima is een 'must see'. Minder bekend maar zeker zo interessant zijn de steden Nagasaki en Fukuoka. Naast verblijf in hotels selecteren we in deze reis ook een aantal bijzondere ryokans.

Reisduur: 20 dagen
Tokyo - Hakone - Mount Fuji - Takayama - Kyoto - Mount Koya - Hiroshima - Miyajima - Beppu - Nagasaki - Fukuoka

Vraag deze reis aan »

Dag tot daginklappen

Dag 1 Amsterdam - Tokyo

Vandaag start uw reis met PANGEA Travel. U vliegt deze middag rechtstreeks met KLM van Amsterdam naar Tokyo. Aankomst is de volgende ochtend.

Dag 2 Tokyo

Na aankomst op de luchthaven van Tokyo wordt u verwelkomd door onze lokale vertegenwoordiging. Samen gaat u naar het kantoor van Japan Railways om uw Rail Pass te verkrijgen (u krijgt van ons een voucher die u hier kunt inwisselen). U reist vervolgens per comfortabele airport limousine bus of trein naar uw hotel. De eerste vier nachten van uw rondreis verblijft u in Tokyo, de hoofdstad van Japan. De rest van de dag vrij te besteden zodat u kunt bijkomen van de vliegreis. Tokyo is met 30 miljoen inwoners de grootste metropool ter wereld. U hoeft zich hier zeker niet te vervelen! Noot: doorgaans kunt u pas aan het begin van de middag inchecken in het hotel. Indien gewenst, reserveren we een vroege incheck; de meerprijs is op aanvraag.
verzorging: logies en ontbijt

Dag 3 Tokyo

Samen met een Engelssprekende privé gids brengt u vandaag (met het openbaar vervoer) een bezoek aan diverse hoogtepunten van Tokyo. U begint de dag met een bezoek aan de Meiji Schrijn; het belangrijkste heiligdom van Tokyo. Vanaf hier reist u van oud naar nieuw Tokyo. U maakt een wandeling over Omotesando; de Champs-Élysées van Tokyo. Hierna reist u per metro naar de Boeddhistische Senso-ji Tempel, ook wel Asakusa Kannon genoemd. Vervolgens maakt u een ontspannen boottocht over de Sumida rivier naar Hama-Rikyu Teien, een voormalige privé tuin uit de Edo periode. Tijdens een wandeling door de tuin kunt u eventueel een stop maken bij een theehuis voor een kopje 'matcha' thee. Noot: een PASMO-Card t.w.v. JPY 5500 per persoon is inbegrepen. Hiermee kunt u o.a. gebruikmaken van diverse transportmiddelen in Tokyo. Ter plaatse kunt u het bedrag eventueel opwaarderen. Houdt u er s.v.p. rekening mee dat u de PASMO-Card ook nodig heeft voor het vervoer naar Mt. Koya (dag 12+13). Noot: de volgorde van de stops tijdens de tour kan veranderen; dit is afhankelijk van de openingstijden en het openbaar vervoer. Noot: u kunt eventueel ook kiezen voor een stadstour in een internationale groep; de korting is op aanvraag.
verzorging: logies en ontbijt

Dag 4 Tokyo

Dag ter vrije besteding in Tokyo (zonder gids). Op eigen gelegenheid kunt u deze wereldstad verder ontdekken. Tokyo kent vele wijken of districten dat bijna steden op zich zijn, zoals de zakenwijk Shinjuku en de elektronicawijk Akihabara. Ook bekend is Ginza; een chique winkel- en uitgaanswijk. Deze wijk wordt ook wel gezien als het hart van Tokyo. Breng vandaag bijvoorbeeld een bezoek aan het Edo-Tokyo Museum (een historisch museum), de baai van Tokyo (bijv. per Yurikamome monorail) of het Centraal Station (kopie van het CS in Amsterdam). Het Yoyogikoen Park is een populaire verzamelplaats voor jongeren die muziek maken en dansen. Liefhebbers van vis moeten zeker een kijkje nemen op de Tsukiji vismarkt. Rondom de markt kunt u prima verse sushi eten. Noot: houd er rekening mee dat veel musea in Japan op maandag gesloten zijn. Noot: vanaf vandaag kunt u, indien gewenst, al gebruikmaken van uw Japan Rail Pass (14 dagen geldig).
verzorging: logies en ontbijt

