Menu
Vanwege het coronavirus hanteren wij tijdelijk versoepelde annuleringsvoorwaarden.
Tot 30 dagen voor vertrek kosteloos annuleren.
Meer info

Natuurreis Japanse Alpen

Bent u minder geïnteresseerd in de grote Japanse steden maar ligt uw hart bij de natuur, dan is deze reis perfect! Tijdens deze 11-daagse reis bezoekt u de mooiste plekjes in de natuur op het Japanse eiland Honshu. U wandelt een gedeelte van de Nakasendo (van Magome naar Tsumago) en langs de Azusa rivier in Kamikochi. Tussendoor verblijft u in Matsumoto waar u het kasteel kunt bezichtigen, maar u kunt hier vandaan ook de bergen in of een kijkje nemen bij de "Snow Monkeys". Ook het authentieke plaatsje Takayama wordt aangedaan; optioneel kunnen we in deze omgeving een leuke fietstour verzorgen. Na een verblijf in een traditionele "gassho zukuri" boerderij in Shirakawa-go wordt de reis afgesloten in Kanazawa. Kortom; aan alle highlights van de Japanse Alpen is gedacht!

Reisduur: 11 dagen

Nagoya - Magome - Tsumago - Nakasendo - Kiso Vallei - Matsumoto - Kamikochi - Takayama - Shirakawa-go - Kanazawa

Vraag vrijblijvend een offerte aan »

Reisroute: Natuurreis Japanse Alpen inklappen

Waarom deze reis?inklappen

 • De perfecte reis voor natuurliefhebbers; u bezoekt de mooiste plekjes van Honshu.
 • Veel mogelijkheden om prachtige wandelingen te maken.
 • Tevens maakt u kennis met het authentieke, traditionele Japan.
 • U verblijft in kleinschalige, typisch Japanse accommodaties.
 • Vaak is zowel het ontbijt als het diner inbegrepen.
 • Alle genoemde bus- en treinreizen zijn inclusief.
bekijk meer

Dag tot daginklappen

Hotaka Ranges, Taisho Lake, Kamikochi - Kamikochi - Japan - foto: Archief
Dag 1 Nagoya - Nakatsugawa - Magome
Dit arrangement start met een treinreis van Nagoya naar Nakatsugawa. Om hier vandaan per bus (ca. 30 minuten) verder te reizen naar Magome, gelegen in de Kiso Vallei. Na aankomst kunt u Magome op eigen gelegenheid verkennen. Magome is een oude post-stad langs de Nakasendo; een belangrijke route die Edo (Tokyo) verbond met Kyoto tijdens de Edo-periode (1603-1868). Het plaatsje is goed bewaard gebleven waardoor er nog veel traditionele huisjes te vinden zijn. Neem bijvoorbeeld een kijkje bij het Toson Memorial Museum (Honjin en het Wakihonjin Museum). Het is ook mogelijk om vanuit Magome een glimp van Mount Ena op te vangen. Voor uw verblijf hebben we een eenvoudige "Minshuku" geselecteerd; een traditioneel Japans verblijf met 'tatami mats' en 'shoji doors''. U deelt de badkamer met andere gasten. Het diner is vanavond inbegrepen.

Noot: het is verstandig om niet met al uw bagage naar Magome en Tsumago te reizen en gebruik te maken van een bagage transfer (eenvoudig ter plaatse te regelen). Uw (hoofd)bagage wordt dan al naar Matsumoto gebracht.
Dag 2 Magome - Nakasendo Trail - Tsumago
Vandaag kunt u een deel van de Nakasendo lopen; de Magome-Tsumago Trail. De route van Magome naar Tsumago is goed onderhouden en biedt u de kans om in de voetsporen van de samoerai te treden. Deze route is ongeveer 8 km lang, duurt ca. 2 à 3 uur en leidt u door het prachtige landschap van de Kiso Vallei. Ook passeert u kleine, traditionele huisjes en bossen. U overnacht vandaag in Hanaya Ryokan; gelegen aan de Nakasendo Trail, op ca. 15 minuten lopen van Tsumago centrum. Ook dit is een traditioneel Japans verblijf, er is geen eigen badkamer. Het diner is wederom inbegrepen.

