Menu

Familiereis Japan

Deze 13-daagse familiereis brengt u naar alle mooie plekjes van Honshu! U start in Osaka; een fijne plek om te acclimatiseren, en eindigt in de gigantische hoofdstad Tokyo. Voor deze opbouw is bewust gekozen. Tussendoor maakt u kennis met tradities van de geisha’s en eeuwenoude tempels in Kyoto, wandelt u door de straatjes van het authentieke Takayama en stapt u op de fiets in Hida Furukawa. Hierbij passeert u rijstvelden, boerderijen, rivieren, tempels en traditionele Japanse woonhuizen. Een leuke, ontspannen dag in de natuur! Tijdens deze familiereis verblijft u in Westerse hotels maar ook eenmaal in een traditionele Japanse "Minshuku". Er zijn diverse excursies inbegrepen, net zoals een Japan Rail Pass. Deze reis is uitermate geschikt als u met uw gezin kennis wilt maken met het veelzijdige Japan.

Reisduur: 13 dagen

Osaka - Kyoto - Takayama - Hida Furukawa - Tokyo

Vraag vrijblijvend een offerte aan »

Reisroute: Familiereis Japan inklappen

Waarom deze reis?inklappen

 • Leuke activiteiten en locaties voor gezinnen met kinderen.
 • Een aangenaam reistempo; meerdere overnachtingen per plaats.
 • Een bijzondere en unieke ervaring is het verblijf in een traditionele Japanse "Minshuku".
 • Een goede mix van grote steden, authentieke plaatsjes en platteland.
 • Inclusief stadstours in Kyoto en Tokyo, ook gaat u fietsen in Hida Furukawa.
 • Airport transfers en een Japan Rail Pass voor 7 dagen zijn inbegrepen.
bekijk meer

Dag tot daginklappen

Kinkakuji tempel (Gouden Paviljoen) in Kyoto - Japan - foto: Canva
Dag 1 (Vliegreis op eigen gelegenheid) - Osaka
Vandaag start uw familiereis met PANGEA Travel. Na aankomst op de luchthaven van Osaka wordt u verwelkomd door onze lokale vertegenwoordiging. Per airport limousine bus (op indeling) reist u naar Herbis Osaka, het dichtstbijzijnde busstation bij uw hotel. Hier vandaan reist u op eigen gelegenheid te voet (ca. 5-10 minuten) of per taxi naar Hotel Monterey Osaka. De rest van de dag is ter vrije besteding.

Met ca. 3 miljoen inwoners is Osaka de op twee na grootste stad van Japan (na Tokyo en Yokohama). Desondanks is het een aangename stad om uw rondreis te beginnen. U kunt vandaag bijvoorbeeld een wandeling door de levendige wijk Namba maken. Hier vindt u goedkope restaurantjes, barretjes, kledingwinkels, etc. Een 'must see' is het straatje Dotonbori met lichtreclame, karaokebars en amusementshallen. Ook kunt u het Osaka Kasteel bezoeken. Vanaf de top heeft u een mooi uitzicht op de stad.

Noot: uiteraard kan PANGEA Travel ook uw internationale vlucht verzorgen.
Dag 2 Osaka
Dag ter vrije besteding in Osaka.

Op eigen gelegenheid kunt u bijvoorbeeld een bezoek brengen aan de Shitenno-ji Tempel of het poppentheater Bunraku. Deze theatervorm stamt uit 1684 en wordt vandaag de dag nog steeds uitgevoerd. Ook kunt u het Osaka Aquarium Kaiyukan bezoeken; dit is een van de grootste aquaria ter wereld. U vindt hier meer dan 600 verschillende diersoorten, zoals otters, zeeleeuwen, pinguïns en dolfijnen. Bijzonder is de tank met walvishaaien. Een ander leuk uitje voor kinderen in Osaka zijn de Universal Studios.

