Menu

Vulkanisch Kyushu

Tijdens deze 14-daagse rondreis rijdt u met uw eigen huurauto over het eiland Kyushu. Op geen ander eiland in Japan kunt u de energie van (actieve) vulkanen zo ervaren als in Kyushu, met tevens veel onsen, een overweldigende natuur en een grillige kustlijn. Kyushu zit vol met leven, van de dynamische stad Fukuoka tot het ‘Napels van het Oosten’, Kagoshima, in het zuiden. Ertussen treft u een mix van goed bewaard gebleven traditionele dorpjes zoals Obi en Kurokawa Onsen en de prachtige nationale parken Unzen, Kirishima en Aso-Kuju. Tijdens uw reis passeert u mooie wegen als de Nichinan kustroute en de Yamanami snelweg, deel van de Trans-Kyushu route. Het eiland Kyushu is per openbaar vervoer minder goed te bereizen, wat als voordeel heeft dat u hier nog een relatief rustig en onontdekt Japan kunt ervaren. Vandaar ook dat u uw eigen auto heeft, om alle bijzondere plekjes te kunnen bereiken. Het is mogelijk deze reis uit te breiden met een verblijf op het eiland Yakushima, deels natuurlijk UNESCO Werelderfgoed vanwege haar oer-cederbossen. En voor wie geen genoeg kan krijgen van Japan, is een strandafsluiting op Iki Island zeker een aanrader!

Reisduur: 14 dagen

Fukuoka - Karatsu - Takeo Onsen - Nagasaki - Kumamoto - Kirishima - Kagoshima - Satsuma - Sakurajima - Nichinan - Miyazaki - Takachiho - Kurokawa - Aso-San - Beppu - Fukuoka

Vraag vrijblijvend een offerte aan »

Reisroute: Vulkanisch Kyushu inklappen

Waarom deze reis?inklappen

 • De steden gezien en benieuwd naar een overweldigende natuur en vrijheid? Bezoek dan Kyushu!
 • Uitermate geschikt voor Japan liefhebbers die de energie van (actieve) vulkanen willen zien en voelen, in de vorm van warmwaterbronnen, nationale parken en in nabijgelegen dynamische steden en gemoedelijke dorpjes.
 • Unieke ervaringen als de 'suna-mushi' zandbaden, replica's van Paaseiland, actieve vulkanen en spirituele kloven.
 • Inclusief huurauto voor 12 dagen zodat u zich eenvoudig, en in uw eigen tempo, kunt verplaatsen. Een ideaal vervoersmiddel voor Kyushu, want veel bestemmingen zijn niet goed te bereiken met het openbaar vervoer.
 • Verblijf in comfortabele westerse hotels, maar ook in traditionele Japanse verblijven en in 'onsen dorpjes' voor de complete "Japan-beleving"!
 • Dagelijks ontbijt en meerdere diners zijn inbegrepen.
 • U krijgt van ons een uitgebreid informatiepakket mee.
bekijk meer

Dag tot daginklappen

Ryokan in Kurokawa Onsen - Japan - foto: flickr
Dag 1 (Vliegreis op eigen gelegenheid) - Fukuoka
Vandaag start uw reis met PANGEA Travel.

Na aankomst op de luchthaven van Fukuoka reist u op eigen gelegenheid per metro naar uw hotel in de stad. De luchthaven van Fukuoka ligt namelijk op maar 15 minuten van het centrum. Ideaal, snel en ontzettend gebruiksvriendelijk! De rest van de dag heeft u ter vrije besteding, zodat u kunt bijkomen van de vlucht, of alvast op eigen gelegenheid de stad kunt verkennen.

Het centrum van Fukuoka is modern met als belangrijkste uitgaansgebied en winkelcentrum Canal City. Wilt u liever cultuur snuiven, bezoek dan Shofuku-ji (de eerste Zen-tempel van Japan), Ohori-koen (ruïnes van het Fukuoka-jo kasteel uit de 17e eeuw, met een mooi uitzicht over de stad) en Tocho-ji (een tempel met het grootste houten Boeddhabeeld van Japan).

Noot: eventueel kan PANGEA Travel ook uw internationale vlucht verzorgen.
Dag 2 Fukuoka - Takeo Onsen (ca. 140km)
In de ochtend neemt u de huurauto in ontvangst en bent u klaar voor uw eerste rit door Japan!

U verlaat de stad en rijdt langs de kust naar Karatsu, bekend om haar aardewerk en porselein. Bezoek vervolgens Yubuko. Al meer dan 80 jaar is hier iedere ochtend een levendige markt, met verse vangst van de dag. Vooral de inktvis is erg populair! Is inktvis niets voor u, probeer dan zeker de nieuwste aanwinst ‘Ika Tonbi’.

