Menu

Tienerreis Japan

We ontwikkelden deze reis met de gedachte om je tieners op een interactieve manier mee te nemen naar de bijzondere wereld van Japan. Je wilt je kinderen bij een verre reis iets meegeven, tastbare herinneringen maken en er met het hele gezin een memorabele vakantie van maken. Op basis van feedback van eerdere reizigers, hebben we de beste elementen voor de ideale vakantie voor een gezin met tieners, samengevoegd in deze reis. Een reis waar het hele gezin nog jaren met weemoed aan zal terugdenken en een fantastisch geschenk om je tieners mee te geven.

Tijdens deze afwisselende rondreis over het eiland Honshu ontdek je samen met je kinderen de wereld van manga, VR en video- en arcadegames, maar ook ‘kawaii’, maidcafés, bubble tea en purikura. Ervaren gidsen nemen jullie mee op pad. Op unieke wijze weten zij de link te leggen tussen de rijke Japanse geschiedenis en het Japan van nu. Het ene moment komt de wereld van Shogun, Samoerai en het keizerrijk voorbij, het volgende moment bevind je je in ‘electric town’ of een bruisende winkelstraat. De reis heeft voldoende actie om de tieners bezig te houden, maar ook ruimte voor eigen invulling. Geen zin in musea? Prima! We hebben onder andere fietsen, honkbal, boogschieten en traditionele vechtsporten op het programma staan. In Tokyo is een groot aantal attractieparken te vinden, ook overdekt, mocht het weer niet meewerken. Vergeet ook vooral Universal Studios in Osaka niet! Bedenk dit alles en mix het dan met heerlijke sushi, winkelparadijzen, hilarische karaoke en een vleugje Japanse traditie en je hebt een prima cocktail voor een top-vakantie voor het hele gezin!

Reisduur: 13 dagen

Tokyo - Takayama - Kyoto - Osaka

Vraag vrijblijvend een offerte aan »

Reisroute: Tienerreis Japan inklappen

Waarom deze reis?inklappen

 • In samenwerking met onze gidsen op locatie in Japan en op basis van feedback van eerdere reizigers, stelden we dit programma samen, voor de ideale tienerreis.
 • Een unieke reis speciaal ontwikkeld zodat zowel ouders als tieners de tijd van hun leven hebben. Een onvergetelijke reis voor het hele gezin!
 • Je wilt je kinderen iets meegeven bij een verre reis: tastbare herinneringen, interactie met een bijzondere cultuur, leermomenten, plezier en quality time voor het hele gezin. Dit is onze Tienerreis Japan in een notendop. Inclusief héél véél tips, geschreven voor tieners!
 • Veel inclusief, van diverse dagen unieke programma’s met privégidsen tot aan vervoerskaarten en een Rail Pass.
 • Verblijf in comfortabele westerse hotels, maar ook in traditionele Japanse verblijven als een ryokan, of zelfs een oud handelshuis in Kyoto!
 • Dagelijks ontbijt en meerdere diners zijn inbegrepen.
 • U krijgt van ons een uitgebreid informatiepakket mee.
bekijk meer

Dag tot daginklappen

Shibuya crossing in Tokyo - Japan - foto: flickr
Dag 1 (Vliegreis op eigen gelegenheid) - Tokyo
Vandaag start uw reis met PANGEA Travel. Na aankomst op de luchthaven van Tokyo (Narita) worden jullie verwelkomd door onze lokale vertegenwoordiging. Jullie reizen vervolgens per comfortabele airport limousine bus naar jullie hotel.

De rit naar het hotel geeft al een eerste idee van de gigantische grootte van de stad. Tokyo bestaat uit veel wijken, die zelf bijna een stad op zich zijn. De komende dagen zul je een aantal van deze wijken samen met een gids ontdekken. Afhankelijk van hoeveel tijd je vandaag nog hebt, kun je alvast zelf op pad gaan. Ga bijvoorbeeld naar het Heiwa no Mori Park, in de wijk Ota. Na het stilzitten tijdens de lange vlucht kun je hier al je energie kwijt op de grote houten klimtoestellen, die verspreid door het park staan. Japanners kunnen niet losgaan? Dan ben je nog niet bij het Heiwa no Mori Park geweest. Grotere kinderen én volwassenen zie je hier, die zich fantastisch uitleven! Probeer alleen wel je sneakers droog te houden…

Tip: een mooi uitzicht over de stad heb je vanaf de SkyTree, in de avond ook mooi verlicht!