Tip (en een uitdaging voor de kinderen): probeer de typisch lokale gerechten 'Okonomiyaki' (een soort pannenkoek met bijv. vlees of vis) en 'Takoyaki' (een soort poffertje met gebakken octopus).

Noot: indien gewenst, kunnen we tickets voor het Osaka Aquarium Kaiyukan of de Universal Studios verzorgen. De kosten zijn op aanvraag.
Dag 3 Osaka - Kyoto
Per trein gaat de reis vandaag verder naar Kyoto, een rit van slechts 30 minuten. U verblijft drie nachten in het New Miyako Hotel, gelegen tegenover het treinstation. Kyoto is de oude keizerlijke hoofdstad van Japan en tegenwoordig de culturele hoofdstad. Het is een gezellige stad en een 'must see' als u in Japan bent! 

In de middag brengt u per bus, in een internationale groep, een bezoek aan enkele highlights van Kyoto (ca. 13:30-18:00 uur). De eerste stop is bij Fushimi Inari, bekend om de vele rode 'torii' (poorten). Daarna staat de Sanjusangen-do Tempel op het programma; een prachtige houten constructie met 1001 beelden van godin Kannon. Tot slot brengt u een bezoek aan de Kiyomizu-dera Tempel. Dit is één van de fraaiste Boeddhistische tempels van Kyoto. Ook heeft u hier vandaan een fraai uitzicht over de stad. De drukke lanen die leiden tot Kiyomizu zijn gevuld met leuke souvenirwinkeltjes die onder andere Kiyomizu-yaki aardewerk, snoep en augurken verkopen.

Noot: vanaf vandaag kunt u gebruik maken van uw Japan Rail Pass. U krijgt van ons een voucher die u bij een kantoor van Japan Railways om dient te wisselen voor de officiële pas. U kunt dit ook op één van de andere dagen in Osaka doen, bijvoorbeeld na aankomst op de luchthaven (maar vóór uw vertrek naar Kyoto). Er zijn meerdere Japan Railways kantoren in Osaka. U heeft uw "JRP" nodig t/m dag 9 (treinreis Takayama - Tokyo) en hij is inbegrepen voor 7 dagen. Als startdatum zou u dus dag 3 moeten kiezen.
Dag 4 Kyoto
Dag ter vrije besteding.

Er zijn maar liefst 1600 Boeddhistische tempels en 400 Shinto Schrijnen in Kyoto te vinden dus u hoeft zich zeker niet te vervelen. De Kinkaku-ji Tempel is één van de bekendste tempels van Japan en zeker een bezoek waard. Deze tempel wordt ook wel het Gouden Paviljoen genoemd aangezien het hele paviljoen, m.u.v. de onderste verdieping, bedekt is met zuiver bladgoud. Het paviljoen weerspiegelt fraai in de 'spiegelvijver'. Ook leuk zijn de Ryoan-ji tempel met de prachtig aangelegde Japanse steen-tuin en Fushimi Inari met de rode 'torii' (poorten). Rondom het Nijo Kasteel ligt een prachtige tuin waar het aangenaam wandelen is. Of bezoek het Imperial Palace Park. Vroeger was dit de residentie van de keizerlijke familie maar tegenwoordig heeft het de functie van een park waar iedereen gebruik van kan maken.
Dag 5 Kyoto
Dag ter vrije besteding.

Afhankelijk van de interesses van uw kind(eren) kunnen we een leuke excursie verzorgen. Zo kunt u onder andere deelnemen aan een traditionele theeceremonie, alles leren over het leven van de geisha's (draag bijvoorbeeld een kimono of diner met een maiko) of de samoerai-cultuur, een les 'sushi maken' volgen, etc. Meer informatie over deze tours is op aanvraag.

