Menu

Japan Compleet

Deze 19-daagse individuele Japan rondreis is uitermate geschikt als u een gevarieerd programma op prijs stelt en grotendeels zelfstandig per trein wilt reizen. Het is een zeer complete reis met vele hoogtepunten. Uiteraard heeft u voldoende tijd om Tokyo en Kyoto te ontdekken; we verzorgen hier een stadstour (op privé basis) en u stapt op de fiets! Naast deze boeiende steden reist u ook naar Mount Fuji, het nog traditionele Takayama, de belangrijke pelgrimsplaats Mount Koya en het kuuroord Beppu. Ook Hiroshima is een 'must see'. Minder bekend maar zeker zo interessant zijn de steden Nagasaki en Fukuoka. Naast verblijf in hotels selecteren we in deze reis ook een aantal bijzondere Ryokans.

Reisduur: 19 dagen

Tokyo - Hakone - Mount Fuji - Takayama - Kyoto - Mount Koya - Hiroshima - Miyajima - Beppu - Nagasaki - Fukuoka

Vraag vrijblijvend een offerte aan »

Reisroute: Japan Compleet inklappen

Waarom deze reis?inklappen

 • Deze complete reis met alle hoogtepunten van Japan heeft een goede prijs/kwaliteitverhouding.
 • Veel inclusief en vooraf geregeld, zoals privé excursies in Tokyo en Kyoto, diverse vervoerskaarten (waaronder een Japan Rail Pass) en alle overnachtingen.
 • In de steden verblijft u in comfortabele westerse hotels, maar op diverse andere locaties is er een traditionele ‘Ryokan’ of ‘Shukubo’ geselecteerd. De ultieme “Japan-beleving”!
 • Dagelijks ontbijt en meerdere diners zijn inbegrepen.
 • U krijgt van ons een uitgebreid informatiepakket mee.
bekijk meer

Dag tot daginklappen

Billboards in de wijk Shinjuku in Tokyo - Japan - foto: flickr
Dag 1 (Vliegreis op eigen gelegenheid) - Tokyo
Vandaag start uw reis met PANGEA Travel. Na aankomst op de luchthaven van Tokyo wordt u verwelkomd door onze lokale vertegenwoordiging. U reist vervolgens per comfortabele Airport Limousine Bus of trein naar uw hotel.

De eerste vier nachten van uw rondreis verblijft u in Tokyo, de hoofdstad van Japan. De rest van de dag vrij te besteden, zodat u kunt bijkomen van de vliegreis. Tokyo is met 30 miljoen inwoners de grootste metropool ter wereld. U hoeft zich hier zeker niet te vervelen!

Noot: eventueel kan PANGEA Travel ook uw internationale vlucht verzorgen.

Noot: vanaf Narita Airport gaat er meerdere keren per dag een Airport Limousine bus naar Shinjuku Station West Gate. Vanaf hier reist u te voet (15 minuten) of per taxi (2 minuten) naar Gracery Shinjuku. Mocht de vertrektijd niet aansluiten op uw vluchtschema, dan kunt u per Airport Limousine Bus naar TCAT (Tokyo City Air Terminal) reizen. Daar vandaan reist u per taxi verder naar het uw accommodatie. Het vervoer tussn de luchthaven en uw accommodatie is niet inbegrepen. 
Dag 2 Tokyo
Samen met een Engelssprekende privégids brengt u vandaag (met het openbaar vervoer) een bezoek aan diverse hoogtepunten van Tokyo. U begint de dag met een ontspannen wandeling door Hamarikyu; een voormalige privétuin uit de Edo periode. Ook wordt er een stop gemaakt bij een theehuis voor een kopje matcha thee en krijgt u uitleg over 'sado'; een traditionele, Japanse theeceremonie. Vervolgens maakt u een boottocht over de Sumida rivier naar het Asakusa district. Hier bezichtigt u de Boeddhistische Senso-ji Tempel, ook wel Asakusa Kannon genoemd. Ook liggen er veel (souvenir)winkeltjes in deze wijk. De stadstour wordt afgesloten met een bezoek aan de Meiji Schrijn; het belangrijkste heiligdom van Tokyo.

Noot: een PASMO Card t.w.v. JPY 1500 per persoon is inbegrepen. Hiermee kunt u o.a. gebruik maken van diverse transportmiddelen in Tokyo. Ter plaatse kunt u het bedrag eventueel opwaarderen.

Noot: de volgorde van de stops tijdens de tour kan veranderen; dit is afhankelijk van de openingstijden en het openbaar vervoer.
Dag 3 Tokyo
Dag ter vrije besteding (zonder gids).