Noot: eventueel kan PANGEA Travel ook uw internationale vlucht verzorgen.

Noot: vanaf Narita Airport gaat er zeven keer per dag een airport limousine bus naar het Shiba Park Hotel. Mocht de vertrektijd niet aansluiten op uw vluchtschema dan kunnen jullie per airport limousine bus naar TCAT (Tokyo City Air Terminal) reizen. Daar vandaan reis je per taxi verder naar het Shiba Park Hotel (niet inbegrepen).
Dag 2 Tokyo
Er staat vandaag een stadstour (10:00-16:00 uur) op het programma. De gids die met jullie meereist weet de leukste spots in de stad te vinden, maar geef ook vooral zelf aan wat je het liefste wil doen.

De ochtend start met een stukje geschiedenis in het populaire Ueno park: De tijden van Shogun, Samoerai en het keizerrijk van nu komen vlot aan je voorbij. Aan de achterzijde van het park loop je de oude wijk Yanaka in. Hier vind je geen hoogbouw, het staat hier nog vol prachtig oude villa’s en tempels, omringd door groen. De smalle straatjes zijn inmiddels ontdekt door de hipsters en zij maakten het een nieuw paradijs met koffiehuizen, galerieën en eetkraampjes. Ueno Sakuragi Atari is een leuk adres, de bierhal, het olijfwinkeltje en de bakker zijn een ideale pauzeplek op een zonnige dag.

De volgende stop tijdens de tour mag je op de dag zelf kiezen: óf de uitbundige wijk Akihabara óf het compactere Nakano Broadway, dat eigenlijk Akihabara in het klein is. Akihabara wordt ook wel Electric Town genoemd, want dit is dé place to be in Tokyo voor elke gadgethunter, Comic Con fan en techfreak! Arcadegames, manga en maid cafés, ook dit is de Japanse cultuur! Kleurrijke wolkenkrabbers versierd met manga en anime. Overal om je heen zie je Nintendo en andere games en uit elke winkel klinkt een hypnotiserend geluid van bliebjes en piepjes. Om maf van te worden, ja maar juist dát maakt Akihabara zo leuk om doorheen te lopen. Natuurlijk wil je een maid café niet overslaan: Bediening gekleed als anime figuren, veel zoete snacks en dat alles vooral heel ‘kawaii’ (schattig, typisch Japanse trend). Toch nét iets too much? Kies dan voor de lunch in een kaiten-sushi restaurant. Dit is een soort fastfood versie van sushi eten, het eten komt op een transportband voor je langs en je neemt wat je lekker lijkt. 

De tour eindigt in Shibuya, het populairste winkel- en uitgaansgebied. Shibuya Crossing zul je zeker niet missen, dit drukste kruispunt ter wereld verwerkt ongeveer 2500 mensen als het licht op groen gaat! Het wordt ook wel eens het Time Square van Tokyo genoemd, omdat er veel neon reclames te vinden zijn. Het uitgebreide winkel assortiment trekt een hoop Japanse jeugd aan, maar ook veel fashion en designer winkels, trendy restaurants en hippe clubs. Hier brengt de gids jullie naar een karaoke-kan, heel populair onder Japanse tieners. Hier eindigt de tour van vandaag, maar natuurlijk niet voordat jullie uitgebreide informatie over het gebruik van de karaoke-kan krijgen en jullie voorzien worden voor wat winkeltips in de buurt. Want shoppen, dat kan hier heel goed! Een aantal top spots in Shibuya zijn de winkelstraten Center Gai en Koen Dori. Daarnaast heb je Shibuya 109, met meer dan honderd kleine boetiekjes en design winkeltjes. De avond is vrij te besteden.

Noot: de stadstour is inclusief onkosten van de gids, entree tot maid café met drankje óf een lunch budget (tijdens deze dag naar eigen inzicht in een Kaiten Sushi restaurant te besteden). Exclusief reiskosten. 
Dag 3 Tokyo
De tour van vandaag (11:00-17:00 uur) start bij de Meji Schrijn, het belangrijkste heiligdom van Tokyo. Hier dompelen we ons onder in de Japanse cultuur en genieten we van het groen om ons heen. 

