Menu

Japan

Reiservaringen Japan

Japan
rondreis

Erg leuk was het verschil tussen de drukke steden en de rustigere dorpjes

25/03/2019 - Michelle en Wouter

Beste Ruud,

We hebben echt een fanastische reis gehad! Japan is echt een super mooi land om te bezoeken! Erg leuk was ook het verschil te zien tussen de drukke steden en de rustigere dorpjes.

Tokyo was echt een prachtige stad om te bezoeken, ondanks dat er 30 miljoen mensen wonen is het er niet hectisch of stressvol maar de mensen zijn relax en vriendelijk! Kyoto was een hele drukke stad en echt vol met toeristen dat vonden we helaas wel wat minder fijn, maar we hebben nou eenmaal een drukke periode gekozen om daar te zijn dus dat hoort erbij. Erg fijn was het om tussendoor even bij te komen in Mount Koya in de boedistishe tempel, indrukwekkend en leuk om smorgens vroeg het ochtendgebed mee te maken. En de ryokan in Takayama en Shirakawa-go vonden we ook erg indrukwekkend met de geisha's. Hiroshima vonden we ook indrukwekkend vanwege de atoombom, en miyajima was een prachtig eiland met mooie natuur!

Het is een actieve vakantie geweest, we hebben veel van het openbaar vervoer gebruik gemaakt, je kan overal wel een dagkaart voor de metro of bus kopen wat erg makkelijk is of de trein met de railpass. We hebben meer dan 200km gelopen in 14 dagen, en elke dag goed gepland om zoveel mogelijk te kunnen zien!

We hadden veel geluk want we zijn 20 maart aangekomen in Tokyo en 22 maart begon officieel de sakura. Erg betoverend om de bloesems in bloei te zien! 

Er was eigelijk maar 1 tegenvaller en dat was bij aankomt op het vliegveld in Tokyo: we werden ontvangen door iemand van het reisbureau, die heeft ons op een bus gezet en eigelijk kon ze niet echt vertellen hoe of wat we moesten doen, de bus stopte bij een bus/ treinstation en vanuit daar moesten we het verder uitzoeken. Gelukkig waren er daar bij een toerist Information hele vriendelijke mensen die ons met de metro geholpen hebben. Japanners zijn over het algemeen erg vriendelijk en helpen je soms ook gewoon uit zichzelf. We dachten dat we in osaka nog wel genoeg souvenirs konden kopen, maar dit viel erg tegen. Dus helaas hebben we dingen in andere steden laten liggen en niet meer kunnen vinden. Misschien is eindigen in Tokyo in dat opzicht beter.

De vliegreis ging ook goed met KLM, goede vlucht en vriendelijk personeel. De hotels waren Allemaal prima met een enorme keuze aan ontbijt. 

lees meer
Hong Kong
Japan
luxe reis

Hong Kong heeft net als Japan altijd op mijn bucketlist gestaan

02/04/2019 - Ellen & Patrick, Alexander Kamerbeek

Hong Kong 3 april t/m 9 april 2019

Hong Kong heeft net als Japan altijd op mijn bucketlist gestaan om een keer te bezoeken. Alles was tot in de puntjes goed verzorgd door jullie en jullie partners in het buitenland. Hong Kong is eigenlijk te groot en te divers om in 6 dagen alles te zien. In deze korte periode hebben we 3 excursies gedaan nl Macau (dag), Hong Kong Island (1/2 dag) en Lantau (dag). Voor de tocht naar Macau werden we keurig door onze gids naar de boot gebracht en in Macau werden we opgewacht door een andere gids. Deze heeft ons niet alleen de casino’s maar ook het “echte” Macau laten zien. Op Lantau zijn we, buiten de tocht met kabelbaan , de Giant Buddha en het klooster, per boot door Tai O gevaren. Alles was gewoon perfect geregeld, dank je wel Floor.