Op eigen gelegenheid kunt u deze wereldstad verder ontdekken. Tokyo kent vele wijken of districten dat bijna steden op zich zijn, zoals de zakenwijk Shinjuku en de elektronicawijk Akihabara. Ook bekend is Ginza; een chique winkel- en uitgaanswijk. Deze wijk wordt ook wel gezien als het hart van Tokyo.

Breng vandaag bijvoorbeeld een bezoek aan het Edo-Tokyo Museum (een historisch museum), de baai van Tokyo (bijv. per Yurikamome monorail) of het Centraal Station (kopie van het CS in Amsterdam). Het Yoyogikoen Park is een populaire verzamelplaats voor jongeren die muziek maken en dansen. 

Tip: bent u een liefhebber van lekker eten? Dan kunnen wij een 'Tokyo Street Food Tour' voor u verzorgen. Tijdens deze tour verdwijnt u in een doolhof vol smalle straatjes en maakt u kennis met de culinaire kant van Tokyo. U proeft exotische snacks op straat en al zittend op een klein metalen krukje eet u de lekkerste diners. Uiteraard mag ook een toetje niet ontbreken! De gids brengt u naar plekjes waar ook de locals naar toe gaan, voor een biertje na het werk. De tour start om 17:00 uur en duurt ongeveer 3 uur. Vraag uw reisspecialist naar de mogelijkheden.
Dag 4 Tokyo
Dag ter vrije besteding.

Vandaag hebt u opnieuw de mogelijkheid om Tokyo te ontdekken of u bezoekt wat bezienswaardigheden in de omgeving. Neem bijvoorbeeld de trein naar Nikko (niet inbegrepen), gelegen op zo'n 150 kilometer van Tokyo. De bekendste bezienswaardigheid hier is de Toshogu Tempel. Dit mausoleum werd in de 17e eeuw gebouwd voor de eerste Shogun (militair leider). Het complex is voorzien van ruim 2,5 miljoen goudbladen en staat sinds 1999 op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Nikko staat verder bekend om zijn prachtige landschap. In het Nikko National Park vindt u bijvoorbeeld het Chuzenji Meer en de Kegon Waterval. U kunt in het park prachtige wandelingen maken en het is verder een leuke plek voor een picknick lunch.

Tip: vandaag kunt u ook kiezen voor een fietstour (ca. 10km) door Tokyo. U ontmoet uw gids bij Sasazuka Station en gaat vervolgens op stap door de straten van Tokyo. Onderweg ziet u verschillende culturele en architectonische hoogtepunten en natuurlijk is er voldoende tijd voor een fotostop. De gids laat u zijn favoriete plekjes zien en natuurlijk wordt er tussendoor ook een pauze gehouden bij een charmant cafeetje. De tour start om 09:00 of 14:00 uur en duurt ongeveer 3-4 uur. Vraag uw reisspecialist naar de mogelijkheden. 

Tip: wij kunnen vandaag een fietstour (ca. 14,5km) in Kamakura voor u verzorgen. De tour start in de ochtend in de lobby van uw hotel, vervolgens reist u samen met uw gids per trein naar Kamakura. Hier aangekomen neemt u de huurfiets in ontvangst en begint de fietstocht. Allereerst fietst u langs de prachtige kustlijn, daarna begeeft u zich ook naar het historische gebied van Kamakura en bezoekt u de Great Buddha. Via de Zeniarai Benzaiten Shrine en de Tsurugaoka Hachimangu Shrine fietst u uiteindelijk naar de Komachi Street, daarna eindigt uw fietstocht door Kamakura. De tour start om 09:00 uur en duurt 8,5 uur (inclusief transfer vanuit Tokyo). Het programma van de fietstour is afhankelijk van de weersomstandigheden en kan zonodig aangepast worden. Vraag uw reisspecialist naar de mogelijkheden. 
Dag 5 Tokyo - Hakone
Vandaag reist u per trein naar Odawara; de toegangspoort tot het Fuji-Hakone-Izu National Park. Met uw Hakone Free Pass (inbegrepen) kunt u gebruik maken van diverse transportmiddelen vanaf Odawara.

Een standaard programma is: vanaf Hakone-Yumoto reist u per Tozan-zigzagtrein naar Gora om daar vandaan per kabelbaan naar Soun-zan en vervolgens naar Owakudani en Togendai te reizen. Vanaf Togendai vaart u per 'piratenschip' over het Ashino-ko meer naar Hakone-machi of Moto-Hakone. Daar vandaan reist u per bus terug naar Hakone-Yumoto. Bij helder weer heeft u tijdens deze dagtour op diverse plekken kans om Mount Fuji te zien liggen! Ook kunt u onderweg stoppen bij o.a. het Hakone Open-Air Museum, zwavelhoudende stoomgaten en het Amazake-chaya theehuis. Hakone staat verder bekend om de vele natuurlijke heetwaterbronnen. Een bezoek aan een 'onsen'; een traditioneel Japans badhuis, is zeker aan te raden.