Dag 5 Tokyo

Opnieuw een vrije dag, bijvoorbeeld om te shoppen. Vanuit Tokyo kunt u eventueel ook een uitstapje maken naar Kamakura. Dit is een kustplaats met vele tempels en Daibutsu; een grote bronzen Boeddha. Of reis naar Nikko met als bekendste bezienswaardigheden de Toshogu Tempel, de Kegon waterval en het Chuzenji meer. Noot: we kunnen, optioneel, een excursie naar Kamakura en/of Nikko verzorgen; de kosten zijn op aanvraag.
verzorging: logies en ontbijt

Dag 6 Tokyo - Odawara - Hakone

Vandaag reist u in ca. 30-80 minuten per trein naar Odawara; de toegangspoort tot het Fuji-Hakone-Izu National Park. Met uw Hakone Free Pass (inbegrepen) kunt u gebruikmaken van diverse transportmiddelen vanaf Odawara. Een standaard programma is: vanaf Hakone-Yumoto reist u per Tozan-zigzagtrein naar Gora om daar vandaan per kabelbaan naar Soun-zan en vervolgens naar Owakudani en Togendai te reizen. Vanaf Togendai vaart u per ‘piratenschip’ over het Ashino-ko meer naar Hakone-machi of Moto-Hakone. Daar vandaan reist u per bus terug naar Hakone-Yumoto. Bij helder weer heeft u tijdens deze dagtour op diverse plekken kans om Mount Fuji te zien liggen! Ook kunt u onderweg stoppen bij o.a. het Hakone Open-Air Museum, zwavelhoudende stoomgaten en het Amazake-chaya theehuis. Hakone staat verder bekend om de vele natuurlijke heetwaterbronnen. Een bezoek aan een 'onsen', een traditioneel Japans badhuis, is zeker aan te raden. Overnachting is in een traditionele 'Japanese Room' met 'futons', 'tatami mats' en 'shoji doors' (zonder eigen badkamer). Het diner is vanavond inbegrepen. Noot: Mount Fuji is een 'verlegen berg' die meestal niet zichtbaar is vanaf het Fuji-Hakone-Izu National Park. Noot: vanwege vulkanische gassen zijn de wandelpaden rond Owakudani momenteel gesloten voor toeristen. De kabelbaan is wel weer volledig operationeel (behalve bij slecht weer). Noot: een 2-daagse Hakone Free Pass is inbegrepen; hiermee kunt u gebruikmaken van diverse transportmiddelen vanaf Odawara.
verzorging: halfpension (ontbijt en diner)

Dag 7 Hakone - Odawara - Takayama

Vanaf Odawara reist u vandaag in ongeveer vier uur per trein naar Takayama (deels per supersnelle bullet train). Hier kunt u kennis maken met het nog traditionele Japan! Door de ligging in een vallei van de Japanse Alpen heeft deze plaats haar authentieke karakter weten te behouden. Hier ervaart u het grote contrast tussen de Japanse steden en het platteland. Takayama is een rustiek plaatsje met smalle straatjes en traditionele huisjes. Voor uw verblijf hebben we een "Ryokan" geselecteerd. Ook hier is het diner inbegrepen. Tip: maak een wandeling door de Sannomachi wijk. Hier vindt u traditionele huizen, sake brouwerijen en souvenirwinkeltjes. Bij Cha-no-me kunt u genieten van heerlijke, verse vruchtensapjes.
verzorging: halfpension (ontbijt en diner)