Noot: u kunt uw bagage eventueel van Magome naar Tsumago laten brengen; dit loopt via de 'toerist information centers' van beide plaatsen.

Noot: we kunnen eventueel ook een accommodatie in het centrum van Tsumago selecteren.
Dag 3 Tsumago - Nagiso - Matsumoto
Vanaf Tsumago reist u per bus of taxi (niet inbegrepen) naar het station van Nagiso (ca. 10-15 minuten). Hier vandaan reist u per trein verder naar Matsumoto. Hier verblijft u de komende twee nachten. Matsumoto is de op één na grootste stad in de prefectuur Nagano. Het is een goede uitvalsbasis voor uitstapjes in de omgeving maar vooral bekend door het Matsumoto kasteel (Matsumoto-jo). Dit is één van de mooiste, meest complete en origineelste kastelen van Japan. Het kasteel wordt ook wel Crow (Kraai) Castle genoemd, vanwege de zwarte muren.
Dag 4 Matsumoto (en omgeving)
Dag ter vrije besteding. Naast het historische en culturele erfgoed is Matsumoto omgeven door bergen en geprezen om het prachtige uitzicht. In het westen stijgen de Japanse Alpen tot een hoogte van 3000 meter, en staan bekend als "het dak van Japan". De wandel- en klimlocaties in de bergen zijn gemakkelijk bereikbaar met de lokale bus. Vanuit Matsumoto kunt eventueel ook een excursie maken naar Nagano (ca. 50km noordwaarts). Hier staat o.a. de veel bezochte Zenko-ji Tempel; één van de oudste Boeddhistische tempels van Japan (7e eeuw). Op ca. 75km ten noorden van Matsumoto ligt het Jigokudani Monkey Park; bekend van de badende "Snow Monkeys". Deze Japanse makaken genieten, samen met mensen, van de natuurlijke hotsprings. De apen zijn gewend aan mensen waardoor u ze van dichtbij kunt aanschouwen (maar uiteraard niet voeren of aaien!). De badende apen zijn het meest fotogeniek wanneer er sneeuw ligt; meestal in de maanden december tot maart.
Dag 5 Matsumoto - Kamikochi
Vandaag reist u verder naar Kamikochi. Vanaf Matsumoto Station reist u eerst per trein (Matsumoto Dentetsu) naar Shin-Shimashima (ca. 30 minuten). Hier vandaan neemt u de bus naar Kamikochi (ca. 1 uur). Dit is dé bestemming voor natuurliefhebbers. Kamikochi is een populaire plaats in de noordelijke Japanse Alpen van de prefectuur Nagano. In de winter wordt deze regio veel bezocht door wintersporters. In de zomer kunt u er genieten van de groene omgeving en de rust. Het biedt een aantal van de meest spectaculaire berglandschappen van Japan. In Kamikochi vindt u de Azusa rivier die door de vallei stroomt. Aan beide oevers zijn prachtige wandelpaden aangelegd. Deze worden omgeven door hoge bergen, waaronder Nishihotakadake (2909 m), Okuhotakadake (3190 m), Maehotakadake (3090 m) en de actieve vulkaan Yakedake (2455 m). Bij aankomst checkt u in bij Myojinkan Kamikochi, waar u twee nachten verblijft in een traditionele kamer zonder eigen badkamer. Het diner is wederom beide avonden inbegrepen.