Overnachting is in een traditionele, Japanse kamer met 'futons', 'tatami mats' en 'shoji doors'. Het diner is vanavond inbegrepen.

Noot: Mount Fuji is een 'verlegen berg' die meestal niet zichtbaar is vanaf het Fuji-Hakone-Izu National Park.

Noot: vanwege vulkanische gassen zijn de wandelpaden rond Owakudani momenteel gesloten voor toeristen. De kabelbaan is wel weer volledig operationeel (behalve bij slecht weer).

Noot: een 2-daagse Hakone Free Pass is inbegrepen; hiermee kunt u gebruik maken van diverse transportmiddelen vanaf Odawara.

Noot: vanaf vandaag maakt u gebruik van uw Japan Rail Pass. U krijgt van ons een voucher die u bij een kantoor van Japan Railways om dient te wisselen voor de officiële pas. U kunt dit ook op één van de andere dagen in Tokyo doen, bijvoorbeeld na aankomst op de luchthaven of samen met uw gids op dag 2 (maar vóór uw vertrek naar Odawara/Hakone). Er zijn meerdere Japan Railways kantoren in Tokyo. U heeft uw Japan Rail Pass nodig t/m dag 18 (treinreis Fukuoka - Osaka) en hij is inbegrepen voor 14 dagen. 
Dag 6 Hakone - Odawara - Takayama
Per trein reist u terug naar Odawara, vanaf waar u in ongeveer vier uur per trein naar Takayama reist. Het eerste gedeelte van deze treinreis gaat per supersnelle Bullet Train, het tweede gedeelte volgt één van de mooiste treinroutes van Japan. Wat een ervaring!

In Takayama kunt u kennis maken met het nog traditionele Japan. Door de ligging in een vallei van de Japanse Alpen heeft deze plaats haar authentieke karakter weten te behouden. Hier ervaart u het grote contrast tussen de Japanse steden en het platteland. Takayama is een rustiek plaatsje met smalle straatjes en traditionele huisjes. Voor uw verblijf hebben we een Ryokan geselecteerd. Ook hier is het diner inbegrepen.

Tip: maak een wandeling door de Sannomachi wijk. Hier vindt u traditionele huizen, sake brouwerijen en souvenirwinkeltjes. Bij Cha-no-me kunt u genieten van heerlijke, verse vruchtensapjes.
Dag 7 Takayama
Dag ter vrije besteding.

In de ochtend kunt u eventueel een bezoek brengen aan de markten Jinya-mae en Miya-gawa waar boeren uit de omgeving hun bloemen, groenten, etc. komen verkopen. Het centrum van Takayama kunt u eenvoudig te voet verkennen en bijvoorbeeld stoppen bij Takayama-Jinya en de Sannomachi wijk. Takayama staat verder bekend om het Takayama Festival dat jaarlijks gevierd wordt in de lente en de herfst, en een van de beste festivals van Japan is. U leert alles over dit festival in het Matsuri no Mori Museum (15 minuten per bus vanaf het centrum). Zo zijn er onder andere indrukwekkende praalwagens te zien. In het openluchtmuseum Hida-no-Sato (10 minuten per bus vanaf het centrum) is een dorpje uit de Edo periode (1603-1867) nagebouwd met meer dan 30 traditionele huizen uit deze regio. Ook worden er workshops met diverse Japanse ambachten gehouden.

Tip: vanuit Takayama kunt u per bus een uitstapje naar Shirakawa-go maken. Deze regio staat bekend om de traditionele "gassho-zukuri" boerderijen en is sinds 1995 op de Werelderfgoedlijst van UNESCO geplaatst. De boerderijen herken je aan de steile, rieten daken in de vorm van "gassho" (letterlijk: biddende handen). Tegenwoordig zijn het woonhuizen, musea, restaurants en accommodaties.

Tip: optioneel kunnen we een leuke excursie voor u verzorgen, zoals de 'Food & Culture' wandeling door Takayama. Tijdens deze tour ontdekt u de geschiedenis van Takayama en proeft u enkele lokale lekkernijen. De wandling is inclusief een bezoek aan een Tofu winkel, een Rakugen winkel (traditioneel Japan snoepgoed) en een sakebrouwerij. De tour start om 09:30 uur en duurt ongeveer 2,5 uur. Vraag uw reisspecialist naar de mogelijkheden. 

