Menu

Honshu Highlights

Deze 15-daagse rondreis is ideaal voor een eerste kennismaking met Japan. Alle hoogtepunten van het bekendste eiland van Japan; Honshu, worden aangedaan. Het is een zeer afwisselende reis waarbij u comfortabel per trein en bus reist. In Tokyo en Kyoto verzorgen we stadstours. Ook een excursie naar Mount Fuji en Hakone is inbegrepen. Zelfstandig bezoekt u het vriendelijke Takayama, Shirakawa-go, Kanazawa, de heilige berg Mount Koya en Hiroshima. De reis eindigt in de havenstad Osaka. U verblijft afwisselend in westerse hotels en in traditionele Japanse accommodaties.

Reisduur: 15 dagen

Tokyo - Mount Fuji - Hakone - Takayama - Shirakawa-go - Kanazawa - Kyoto - Mount Koya - Hiroshima - Osaka

Vraag vrijblijvend een offerte aan »

Reisroute: Honshu Highlights inklappen

Waarom deze reis?inklappen

 • Deze complete reis met alle hoogtepunten van het Japanse eiland Honshu heeft een goede prijs/kwaliteitverhouding.
 • Veel inclusief en vooraf geregeld, zoals excursies in Tokyo en Kyoto, diverse vervoerskaarten (waaronder een Rail Pass) en alle overnachtingen.
 • Een bijzondere en unieke ervaring is het verblijf in een tempel op Mount Koya; hier maakt u kennis met het traditionele Japan en leert u meer over het Boeddhisme.
bekijk meer

Dag tot daginklappen

Japanse tuin in Kanazawa - Japan - foto: pixabay
Dag 1 (Vliegreis op eigen gelegenheid) - Tokyo
Vandaag start uw reis met PANGEA Travel. Na aankomst op de luchthaven van Tokyo (Narita) wordt u verwelkomd door onze lokale vertegenwoordiging. U reist vervolgens per comfortabele airport limousine bus naar uw hotel. De eerste vier nachten van uw rondreis verblijft u in Tokyo, de hoofdstad van Japan. De rest van de dag is vrij te besteden zodat u kunt bijkomen van de vliegreis. Tokyo is met 30 miljoen inwoners de grootste metropool ter wereld. U hoeft zich hier zeker niet te vervelen.

Noot: eventueel kan PANGEA Travel ook uw internationale vlucht verzorgen.

Noot: vanaf Narita Airport gaat er zeven keer per dag een airport limousine bus naar het Shiba Park Hotel. Mocht de vertrektijd niet aansluiten op uw vluchtschema dan kunt u per airport limousine bus naar TCAT (Tokyo City Air Terminal) reizen. Daar vandaan reist u per taxi verder naar het Shiba Park Hotel (niet inbegrepen).
Dag 2 Tokyo
Vandaag maakt u een stadstour waarbij u per bus een bezoek brengt aan diverse hoogtepunten van Tokyo. In de ochtend ziet u onder andere de Tokyo Tower, de Meiji Shrine (het belangrijkste heiligdom van Tokyo), het Imperial Palace East Garden en het Ginza Shopping District. Na een lunch in Japanse stijl rijdt u verder naar Hama-Rikyu Teien; een voormalige privétuin uit de Edo periode. Hier vandaan maakt u een ontspannen boottocht over de Sumida rivier. De volgende stop is bij de Boeddhistische Senso-ji tempel (ook wel Asakusa Kannon genoemd). U bent tevens in de gelegenheid om kleurrijke souvenirs te kopen op Nakamise Street. Tot slot passeert u de wijken Kappabashi, Ueno en Akihabara.

Noot: de stadstour wordt uitgevoerd in een groep (internationaal gezelschap) en is onder begeleiding van een Engelssprekende gids. De tour start en eindigt bij het Shiba Park Hotel (tijden: ca. 08:50-18:00 uur, onder voorbehoud). De volgorde van de stops tijdens de tour kan veranderen; dit is afhankelijk van de openingstijden en het verkeer.