Noot: de geselecteerde accommodatie ligt op ca. 40 minuten lopen (3 km) vanaf de Kamikochi Bus Terminal (dichtbij de Myojin pond). Wij adviseren u om bij aankomst in Kamikochi hier direct naar toe te lopen. Zodra het donker wordt, is het zeer moeilijk om de weg te vinden; in Kamikochi is geen straatverlichting. Er is ook geen alternatief transportmiddel, zoals een taxi of bus. Dit komt door regelgeving om het milieu te beschermen. Het is echter een eenvoudige wandeling. Uw accommodatie ligt midden in de natuur en verschillende, indrukwekkende dagwandelingen kunnen gemakkelijk gemaakt worden vanuit uw verblijf. Zoals de website van het hotel schrijft: "here is nothing but mountains, trees, river and nature".

Noot: ook voor het traject Matsumoto - Takayama / Kanazawa adviseren wij om gebruik te maken van een bagage transfer.

Noot: Kamikochi is alleen open / bereikbaar tussen half april en half november (de exacte periode is op aanvraag).
Dag 6 Kamikochi
De omgeving van Kamikochi leent zich goed voor het maken van wandelingen, onder andere langs de Azusa rivier. U kunt bijvoorbeeld starten bij de Taisho pond, wat ontstaan is door een uitbarsting van de actieve Mt. Yakedake vulkaan in 1915. De reflecties van de bergen in het water zorgen ervoor dat dit één van de meest schilderachtige plekjes van Kamikochi is. Hier vandaan kunt u verder wandelen naar de Tashiro pond, bekend om de gekleurde bloemen in de zomer. Vanaf de Tashiro brug (foto-stop) is het een korte wandeling naar Kappabashi; (ook) hier kunt u prachtige foto's van het landschap maken. Hier vandaan is het nog ongeveer één uur wandelen naar de Myojin brug.

Noot: de beschreven (eenvoudige) wandeling is slechts een suggestie en kan in ongeveer drie tot vier uur gemaakt worden. Het is een overwegend vlak terrein en vereist geen wandelervaring. Er zijn ook nog andere wandelroutes uitgestippeld die u prima op eigen gelegenheid kunt volgen. De beklimmingen van de omringende bergtoppen zijn echter meer uitdagend en alleen aanbevolen tussen half juni en half september.
Dag 7 Kamikochi - Hirayu Onsen - Takayama
Per bus reist u vandaag van Kamikochi, via Hirayu Onsen, naar Takayama. Hier kunt u (opnieuw) kennismaken met het nog traditionele Japan. Door de ligging in een vallei van de Japanse Alpen heeft deze plaats haar authentieke karakter weten te behouden. Takayama is een rustiek plaatsje met smalle straatjes en traditionele huisjes. Het centrum kunt u eenvoudig te voet verkennen en bijvoorbeeld stoppen bij Takayama-Jinya en de Sannomachi wijk. Takayama staat verder bekend om het Takayama Festival dat jaarlijks gevierd wordt in de lente en de herfst, en een van de beste festivals van Japan is. U leert alles over dit festival in het Matsuri no Mori Museum (15 minuten per bus vanaf het centrum). Zo zijn er onder andere indrukwekkende praalwagens te zien. In het openluchtmuseum Hida-no-Sato (10 minuten per bus vanaf het centrum) is een dorpje uit de Edo periode (1603-1867) nagebouwd met meer dan 30 traditionele huizen uit deze regio. Ook worden er workshops met diverse Japanse ambachten gehouden. Voor uw verblijf hebben we een eenvoudige "Minshuku" geselecteerd, waarbij u wederom op een 'futon' slaapt en de badkamer deelt met andere gasten. Ook kunt u gebruik maken van de 'onsen'.

Tip: u kunt er eventueel voor kiezen om een pauze in te lassen in Hirayu Onsen. Hier vindt u enkele heerlijke 'hotsprings' waar u even kunt ontspannen. U kunt dan bijvoorbeeld twee uur later de bus nemen naar Takayama.
Dag 8 Takayama (en omgeving)
Dag ter vrije besteding om Takayama en haar omgeving op eigen gelegenheid verder te verkennen. Vindt u het leuk om te fietsen dan kunnen wij onderstaande fietstour van harte aanbevelen!

