Menu
Vanwege het coronavirus hanteren wij tijdelijk versoepelde annuleringsvoorwaarden.
Tot 30 dagen voor vertrek kosteloos annuleren.
Meer info

Culinair Japan

Het ontdekken van een land is één ding, maar het ontdekken van haar keuken is misschien wel één van de leukste dingen wat reizen ons brengt. Wellicht denken we te weten hoe Japanners eten, sushi en noodles zijn al zo ingeburgerd in ons land. Gelukkig valt er nog zó veel meer te zien, ruiken én proeven! Japanners hechten veel waarde aan eten en hoe het gepresenteerd wordt. Laat u tijdens deze reis dan ook vooral verrassen in één van de vele eetgelegenheden. Of u nu een snelle lunch neemt of een uitgebreid diner, bereid u voor op een feestje voor de zintuigen! U reist in 13 dagen over het eiland Honshu en bezoekt culinaire hoogtepunten in de steden Tokyo, Takayama, Kyoto en Osaka. U ziet zeker ook de bekende, toeristische hoogtepunten, maar u zult de beste herinneringen overhouden aan de meer intieme momenten. U leert over de traditities van sake en groene thee. U ontmoet de mensen achter uw maaltijd, hoort wat hen drijft en ervaart op een interactieve manier hoe eeuwenoude smaken nog altijd worden gekoesterd in het Japan van nu.

Reisduur: 13 dagen

Tokyo - Takayama - Kyoto - Osaka

Vraag vrijblijvend een offerte aan »

Reisroute: Culinair Japan inklappen

Waarom deze reis?inklappen

  • Lokaal eten is een belangrijk onderdeel van de cultuur. Japan is een culturele, maar ook een culinaire parel. Deze reis gaat verder dan sushi, sake en groene thee!
  • Samen met onze gidsen in Japan ontwikkelden we deze ontdekkingsreis door de Japanse keuken. Ontmoet de mensen achter uw maaltijd en laat u inspireren! De focus ligt op diversiteit, interactie en vooral op ontdekking.
  • Veel inclusief, waaronder diverse dagen unieke programma’s met privégidsen, gericht op cultureel en culinair ontdekken, tot aan vervoerskaarten.
  • Verblijf in comfortabele, kleinschalige hotels en proef hoe het is om te overnachten in een traditionele, Japanse, ryokan. Letterlijk.
  • Dagelijks ontbijt en een breed scala aan snacks, streetfood, meerdere diners en andere maaltijden zijn inbegrepen.
  • U krijgt van ons een uitgebreid informatiepakket mee.
bekijk meer

Dag tot daginklappen

traditioneel eten - Takayama - Japan - foto: flickr
Dag 1 (Vliegreis op eigen gelegenheid) - Tokyo
Vandaag start uw reis met PANGEA Travel. Na aankomst op de luchthaven van Tokyo (Narita) wordt u verwelkomd door onze lokale vertegenwoordiging. U reist per comfortabele airport limousine bus naar uw hotel. De rest van de dag kunt u vrij besteden. Een dag om even bij te komen van de vlucht, of zelf alvast op pad te gaan, voor een eerste indruk van deze bruisende stad. Tokyo is met 30 miljoen inwoners de grootste metropool ter wereld. De stad is eigenlijk een verzameling van steden bij elkaar, ieder met hun eigen charme. Ga bijvoorbeeld naar het district Ginza, gastronomische hotspot, en vergaap je in de kelder van het klassieke warenhuis Mitsukoshi aan de bijzondere hapjes die er uitgestald staan. Veel van de oude winkelstraten van Japan (shotengai) hebben het zwaar door de opkomst van supermarkten en winkelketens. Ginza is toch nog altijd populair. Hier vindt u nog kleine, onafhankelijke winkels met vlees, vis, groenten, thee of of traditionele Japanse wagashi-snoepjes - allemaal bereid op de ouderwetse manier, in kleine handgemaakte porties.
 
Tip: Proef het beroemde Japanse Wagyu-vlees bij Tsubameya in Ginza. De steaks zijn speciaal voor u extra mals gemasseerd.
 