De tocht gaat verder: De wijk Harajuku is hipper dan hip, vol met vintage kleding en aparte eettentjes. De top attractie van Harajuku was eind jaren '90 de artistieke Japanse jongeren met een aparte kledingstijl, een extravagant protest tegen de heersende normen en artistieke uiting. Terwijl er zeker nog steeds een aantal jongeren te zien zijn die zich in typische Harajuku-stijl fashion uitdossen, zijn het er niet meer zo veel als vroeger. Wat wel gebleven is, zijn de ongedwongen sfeer, de charmante achterstraatjes met bijzondere winkels, de galerijtjes en altijd het nieuwste op het gebied van jeugdige gastronomie. Je vindt hier vele bubble tea shops en andere winkels vol zoete snacks. Bijvoorbeeld Ronron, hier kun je 40 minuten onbeperkt (!) snoepen van een zoetbuffet (niet inbegrepen). Liever geen zoete lunch, dan is Ichiran een goed alternatief. Jullie bezoeken sowieso ook een café waar ze schitterende latte-art van je drankje maken. Hier krijgen jullie een 'insta-worthy' kopje latte of chocolademelk. Voor de fashionistas: Een bezoek aan een purikura shop voor mooie fotootjes slaan we natuurlijk niet over! In Nakameguro en Daikanyama wandel je door de woonwijken van de jonge, hippe en rijke mensen. Bij het Kyu Asakura house kun je zien, hoe een traditioneel Japans huis er vroeger uitzag (gesloten op maandag). De tour eindigt in de wijk Shinjuku, bij de Donkihote (‘Don Quijote’ inderdaad), zo’n lekker typisch Japanse winkel. Vanaf hier kunnen jullie weer je eigen plan trekken, voor de rest van de middag/avond.  

Tip: Shop till you drop? Wandel over de kronkelweg van Supeinzaka, bezoek de shopping centra Mauri, Tokyu en Seibu. Een ander alternatief is de Shibuya Mark City, waar je terecht kan voor veel restaurants én winkels.

Noot: dierencafés zijn typisch Japans en Harajuku heeft er veel. De honden- en kattencafés zijn al vele jaren een bezienswaardigheid. Inmiddels zijn er ook cafés met een mix van huisdieren, reptielen en zelfs microvarkentjes. In een dierencafé wordt geen eten geserveerd, je krijgt meestal een drankje uit de automaat. Omdat het niet altijd duidelijk is, hoe het gesteld is met het welzijn van de dieren in deze cafés, is tijdens de tour van PANGEA Travel geen bezoek aan een dierencafé opgenomen.

Noot: de stadstour is inclusief onkosten van de gids, een kopje latte art en entree tot Kyu Asakura House. Exclusief reiskosten en lunch. 
Dag 4 Tokyo
Een vrije dag vandaag om zelf Tokyo te verkennen.

Ga bijvoorbeeld richting de haven, naar Odaiba. Hier vind je een aantal toffe attracties dicht bij elkaar. Ga naar teamLab Borderless en/of teamLab Planets, een absolute must-do! Je stapt hier in de digitale wereld van een groep kunstwerken, die grenzeloos lijkt te zijn. Je hebt er geen gids nodig, want het personeel spreekt genoeg Engels en je snapt al snel wat de bedoeling is.

Regent het vandaag? Doe Kidzania (tot 14 jaar). In deze overdekte, interactieve stad kun je zelf op pad en meer dan 100 spannende beroepen uitproberen. Een groot overdekt attractiepark is Joypolis, hier speel je op attracties, zoals je ze ziet in de spellen van SEGA. Of kies voor Tyffonium Odaiba en beleef een VR experience. Ben je fan van auto’s? Dan ga je naar Toyota Megaweb, een themapark voor autoliefhebbers. Ken je Mirai? Deze futuristische auto zie je hier! Oja, de VR proefritjes zijn zondermeer píttig…

Tegen 16.30 uur treffen jullie je gids, die je meeneemt naar de wijk Asakusa. Al in de 17e eeuw kwamen mensen hier naar de kabuki theaters en nog later naar de bioscopen. Je vindt hier tradtionele ambachtswinkeltjes, waar je je nog steeds in een ouder Tokyo waant. Slenter langs de streetfoodkraampjes en proef wat snacks (inclusief), terwijl de gids een stukje geschiedenis vertelt. Dan is het tijd voor wat honkbal, al jarenlang de populairste sport in Japan. In de slagkooi kun je zelf aan slag en oefenen op je werptechniek! Dan wordt het tijd voor de spooktour. Een oude buurt als Asakusa heeft genoeg spookverhalen en de gids weet ze allemaal…Lekker griezelen! De tocht eindigt tegen 19.30 uur, waarna de rest van de avond weer vrij te besteden is. 