Dag 8 Takayama

Dag ter vrije besteding. In de ochtend kunt u eventueel een bezoek brengen aan de markten Jinya-mae en Miya-gawa waar boeren uit de omgeving hun bloemen, groenten, etc. komen verkopen. Het centrum van Takayama kunt u eenvoudig te voet verkennen en bijvoorbeeld stoppen bij Takayama-Jinya en de Sannomachi wijk. Takayama staat verder bekend om het Takayama Festival dat jaarlijks gevierd wordt in de lente en de herfst, en een van de beste festivals van Japan is. U leert alles over dit festival in het Matsuri no Mori Museum (15 minuten per bus vanaf het centrum). Zo zijn er onder andere indrukwekkende praalwagens te zien. In het openluchtmuseum Hida-no-Sato (10 minuten per bus vanaf het centrum) is een dorpje uit de Edo periode (1603-1867) nagebouwd met meer dan 30 traditionele huizen uit deze regio. Ook worden er workshops met diverse Japanse ambachten gehouden. Tip: vanuit Takayama kunt u tevens eenvoudig, per bus, een uitstapje naar Shirakawa-go maken. Deze regio staat bekend om de traditionele "gassho-zukuri" boerderijen en is sinds 1995 op de Werelderfgoedlijst van UNESCO geplaatst. De boerderijen herken je aan de steile, rieten daken in de vorm van "gassho" (letterlijk: biddende handen). Tegenwoordig zijn het woonhuizen, musea, restaurants en accommodaties.
verzorging: halfpension (ontbijt en diner)

Dag 9 Takayama - Kyoto

Per trein reist u in circa 3,5 uur verder naar Kyoto waar u de komende nachten verblijft in een centraal hotel. Kyoto is de oude keizerlijke hoofdstad van Japan en tegenwoordig de culturele hoofdstad. Het is een gezellige stad en een ‘must see’ als u in Japan bent. De oude Japanse traditionele cultuur is overal nog aanwezig. Er zijn maar liefst 1600 Boeddhistische tempels en 400 Shinto Schrijnen te vinden. Na aankomst is de rest van de dag ter vrije besteding. Bezoek bijvoorbeeld de Nishiki Food Market. Hier zijn diverse verse producten als vlees, vis en groenten te koop. Ook leuk is een wandeling door het 'bamboebos' Arashiyama (ca. 15 minuten per trein). Tip: wilt u meer leren over de Japanse cultuur en de verschillende tradities, woon dan een show bij in Gion Corner. Er worden diverse kunstvormen geshowd, waaronder een Maiko dans, een theeceremonie en een poppenspel. Meer informatie vindt u op de website: www.kyoto-gioncorner.com/global/en.html.
verzorging: logies en ontbijt

Dag 10 Kyoto

Vandaag maakt u met een Engelssprekende privé gids een stadstour in Kyoto (met het openbaar vervoer). U start met een bezoek aan Nijo Castle. Rondom het kasteel ligt een prachtige tuin waar het aangenaam wandelen is. Daarna staat de Ryoanji Tempel met de bekende Zen-tuin op het programma en bezoekt u Kinkaku-ji; een van de bekendste tempels van Japan. Deze tempel wordt ook wel het Gouden Paviljoen genoemd aangezien het hele paviljoen, m.u.v. de onderste verdieping, bedekt is met zuiver bladgoud. Het paviljoen weerspiegelt fraai in de 'spiegelvijver'. 's Middags gaat de tour verder naar Fushimi Inari met de rode 'torii' (poorten). U sluit de dag af met een wandeling door het sfeervolle Higashiyama district. De drukke lanen leiden tot Kiyomizu en zijn gevuld met leuke souvenirwinkeltjes die onder andere Kiyomizu-yaki aardewerk, snoep en augurken verkopen. Noot: u kunt eventueel ook kiezen voor een stadstour in een internationale groep; de korting is op aanvraag.
verzorging: logies en ontbijt