Tip: Sushi van de lopende band, een perfecte start voor een food-ontdekkingstocht door de stad! Bezoek Kaiten Sushi Nemuro Hanamaru; chefs kneden voor uw ogen de heerlijkste creaties, de bordjes schuiven langzaam aan u voorbij. Eet smakelijk!
Dag 2 Tokyo
U gaat vandaag samen met een gids op pad, de sfeer én smaken van de stad proeven! De gids neemt u mee naar Asakusa, het oude gedeelte van de stad. Een van Tokyo’s oudste en meest kleurrijke tempels staat hier, de Boeddhistische Senso-ji tempel. U maakt hier een wandeling langs de traditionele ambachtswinkels en kraampjes van Namakise straat. Proef hier vooral een aantal traditionele snacks. De tocht gaat verder naar Ryogoku, het historisch centrum van het Japans worstelen. In de Kokugikan arena worden nog altijd sumo- en bokswedstrijden gehouden. U schuift aan voor een (kleine) typische sumo-lunch: chanko nabe, een proteïnerijke stoofpot, favoriet bij worstelaars. De volgende halte tijdens de tour is delicatessenstraat Sunamachi Ginza. Een mix van traditionele viswinkels, kruideniers en andere familiebedrijfjes die ‘osozai’ (bereid voedsel) verkopen, populair bij de lokale bevolking. Zeker tijdens lunchtijd is het hier een drukte van belang. Uw gids laat u een aantal lokale delicatessen proberen en, echt Japans, een zoete afsluiter. Monzen-Nakacho, kortweg Mon-Naka is een bruisend gebied in de wijk Koto, wat vooral eind van de dag tot leven komt. De ‘Mon’ zijn indrukwekkende poorten die er al bijna vier eeuwen staan. Ze markeren de toegang tot de boeddhistische tempel Eitaiji en het Tomioka Hachimangu heiligdom, ook uit de 17e eeuw. U wandelt naar de esoterische tempel Fukagawa Fudo-do. Hier beleeft u (een deel van) de vuur-ceremonie, een belangrijk onderdeel van het Japans boeddhisme. Mon-Naka is ook het eindpunt van de tour. Vraag vooral uw gids ook naar tips voor een leuke avond in deze buurt. Tatsumi-Shindo bijvoorbeeld, een smalle straat vol kleine bars uit de Showa-periode.
 
Noot: de tour is inclusief alle onkosten van de gids, 3 snacks in Asakusa, 3 soorten streetfood en een zoetigheidje in Minamisunamachi. Exclusief uw reiskosten en lunch.
 
Tip: Doe mee met de Japanners en bezoek Orihara Shoten, een bar met meer dan 250 soorten Japanse sake (rijstwijn). Pak een fles van de plank en laat u bedienen aan de bar. Tempelbezoek, bidden en daarna een sake drinken is voor veel Japanners een normaal gebruik.
 
Tip: Je proeft een stukje Bretagne in de warme galettes van Cafe Cotton, maar dan wel met een lekkere Japanse twist: De 100% boekweit crêpes kun je ook kiezen met Thai Pad Kra Pao, chili bonen of schelpdierensoep. Bon appétit!

Tip: Koffieliefhebbers voelen zich thuis in Kiyosumi-Shirakawa. Deze hippe buurt vol kunstgalerieën werd na de komst van Blue Bottle Coffee hét centrum voor ambachtelijk gebrouwen koffie. Wandel van Kiba park naar de tuinen van Kiyosumi, en u komt tal van leuke lokale koffietentjes tegen.
 
