Menu

Traditioneel & Modern Japan

Japan, het land van de rijzende zon. Tijdens deze 11-daagse reis maakt u kennis met het traditionele én het moderne Japan. De reis start in Osaka, een fijne plek om te acclimatiseren, en eindigt in de gigantische hoofdstad Tokyo. Voor deze opbouw is bewust gekozen. Tussendoor maakt u kennis met tradities van de geisha’s en eeuwenoude tempels in Kyoto, bezoekt u Nara, verblijft u in de omgeving van Mt. Fuji en staat Nikko op het programma. Vervoer en excursies zijn inbegrepen. Deze reis is uitermate geschikt als eerste kennismaking met Japan en laat u vele hoogtepunten van het eiland Honshu zien!

Reisduur: 11 dagen

Osaka - Kyoto - Nara - Odawara - Hakone - Mount Fuji - Tokyo - Nikko

Vraag vrijblijvend een offerte aan »

Reisroute: Traditioneel & Modern Japan inklappen

Waarom deze reis?inklappen

 • Airport transfers en diverse treintickets zijn inbegrepen.
 • Inclusief excursies in Kyoto, Nara, Nikko en Tokyo (in een groep); hierbij wordt u begeleid door een Engelssprekende gids zodat u veel leert over de bezienswaardigheden en alle tradities die Japan rijk is.
 • U overnacht in middenklasse westerse hotels met een centrale ligging ten opzichte van het treinstation en/of het centrum.
bekijk meer

Dag tot daginklappen

Higashiyama Straat in Kyoto - Japan - foto: unsplash
Dag 1 (Vliegreis op eigen gelegenheid) - Osaka
Vandaag start uw reis met PANGEA Travel. Na aankomst op de luchthaven van Osaka wordt u verwelkomd door onze lokale vertegenwoordiging. Per airport limousine bus (op indeling) reist u naar Herbis Osaka, het dichtstbijzijnde busstation bij uw hotel. Hier vandaan reist u op eigen gelegenheid te voet (ca. 5-10 minuten) of per taxi naar Hotel Monterey Osaka. De rest van de dag is ter vrije besteding.

Met ca. 3 miljoen inwoners is Osaka de op twee na grootste stad van Japan (na Tokyo en Yokohama). Van origine is het een belangrijke industrie- en havenstad. Een niet te missen bezienswaardigheid is het Osaka Kasteel en de omliggende tuinen. Het kasteel zelf is een reconstructie uit 1931, maar het uitzicht over Osaka vanaf de top is een bezoek zeker waard. Erg leuk is ook de levendige wijk Namba. Hier vindt u goedkope restaurantjes, barretjes, kledingwinkels, etc. Een 'must see' is het straatje Dotonbori met lichtreclame, karaokebars en amusementshallen.

Noot: uiteraard kan PANGEA Travel ook uw internationale vlucht verzorgen.

Tip: probeer de typisch lokale gerechten ‘Okonomiyaki’ (een soort pannenkoek met bijv. vlees of vis) en ‘Takoyaki’ (een soort poffertje met gebakken octopus), of voor de echte durfallen: 'Fugu' (giftige kogelvis).
Dag 2 Osaka
Dag ter vrije besteding in Osaka. Op eigen gelegenheid kunt u bijvoorbeeld een bezoek brengen aan de Shitennoji Tempel (de oudste tempel van Japan) of het poppentheater Bunraku. Deze theatervorm stamt uit 1684 en wordt vandaag de dag nog steeds uitgevoerd. Voor goedkope restaurantjes, bars en kledingwinkels moet u in de wijk Shinsekai zijn. Ook kunt u het Osaka Aquarium Kaiyukan bezoeken; dit is één van de grootste aquaria ter wereld. U vindt hier meer dan 600 verschillende diersoorten, zoals otters, zeeleeuwen, pinguïns en dolfijnen. Bijzonder is de tank met walvishaaien.
Dag 3 Osaka - Kyoto
In de ochtend gaat u op eigen gelegenheid (te voet of per taxi) naar het treinstation van Osaka voor de korte treinreis naar Kyoto.

In de middag maakt u een leuke stadstour! U start met een bezoek aan Fushimi Inari met de rode 'torii' (poorten), een must see in Kyoto. Vervolgens bezoekt u Sanjusangendo, een prachtige houten constructie met 1001 beelden van godin Kannon. Vanaf de Kiyomizu-dera tempel heeft u tot slot een fraai uitzicht over Kyoto. De drukke lanen die leiden tot oude, houten boeddhistische tempel zijn gevuld met leuke souvenirwinkeltjes die onder andere Kiyomizu-yaki aardewerk, snoep en augurken verkopen.

