Menu

Luxe reis Japan

Deze luxe rondreis is uitermate geschikt voor een eerste kennismaking met Japan, met verblijf in luxe accommodaties. Een bezoek aan Tokyo, Kamakura, Hakone, Kyoto en Nara staat centraal. Vervoer is per auto met privéchauffeur maar uiteraard reist u ook een keer per supersnelle Shinkansen ('bullet train')! Tevens zijn alle excursies, onder begeleiding van een Engelssprekende privégids, tijdens de reis inbegrepen. Kortom; aan luxe en comfort geen gebrek tijdens deze Japan reis!

Reisduur: 8 dagen

Tokyo - Kamakura - Hakone - Mount Fuji - Kyoto - Nara - Osaka

Vraag vrijblijvend een offerte aan »

Reisroute: Luxe reis Japan inklappen

Waarom deze reis?inklappen

 • Tijdens deze luxe rondreis ziet u in korte tijd diverse hoogtepunten van Japan.
 • De gehele reis is op privé basis en onder begeleiding van een Engelssprekende privégids.
 • Naast de 'standaard' tours in Tokyo, Kamakura, Hakone, Kyoto en Nara, verzorgen we in Kyoto onder andere een speciaal diner waarbij u vergezeld wordt door een maiko (een leerling-geisha) en is ook in Tokyo een exclusief diner opgenomen.
 • Op alle locaties verblijft u in luxe accommodaties. In Tokyo en Kyoto selecteren we een 5-sterren hotel, in Hakone ervaart u hoe het is om in een traditionele, maar zeer comfortabele, Ryokan te verblijven.
bekijk meer

Dag tot daginklappen

Bloesem bij de Sky Tree in Tokyo - Japan - foto: flickr
Dag 1 (Vliegreis op eigen gelegenheid) - Tokyo
Vandaag start uw (luxe) reis met PANGEA Travel. Na aankomst op de luchthaven van Tokyo wordt u verwelkomd door onze lokale vertegenwoordiging. Aansluitend volgt een transfer per auto met privéchauffeur naar uw hotel: Conrad Tokyo (5*). Voor de eerste twee nachten van uw rondreis boeken we hier een kamer met een fantastisch uitzicht over Tokyo Bay. De rest van de dag is vrij te besteden zodat u kunt bijkomen van de vliegreis. Tokyo is de hoofdstad van Japan en met ruim 13 miljoen inwoners de grootste metropool ter wereld. 's Avonds geniet u van een uitgebreid diner in een van de, bekroonde, restaurants van Conrad Tokyo (inbegrepen). Een glaasje 'sake' (een Japanse alcoholische drank) mag natuurlijk niet ontbreken!

Noot: uiteraard kan PANGEA Travel ook uw internationale vlucht verzorgen.

Noot: een alternatief luxe hotel in Tokyo kan het Palace Hotel Tokyo zijn; de meerprijs is op aanvraag.
Dag 2 Tokyo
Samen met een Engelssprekende privégids brengt u vandaag een bezoek aan diverse hoogtepunten van Tokyo. In overleg met uw gids kunt u de stops bepalen. Start bijvoorbeeld bij de Meiji Schrijn; het belangrijkste heiligdom van Tokyo. Hier woont u een traditionele Shinto-dans bij en ontvangt u een 'blessing' van de priester. Daarna maakt u een wandeling over Omotesando; de Champs-Élysées van Tokyo. Hierna reist u naar de Boeddhistische Senso-ji Tempel, ook wel Asakusa Kannon genoemd. Vervolgens maakt u een ontspannen boottocht over de Sumida rivier naar Hama Rikyu; een voormalige privétuin uit de Edo periode. Tijdens een wandeling door de tuin kunt u eventueel een stop maken bij een theehuis en hier een kopje 'matcha' thee proeven. Na afloop wordt u terug gebracht naar uw hotel.
Dag 3 Tokyo - Kamakura - Hakone
Na het ontbijt reist u per auto met privéchauffeur én gids naar Kamakura, een kustdorpje ten zuiden van Tokyo (ca. 1,5 uur rijden). Kamakura staat bekend om de vele tempels en Daibutsu; een gigantisch bronzen Boeddhabeeld. Na een bezoek aan de belangrijkste bezienswaardigheden gaat de reis verder naar Hakone, wederom een rit van ongeveer 1,5 uur. Hier verblijft u de komende twee nachten in Hakone Ginyu; een originele (luxe) Japanse Ryokan. U overnacht geheel in Japanse stijl; op een 'futon' (dun matras) op 'tatami' (matten). De kamer beschikt onder andere over een privé 'onsen', oftewel een Japans bad met water uit een geiser. Een unieke ervaring! Het diner is de komende twee dagen inbegrepen en vindt plaats in het eetgedeelte van uw kamer.