Tip voor een fietstour vanuit Takayama (optioneel): per trein of bus reist u naar (Hida) Furukawa. Hier stapt u op de fiets voor een leuke tour door de omgeving (ca. 3,5 uur). U passeert rijstvelden, boerderijen, rivieren, tempels en traditionele Japanse woonhuizen. Ook is er tijd voor een praatje met de 'locals' die u in de dorpjes tegenkomt. U leert meer over het leven op het platteland en kunt genieten van de natuur. Na afloop reist u per trein of bus terug naar Takayama. De fietstour wordt uitgevoerd in een groep en is onder begeleiding van een Engelssprekende gids. Fietshuur en een helm zijn inbegrepen. De fietstour duurt van 09:00 tot 12:30 uur (maart-december). Van maart t/m oktober kunt u ook kiezen voor een middagtour (14:00-17:30 uur). U reist zelfstandig tussen Takayama en Hida Furukawa (niet inbegrepen). De kosten zijn op aanvraag.
Dag 9 Takayama - Shirakawa-go
Per bus reist u vandaag in zo'n 50 minuten naar het plaatsje Shirakawa-go. Deze regio staat bekend om de traditionele "gassho zukuri" boerderijen en is sinds 1995 op de Werelderfgoedlijst van UNESCO geplaatst. De boerderijen herkent u aan de steile, rieten daken in de vorm van "gassho" (letterlijk: biddende handen). Tegenwoordig zijn het woonhuizen, musea, restaurants en accommodaties. Voor uw verblijf hebben we Yokichi geselecteerd; ook deze is gevestigd in een "gassho zukuri", een leuke ervaring! Yokichi is een schilderachtige, historische plek vol karakter en perfect voor gasten die traditionele Japanse gastvrijheid willen ervaren. Het gebouw is al meer dan 110 jaar oud en biedt plaats aan slechts vijf kamers, allen in Japanse stijl en zonder eigen badkamer. Nadat u, op eigen gelegenheid, een wandeling door Shirakawa-go heeft gemaakt, kunt u 's avonds genieten van een traditioneel diner bij uw accommodatie (inbegrepen).
Dag 10 Shirakawa-go - Kanazawa
De reis gaat vandaag verder naar de laatste bestemming van dit arrangement: Kanazawa (ca. 75 minuten per bus). U heeft hier nog één overnachting. Na aankomst kunt u de stad op eigen gelegenheid verkennen. Kanazawa is in de Tweede Wereldoorlog gespaard gebleven voor bombardementen waardoor veel wijken nog origineel zijn. Het biedt een breed scala aan culturele hoogtepunten. De belangrijkste bezienswaardigheden zijn Kenroku-en (één van de drie grootste tuinen van Japan) en het Kanazawa Castle Park uit de 17e eeuw. Verder staat Kanazawa bekend om de geisha- en samoerai-wijken. Een aanrader? Ochaya Shima: een voormalig geisha-huis dat nu omgetoverd is tot klein museum.
Dag 11 Kanazawa
Na het ontbijt checkt u uit bij het hotel en komt dit arrangement ten einde. Uiteraard is deze reis eenvoudig te verlengen, bijvoorbeeld met een bezoek aan Kyoto. We informeren u graag over de mogelijkheden.
bekijk meer

Inclusief / exclusiefinklappen

De volgende zaken zijn inbegrepen en niet inbegrepen in deze reis.