Tip: bent u liever actief bezig? Dan kunnen wij voor u een fietstour (ca. 22km) in Hida Furukawa verzorgen. Samen met uw gids reist u per trein naar Hida Furukawa, hier stapt u op de fiets voor een leuke tour door de omgeving. U passeert rijstvelden, boerderijen, rivieren, tempels en traditionele Japanse woonhuizen. Ook is er tijd voor een praatje met de locals, die u in de dorpjes tegenkomt. U leert meer over het leven op het platteland en kunt genieten van een dagje in de natuur in plaats van in een grote stad. Na afloop reist u per trein terug naar Takayama. De tour start om 09:00 uur (in de maanden mei-november ook om 14:00 uur) en duurt ongeveer 3,5 uur. 
Dag 8 Takayama - Kyoto
Per trein reist u in circa 3,5 uur verder naar Kyoto. Kyoto is de oude keizerlijke hoofdstad van Japan en tegenwoordig de culturele hoofdstad. Het is een gezellige stad en een 'must see' als u in Japan bent! De oude Japanse traditionele cultuur is overal nog aanwezig; zo zijn er maar liefst 1600 Boeddhistische tempels en 400 Shinto Schrijnen te vinden.

Tip: wilt u meer leren over de Japanse cultuur en de verschillende tradities, woon dan een show bij in Gion Corner. Er worden diverse kunstvormen geshowd, waaronder een Maiko dans, een theeceremonie en een poppenspel. Meer informatie vindt u op de website: www.kyoto-gioncorner.com/global/en.html.

Tip: een echte introductie tot de Japanse cultuur kunt u beleven door een cultuurtour door de stad. U begint met een bezoek aan een Machiya; een traditionele houten woning, die door heel Kyoto verspreid staan. Leer hier over de bouw van deze huizen en de indrukwekkende historie erachter. Vervolgens trekt u een Kimono aan, een iconisch Japans kledingstuk dat al sinds vroegere tijden werd gedragen tijdens belangrijke evenementen en formele ontmoetingen. Zodra u netjes aangekleed bent, start de theeceremonie; onder begeleiding van een lokale 'tea master'. U leert alle ins en outs over het maken van thee en al haar rituelen. De tour wordt afgesloten met een introductieles Origami; de Japanse kunst van papiervouwen. Hebt u wellicht talent? Deze tour start om 09:30 uur, 13:00 uur of 15:30 uur en duurt ca. twee uur. Vraag uw reisspecialist naar de mogelijkheden. 
Dag 9 Kyoto
Vandaag maakt u met een Engelssprekende privégids een stadstour in Kyoto (met het openbaar vervoer). U start met een bezoek aan Nijo Castle. Rondom het kasteel ligt een prachtige tuin waar het aangenaam wandelen is. Daarna staat de Ryoan-ji Tempel met de bekende Zen-tuin op het programma en bezoekt u Kinkaku-ji; een van de bekendste tempels van Japan. Deze tempel wordt ook wel het Gouden Paviljoen genoemd, aangezien het hele paviljoen, m.u.v. de onderste verdieping, bedekt is met zuiver bladgoud. Het paviljoen weerspiegelt fraai in de 'spiegelvijver'. U sluit de dag af bij Fushimi Inari, bekend om de vele rode 'torii' (poorten).
Dag 10 Kyoto
Deze ochtend maakt u een leuke fietstour (ca. 3 uur), welke start nabij het treinstation. Samen met een Engelssprekende privégids fietst u allereerst door de geisha-wijken Miyagawacho en Gion. Met een beetje geluk ziet u een geisha of maiko; een bijzondere ontmoeting! Geisha’s zijn hoogopgeleide en gerespecteerde Japanse gastvrouwen die zorgen voor vermaak op feestjes in theehuizen, maiko's zijn leerling-geisha's. Tegenwoordig zijn er nog maar weinig geisha’s, maar hier heeft u nog wel kans ze tegen te komen! (al worden ze in Kyoto 'geiko' genoemd). Vervolgens fietst u verder langs het Shirakawa kanaal en passeert u traditionele theehuizen. De volgende stop is bij het Imperial Palace Park, gelegen in het centrum van Kyoto. Vroeger was dit de residentie van de keizerlijke familie maar tegenwoordig heeft het de functie van een park waar iedereen gebruik van kan maken. Via de Kamo rivier fietst u terug naar het treinstation van Kyoto.

De middag is ter vrije besteding. U kunt eventueel een uitstapje naar Nara of het Himeji Castle maken (eenvoudig met uw Japan Rail Pass). Himeji Castle is een van de oudste originele gebouwen uit de Sengoku periode en staat sinds 1993 op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Nara was van 710-784 de eerste permanente hoofdstad van Japan en wordt beschouwd als de bakermat van de Japanse cultuur. De belangrijkste bezienswaardigheden zijn gelegen in het Narakoen Park.

Noot: bij slecht weer kan de fietstour (deels) aangepast worden naar een wandeling.