Breng in de avond op eigen gelegenheid zeker een bezoek aan Gion; Kyoto's oudste uitgaans- en geishawijk. U vindt hier een aparte combinatie van moderne winkels, bars en theaters met traditionele huizen, ryokans en theehuizen. Wellicht komt u hier zelfs een geisha of maiko (leerling geisha) tegen! Geisha’s zijn hoogopgeleide en gerespecteerde Japanse gastvrouwen die zorgen voor vermaak op feestjes in theehuizen. Tegenwoordig zijn er nog maar weinig Geisha’s. In Kyoto heeft u nog wel kans ze tegen te komen.

Noot: de stadstour wordt uitgevoerd in een groep (internationaal gezelschap) en is onder begeleiding van een Engelssprekende gids. Vervoer tussen uw hotel en het start/eindpunt is op eigen gelegenheid (niet inbegrepen). De tour start om 13:30 uur vanaf het AVANTI Sunrise Tour Desk (Kyoto Station Hachijo Exit) en eindigt hier weer omstreeks 18:30 uur. De volgorde van de stops tijdens de tour kan veranderen; dit is afhankelijk van de openingstijden en het verkeer.
Dag 4 Kyoto
De ochtend is ter vrije besteding. Kyoto is de oude keizerlijke hoofdstad van Japan en tegenwoordig de culturele hoofdstad. Het is een gezellige stad en een 'must see' als u in Japan bent. De oude Japanse traditionele cultuur is overal nog aanwezig. Er zijn maar liefst 1600 Boeddhistische tempels en 400 Shinto Schrijnen te vinden. De Kinkaku-ji Tempel is een van de bekendste tempels van Japan en zeker een bezoek waard. Deze tempel wordt ook wel het Gouden Paviljoen genoemd aangezien het hele paviljoen, m.u.v. de onderste verdieping, bedekt is met zuiver bladgoud. Het paviljoen weerspiegelt fraai in de 'spiegelvijver'.

In de middag maakt u, per bus, een excursie naar Nara. Hier bezoekt u de belangrijkste bezienswaardigheden, zoals de Todaiji Tempel, het Nara Park (met zo'n 1200 tamme herten), de Kasuga Taisha Schrijn en Nara Nagomikan. Nara wordt beschouwd als bakermat van de Japanse cultuur.

Noot: de excursie naar Nara wordt uitgevoerd in een groep (internationaal gezelschap) en is onder begeleiding van een Engelssprekende gids. Vervoer tussen uw hotel en het start/eindpunt is op eigen gelegenheid (niet inbegrepen). De tour start om 13:30 uur vanaf het AVANTI Sunrise Tour Desk (Kyoto Station Hachijo Exit). Tussen 18:30-19:30 uur bent u weer terug in Kyoto. De stops in Nara zijn onder voorbehoud van de openingstijden.
Dag 5 Kyoto
Dag ter vrije besteding (zonder gids). U kunt op eigen gelegenheid de overige bezienswaardigheden van Kyoto bezoeken. Rondom het Nijo Castle ligt een prachtige tuin waar het aangenaam wandelen is. Of bezoek het Imperial Palace Park; vroeger was dit de residentie van de keizerlijke familie, maar tegenwoordig heeft het de functie van een park waar iedereen gebruik van kan maken. Ook leuk zijn de Ryoan-ji Tempel met de prachtig aangelegde Japanse steen-tuin, de Ninna-ji Tempel en de Nishiki Food Market, waar diverse verse producten als vlees, vis en groenten te koop zijn.

Tip: de voordeligste manier om Kyoto te verkennen is met een dag-pas voor het openbaar vervoer, deze kost ca. JPY 1200 per persoon. U kunt hiermee één dag gebruik maken van alle bussen en metro’s in Kyoto (m.u.v. alles wat ten zuiden van Kyoto station ligt). Kyoto is tevens een leuke stad om per fiets te verkennen!
Dag 6 Kyoto - Odawara - Hakone
Vandaag reist u per trein naar Odawara. Vanaf hier kunt u, met de Hakone Free Pass (inbegrepen), verder reizen naar uw accommodatie. Na aankomst in uw hotel is de rest van de dag ter vrije besteding. 

