Menu

Japan

Aso-san

Aso-san (Mount Aso) is de grootste actieve vulkaan in Japan en behoort ook tot de grootste ter wereld. De vulkaan ligt op het eiland Kyushu en bestond oorspronkelijk uit één krater met een omtrek van ongeveer 130km. Door een uitbarsting zijn er nieuwe kraters ontstaan. Nakadake is de grootste en meest actieve krater. De laatste uitbarsting dateert van 2011. Het gebied rondom de krater is soms afgesloten voor bezoekers om ze niet in contact te laten komen met de giftige vulkanische gassen die vrij kunnen komen. Er gaat een kabelbaan naar de rand van Nakadake waarna u een wandeling over de rand kan maken of kan afdalen naar de Sensui kloof (bij goed weer). Bezoekt u ook zeker het Aso Volcanic Museum met interessant film- en beeldmateriaal. De overnachting is doorgaans in Aso Uchinomaki Onsen waar u een klein aantal accommodaties en veel restaurantjes vindt.

Update 01/08/15: de Nakadake krater (Aso) is momenteel actief waardoor een gebied van 1km rondom de krater afgesloten is. Ook de kabelbaan is niet operationeel. De accommodaties in Aso (Aso Uchinomaki Onsen) zijn gewoon bereikbaar. Onze reisspecialisten kunnen u informeren over de situatie.
Zelf een rondreis samenstellen naar Aso-san? Neem vrijblijvend contact op met onze Japan specialist Floor en bespreek de mogelijkheden.