Noot: mocht u liever niet op een 'futon' op 'tatami matten' willen overnachten dan kunnen we in Hakone Ginyu Ryokan ook een kamer met een westers 2-persoonsbed selecteren. De kamerprijs is hetzelfde.

Noot: een luxere Ryokan in Hakone is Gora Kadan; de meerprijs is op aanvraag.
Dag 4 Hakone & Fuji-Hakone-Izu National Park
Vandaag staat er een bezoek aan het Fuji-Hakone-Izu National Park op het programma. U wordt begeleid door een Engelssprekende privégids. De dag begint met een rit per kabelbaan naar Owakudani; 'boiling valley'. Deze vallei bestaat uit een rots landschap van scherpe stenen, kraters, borrelende modderbronnen en zwavelbronnen. Vervolgens maakt u per 'piratenschip' een boottocht over Lake Ashinoko. Tot slot bezoekt u het Hakone Open Air Museum, met een mooie collectie beelden en schilderijen. Bij helder weer heeft u tijdens deze dagtour op diverse plekken kans om Mount Fuji te zien liggen!

Noot: Mount Fuji is een 'verlegen berg' die meestal niet zichtbaar is vanaf het Fuji-Hakone-Izu National Park.

Noot: vanwege vulkanische gassen zijn de wandelpaden rond Owakudani momenteel gesloten voor toeristen. De kabelbaan is wel weer volledig operationeel (behalve bij slecht weer).
Dag 5 Hakone - Odawara - Kyoto
Na het ontbijt en een (eventuele) laatste dip in de 'onsen' wordt u naar het treinstation van Odawara gebracht. Per supersnelle Shinkansen ('bullet train') reist u hier vandaan verder naar Kyoto. Kyoto is de oude keizerlijke hoofdstad van Japan en tegenwoordig de culturele hoofdstad. Het is een gezellige stad en een 'must see' als u in Japan bent! De oude Japanse traditionele cultuur is overal nog aanwezig; zo zijn er maar liefst 1600 Boeddhistische tempels en 400 Shinto Schrijnen te vinden. Na aankomst staat er direct een stadstour op het programma (halve dag). Samen met een Engelssprekende privégids bezoekt u onder andere de Heian Schrijn en de Kiyomizu Tempel. Na afloop wordt u naar het luxe Hyatt Regency Hotel gebracht. Hier verblijft u de laatste drie nachten van uw rondreis.

