Menu
Vanwege het coronavirus hanteren wij tijdelijk versoepelde annuleringsvoorwaarden.
Tot 30 dagen voor vertrek kosteloos annuleren.
Meer info

Japan Compleet

Deze 18-daagse individuele Japan rondreis is uitermate geschikt als u een gevarieerd programma op prijs stelt en grotendeels zelfstandig per trein wilt reizen. Het is een zeer complete reis met vele hoogtepunten. Uiteraard heeft u voldoende tijd om Tokyo en Kyoto te ontdekken; we verzorgen hier een stadstour (op privé basis) en u stapt op de fiets! Naast deze boeiende steden reist u ook naar Mount Fuji, het nog traditionele Takayama, de belangrijke pelgrimsplaats Mount Koya en het kuuroord Beppu. Ook Hiroshima is een 'must see'. Minder bekend maar zeker zo interessant zijn de steden Nagasaki en Fukuoka. Naast verblijf in hotels selecteren we in deze reis ook een aantal bijzondere Ryokans.

Reisduur: 18 dagen

Tokyo - Hakone - Mount Fuji - Takayama - Kyoto - Mount Koya - Hiroshima - Miyajima - Beppu - Nagasaki - Fukuoka

Vraag vrijblijvend een offerte aan »

Reisroute: Japan Compleet inklappen

Waarom deze reis?inklappen

 • Deze complete reis met alle hoogtepunten van Japan heeft een goede prijs/kwaliteitverhouding.
 • Veel inclusief en vooraf geregeld, zoals privé excursies in Tokyo en Kyoto, diverse vervoerskaarten (waaronder een Japan Rail Pass) en alle overnachtingen.
 • In de steden verblijft u in comfortabele westerse hotels, maar op diverse andere locaties is er een traditionele ‘Ryokan’ of ‘Shukubo’ geselecteerd. De ultieme “Japan-beleving”!
 • Dagelijks ontbijt en meerdere diners zijn inbegrepen.
 • U krijgt van ons een uitgebreid informatiepakket mee.
bekijk meer

Dag tot daginklappen

maiko's in Miyagawacho wijk achteraanzicht - Kyoto - Japan - foto: Floor Ebbers
Dag 1 (Vliegreis op eigen gelegenheid) - Tokyo
Vandaag start uw reis met PANGEA Travel. Na aankomst op de luchthaven van Tokyo wordt u verwelkomd door onze lokale vertegenwoordiging. U reist vervolgens per comfortabele airport limousine bus of trein naar uw hotel. De eerste vier nachten van uw rondreis verblijft u in Tokyo, de hoofdstad van Japan. De rest van de dag vrij te besteden zodat u kunt bijkomen van de vliegreis. Tokyo is met 30 miljoen inwoners de grootste metropool ter wereld. U hoeft zich hier zeker niet te vervelen!

Noot: eventueel kan PANGEA Travel ook uw internationale vlucht verzorgen.
Dag 2 Tokyo
Samen met een Engelssprekende privégids brengt u vandaag (met het openbaar vervoer) een bezoek aan diverse hoogtepunten van Tokyo. U begint de dag met een ontspannen wandeling door Hama Rikyu; een voormalige privétuin uit de Edo periode. Er wordt een stop gemaakt bij een theehuis voor een kopje 'matcha' thee en uitleg over 'sado'; een traditionele, Japanse theeceremonie. Vervolgens maakt u een boottocht over de Sumida rivier naar het Asakusa district. Hier bezichtigt u de Boeddhistische Senso-ji Tempel, ook wel Asakusa Kannon genoemd. Ook liggen er veel (souvenir)winkeltjes in deze wijk. De stadstour wordt afgesloten met een bezoek aan de Meiji Schrijn; het belangrijkste heiligdom van Tokyo.

Noot: een PASMO Card t.w.v. JPY 1500 per persoon is inbegrepen. Hiermee kunt u o.a. gebruik maken van diverse transportmiddelen in Tokyo. Ter plaatse kunt u het bedrag eventueel opwaarderen.

Noot: de volgorde van de stops tijdens de tour kan veranderen; dit is afhankelijk van de openingstijden en het openbaar vervoer.