Noot: vanaf vandaag kunt u, indien gewenst, al gebruik maken van uw Japan Rail Pass. U krijgt van ons een voucher die u bij een kantoor van Japan Railways om dient te wisselen voor de officiële pas. U kunt dit ook op één van de andere dagen in Tokyo doen, bijvoorbeeld na aankomst op de luchthaven (maar vóór uw vertrek naar Takayama). Er zijn meerdere Japan Railways kantoren in Tokyo. Uw "JRP" is 14 dagen geldig. Als startdatum zou u dus dag 2 kunnen kiezen.
Dag 3 Tokyo
Dag ter vrije besteding in Tokyo (zonder gids). Op eigen gelegenheid kunt u deze wereldstad verder ontdekken. Breng bijvoorbeeld een bezoek aan het Edo-Tokyo Museum (een historisch museum), de baai van Tokyo (bijv. per Yurikamome monorail) of het Centraal Station (kopie van het CS in Amsterdam). Het Yoyogikoen Park is een populaire verzamelplaats voor jongeren die muziek maken en dansen.Vanuit Tokyo kunt u eventueel ook, met uw Japan Rail Pass, een uitstapje maken naar Kamakura. Dit is een kustplaats met vele tempels en Daibutsu; een grote bronzen Boeddha. Of reis naar Nikko met als bekendstebezienswaardigheden de Toshogu Tempel, de Kegon waterval en het Chuzenji meer.
Dag 4 Tokyo - Mount Fuji & Hakone - Tokyo
Vanuit Tokyo verzorgen we vandaag een excursie naar Mount Fuji en Hakone. Mount Fuji (ca. 3775m) is de hoogste berg van Japan. Per bus reist u naar het 5e station (ca. 2300m), waar vandaan de meeste trekkings naar de top beginnen. Dit wordt tevens 'de grens tussen hemel en aarde' genoemd. Hier vandaan heeft u, bij helder weer, een panoramisch uitzicht. Na de lunch reist u een stukje per kabelbaan. Ook maakt u per 'piratenschip' een tocht over het Ashino-ko meer (Lake Ashi). Vervolgens reist u per bus terug naar Tokyo.

Noot: deze excursie wordt uitgevoerd in een groep (internationaal gezelschap) en is onder begeleiding van een Engelssprekende gids. De tour start en eindigt bij het Shiba Park Hotel (tijden: ca. 08:50-19:00/21:00 uur, onder voorbehoud). De genoemde activiteiten / stops zijn onder voorbehoud van o.a. de weersomstandigheden. Houdt u er rekening mee dat Mount Fuji een 'verlegen berg' is en niet altijd zichtbaar is. Verder adviseren we u warme kleding mee te nemen.
Dag 5 Tokyo - Takayama
Na het ontbijt reist u zelfstandig per trein in circa 4,5 uur naar Takayama. Hier kunt u kennis maken met het nog traditionele Japan! Door de ligging in een vallei van de Japanse Alpen heeft deze plaats haar authentieke karakter weten te behouden. Hier ervaart u het grote contrast tussen de Japanse steden en het platteland. Takayama is een rustiek plaatsje met smalle straatjes en traditionele huisjes. Het centrum kunt u eenvoudig te voet verkennen en bijvoorbeeld stoppen bij Takayama-Jinya en de Sannomachi wijk. Takayama staat verder bekend om het Takayama Festival dat jaarlijks gevierd wordt in de lente en de herfst, en een van de beste festivals van Japan is. Voor uw verblijf hebben we een eenvoudige "Minshuku" geselecteerd; dit is een traditioneel Japans verblijf met 'futons', 'tatami mats' en 'shoji doors'. U deelt de badkamer met andere gasten. Ook kunt u gebruik maken van de 'onsen'. Het diner is vanavond inbegrepen.

Tip: maak een wandeling door de oude Sannomachi wijk. Hier vindt u traditionele huizen, sake brouwerijen en souvenirwinkeltjes. Bij Cha-no-me kunt u genieten van heerlijke, verse vruchtensapjes.