Tip: Ken je Asimo? Dit is de door Honda ontworpen android (robot). Je ziet hem in Miraikan, een leuk museum over nieuwe technologieën. Weet jij wat er achter de schermen gebeurt, wanneer je een internetpagina bezoekt? Dit en nog veel meer kom je te weten in Miraikan. 

Tip: Ben je niet verlegen, dan is een bezoek aan de baden van Oedo Onsen Monogatari een leuke ervaring. Ga in de avonduren, lekker ontspannend. Naast de verschillende baden zijn er ook veel spellen voor zowel volwassenen als kinderen, dus vermaken doe je je wel! 

Tip: ben je helemaal into K-pop? Ga dan zeker langs Shin-Okubo, wat bekend staat als ‘Little Korea’. Hier vind je veel winkels vol K-pop, Koreaanse stijl make-up en natuurlijk authentiek en goedkoop Koreaans eten. 

Tip: wil je écht de volledige Tokyo experience? Slaap dan een nachtje in een capsule hotel! We kunnen dit voor je regelen. Vraag je reisspecialist naar de mogelijkheden.

Noot: de avondtour in Asakusa is inclusief onkosten van de gids, een rondje slaan en gooien in de slagkooi en 3 kleine snacks. Exclusief reiskosten en eventueel wat extra eten/drinken.
Dag 5 Tokyo - Takayama
Na het ontbijt reizen jullie op eigen gelegenheid (per taxi of metro, niet ingebrepen) naar Tokyo Station voor de treinreis naar Toyama (ongeveer 2 uur). Dit wordt jullie eerste kennismaking met de Shinkansen lijn! Met snelheden tot 285 km/uur wordt treinreizen ineens supervet. Vanaf Toyama reis je in ongeveer 1,5 uur verder met de Limited Express naar Takayama. Onderweg zie je het landschap veranderen; je laat de stad achter je en eindigt tussen de Japanse Alpen. Je zult merken dat het leven buiten de steden totaal anders is.

In Takayama is het alsof je het decor van een oude Japanse film binnenloopt. Je wandelt door smalle straatjes met traditionele huizen, sake brouwerijen en winkeltjes. Het leuke is ook dat je alles makkelijk te voet kunt doen.

Jullie verblijven de komende nachten in een eenvoudige ‘Ryokan’. Dit is een traditioneel Japans verblijf met 'futons', 'tatami mats' en 'shoji doors'. Ook kun je hier gebruik maken van de 'onsen'. Het diner is vanavond inbegrepen, zorg wel dat je voor 18:00 uur bent ingecheckt.
Dag 6 Takayama
In de ochtend reizen jullie in ongeveer 15 minuten per trein naar (Hida) Furukawa. Hier stap je op de fiets voor een leuke tour door de omgeving (ca. 3,5 uur).  Je passeert rijstvelden, boerderijen, rivieren, tempels en traditionele Japanse woonhuizen. Ook is er tijd voor een praatje met de 'locals' die je in de dorpjes tegenkomt. Het leven op het platteland maak je zo van dichtbij mee en je geniet van een dagje in de natuur. Dat is weer eens wat anders dan de grote stad! Na afloop reis je per trein terug naar Takayama.

Later in de middag, omstreeks 15:30 uur, treffen jullie de gids voor een korte wandeling door het centrum. De gids weet de leukste spots en musea in de stad te vinden, overleg samen wat je graag wil zien. Tijdens de tour maak je kennis met twee traditionele Japanse sporten. Wel eens gehoord van Shuriken? Na het bezoek aan een Ninja Café vergeet je het nooit meer: Werpmessen, en dan de kunst hier mee om te gaan! Je gaat hiermee zelf aan de slag, inclusief een drankje en snack in het café. Voordat jullie aanschuiven voor het diner, maken jullie nog een laatste stop bij de Hankyu Dojo, voor een ronde boogschieten. Jullie eindigen de tour om 19:30 uur in de uitgaanswijk Dekonaru Yokocho, waar je authentiek Japans gaat eten in een retro restaurantje. 

Tip: ga lunchen bij Heianraku, ‘no-stress’ maaltijden in een sfeervol restaurant met écht goed, lokaal Japans eten. Let op, het is er klein, dus reserveren is handig. 