Op eigen gelegenheid kunt u ook een bezoek brengen aan het Manga Museum waar u alles te weten komt over deze Japanse stripboeken of het amusementspark Toei Uzumasa Eigamura met ninja-gerelateerde attracties. Ook kunt u zich hier verkleden als samoerai, geisha of ninja. Vanuit Kyoto kunt u eventueel ook een uitstapje maken naar Nara (ca. 45 minuten per trein; eenvoudig met uw Japan Rail Pass). Leuk is het Nara Park waar zo'n 1200 tamme herten leven. Ook een bezoek waard zijn de Todai-ji Tempel en de Kasuga Taisha Schrijn.

Tip: dineer 's avonds in het thema-restaurant Ninja (www.ninja-kyoto.co.jp). Het eten wordt op een bijzondere manier gepresenteerd terwijl obers, verkleed als ninja, trucjes laten zien. Er is ook een vestiging in Tokyo.
Dag 6 Kyoto - Takayama
Vandaag reist u zelfstandig per trein in ruim drie uur verder naar Takayama. Hier kunt u kennis maken met het nog traditionele Japan! Door de ligging in een vallei van de Japanse Alpen heeft deze plaats haar authentieke karakter weten te behouden. U ervaart hier het grote contrast tussen de Japanse steden en het platteland. Takayama is een rustiek plaatsje met smalle straatjes en traditionele huisjes.

Voor uw verblijf hebben we een eenvoudige "Minshuku" geselecteerd. Dit is een traditioneel Japans verblijf met 'tatami mats', 'futons' en 'shoji doors'. Een unieke ervaring! U deelt de badkamer met andere gasten. Ook kunt u gebruik maken van de gemeenschappelijke 'onsen'; een bad met warm bronwater. Het diner is tijdens uw verblijf in Minshuku Iwatakan inbegrepen.

Tip: maak een wandeling door de oude Sannomachi wijk. Hier vindt u traditionele huizen, sake brouwerijen en souvenirwinkeltjes. Bij Cha-no-me kunt u genieten van heerlijke, verse vruchtensapjes.

Noot: we kunnen eventueel ook een traditionele accommodatie met eigen badkamer aanbieden, zoals bijvoorbeeld Ryokan Murayama. De meerprijs en meer informatie is op aanvraag.
Dag 7 Takayama & Hida Furukawa
In de ochtend reist u in circa 15 minuten per trein naar Hida Furukawa. Hier stapt u op de fiets voor een leuke tour door de omgeving (ca. 3,5 uur). U passeert rijstvelden, boerderijen, rivieren, tempels en traditionele Japanse woonhuizen. Ook is er tijd voor een praatje met de 'locals' die u in de dorpjes tegenkomt. U leert meer over het leven op het platteland en kunt genieten van een dagje in de natuur i.p.v. in een grote stad. Na afloop reist u per trein terug naar Takayama.De rest van de middag kunt u hier vrij besteden.

Noot: de fietstour wordt uitgevoerd in een groep en is onder begeleiding van een Engelssprekende gids. Fietshuur en een helm zijn inbegrepen. Voor kindjes onder de 20 kg / kleiner dan 110 cm kunnen we een kinderzitje regelen. Voor de iets grotere kinderen zijn er kinderfietsen beschikbaar. De fietstour duurt van 09:00 tot 12:30 uur (maart-december). Van maart t/m oktober kunt u ook kiezen voor een middagtour (14:00-17:30 uur). U reist zelfstandig per trein tussen Takayama en Hida Furukawa (inclusief met uw Japan Rail Pass). U kunt eventueel ook met de lokale bus reizen (alleen op doordeweekse dagen, ca. 40 minuten, kosten: ca. JPY 500 per persoon, ter plaatse te voldoen).
Dag 8 Takayama
Dag ter vrije besteding.

Breng 's ochtends bijvoorbeeld een bezoek aan de markten Jinya-mae en Miya-gawa waar boeren uit de omgeving hun bloemen, groenten, etc. komen verkopen. Het centrum van Takayama kunt u eenvoudig te voet verkennen en bijvoorbeeld stoppen bij Takayama-Jinya en de Sannomachi wijk.

