Menu

Japan

Okinawa

Okinawa; het Japanse paradijs!

Okinawa is de meest zuidelijke prefectuur van Japan en bestaat uit tientallen eilandjes, verspreid over ongeveer 1000 kilometer. Deze kunnen verdeeld worden in drie grotere eilanden groepen: Okinawa, Miyako en Yaeyama (rond Ishigaki Island).

Alle eilanden groepen bieden andere hoogtepunten maar de meeste reizigers verblijven hier vanwege de prachtige stranden, de helderblauwe zee en de kleurrijke onderwaterwereld. Vooral de eilanden rondom Miyako en Ishigaki staan bekend om de prachtige duikspots.

Er heerst een heerlijk subtropisch klimaat met temperaturen van gemiddeld 20-25 graden het hele jaar door. Houd er wel rekening mee dat er tussen juli en september orkanen voor kunnen komen

Okinawa, Miyako en Yaeyama zijn alle drie per vliegtuig te bereiken. Tussen de meeste eilanden zijn tevens bootverbindingen. De beste en meest gebruikelijke manier om Okinawa te verkennen, is per huurauto.

Zelf een rondreis samenstellen naar Okinawa? Neem vrijblijvend contact op met onze Japan specialist Roselien en bespreek de mogelijkheden.
Bekijk alle highlights en plaatsen in Japan