Japan 9 april t/m 17 april 2019

Na ons bezoek aan Hong Kong doorgereisd naar Tokyo. Hier hebben wij per ongeluk een van onze koffers, achter de douane, laten staan. Wij kwamen daar pas bij het hotel achter. De medewerkers hebben alles in het werk gesteld om deze koffer zo spoedig mogelijk weer bij ons te krijgen. De volgende ochtend om 9 uur werd de betreffende koffer bij ons hotel bezorgd. Het is maar een klein stukje van Japan dat wij bezocht hebben; de reis was Tokyo – Hakone – Kyoto – Osaka. In alle steden waren we slechts een paar nachten. Zowel de gids in Tokyo als in Hakone dachten echt met ons mee, ook omdat het weer niet echt mee zat. De gids in Tokyo is de laatste dag ook nog met ons op zoek geweest naar een bepaalde Canon filter die in Europa nog niet op de markt was. Daarvoor hebben wij 3 verschillende fotozaken bezocht nadat de excursie was afgelopen. Aangezien de weersvoorspelling in Hakone slecht was (sneeuw) heeft onze gids het bezoek naar Owakudani (boiling valley) met een dag vervroegd zodat wij toch de geisers konden zien. De volgende dag heeft zij geregeld dat wij een bezoek mochten brengen aan een houtwerkerij waar de “secret boxes” gemaakt werden. Alles bij elkaar natuurlijk veel te kort maar het was ook voor ons een eerste kennismaking met dit fantastische land en zijn zeer vriendelijke beleefde bevolking.

Floor heel hartelijk bedankt voor de goede organisatie van onze combinatiereis met zijn vele excursies.
Ellen & Patrick, Alexander Kamerbeek

familie Kamerbeek in Lantau (Hongkong) familie Kamerbeek ontmoet een geisha in Japan
lees meer
Japan

Genieten in Japan; een afwisselende reis

10/01/2019 - Marleen en Bas

Echt een superleuke vakantie in Japan gehad. Het was een heel afwisselende reis, van noord tot zuid en veel er tussenin, in ruim drie weken tijd hebben we Japan wel leren kennen. We hebben genoten van de mooie natuur in Hokkaido, van het leven en de drukte in de grote steden (Tokyo, Osaka), van het meer traditionele Japan in Kyoto, van het slapen bij de klassieke monniken in Koya, van de indrukwekkende geschiedenis (Hiroshima, Nagasaki) en het meer tropische Okinawa. Culinair is het genieten, een grote verwennerij van heerlijke sushi, ramen, (wagyu) beef en nog veel meer, voor elk budget zijn er goede restaurants te vinden. En om de dorst te lessen, de Japanse biertjes, Japanse whiskey's en Japanse wijn en oké sake (een beetje dan) waren heerlijk. Dankzij PANGEA was alles tot in de puntjes geregeld en konden we alles goed vinden.  Alle vouchers en beschrijvingen waren ruim op tijd aanwezig, voor de reis of op locatie in Japan. Sommige hotels kunnen wel een renovatie gebruiken, maar schoon was het allemaal. Dank je wel Floor, voor het samenstellen van onze onvergetelijke reis!

lees meer
Japan

visited Japan exactly 25 years after Pety and I were there the first time

03/09/2018 - Rob, Pety en Oliver

So we (Pety, Oliver and myself) visited Japan exactly 25 years after Pety and I were there the first time. We experienced it as a complete different country:

In 1993 everything was in Japanese, very few people spoke English and in some restaurants and hotels non-Japanese were not welcome.

My biggest frustration then was that nobody seemed to notice us, people looked ‘through you’ without paying attention.

What a difference this time: when travelling by train, bus, subway or tram everything was also in English. Announcements in the train were made in Japanese and English. Street signs were in Japanese and English and in 80% of the restaurants we were able to get an English menu (as you have seen in my email from yesterday, still however with many spelling mistakes). A few times people came to us and asked us if they could help or they would ask where we are from and where we are travelling to. A real difference!

During this trip a few things really struck us:

  •  Safety is priority everywhere. Whenever there is a situation with a safety risk (e.g. when cars exit a parking garage and they cross a pedestrian walkway), there are people ensuring that the risk is minimal. Every time a train arrives at a station, railway employees ensure that nobody stands too close to the edge of the platform
  •  Complying to ‘rules’ is a given: in public transport you are not allowed to use your mobile phone, so nobody(!) does this.
    There is no litter on the streets and there are hardly any garbage bins so people take their garbage with them. Really, no litter at all.
    Smoking while walking is not allowed (see below) and we only saw 3 teenagers once smoking while they crossed the street. As a matter of fact they were the only ones we saw smoking on the street during the 18 days we were there.
  •  In traffic, everyone behaves like a ‘gentleman”: only once we heard someone use his car horn.
  •  Trains are always on time, on the split second. Sometimes we only had 6-7 minutes to transfer trains but never were we worried that we wouldn’t make it. We heard the story that a few months ago a train had 20 minutes delay and it was mentioned on the front-page of a newspaper
  •  Nice anecdote about being on time: In our hotel in Tokyo we had asked them to do some laundry. On the laundry form it said that it would be delivered to our room the next day at 18.00. At exactly (!) 18.00 the next day someone rang the doorbell to return the laundry.
  •  25 years ago Japan was very, very expensive. This time it was completely different: eating in a restaurant is now cheaper than in the Amsterdam. We had a good lunch (incl. soup, some salad etc.) every day for € 8-10 and a diner for € 10-15. Public transport is not only much better than here but also much cheaper
  •  Tipping doesn’t happen in Japan, it is considered an insult

 

Rob

 

admin.php?mod=tsmailshowattachment&file=

 

Some subways have separate cars for women during rush hour

admin.php?mod=tsmailshowattachment&file=

 

admin.php?mod=tsmailshowattachment&file=

Smoking ‘while walking’ is not allowed and during the 18 days we were there we only say 3 teenagers smoking in the street and they were walking as well!

admin.php?mod=tsmailshowattachment&file=

 

Shibuya Crossing, the busiest crossroad in Japan. Some claim it is the busiest crossroad in the world. Tokyo has 39 million inhabitants!

 

admin.php?mod=tsmailshowattachment&file=

 

admin.php?mod=tsmailshowattachment&file=

Takayama, our favorite town where we hired bicycles and had a great stay (Oli’s best experience of this trip was the time he spent alone at the riverbank reading a book)

admin.php?mod=tsmailshowattachment&file=

Bicylcle tour with a guide in Kyoto. Kyoto was our favorite place 25 years ago, but it has totally changed and would not be on the list if we would ever visit again.

Although the park below is worth a visit

admin.php?mod=tsmailshowattachment&file=

 

admin.php?mod=tsmailshowattachment&file=

 

admin.php?mod=tsmailshowattachment&file=

We never saw crossroads before where you can cross diagonally. Why not, it is an efficient way to get where you need to go

admin.php?mod=tsmailshowattachment&file=

 

admin.php?mod=tsmailshowattachment&file=

View from our room in Kyoto

admin.php?mod=tsmailshowattachment&file=

 

 

Koyasan Mount Koya)  is a pleasant, interesting town at 800 meters altitude. There are several clusters of historic temples which are worth a visit. Koyasan is also famous for the temples which have turned into places where you can stay. Many guests are Japanese. 

We stayed here one night.

All the food is strictly vegan. For once an interesting experience. Next 7 photos are taken here

admin.php?mod=tsmailshowattachment&file=

 

admin.php?mod=tsmailshowattachment&file=

 

admin.php?mod=tsmailshowattachment&file=

 

admin.php?mod=tsmailshowattachment&file=

admin.php?mod=tsmailshowattachment&file=

html>

lees meer
Japan
rondreis

meer dan 3000 foto's gemaakt, waar je ook heen keek er was altijd iets gaafs te zien