Noot: u kunt eventueel ook kiezen voor een stadstour in een internationale groep; de korting is op aanvraag.
Dag 3 Tokyo
Dag ter vrije besteding in Tokyo (zonder gids). Op eigen gelegenheid kunt u deze wereldstad verder ontdekken. Tokyo kent vele wijken of districten dat bijna steden op zich zijn, zoals de zakenwijk Shinjuku en de elektronicawijk Akihabara. Ook bekend is Ginza; een chique winkel- en uitgaanswijk. Deze wijk wordt ook wel gezien als het hart van Tokyo. Breng vandaag bijvoorbeeld een bezoek aan het Edo-Tokyo Museum (een historisch museum), de baai van Tokyo (bijv. per Yurikamome monorail) of het Centraal Station (kopie van het CS in Amsterdam). Het Yoyogikoen Park is een populaire verzamelplaats voor jongeren die muziek maken en dansen.

Noot: vanaf vandaag kunt u, indien gewenst, al gebruik maken van uw Japan Rail Pass. U krijgt van ons een voucher die u bij een kantoor van Japan Railways om dient te wisselen voor de officiële pas. U kunt dit ook op één van de andere dagen in Tokyo doen, bijvoorbeeld na aankomst op de luchthaven of samen met uw gids op dag 2 (maar vóór uw vertrek naar Odawara / Hakone). Er zijn meerdere Japan Railways kantoren in Tokyo. U heeft uw "JRP" nodig t/m dag 16 (treinreis Nagasaki - Fukuoka) en hij is inbegrepen voor 14 dagen. Als startdatum zou u dus dag 3 kunnen kiezen.
Dag 4 Tokyo
Opnieuw een vrije dag, bijvoorbeeld om te shoppen. Vanuit Tokyo kunt u eventueel ook een uitstapje maken naar Kamakura. Dit is een kustplaats met vele tempels en Daibutsu; een grote bronzen Boeddha. Of reis naar Nikko met als bekendste bezienswaardigheden de Toshogu Tempel, de Kegon waterval en het Chuzenji meer.

Noot: we kunnen, optioneel, een excursie naar Kamakura en/of Nikko verzorgen; de kosten zijn op aanvraag.
Dag 5 Tokyo - Odawara - Hakone
Vandaag reist u per trein naar Odawara; de toegangspoort tot het Fuji-Hakone-Izu National Park. Met uw Hakone Free Pass (inbegrepen) kunt u gebruik maken van diverse transportmiddelen vanaf Odawara.

Een standaard programma is: vanaf Hakone-Yumoto reist u per Tozan-zigzagtrein naar Gora om daar vandaan per kabelbaan naar Soun-zan en vervolgens naar Owakudani en Togendai te reizen. Vanaf Togendai vaart u per 'piratenschip' over het Ashino-ko meer naar Hakone-machi of Moto-Hakone. Daar vandaan reist u per bus terug naar Hakone-Yumoto. Bij helder weer heeft u tijdens deze dagtour op diverse plekken kans om Mount Fuji te zien liggen! Ook kunt u onderweg stoppen bij o.a. het Hakone Open-Air Museum, zwavelhoudende stoomgaten en het Amazake-chaya theehuis. Hakone staat verder bekend om de vele natuurlijke heetwaterbronnen. Een bezoek aan een 'onsen'; een traditioneel Japans badhuis, is zeker aan te raden. Overnachting is in een traditionele 'Japanese Room' met 'futons', 'tatami mats' en 'shoji doors'. Het diner is vanavond inbegrepen.

Noot: Mount Fuji is een 'verlegen berg' die meestal niet zichtbaar is vanaf het Fuji-Hakone-Izu National Park.

Noot: vanwege vulkanische gassen zijn de wandelpaden rond Owakudani momenteel gesloten voor toeristen. De kabelbaan is wel weer volledig operationeel (behalve bij slecht weer).

Noot: een 2-daagse Hakone Free Pass is inbegrepen; hiermee kunt u gebruik maken van diverse transportmiddelen vanaf Odawara.
 