Noot: uw (hoofd)bagage wordt vandaag rechtstreeks van uw accommodatie in Hakone naar uw accommodatie in Kyoto gestuurd.
Dag 6 Kyoto
Ook vandaag staat er een auto en een privégids tot uw beschikking. U start met opnieuw enkele highlights in Kyoto, waaronder het Nijo Castle. Rondom dit kasteel ligt een prachtige tuin waar het aangenaam wandelen is. Hierna bezoekt u Kinkaku-ji; een van de bekendste tempels van Japan en zeker een bezoek waard. Deze tempel wordt ook wel het Gouden Paviljoen genoemd aangezien het hele paviljoen, m.u.v. de onderste verdieping, bedekt is met zuiver bladgoud. Het paviljoen weerspiegelt fraai in de 'spiegelvijver'. Daarna maakt u een uitstapje naar Nara, gelegen op ca. 1,5 uur rijden van Kyoto. Nara wordt beschouwd als bakermat van de Japanse cultuur. Tegenwoordig is Nara een stad die voornamelijk door toeristen bezocht wordt. De belangrijkste bezienswaardigheden vindt u in het Nara Park waar tevens zo’n 1200 tamme herten leven. Hier kunt u goed tot rust komen en ontsnappen aan de drukte van de grote steden in Japan. Een bezoek aan de Todai-ji Tempel en de Kasuga Taisha Schrijn mogen zeker niet ontbreken wanneer u in Nara bent. Vervolgens wordt u terug gebracht naar uw hotel in Kyoto.
Dag 7 Kyoto
Een groot deel van de dag is ter vrije besteding in Kyoto (zonder vervoer/gids). U kunt op eigen gelegenheid de overige bezienswaardigheden bezoeken. Wat dacht u bijvoorbeeld van een bezoek aan de Ryoan-ji Tempel? Deze tempel had de eerste Zen-tuin maar is vooral bekend vanwege zijn Japanse Steen-tuin. Op de Nishiki Food Market zijn diverse verse producten als vlees, vis en groenten te koop. Ook leuk is een wandeling door het 'bamboebos' Arashiyama (ca. 15 minuten per trein) of een bezoek aan Fushimi Inari met de rode 'torii' (poorten). In de namiddag maakt u, onder begeleiding van uw gids, een wandeling door Gion (het geisha district) en langs het Shirakawa kanaal. Met een beetje geluk ziet u een geisha of maiko; een bijzondere ontmoeting! Geisha’s zijn hoogopgeleide en gerespecteerde Japanse gastvrouwen die zorgen voor vermaak op feestjes in theehuizen, maiko's zijn leerling-geisha's. Tegenwoordig zijn er nog maar weinig geisha’s, maar hier heeft u nog wel kans ze tegen te komen! (al worden ze in Kyoto 'geiko' genoemd). Na de wandeling staat er een speciaal afscheidsdiner op het programma. Hiervoor reserveren we een exclusief Japans restaurant. Terwijl u geniet van een uitgebreid 'kaiseki' diner wordt u vergezeld door een maiko! Zij zorgt ook voor entertainment, zoals een dans- of muziekvoorstelling. Na deze unieke ervaring wordt u teruggebracht naar uw hotel.

Noot: indien gewenst, kunnen we voor vandaag (overdag) ook een auto en/of gids regelen.
Dag 8 Kyoto - Osaka - (Vliegreis op eigen gelegenheid)
Ruim op tijd reist u per auto met privéchauffeur naar de luchthaven van Osaka (ca. 2 uur rijden). Hier eindigt uw reis met PANGEA Travel.

Noot: uiteraard kan PANGEA Travel ook uw internationale vlucht verzorgen.
bekijk meer

Inclusief / exclusiefinklappen

De volgende zaken zijn inbegrepen en niet inbegrepen in deze reis.

Inbegrepen

 • Meet & Greet op Tokyo Airport
 • treintickets Odawara - Kyoto (1e klas)
 • genoemde transfers en vervoer tijdens excursies per auto met privéchauffeur
 • begeleiding door deskundige Engelssprekende gidsen
 • alle overnachtingen conform programma
 • dagelijks ontbijt
 • diner op dag 1, 3, 4 en 7
 • bagagetransfer Hakone - Kyoto (1 koffer per persoon)
 • alle services zoals genoemd in bovenstaand programma
 • genoemde excursies op privé basis, incl. entreegelden
 • uitgebreid informatiepakket met landeninfo, vouchers, e-tickets en hotellijst bij uw reisbescheiden
 • unieke, informatieve app met persoonlijke reisroute (zie aanvullende informatie)
 • assistentie tijdens uw reis (24 uur per dag bereikbaar)
 • bijdrage SGR: € 5 per persoon
 • bijdrage Calamiteitenfonds: € 2,50 per boeking (per 9 personen)
 • boekingskosten: € 25 per boeking

