Menu

Japan

Overnachten in een ryokan

Japan staat bekend om haar traditionele Japanse accommodaties: de Minshuku’s en de Ryokans. Minshuku's zijn eenvoudiger en goedkoper dan een Ryokan.  De ervaring van een verblijf in één van deze verblijven is totaal anders dan in een westers hotel in Japan. En hoewel het verblijf als eenvoudig kan worden ervaren, is het tevens een zeer unieke ervaring: u vindt dit nergens anders ter wereld! Het traditionele verblijf kenmerkt zich door een kamer zonder stoelen, waar u in kleermakerszit aan een lage tafel eet. U slaapt op een matras (futon) op de grond. De vloer is belegd met tatami-matten. Niet alle Ryokans en Minshuku's beschikken over kamers met eigen badkamer. Meestal maakt u gebruik van een gemeenschappelijk bad, soms is dit een 'onsen' (heetwaterbron). Wij raden u aan om tijdens een rondreis voor een goede mix tussen westerse en traditionele accommodaties te kiezen. In een Ryokan/Minshuku zijn ontbijt en diner standaard inbegrepen tijdens uw verblijf.

Benieuwd of een Japanse Ryokan iets voor u is? Collega Roselien vertelt meer over de Japanse Ryokan en haar 6 favoriete adresjes om in te overnachten. 

Zelf een rondreis samenstellen naar Overnachten in een ryokan? Neem vrijblijvend contact op met onze Japan specialist Roselien en bespreek de mogelijkheden.
Bekijk alle highlights en plaatsen in Japan