Dag 6 Hakone - Odawara - Takayama
Vanaf Odawara reist u vandaag in ongeveer vier uur per trein naar Takayama (deels per supersnelle 'bullet train'). Hier kunt u kennis maken met het nog traditionele Japan! Door de ligging in een vallei van de Japanse Alpen heeft deze plaats haar authentieke karakter weten te behouden. Hier ervaart u het grote contrast tussen de Japanse steden en het platteland. Takayama is een rustiek plaatsje met smalle straatjes en traditionele huisjes. Voor uw verblijf hebben we een "Ryokan" geselecteerd. Ook hier is het diner inbegrepen.

Tip: maak een wandeling door de Sannomachi wijk. Hier vindt u traditionele huizen, sake brouwerijen en souvenirwinkeltjes. Bij Cha-no-me kunt u genieten van heerlijke, verse vruchtensapjes.
Dag 7 Takayama
Dag ter vrije besteding. In de ochtend kunt u eventueel een bezoek brengen aan de markten Jinya-mae en Miya-gawa waar boeren uit de omgeving hun bloemen, groenten, etc. komen verkopen. Het centrum van Takayama kunt u eenvoudig te voet verkennen en bijvoorbeeld stoppen bij Takayama-Jinya en de Sannomachi wijk. Takayama staat verder bekend om het Takayama Festival dat jaarlijks gevierd wordt in de lente en de herfst, en een van de beste festivals van Japan is. U leert alles over dit festival in het Matsuri no Mori Museum (15 minuten per bus vanaf het centrum). Zo zijn er onder andere indrukwekkende praalwagens te zien. In het openluchtmuseum Hida-no-Sato (10 minuten per bus vanaf het centrum) is een dorpje uit de Edo periode (1603-1867) nagebouwd met meer dan 30 traditionele huizen uit deze regio. Ook worden er workshops met diverse Japanse ambachten gehouden.

Tip: vanuit Takayama kunt u tevens eenvoudig, per bus, een uitstapje naar Shirakawa-go maken. Deze regio staat bekend om de traditionele "gassho-zukuri" boerderijen en is sinds 1995 op de Werelderfgoedlijst van UNESCO geplaatst. De boerderijen herken je aan de steile, rieten daken in de vorm van "gassho" (letterlijk: biddende handen). Tegenwoordig zijn het woonhuizen, musea, restaurants en accommodaties.
Dag 8 Takayama - Kyoto
Per trein reist u in circa 3,5 uur verder naar Kyoto. Kyoto is de oude keizerlijke hoofdstad van Japan en tegenwoordig de culturele hoofdstad. Het is een gezellige stad en een 'must see' als u in Japan bent! De oude Japanse traditionele cultuur is overal nog aanwezig; zo zijn er maar liefst 1600 Boeddhistische tempels en 400 Shinto Schrijnen te vinden.

Tip: wilt u meer leren over de Japanse cultuur en de verschillende tradities, woon dan een show bij in Gion Corner. Er worden diverse kunstvormen geshowd, waaronder een Maiko dans, een theeceremonie en een poppenspel. Meer informatie vindt u op de website: www.kyoto-gioncorner.com/global/en.html.
Dag 9 Kyoto
Vandaag maakt u met een Engelssprekende privégids een stadstour in Kyoto (met het openbaar vervoer). U start met een bezoek aan Nijo Castle. Rondom het kasteel ligt een prachtige tuin waar het aangenaam wandelen is. Daarna staat de Ryoan-ji Tempel met de bekende Zen-tuin op het programma en bezoekt u Kinkaku-ji; een van de bekendste tempels van Japan. Deze tempel wordt ook wel het Gouden Paviljoen genoemd aangezien het hele paviljoen, m.u.v. de onderste verdieping, bedekt is met zuiver bladgoud. Het paviljoen weerspiegelt fraai in de 'spiegelvijver'. U sluit de dag af bij Fushimi Inari, bekend om de vele rode 'torii' (poorten).