07/08/2017 - Kevin & Dayenne
Japan was onbeschrijfelijk! Het was een fantastische reis waarbij elke dag anders was en we elke dag super veel hebben gezien! De hotels waren goed, de reisbeschrijving grotendeels duidelijk en met behulp van al die behulpzame Japanners is alles goed gegaan!Enkel bij het laatste hotel ging het "mis"; wij hadden een bevestiging voor een double room, zij eentje voor een twin room. Uiteindelijk zijn ze gaan bellen en kregen we een suite voor die nacht! Dus dat was zeker geen straf!Heerlijk het verschil tussen westers en traditioneel!
Nikko was voor ons een van de hoogtepunten; de eerste keer in een rookkanaal, lekker eten en wat een prachtig stadje met zoveel te zien! Dat was echt Japan voor ons; de tempels, de natuur, de mistige bergen! 
Zo ook mount Koya bij de Monniken, de drukte in Osaka en Tokyo en het eiland van Hiroshima.  
En natuurlijk hebben we alleen maar prachtig weer gehad, erg warm soms zelfs! Maar overal denken ze aan schaduw en airco en natuurlijk overal de machines voor flesjes drinken.
We hebben meer dan 3000 foto's gemaakt, waar je ook heen keek er was altijd iets gaafs te zien; de drukte van een stad, de mensen, een uitzicht, een tempel etc. 
We hebben eigenlijk 2 tips;
De treinreizen die we maakten waren soms lastig; voor sommige trajecten moet je meerdere malen overstappen; het is wel handig als we dit hadden kunnen lezen van te voren.
En terwijl wij er waren bleken er 2 feestdagen te zijn ; dag van de berg en nog iets… dit betekende dat het extreem druk was op de weg. Precies op die dag hadden wij een tour staan! Die hadden we beter op een andere dag kunnen doen want we deden meer dan 4uur over een rit die je normaal in 1,5uur zou doen. 
Ohja ….. En ze spreken er bijna nergens goed Engels, ook de jongeren niet! Enkel de Fides wel, maar alleen over hun stukje waar ze over vertellen! Dus dat moeten mensen zich wel realiseren; al kun je met een app, handen en voeten een heel eind komen, want de Japannner geeft nooit op! 
Kortom; we kunnen blijven vertellen over het land en de reis maar het belangrijkste is; Super dank je wel voor het regelen van deze onbeschrijfelijke waanzinnige reis! Het was compleet en ongelofelijk! Een reis om nooit meer te vergeten en we willen heel graag ooit nog eens terug! Marja….het voorjaar met de bloesem of het najaar met al die bomen die verkleuren in de herfst op de bergen…. Een lastig dilemma ;)
Dank je wel Rianne! 
 
Groetjes, Kevin & Dayenne 
lees meer
Japan
familiereis

De tours die bij de reis inbegrepen zaten waren ook heel goed

17/08/2017 - familie Guijt

Beste Ruud,
Wat hebben wij genoten van onze rondreis in Japan.Alles was perfect geregeld.

De hotels hadden goede locaties dicht bij de stations. De tours die bij de reis inbegrepen zaten waren ook heel goed. Alleen de tour naar de Mt. Fuiji viel een beetje tegen.

Vier uur in de bus heen en 4 uur terug en geen Mt. Fuiji gezien terwijl de tour operator van tevoren wist dat hij niet te zien zou zijn. Het was die dag namelijk bewolkt en regenachtig. Misschien is het een idee om dan de tour te cancelen of een alternatief programma aan te bieden als de kans nihil is om de berg te zien.

Want op deze manier is wel een vakantiedag helemaal weg. Terwijl je genoeg andere dingen kunt doen in Tokyo en omgeving.

Wat verder helemaal super was dat we bij hotel Monterey in Osaka zonder er zelf om te vragen of extra kosten we de laatste dag langer gebruik mochten maken van de hotelkamer! Echte japanse gastvrijheid(omotenashi)!

Waar we ook helemaal van onder de indruk van waren was dat we in Koyasan onze jassen waren vergeten. Zonder het zelf al op te hebben gemerkt op weg naar onze volgende bestemming Hiroshima kregen wij al een telefoontje van Tonichi Travel. De jassen werden tegen zeer geringe kosten 2 dagen later bij ons hotel in Osaka keurig netjes bezorgd.

We hebben kortom een geweldige reis gehad naar Japan.. Heel intensief en ontzettend veel gezien, maar waar we nog heel vaak aan terug zullen denken. En we zullen Pangea Travel zeker aanbebevelen bij vrienden en kennissen en vertellen dat alles zeer goed geregeld wordt.

Heel hartelijk  dank hiervoor.

Met vriendelijke groet,

Patrick en Chantal Guijt

fam. guijt in Japan

lees meer
Bekijk meer reiservaringen
Japan

alle reden om Pangea Travel aan te bevelen bij familie, vrienden en alle mensen die het maar horen willen.

22/06/2017 - Mirjam van Rijn en Martin van Wifferen

Het was een fantastische reis en we hebben volop genoten.
Mede dankzij jullie inzet is alles op rolletjes verlopen.

