Menu
Vanwege het coronavirus hanteren wij tijdelijk versoepelde annuleringsvoorwaarden.
Tot 30 dagen voor vertrek kosteloos annuleren.
Meer info

Olympische Spelen Tokyo - Rondreis Japan

Update: De Olympische Spelen van 2020 zijn uitgesteld naar 2021. De Spelen zullen plaatsvinden van 23 juli 2021 tot 8 augustus 2021. De naam blijft behouden en het Olympisch vuur blijft tevens in Japan, tot nader orde. Zoals de organisatie het zelf schetst, is het voor de mensheid momenteel een donkere periode, maar geeft de Olympische vlam letterlijk licht aan het einde van de tunnel. Vraag de reisspecialisten naar de mogelijkheden!

Bezoek één van de grootste evenementen ter wereld, samen met PANGEA Travel ! Wordt uw bezoek aan de Olympische Spelen in Tokyo het hoogtepunt van uw Japan-reis?

Deze 17-daagse individuele rondreis is uitermate geschikt voor de reiziger die een bezoek aan de Olympische Spelen in Tokyo wilt combineren met het leren kennen en ontdekken van het fascinerende Japan. Pak uw kans en maak van een sportieve zomer een onvergetelijke rondreis!

Uw reis start in Osaka; een grote stad met ca. 3 miljoen inwoners. Hiroshima wordt bezocht vanwege het heftige verleden van de stad en in de culturele hoofdstad Kyoto maakt u een leuke fietstocht. Vanuit Kyoto reist u zelfstandig per trein naar Kanazawa en vervolgens reist u per bus via Shirakawa-go naar het authentieke Takayama; een rustiek plaatsje met smalle straatjes en traditionele huisjes. Vanuit Hakone kunt u, als het weer meezit, een glimp opvangen van Mount Fuji. De laatste bestemming is de metropool Tokyo; één van de meest dynamische en meest enerverende steden van Azië, waar u naast voldoende tijd voor de stad ook een bezoek brengt aan de Olympische Spelen. U kijkt uw ogen uit!

Reisduur: 17 dagen

Osaka - Hiroshima - Kyoto - Kanazawa - Takayama - Tokyo (Olympische Spelen)

Vraag vrijblijvend een offerte aan »

Reisroute: Olympische Spelen Tokyo - Rondreis Japan inklappen

Waarom deze reis?inklappen

 • Bezoek de Olympische Spelen in Tokyo!
 • PANGEA Travel kan uw rondreis, vliegreis en tickets voor de Spelen verzorgen.
 • Treinkaarten worden vooraf gereserveerd voor gegarandeerde zitplaatsen.
 • Leer niet alleen Tokyo kennen, maar ook andere interessante bestemmingen.
 • Compleet programma; zo zijn o.a. een fietstour in Kyoto en verschillende vervoerskaarten inclusief.
 • Spreek met één van onze specialisten over uw wensen en invulling van het programma. Iedere reis is volledig op maat! Wellicht heeft u zelf al ideeën, of laat u zich liever inspireren?
bekijk meer

Dag tot daginklappen

Dag 1 (Vliegreis op eigen gelegenheid) - Osaka
Vandaag start uw reis met PANGEA Travel. Na aankomst op de luchthaven van Osaka wordt u verwelkomd door onze lokale vertegenwoordiging. Per trein (2e klas) reist u vervolgens naar station Osaka Umeda. Hier vandaan reist u op eigen gelegenheid naar uw accommodatie. De rest van de dag is ter vrije besteding. Met ca. 3 miljoen inwoners is Osaka de op twee na grootste stad van Japan (na Tokyo en Yokohama). Desondanks is het een aangename stad om uw rondreis te beginnen. U kunt vandaag bijvoorbeeld een wandeling door de levendige wijk Namba maken. Hier vindt u goedkope restaurantjes, barretjes, kledingwinkels, etc. Een 'must see' is het straatje Dotonbori met lichtreclame, karaokebars en amusementshallen. Ook kunt u het Osaka Kasteel bezoeken. Vanaf de top heeft u een mooi uitzicht op de stad.

