Menu

Japan

Lake Towada en de Oirase Gorge

Het Towada meer is onderdeel van het Towada-Hachimantai National Park. Het Towada meer is het grootste calderameer (kratermeer) op het eiland Honshu. Op veel plaatsen wordt het meer omgeven door de steile en honderden meters caldera. De oevers zijn veelal niet bebouwd en niet toeristisch ontwikkeld, met uitzondering van het plaatsje Yasumiya, van waaruit u (in de zomer) een boottocht kunt maken van circa 50 minuten om het meer te verkennen. U kunt er ook voor kiezen het meer rond te rijden om zo de verschillende observatieplatformen aan te doen, die u een prachtig uitzicht bieden op het meer en de omgeving.
Het gebied staat verder bekend om de ‘Oirase Stream’, een schilderachtige bergstroom die naar het Towada meer gaat en één van de beste locaties in heel Japan om te genieten van prachtige herfstkleuren. In de zomer zijn de bomen hier weelderig groen en van eind oktober tot begin november kleuren de bomen rood, geel en oranje. Maak dus zeker een wandeling langs de ‘oirase stream’. Tijdens deze wandeling passeert u ook vele bruggetjes en watervallen. De Oirase kloof mondt uit in het Towada meer.

Zelf een rondreis samenstellen naar Lake Towada en de Oirase Gorge? Neem vrijblijvend contact op met onze Japan specialist Roselien en bespreek de mogelijkheden.
Bekijk alle highlights en plaatsen in Japan