  • Zo hebben we 2 keer in de trein de Mount Fuji goed kunnen zien.
  • Hebben we een rondleiding gekregen in een tempel van 5 Japanse studenten die    Engels studeerden (gelukkig konden we meelezen wat ze oplazen uit een schriftje want de uitspraak was hopeloos -maar erg aardig).
  • Waren we erg onder de indruk van sommige mensen, gewoonten, tempels etc.
  • Zijn er geweldige herinneringen naar boven gekomen bij het bezoeken van de oude woonplaats.
  • Kijken we terug op een prachtig reis in een overgeorganiseerd en geciviliseerd land met aardige, hardwerkende mensen die cultuur en natuur hoog in het vaandel houden.

Al met al, alle reden om Pangea Travel aan te bevelen bij familie, vrienden en alle mensen die het maar horen willen.

Mirjam van Rijn en Martin van Wifferen

lees meer
Japan

Mijn wens is toch nog uitgekomen

30/04/2017 - Frans en Leen

We hebben genoten van een prachtreis!
De hotels waren prima, vooral Fumonin in Koyasan: we hadden het ons anders voorgesteld maar waren blij verrast door de ruime kamer, de zachte bedden, het uitzicht op de mooie tuin en erg onder de indruk van het kleurrijk en lekker avondmaal!

Matsubaya was ideaal van ligging en de mensen waren erg behulpzaam.

Mijn wens is toch nog uitgekomen: het bijwonen van een matsuri (gevonden via het info kantoor: parade van 6 mikoshi bij Matsuo Taisha Shrine) en we zijn door 1 vd 6 groepen als Vips verwent!

Wat een geheugenplakker!!! Daar (en alleen daar) hebben we uitbundige Japanners gezien ! 

De JRpass is erg handig, het personeel erg behulpzaam en spreken ook nog Engels! De ondergrondse in die steden is niet simpel, effe wennen en leren uit fouten, maar dat hoort erbij. smiley 

Japan is een reuze aanrader, heeft slechts 1 nadeeltje: de taal. De mensen zijn erg behulpzaam maar een gesprek is niet zo gemakkelijk, jammer.

Bedankt voor de hulp.

Leen & Frans

lees meer
Japan
rondreis

Vanaf het allereerste contact hadden we een goed, positief en betrouwbaar gevoel.

26/09/2016 - Dunja Bosch

Toen we besloten dat we eindelijk eens naar Japan wilden, zijn we na lang zoeken en overwegen uitgekomen bij Pangea Travel. Vanaf het allereerste contact hadden we een goed, positief en betrouwbaar gevoel.

We hebben uiteindelijk gekozen voor een combinatiereis Japan en Dubai, deze hebben we op maat laten aanpassen. We hadden tijdens het plannen vele vragen en deze werden telkens geduldig en keurig beantwoord, zowel telefonisch als per mail.

Het was grandioos. En we zijn zeer goed voorgelicht, van de grootte van de hotelkamers in Japan tot de ontzettende hitte in Dubai in de zomer.

We hebben een rondreis gemaakt en de steden Tokyo en mount Fuji, Kyoto, Osaka, Hiroshima en Nagasaki bezocht. Elke stad heeft een geheel eigen sfeer. De drukte in Tokyo en het indrukwekkende Hiroshima we hebben van elk uur genoten. En wat zijn Japanse mensen ontzettend lief en behulpzaam.

In Dubai werden we allerhartelijkst ontvangen. Zowel op de luchthaven als in het hotel. We kregen zelfs een upgrade naar een suite! Dat was nog eens een leuke verrassing.

Het was een fantastische reis en een onvergetelijke ervaring. We gaan zeker nog een keer terug naar Japan en Dubai.

Als we weer een rondreis gaan maken komen we ZEKER terug bij Pangea.

Mensen, en in het bijzonder Ruud: hartelijk dank voor een onvergetelijke ervaring.

lees meer
Japan

Uitgebreid verslag van Japan compleet

10/06/2016 - Gerard en Vens van Fessem

Hoi Floor,
We hebben genoten van onze reis door Japan.

Dat hebben we mede te danken aan PANGEA Travel en jou.

Omdat we zoveel indrukken hebben opgedaan heb ik een reisverslag gemaakt, [...]. Lees er maar eens wat van, dan weet je gelijk hoe leuk we het hebben gehad en dat de weg zoeken in Japan nog niet zo eenvoudig is, ha ha.