Tip: Japan is ook het land met de meeste Michelin-ster restaurants, alleen al in Tokyo zijn er ruim 300 (!) restaurants te vinden, die deze gewilde bekroning mogen dragen. Of u nu zin hebt in ramen, sushi of tempura, er is een ster-restaurant naar uw smaak te vinden in Tokyo. Zorg wel dat u ruim van te voren reserveert en doe dit via uw hotel concierge. Veel sterrenrestaurants nemen namelijk alleen reserveringen voor buitenlanders aan via hun hotels.
Dag 3 Tokyo
De tour van vandaag start in het Yoyogi park in Shibuya. ’s Avonds is het hier een en al neonlichten, overdag hangt er een heel andere sfeer. In het park wandelt u door Japanse tuinen, over oude bruggen naar het prachtige Meiji heiligdom. De gids kan u vertellen over het Shintoïsme en hoe dit nog altijd een belangrijke rol speelt in het dagelijks leven van Japan. Deze natuurreligie wordt nu veelal gebruikt als leidraad, die vooral veel betekent in de vechtsporten. De weg wordt vervolgd naar het trendy Harajuku, waar de kunstzinnige en modieuze jeugd komt om hun nieuwste outfits uit te zoeken en van heerlijke Insta-worthy zoetigheden te genieten. Trends volgen elkaar hier snel op, en iets lekkers proeven is hier ook zeker aan te raden! Terug in Shibuya wandelt u door het populaire winkel- en uitgaansgebied, inclusief Shibuya Crossing, Tokyo’s beroemde kruispunt. Een aanrader voor de lunch is Ichiran, smakelijke ramen (noodles) die u naar eigen smaak kunt ‘finetunen’.
Een heel andere kant van Tokyo treft u op Nakano Broadway: De gadgethunters, Comic Con fans en techfreaks komen hier voor hun dagelijkse portie arcadegames, manga, maid cafés en SEGA. De gids neemt u mee naar Nakano Sun Mall, waar Umeya een leuke stop is. Eigenaresse Momoko runt dit kleine restaurant en volgt nog altijd de recepten van haar grootmoeder. U proeft vandaag een van de favorieten: cream anmitsu, een traditioneel Japans dessert. 
Na twee dagen kennismaken met culinair Japan, mag u eind van de middag zelf aan de slag. U ontmoet de chefkok, met wie u inkopen gaat doen, gaat koken en uiteindelijk gaat eten. Wilt u sushi maken, met miso soep en sukiyaki óf een bento met een aantal typisch Japanse ingrediënten? U mag het zeggen! De avond kunt u vrij besteden. De gids geeft u graag tips.
 
Noot: de dagtour is inclusief alle onkosten van de gids, 2 zoetigheden in Harajuku, anmitsu met thee in Umeya. Exclusief uw reiskosten en lunch.
 
Noot: bij 1-3 deelnemers is de kookworkshop bij de gids thuis, bij 4-6 personen zal er een ruimte worden gehuurd. Eerst doet u gezamenlijk inkopen, daarna wordt er samen gekookt en gegeten. 
Inclusief alle onkosten van de gids, huur van de ruimte indien nodig, en eten en drinken. Exclusief uw reiskosten.
 
Tip: Dineren in een van Tokyo’s top-sushi counters is echt een ervaring op zich, maar heeft wel een prijskaartje. Om die reden is sushi tijdens lunch een goed idee: een maaltijd in de middag kan de helft kosten van wat u ’s avonds kwijt zou zijn.
Dag 4 Tokyo
Een vrije dag in Tokyo. Visliefhebber? Bezoek dan vooral de Tsukiji vismarkt. De oorspronkelijke veiling is onlangs verhuisd, maar de vele stalletjes met de lekkerste verse sushi, gegrilde inktvis of tonijn zijn gebleven. Aanrader voor de ochtend is een tamago-yaki, opgerolde omelet. Een kook-winkel die u niet mag missen is Akomeya Kitchen in Ginza. Een fantastische plek om rond te dwalen, op zoek naar kookbenodigdheden en ingrediënten. Chefs bereiden heerlijke gerechten van de producten die u in de winkel kunt kopen. Souvenirs én inspiratie volop dus! Het naburige Nihonbashi heeft ook verschillende gastronomische winkels, ondermeer te vinden in het Coredo Muromachi-complex. Begin van de avond treft u uw gids, met wie u deze avond een foodtour gaat maken. Samen verkent u de straten van Shimbashi. Dit is de plek, waar kantoormedewerkers na een lange dag komen om te ontspannen, in een doolhof van eetstalletjes, izakaya’s en staande bars. Dit is een minder toeristisch deel van de stad, en dat maakt het een goede plek om kennis te maken met de lokale bevolking. Geniet van de smakelijke hapjes, de geuren, het geluid van treinen die boven u langs voorbij rijden en de vrolijke stemmen van aangeschoten klanten. Ook dit is Tokyo!
 
Noot: de foodtour is inclusief alle onkosten van de gids, tafelgeld, 5 kleinere hapjes, 1 vullender hapje, 3 drankjes per persoon. Exclusief uw reiskosten en eventueel extra eten/drinken.
 