Noot: de fietstour wordt uitgevoerd in een groep en is onder begeleiding van een Engelssprekende gids. Fietshuur en een helm zijn inbegrepen. Voor de iets grotere kinderen zijn er kinderfietsen beschikbaar. De fietstour duurt van 09:00 tot 12:30 uur. Je reist zelfstandig per trein tussen Takayama en Hida Furukawa (niet inbegrepen). Je kunt eventueel ook met de lokale bus reizen (alleen op doordeweekse dagen, ca. 40 minuten, kosten: ca. JPY 500 per persoon, ter plaatse te voldoen).

Noot: het Ninja Café is doordeweeks gesloten. Deze activiteit zal dan worden vervangen door een korte food tour. De tour is inclusief onkosten van de gids, een drankje/snack/shuriken activiteit in het Ninja Café óf 4 snacks per persoon tijdens de foodtour, boogschieten bij Hankyu Dojo.

Noot: in plaats van de tour met twee traditionele Japanse sporten kunt u ook kiezen voor een Hiking Tour naar een waterval of voor een tour langs de highlights van Takayama (zoals de ochtendmarkt, de oude Sanmachi straten, Takayama Castle, Hida Takayama Crafts Experience Center en een Food tour). Deze tours kunnen ook in de ochtend plaatsvinden. 
Dag 7 Takayama - Kyoto
Jullie volgende bestemming is Kyoto. Allereerst reis je naar Nagoya, waar je de Tokaido Shinkansen naar Kyoto neemt. De totale reisduur is ongeveer 3 uur. Jullie kunnen de rest van de dag zelf indelen.

Kyoto is de oude keizerlijke hoofdstad van Japan en tegenwoordig de culturele hoofdstad. Het is een gezellige stad en een 'must see' als je in Japan bent. Het treinstation van Kyoto is al een attractie op zich. De grote hal is ook nog eens enorm hoog. Met roltrappen kun je op het dak komen, waar je een top uitzicht hebt over de stad. Wat absoluut niet mag missen op je Insta is een post van Fushimi Inari. De rode torii (poorten) van dit shinto-heiligdom zijn misschien wel de meest bekende van Japan. Ben je toe aan iets te eten, dan zit je goed op de Nishiki markt.

De komende nachten slapen jullie in een RINN Kyo-Machiya stijl appartement. Dit smalle houten huis was ooit de woon-en werkplaats van een koopman. Aan de voorzijde had hij zijn winkel, aan de achterzijde sliep hij. Het grappige is dat als je ervoor staat, je niet verwacht dat er zoveel ruimte achter de gevel verstopt zit! Voor nu is het jullie eigen huis in de stad. 

Tip: bezoek de show GEAR in het prachtige 1928 building! Deze show houd je op het puntje van je stoel. Een mix van mime, breakdance, magie en jongleren, compleet met lasers, projecties, muziek en een wervelende ventilator. Zorg dat je je bril opzet! De acteurs acteren stil, maar het publiek mag helemaal los! Japan op z'n best en een absolute aanrader voor alle leeftijden!
Dag 8 Kyoto
Even rustig opstarten vandaag; dat hoort ook bij vakantie.

Om 11:00 uur treffen jullie de gids, met wie je vandaag op pad gaat. Tijdens de tour zul je verschillende hoogtepunten van de stad bezoeken, maar laat ook vooral zelf horen wat jullie graag willen zien. In Kyoto vormen de tempels een link tussen het moderne Japan en de zeer oude geschiedenis. Het lijkt of ze bevroren zijn in de tijd en je voelt er nog altijd de rust en spirituele kracht. Een aantal zijn dus zekere must-do’s tijdens je trip. Je start bij het Gouden Paviljoen, oftewel de Kinkaku-ji tempel. De tempel ligt in het water en de weerspiegeling ervan is waanzinnig mooi. Iets verderop ligt de Ryoan-ji tempel. Deze zen tempel heeft een mooie stenentuin. En misschien denk je ‘wat moet ik met die stenen’ maar de locals vallen er stil bij. Waarom? Dat zal de gids je prima uitleggen. Via het bamboebos van Arashiyama (Instaworthy!) bereik je het apenpark Iwatayama. Je kunt in 20 minuten naar de top van de Iwata berg klimmen, waar je een geweldig uitzicht hebt over de vallei van Kyoto. De top van de berg is het leefgebied van een groep apen, die zich makkelijk laat zien. Let op, het is geen dierentuin, de dieren lopen vrij rond. Jullie reizen terug naar het centrum van de stad voor een mooie wandeling door de leuke straatjes van Higashiyama. Dit is één van Kyoto’s oudste ambachtswijken. Higashiyama is ook een hotspot voor shopping. Je vindt er leuke winkels met Kyoto snacks, kleding en souvenirs. De wandeling gaat verder naar de wijk Gion, de oudste uitgaans- en geishawijk van Kyoto. Hier vind je een aparte combinatie van moderne winkels, bars en theaters met traditionele huizen, ryokans en theehuizen. Jullie proeven hier een aantal typisch Japanse snacks en wie weet, misschien kom je zelfs een geisha of maiko (leerling geisha) tegen! Rond 19:00 uur loopt de tour ten einde. 