Noot: we kunnen eventueel ook een traditionele accommodatie met eigen badkamer aanbieden, zoals bijvoorbeeld Ryokan Murayama. De meerprijs en meer informatie is op aanvraag.
Dag 6 Takayama - Shirakawa-go - Kanazawa
Per Nohi Express Bus (inbegrepen) reist u vandaag eerst in zo'n 50 minuten naar het plaatsje Shirakawa-go. Deze regio staat bekend om de traditionele "gassho zukuri" boerderijen en is sinds 1995 op de Werelderfgoedlijst van UNESCO geplaatst. De boerderijen herken je aan de steile, rieten daken in de vorm van "gassho" (letterlijk: biddende handen). Tegenwoordig zijn het woonhuizen, musea, restaurants en accommodaties. Op eigen gelegenheid kunt u een wandeling door het dorp maken. Vervolgens reist u per Nohi Express Bus (inbegrepen) in zo'n 75 minuten verder naar Kanazawa voor de komende twee overnachtingen.
Dag 7 Kanazawa
Dag ter vrije besteding. Kanazawa is gelegen in het westen van het eiland Honshu en is de hoofdstad van de prefectuur Ishikawa (462.000 inwoners). In de Tweede Wereldoorlog is het gespaard gebleven voor bombardementen waardoor veel wijken nog origineel zijn. Het biedt een breed scala aan culturele hoogtepunten. De belangrijkste bezienswaardigheden zijn Kenroku-en (een van de drie grootste tuinen van Japan) en het Kanazawa Castle Park uit de 17e eeuw. Verder staat Kanazawa bekend om de geisha- en samoerai-wijken. Een aanrader? Ochaya Shima: een voormalig geisha-huis dat nu omgetoverd is tot klein museum.

Tip: de makkelijkste manier om Kanazawa te verkennen is per Loop Bus. Deze kost JPY 500 per dag en rijdt elke 12 minuten van ca. 08:30-18:30 uur. Er zijn 19 haltes en u kunt onbeperkt in- en uitstappen. Kaartjes zijn te koop op het treinstation en in de meeste hotels.
Dag 8 Kanazawa - Kyoto
Vanaf Kanazawa reist u vandaag per trein verder naar Kyoto; een rit van ongeveer 2,5 uur. Kyoto is de oude keizerlijke hoofdstad van Japan en tegenwoordig de culturele hoofdstad. Het is een gezellige stad en een 'must see' als u in Japan bent! De oude Japanse traditionele cultuur is overal nog aanwezig; zo zijn er maar liefst 1600 Boeddhistische tempels en 400 Shinto Schrijnen te vinden.
Dag 9 Kyoto
Vandaag maakt u een stadstour waarbij u per bus een bezoek brengt aan diverse hoogtepunten van Kyoto. U start met een bezoek aan het Nijo Castle*. Rondom het kasteel ligt een prachtige tuin waar het aangenaam wandelen is. Hierna bezoekt u de Kinkaku-ji Tempel, een van de bekendste tempels van Japan en zeker een bezoek waard. Deze tempel wordt ook wel het Gouden Paviljoen genoemd aangezien het hele paviljoen, m.u.v. de onderste verdieping, bedekt is met zuiver bladgoud. Het paviljoen weerspiegelt fraai in de 'spiegelvijver'. De volgende stop is bij het Imperial Palace*, gelegen in het centrum van Kyoto. Vroeger was dit de residentie van de keizerlijke familie. Het is gelegen in het Kyoto Imperial Park, waar iedereen gebruik van kan maken. Na een heerlijke Japanse/westerse lunch rijdt u naar de Heian Jingu Schrijn en de Sanjusangen-do Tempel. Tot slot brengt u een bezoek aan de Kiyomizu-dera Tempel waar vandaan u een fraai uitzicht over Kyoto heeft. De drukke lanen die leiden tot Kiyomizu zijn gevuld met leuke souvenirwinkeltjes die onder andere Kiyomizu-yaki aardewerk, snoep en augurken verkopen.