Noot: uiteraard kan PANGEA Travel ook uw internationale vlucht verzorgen.

Tip: probeer de typisch lokale gerechten ‘Okonomiyaki’ (een soort pannenkoek met bijv. vlees of vis) en ‘Takoyaki’ (een soort poffertje met gebakken octopus).
Dag 2 Osaka
Dag ter vrije besteding in Osaka. Op eigen gelegenheid kunt u bijvoorbeeld een bezoek brengen aan de Shitennoji Tempel of het poppentheater Bunraku. Deze theatervorm stamt uit 1684 en wordt vandaag de dag nog steeds uitgevoerd. Voor goedkope restaurantjes, bars en kledingwinkels moet u in de wijk Shin-Sekai zijn. Ook kunt u het Osaka Aquarium Kaiyukan bezoeken; dit is een van de grootste aquaria ter wereld.
Dag 3 Osaka - Hiroshima
Op eigen gelegenheid reist u naar het Shin-Osaka treinstation. U reist vervolgens in circa 1,5 uur per trein naar Hiroshima. In Hiroshima kunt u vele activiteiten ondernemen, zo zijn er musea en shopping malls die u kunt bezoeken maar ook een dierentuin of botanische tuinen. Op 6 Augustus 1945 was Hiroshima de eerste stad die werd aangevallen door een atoomwapen. Ter nagedachtenis aan deze dag is het Hiroshima Peace Memorial Park opgericht dat jaarlijks bezocht wordt door vele toeristen vanuit de hele wereld. U vindt hier ook de Genbaku Domu, het vredesmonument of de Atoombomkoepel dat op de UNESCO Werelderfgoedlijst staat sinds december 1996. Het is één van de weinige gebouwen die overeind is blijven staan tijdens de bombardementen in Hiroshima en fungeert nu als gedenkplaats voor wat er destijds is gebeurd.
Dag 4 Hiroshima
Dag ter vrije besteding. U kunt Hiroshima verder verkennen of een uitstapje maken naar Miyajima (ca. 45 minuten per trein / boot vanuit Hiroshima). Dit 'tempeleiland' wordt beschouwd als een van de mooiste plekken in Japan en is al zo'n 1500 jaar een heilige plek. Het eiland is met name bekend vanwege de Itsukushima Schrijn, met de veel gefotografeerde rode ‘Torii’ poort in het water. U kunt bijvoorbeeld naar het hoogste punt van het eiland gaan en terug wandelen door het bos. Onderweg zult u veel herten tegenkomen en kunt u stoppen bij de Five Storied Pagoda. Aan het einde van de dag kunt u genieten van een prachtige zonsondergang.

Tip: probeer op Miyajima zeker de 'maple leaf shaped cakes'! Dit cakeje in de vorm van een blad kan je bestellen met verschillende smaken, zoals groene thee, chocolade, etc. Een populair lunchgerecht is 'unagi' (rijst met paling) of oesters.
Dag 5 Hiroshima - Kyoto
Per trein gaat de reis vandaag verder naar Kyoto, een rit van circa 2 uur. Kyoto is de oude keizerlijke hoofdstad van Japan en tegenwoordig de culturele hoofdstad. Het is een gezellige stad en een 'must see' als u in Japan bent! De oude Japanse traditionele cultuur is overal nog aanwezig; zo zijn er maar liefst 1600 Boeddhistische tempels en 400 Shinto Schrijnen te vinden.
Dag 6 Kyoto
Deze ochtend maakt u een leuke fietstour in Kyoto (ca. 09:30-12:30 uur), welke start nabij het treinstation. Samen met een Engelssprekende gids fietst u allereerst door de geisha-wijken Miyagawacho en Gion. Met een beetje geluk ziet u een geisha of maiko; een bijzondere ontmoeting! Geisha’s zijn hoogopgeleide en gerespecteerde Japanse gastvrouwen die zorgen voor vermaak op feestjes in theehuizen, maiko's zijn leerling-geisha's. Tegenwoordig zijn er nog maar weinig geisha’s, maar hier heeft u nog wel kans ze tegen te komen! (al worden ze in Kyoto ‘geiko’ genoemd). Vervolgens fietst u verder langs het Shirakawa kanaal en passeert u traditionele theehuizen. De volgende stop is bij het Imperial Palace Park, gelegen in het centrum van Kyoto. Vroeger was dit de residentie van de keizerlijke familie maar tegenwoordig heeft het de functie van een park waar iedereen gebruik van kan maken. Via de Kamogawa rivier fietst u terug naar het treinstation van Kyoto. De rest van de dag is ter vrije besteding.

