Menu

Japan

Sapporo

Sapporo is de hoofdstad van het noordelijke Japanse eiland Hokkaido. Het is een moderne en prettige stad met winkels, parken, goede restaurants, hippe bars en interessante musea.


Komt de naam 'Sapporo' u bekend voor? Dat kan kloppen! 'Sapporo' is één van de oudste en populairste biermerken in Japan en ook in veel Japanse restaurants in Nederland te koop. Mocht u hier meer over willen leren, bezoek dan zeker het Sapporo Beer Museum. Bent u tussen half juli en half augustus in Sapporo drink dan een biertje in het Odori Park. Een deel hiervan wordt dan ingericht als 'Beer Garden', als onderdeel van het Summer Festival. Ook in andere periodes is het trouwens leuk om een wandeling te maken in het Odori Park (of in één van de vele andere parken).

Verder staat Sapporo bekend om het Snow Festival dat jaarlijks plaatsvindt in februari; een 'must' om een keer mee te maken!

Bekende gebouwen in Sapporo zijn o.a. de klokkentoren, Hokkaido Jingu (Schrijn) en de Sapporo TV Tower. Voor de beste verse vis is een bezoek aan de Nijo Market een aanrader.

Nog een laatste tip: vanaf Mount Moiwa heeft u een spectaculair uitzicht over Sapporo, met name tijdens de zonsondergang.

Zelf een rondreis samenstellen naar Sapporo? Neem vrijblijvend contact op met onze Japan specialist Roselien en bespreek de mogelijkheden.
Bekijk alle highlights en plaatsen in Japan