Noot: de stadstour wordt uitgevoerd in een groep (internationaal gezelschap) en is onder begeleiding van een Engelssprekende gids. Vervoer tussen uw hotel en het start/eindpunt is op eigen gelegenheid (niet inbegrepen). De tour start om 08:30 uur vanaf het AVANTI Sunrise Tour Desk (Kyoto Station Hachijo Exit) en eindigt hier weer omstreeks 17:30-18:30 uur. De volgorde van de stops tijdens de tour kan veranderen; dit is afhankelijk van de openingstijden en het verkeer.

* in januari, juli, augustus en december is het Nijo Castle elke dinsdag gesloten; op deze dag wordt het Nijo Castle vervangen door de Ryoan-ji Tempel. Het Imperial Palace is elke maandag gesloten; hiervoor in de plaats bezoekt u de Kitano Tenmangu Schrijn.
Dag 10 Kyoto
Dag ter vrije besteding (zonder gids). U kunt op eigen gelegenheid de overige bezienswaardigheden van Kyoto bezoeken. Wat dacht u bijvoorbeeld van een bezoek aan de Ryoan-ji Tempel met de prachtig aangelegde Japanse Steen-tuin. Een 'must' is uiteraard ook Gion; Kyoto's oudste uitgaans- en geishawijk. U vindt hier een aparte combinatie van moderne winkels, bars en theaters met traditionele huizen, ryokans en theehuizen. Wellicht komt u hier zelfs een geisha of maiko (leerling geisha) tegen! Vanuit Kyoto kunt u eventueel ook een uitstapje naar Nara maken (eenvoudig met uw Japan Rail Pass). Nara was van 710-784 de eerste permanente hoofdstad van Japan en wordt beschouwd als de bakermat van de Japanse cultuur. De belangrijkste bezienswaardigheden zijn gelegen in het Narakoen Park, waar tevens zo'n 1200 tamme herten leven.

Tip: de voordeligste manier om Kyoto te verkennen is met een dag-pas voor het openbaar vervoer, deze kost JPY 1200 per persoon. U kunt hiermee één dag gebruik maken van alle bussen en metro’s in Kyoto (m.u.v. alles wat ten zuiden van Kyoto station ligt).
Dag 11 Kyoto - Osaka - Gokurakubashi - Mount Koya
U reist vandaag op eigen gelegenheid per trein van Kyoto (via Osaka: station Shin Imamiya) naar Gokurakubashi, een rit van ongeveer 2,5 uur. Hier vandaan reist u per kabelbaan verder naar Mount Koya en per bus naar uw accommodatie. Mount Koya (Koya-San) is het centrum van het Shingon Boeddhisme en een belangrijke pelgrimsplaats. Tussen de dichtbegroeide bossen ligt een indrukwekkend tempelcomplex met meer dan 100 tempels. De belangrijkste attracties zijn Kongobu-ji; de hoofdtempel van het Shingon Boeddhisme en Okuno-in; Kobo Daishi’s Mausoleum (Kobo Daishi is de grondlegger van de Shingon-stroming). Het is aan te raden om een wandeling te maken langs de vele tempels en andere bezienswaardigheden van deze heilige berg. Overnachting is in een "Shukubo"; een zogenaamd 'tempelverblijf'. Hier maakt u kennis met het traditionele Japan en leert u meer over oude rituelen en ceremonies van het Boeddhisme. Het is een eenvoudig verblijf maar een unieke ervaring! Een veganistisch diner is vanavond inbegrepen (u dient daarom voor 17:00 uur in te checken).

Noot: een 2-daagse Nankai Koya Heritage Pass is inbegrepen; hiermee kunt u vanaf Shin Imamiya (Osaka) naar Mount Koya reizen en ook gebruik maken van diverse transportmiddelen bij Mount Koya.

Noot: de geselecteerde accommodatie (Muryoko-in) is vrij eenvoudig en beschikt bijvoorbeeld niet over een eigen badkamer. We kunnen eventueel ook een meer comfortabele "Shukubo" aanbieden, zoals bijvoorbeeld Henjoson-in. De meerprijs en meer informatie is op aanvraag.