Tip: krijg een diepere en exclusievere kijk in de Japanse cultuur met een tour door Gion, dat wprdt afgesloten met een diner met een Maiko! De tour start met uitleg over Geiko en hun Maiko, waarna u de sfeervolle straten ontdekt en enkele lokale winkeltjes en restaurants bezoekt. U passeert het theater waar Geisha en Maiko optreden en loopt via de Tatsumi Bashi Brug naar een legendarisch theehuis nabij het Shirakawa kanaal. Na de wandeltour gaat u naar het restaurant voor een memorabel diner met een Maiko; tijdens dit diner zal de Maiko traditionele dans laten zien en natuurlijk hoort een populair Japans drinkspelletje er ook bij! De tour duurt ca. drie uur. Vraag uw reisspecialist naar de mogelijkheden. 
Dag 11 Kyoto - Osaka - Gokurakubashi - Koyasan
U reist vandaag op eigen gelegenheid per trein van Kyoto (via Osaka) naar Gokurakubashi, een rit van ongeveer 2,5 uur. Hier vandaan reist u per kabelbaan verder naar Koyasan en per bus naar uw accommodatie.

Koyasan (Mount Koya) is het centrum van het Shingon Boeddhisme en een belangrijke pelgrimsplaats. Tussen de dichtbegroeide bossen ligt een indrukwekkend tempelcomplex met meer dan 100 tempels. De belangrijkste attracties zijn Kongobu-ji; de hoofdtempel van het Shingon Boeddhisme en Okuno-in; Kobo Daishi’s Mausoleum (Kobo Daishi is de grondlegger van de Shingon-stroming). Het is aan te raden om een wandeling te maken langs de vele tempels en andere bezienswaardigheden van deze heilige berg.

Overnachting is in een "Shukubo"; een zogenaamd 'tempelverblijf'. Hier maakt u kennis met het traditionele Japan en leert u meer over oude rituelen en ceremonies van het Boeddhisme. Het is een eenvoudig verblijf maar een unieke ervaring! Een veganistisch diner is inbegrepen (u dient daarom voor 17:00 uur in te checken).

Noot: de bus in Koyasan is niet inbegrepen en betaalt u ter plaatse (contant).

Tip: breng warme kleding mee want ’s avonds / ’s ochtends vroeg kan het koud zijn.
Dag 12 Koyasan - Gokurakubachi - Osaka - Hiroshima
Het is aan te raden om vroeg op te staan zodat u het ochtendgebed van de monniken kunt meemaken. Deze spirituele ervaring wordt gevolgd door een 'Shojin Ryori' ontbijt. Vervolgens reist u per bus, kabelbaan en trein (ca. 4,5 uur) verder naar Hiroshima.

Hiroshima is wereldwijd bekend doordat het op 06 augustus 1945 als eerste stad werd aangevallen door een atoombom. Met ca. 200.000 slachtoffers is het een van de zwartste dagen in de Japanse geschiedenis. Inmiddels verschilt Hiroshima niet van andere Japanse grote steden; er zijn veel hoge gebouwen en grote shoppingmalls. Tijdens uw verblijf mag een bezoek aan het Hiroshima Peace Memorial Park (Heiwa-koen) en de Genbaku Dome niet ontbreken; twee belangrijke plekken ter nagedachtenis aan 06 augustus 1945. Andere bezienswaardigheden in de stad zijn Hiroshima-jo (een kasteel uit 1589), de Shukkei-en tuin, het Hijiyama park en enkele tempels.
Dag 13 Hiroshima
Dag ter vrije besteding.

U kunt Hiroshima verder verkennen of een uitstapje maken naar Miyajima (ca. 45 minuten per trein / boot vanuit Hiroshima). Dit 'tempeleiland' wordt beschouwd als een van de mooiste plekken in Japan en is al zo'n 1500 jaar een heilige plek. Het eiland is met name bekend vanwege de Itsukushima Schrijn, met de veel gefotografeerde rode ‘Torii’ poort in het water. U kunt bijvoorbeeld naar het hoogste punt van het eiland gaan en terug wandelen door het bos. Onderweg zult u veel herten tegenkomen en kunt u stoppen bij de Five Storied Pagoda. Aan het einde van de dag kunt u genieten van een prachtige zonsondergang.

Tip: probeer op Miyajima zeker de 'maple leaf shaped cakes'! Dit cakeje in de vorm van een blad kan je bestellen met verschillende smaken, zoals groene thee, chocolade, etc. Een populair lunchgerecht is 'unagi' (rijst met paling) of oesters.
Dag 14 Hiroshima - Beppu
Vandaag verlaat u het eiland Honshu en maakt u, per trein, de oversteek naar het zuidelijker gelegen eiland Kyushu (ca. 2,5 uur reizen). Overnachting is in Beppu, waar het grootste kuuroord van Japan is te vinden. Er bevinden zich zo'n 3000 warmwaterbronnen en zwavelbaden.