Noot: bij slecht weer kan de fietstour (deels) aangepast worden naar een wandeling.
Dag 7 Kyoto
De komende twee dagen zijn ter vrije besteding (zonder gids). U kunt op eigen gelegenheid de overige bezienswaardigheden van Kyoto bezoeken. Er zijn maar liefst 1600 Boeddhistische tempels en 400 Shinto Schrijnen te vinden dus u hoeft zich zeker niet te vervelen. De Kinkaku-ji Tempel is één van de bekendste tempels van Japan en zeker een bezoek waard. Deze tempel wordt ook wel het Gouden Paviljoen genoemd aangezien het hele paviljoen, m.u.v. de onderste verdieping, bedekt is met zuiver bladgoud. Het paviljoen weerspiegelt fraai in de 'spiegelvijver'. Ook leuk zijn de Ryoan-ji tempel met de prachtig aangelegde Japanse steen-tuin en Fushimi Inari met de rode 'torii' (poorten). Rondom het Nijo Kasteel ligt een prachtige tuin waar het aangenaam wandelen is. Of bezoek het Imperial Palace Park. Vroeger was dit de residentie van de keizerlijke familie maar tegenwoordig heeft het de functie van een park waar iedereen gebruik van kan maken.
Dag 8 Kyoto
Dag ter vrije besteding. Eventueel kunt u op eigen gelegenheid een bezoek aan Nara brengen, gelegen op ca. 40 km afstand van Kyoto, een korte rit per trein. Nara was van 710-784 de eerste permanente hoofdstad van Japan en wordt beschouwd als de bakermat van de Japanse cultuur. De belangrijkste bezienswaardigheden zijn gelegen in het Narakoen Park, waar tevens zo'n 1200 tamme herten leven. U bezoekt hier bijvoorbeeld de Todaiji Tempel en de Kasuga Taisha Shrijn.
Dag 9 Kyoto - Kanazawa
Vandaag reist u per trein naar Kanazawa (ca. 3 uur), een belangrijk centrum van kunst en handwerk, waaronder keramiek, textiel en wagashi (Japans suikergoed). Een leuk souvenir om mee te nemen is het Ohi- en Kutani- aardewerk, zeer populair in Kanazawa. De stad is bezaaid met winkeltjes die dit aardewerk verkopen. Kanazawa heeft een overvloed van historische bezienswaardigheden, mede doordat de stad ongeschonden de Tweede Wereldoorlog doorkwam. Zeker het bezoeken waard in Kanazawa zijn de prachtige Japanse tuinen en het Ishakiwa Noh theater. Kanazawa is een belangrijk centrum van noh-theater, een traditionele theatervorm in Japan. Vraag bij het bezoekerscentrum in Kanazawa een programmering voor het Ishakiwa Noh theater. Daarnaast is er bij het bezoekerscentrum veel Engelstalige informatie over de stad te vinden.
Dag 10 Kanazawa - Shirakawa-go - Takayama
Per bus reist u vandaag naar het plaatsje Shirakawa-go. Deze regio staat bekend om de traditionele "gassho zukuri" boerderijen en is sinds 1995 op de Werelderfgoedlijst van UNESCO geplaatst. De boerderijen herkent u aan de steile, rieten daken in de vorm van "gassho" (letterlijk: biddende handen). Tegenwoordig zijn het woonhuizen, musea, restaurants en accommodaties. Nadat u, op eigen gelegenheid, een wandeling door Shirakawa-go heeft gemaakt, reist u per bus verder naar Takayama. Hier kunt u kennis maken met het nog traditionele Japan! Door de ligging in een vallei van de Japanse Alpen heeft deze plaats haar authentieke karakter weten te behouden. U ervaart hier het grote contrast tussen de Japanse steden en het platteland. Takayama is een rustiek plaatsje met smalle straatjes en traditionele huisjes. Voor uw verblijf hebben we een eenvoudige "Minshuku" geselecteerd; dit is een traditioneel Japans verblijf met 'futons', 'tatami mats' en 'shoji doors'. U deelt de badkamer met andere gasten. Ook kunt u gebruik maken van de 'onsen'. Het diner is vanavond inbegrepen.