Bedankt.

Groetjes Gerard en Vens 

 

Bekijk het volledige Japan reisverslag.

lees meer
Japan

Reizen per openbaar vervoer werkt perfect in Japan

19/05/2016 - Wim en Liz

Wij hebben ontzettend genoten van een 15-daagse reis door Japan, gecombineerd met 5 dagen Zuid-Korea. Bijzondere ervaringen waren het verblijf in een ryokan met uitzicht op Mount Fuji, de prachtige tuinen in Kanazawa, het imposante kasteel van Himeji, en de overnachting in het 100 jaar oude Nara hotel. De gigantische Todaiji tempel in Nara met de vrij rondlopende herten was ook een bezoek meer dan waard.

We hebben heel veel gereisd met de bus, de metro en de Shinkansen trein. Alles gaat stipt op tijd en de aankondigingen zijn vrijwel overal ook in het engels. Heel handig is het systeem van bagagetransport waarbij bagage tussen hotels met bestelbusjes wordt overgebracht.

Japanners zijn gedisciplineerd en uiterst vriendelijk en behulpzaam. Het is overal schoon en veilig. Er is een ruime keuze aan lekker eten, zowel Japans als internationaal.

Pangea heeft de reis prima verzorgd en al onze wensen in het reisplan verwerkt.

Wim en Liz

lees meer
Japan
rondreis

Onze fantastische eerste ervaring met Pangea Travel en Japan!

07/12/2015 - Herald & Yvette
Samen met Tim hebben we een reis uitgestippeld waarin we binnen twee weken (september/oktober) een goed beeld van Japan zouden krijgen. Het is misschien niet het meest voor de hand liggende land om te bezoeken, maar het heeft echt genoeg te bieden als het gaat om natuur, cultuur,shoppen en culinair genieten.

We hebben de volgende steden aangedaan:

  • Tokyo: Fantastische metropool met o.a. veel tempels, grootste vismarkt ter wereld, Meiji Schrijn, Tokyo Tower, Imperial Palace en we hebben het Sumo worstelen mogen meemaken.
  • Matsumoto: o. a. Crow (Kraai) Castle
  • Takayama: o.a. genoten van een heerlijke fietstocht door de rijstvelden met SATOYAMA EXPERIENCE en een must om te eten: Heianraku (zie ook Tripadvisor)
  • Kanazawa: o.a. prachtige Japanse tuinen
  • Hiroshima: uiteraard het monument ter nagedachtenis aanval met atoombom. Verder een levendige stad met leuk restaurant Hassei (okonomiyaki)
  • Mount Koya: Heilige berg en hier leer je meer over oude rituelen en ceremonies van het Boeddhisme.
  • Kyoto: Stad van de Geisha’s en vele andere bezienswaardigheden.

We hebben Japan leren kennen als een prachtig en rijk land. Alles is zeer goed geregeld en heel schoon (geen papiertje op de straat). Uit eten gaan is hier zeer betaalbaar en aan sushi en sashimi geen gebrek.

Pangea Travel heeft de gehele reis top geregeld incl het regelen van de Sumo finale kaartjes. Herald & Yvette

lees meer
Bekijk meer reiservaringen
Japan
rondreis

Het zijn deze kleine dingen die de reis onvergetelijk maken.

23/07/2015 - mevrouw Van Leeuwen en heren Ettekoven en Houtzager
Een fantastische reis waarin we een goed beeld hebben gekregen van Japan. De reis was uitstekend verzorgd, met vervoer, hotels en soms ook diner erbij.

Het lijkt een dure reis, maar doordat bijna alles geregeld is, heb je nog maar weinig bijkomende kosten. Waar hebben we het meest van genoten? De vriendelijke en behulpzame Japanners, het heerlijke eten wat veel minder duur was dan we dachten, de super Shinkansen treinen, die op de minuut nauwkeurig rijden. De onsen baden in vele hotels. De prachtige natuur in het voorjaar. Het indrukwekkende museum over de atoombom in Hiroshima en Nagasaki. De vele prachtige tempels en Shrines. Het cultural expience met de kimono's en bezoek aan een brouwerij. Het is teveel om op te noemen. Dank Pangea Travel en Ruud Jansen voor deze prachtreis. En als je thuiskomt, ligt er alweer een welkomstkaart. Het zijn deze kleine dingen die de reis onvergetelijk maken.