Inbegrepen

 • genoemde trein- en busreizen
 • alle overnachtingen conform programma
 • dagelijks ontbijt
 • diner tijdens uw verblijf in Magome, Tsumago, Kamikochi en Shirakawa-go
 • alle services zoals genoemd in bovenstaand programma
 • uitgebreid informatiepakket met landeninfo, vouchers, e-tickets en hotellijst bij uw reisbescheiden
 • assistentie tijdens uw reis (24 uur per dag bereikbaar)
 • bijdrage SGR:  € 5 per persoon
 • bijdrage Calamiteitenfonds: € 2,50 per boeking (per 9 personen)
 • boekingskosten: € 25 per boeking

Niet inbegrepen

 • internationale vliegreis (eventueel ook via PANGEA Travel te boeken)
 • arrangement voor Nagoya en na Kanazawa (eventueel ook via PANGEA Travel te boeken)
 • bagage transfers
 • excursies en entreegelden
 • evt. hoogseizoen/weekend toeslagen
 • reis- en annuleringsverzekering
bekijk meer

Prijsinklappen

Prijsindicatie: € 1.500 - € 1.750

Onze reizen worden geheel op uw wensen afgestemd. De invulling van de reis is hierdoor uniek en specifiek voor uw reisgezelschap. Bovenstaande prijs is per persoon, de exacte prijs is afhankelijk van:

 • aantal reizigers (deze prijsindicatie is o.b.v. twee personen samenreizend)
 • vertrekperiode (prijsindicatie is o.b.v. het laagseizoen)
 • invulling van de reis (u kunt de inhoud van de reis naar wens aanpassen)
 • categorie van accommodaties

We rekenen vrijblijvend de exacte reissom voor u uit. Uiteraard helpen we u graag met advies en met het samenstellen van uw persoonlijke reis, immers wij kennen de bestemming uit eigen ervaring. Bekijk onze contactgegevens en reisspecialisten.

bekijk meer

Accommodatiesinklappen

Magome Chaya - Magome
incl. ontbijt en diner
Magome Chaya is een traditioneel Japans verblijf, dat al meer dan 70 jaar in handen is van dezelfde familie. De persoonlijke benadering staat dan ook hoog in het vaandel en zorgt voor een huiselijke sfeer tijdens uw verblijf. In de ochtend wordt een uitgebreid Japans ontbijt geserveerd, bestaande uit gegrilde vis, omelet, zeewier, rijst en miso soep. In de avond kunt u genieten van een diner vol seizoensgroenten. Het ontbijt en diner worden verzorgd in het restaurant dat aan de overkant van de straat is gelegen. De eenvoudige kamers zijn voorzien van futon-bedden op tatami-matten, de badkamer en het toilet worden gedeeld met de overige gasten. Met een ligging in het sfeervolle centrum van Magome is deze accommodatie een perfect verblijf om de Nakasendo route te wandelen.

Hanaya Ryokan - Tsumago
incl. ontbijt en diner
Hanaya Ryokan is gelegen aan de Nakasendo Trail, op ongeveer 15 minuten lopen van het centrum van Tsumago. De accommodatie is al zeven generaties lang in het bezit van dezelfde familie, een persoonlijke sfeer is hier dan ook zeker te verwachten. De eenvoudige kamers bestaan uit futon-bedden op tatami-matten en zorgen op deze manier voor een echte Japanse beleving. De faciliteiten worden gedeeld met de overige gasten. Een Japans ontbijt en diner is inbegrepen. Geniet onder andere van heerlijke soba noedels, miso soep, Shinshu zalm, rivier vis en Gojira Mochi rijstcake.

Marunouchi Hotel - Matsumoto
incl. ontbijt
Het Marunouchi Hotel in Matsumoto is zeer centraal gelegen en is daarom een goede uitvalsbasis voor een bezoek aan deze stad. Op zo’n tweehonderd meter lopen is het begin van de Nawate winkelstraat te vinden en na slechts enkele minuten lopen staat u in de tuin van het gigantische Matsumoto kasteel. Het hotel beschikt over 92 comfortabele kamers, verdeeld over acht verdiepingen, en zijn allemaal voorzien van een tv, internet, een waterkoker en een badkamer met bad.