Tip: de luxe foodtour. U betaalt een toeslag van €35,00 per persoon, die de gids 100% zal uitgeven aan een upgrade van een aantal van de hapjes en/of drankjes. Dat betekent bijvoorbeeld, dat u wagyu beef en fatty tuna kunt eten, in plaats van de goedkopere opties voor rund en tonijn.
Dag 5 Tokyo - Takayama
Na het ontbijt reist u zelfstandig per trein in circa 4,5 uur naar Takayama. Onderweg ziet u het landschap veranderen. U laat de stad achter u en eindigt tussen de Japanse Alpen. Het leven is hier nog echt anders. In Takayama is het, alsof u het decor van een oude Japanse film binnenloopt. Het plaatsje heeft smalle straten met traditionele huizen, sake brouwerijen en winkeltjes; dit alles kunt u eenvoudig te voet verkennen. Het jaarlijkse Takayama Festival wordt hier in de lente en herfst gevierd en is een van de beste festivals van Japan. Takayama is ook een grote trekpleister voor foodies. De ligging in het gebergte zorgt voor een prachtig landschap en helder bergwater. Zoals het lokale gezegde luidt ‘waar goed water is, is goede rijst. Waar goede rijst is, is goede sake’. Ook staat het vee dat hier op het water en in het gras wordt gehouden, bekend om de productie van hoogwaardige melkproducten en vlees. Voor uw verblijf hebben we een ‘Ryokan’ geselecteerd; dit is een traditioneel Japans verblijf met 'futons', 'tatami mats' en 'shoji doors'. Ook kunt u gebruik maken van de 'onsen'. Het diner is vanavond inbegrepen.

Tip: kies eens voor Mochi ijs als dessert. Japanse kleefrijst om een bolletje ijs gerold, in alle kleuren en smaken te krijgen. Een nog on-ontdekte smaaksensatie!
Dag 6 Takayama
Vandaag gaat u zelf ontdekken waarom Takayama zo in trek is bij liefhebbers van goed eten. U ontmoet uw gids (09.30 uur) en samen start u met een wandeling over de Miyagawa ochtendmarkt. De plek voor lokale producten, handwerk en natuurlijk streetfood. Er zijn heerlijke verse snacks zoals Taiyaki (visvormige taart met zoete vulling) en Takoyaki (een soort poffertje met gebakken octopus). Een lokale specialiteit van Takayama is Hida beef sushi, een plakje premium rundvlees dat bovenop de rijst wordt gelegd, licht geglazuurd met sojasaus en overgoten met een pareltje wasabi. U kunt kiezen voor het soort rundvlees dat u wilt - mager, medium vet of premium vet vlees en de regel geldt ‘hoe vetter, hoe  exclusiever’. Probeer ook eens Hida beef skewers; het rundvlees wordt gegrild om het een beetje rokerig te maken. De blokjes rundvlees zijn sappig en zacht, en zonder zware saus of kruiding proeft u de natuurlijke smaak van het rundvlees. De wandeling gaat verder door het oude Sanmachi-Suji district langs winkels, oude koopmanshuizen, voormalige samurai woningen met bonsai en potplanten op veranda's. U stapt onder een grote bol van cederhout (sugidama) door, de ingang van een sakebrouwerij, waarvan er veel in Takayama zijn. De eigenaar staat altijd te popelen om u zijn waar te laten proeven! (let op: in Japan is de wettelijke drinkleeftijd 20)
Een goed voorbeeld van Japanse architectuur is het Yoshijima Heritage House. Kijk in de centrale hal maar eens naar boven en u ziet het skelet van het huis. De Japanse stijl van huizen bouwen is meer dan indrukwekkend. Het gebruik van hout in allerlei vormen, de indeling en de multifunctionaliteit van ruimtes, de wijze waarop het huis gebruik maakt van de licht- en luchtinval. Hier weinig protserigheid zoals bij veel Europese architectuur uit die tijd. De schoonheid zit 'm in de eenvoud. Omstreeks 13.30 uur besluit u de tour bij een goed restaurant, waar u afscheid neemt van uw gids. De middag kunt u vrij besteden in Takayama.
 
Noot: de tour is inclusief alle onkosten van de gids en een paar lokale snacks. Naar verwachting zullen er geen kosten zijn voor het openbaar vervoer vandaag.
Dag 7 Takayama - Kyoto
Per trein reist u in circa 3,5 uur verder naar Kyoto. Kyoto was 1200 jaar lang de keizerlijke hoofdstad van Japan en dit maakte het ook het centrum van de eetcultuur. Tegenwoordig is het de culturele hoofdstad. Het is een gezellige stad en een 'must see' als u in Japan bent! De oude Japanse traditionele cultuur is overal nog aanwezig; zo zijn er maar liefst 1600 Boeddhistische tempels en 400 Shinto Schrijnen te vinden. De Nishiki markt is de bekendste levensmiddelenmarkt van Kyoto en zeker een aanrader om te bezoeken. De minder bekende en zeker zo interessante culinaire spots van Kyoto ontdekt u komende dagen samen met een gids. 