Dag 11 Kyoto

De dag start met een leuke fietstour (ca. 3 uur), welke start nabij het treinstation. Samen met een Engelssprekende privé gids fietst u allereerst door de geisha-wijken Miyagawacho en Gion. Met een beetje geluk ziet u een geisha of maiko; een bijzondere ontmoeting! Geisha’s zijn hoogopgeleide en gerespecteerde Japanse gastvrouwen die zorgen voor vermaak op feestjes in theehuizen, maiko's zijn leerling-geisha's. Tegenwoordig zijn er nog maar weinig geisha’s, maar hier heeft u nog wel kans ze tegen te komen! (al worden ze in Kyoto ‘geiko’ genoemd). Vervolgens fietst u verder langs het Shirakawa kanaal en passeert u traditionele theehuizen. De volgende stop is bij het Imperial Palace Park, gelegen in het centrum van Kyoto. Vroeger was dit de residentie van de keizerlijke familie maar tegenwoordig heeft het de functie van een park waar iedereen gebruik van kan maken. Via de Kamo rivier fietst u terug naar het treinstation van Kyoto. De middag is ter vrije besteding. U kunt eventueel een uitstapje naar Nara of het Himeji Castle maken (eenvoudig met uw Japan Rail Pass). Himeji Castle is een van de oudste originele gebouwen uit de Sengoku periode en staat sinds 1993 op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Nara was van 710-784 de eerste permanente hoofdstad van Japan en wordt beschouwd als de bakermat van de Japanse cultuur. De belangrijkste bezienswaardigheden zijn gelegen in het Narakoen Park.
verzorging: logies en ontbijt

Dag 12 Kyoto - Osaka - Gokurakubashi - Mount Koya

U reist vandaag op eigen gelegenheid per trein van Kyoto (via Osaka: station Nankai Namba) naar Gokurakubashi, een rit van ongeveer 1,5 uur. Hier vandaan reist u per kabelbaan verder naar Mount Koya en per bus naar uw accommodatie. Mount Koya (Koya-San) is het centrum van het Shingon Boeddhisme en een belangrijke pelgrimsplaats. Tussen de dichtbegroeide bossen ligt een indrukwekkend tempelcomplex met meer dan 100 tempels. De belangrijkste attracties zijn Kongobu-ji; de hoofdtempel van het Shingon Boeddhisme en Okuno-in; Kobo Daishi’s Mausoleum (Kobo Daishi is de grondlegger van de Shingon-stroming). Het is aan te raden om een wandeling te maken langs de vele tempels en andere bezienswaardigheden van deze heilige berg. Overnachting is in een "Shukubo"; een zogenaamd 'tempelverblijf'. Hier maakt u kennis met het traditionele Japan en leert u meer over oude rituelen en ceremonies van het Boeddhisme. Het is een eenvoudig verblijf maar een unieke ervaring! Een veganistisch diner is inbegrepen. Noot: van uw hotel in Kyoto naar het station in Osaka reist u met uw PASMO Card en/of uw Japan Rail Pass. De PASMO Card kunt u ook gebruiken voor de kabelbaan. Voor het traject Osaka (Namba Nankai) - Gokurakubashi zijn tickets voor de snelle 'limited express train' inbegrepen. Dit is een rechtstreekse verbinding en het scheelt u circa één uur reistijd. De bus in Mount Koya is niet inbegrepen en betaalt u ter plaatse (contant). Tip: breng warme kleding mee want ’s avonds / ’s ochtends vroeg kan het koud zijn.
verzorging: halfpension (ontbijt en diner)

Dag 13 Mount Koya - Gokurakubashi - Osaka - Hiroshima

Het is aan te raden om vroeg op te staan zodat u het ochtendgebed van de monniken kunt meemaken. Deze spirituele ervaring wordt gevolgd door een 'Shojin Ryori' ontbijt. Vervolgens reist u per bus, kabelbaan en trein (ca. 4,5 uur) verder naar Hiroshima. U verblijft de komende twee nachten in Hotel New Hiroden, gelegen nabij het treinstation. Hiroshima is wereldwijd bekend doordat het op 06 augustus 1945 als eerste stad werd aangevallen door een atoombom. Met ca. 200.000 slachtoffers is het een van de zwartste dagen in de Japanse geschiedenis. Inmiddels verschilt Hiroshima niet van andere Japanse grote steden; er zijn veel hoge gebouwen en grote shoppingmalls. Tijdens uw verblijf mag een bezoek aan het Hiroshima Peace Memorial Park (Heiwa-koen) en de Genbaku Domu niet ontbreken; twee belangrijke plekken ter nagedachtenis aan 06 augustus 1945. Andere bezienswaardigheden in de stad zijn Hiroshima-jo (een kasteel uit 1589), de Shukkei-en tuin, het Hijiyama park en enkele tempels. Noot: u heeft voor vandaag uw PASMO Card en Japan Rail Pass nodig.
verzorging: logies en ontbijt