Myojinkan Kamikochi - Kamikochi
incl. ontbijt en diner
Myojinkan Kamikochi ligt op ca. 40 minuten lopen (3 km) vanaf de Kamikochi Bus Terminal (dichtbij de Myojin pond). De wandeling gaat over een goed begaanbaar bospad, overwegend vlak, die langs de Azusa rivier loopt. Omdat op dit pad geen gemotoriseerd vervoer mag en kan komen, voelt de accommodatie aan als een oase van rust; vooral als ’s avonds alle wandelaars zijn teruggekeerd naar het busstation. Myojinkan Kamikochi is ver weg gestopt in de vallei, vanaf de bankjes voor de accommodatie hebt u dan ook een prachtig zicht op de Myojin-dake berg. In de ochtend kunt u hier ook genieten van de dagelijkse ochtendmist, die over de iets verderop gelegen Myojinike brug hangt. De accommodatie beschikt over de basis faciliteiten zoals een gemeenschappelijk bad, een restaurant en een klein winkeltje. Zoals de website van het hotel ook al schrijft: "here is nothing but mountains, trees, river and nature".

Minshuku Iwatakan - Takayama
incl. ontbijt
Ten opzichte van een Ryokan is een Minshuku een iets eenvoudigere traditionele Japanse accommodatie. Minshuku Iwatakan in Takayama wordt gerund door een vriendelijk Japans koppel. Hier en daar is het soms met handen en voeten praten want de eigenaren spreken beperkt Engels, maar dit maakt het verblijf alleen maar speciaal en traditioneel! De 12 kamers in Japanse stijl beschikken niet over een eigen bad of toilet. U kunt wel heerlijk ontspannen in één van de twee warmwaterbronnen (Onsen). Verder slaapt u in traditionele stijl; op een futon-matras die bovenop de tatami-matten ligt. Iedere dag is het ontbijt en diner inbegrepen. Geniet van lokale Japanse gerechten, zoals miso, gegrilde vis, sashimi en gestoofde groeten. Minshuku Iwatakan ligt dichtbij de Takayama Festival Float Exhibition Hall. Ook het treinstation en de historische binnenstad van Takayama liggen op korte afstand (minder dan 15 minuten lopen). U kunt eventueel ook (gratis) fietsen huren om de omgeving te verkennen.

Yokichi - Shirakawa-go
incl. ontbijt en diner
Yokichi is gevestigd in een "gassho zukuri" boerderij en is sinds 1995 op de Werelderfgoedlijst van UNESCO geplaatst. Een leuke ervaring! De accommodatie is een schilderachtige, historische plek vol karakter en perfect voor gasten die traditionele Japanse gastvrijheid willen ervaren. Het gebouw is al meer dan 110 jaar oud en biedt plaats aan slechts vijf kamers, allen in Japanse stijl en zonder eigen badkamer. ’s Avonds kunt u genieten van een traditioneel diner bij uw accommodatie, met rijst uit het eigen rijstveld. Na het diner is een wandeling door Shirakawa-go aan te raden; Shirakawa-go is ’s avonds een waar sprookje en vooral als u de vuurvliegjes door de rijstvelden ziet dansen, is de magie compleet!

Hotel Resol Trinity Kanazawa - Kanazawa
incl. ontbijt
Hotel Resol Trinity Kanazawa is gelegen in het centrum van Kanazawa en is daarmee een goede uitvalsbasis voor een bezoek aan de highlights van de stad. Onder andere Kenroku-en, het Kanazawa Castle Park en het Nagamachi Samurai district bevinden zich op loopstand van de accommodatie. De gigantische Omicho markt is zelfs op slechts twee minuten lopen gelegen! De 123 kamers, verspreid over negen verdiepingen, zijn stijlvol ingericht. U hebt hier de beschikking over een koelkast, tv, telefoon, Wi-Fi en badkamer met toilet. In de ochtend is het ontbijt inbegrepen, bestaande uit een uitgebreid Japans en Westers buffet met meer dan 30 keuzemogelijkheden.

bekijk meer
Vraag vrijblijvend een offerte aan »