Tip: maak een wandeling door de oude Sannomachi wijk. Hier vindt u traditionele huizen, sake brouwerijen en souvenirwinkeltjes. Bij Cha-no-me kunt u genieten van heerlijke, verse vruchtensapjes.

Noot: we kunnen eventueel ook een traditionele accommodatie met eigen badkamer aanbieden, zoals bijvoorbeeld Ryokan Murayama. De meerprijs en meer informatie is op aanvraag.
Dag 11 Takayama
Dag ter vrije besteding. U kunt in de ochtend de markt van Miyagawa bezoeken met kraampjes waar lokale ambachten en producten te koop zijn. Dit is een geweldige kans om lokale groenten en fruit te proberen. Takayama is een rustiek plaatsje met smalle straatjes en traditionele huisjes. Het is gelegen in de prefectuur Gifu op het eiland Honshu en wordt omgeven door groene bossen. Takayama staat bekend om het Takayama Festival dat jaarlijks gevierd wordt in de lente en de herfst, en een van de beste festivals van Japan is. U leert alles over dit festival in het Matsuri no Mori Museum (15 minuten per bus vanaf het centrum). In het openluchtmuseum Hida-no-Sato (10 minuten per bus vanaf het centrum) is een dorpje uit de Edo periode (1603-1867) nagebouwd met meer dan 30 traditionele huizen uit deze regio. Ook worden er workshops met diverse Japanse ambachten gehouden. Het centrum van Takayama kunt u eenvoudig te voet verkennen en bijvoorbeeld stoppen bij Takayama-Jinya. Ook zijn er diverse volks-musea, -huisjes, -dorpjes en –kunstgaleries te vinden.
Dag 12 Takayama - Odawara - Hakone
Vandaag reist u per trein naar Odawara (ca. 4,5 uur); de toegangspoort tot het Fuji-Hakone-Izu National Park. Met uw Hakone Free Pass (inbegrepen) kunt u gebruik maken van diverse transportmiddelen vanaf Odawara. Een standaard programma is: vanaf Hakone-Yumoto reist u per Tozan-zigzagtrein naar Gora om daar vandaan per kabelbaan naar Soun-zan en vervolgens naar Owakudani en Togendai te reizen. Vanaf Togendai vaart u per ‘piratenschip’ over het Ashino-ko meer naar Hakone-machi of Moto-Hakone. Daar vandaan reist u per bus terug naar Hakone-Yumoto. Bij helder weer heeft u tijdens deze dagtour op diverse plekken kans om Mount Fuji te zien liggen! Ook kunt u onderweg stoppen bij o.a. het Hakone Open-Air Museum, zwavelhoudende stoomgaten en het Amazake-chaya theehuis.

Noot: Mount Fuiji is een 'verlegen berg' die meestal niet zichtbaar is vanaf het Fuji-Hakone-Izu National Park.

Noot: vanwege vulkanische gassen zijn de wandelpaden rond Owakudani momenteel gesloten voor toeristen. De kabelbaan is wel weer volledig operationeel (behalve bij slecht weer).