Hakone maakt onderdeel uit van het Fuji-Hakone-Izu National Park. In de omgeving van dit vulkanische gebied zijn veel natuurlijke heetwaterbronnen te vinden. Een bezoek aan een 'Onsen'; een traditioneel Japans badhuis, is zeker aan te raden.

Met de Hakone Free Pass kunt u onbeperkt gebruik maken van 8 verschillende transportmiddelen. Zo kunt u vanaf Hakone-Yumoto bijvoorbeeld per Tozan-zigzagtrein naar Gora reizen, om daar vandaan per kabelbaan naar Soun-zan en vervolgens naar Owakudani en Togendai te reizen. Vanaf Togendai vaart u per ‘piratenschip’ over het Ashino-ko meer naar Hakone-machi of Moto-Hakone. Daar vandaan reist u per bus terug naar Hakone-Yumoto. Hoewel Mount Fuji een 'verlegen berg' is, die meestal niet zichtbaar is vanaf het Fuji-Hakone-Izu-National Park, heeft u tijdens deze route wel de meeste kans om hem te zien!

Noot: vanwege vulkanische gassen zijn de wandelpaden rond Owakudani momenteel gesloten voor toeristen. De kabelbaan is wel weer volledig operationeel (behalve bij slecht weer).

Noot: in Hakone kunt u eventueel ook kiezen voor een verblijf in een traditionele Ryokan. Dit is een bijzondere beleving maar ook minder comfortabel dan een Westers hotel; meer informatie is op aanvraag.
Dag 7 Hakone - Odawara - Tokyo
Per trein (inbegrepen met uw Hakone Free Pass) reist u vandaag van Odawara naar het Shinjuku Station in Tokyo. Vanaf hier reist u op eigen gelegenheid (bijvoorbeeld per metro, niet inbegrepen) verder naar uw hotel. De laatste vier nachten van uw reis verblijft u in Tokyo. Met ca. 30 miljoen inwoners is dit de grootste metropool ter wereld! U hoeft zich hier zeker niet te vervelen.

Tip: in de avond kunt u een diner regelen bij Japanners thuis, via www.nagomivisit.com. Via de website van dit erg leuke en bijzondere initiatief, krijgt u op een gemakkelijke wijze uitgelegd hoe u uw diner bij een Japans gezin kunt organiseren. Een unieke kans nóg meer van het lokale leven mee te krijgen. Er zijn meer dan 500 locaties in Japan, ook in veel andere plaatsen.
Dag 8 Tokyo
Vandaag maakt u een stadstour waarbij u per bus een bezoek brengt aan diverse hoogtepunten van Tokyo. In de ochtend start u met een bezoek aan Imperial Palace en de Nijubashi brug, waarna u verder reist naar Tsukiji. Dit gebied staat bekend als 'de keuken van Tokyo', ook al is de vismarkt al enige tijd gesloten. De 'Outer Market' is er echter nog wél te vinden, hier vindt u talloze kraampjes met eten; vergeet niet af en toe wat te proeven! De tour gaat verder naar de Senso-ji Tempel, de oudste tempel van Tokyo. Hierbij bezoekt u ook Nakamise Street, waar u tijd hebt om kleurrijke souvenirs te kopen. Na een lunch in Japanse stijl beleeft u een Japanse theeceremonie. Allereerst kunt u zien wat er tijdens zo'n ceremonie gebeurt, maar al snel gaat u ook zelf aan de slag om thee te maken en vervolgens te genieten van elke druppel die u drinkt. De tour wordt afgesloten bij Tokyo Tower, waar u vanaf het Main Deck (op 150 meter hoogte) over heel Tokyo kunt uitkijken. 

Noot: de stadstour wordt uitgevoerd in een groep (internationaal gezelschap) en is onder begeleiding van een Engelssprekende gids. De tour start bij het kantoor van JTB Sunrise Tours op de derde verdieping van het Keio Plaza Hotel (bij Shinjuku Station) en eindigt bij Shinjuku Station (tijden: ca. 09:10-18:00 uur, onder voorbehoud). De volgorde van de stops tijdens de tour kan veranderen; dit is afhankelijk van de openingstijden en het verkeer. Mocht een bezienswaardigheid gesloten zijn, dan wordt er gekozen voor een alternatief. 
Dag 9 Tokyo
Vandaag brengt u een bezoek aan Nikko, gelegen op ca. twee uur rijden van Tokyo. Tijdens deze dagtour brengt u per bus, in een internationaal gezelschap, een bezoek aan de hoogtepunten van Nikko. 