Noot: de stadstour is inclusief onkosten van de gids, entreegelden en 4 snacks per persoon. Exclusief reiskosten en lunch. 
Dag 9 Kyoto
Dag ter vrije besteding.

Wat vind je leuk? Er is veel te doen: Wil je een traditionele theeceremonie, alles leren over het leven van de geisha's (zelf een kimono dragen of eten met een maiko)? Houd je van de samoerai-cultuur of wil je eens zelf sushi maken? We hebben verschillende tours, vraag ernaar bij je reisspecialist.

Leuk om zelf naar toe te gaan is het National Manga Museum met alle ins en outs over deze Japanse stripboeken. Bij Ninja VR Kyoto beleef je zelf het leven van een ninja. Met alle gadgets ga je zelf in gevecht. Laat maar zien of je overeind kunt blijven! Zin om te shoppen? Langs Sjijo Avenue vind je leuke boetiekjes, warenhuizen en winkelgalerijen. 

Tip: dineer 's avonds in het thema-restaurant Ninja (www.ninja-kyoto.co.jp). Het eten wordt op een bijzondere manier gepresenteerd terwijl obers, verkleed als ninja, trucjes laten zien. Er is ook een vestiging in Tokyo.
Dag 10 Kyoto
Opnieuw een dag ter vrije besteding.

Kyoto is een redelijk compacte stad met minder verkeer dan andere steden. Fietsen kan hier prima! Tijdens de Backstreets fietstour fiets je samen met een gids door de geisha wijken, langs het Shirakawa kanaal en de Kamogawa rivier. Vraag je reisspecialist naar de mogelijkheden.

Vanuit Kyoto kun je eventueel ook een trip maken naar Nara (ca. 45 minuten per trein). Leuk is het Nara Park, voor een lekkere wandeling. Er leven hier zo'n 1200 tamme herten, die vrij rondlopen. Je kunt speciale snoepjes kopen voor de dieren, als je niet bang bent voor de porrende snuit van een hebberig hert… In het park staat ook het Todai-ji tempelcomplex, met de grootste houten huizen ter wereld.

Tip: Een must-try in Kyoto: groene thee-ijs! 
Dag 11 Kyoto - Osaka
De stad Osaka bereik je na een treinreis van ongeveer 35 minuten. De rest van dag ligt dus voor jullie open, om deze bruisende stad te ontdekken.

Osaka is altijd al een belangrijke handelsstad geweest en zelfs heel vroeger de allereerste hoofdstad van Japan. Het Osaka kasteel herinnert nog aan die periode. In de lente kun je hier ook prachtige kersenbloesems zien! Een van Japan’s oudste tempels vind je ook hier: de boeddhistische Shittennoji tempel, gebouwd in de 6e eeuw(!). Het moderne Osaka zie je terug in Den Den Town, het electronica district en steeds meer bekend als ‘Otaku (‘nerd’) paradise’, met vele manga en anime winkels en verschillende maid cafés. Naar Amerikamura ga je om te shoppen. Het is dé plek voor Japanse jeugd om te zien en gezien te worden. Het heeft een jongere ‘feel’ dan de wijk Shinsaibashi, waar ook luxere warenhuizen en top designers te vinden zijn. In de kleurrijke buurt Shinsekai zijn ook volop kledingwinkels en je kunt er goed lunchen in een van de vele restaurantjes. 

Tip: bezoek ’s avonds de levendige wijk Namba. Volop keus uit leuke eettentjes en bars. De must-see is het straatje Dotonbori met lichtreclame, karaokebars en amusementshallen. 
Dag 12 Osaka
Ochtend en middag ter vrije besteding.