Tip: breng warme kleding mee want ’s avonds / ’s ochtends vroeg kan het koud zijn.
Dag 12 Mount Koya - Gokurakubachi - Osaka - Hiroshima
Het is aan te raden om vroeg op te staan zodat u het ochtendgebed van de monniken kunt meemaken. Deze spirituele ervaring wordt gevolgd door een 'Shojin Ryori' ontbijt. Vervolgens reist u per bus, kabelbaan en trein (ca. 4,5 uur) verder naar Hiroshima. U verblijft de komende twee nachten in Hotel New Hiroden, gelegen nabij het treinstation. Hiroshima is wereldwijd bekend doordat het op 06 augustus 1945 als eerste stad werd aangevallen door een atoombom. Met ca. 200.000 slachtoffers is het een van de zwartste dagen in de Japanse geschiedenis. Inmiddels verschilt Hiroshima niet van andere Japanse grote steden; er zijn veel hoge gebouwen en grote shoppingmalls. Tijdens uw verblijf mag een bezoek aan het Hiroshima Peace Memorial Park (Heiwa-koen) en de Genbaku Dome niet ontbreken; twee belangrijke plekken ter nagedachtenis aan 06 augustus 1945. Andere bezienswaardigheden in de stad zijn Hiroshima-jo (een kasteel uit 1589), de Shukkei-en tuin, het Hijiyama park en enkele tempels.
Dag 13 Hiroshima
Dag ter vrije besteding. U kunt Hiroshima verder verkennen of een uitstapje maken naar Miyajima (ca. 45 minuten per trein / boot vanuit Hiroshima). Dit 'tempeleiland' wordt beschouwd als een van de mooiste plekken in Japan en is al zo'n 1500 jaar een heilige plek. Het eiland is met name bekend vanwege de Itsukushima Schrijn, met de veel gefotografeerde rode ‘Torii’ poort in het water. U kunt bijvoorbeeld naar het hoogste punt van het eiland gaan en terug wandelen door het bos. Onderweg zult u veel herten tegenkomen en kunt u stoppen bij de Five Storied Pagoda. Aan het einde van de dag kunt u genieten van een prachtige zonsondergang.

Tip: probeer op Miyajima zeker de 'maple leaf shaped cakes'! Dit cakeje in de vorm van een blad kan je bestellen met verschillende smaken, zoals groene thee, chocolade, etc. Een populair lunchgerecht is 'unagi' (rijst met paling) of oesters.
Dag 14 Hiroshima - Osaka
Per supersnelle 'bullet train' reist u vandaag naar de laatste bestemming van uw rondreis: Osaka. Met ca. 3 miljoen inwoners is Osaka de op twee na grootste stad van Japan (na Tokyo en Yokohama). Van origine is het een belangrijke industrie- en havenstad. Interessante bezienswaardigheden zijn het Osaka Castle, de Shitennoji tempel en het poppentheater Bunraku. Deze theatervorm stamt uit 1684 en wordt vandaag de dag nog steeds uitgevoerd. U kunt deze middag eventueel ook gebruiken om te shoppen.

Tip: in de levendige wijk Namba vindt u goedkope restaurantjes, barretjes, kledingwinkels, etc. Een 'must see' is het straatje Dotonbori met lichtreclame, karaokebars en amusementshallen. Probeert u ook zeker de typisch lokale gerechten 'Okonomiyaki' (een soort pannenkoek met bijv. vlees of vis) en 'Takoyaki' (een soort poffertje met gebakken octopus).
Dag 15 Osaka - (vliegreis op eigen gelegenheid)
U gaat vandaag op eigen gelegenheid naar Herbis Osaka (ca. 5 minuten lopen van Hotel Monterey). Hier vandaan reist u per comfortabele airport limousine bus naar de luchthaven van Osaka, een rit van ongeveer 50 minuten. Hier eindigt uw reis met PANGEA Travel.

Noot: u kunt eventueel ook met uw Japan Rail Pass naar de luchthaven reizen en geen gebruik maken van de airport limousine bus. Vanaf Osaka Station (ca. 5 minuten lopen vanaf uw hotel) reist u eerst naar Tennoji Station (ca. 10 minuten), daar vandaan reist u per JR Limited Express "Haruka" verder naar de luchthaven (ca. 30 minuten). De korting bedraagt ongeveer € 10-15 per persoon.
bekijk meer

Inclusief / exclusiefinklappen

De volgende zaken zijn inbegrepen en niet inbegrepen in deze reis.