Noot: een Hakone Free Pass is inbegrepen; hiermee kunt u gebruik maken van diverse transportmiddelen vanaf Odawara.
Dag 13 Hakone - Odawara - Tokyo
Per trein reist u vandaag van Odawara naar Tokyo (ca. 1 uur). Vanaf hier reist u op eigen gelegenheid, bijvoorbeeld per metro, verder naar uw hotel in Tokyo. Met ca. 30 miljoen inwoners is dit de grootste metropool ter wereld! U hoeft zich hier zeker niet te vervelen. U verblijft ook in Tokyo voor de Olympische spelen. Wilt u dat wij van te voren Olympische Spelen tickets voor u verzorgen zodat u uw favoriete roei,- hockey,- of wielrenwedstrijd kunt bijwonen? Dit kunnen we voor u reserveren (onder voorbehoud van beschikbaarheid). Vraag naar de mogelijkheden!

Noot: heeft u al een accommodatie gereserveerd in Tokyo? Dit is geen probleem. We kunnen het verblijf in Tokyo dan uit het programma halen. In principe kunnen we iedere reis aanpassen aan uw wensen, beginnend of eindigend in Tokyo.
Dag 14 Tokyo
De komende nachten verblijft u in Tokyo voor het grootste sportevenement ter wereld: de Olympische spelen van 2021! De spelen vinden plaats van 23 juli tot en met 8 augustus 2021. Het evenement is een jaar uitgesteld, maar blijft inhoudelijk hetzelfde. Zelfs de naam is ongewijzigd!

Indien de tijd het toelaat kunt u tijdens uw verblijf de Tokyo Tower bezichtigen (met een mooi uitzicht over de stad), de Meiji Shrine (het belangrijkste heiligdom van Tokyo), het Imperial Palace en de Boeddhistische Senso-ji Tempel (ook wel Asakusa Kannon genoemd). Ook leuk is een wandeling door Hama-Rikyu Teien; een voormalige privé tuin uit de Edo periode. Hier vandaan kunt u tevens een ontspannen boottocht over de Sumida rivier maken.

De komende nachten verblijft u op eigen gelegenheid in Tokyo voor het grootste sportevenement ter wereld: de Olympische Spelen! Indien de tijd het toelaat kunt u tijdens uw verblijf de Tokyo Tower bezichtigen (met een mooi uitzicht over de stad), de Meiji Shrine (het belangrijkste heiligdom van Tokyo), het Imperial Palace en de Boeddhistische Senso-ji Tempel (ook wel Asakusa Kannon genoemd). Ook leuk is een wandeling door Hama-Rikyu Teien; een voormalige privé tuin uit de Edo periode. Hier vandaan kunt u tevens een ontspannen boottocht over de Sumida rivier maken.

Tip: breng een bezoek aan Teamlab Borderless; het eerste volledig digitale museum. U kijkt uw ogen uit! Meer informatie vindt u op de website: https://borderless.teamlab.art. Via deze website kunt u ook tickets bestellen.
Dag 15 Tokyo
Bent u getuige van de gouden tijdrit van Tom Dumoulin? Of ziet u live hoe Epke zijn gouden medaille op de rekstok uit Londen overdoet. Of schreeuwt u Dafne Schippers liever naar een historische overwinning? We kunnen ons voorstellen dat u na deze geweldige dag nog even een drankje wilt doen. Ga dan bijvoorbeeld naar 'HHH'; het Holland Heineken House. Dit is dé plek om de behaalde successen van TeamNL te vieren. Overdag kunt u er terecht om de wedstrijden te kijken en 's avonds treden vaak lokale/internationale artiesten op. 

Noot: de locatie van 'HHH' is op dit moment nog niet bekend. 