Noot: u kunt eventueel ook kiezen voor een stadstour in een internationale groep; de korting is op aanvraag.
Dag 10 Kyoto
Deze ochtend maakt u een leuke fietstour (ca. 3 uur), welke start nabij het treinstation. Samen met een Engelssprekende privégids fietst u allereerst door de geisha-wijken Miyagawacho en Gion. Met een beetje geluk ziet u een geisha of maiko; een bijzondere ontmoeting! Geisha’s zijn hoogopgeleide en gerespecteerde Japanse gastvrouwen die zorgen voor vermaak op feestjes in theehuizen, maiko's zijn leerling-geisha's. Tegenwoordig zijn er nog maar weinig geisha’s, maar hier heeft u nog wel kans ze tegen te komen! (al worden ze in Kyoto 'geiko' genoemd). Vervolgens fietst u verder langs het Shirakawa kanaal en passeert u traditionele theehuizen. De volgende stop is bij het Imperial Palace Park, gelegen in het centrum van Kyoto. Vroeger was dit de residentie van de keizerlijke familie maar tegenwoordig heeft het de functie van een park waar iedereen gebruik van kan maken. Via de Kamo rivier fietst u terug naar het treinstation van Kyoto.

De middag is ter vrije besteding. U kunt eventueel een uitstapje naar Nara of het Himeji Castle maken (eenvoudig met uw Japan Rail Pass). Himeji Castle is een van de oudste originele gebouwen uit de Sengoku periode en staat sinds 1993 op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Nara was van 710-784 de eerste permanente hoofdstad van Japan en wordt beschouwd als de bakermat van de Japanse cultuur. De belangrijkste bezienswaardigheden zijn gelegen in het Narakoen Park.

Noot: bij slecht weer kan de fietstour (deels) aangepast worden naar een wandeling.
Dag 11 Kyoto - Osaka - Gokurakubashi - Mount Koya
U reist vandaag op eigen gelegenheid per trein van Kyoto (via Osaka) naar Gokurakubashi, een rit van ongeveer 2,5 uur. Hier vandaan reist u per kabelbaan verder naar Mount Koya en per bus naar uw accommodatie. Mount Koya (Koya-San) is het centrum van het Shingon Boeddhisme en een belangrijke pelgrimsplaats. Tussen de dichtbegroeide bossen ligt een indrukwekkend tempelcomplex met meer dan 100 tempels. De belangrijkste attracties zijn Kongobu-ji; de hoofdtempel van het Shingon Boeddhisme en Okuno-in; Kobo Daishi’s Mausoleum (Kobo Daishi is de grondlegger van de Shingon-stroming). Het is aan te raden om een wandeling te maken langs de vele tempels en andere bezienswaardigheden van deze heilige berg. Overnachting is in een "Shukubo"; een zogenaamd 'tempelverblijf'. Hier maakt u kennis met het traditionele Japan en leert u meer over oude rituelen en ceremonies van het Boeddhisme. Het is een eenvoudig verblijf maar een unieke ervaring! Een veganistisch diner is inbegrepen (u dient daarom voor 17:00 uur in te checken).

Noot: de bus in Mount Koya is niet inbegrepen en betaalt u ter plaatse (contant).

Tip: breng warme kleding mee want ’s avonds / ’s ochtends vroeg kan het koud zijn.
Dag 12 Mount Koya - Gokurakubashi - Osaka - Hiroshima
Het is aan te raden om vroeg op te staan zodat u het ochtendgebed van de monniken kunt meemaken. Deze spirituele ervaring wordt gevolgd door een 'Shojin Ryori' ontbijt. Vervolgens reist u per bus, kabelbaan en trein (ca. 4,5 uur) verder naar Hiroshima. U verblijft de komende twee nachten in Hotel New Hiroden, gelegen nabij het treinstation. Hiroshima is wereldwijd bekend doordat het op 06 augustus 1945 als eerste stad werd aangevallen door een atoombom. Met ca. 200.000 slachtoffers is het een van de zwartste dagen in de Japanse geschiedenis. Inmiddels verschilt Hiroshima niet van andere Japanse grote steden; er zijn veel hoge gebouwen en grote shoppingmalls. Tijdens uw verblijf mag een bezoek aan het Hiroshima Peace Memorial Park (Heiwa-koen) en de Genbaku Domu niet ontbreken; twee belangrijke plekken ter nagedachtenis aan 06 augustus 1945. Andere bezienswaardigheden in de stad zijn Hiroshima-jo (een kasteel uit 1589), de Shukkei-en tuin, het Hijiyama park en enkele tempels.