Inbegrepen

 • Meet & Greet op Narita Airport
 • airport transfers per limousine bus (op indeling) in Tokyo en Osaka
 • 14-daagse Japan Rail Pass (2e klas); hiermee zijn genoemde treinreizen inclusief
 • busticket Takayama - Shirakawa-go - Kanazawa (Nohi Express Bus)
 • 2-daagse Nankai Koya Heritage Pass (voor vervoer Mount Koya)
 • alle overnachtingen conform programma
 • genoemde maaltijden
 • alle services zoals genoemd in bovenstaand programma
 • stadstour Tokyo (dag 2, op indeling met andere reizigers)
 • excursie Mount Fuji & Hakone (dag 4, op indeling met andere reizigers)
 • stadstour Kyoto (dag 9, op indeling met andere reizigers)
 • genoemde excursies met bijbehorende entreegelden
 • begeleiding door een Engelssprekende gids tijdens genoemde excursies
 • uitgebreid informatiepakket met landeninfo, vouchers, e-tickets en hotellijst bij uw reisbescheiden
 • assistentie tijdens uw reis (24 uur per dag bereikbaar)
 • bijdrage SGR: € 5 per persoon
 • bijdrage Calamiteitenfonds: € 2,50 per boeking (per 9 personen)
 • boekingskosten: € 25 per boeking

Niet inbegrepen

 • internationale vliegreis (eventueel ook via PANGEA Travel te boeken)
 • niet genoemde / optionele excursies
 • evt. vroege incheck / late uitcheck
 • bagagetransfers
 • evt. hoogseizoen/weekend toeslagen
 • reis- en annuleringsverzekering
bekijk meer

Prijsinklappen

Prijsindicatie: € 2.500 - € 2.750

Onze reizen worden geheel op uw wensen afgestemd. De invulling van de reis is hierdoor uniek en specifiek voor uw reisgezelschap. Bovenstaande prijs is per persoon, de exacte prijs is afhankelijk van:

 • aantal reizigers (deze prijsindicatie is o.b.v. twee personen samenreizend)
 • vertrekperiode (prijsindicatie is o.b.v. het laagseizoen)
 • invulling van de reis (u kunt de inhoud van de reis naar wens aanpassen)
 • categorie van accommodaties

We rekenen vrijblijvend de exacte reissom voor u uit. Uiteraard helpen we u graag met advies en met het samenstellen van uw persoonlijke reis, immers wij kennen de bestemming uit eigen ervaring. Bekijk onze contactgegevens en reisspecialisten.

bekijk meer

Accommodatiesinklappen

Shiba Park Hotel - Tokyo
Het 3-sterren Shiba Park Hotel is gelegen in de wijk Minato, op korte afstand van de Tokyo Tower en de metrostations Daimon en Onarimon (en tevens het JR-station Hamamatsucho). Er is voldoende te beleven in deze levendige buurt. Het hotel beschikt over ruim 200 kamers, waaronder 3- en 4-persoonskamers. Dit en vrij uniek in Japan en maakt Shiba Park Hotel een goede keus voor families. De (bad-)kamers zijn netjes en schoon. Voor een hapje en een drankje kunt u 's avonds terecht in één van de restaurants/bars van het hotel. Maar op loopafstand vindt u ook diverse horecagelegenheden. Kortom, het Shiba Park Hotel is een comfortabel en centraal gelegen hotel en daarmee een prima uitvalsbasis voor uw verblijf in Tokyo.

