Menu

Japan

Veelgestelde vragen Japan

Wat is de beste reistijd voor Japan?

Japan kent net als Nederland vier jaargetijden. Vanwege de uitgestrektheid van de archipel lopen de klimaatzones uiteen. Zo heeft het noorden een subarctisch klimaat en het zuiden een subtropisch klimaat.

 • maart - mei:
  Het voorjaar is over het algemeen één van de beste reisperiodes voor Japan. De temperatuur is mild met gemiddeld zo’n 15-25°C en er valt weinig regen. In deze maanden staan ook de kersenbloesem-bomen (sakura) prachtig in bloei.

 • juni - augustus:
  In deze periode valt de Japanse zomer. De meeste regen valt in de maand juni (gemiddeld zo’n drie weken). Daarna wordt het warm en vochtig, met een gemiddelde temperatuur van ca. 30°C. Het eiland Hokkaido kent geen regenseizoen.

 • september - november:
  Deze periode is het herfst in Japan en is, net als de lente, qua temperatuur een goede periode om naar Japan te reizen. De temperaturen lopen in dit jaargetijde uiteen van 15-25°C.

 • december - februari:
  In de winter is het nog steeds aangenaam reizen in Japan. De zuidelijke regio’s hebben een milde, warme winter. In Tokyo is het deze periode tussen de 0-15°C. In het noorden (Hokkaido), in de berggebieden van centraal-Japan en in het westelijke gedeelte van het eiland Honshu kan het zeer koud zijn (-10°C tot 5°C). De kans op (extreme) sneeuwval is hier groot.


Tijdens het plannen van een reis naar Japan kan het raadzaam zijn om rekening te houden met orkanen/tyfoons die regelmatig passeren. Het orkaanseizoen in Japan loopt ongeveer van juli tot november. Gekeken naar de afgelopen jaren, is de kans op orkanen/tyfoons in de maand september het grootst. De belangrijkste regio’s (Tokyo, Kyoto, etc.) worden vrijwel nooit geraakt.terug naar veelgestelde vragen Japan