Tempozan Harbor village ligt in de Osaka Bay Area, een steeds populairder district van de stad. Met de metro vanuit centraal Osaka sta je binnen 20 minuten bij Tempozan market, het reuzenrad en het Osaka aquarium Kaiyukan. Dit aquarium is een van de grootste ter wereld. Je vindt hier meer dan 600 verschillende diersoorten, zoals otters, zeeleeuwen, pinguïns en dolfijnen. Bijzonder is de tank met walvishaaien.

Universal Studios ligt ook in de Bay Area. Stap in de werelden van Hollywood, Jurassic Park, Harry Potter en de Minions. En voor de fans is dit geweldig, hier vind je ook Super Nintento World!

De laatste avond in Japan sluiten jullie af met een food-tour (18:00-21:00 uur). De gids neemt jullie mee naar een Okonomiyaki restaurant in Dotonbori. ‘Okono-wat?’ Wacht maar af, het is een soort pannenkoek gevuld met vlees of vis. Daarna gaan jullie op pad in Shinsekai. De amusementshallen zijn ’s avonds dé plek voor de jeugd om samen te komen en echt uit hun dak te gaan! Doe vooral mee, leef je uit op taiko drums of op een dance dance revolution pad - jij mag het zeggen!

Noot: de foodtour is inclusief onkosten van de gids, tafelgeld, 5 hapjes en 2 drankjes per persoon, dessert en zakgeld voor de amusementshal. Exclusief eventuele reiskosten en extra eten/drinken.
Dag 13 Osaka - (vliegreis op eigen gelegenheid)
Op tijd voor de vlucht reizen jullie naar station Herbis Osaka en reis je per Airport Limousine Bus naar de luchthaven. Hier eindigt jullie reis met PANGEA Travel. Sayonara, Japan!!
bekijk meer

Inclusief / exclusiefinklappen

De volgende zaken zijn inbegrepen en niet inbegrepen in deze reis.

Inbegrepen

  • Meet & Greet op Narita Airport
  • airport transfers per limousine bus (op indeling) in Tokyo en Osaka
  • alle overnachtingen conform programma
  • genoemde treinreizen
  • genoemde maaltijden
  • alle services zoals genoemd in bovenstaand programma
  • genoemde excursies met bijbehorende entreegelden
  • begeleiding door een Engels- of Nederlandssprekende gids tijdens genoemde excursies
  • uitgebreid informatiepakket met landeninfo, vouchers, e-tickets en hotellijst bij uw reisbescheiden
  • assistentie tijdens uw reis (24 uur per dag bereikbaar)
  • bijdrage SGR: € 5 per persoon
  • bijdrage Calamiteitenfonds: € 2,50 per boeking (per 9 personen)
  • boekingskosten: € 25 per boeking

Niet inbegrepen

  • internationale vliegreis (eventueel ook via PANGEA Travel te boeken)
  • kosten openbaar vervoer op dagen met gids
  • niet genoemde / optionele excursies
  • evt. vroege incheck / late uitcheck
  • bagagetransfers
  • evt. hoogseizoen/weekend toeslagen
  • reis- en annuleringsverzekering
bekijk meer

Prijsinklappen

Prijsindicatie: € 3.000 - € 3.500
De genoemde prijsindicatie van de tienerreis is gebaseerd op 2 volwassenen en 2 kinderen t/m 18 jaar. Prijsindicaties zijn per persoon en kunnen afwijken bij andere gezinssamenstellingen en leeftijden van de kinderen. Bovenstaande prijs is per persoon, de exacte prijs is afhankelijk van:
 • aantal reizigers (deze prijsindicatie is o.b.v. twee personen samenreizend)
 • vertrekperiode (prijsindicatie is o.b.v. het laagseizoen)
 • invulling van de reis (u kunt de inhoud van de reis naar wens aanpassen)
 • categorie van accommodaties
We rekenen vrijblijvend de exacte reissom voor u uit. Uiteraard helpen we u graag met advies en met het samenstellen van uw persoonlijke reis, immers wij kennen de bestemming uit eigen ervaring. Bekijk onze contactgegevens en reisspecialisten.

  bekijk meer

Accommodatiesinklappen

Shiba Park Hotel - Tokyo
Het 3-sterren Shiba Park Hotel is gelegen in de wijk Minato, op korte afstand van de Tokyo Tower en de metrostations Daimon en Onarimon (en tevens het JR-station Hamamatsucho). Er is voldoende te beleven in deze levendige buurt. Het hotel beschikt over ruim 200 kamers, waaronder 3- en 4-persoonskamers. Dit en vrij uniek in Japan en maakt Shiba Park Hotel een goede keus voor families. De (bad-)kamers zijn netjes en schoon. Voor een hapje en een drankje kunt u 's avonds terecht in één van de restaurants/bars van het hotel. Maar op loopafstand vindt u ook diverse horecagelegenheden. Kortom, het Shiba Park Hotel is een comfortabel en centraal gelegen hotel en daarmee een prima uitvalsbasis voor uw verblijf in Tokyo.