De eerste stop is bij de Toshogu Schrijn. Dit mausoleum werd in de 17e eeuw gebouwd voor de eerste Shogun (militair leider). Het complex is voorzien van ruim 2,5 miljoen goudbladen en staat sinds 1999 op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Na de lunch bezoekt u Lake Chuzenji en de 97 meter hoge Kegon Waterfalls. Daarna reist u per bus terug naar Tokyo.

Noot: de excursie naar Nikko wordt uitgevoerd in een groep (internationaal gezelschap) en is onder begeleiding van een Engelssprekende gids. Vervoer tussen uw hotel en het start/eindpunt is op eigen gelegenheid (niet inbegrepen). De tour start om 08:15 uur vanaf het Keio Plaza Hotel in Tokyo (Shinjuku) en eindigt omstreeks 19:00-19:30 uur bij Shinjuku Station (West Exit) in Tokyo. Het programma in Nikko is onder voorbehoud van de openingstijden.
Dag 10 Tokyo
Dag ter vrije besteding in Tokyo. Op eigen gelegenheid kunt u bijvoorbeeld een bezoek brengen aan het Edo-Tokyo Museum (een historisch museum), de baai van Tokyo (bijv. per Yurikamome monorail) of het Centraal Station (kopie van het CS in Amsterdam). Het Yoyogikoen Park is een populaire verzamelplaats voor jongeren die muziek maken en dansen. Liefhebbers van vis moeten zeker een kijkje nemen op de (zeer grote) Tsukiji vismarkt. U kunt deze dag uiteraard ook gebruiken om te shoppen; er zijn winkels in overvloed!
Dag 11 Tokyo - (Vliegreis op eigen gelegenheid)
Op tijd reist u per shuttlebus (op indeling) naar de luchthaven van Tokyo. Hier eindigt uw reis met PANGEA Travel.

Noot: eventueel kan PANGEA Travel ook uw internationale vlucht verzorgen.
bekijk meer

Inclusief / exclusiefinklappen

De volgende zaken zijn inbegrepen en niet inbegrepen in deze reis.

Inbegrepen

  • Meet & Greet op Osaka Airport
  • airport transfers in Osaka & Tokyo (op indeling met andere reizigers)
  • genoemde treinreizen
  • alle overnachtingen conform programma
  • dagelijks ontbijt
  • lunch op dag 8 en 9
  • alle services zoals genoemd in bovenstaand programma
  • stadstour Kyoto (dag 3)
  • excursie Nara (dag 4)
  • stadstour Tokyo (dag 8)
  • excursie Nikko (dag 9)
  • genoemde excursies/tours: op indeling met andere reizigers (groep), incl. entreegelden
  • begeleiding door een deskundige Engelssprekende gids tijdens genoemde excursies
  • uitgebreid informatiepakket met landeninfo, vouchers, e-tickets en hotellijst bij uw reisbescheiden
  • assistentie tijdens uw reis (24 uur per dag bereikbaar)
  • bijdrage SGR: € 5 per persoon
  • bijdrage Calamiteitenfonds: € 2,50 per boeking (per 9 personen)
  • boekingskosten: € 25 per boeking

Niet inbegrepen

  • internationale vliegreis (eventueel ook via PANGEA Travel te boeken)
  • vervoer op de dagen & dagdelen ter vrije besteding (zonder excursies)
  • evt. vroege incheck / late uitcheck
  • bagagetransfers
  • evt. hoogseizoen/weekend toeslagen
  • reis- en annuleringsverzekering
bekijk meer

Prijsinklappen

Prijsindicatie: € 2.500 - € 3.000

Onze reizen worden geheel op uw wensen afgestemd. De invulling van de reis is hierdoor uniek en specifiek voor uw reisgezelschap. Bovenstaande prijs is per persoon, de exacte prijs is afhankelijk van:

 • aantal reizigers (deze prijsindicatie is o.b.v. twee personen samenreizend)
 • vertrekperiode (prijsindicatie is o.b.v. het laagseizoen)
 • invulling van de reis (u kunt de inhoud van de reis naar wens aanpassen)
 • categorie van accommodaties

