Menu

Actueel reisadvies Japan

* Laatste update: 08-06-2022

Onze lokale partner heeft ons laten weten dat de grenzen van Japan weer open zijn. Er zijn enkele maatregelen opgesteld door de overheid om veilig reizen door Japan mogelijk te maken. Meer informatie hierover vindt u op deze pagina. 

Noot: vanwege de vaak wisselende omstandigheden per land kunnen wij niet garanderen dat de informatie op deze pagina altijd actueel is. Houd er rekening mee dat de maatregelen anders kunnen zijn ten tijde van uw vertrek. Aan deze informatie kunnen dan ook geen rechten worden ontleend. Controleer altijd de website van het Ministerie van Buitenlandse Zaken voor de laatste nieuwsupdates. 

Mount Fuji - Japan

Voor de meeste landen is reizen weer mogelijk, zo ook voor Japan. De reisadviezen zijn hersteld naar de oorspronkelijke situatie en corona is niet langer doorslaggevend voor het reisadvies. Het reisadvies van Japan is grotendeels groen. Inmiddels zijn er al diverse klanten vertrokken en houden we de situatie per land nauwlettend in de gaten. Steeds meer verzekeraars, zoals de reisverzekering van OOM, bieden dekking wanneer u onverhoopt toch een coronabesmetting oploopt. Zo gaat u zonder zorgen op reis!

Benodigde documenten voor uw reis naar japan

De volgende documenten zijn nodig voor een reis naar Japan: 

 • een boekingsbevestiging van een volledig begeleide reis*;
   
 • een geldig paspoort;
   
 • een geldig visum**;
   
 • een Engelse non-covid verklaring van een negatieve PCR-test die niet ouder is dan 72 uur voor vertrek naar Japan***; 
   
 • registratie in de MySOS app****;
   
 • registratie in de Visit Japan Web (voor verschillende QR-codes en snellere toegang tot Japan);
   
 • een verplichte COVID-19 verzekeringspolis.

* Japan is open voor reizigers die een volledig begeleide reis hebben geboekt én onder de 'blue-country' vallen (waaronder Nederland). Houd er rekening mee dat u op dit moment iedere dag wordt begeleid door een gids en dat vrije dagen zonder gids niet zijn toegestaan. 

** Bij de ambassade dient u een visum aan te vragen met behulp van een ERFS-certificaat. Deze ontvangen wij bij boeking van onze lokale vertegenwoordiging. 

*** Naast de Engelse non-covid verklaring die u van de test-faciliteit in Nederland ontvangt, dient u ook volgens dit format een Engelse non-covid verklaring aan te leveren. 

**** In de MySOS app dient u een vragenlijst in te vullen en een bewijs van uw negatieve PCR-test te uploaden. Meer informatie over deze app leest u hier

Bovenstaande documenten zijn ook te zien in dit PDF-bestand 'A procedure for visiting Japan for Tourism purposes from countries/regions in groep blue'. 

Maatregelen na aankomst in Japan

Na aankomst in Japan kunt u het volgende verwachten:

 • er vindt een gezondheidsscreening plaats (o.a. controle op lichaamstemperatuur);
   
 • bij de immigratie wordt u gecontroleerd op alle benodigde documenten (u dient onder andere de 'blauwe' status te laten zien van uw MySOS app en de QR-codes van de Visit Japan Web. 

Hierna mag u reizen door Japan, onder begeleiding van een gids. 

Maatregelen tijdens de reis in Japan

Graag attenderen wij u nog op het volgende:

 • voor iedereen geldt een mondkapjesplicht daar waar aangegeven (zowel binnen als buiten). In Japan wordt hier streng op gecontroleerd. 
   
 • let goed op uw persoonlijke hygiëne (was regelmatig uw handen);
   
 • houd zo veel mogelijk afstand van elkaar en vermijd drukke plekken. 

Terugkeer naar Nederland

Bij terugkeer naar Nederland is het niet verplicht om een negatieve PCR-test aan te tonen. Gevaccineerde reizigers hoeven bij thuiskomst niet in quarantaine. Raadpleeg de Quarantaine Reischeck voor de actuele informatie. Per land ziet u wat u moet regelen als u terugkeert naar Nederland.

 

Let op: ook luchtvaartmaatschappijen kunnen bepaalde eisen stellen. Informeer hierover bij uw luchtvaartmaatschappij.

We helpen u graag met het samenstellen en boeken van een rondreis naar Japan, voor later dit jaar of volgend jaar. Vraag vrijblijvend een offerte aan bij één van onze reisspecialisten. U boekt bij ons onder soepele annuleringsvoorwaarden.