Noot: het Peace Memorial Museum wordt tot het voorjaar van 2019 in delen gerenoveerd.
Dag 13 Hiroshima
Dag ter vrije besteding. U kunt Hiroshima verder verkennen of een uitstapje maken naar Miyajima (ca. 45 minuten per trein en boot). Dit 'tempeleiland' wordt beschouwd als een van de mooiste plekken in Japan en is al zo'n 1500 jaar een heilige plek. Het eiland is met name bekend vanwege de Itsukushima Schrijn, met de veel gefotografeerde rode 'torii' poort in het water. U kunt bijvoorbeeld naar het hoogste punt van het eiland gaan en terug wandelen door het bos. Onderweg zult u veel herten tegenkomen en kunt u stoppen bij de Five Storied Pagoda. Aan het einde van de dag kunt u genieten van een prachtige zonsondergang.

Tip: probeer op Miyajima zeker de 'maple leaf shaped cakes'! Dit cakeje in de vorm van een blad kan je bestellen met verschillende smaken, zoals groene thee, chocolade, etc. Een populair lunchgerecht is 'unagi' (rijst met paling) of oesters.
Dag 14 Hiroshima - Beppu
Vandaag verlaat u het eiland Honshu en maakt u, per trein, de oversteek naar het zuidelijker gelegen eiland Kyushu (ca. 2,5 uur reizen). Overnachting is in Beppu, waar het grootste kuuroord van Japan is te vinden. Er bevinden zich zo'n 3000 warmwaterbronnen en zwavelbaden.

Let op: de 'onsen' zijn om in te baden en de 'jigoku' zijn om naar te kijken (de vertaling van Jigoku is "brandende hel"). U kunt 's middags even ontspannen in een van de vele 'onsen' of neem een kijkje bij Jigoku Meguri; op dit circuit liggen meerdere 'jigoku'. Meest bekend zijn Kannawa (met zes bronnen) en Chi-no-ike (de 'bloedvijver'; met rood water). De geiser van Tatsumaki stoot elke 35 minuten een 20 meter hoge waterzuil uit.
Dag 15 Beppu - Nagasaki
In ongeveer 4,5 uur reist u per trein verder naar Nagasaki waar u één nacht verblijft. Nagasaki is een aantrekkelijke havenstad aan de westkust van het eiland Kyushu. U kunt de stad op eigen gelegenheid ontdekken. Nagasaki is na Hiroshima de tweede stad die door een atoombom werd getroffen tijdens de Tweede Wereldoorlog (op 09 augustus 1945). Hier vindt u dan ook een “Heiwa-koen” (Vredespark) met een 9 meter hoog Vredesbeeld, het Hypocentre Park en het Nagasaki Atomic Bomb Museum. Overige bezienswaardigheden van Nagasaki zijn o.a. Glover Garden, de Urakami kathedraal en de Fukusai-ji Kannon. Ook een bezoek waard is de Chinese wijk Chinatown met de tempels Sofukuji en Kofukuji.