Niet inbegrepen

 • internationale vliegreis (eventueel ook via PANGEA Travel te boeken)
 • vervoer op de dagen / dagdelen ter vrije besteding (zonder excursies)
 • evt. vroege incheck / late uitcheck
 • hoogseizoentoeslag
 • reis- en annuleringsverzekering
bekijk meer

Prijsinklappen

Prijsindicatie: € 7.000 - of meer

Onze reizen worden geheel op uw wensen afgestemd. De invulling van de reis is hierdoor uniek en specifiek voor uw reisgezelschap. Bovenstaande prijs is per persoon, de exacte prijs is afhankelijk van:

 • aantal reizigers (deze prijsindicatie is o.b.v. twee personen samenreizend)
 • vertrekperiode (prijsindicatie is o.b.v. het laagseizoen)
 • invulling van de reis (u kunt de inhoud van de reis naar wens aanpassen)
 • categorie van accommodaties

We rekenen vrijblijvend de exacte reissom voor u uit. Uiteraard helpen we u graag met advies en met het samenstellen van uw persoonlijke reis, immers wij kennen de bestemming uit eigen ervaring. Bekijk onze contactgegevens en reisspecialisten.

bekijk meer

Accommodatiesinklappen

Conrad Tokyo - Tokyo
Een van de meest luxe en stijlvolste hotels van Tokyo is het in 2005 gebouwde Conrad Tokyo (5*). Het hotel ligt direct boven het metrostation Shiodome in de wijk Minato. In totaal beschikt het hotel over 290 luxe kamers met een moderne inrichting met een Japanse ‘touch’. Met name de ‘bay view’ kamers kunnen we van harte aanbevelen. Hierbij heeft u een fantastisch uitzicht over Tokyo Bay en de Hama-rikyu Gardens (een upgrade waard!). Verblijft u aan de andere zijde, dan heeft u (gedeeltelijk) ‘city view’. Bijzonder is dat de kamers erg ruim zijn voor Japanse begrippen (vanaf 38m2). Daarnaast is de locatie een pluspunt. Diverse bezienswaardigheden (o.a. de rustgevende Hama-rikyu Gardens en de Tsukiji vismarkt) en Ginza Street (met restaurants en vele winkels) bevinden zich op loopafstand van het hotel. ’s Avonds kunt u voor ‘fine dining’ terecht in een van de vier restaurants, waarvan één met een Michelin-ster. Tevens kunt u ontspannen bij het 25-meter lange binnenzwembad (de langste in Tokyo!), gebruik maken van de Spa of fitnessen. Conrad is wat ons betreft de beste (luxe) keus in Tokyo!

Hakone Ginyu Ryokan - Hakone
Hakone Ginyu Ryokan is onderdeel van 'The Ryokan Collection' en ligt in het Fuji Hakone National Park. De 17 traditioneel Japanse kamers en drie westerse kamers zijn gebouwd tegen een berg en bieden uitzicht op Hakone Mountain. De kamers zijn van alle gemakken voorzien. Hier ervaart u het traditionele Japan maar u verblijft toch in luxe en comfort. U heeft bijvoorbeeld een eigen Onsen (bad) bij uw kamer. Uw verblijf is altijd inclusief traditioneel Japans ontbijt en diner. Vanwege de bijzondere ligging op een berg raden we deze luxe Ginyu Ryokan van harte aan!

Hyatt Regency Kyoto - Kyoto
In het gezellige centrum van Kyoto en omgeven door tempels en het Kyoto National Muserum ligt het Hyatt Regency Kyoto. Dit luxe hotel biedt 189 kamers, welke allen in modern Japanse stijl zijn ingericht en van alle gemakken zijn voorzien. Naast drie restaurants vindt u hier ook een spa en fitness. De zeer hoge servicegerichtheid en centrale locatie vinden wij doorslaggevend bij de keuze voor dit hotel.

bekijk meer
Vraag vrijblijvend een offerte aan »