Dag 14 Hiroshima / Miyajima

Dag ter vrije besteding. U kunt Hiroshima verder verkennen of een uitstapje maken naar Miyajima (ca. 45 minuten per trein en boot). Dit 'tempeleiland' wordt beschouwd als een van de mooiste plekken in Japan en is al zo'n 1500 jaar een heilige plek. Het eiland is met name bekend vanwege de Itsukushima Schrijn, met de veel gefotografeerde rode ‘Torii’ poort in het water. U kunt bijvoorbeeld naar het hoogste punt van het eiland gaan en terug wandelen door het bos. Onderweg zult u veel herten tegenkomen en kunt u stoppen bij de Five Storied Pagoda. Aan het einde van de dag kunt u genieten van een prachtige zonsondergang. Tip: probeer op Miyajima zeker de ‘maple leaf shaped cakes’! Dit cakeje in de vorm van een blad kan je bestellen met verschillende smaken, zoals groene thee, chocolade, etc. Een populair lunchgerecht is ‘unagi’ (rijst met paling) of oesters.
verzorging: logies en ontbijt

Dag 15 Hiroshima - Beppu

Vandaag verlaat u het eiland Honshu en maakt u, per trein, de oversteek naar het zuidelijker gelegen eiland Kyushu (ca. 2,5 uur reizen). Overnachting is in Beppu. Na aankomst is de rest van de dag ter vrije besteding. In Beppu ligt het grootste kuuroord van Japan. Er bevinden zich zo'n 3000 warmwaterbronnen en zwavelbaden. Let op: de 'onsen' zijn om in te baden en de 'jigoku' zijn om naar te kijken (de vertaling van Jigoku is "brandende hel"). U kunt 's middags even ontspannen in een van de vele 'onsen' of neem een kijkje bij Jigoku Meguri; op dit circuit liggen meerdere 'jigoku'. Meest bekend zijn Kannawa (met zes bronnen) en Chi-no-ike (de 'bloedvijver'; met rood water). De geiser van Tatsumaki stoot elke 35 minuten een 20 meter hoge waterzuil uit.
verzorging: halfpension (ontbijt en diner)

Dag 16 Beppu - Nagasaki

In ongeveer 4,5 uur reist u per trein verder naar Nagasaki waar u één nacht verblijft. Nagasaki is een aantrekkelijke havenstad aan de westkust van het eiland Kyushu. U kunt de stad op eigen gelegenheid ontdekken. Nagasaki is na Hiroshima de tweede stad die door een atoombom werd getroffen tijdens de Tweede Wereldoorlog (op 09 augustus 1945). Hier vindt u dan ook een “Heiwa-koen” (Vredespark) met een 9 meter hoog Vredesbeeld, het Hypocentre Park en het Nagasaki Atomic Bomb Museum. Overige bezienswaardigheden van Nagasaki zijn o.a. Glover Garden, de Urakami kathedraal en de Fukusai-ji Kannon. Ook een bezoek waard is de Chinese wijk Chinatown met de tempels Sofukuji en Kofukuji. Tip: neem de kabelbaan/bus naar de top van Inasa-yama (333m) voor een spectaculair panorama over Nagasaki. Met name 's avonds is dit erg indrukwekkend.
verzorging: logies en ontbijt