Tip: neem de kabelbaan naar de top van Inasa-yama (333m) voor een spectaculair panorama over Nagasaki. Met name 's avonds is dit erg indrukwekkend.
Dag 16 Nagasaki - Fukuoka
U kunt een deel van de dag eventueel nog besteden in Nagasaki. Door het handel drijven met Nederland van de 16e tot de 18e eeuw zijn er nog steeds Nederlandse invloeden zichtbaar. Zo is er zelfs een buurt die “Oranda-Zaka” heet, vrij vertaald: Hollandse Hellingen. In deze heuvelachtige wijk met kronkelige straatjes stonden vroeger houten Hollandse huizen. Ook kunt u het kunstmatige eilandje Dejima bezoeken. Dit was van 1641 tot 1859 een Nederlandse handelspost en het enige contact tussen de westerse wereld en het afgesloten Japan. De meeste gebouwen van die tijd zijn op ware grootte gereconstrueerd. Op het eiland zijn diverse Nederlandse voorwerpen te zien. Op ca. 50km ten noorden van Nagasaki (bij de stad Sasebo) ligt Huis ten Bosch; een groot openluchtmuseum met perfecte replica’s van oud Nederlandse gebouwen en tentoonstellingen van Nederlandse kunstenaars. Vervolgens reist u verder naar Fukuoka (circa twee uur per trein); de laatste bestemming van uw rondreis door Japan.
Dag 17 Fukuoka
Dag ter vrije besteding. Fukuoka is de grootste stad van het zuidelijke eiland Kyushu en tevens een van de dichtstbevolkte steden van Japan. Het is ontstaan uit twee steden, gescheiden door de Naka-gawa rivier: Fukuoka (ten westen) en Hakata (ten oosten). Het centrum van Fukuoka is modern met als belangrijkste uitgaansgebied en winkelcentrum: Canal City. Culturele hoogtepunten zijn: Shofuku-ji (de eerste Zen-tempel van Japan), Ohori-koen (ruïnes van het Fukuoka-jo kasteel uit de 17e eeuw, met een mooi uitzicht over de stad) en Tocho-ji (een tempel met het grootste houten Boeddhabeeld van Japan).

Tip: Fukuoka bekend om de vele “Yatai”; eetstalletjes in de openlucht. Er hangt een gezellige sfeer en kunt u diverse gerechtjes proberen, zoals Yakitori, Oden en Hakata Ramen. De meeste en populairste “Yatai” vindt u in het zuidelijke gedeelte van Nakasu Island en rondom Tenjin Station. De eetstalletjes zijn gesloten als het regent.
Dag 18 Fukuoka - Seoul - Amsterdam
Na het ontbijt / uitchecken in het hotel eindigt uw reis met PANGEA Travel. Afhankelijk van uw terugvlucht heeft u mogelijk nog vrije tijd in Fukuoka. Door de vele winkels is Fukuoka een paradijs voor shoppers. Ontspannen kan in het Ohori Park en vanaf Fukuoka Tower heeft u 360 graden panoramazicht op Fukuoka, de zee, etc. Op tijd reist u, eenvoudig per metro of taxi (niet inbegrepen), naar de luchthaven van Fukuoka.
bekijk meer

Inclusief / exclusiefinklappen

De volgende zaken zijn inbegrepen en niet inbegrepen in deze reis.

Inbegrepen

 • Meet & Greet op Narita Airport (Tokyo)
 • airport transfer in Tokyo (per trein of airport limousine bus)
 • Japan Rail Pass (14 dagen, 2e klas); hiermee zijn genoemde treinreizen inclusief
 • PASMO Card (t.w.v. JPY 1500 per persoon)
 • 2-daagse Hakone Free Pass (voor vervoer bij Odawara/Hakone)
 • alle overnachtingen conform programma
 • genoemde maaltijden
 • alle services zoals genoemd in bovenstaand programma
 • genoemde excursies met bijbehorende entreegelden (dag 2 en 9)
 • fietstour in Kyoto op dag 10
 • begeleiding door een deskundige Engelssprekende privégids tijdens genoemde excursies
 • uitgebreid informatiepakket met landeninfo, vouchers, e-tickets en hotellijst bij uw reisbescheiden
 • unieke, informatieve app met persoonlijke reisroute (zie aanvullende informatie)
 • assistentie tijdens uw reis (24 uur per dag bereikbaar)
 • bijdrage SGR: € 5 per persoon
 • bijdrage Calamiteitenfonds: € 2,50 per boeking (per 9 personen)
 • boekingskosten: € 25 per boeking

Niet inbegrepen

 • internationale vliegreis (eventueel ook via PANGEA Travel te boeken)
 • niet genoemde / optionele excursies
 • evt. vroege incheck / late uitcheck
 • bagagetransfers
 • evt. hoogseizoentoeslag
 • reis- en annuleringsverzekering
bekijk meer