Tip: wilt u meer leren over de Japanse cultuur en de verschillende tradities, woon dan een show bij in Gion Corner. Er worden diverse kunstvormen geshowd, waaronder een Maiko dans, een theeceremonie en een poppenspel.
 
Tip: proef in Kyoto groene thee-ijs!
Dag 8 Kyoto
Vandaag (09:30 uur) neemt een gids u mee op pad om u de mooiste, leukste en onbekende plekjes van de stad te laten zien. U start bij de zen tempel Ginkakuji, het Zilveren paviljoen. Tijdens de korte wandeling omhoog, omringd door bomen laat u de drukte van de stad achter u en wordt duidelijk waarom veel mensen hier graag komen voor hun dagelijkse meditatie moment. Volgende stop is de Kenninji zen-tempel. In 1202 gesticht door de monnik Eisai, die veel verschillende soorten thee uit China meebracht. Hij introduceerde de traditie van het theedrinken in Japan en hij wordt beschouwd als de grondlegger van de theeceremonie. U maakt een mooie wandeling door de smalle, sfeervolle straatjes van één van de oudste ambachtswijken van Kyoto (Higashiyama). Deze buurt huist bovendien een aantal theehuizen en een mooie tempeltuin (Entoku-en). Een mooie plaats voor een pauze om in een klein theehuis wat groene thee te drinken en wat Japans zoetwaar te proeven. Wagashi is traditioneel Japans snoepgoed, inmiddels verheven tot ‘de kunst van de vijf zintuigen’. Gemaakt van voornamelijk gestampte zoete azuki bonen zien veel wagashi er te mooi uit om op te eten. Wagashi zijn onlosmakelijk verbonden met de Japanse theeceremonie. Theedrinken hebben Japanners ook verheven tot een kunst en het zoete snoepgoed is een mooi contrast bij de bittere matcha. Aan het einde van de wijk Higashiyama bereikt u de Yasaka Koshindo tempel. Deze is tegenwoordig vooral heel populair om haar kleurrijke uiterlijk en is een echte Insta-hotspot geworden. Via de Kodaiji tempel met haar indrukwekkende zen-tuinen loopt u naar de Kiyomizu-dera Tempel. Hier vandaan heeft u een geweldig uitzicht over de vallei waarin Kyoto ligt. Het gehele tempelcomplex staat op de UNESCO werelderfgoedlijst. Omstreeks 17:30 uur neemt u afscheid van uw gids. Hij/zij zal u leuke tips geven voor de avond.
 
Noot: de tour is inclusief alle onkosten van de gids, uw entreekosten en wagashi snacks bij Kagizen Yoshifusa. Exclusief uw reiskosten en lunch.
Dag 9 Kyoto
Een vrije dag in Kyoto. Wij kunnen een theeceremonie voor u verzorgen. Dit ritueel staat voor eenvoud, traditie en kunst en geeft een mooi beeld van de Japanse gastvrijheid. Een traditionele Japanse theeceremonie vindt plaats in het theehuis, ook wel chashitsu, van de gastheer. Meestal bevindt zo’n huis zich ver in een theetuin. De wandeling door de tuin en naar het theehuis is afgesteld op de principes van Zen en Feng Shui, het is een soort van mentale voorbereiding op de ceremonie. Het theehuis is zelf sober en strak ingericht, om zich helemaal te kunnen focussen op het moment. Het drinken van thee gebeurt in stilte. Om die concentratie te behouden, vinden er rituelen plaats en voorgeschreven gebruiken, die nageleefd moeten worden om een bepaalde gemoedstoestand (wabi) te bereiken. Het is een onderdeel van een Zen-boeddhistische beleving, waardoor elke handeling met precisie moet worden uitgevoerd. Het ervaren van een traditionele theeceremonie mag niet ontbreken tijdens uw culinaire ontdekkingsreis door Japan. Vraag uw reisspecialist naar de mogelijkheden.
Om 17:00 uur ontmoet u uw gids voor de avond voor een foodtour. Samen verkent u de steegjes en straten van Gion en Pontocho, de bekende uitgaansgebieden van Kyoto en proeft u verschillende Japanse gerechten. Met een beetje geluk ziet u een geisha of maiko; een bijzondere ontmoeting! Geisha’s zijn hoogopgeleide en gerespecteerde Japanse gastvrouwen, die zorgen voor vermaak op feestjes in theehuizen, maiko's zijn leerling-geisha's. Tegenwoordig zijn er nog maar weinig geisha’s, maar hier heeft u nog wel kans ze tegen te komen (al worden ze in Kyoto ‘geiko’ genoemd). Vanavond staat in het teken van traditioneel Japanse hapjes en drankjes, in lokale restaurantjes waar u zelf nooit terecht zou komen. Kyoto staat vooral bekend om de kaiseki-keuken, de Japanse versie van het Franse gangenmenu. Kaiseki werd traditioneel geserveerd tijdens de theeceremonie, maar is nu een populaire eetstijl.
 