Takayama staat verder bekend om het Takayama Festival dat jaarlijks gevierd wordt in de lente en de herfst, en een van de beste festivals van Japan is. U leert alles over dit festival in het Matsuri no Mori Museum (15 minuten per bus vanaf het centrum). Zo zijn er onder andere indrukwekkende praalwagens te zien. In het openluchtmuseum Hida-no-Sato (10 minuten per bus vanaf het centrum) is een dorpje uit de Edo periode (1603-1867) nagebouwd met meer dan 30 traditionele huizen uit deze regio. Ook worden er workshops met diverse Japanse ambachten gehouden.

Tip: vanuit Takayama kunt u tevens eenvoudig, per bus, een uitstapje naar Shirakawa-go maken. Deze regio staat bekend om de traditionele "gassho-zukuri" boerderijen en is sinds 1995 op de Werelderfgoedlijst van UNESCO geplaatst. De boerderijen herken je aan de steile, rieten daken in de vorm van "gassho" (letterlijk: biddende handen). Tegenwoordig zijn het woonhuizen, musea, restaurants en accommodaties.
Dag 9 Takayama - Tokyo
Na het ontbijt reist u zelfstandig per trein in circa 4,5 uur naar Tokyo; de laatste bestemming van uw rondreis. En wat voor één! Met ruim 30 miljoen inwoners is het één van de grootste metropolen ter wereld. U kijkt uw ogen uit! Tokyo kent vele wijken of districten dat bijna steden op zich zijn, zoals de zakenwijk Shinjuku en de elektronicawijk Akihabara. De vele (verschillende) bezienswaardigheden maken Tokyo een leuke bestemming voor iedereen.
Dag 10 Tokyo
In de ochtend brengt u per bus, in een internationale groep, een bezoek aan diverse hoogtepunten van Tokyo. U start bij de Tokyo Tower. Met een hoogte van 333 meter is dit het één-na-hoogste gebouw van Japan. Vanaf het observatie platform heeft u een panorama uitzicht over de stad. Het is vrijwel een kopie van de Eiffeltoren in Parijs, maar dan 13 meter hoger. De volgende stop is de Meiji Schrijn; het belangrijkste heiligdom van Tokyo. Langs het Akasaka Palace (State Guest House) en het National Diet Building rijdt u verder naar de Imperial Palace East Gardens. In deze prachtige tuin maakt u een ontspannen wandeling. Er is genoeg te zien! De tour eindigt in de wijk Ginza; een chique winkel- en uitgaanswijk.

De middag is vrij te besteden. Nog niet klaar met 'sightseeing'? Een leuke aanvulling op de stadstour is een bezoek aan de Boeddhistische Senso-ji Tempel (ook wel Asakusa Kannon genoemd). U bent hier tevens aan het goede adres om kleurrijke souvenirs te kopen. Het is ook leuk om een ontspannen boottocht over de Sumida rivier te maken.
Dag 11 Tokyo
Dag ter vrije besteding.

Op eigen gelegenheid kunt u bijvoorbeeld per Yurikamome monorail naar Odaiba reizen. Odaiba is een groot kunstmatig eiland in de baai van Tokyo. Het is hoofdzakelijk een winkel- en entertainmentgebied. Ook zijn er veel hypermoderne gebouwen te vinden, zoals het Fuji TV Building en Tokyo Big Sight. Leuk voor de kinderen zijn o.a. Decks Tokyo Beach, DiverCity Tokyo Plaza, Ferris Wheel (één van werelds hoogste reuzenraden) en Leisureland. Op Odaiba is veel overdekt waardoor het (ook) erg geschikt is voor een regenachtige dag. Uiteraard zijn er in Tokyo ook veel themaparken te vinden, zoals: Tokyo Disneyland, Tokyo DisneySea, Sanrio Puroland, Namja Town en J-World Tokyo.

Tip: voor kattenliefhebbers is een bezoek aan het Calico Cat Café een 'must'. U kunt hier een drankje doen en tegelijkertijd met katten knuffelen. Houd er wel rekening mee dat er vaak een lange wachttijd is en dat de drankjes niet goedkoop zijn.
Dag 12 Tokyo
Dag ter vrije besteding. 

