Menu

Japan

Hiroshima

Hiroshima is wereldwijd bekend doordat het op 06 augustus 1945 als eerste stad werd aangevallen door een atoombom. Met ca. 200.000 slachtoffers is het een van de zwartste dagen in de Japanse geschiedenis. Door de radioactieve as zijn de medische gevolgen nog steeds merkbaar. Inmiddels verschilt Hiroshima niet van andere Japanse grote steden; er zijn veel hoge gebouwen en grote winkelcentrums.

Tijdens uw verblijf mag een bezoek aan het Peace Memorial Park zeker niet ontbreken. Dit is een belangrijke plek ter nagedachtenis aan 06 augustus 1945. U vindt hier de Genbaku Dome (ook bekend als de A-Bomb Dome), het Children's Peace Monument, de Cenotaph for the A-Bomb Victims en het zeer indrukwekkende Peace Memorial Museum.

Andere bezienswaardigheden in de stad zijn Hiroshima-jo (een kasteel uit 1589), de Shukkei-en tuin, het Hijiyama park en enkele tempels. Vanuit Hiroshima kunt u tevens een uitstapje maken naar het 'tempeleiland' Miyajima.

Zelf een rondreis samenstellen naar Hiroshima? Neem vrijblijvend contact op met onze Japan specialist Roselien en bespreek de mogelijkheden.
Bekijk alle highlights en plaatsen in Japan