Let op: de 'onsen' zijn om in te baden en de 'jigoku' zijn om naar te kijken (de vertaling van Jigoku is "brandende hel"). U kunt 's middags even ontspannen in een van de vele 'onsen' of neem een kijkje bij Jigoku Meguri; op dit circuit liggen meerdere 'jigoku'. Meest bekend zijn Kannawa (met zes bronnen) en Chi-no-ike (de 'bloedvijver'; met rood water). De geiser van Tatsumaki stoot elke 35 minuten een 20 meter hoge waterzuil uit.
Dag 15 Beppu - Nagasaki
In ongeveer 4,5 uur reist u per trein verder naar Nagasaki. Deze aantrekkelijke havenstad is gelegen aan de westkust van het eiland Kyushu. De stad is, na Hiroshima, de tweede stad die tijdens de Tweede Wereldoorlog door een atoombom werd getroffen (09 augustus 1945). Hier vindt u dan ook een “Heiwa-koen” (Vredespark) met een 9 meter hoog Vredesbeeld, het Hypocentre Park en het Nagasaki Atomic Bomb Museum. Overige bezienswaardigheden van Nagasaki zijn o.a. Glover Garden, de Urakami kathedraal en de Fukusai-ji Kannon. Ook een bezoek waard is de Chinese wijk Chinatown met de tempels Sofukuji en Kofukuji.

Tip: neem de kabelbaan naar de top van Inasa-yama (333m) voor een spectaculair panorama over Nagasaki. Met name 's avonds is dit erg indrukwekkend.
Dag 16 Nagasaki - Fukuoka
U kunt een deel van de dag eventueel nog besteden in Nagasaki. Door het handel drijven met Nederland van de 16e tot de 18e eeuw zijn er nog steeds Nederlandse invloeden zichtbaar. Zo is er zelfs een buurt die “Oranda-Zaka” heet, vrij vertaald: Hollandse Hellingen. In deze heuvelachtige wijk met kronkelige straatjes stonden vroeger houten Hollandse huizen. Ook kunt u het kunstmatige eilandje Dejima bezoeken. Dit was van 1641 tot 1859 een Nederlandse handelspost en het enige contact tussen de westerse wereld en het afgesloten Japan. De meeste gebouwen van die tijd zijn op ware grootte gereconstrueerd. Op het eiland zijn diverse Nederlandse voorwerpen te zien. Op ca. 50km ten noorden van Nagasaki (bij de stad Sasebo) ligt Huis ten Bosch; een groot openluchtmuseum met perfecte replica’s van oud Nederlandse gebouwen en tentoonstellingen van Nederlandse kunstenaars.

Vervolgens reist u verder naar Fukuoka (circa twee uur per trein); de laatste bestemming van uw rondreis door Japan.

Tip: Fukuoka bekend om de vele “Yatai”; eetstalletjes in de openlucht. Er hangt een gezellige sfeer en kunt u diverse gerechtjes proberen, zoals Yakitori, Oden en Hakata Ramen. De meeste en populairste “Yatai” vindt u in het zuidelijke gedeelte van Nakasu Island en rondom Tenjin Station. De eetstalletjes zijn gesloten als het regent.
Dag 17 Fukuoka
Dag ter vrije besteding.

Het centrum van Fukuoka is modern met als belangrijkste uitgaansgebied en winkelcentrum Canal City. Wilt u liever cultuur snuiven, bezoek dan Shofuku-ji (de eerste Zen-tempel van Japan), Ohori-koen (ruïnes van het Fukuoka-jo kasteel uit de 17e eeuw, met een mooi uitzicht over de stad) en Tocho-ji (een tempel met het grootste houten Boeddhabeeld van Japan).
Dag 18 Fukuoka - Osaka
U kunt een deel van de dag nog in Fukuoka doorbrengen. Per trein reist u vandaag in ca. 3,5 uur naar Osaka. Met ca. 3 miljoen inwoners is Osaka de op twee na grootste stad van Japan (na Tokyo en Yokohama). Van origine is het een belangrijke industrie- en havenstad. Interessante bezienswaardigheden zijn het Osaka Kasteel, de Shitennoji Tempel en het poppentheater Bunraku. Deze theatervorm stamt uit 1684 en wordt vandaag de dag nog steeds uitgevoerd. U overnacht in een hotel nabij de luchthaven.

Tip: in de levendige wijk Namba vindt u goedkope restaurantjes, barretjes, kledingwinkels, etc. Een 'must see' is het straatje Dotonbori met lichtreclame, karaokebars en amusementshallen. Probeert u ook zeker de typisch lokale gerechten 'Okonomiyaki' (een soort pannenkoek met bijv. vlees of vis) en 'Takoyaki' (een soort poffertje met gebakken octopus).
Dag 19 Osaka - (vliegreis op eigen gelegenheid)
Vanuit uw hotel loopt u in ca. 3 minuten naar Terminal 1 van de luchthaven, vanwaar de internationale vluchten vertrekken. Hier eindigt uw reis met PANGEA Travel.
bekijk meer

Inclusief / exclusiefinklappen

De volgende zaken zijn inbegrepen en niet inbegrepen in deze reis.