Vandaag is uw laatste dag in Japan, gebruik deze dag bijvoorbeeld om te shoppen. Er zijn winkels in overvloed! Liefhebbers van vis moeten zeker een kijkje nemen op de (zeer grote) Tsukiji vismarkt. Rondom de markt vindt u stalletjes met de lekkerste, verse sushi.

Voor kinderen is een bezoek aan één van de dierentuinen (Ueno of Tama), het Sunshine Aquarium of het Toy Museum Kids Web Japan nog een aanrader. Een populair museum in Tokyo is het Ghibli Museum. Dit is het animatie- en kunstmuseum van Studio Ghibli Miyazaki Hayao; één van de beroemdste animatiestudio's van Japan. Deze studio heeft diverse films geproduceerd, zoals "Spirited Away", "My Neighbor Totoro" en "Castle in the Sky".

Ook kunt u even ontspannen in één van de vele parken, zoals Yoyogi, Shinjuku Gyoen of Ueno. Of breng op eigen gelegenheid nog een bezoek aan enkele ‘anime spots’, zoals: Character Street, Nakano Broadway of Animate. Hier vindt u tientallen winkels die gewijd zijn aan verschillende karakters en series, zoals Hello Kitty, Pokemon, etc.

Noot: voor het Ghibli Museum dient u ruim van te voren tickets te reserveren.
Dag 13 Tokyo - (Vliegreis op eigen gelegenheid)
Op tijd reist u per airport limousine bus naar de luchthaven van Tokyo. Hier eindigt uw onvergetelijke en unieke familiereis met PANGEA Travel.

Noot: uiteraard kan PANGEA Travel ook uw internationale vlucht verzorgen.
bekijk meer

Inclusief / exclusiefinklappen

De volgende zaken zijn inbegrepen en niet inbegrepen in deze reis.

Inbegrepen

  • Meet & Greet op Osaka Airport
  • airport transfers in Osaka & Tokyo (op indeling met andere reizigers)
  • 7-daagse Japan Rail Pass (2e klas); hiermee zijn genoemde treinreizen inclusief
  • alle overnachtingen conform programma
  • genoemde maaltijden
  • alle services zoals genoemd in bovenstaand programma
  • stadstour Kyoto
  • fietstour Hida Furukawa
  • stadstour Tokyo
  • genoemde tours: op indeling met andere reizigers (groep), incl. entreegelden
  • genoemde tours: onder begeleiding van een deskundige Engelssprekende gids
  • uitgebreid informatiepakket met landeninfo, vouchers, e-tickets en hotellijst bij uw reisbescheiden
  • assistentie tijdens uw reis (24 uur per dag bereikbaar)
  • bijdrage SGR:  € 5 per persoon
  • bijdrage Calamiteitenfonds: € 2,50 per boeking (per 9 personen)
  • boekingskosten: € 25 per boeking

Niet inbegrepen

  • internationale vliegreis (eventueel ook via PANGEA Travel te boeken )
  • vervoer op de dagen & dagdelen ter vrije besteding (zonder excursies)
  • evt. vroege incheck / late uitcheck
  • evt. bagagetransfers
  • evt. hoogseizoen/weekend toeslagen
  • reis- en annuleringsverzekering
bekijk meer

Prijsinklappen

Prijsindicatie: € 2.500 - € 3.000
De genoemde prijsindicatie van deze familiereis is gebaseerd op 2 volwassenen en 2 kinderen t/m 11 jaar. Prijsindicaties zijn per persoon en kunnen afwijken bij andere gezinssamenstellingen en leeftijden van de kinderen. bekijk meer