Noot: wilt u langer verblijven in Tokyo? Dit kunnen we voor u regelen. Bovenstaande route van deze voorbeeldreis is slechts een suggestie. Wellicht wilt u, voordat u de drukte in de grote stad Tokyo opzoekt, bijvoorbeeld nog eerst naar Hokkaido voor een selfdrive om de bijzondere natuur van Japan te ontdekken. Vraag naar de mogelijkheden. 
Dag 16 Tokyo
Dag ter vrije besteding. Tokyo kent vele wijken of districten dat bijna steden op zich zijn, zoals de zakenwijk Shinjuku en de elektronicawijk Akihabara. Ook bekend is Ginza; een chique winkel- en uitgaanswijk. Deze wijk wordt ook wel gezien als het hart van Tokyo. Breng vandaag bijvoorbeeld een bezoek aan het Edo-Tokyo Museum (een historisch museum), de baai van Tokyo (bijv. per Yurikamome monorail) of het Centraal Station (kopie van het CS in Amsterdam). Het Yoyogikoen Park is een populaire verzamelplaats voor jongeren die muziek maken en dansen. Liefhebbers van vis moeten zeker een kijkje nemen op de Tsukiji vismarkt. Rondom de markt kunt u prima verse sushi eten.
Dag 17 Tokyo - (vliegreis op eigen gelegenheid)
Afhankelijk van uw terugvlucht heeft u mogelijk nog vrije tijd in Tokyo. Op tijd reist u per trein naar de luchthaven van Tokyo. Hier eindigt uw reis met PANGEA Travel.

Noot: eventueel kan PANGEA Travel ook uw internationale vlucht verzorgen.
bekijk meer

Inclusief / exclusiefinklappen

De volgende zaken zijn inbegrepen en niet inbegrepen in deze reis.

Inbegrepen

 • Meet & Greet op Osaka Airport
 • genoemde treinreizen (2e klas)
 • busticket Kanazawa - Shirakawa-go - Takayama (nohi express bus)
 • alle overnachtingen conform programma
 • genoemde maaltijden
 • alle services zoals genoemd in bovenstaand programma
 • fietstour Kyoto (met privégids)
 • uitgebreid informatiepakket met landeninfo, vouchers, e-tickets en hotellijst bij uw reisbescheiden
 • assistentie tijdens uw reis (24 uur per dag bereikbaar)
 • bijdrage SGR:  € 5 per persoon
 • bijdrage Calamiteitenfonds: € 2,50 per boeking (per 9 personen)
 • boekingskosten: € 25 per boeking

Niet inbegrepen

 • internationale vliegreis (eventueel ook via PANGEA Travel te boeken)
 • tickets Olympische Spelen (PANGEA Travel kan tickets voor u verzorgen)
 • vervoer op de dagen & dagdelen ter vrije besteding (zonder excursies)
 • optionele en niet genoemde excursies
 • evt. vroege incheck / late uitcheck
 • evt. hoogseizoen/weekend toeslagen
 • evt. bagagetransfers
 • reis- en annuleringsverzekering
bekijk meer

Prijsinklappen

Prijsindicatie: op aanvraag

Onze reizen worden geheel op uw wensen afgestemd. De invulling van de reis is hierdoor uniek en specifiek voor uw reisgezelschap. Bovenstaande prijs is per persoon, de exacte prijs is afhankelijk van:

 • aantal reizigers (deze prijsindicatie is o.b.v. twee personen samenreizend)
 • vertrekperiode (prijsindicatie is o.b.v. het laagseizoen)
 • invulling van de reis (u kunt de inhoud van de reis naar wens aanpassen)
 • categorie van accommodaties

We rekenen vrijblijvend de exacte reissom voor u uit. Uiteraard helpen we u graag met advies en met het samenstellen van uw persoonlijke reis, immers wij kennen de bestemming uit eigen ervaring. Bekijk onze contactgegevens en reisspecialisten.