Prijsinklappen

Prijsindicatie: € 3.500 - € 4.000

Onze reizen worden geheel op uw wensen afgestemd. De invulling van de reis is hierdoor uniek en specifiek voor uw reisgezelschap. Bovenstaande prijs is per persoon, de exacte prijs is afhankelijk van:

 • aantal reizigers (deze prijsindicatie is o.b.v. twee personen samenreizend)
 • vertrekperiode (prijsindicatie is o.b.v. het laagseizoen)
 • invulling van de reis (u kunt de inhoud van de reis naar wens aanpassen)
 • categorie van accommodaties

We rekenen vrijblijvend de exacte reissom voor u uit. Uiteraard helpen we u graag met advies en met het samenstellen van uw persoonlijke reis, immers wij kennen de bestemming uit eigen ervaring. Bekijk onze contactgegevens en reisspecialisten.

bekijk meer

Accommodatiesinklappen

Hotel Gracery Shinjuku - Tokyo
incl. ontbijt
Het in 2015 geopende Hotel Gracery Shinjuku (4-sterren) is gelegen in het hart van Shinjuku; een populaire wijk, bekend om de vele winkels, restaurants en bars. Na het diner of een drankje bent u dus zo weer ‘thuis’. Het is één van de drukste wijken van Tokyo. Het Shinjuku station ligt op nog geen 500 meter afstand; zo kunt u zich snel verplaatsen naar andere delen van Tokyo. Hotel Gracery Shinjuku beschikt over bijna 1000 kamers, in verschillende prijsklasses. De kamers zijn comfortabel en netjes. Verwacht geen zwembad o.i.d., het is echt een stadshotel. Leuk detail: er staat een groot ‘Godzilla’-beeld op het terras en er is zelfs een speciale ‘Godzilla’-kamer!

Ryokan Asunaro - Takayama
incl. ontbijt en diner
Nadat u uw schoenen heeft omgewisseld voor slippers, mag u een passende ‘yukata’ uitzoeken; een kimono die u dient te dragen bij het ontbijt en het diner. De kamers in Japanse stijl beschikken over ‘futons’, ‘tatami’ matten en een lage tafel met zitkussens waar u kunt genieten van een kopje thee. Deze luxe Ryokan beschikt over zowel een gemeenschappelijk bad (‘onsen’) als kamers met een privé badkamer. Geniet tijdens het diner van de heerlijke Hida-keuken, waarbij de gerechten vers zijn bereid met lokale seizoensgebonden ingrediënten, die ten volle worden gebruikt. Ryokan Asunaro ligt op een kleine 10 minuten lopen van o.a. het Takayama station, de ochtendmarkt en de historische binnenstad van Takayama. Ook erg leuk is om hiervoor de fiets te pakken; deze kunt u huren bij de accommodatie.

Hotel Vista Premio Kyoto Kawaramachi St. - Kyoto
incl ontbijt
Hotel Vista Premio Kyoto (voorheen Best Western Hotel Kyoto) is ideaal gelegen; in het centrum van Kyoto, in een rustig zijstraatje van de bekende Kawaramachi straat. Winkels, restaurantjes en het metrostation Kyoto Shiyakusho-mae liggen op loopafstand. Met 84 kamers is het een van de meest kleinschalige hotels van Kyoto. De kamers zijn op een speelse, kleurrijke manier ingericht, met een Japanse ‘touch’. Reist u met (veel) bagage, boek dan een ‘superior’ of ‘deluxe’ kamer, de ‘standard’ kamers zijn ietwat aan de kleine kant (ca. 18m2). Hotel Vista Premio Kyoto (3*) is een goede keus voor veel PANGEA-reizigers!

Eko-in - Mount Koya
incl. ontbijt en diner
Eko-in is een Boeddhistische tempel accommodatie. Elke ochtend wordt er een gebed en een vuurritueel gehouden, deze kunt u bijwonen. U verblijft in een Japanse kamer met uitzicht op de tuin. Het verblijf is op basis van halfpension. Alle maaltijden zijn Syojin Ryori, d.w.z. traditionele vegetarische Boeddhistische maaltijden. Bij Eko-in komt u helemaal tot rust. Na een drukke dag kunt u ontspannen in een warm spa bad ('onsen') of in de prachtige tuin. U kunt ook verschillende activiteiten doen, zoals leren mediteren en Boeddhistische sutra schrijven. Overige faciliteiten zijn een bibliotheek en een computerhoek met internet.