Dag 17 Nagasaki - Fukuoka

U kunt een deel van de dag eventueel nog besteden in Nagasaki. Door het handel drijven met Nederland van de 16e tot de 18e eeuw zijn er nog steeds Nederlandse invloeden zichtbaar. Zo is er zelfs een buurt die “Oranda-Zaka” heet, vrij vertaald: Hollandse Hellingen. In deze heuvelachtige wijk met kronkelige straatjes stonden vroeger houten Hollandse huizen. Ook kunt u het kunstmatige eilandje Dejima bezoeken. Dit was van 1641 tot 1859 een Nederlandse handelspost en het enige contact tussen de westerse wereld en het afgesloten Japan. De meeste gebouwen van die tijd zijn op ware grootte gereconstrueerd. Op het eiland zijn diverse Nederlandse voorwerpen te zien. Op ca. 50km ten noorden van Nagasaki (bij de stad Sasebo) ligt Huis ten Bosch; een groot openluchtmuseum met perfecte replica’s van oud Nederlandse gebouwen en tentoonstellingen van Nederlandse kunstenaars. Vervolgens reist u verder naar Fukuoka (ca. 2,5 uur per trein); de laatste bestemming van uw rondreis door Japan.
verzorging: logies en ontbijt

Dag 18 Fukuoka

Dag ter vrije besteding. Fukuoka is de grootste stad van het zuidelijke eiland Kyushu en tevens een van de dichtstbevolkte steden van Japan. Het is ontstaan uit twee steden, gescheiden door de Naka-gawa rivier: Fukuoka (ten westen) en Hakata (ten oosten). Het centrum van Fukuoka is modern met als belangrijkste uitgaansgebied en winkelcentrum: Canal City. Culturele hoogtepunten zijn: Shofuku-ji (de eerste Zen-tempel van Japan), Ohori-koen (ruïnes van het Fukuoka-jo kasteel uit de 17e eeuw, met een mooi uitzicht over de stad) en Tocho-ji (een tempel met het grootste houten Boeddhabeeld van Japan). Tip: Fukuoka bekend om de vele “Yatai”; eetstalletjes in de openlucht. Er hangt een gezellige sfeer en kunt u diverse gerechtjes proberen, zoals Yakitori, Oden en Hakata Ramen. De meeste en populairste “Yatai” vindt u in het zuidelijke gedeelte van Nakasu Island en rondom Tenjin Station. De eetstalletjes zijn gesloten als het regent.
verzorging: logies en ontbijt

Dag 19 Fukuoka - Seoul - Amsterdam

Een groot deel van de dag is nog ter vrije besteding in Fukuoka. Door de vele winkels is Fukuoka een paradijs voor shoppers. Ontspannen kan in het Ohori Park en vanaf Fukuoka Tower heeft u 360 graden panoramazicht op Fukuoka, de zee, etc. Aan het einde van de middag / begin van de avond reist u eenvoudig per metro of taxi (niet inbegrepen) naar de luchthaven van Fukuoka. U vliegt vervolgens met KLM / Korean Air, via Seoul, terug naar Amsterdam. Aankomst is de volgende ochtend. Noot: u kunt eventueel ook in de ochtend terugvliegen waarbij aankomst in Nederland dezelfde avond is.

Dag 20 Amsterdam

Aankomst op Schiphol. Hier eindigt uw reis met PANGEA Travel.

bekijk meer

Inclusief / exclusiefinklappen

De volgende zaken zijn inbegrepen en niet inbegrepen in deze reis.

Inbegrepen

 • internationale vliegreis: Amsterdam - Tokyo / Fukuoka - Seoul - Amsterdam
 • luchthavenbelasting en heffingen
 • Meet & Greet op Narita Airport
 • airport transfer in Tokyo (per trein of airport limousine bus)
 • Japan Rail Pass (14 dagen, 2e klas); hiermee zijn genoemde treinreizen inclusief
 • PASMO Card (t.w.v. JPY 5500 per persoon)
 • 2-daagse Hakone Free Pass (voor vervoer bij Odawara/Hakone)
 • limited express train ticket Osaka - Gokurakubashi
 • alle overnachtingen conform programma
 • genoemde maaltijden
 • alle services zoals genoemd in bovenstaand programma
 • genoemde excursies met bijbehorende entreegelden (dag 3 en 10)
 • fietstour in Kyoto op dag 11
 • begeleiding door een deskundige Engelssprekende privé gids tijdens genoemde excursies
 • uitgebreid informatiepakket met landeninfo, vouchers, e-tickets en hotellijst bij uw reisbescheiden
 • unieke, informatieve app met persoonlijke reisroute (zie aanvullende informatie)
 • assistentie tijdens uw reis (24 uur per dag bereikbaar)
 • bijdrage Calamiteitenfonds: € 2,50 per boeking (per 9 personen)
 • boekingskosten: € 25 per boeking