bekijk meer

Accommodatiesinklappen

Hotel Monterey Osaka - Osaka
incl. ontbijt
Zodra u bij Hotel Monterey Osaka (3-sterren) binnenstapt, waant u zich gelijk in koninklijke sferen. De bouwstijl en de aankleding van het hotel zijn geïnspireerd door het Schönbrunn-paleis in Wenen. Iedere kamer heeft een eigen sfeer. Zo biedt de Donau Classic een koninklijk blauw ontwerp dat de rivier de Donau weerspiegelt en de Vienna Traditional is voorzien van een traditioneel Weens ontwerp dat de Biedermeier-periode laat zien. De Meridian Comfort zorgt juist voor een meer Zuid-Europeaanse sfeer. De elegante kamers bieden moderne en praktische voorzieningen voor een ontspannen en comfortabel verblijf. Dineren kunt u in het Franse restaurant 'Escale' of het Japanse restaurant 'Zuientei'. Een bijkomend voordeel is dat het hotel op slechts 5 à 10 minuten lopen van het treinstation JR Osaka ligt. Hier vandaan kunt u eenvoudig de stad verkennen. Op loopafstand ligt tevens Grand Front Osaka; een groot complex met restaurants, winkels, etc.

Hotel New Hiroden - Hiroshima
incl. ontbijt
Hotel New Hiroden is een groot hotel (256 kamers) op ca. 5 minuten lopen van JR Hiroshima Station (South Exit). Met de tram kunt u vanaf het station eenvoudig naar de belangrijkste bezienswaardigheden reizen. Ook diverse restaurants en winkels liggen op loopafstand. De kamers zijn ietwat verouderd en beschikken over een eigen (eenvoudige) badkamer. Dit 3-sterren hotel is met name geschikt voor reizigers die geen comfort of bijzondere kamers wensen en/of groepen.

Miyako Hotel Kyoto Hachijo - Kyoto
incl. ontbijt
Het Miyako Hotel Kyoto Hachijo (3-4*) is met 988 kamers het grootste hotel van Kyoto. De kamers zijn verdeeld over een ‘main building’ en een ‘south wing’. Er zijn verschillende kamertypes, met een verschil in comfort en stijl. Alle kamers zijn relatief groot voor Japanse begrippen. Er zijn restaurants en bars aanwezig en u heeft gratis toegang tot internet. Leuk is de ‘afternoon tea’! Het Miyako Hotel Kyoto Hachijo is gelegen tegenover het Kyoto treinstation. Vanaf hier reist u in zo’n 10 minuten naar het centrum van Kyoto.
Noot: het Miyako Hotel Kyoto Hachijo heette voorheen het New Miyako Hotel.

Hotel Kanazawa - Kanazawa
incl. ontbijt
Zodra u het JR-station van Kanazawa verlaat, loopt u in slechts 1 minuut naar Hotel Kanazawa. Dichterbij kan haast niet! Hotel Kanazawa is één van de betere 3-sterren hotels in Kanazawa, al moet u daar (qua sfeer) niet al te veel van verwachten. De 165 kamers zijn prima maar ietwat oubollig. Het vriendelijke personeel en de locatie zijn daarentegen echte pluspunten. Het hotel beschikt over meerdere restaurants. Neem zeker een kijkje in het Raspberry Restaurant op de 16e verdieping. Hier vandaan heeft u een panoramisch uitzicht over de stad.

Minshuku Iwatakan - Takayama
incl. ontbijt en diner
Ten opzichte van een Ryokan is een Minshuku een iets eenvoudigere traditionele Japanse accommodatie. Minshuku Iwatakan in Takayama wordt gerund door een vriendelijk Japans koppel. Hier en daar is het soms met handen en voeten praten want de eigenaren spreken beperkt Engels, maar dit maakt het verblijf alleen maar speciaal en traditioneel! De 12 kamers in Japanse stijl beschikken niet over een eigen bad of toilet. U kunt wel heerlijk ontspannen in één van de twee warmwaterbronnen (Onsen). Verder slaapt u in traditionele stijl; op een futon-matras die bovenop de tatami-matten ligt. Iedere dag is het ontbijt en diner inbegrepen. Geniet van lokale Japanse gerechten, zoals miso, gegrilde vis, sashimi en gestoofde groeten. Minshuku Iwatakan ligt dichtbij de Takayama Festival Float Exhibition Hall. Ook het treinstation en de historische binnenstad van Takayama liggen op korte afstand (minder dan 15 minuten lopen). U kunt eventueel ook (gratis) fietsen huren om de omgeving te verkennen.

bekijk meer
Vraag vrijblijvend een offerte aan »