Inbegrepen

  • Meet & Greet op Narita Airport (Tokyo)
  • airport transfer in Tokyo (per trein of airport limousine bus)
  • Japan Rail Pass (14 dagen, 2e klas); hiermee zijn genoemde treinreizen inclusief
  • PASMO Card (t.w.v. JPY 1500 per persoon)
  • 2-daagse Hakone Free Pass (voor vervoer bij Odawara/Hakone)
  • alle overnachtingen conform programma
  • genoemde maaltijden
  • alle services zoals genoemd in bovenstaand programma
  • genoemde excursies met bijbehorende entreegelden (dag 2 en 9)
  • fietstour in Kyoto op dag 10
  • begeleiding door een deskundige Engelssprekende privégids tijdens genoemde excursies
  • uitgebreid informatiepakket met landeninfo, vouchers, e-tickets en hotellijst bij uw reisbescheiden
  • unieke, informatieve app met persoonlijke reisroute (zie aanvullende informatie)
  • assistentie tijdens uw reis (24 uur per dag bereikbaar)
  • bijdrage SGR: € 5 per persoon
  • bijdrage Calamiteitenfonds: € 2,50 per boeking (per 9 personen)
  • boekingskosten: € 25 per boeking

Niet inbegrepen

  • internationale vliegreis (eventueel ook via PANGEA Travel te boeken)
  • niet genoemde / optionele excursies
  • evt. vroege incheck / late uitcheck
  • bagagetransfers
  • evt. hoogseizoentoeslag
  • reis- en annuleringsverzekering
bekijk meer

Prijsinklappen

Prijsindicatie: € 4.500 - € 5.000

Onze reizen worden geheel op uw wensen afgestemd. De invulling van de reis is hierdoor uniek en specifiek voor uw reisgezelschap. Bovenstaande prijs is per persoon, de exacte prijs is afhankelijk van:

 • aantal reizigers (deze prijsindicatie is o.b.v. twee personen samenreizend)
 • vertrekperiode (prijsindicatie is o.b.v. het laagseizoen)
 • invulling van de reis (u kunt de inhoud van de reis naar wens aanpassen)
 • categorie van accommodaties

We rekenen vrijblijvend de exacte reissom voor u uit. Uiteraard helpen we u graag met advies en met het samenstellen van uw persoonlijke reis, immers wij kennen de bestemming uit eigen ervaring. Bekijk onze contactgegevens en reisspecialisten.

bekijk meer

Accommodatiesinklappen

Hotel Gracery Shinjuku - Tokyo
Het in 2015 geopende Hotel Gracery Shinjuku (4-sterren) is gelegen in het hart van Shinjuku; een populaire wijk, bekend om de vele winkels, restaurants en bars. Na het diner of een drankje bent u dus zo weer ‘thuis’. Het is één van de drukste wijken van Tokyo. Het Shinjuku station ligt op nog geen 500 meter afstand; zo kunt u zich snel verplaatsen naar andere delen van Tokyo. Hotel Gracery Shinjuku beschikt over bijna 1000 kamers, in verschillende prijsklasses. De kamers zijn comfortabel en netjes. Verwacht geen zwembad o.i.d., het is echt een stadshotel. Leuk detail: er staat een groot ‘Godzilla’-beeld op het terras en er is zelfs een speciale ‘Godzilla’-kamer!

Hakone Pax Yoshino - Hakone
Hakone Pax Yoshino is gelegen op ca. 10 minuutjes lopen van het Hakone Yumoto Station; het startpunt voor een bezoek aan Hakone en haar omgeving. De accommodatie is daarom geschikt voor reizigers die er graag op uit trekken, maar ook voor reizigers die een authentiek Japans verblijf willen ervaren. Deze accommodatie is namelijk een Ryokan, waar er traditioneel gezien op een dun matras (futon) op de grond wordt geslapen. Mocht u liever in Japanse sferen willen slapen, maar wel in een westers bed: geef dat dan op bij de boeking. Hakone Pax Yoshino biedt ook enkele kamers aan met westerse bedden en een eigen badkamer. Verder beschikt het hotel over hotspring baden (onsen) en een spa. Meer weten over slapen in een Ryokan? Lees dan hier onze blog over onze persoonlijke ervaringen.