Noot: de tour is inclusief alle onkosten van de gids, uw entreekosten en minimaal 4 kleinere hapjes/een vullender hapje/2 drankjes per persoon. Exclusief uw reiskosten.
Dag 10 Kyoto
Een actieve start van de dag: U maakt een leuke fietstour in Kyoto (ca. 09:30-12:30 uur). U zult inmiddels hebben ervaren, dat Kyoto een redelijk compacte stad is, met minder verkeer dan andere steden. Fietsen kan hier prima! U ontmoet uw Engelssprekende gids nabij het treinstation. Samen fietst u allereerst door de geisha-wijken Miyagawacho en Gion. Vervolgens fietst u verder langs het Shirakawa kanaal en passeert u traditionele theehuizen. De volgende stop is bij het Imperial Palace Park, gelegen in het centrum van Kyoto. Vroeger was dit de residentie van de keizerlijke familie, maar tegenwoordig heeft het de functie van een park waar iedereen gebruik van kan maken. Via de Kamogawa rivier fietst u terug naar het treinstation van Kyoto.
 
Tip: Sushi zoals sushi bedoeld is – leer onder leiding van een ervaren chef zelf de mooiste en smakelijkste sushi bereiden. Vraag uw reisspecialist naar de mogelijkheden.

Noot: bij slecht weer kan de fietstour (deels) aangepast worden naar een wandeling.
Dag 11 Kyoto
Een vrije dag. Vanuit Kyoto kunt u eventueel een dagtrip naar Nara maken. De sfeer in Nara is gemoedelijker. Het is een kleinere stad met veel groen, geen wolkenkrabbers maar parken en prachtige tempels. Wandel door het Nara Park naar de Todaiji tempel en ontdek zelf hoeveel herten hier rondlopen. De Todaiji tempel is het huis van de Daibutsu (Grote Boeddha) en deel van Unesco’s Werelderfgoed. Ook een aanrader is de Kasuga Taisha tempel. De ligging onder bomen en de honderden lantarens om het complex heen zijn indrukwekkend. Op de terugweg naar Kyoto ligt Uji op de route. Uji is een kleine stad, bekend om haar groene thee. De monnik Eisai adviseerde de Uji-priesters bij de teelt en bereiding van theeplanten en maakte dat Uji een van de eerste plaatsen werd die zich bezighielden met theeteelt. Tegenwoordig wordt Uji's thee nog steeds beschouwd als van superieure kwaliteit. Een aantal telers verzorgt tours, waarbij u de theevelden bezoekt, de fabriek en uiteraard van een verse kop thee geniet. Meer zin in iets sterkers? Bezoek in Kyoto het Fushimi district en ontdek de lokale sake brouwerijen. De rode torii van Fushimi Inari zijn de grote trekpleister, maar het mineraalrijke natuurlijke water van Fushimi is de basis voor de smakelijke, subtiele sake die hier wordt gebrouwen. Veel brouwerijen bieden sake-proeverijen aan voor het publiek.
Dag 12 Kyoto - Osaka
De stad Osaka bereikt u na een treinreis van ongeveer 35 minuten. De rest van dag heeft u dus tijd om deze bruisende stad te ontdekken. Osaka is altijd al een belangrijke handelsstad geweest en heel vroeger de allereerste hoofdstad van Japan. Het Osaka kasteel herinnert nog aan die periode. In de lente ziet u hier prachtige kersenbloesems. Een van Japan’s oudste tempels vindt u ook hier: de boeddhistische Shittennoji tempel, gebouwd in de 6e eeuw. Het moderne Osaka vindt u in Den Den Town, het electronica district. Winkelliefhebbers gaan naar het populaire Amerikamura of de wijk Shinsaibashi, waar ook luxere warenhuizen en top designers te vinden zijn. Culinair Osaka is te vinden op Kuromon Ichiba, oftewel ‘Osaka’s Kitchen’: een honderden meters lange galerij vol winkels en restaurants met verse vis, vlees, groenten en fruit. Ook een leuk adres is Naniwa Kuishinbo Yokocho in Tempozan Marketplace, in de Osaka Bay Area. Hier kunt u kiezen uit een grote verscheidenheid aan lokale gerechten uit Osaka, aangeboden door een twintigtal kleine, maar uitstekende restaurants, in een nostalgische setting geïnspireerd door de ruige wijken van Osaka uit de jaren 60.
Om 17:00 uur neemt een gids u mee voor een Osaka foodtour. U wandelt door de kleurrijke buurt Shinsekai, met vele leuke eet-adresjes. Er zijn bijvoorbeeld vele fugu restaurants (kogelvis) te vinden, of probeer een kushi-katsu restaurant: Verschillende soorten vlees, vis en groenten, gefrituurd en op kleine stokjes gestoken. In de levendige wijk Namba kunt u Dotonbori niet missen: een straat vol lichtreclame, karaokebars, amusementshallen én leuke restaurants en bars. Probeert u ook zeker het typisch lokale gerecht 'Okonomiyaki' (een soort pannenkoek met vlees of vis). Om 20:00 uur neemt u afscheid van uw gids. Met leuke Osaka tips op zak, staat niets u meer in de weg voor een mooie, laatste avond in Japan.