Niet inbegrepen

 • niet genoemde / optionele excursies
 • evt. vroege incheck / late uitcheck
 • bagagetransfers
 • evt. hoogseizoentoeslag
 • reis- en annuleringsverzekering
bekijk meer

Prijsinklappen

Prijsindicatie: € 4.000 - € 4.500

Onze reizen worden geheel op uw wensen afgestemd. De invulling van de reis is hierdoor uniek en specifiek voor uw reisgezelschap. Bovenstaande prijs is per persoon, de exacte prijs is afhankelijk van:

 • aantal reizigers (deze prijsindicatie is o.b.v. twee personen samenreizend)
 • vertrekperiode (prijsindicatie is o.b.v. het laagseizoen)
 • invulling van de reis (u kunt de inhoud van de reis naar wens aanpassen)
 • categorie van accommodaties
We rekenen vrijblijvend de exacte reissom voor u uit. Uiteraard helpen we u graag met advies en met het samenstellen van uw persoonlijke reis, immers wij kennen de bestemming uit eigen ervaring. Klik hier voor onze contactgegevens en de reisspecialisten.

bekijk meer

Accommodatieinklappen

kamer Hotel Vista Premio in Kyoto
Hotel Vista Premio Kyoto - Kyoto

Hotel Vista Premio Kyoto (voorheen Best Western Hotel Kyoto) is ideaal gelegen; in het centrum van Kyoto, in een rustig zijstraatje van de bekende Kawaramachi straat. Winkels, restaurantjes en het metrostation Kyoto Shiyakusho-mae liggen op loopafstand. Met 84 kamers is het een van de meest kleinschalige hotels van Kyoto. De kamers zijn op een speelse, kleurrijke manier ingericht, met een Japanse ‘touch’. Reist u met (veel) bagage, boek dan een ‘superior’ of ‘deluxe’ kamer, de ‘standard’ kamers zijn ietwat aan de kleine kant (ca. 18m2). Hotel Vista Premio Kyoto (3*) is een goede keus voor veel PANGEA-reizigers!


Eko-in - Mount Koya

Eko-in is een boeddhistische tempel accommodatie. Elke ochtend wordt er een gebed en een vuurritueel gehouden, deze kunt u bijwonen. U verblijft in een Japanse stijl kamer met uitzicht op de tuin. Het verblijf is op basis van halfpension. Alle maaltijden zijn Syojin Ryori d.w.z. traditionele vegetarische boeddhistische maaltijden. Bij Eko-in komt u helemaal tot rust. Na een drukke dag kunt u ontspannen in een warm spa bad of in de prachtige tuin. U kunt ook verschillende activiteiten doen, zoals leren mediteren en boeddhistische sutra schrijven. Verdere faciliteiten zijn een bibliotheek en een computerhoek met internet.


Hotel New Hiroden - Hiroshima

Hotel New Hiroden is een groot hotel (256 kamers) op ca. 5 minuten lopen van JR Hiroshima Station (South Exit). Met de tram kunt u vanaf het station eenvoudig naar de belangrijkste bezienswaardigheden reizen. Ook diverse restaurants en winkels liggen op loopafstand. De kamers zijn ietwat verouderd en beschikken over een eigen (eenvoudige) badkamer. Dit 3-sterren hotel is met name geschikt voor reizigers die geen comfort of bijzondere kamers wensen en/of groepen.