Ryokan Asunaro - Takayama
Nadat u uw schoenen heeft omgewisseld voor slippers, mag u een passende ‘yukata’ uitzoeken; een kimono die u dient te dragen bij het ontbijt en het diner. De kamers in Japanse stijl beschikken over ‘futons’, ‘tatami’ matten en een lage tafel met zitkussens waar u kunt genieten van een kopje thee. Deze luxe Ryokan beschikt over zowel een gemeenschappelijk bad (‘onsen’) als kamers met een privé badkamer. Geniet tijdens het diner van de heerlijke Hida-keuken, waarbij de gerechten vers zijn bereid met lokale seizoensgebonden ingrediënten, die ten volle worden gebruikt. Ryokan Asunaro ligt op een kleine 10 minuten lopen van o.a. het Takayama station, de ochtendmarkt en de historische binnenstad van Takayama. Ook erg leuk is om hiervoor de fiets te pakken; deze kunt u huren bij de accommodatie.

Hotel Vista Premio Kyoto Nagomitei - Kyoto
Hotel Vista Premio Kyoto Nagomitei is gelegen in het centrum van Kyoto, op slechts enkele minuten lopen van een tram-, trein- en metrostation. Om u meteen bij binnenkomst welkom te laten voelen, maakt het hotel gebruik van een zittende check-in, waarbij u achterover kunt leunen op één van de comfortabele banken. Hierna kunt u zichzelf opfrissen in uw comfortabele kamer, om vervolgens het centrum in te lopen en bij één van de vele restaurantjes die de omgeving rijk is neer te strijken. Dit  middenklasse hotel staat garant voor een ontspannen en comfortabel verblijf!

Eko-in - Mount Koya
Eko-in is een Boeddhistische tempel accommodatie. Elke ochtend wordt er een gebed en een vuurritueel gehouden, deze kunt u bijwonen. U verblijft in een Japanse kamer met uitzicht op de tuin. Het verblijf is op basis van halfpension. Alle maaltijden zijn Syojin Ryori, d.w.z. traditionele vegetarische Boeddhistische maaltijden. Bij Eko-in komt u helemaal tot rust. Na een drukke dag kunt u ontspannen in een warm spa bad ('onsen') of in de prachtige tuin. U kunt ook verschillende activiteiten doen, zoals leren mediteren en Boeddhistische sutra schrijven. Overige faciliteiten zijn een bibliotheek en een computerhoek met internet.

Hotel Intergate Hiroshima
Van deze accommodatie is geen beschrijving beschikbaar.

Resorpia Beppu - Beppu

Resorpia Beppu is gelegen op de top van een heuvel, met een prachtig uitzicht over de omgeving. Het is een comfortabele Ryokan, dat beschikt over zowel Japanse als ook Westerse kamers. De kamers zijn op authentieke wijze ingericht en bieden gratis Wi-fi. Om te ontspannen kunt u plaatsnemen in een warmwaterbron of een duik nemen in het buitenzwembad. De relaxte sfeer die in de accommodatie hangt, is ook terug te vinden in het Yamanami Restaurant; hier wordt gekookt met lokale seizoensgebonden ingrediënten. Resorpia Beppu is gelegen op 15 minuten per taxi van het JR Beppu treinstation of u kunt u vooraf een gratis pendeldienst aanvragen. Deze rijdt op vaste tijden, vraag uw reisspecialist naar de mogelijkheden.


Hotel New Nagasaki - Nagasaki
Ideaal gelegen, bij het Nagasaki Station, vindt u het 4-sterren Hotel New Nagasaki. De 148 kamers zijn redelijk ruim en comfortabel. In verhouding tot veel andere hotels ogen de kamers nieuw en Westers. Het hotel beschikt tevens over enkele kamers in Japanse stijl. Tijdens het ontbijt op de 13e verdieping kunt u genieten van het uitzicht over de haven en Mount Inasa. Hotel New Nagasaki is een goede keus voor uw verblijf in Nagasaki!

Hotel Vista Fukuoka - Fukuoka

Hotel Vista Fukuoka (Nakasu Kawabata) is zeer centraal gelegen, met goede verbindingen naar de luchthaven van Fukuoka. Op slechts drie minuten lopen is het Nakasu Kawabata metrostation te vinden en ook de uitgaanswijk Nakasu is op loopafstand. De accommodatie beschikt over comfortabele kamers, met gratis Wi-Fi. In de ochtend is het heerlijk opstarten met het ontbijtbuffet, bestaande uit zowel Japanse als ook Westerse gerechten.


Hotel Nikko Kansai Airport - Osaka (airport)
Het 4-sterren Nikko Kansai Airport Hotel is gelegen op de luchthaven van Osaka. Hiermee is de accommodatie zeer geschikt bij late aankomsten of vroege vertrekken; het hotel bevindt zich op slechts drie minuten lopen van de aankomst terminal en op 40 minuten per trein vanaf Namba Station in het centrum van Osaka. De accommodatie beschikt over comfortabele kamers, met gratis Wi-Fi.

bekijk meer
Vraag vrijblijvend een offerte aan »