We rekenen vrijblijvend de exacte reissom voor u uit. Uiteraard helpen we u graag met advies en met het samenstellen van uw persoonlijke reis, immers wij kennen de bestemming uit eigen ervaring. Bekijk onze contactgegevens en reisspecialisten.

bekijk meer

Accommodatiesinklappen

Hotel Monterey Osaka - Osaka
Zodra u bij Hotel Monterey Osaka (3-sterren) binnenstapt, waant u zich gelijk in koninklijke sferen. De bouwstijl en de aankleding van het hotel zijn geïnspireerd door het Schönbrunn-paleis in Wenen. Iedere kamer heeft een eigen sfeer. Zo biedt de Donau Classic een koninklijk blauw ontwerp dat de rivier de Donau weerspiegelt en de Vienna Traditional is voorzien van een traditioneel Weens ontwerp dat de Biedermeier-periode laat zien. De Meridian Comfort zorgt juist voor een meer Zuid-Europeaanse sfeer. De elegante kamers bieden moderne en praktische voorzieningen voor een ontspannen en comfortabel verblijf. Dineren kunt u in het Franse restaurant 'Escale' of het Japanse restaurant 'Zuientei'. Een bijkomend voordeel is dat het hotel op slechts 5 à 10 minuten lopen van het treinstation JR Osaka ligt. Hier vandaan kunt u eenvoudig de stad verkennen. Op loopafstand ligt tevens Grand Front Osaka; een groot complex met restaurants, winkels, etc.

Miyako Hotel Kyoto Hachijo - Kyoto
Het Miyako Hotel Kyoto Hachijo (3-4*) is met 988 kamers het grootste hotel van Kyoto. De kamers zijn verdeeld over een ‘main building’ en een ‘south wing’. Er zijn verschillende kamertypes, met een verschil in comfort en stijl. Alle kamers zijn relatief groot voor Japanse begrippen. Er zijn restaurants en bars aanwezig en u heeft gratis toegang tot internet. Leuk is de ‘afternoon tea’! Het Miyako Hotel Kyoto Hachijo is gelegen tegenover het Kyoto treinstation. Vanaf hier reist u in zo’n 10 minuten naar het centrum van Kyoto.
Noot: het Miyako Hotel Kyoto Hachijo heette voorheen het New Miyako Hotel.

Hakone Hotel - Hakone
Het Hakone Hotel is één van de bekendste hotels in de omgeving van Hakone / Mount Fuji. Het is prachtig gelegen, direct aan het Ashino-ko meer (Lake Ashi). Dé perfecte plek om het Fuji-Hakone-Izu National Park te verkennen, maar waar u ook kunt genieten van de rust en de mooie omgeving. Het Hakone Hotel bevindt zich op 35 minuten rijden met de bus van het Hakone-Yumoto station en op 50 minuten van het Odawara station. Het 'piratenschip' stopt op loopafstand. Ook is er een gratis parkeerplaats, mocht u per huurauto arriveren. Het hotel beschikt over ca. 50 kamers, in verschillende categorieën. Zo kunt u kiezen uit Westerse kamers (met een bed) en uit Japanse kamers (met een 'futon'). Alle kamers zijn ruim en kijken uit op het Ashino-ko meer. Er zijn ook kamers met uitzicht op Mount Fuji! (bij helder weer) Overige faciliteiten van het hotel zijn o.a. meerdere 'hotspring' baden, een beauty salon en een drietal restaurants / bars. U wilt hier nooit meer weg!

Shiba Park Hotel - Tokyo
Het 3-sterren Shiba Park Hotel is gelegen in de wijk Minato, op korte afstand van de Tokyo Tower en de metrostations Daimon en Onarimon (en tevens het JR-station Hamamatsucho). Er is voldoende te beleven in deze levendige buurt. Het hotel beschikt over ruim 200 kamers, waaronder 3- en 4-persoonskamers. Dit en vrij uniek in Japan en maakt Shiba Park Hotel een goede keus voor families. De (bad-)kamers zijn netjes en schoon. Voor een hapje en een drankje kunt u 's avonds terecht in één van de restaurants/bars van het hotel. Maar op loopafstand vindt u ook diverse horecagelegenheden. Kortom, het Shiba Park Hotel is een comfortabel en centraal gelegen hotel en daarmee een prima uitvalsbasis voor uw verblijf in Tokyo.

bekijk meer
Vraag vrijblijvend een offerte aan »