Hotel New Tsuruta - Beppu

Bijzonder aan deze accommodatie is de gastvrije Tsuruta familie die er alles aan doet om uw verblijf zo comfortabel mogelijk te maken. Ze helpen u graag op weg in Beppu. Omdat dit plaatsje pas sinds enkele jaren Westerse reizigers ontvangt, zijn de meeste hotels in Beppu hier nog niet op gericht. Verwacht dus geen moderne kamer of uitgebreid ontbijt, maar Hotel New Tsuruta is op de goede weg! Er zijn in totaal 61 kamers, waarvan de meesten in Japanse stijl; u slaapt op een ‘futon’. Voor PANGEA Travel selecteren ze alleen kamers met eigen toilet en bad (dus niet de goedkoopste kamers). Ook kunt u gebruik maken van de gemeenschappelijke ‘onsen’, met uitzicht op zee! U vindt Hotel New Tsuruta op een kleine 10 minuten lopen van Beppu Station. Er zijn veel restaurantjes, bars, winkeltjes, ‘onsen’ en een winkelcentrum op loopafstand.


Hotel Monterey Nagasaki - Nagasaki

Op zoek naar een hotel met een bijzondere sfeer? Kies dan zeker Hotel Monterey in Nagasaki! Hotel Monterey neemt u mee naar de 15e eeuw, toen de Portugezen zich in Nagasaki vestigden. Aan de kleinste details is gedacht: van een lift in ouderwetse stijl tot een gezellig binnenplaatsje en de decoratie in de kamers. De standaard kamers zijn aan de kleine kant waardoor wij u de ‘deluxe twin rooms’ aanraden. U vindt Hotel Monterey op Oranda Dori (Holland Street), dichtbij de Hollandse Helling. De reistijd vanaf Nagasaki Station is ca. 10-15 minuten per tram (halte: Ourakaigan Dori).


bekijk meer

Waarom?inklappen

 • Deze complete reis met alle hoogtepunten van Japan heeft een goede prijs/kwaliteitverhouding.
 • Veel inclusief en vooraf geregeld, zoals privé excursies in Tokyo en Kyoto, diverse vervoerskaarten (waaronder een Rail Pass) en alle overnachtingen.
 • In de steden verblijft u in comfortabele westerse hotels, maar op diverse andere locaties is er een traditionele ‘Ryokan’ of ‘Shukubo’ geselecteerd. De ultieme “Japan-beleving”!
 • Dagelijks ontbijt en meerdere diners zijn inbegrepen.
 • U krijgt van ons een uitgebreid informatiepakket mee.
bekijk meer
Vraag deze reis aan »

Reiservaringen

 • De tours die bij de reis inbegrepen zaten waren ook heel goed

  lees meer
  -
  familie Guijt
 • meer dan 3000 foto's gemaakt, waar je ook heen keek er was altijd iets gaafs te zien

  lees meer
  -
  Kevin & Dayenne
 • alle reden om Pangea Travel aan te bevelen bij familie, vrienden en alle mensen die het maar horen willen.

  lees meer
  -
  Mirjam van Rijn en Martin van Wifferen
 • Mijn wens is toch nog uitgekomen

  lees meer
  -
  Frans en Leen

Uitgebreid reisverslag Japan Compleet

Gerard en Vens stuurde een bijzonder gedetailleerd reisverslag in. Zij volgde grotendeels de Japan Compleet reis. Bekijk het volledige Japan reisverslag als pdf.

Tip: Wandel over het 'Filosofenpad' in Kyoto

Maak een wandeling over het twee kilometer lange ‘Filosofenpad’ dat langs een klein kanaal, honderden bloesembomen en verschillende heiligdommen (zoals de Hōnen-in, Ōtoyo Schrijn en Eikan-dō Zenrin-ji) loopt. De route dankt haar naam aan Nishida Kitaro, een invloedrijke Japanse filosoof uit de 20e eeuw, die het als onderdeel van zijn dagelijkse meditatie bewandeld zou hebben. Vooral in april is de route heel populair door de bloei van de bloesem, maar in elk jaargetijde is deze mini-pelgrimstocht absoluut de moeite waard.

Filosofenpad, Kyoto - Japan

 


print deze reisterug naar het overzicht