Hotel New Hiroden - Hiroshima
incl. ontbijt
Hotel New Hiroden is een groot hotel (256 kamers) op ca. 5 minuten lopen van JR Hiroshima Station (South Exit). Met de tram kunt u vanaf het station eenvoudig naar de belangrijkste bezienswaardigheden reizen. Ook diverse restaurants en winkels liggen op loopafstand. De kamers zijn ietwat verouderd en beschikken over een eigen (eenvoudige) badkamer. Dit 3-sterren hotel is met name geschikt voor reizigers die geen comfort of bijzondere kamers wensen en/of groepen.

Hotel New Tsuruta - Beppu
incl. ontbijt en diner
Bijzonder aan deze accommodatie is de gastvrije Tsuruta familie die er alles aan doet om uw verblijf zo comfortabel mogelijk te maken. Ze helpen u graag op weg in Beppu. Omdat dit plaatsje pas sinds enkele jaren Westerse reizigers ontvangt, zijn de meeste hotels in Beppu hier nog niet op gericht. Verwacht dus geen moderne kamer of uitgebreid ontbijt, maar Hotel New Tsuruta is op de goede weg! Er zijn in totaal 61 kamers, waarvan de meesten in Japanse stijl; u slaapt op een ‘futon’. Voor PANGEA Travel selecteren ze alleen kamers met eigen toilet en bad (dus niet de goedkoopste kamers). Ook kunt u gebruik maken van de gemeenschappelijke ‘onsen’, met uitzicht op zee! U vindt Hotel New Tsuruta op een kleine 10 minuten lopen van Beppu Station. Er zijn veel restaurantjes, bars, winkeltjes, ‘onsen’ en een winkelcentrum op loopafstand.

Hotel Monterey Nagasaki - Nagasaki
incl ontbijt
Op zoek naar een hotel met een bijzondere sfeer? Kies dan zeker Hotel Monterey in Nagasaki! Hotel Monterey neemt u mee naar de 15e eeuw, toen de Portugezen zich in Nagasaki vestigden. Aan de kleinste details is gedacht: van een lift in ouderwetse stijl tot een gezellig binnenplaatsje en de decoratie in de kamers. De standaard kamers zijn aan de kleine kant waardoor wij u de ‘deluxe twin rooms’ aanraden. U vindt Hotel Monterey op Oranda Dori (Holland Street), dichtbij de Hollandse Helling. De reistijd vanaf Nagasaki Station is ca. 10-15 minuten per tram (halte: Ourakaigan Dori).

JR Kyushu Hotel Blossom Hakata Chuo - Fukuoka
incl ontbijt
JR Kyushu heeft drie hotels in Fukuoka. Het 3 à 4–sterren JR Kyushu Hotel Blossom Hakata Chuo is gelegen op slechts 2 minuten lopen van Hakata Station (Hakata Exit) en dichtbij winkels en restaurants. Het concept van het hotel is het uitstralen van ‘de elegantie van Hakata’ (Hakata is een wijk in Fukuoka). Bij binnenkomst voelt u direct de rustige, gemoedelijke sfeer. Daarnaast is er veel gebruik gemaakt van natuurlijke materialen en kleuren. U vindt overal in het hotel kunst uit heel Kyushu terug. De materialen en stoffen die in de kamers gebruikt zijn, zijn elegant en van hoge kwaliteit. Wij weten bijna zeker dat u heerlijk zult slapen op de bekende Simmons matrassen die gemaakt zijn in Amerika en vooral in luxe hotels worden gebruikt. Ook de zachte Imabari handdoeken vonden wij erg fijn (Imabari handdoeken zijn speciale Japanse handdoeken die gemaakt zijn met oude traditionele weefgetouwen en weeftechnieken). Er zijn ca. 250 kamers, in verschillende prijsklasses.

bekijk meer
Vraag vrijblijvend een offerte aan »