Accommodatiesinklappen

Hotel Monterey Osaka - Osaka
Zodra u bij Hotel Monterey Osaka (3-sterren) binnenstapt, waant u zich gelijk in koninklijke sferen. De bouwstijl en de aankleding van het hotel zijn geïnspireerd door het Schönbrunn-paleis in Wenen. Iedere kamer heeft een eigen sfeer. Zo biedt de Donau Classic een koninklijk blauw ontwerp dat de rivier de Donau weerspiegelt en de Vienna Traditional is voorzien van een traditioneel Weens ontwerp dat de Biedermeier-periode laat zien. De Meridian Comfort zorgt juist voor een meer Zuid-Europeaanse sfeer. De elegante kamers bieden moderne en praktische voorzieningen voor een ontspannen en comfortabel verblijf. Dineren kunt u in het Franse restaurant 'Escale' of het Japanse restaurant 'Zuientei'. Een bijkomend voordeel is dat het hotel op slechts 5 à 10 minuten lopen van het treinstation JR Osaka ligt. Hier vandaan kunt u eenvoudig de stad verkennen. Op loopafstand ligt tevens Grand Front Osaka; een groot complex met restaurants, winkels, etc.

Miyako Hotel Kyoto Hachijo - Kyoto
Het Miyako Hotel Kyoto Hachijo (3-4*) is met 988 kamers het grootste hotel van Kyoto. De kamers zijn verdeeld over een ‘main building’ en een ‘south wing’. Er zijn verschillende kamertypes, met een verschil in comfort en stijl. Alle kamers zijn relatief groot voor Japanse begrippen. Er zijn restaurants en bars aanwezig en u heeft gratis toegang tot internet. Leuk is de ‘afternoon tea’! Het Miyako Hotel Kyoto Hachijo is gelegen tegenover het Kyoto treinstation. Vanaf hier reist u in zo’n 10 minuten naar het centrum van Kyoto.
Noot: het Miyako Hotel Kyoto Hachijo heette voorheen het New Miyako Hotel.

Minshuku Iwatakan - Takayama
Ten opzichte van een Ryokan is een Minshuku een iets eenvoudigere traditionele Japanse accommodatie. Minshuku Iwatakan in Takayama wordt gerund door een vriendelijk Japans koppel. Hier en daar is het soms met handen en voeten praten want de eigenaren spreken beperkt Engels, maar dit maakt het verblijf alleen maar speciaal en traditioneel! De 12 kamers in Japanse stijl beschikken niet over een eigen bad of toilet. U kunt wel heerlijk ontspannen in één van de twee warmwaterbronnen (Onsen). Verder slaapt u in traditionele stijl; op een futon-matras die bovenop de tatami-matten ligt. Iedere dag is het ontbijt en diner inbegrepen. Geniet van lokale Japanse gerechten, zoals miso, gegrilde vis, sashimi en gestoofde groeten. Minshuku Iwatakan ligt dichtbij de Takayama Festival Float Exhibition Hall. Ook het treinstation en de historische binnenstad van Takayama liggen op korte afstand (minder dan 15 minuten lopen). U kunt eventueel ook (gratis) fietsen huren om de omgeving te verkennen.

Shiba Park Hotel - Tokyo
Het 3-sterren Shiba Park Hotel is gelegen in de wijk Minato, op korte afstand van de Tokyo Tower en de metrostations Daimon en Onarimon (en tevens het JR-station Hamamatsucho). Er is voldoende te beleven in deze levendige buurt. Het hotel beschikt over ruim 200 kamers, waaronder 3- en 4-persoonskamers. Dit en vrij uniek in Japan en maakt Shiba Park Hotel een goede keus voor families. De (bad-)kamers zijn netjes en schoon. Voor een hapje en een drankje kunt u 's avonds terecht in één van de restaurants/bars van het hotel. Maar op loopafstand vindt u ook diverse horecagelegenheden. Kortom, het Shiba Park Hotel is een comfortabel en centraal gelegen hotel en daarmee een prima uitvalsbasis voor uw verblijf in Tokyo.

bekijk meer
Vraag vrijblijvend een offerte aan »