Menu

Japan

Takayama

Maak kennis met het traditionele Japan in Takayama! Door de ligging in een vallei van de Japanse Alpen heeft deze plaats haar authentieke karakter weten te behouden. Hier ervaart u het grote contrast tussen de Japanse steden en het platteland. Takayama is een rustiek plaatsje met smalle straatjes en traditionele huisjes. Het is gelegen in de prefectuur Gifu op het eiland Honshu en wordt omgeven door groene bossen.

Takayama staat bekend om het Takayama Festival dat jaarlijks gevierd wordt in de lente en de herfst, en een van de beste festivals van Japan is. U leert alles over dit festival in het Matsuri no Mori Museum (15 minuten per bus vanaf het centrum). In het openluchtmuseum Hida-no-Sato (10 minuten per bus vanaf het centrum) is een dorpje uit de Edo periode (1603-1867) nagebouwd met meer dan 30 traditionele huizen uit deze regio. Ook worden er workshops met diverse Japanse ambachten gehouden.

Het centrum van Takayama kunt u eenvoudig te voet verkennen en bijvoorbeeld stoppen bij Takayama-Jinya, de Sannomachi wijk, een sake brouwerij en souvenirwinkeltjes. In de ochtend kunt u een bezoek brengen aan de markten Jinya-mae en Miya-gawa waar boeren uit de omgeving hun bloemen, groenten, etc. komen verkopen. Wij raden aan om in Takayama in een van de traditionele 'ryokans' te overnachten.

Zelf een rondreis samenstellen naar Takayama? Neem vrijblijvend contact op met onze Japan specialist Roselien en bespreek de mogelijkheden.
Bekijk alle highlights en plaatsen in Japan