Ryokan Murayama - Takayama
Zodra u de 'fusuma' deuren opent (Japanse schuifdeuren die gemaakt zijn van karton en papier) ziet u de 'tatami' matten en de Japanse 'futon' bedden al liggen. U gaat vanavond slapen in een traditionele Japanse accommodatie, een leuke ervaring! Met of zonder eigen badkamer; het is beide mogelijk. Ook is er een 'onsen' beschikbaar waar u gebruik van kunt maken. In de avond maakt u kennis met de traditionele Japanse keuken. De eigenaar spreekt goed Engels en wilt u graag helpen om het bezoek in Takayama zo comfortabel mogelijk te maken. Wat we toch ook graag met u willen delen: als u naar Ryokan Murayama loopt, komt u langs een gerenoveerde 200 jaar oude Gassho-Zukuri boerderij. Nu dient het als ’s werelds eerste teddybeer museum. Als u (met uw kinderen) naar Japan gaat, is het leuk om hier een kijkje te nemen (let op: het museum is niet altijd geopend). Ryokan Murayama ligt op ca. 20-25 minuten lopen van het Takayama station. Als u even belt (bijv. vanuit het Information Center, gelegen tegenover het station) dan regelt Ryokan Murayama tussen 14:00-17:30 uur een transfer (terug om 08:20, 09:00 en 10:00 uur).

Rinn Machiya House Kyoto - Kyoto
Ontdek het échte Kyoto en ga terug in de tijd met een verblijf in één van de traditionele koopmanshuizen van Rinn Machiya House in Kyoto. Dé manier om volledig op te gaan in de authenticiteit en het culturele erfgoed van Kyoto! De “Kyo-machiya” is een traditionele, houten bouwstijl, die alleen te zien is in de stad Kyoto. Het was een gebouw bestemd voor het onderbrengen en mixen van zowel het dagelijks leven als het runnen van zaken. De huisjes zijn voorzien één of meerdere slaapkamers, een keukentje, een woonkamer en een badkamer, waarmee de Machiya als een soort Japans appartement gezien kan worden. Ideaal dus ook voor gezinnen. De “Kyo-machiya” staan bekend om de smalle voorgevel, een een langgerekte bouw. Er wordt namelijk gezegd dat een smalle voorgevel minder belasting gekost zou hebben, aangezien de omvang van de voorgevel bepalend was voor hoeveel belasting er betaald moest worden. Een leuk element is verder de Japanse binnenplaats, een belangrijk element voor rust, licht en wind. Bijkomend voordeel is namelijk de ventilatie in een “Kyo-machiya” in de zomer. Kyoto is warm en benauwd in de zomer en de structuur van het huis en het tuintje in het midden zorgen voor een verkoelend briesje. Stap terug in de tijd en maak uw verblijf in Japan nog memorabeler!

Hotel Vischio Osaka - Osaka
Op 5 minuten lopen van het JR-station Osaka, midden in de wijk Umeda, ligt het relatief nieuwe Hotel Vischio Osaka. Het hotel heeft als missie om een ontspannende en verfrissende sfeer te bieden aan de reiziger en hierin slagen ze wat ons betreft zeker. De Granvia keten heeft meerdere hotels in Japan, maar met het Hotel Vischio Osaka is het concern een modernere weg ingeslagen. De kamers ogen rustig en groter dan dat ze zijn, door goed gebruik te maken van licht. Het ontbijt is erg goed en di(vers) en er zijn verschillende mogelijkheden voor het avondeten, of voor een koffiemomentje gedurende de dag. Een echte eyecatcher is de ingang van het hotel, waar een verzameling bomen u een ontspannen eerste indruk geeft. Qua locatie en prijs/kwaliteit verhouding een erg goede keuze voor een hotel in de middenklasse.

bekijk meer
Vraag vrijblijvend een offerte aan »