Dank!

lees meer
Japan
rondreis

Wij zullen deze reis niet snel vergeten

27/06/2014 - Justin, Jos en Richard

Een geweldig reis, dat hebben wij zeker gehad tijdens ons verblijf van 3 weken in het land van de rijzende zon.Van Tokyo tot Fukuoka, van stad naar berggebied, met de metro en kogeltrein onze reis was een bijzonder en indrukwekkende ervaring. Wij zullen deze reis niet snel vergeten en is dankzij Pangea goed verlopen.

Meer lezen over de avonturen van Justin, Jos & Richard in Japan? Bekijk hier hun blog.

lees meer
Japan
studiereis

De reis is perfect verlopen

15/01/2014 - Dedication Studytour
Hallo Ruud,Bedankt voor het ‘welkom thuis’ kaartje!Momenteel zijn bijna alle studenten teruggekeerd vanuit Azie en zijn er ook steeds meer studenten in Enschede te vinden met mooie verhalen over de studiereis en nareis. De reis is perfect verlopen zonder narigheden zoals ziekte, ongelukken of vluchten die niet gehaald zijn. De goede organisatie van de reis heeft daar zeker een groot aandeel in gehad, waarvoor dank.
lees meer
Japan
rondreis

Dit was alleszins een reis om nooit meer te vergeten!

06/09/2013 - Sofie Lodens & Thomas van Assche

Japan, vaak kreeg ik de reactie "Japan? Wat is daar nu te zien?", als ik vrienden vertelde dat wij 3 weken door Japan zouden reizen. Wel, het antwoord is: VEEL! Japan is een land van vele tegenstellingen en veel speciale (soms absurde) gewoontes, wat het net zo’n charmante reisbestemming maakt. Het is vooral erg veelzijdig: Gigantische steden zoals Tokyo, Kyoto, Hiroshima, waar alle lichten liefst zoveel mogelijk flikkeren en alles liefst zoveel mogelijk geluidjes maakt. En dan kleine landelijke regio’s waar de natuur, de godsdienst en lokale gewoontes je telkens weer overdonderen: Koyasan, Aso, Beppu, Tsumago, Miyajima. De meeste europese spoorwegen kunnen ook veel leren van de Japanse, alle treinen zijn er stipt (tot op de seconde!) op tijd en zelfs de kleinste dorpjes worden bediend. De lokale bevoling is ongelooflijk lief en aardig, zelfs al kunnen ze geen Engels, dan nog willen ze je helpen!

Het eten is er heel speciaal en lekker, vooral okonomiyaki, de specialiteit van Hiroshima en omstreken is een echte aanrader en sushi als ontbijt op de Tsukiji markt van Tokyo is echt een must do, ookal betaal je er veel geld voor, het zal de lekkerste sushi zijn die je in je leven gegeten hebt!

Dit was alleszins een reis om nooit meer te vergeten! Alles werd heel goed voor ons gerereld door PANGEA travel (vooral dank aan Floor die alles in de puntjes heeft geregeld!) en wij raden dan ook iedereen die Japan overweegt te bezoeken aan om dit zeker en vast te doen en uiteraard te boeken via PANGEA!

lees meer
Japan
rondreis

Top vakantie!

30/07/2013 - Annelies en Dennis
Top vakantie! Mochten we weer zo'n mooie reis willen maken dan komen we zeker weer bij jullie aan.
lees meer
Japan

Al met al zijn we dus dik tevreden

16/12/2011 - Mike en Geeske
We zijn erg te spreken over de dienstverlening van Pangea. Er is veel aandacht aan onze persoonlijke wensen besteed, waardoor het reisplan meerdere keren is herzien. Zeker de coulanceregeling na de aardbeving en tsunami vonden we meer dan prettig. Ook werd er iedere keer snel en volledig op mijn e-mails gereageerd. Al met al zijn we dus dik tevreden.
lees meer
Bekijk meer reiservaringen
Japan

Hoge verwachtingen

12/05/2010 - Robin Schreur
Ik had al hoge verwachtingen van de reis naar Japan door verhalen van bekenden. Deze reis heeft het zeker helemaal waargemaakt.
lees meer