Noot: de tour is inclusief alle onkosten van de gids, uw entreekosten en 5 kleinere hapjes/een vullender hapje/3 drankjes per persoon. Exclusief uw reiskosten.
Dag 13 Osaka - (vliegreis op eigen gelegenheid)
Op tijd voor uw vlucht gaat u naar station Herbis Osaka en reist u per Airport Limousine Bus naar de luchthaven van Osaka. Hier eindigt uw reis met PANGEA Travel.
bekijk meer

Inclusief / exclusiefinklappen

De volgende zaken zijn inbegrepen en niet inbegrepen in deze reis.

Inbegrepen

  • Meet & Greet op Narita Airport
  • airport transfers per limousine bus (op indeling) in Tokyo en Osaka
  • genoemde treinreizen
  • alle overnachtingen conform programma
  • genoemde maaltijden
  • alle services zoals genoemd in bovenstaand programma
  • genoemde excursies met bijbehorende entreegelden
  • begeleiding door een Engelssprekende gids tijdens genoemde excursies
  • uitgebreid informatiepakket met landeninfo, vouchers, e-tickets en hotellijst bij uw reisbescheiden
  • assistentie tijdens uw reis (24 uur per dag bereikbaar)
  • bijdrage Calamiteitenfonds: € 2,50 per boeking (per 9 personen)
  • boekingskosten: € 25 per boeking

Niet inbegrepen

  • internationale vliegreis (eventueel ook via PANGEA Travel te boeken)
  • kosten openbaar vervoer op dagen met gids
  • niet genoemde / optionele excursies
  • evt. vroege incheck / late uitcheck
  • bagagetransfers
  • evt. hoogseizoen/weekend toeslagen
  • reis- en annuleringsverzekering
bekijk meer

Prijsinklappen

Prijsindicatie: € 3.000 - € 3.250

Onze reizen worden geheel op uw wensen afgestemd. De invulling van de reis is hierdoor uniek en specifiek voor uw reisgezelschap. Bovenstaande prijs is per persoon, de exacte prijs is afhankelijk van:

  • aantal reizigers (deze prijsindicatie is o.b.v. twee personen samenreizend)
  • vertrekperiode (prijsindicatie is o.b.v. het laagseizoen)
  • invulling van de reis (u kunt de inhoud van de reis naar wens aanpassen)
  • categorie van accommodaties

