Menu

Japan

Aso-san

Aso-san (Mount Aso) is de grootste actieve vulkaan in Japan en behoort ook tot de grootste ter wereld. De laatste uitbarsting dateert van 2016. De vulkaan ligt op het eiland Kyushu en bestond oorspronkelijk uit één krater met een omtrek van ongeveer 130km. Door een uitbarsting zijn er nieuwe kraters ontstaan. Nakadake is de grootste en meest actieve krater. Het gebied rondom de krater is soms afgesloten voor bezoekers om ze niet in contact te laten komen met de giftige vulkanische gassen die vrij kunnen komen. Er gaat een kabelbaan naar de rand van Nakadake waarna u een wandeling over de rand kan maken of kan afdalen naar de Sensui kloof (bij goed weer). Bezoekt u ook zeker het Aso Volcanic Museum met interessant film- en beeldmateriaal.

Update 25/05/20: de Nakadake krater (Aso) is momenteel actief waardoor een gebied van 1km rondom de krater afgesloten is. Ook de kabelbaan is niet operationeel. De accommodaties in Aso en in Kurokawa Onsen zijn gewoon bereikbaar. Het gebied blijft zeker de moeite waard, door de spectaculaire uitzichten en het landelijke karakter. Onze reisspecialisten kunnen u informeren over de situatie.

Zelf een rondreis samenstellen naar Aso-san? Neem vrijblijvend contact op met onze Japan specialist Roselien en bespreek de mogelijkheden.
Bekijk alle highlights en plaatsen in Japan