Menu

Japan

Veelgestelde vragen Japan

Hoe zit het met de geldzaken in Japan?

De munteenheid van Japan is de Yen (JPY = ¥). Deze munt kunt u niet in Nederland kopen. Bij uw aankopen op straat (bijvoorbeeld voor een taxi, souvenir of entree) is het prettig om met redelijk gepast geld te betalen omdat men niet altijd wisselgeld heeft. Het is daarom verstandig om wat kleine coupures te verzamelen.

  • Pinpas: in alle toeristische plaatsen in Japan zijn pinautomaten (ATM’s) aanwezig. U vindt ze bij een bank of in de supermarkt (7 Eleven). Dit geldt tevens voor de internationale luchthavens. Met uw pinpas (met Maestro-logo) kunt u hier Japanse Yen opnemen. Dit is de goedkoopste manier. Toch is het verstandig niet uitsluitend van geldautomaten afhankelijk te zijn. In de kleinere plaatsen zijn geen ATM’s aanwezig. Denk er aan om uw pinpas voor vertrek op werelddekking te zetten.
  • Geld wisselen: in vrijwel alle grote hotels kunt u Euro's / Dollars omwisselen naar Yen. Ook in de winkelcentra en op de luchthavens zijn wisselkantoren gevestigd. De meeste valuta en cheques worden hier geaccepteerd.
  • Creditcards: in de meeste winkels, hotels en restaurants kunt u ook afrekenen met de bekende internationale creditcards. Houdt u er wel rekening mee dat er soms een percentage aan kosten wordt berekend. Bij de banken in de grote steden in Japan kunt u tevens geld met een Visa Card of Master Card (met pincode) opnemen. Zie voor meer details de websites: eurocard en visa.
  • Wisselkoers: de waarde van 100 Japanse Yen was in februari 2024 ongeveer € 0,63.


terug naar veelgestelde vragen Japan