We rekenen vrijblijvend de exacte reissom voor u uit. Uiteraard helpen we u graag met advies en met het samenstellen van uw persoonlijke reis, immers wij kennen de bestemming uit eigen ervaring. Bekijk onze contactgegevens en reisspecialisten.

bekijk meer

Accommodatiesinklappen

Park Hotel Tokyo - Tokyo
incl. ontbijt
Één van de weinige 4-sterren hotels in Tokyo is het Park Hotel. Uniek aan het hotel zijn de vele kunstwerken (er zijn ook ‘artist rooms’!). Ook de ligging is gunstig: naast metrostation Shiodome in de wijk Minato. Het hotel heeft 273 kamers, enkele restaurants en een Spa. Vanuit de meeste kamers heeft u een spectaculair uitzicht over een deel van de stad. De kamers zijn met mediterrane kleuren ingericht en voorzien van moderne faciliteiten, waaronder gratis wifi.

Ryokan Asunaro - Takayama
incl. ontbijt en diner
Nadat u uw schoenen heeft omgewisseld voor slippers, mag u een passende ‘yukata’ uitzoeken; een kimono die u dient te dragen bij het ontbijt en het diner. De kamers in Japanse stijl beschikken over ‘futons’, ‘tatami’ matten en een lage tafel met zitkussens waar u kunt genieten van een kopje thee. Deze luxe Ryokan beschikt over zowel een gemeenschappelijk bad (‘onsen’) als kamers met een privé badkamer. Geniet tijdens het diner van de heerlijke Hida-keuken, waarbij de gerechten vers zijn bereid met lokale seizoensgebonden ingrediënten, die ten volle worden gebruikt. Ryokan Asunaro ligt op een kleine 10 minuten lopen van o.a. het Takayama station, de ochtendmarkt en de historische binnenstad van Takayama. Ook erg leuk is om hiervoor de fiets te pakken; deze kunt u huren bij de accommodatie.

Noku Kyoto - Kyoto
incl. ontbijt
Een stijlvol boutique hotel op een centrale locatie in Kyoto? Zoek niet verder, want bij Noku Kyoto bent u helemaal op uw plek. Deze favoriet onder de reizigers van Pangea Travel scoort consistent hoog en krijgt vaak een bijzondere vermelding na afloop van een reis naar Japan. Vooral stelletjes zijn helemaal weg van dit hotel! Waarom? De locatie is subliem. U bevindt zich op 1 minuut van het metrostation Marutamachi, in een leuke en diverse wijk. Met 10 minuten wandelen staat u bij het keizerlijk paleis van Kyoto. Maar, de locatie is niet de enige reden te verblijven bij Noku Kyoto. Nog interessanter is het decor en de inrichting van de kamers. Zachte, houten elementen op uw kamer en een explosie van kleuren aan uw bedrand en bijzonder sfeervolle verlichting, ook in de gangen van het hotel, dat een mooi contrast vormt met de kalmerende, donkere tonen. Bij het design en de inrichting van Noku Kyoto heeft het culturele erfgoed van Kyoto symbool gestaan en dat ziet u erin terug. De kamers in dit hotel zijn zo ontworpen dat bezoekers het vakmanschap van Kyoto kunnen aanschouwen. Voor de inrichting van het hotel zijn divers lokale kunstwerken geselecteerd. Het concept boutique hotel is ontzettend nieuw in Japan, maar wel in opkomst, en Noku Kyoto geeft het goede voorbeeld!

Cross Hotel Osaka - Osaka
incl. ontbijt
Op 5 minuten lopen van het JR-station Osaka, midden in de wijk Umeda, ligt het relatief nieuwe Hotel Vischio Osaka. Het hotel heeft als missie om een ontspannende en verfrissende sfeer te bieden aan de reiziger en hierin slagen ze wat ons betreft zeker. De Granvia keten heeft meerdere hotels in Japan, maar met het Hotel Vischio Osaka is het concern een modernere weg ingeslagen. De kamers ogen rustig en groter dan dat ze zijn, door goed gebruik te maken van licht. Het ontbijt is erg goed en di(vers) en er zijn verschillende mogelijkheden voor het avondeten, of voor een koffiemomentje gedurende de dag. Een echte eyecatcher is de ingang van het hotel, waar een verzameling bomen u een ontspannen eerste indruk geeft. Qua locatie en prijs/kwaliteit verhouding een erg goede keuze voor een hotel in de middenklasse.

bekijk meer
Vraag vrijblijvend een offerte aan »