Minshuku Iwatakan - Takayama
Ten opzichte van een Ryokan is een Minshuku een iets eenvoudigere traditionele Japanse accommodatie. Minshuku Iwatakan in Takayama wordt gerund door een vriendelijk Japans koppel. Hier en daar is het soms met handen en voeten praten want de eigenaren spreken beperkt Engels, maar dit maakt het verblijf alleen maar speciaal en traditioneel! De 12 kamers in Japanse stijl beschikken niet over een eigen bad of toilet. U kunt wel heerlijk ontspannen in één van de twee warmwaterbronnen (Onsen). Verder slaapt u in traditionele stijl; op een futon-matras die bovenop de tatami-matten ligt. Iedere dag is het ontbijt en diner inbegrepen. Geniet van lokale Japanse gerechten, zoals miso, gegrilde vis, sashimi en gestoofde groeten. Minshuku Iwatakan ligt dichtbij de Takayama Festival Float Exhibition Hall. Ook het treinstation en de historische binnenstad van Takayama liggen op korte afstand (minder dan 15 minuten lopen). U kunt eventueel ook (gratis) fietsen huren om de omgeving te verkennen.

Hotel Kanazawa - Kanazawa
Zodra u het JR-station van Kanazawa verlaat, loopt u in slechts 1 minuut naar Hotel Kanazawa. Dichterbij kan haast niet! Hotel Kanazawa is één van de betere 3-sterren hotels in Kanazawa, al moet u daar (qua sfeer) niet al te veel van verwachten. De 165 kamers zijn prima maar ietwat oubollig. Het vriendelijke personeel en de locatie zijn daarentegen echte pluspunten. Het hotel beschikt over meerdere restaurants. Neem zeker een kijkje in het Raspberry Restaurant op de 16e verdieping. Hier vandaan heeft u een panoramisch uitzicht over de stad.

Miyako Hotel Kyoto Hachijo - Kyoto
Het Miyako Hotel Kyoto Hachijo (3-4*) is met 988 kamers het grootste hotel van Kyoto. De kamers zijn verdeeld over een ‘main building’ en een ‘south wing’. Er zijn verschillende kamertypes, met een verschil in comfort en stijl. Alle kamers zijn relatief groot voor Japanse begrippen. Er zijn restaurants en bars aanwezig en u heeft gratis toegang tot internet. Leuk is de ‘afternoon tea’! Het Miyako Hotel Kyoto Hachijo is gelegen tegenover het Kyoto treinstation. Vanaf hier reist u in zo’n 10 minuten naar het centrum van Kyoto.
Noot: het Miyako Hotel Kyoto Hachijo heette voorheen het New Miyako Hotel.

Hotel New Hiroden - Hiroshima
Hotel New Hiroden is een groot hotel (256 kamers) op ca. 5 minuten lopen van JR Hiroshima Station (South Exit). Met de tram kunt u vanaf het station eenvoudig naar de belangrijkste bezienswaardigheden reizen. Ook diverse restaurants en winkels liggen op loopafstand. De kamers zijn ietwat verouderd en beschikken over een eigen (eenvoudige) badkamer. Dit 3-sterren hotel is met name geschikt voor reizigers die geen comfort of bijzondere kamers wensen en/of groepen.

Hotel Monterey Osaka - Osaka
Zodra u bij Hotel Monterey Osaka (3-sterren) binnenstapt, waant u zich gelijk in koninklijke sferen. De bouwstijl en de aankleding van het hotel zijn geïnspireerd door het Schönbrunn-paleis in Wenen. Iedere kamer heeft een eigen sfeer. Zo biedt de Donau Classic een koninklijk blauw ontwerp dat de rivier de Donau weerspiegelt en de Vienna Traditional is voorzien van een traditioneel Weens ontwerp dat de Biedermeier-periode laat zien. De Meridian Comfort zorgt juist voor een meer Zuid-Europeaanse sfeer. De elegante kamers bieden moderne en praktische voorzieningen voor een ontspannen en comfortabel verblijf. Dineren kunt u in het Franse restaurant 'Escale' of het Japanse restaurant 'Zuientei'. Een bijkomend voordeel is dat het hotel op slechts 5 à 10 minuten lopen van het treinstation JR Osaka ligt. Hier vandaan kunt u eenvoudig de stad verkennen. Op loopafstand ligt tevens Grand Front Osaka; een groot complex met restaurants, winkels, etc.

bekijk meer
Vraag vrijblijvend een offerte aan »