Vervolgens rijdt u verder, langs de rijstterrassen van Hamanoura en Oura. Deze terrassen behoren tot de mooiste van Japan. Vanaf het Iroha observation deck heeft u een geweldig uitzicht over het schiereiland en kunt u zien dat de terrassen tot aan zee doorlopen.

Via Imari, wederom een plaatsje bekend om haar porselein, rijdt u naar Takeo Onsen, uw verblijf voor de komende nacht. Takeo Onsen is een centrum van warmwaterbronnen van meer dan 1300 jaar oud. Het diner is vanavond inbegrepen.
Dag 3 Takeo Onsen - Nagasaki (ca. 90km)
Na het ontbijt vertrekt u richting Nagasaki.

Onderweg komt u langs Ureshino Onsen, waar de vruchtbare vulkanische gronden worden gebruikt voor indrukwekkende theeplantages. Iets verderop aan de oostkust ligt de havenstad Kashima. Bijzonder in Kashima is de Yutoku Inara Schrijn, daterend uit de 17e eeuw, gebouwd voor de familie Nabeshima.

Na iets meer dan een uur rijden komt u aan in Nagasaki. De stad is, na Hiroshima, de tweede stad die tijdens de Tweede Wereldoorlog door een atoombom werd getroffen (09 augustus 1945). Maak een wandeling door het “Heiwa-koen” (Vredespark) met een 9 meter hoog Vredesbeeld, het Hypocentre Park en het Nagasaki Atomic Bomb Museum. Ondanks het roerige verleden is Nagasaki nu een aantrekkelijke stad.

China ligt om de hoek, en dat merk je aan de eetcultuur. Het eten is hier net even anders dan in andere delen van Japan. Gebruik de middag om stad alvast te verkennen. Bezienswaardig zijn het park Glover Garden, de Urakami kathedraal en de Boeddhistische tempel Fukusai-ji. Bijzonder: deze tempel in de vorm van een schildpad heeft een 18-meter hoog beeld van de godin Kannon op zijn rug. Ook een bezoek waard is de Chinese wijk Chinatown met de tempels Sofukuji en Kofukuji. Een mooie afsluiter van de dag is het uitkijkpunt op de top van Inasa-yama (333m). Na een mooie wandeling (1-2 uur) heeft u een spectaculair panorama over Nagasaki. U kunt u ook kiezen voor een rit met de kabelbaan naar de top; met name 's avonds is dit erg indrukwekkend.
Dag 4 Nagasaki
Een vrije dag om Nagasaki verkennen.

Door het handelsverleden met Nederland, tussen de 16e en de 18e eeuw, zijn er nog steeds veel Nederlandse invloeden zichtbaar. Zo is er zelfs een buurt die ‘Oranda-Zaka’ heet, vrij vertaald: Hollandse Hellingen. In deze heuvelachtige wijk met kronkelige straatjes stonden vroeger houten Hollandse huizen.

Bezoek ook het kunstmatige eilandje Dejima. Van 1641 tot 1859 was dit een Nederlandse handelspost en het enige contact tussen de westerse wereld en het afgesloten Japan. De meeste gebouwen van die tijd zijn op ware grootte gereconstrueerd.

Op het eiland zijn tevens diverse Nederlandse voorwerpen te zien. En voor wie geen genoeg kan krijgen van Nederland: op ca. 50 km ten noorden van Nagasaki (bij de stad Sasebo) ligt Huis ten Bosch; een groot openluchtmuseum met perfecte replica’s van oud Nederlandse gebouwen en tentoonstellingen van Nederlandse kunstenaars.

Bent u meer in de natuur geïnteresseerd dan in de Nederlandse geschiedenis, dan is een uitstapje naar Sasebo ook de moeite waard. Vlakbij deze stad ligt namelijk de eilandengroep Kujukushima, waarvan de meeste van de 208 eilanden onbewoond zijn. Sasebo heeft drie observatieplatformen om deze eilanden goed te bekijken. Stop vervolgens in Sasebo voor een in heel Japan bekende specialiteit; de 'Sasebo-burger'.
Dag 5 Nagasaki - Unzen - Kumamoto (ca. 65km)
Vandaag verlaat u de stad en rijdt u in ongeveer een uur naar het nationaal park Unzen. De omgeving van de berg Unzen werd in 1934 benoemd tot het eerste nationaal park van Japan. In het voorjaar kleuren de Unzen azalea’s de berghelling roze, in de herfst kleurt de hele berg rood en oranje. Op de hellingen van de vulkaan liggen ongeveer 30 geothermische velden met warmwaterbronnen; Unzen Jigoku. De gassen (die op hoge temperatuur overal opstijgen) en de geur van zwavel maken het een indrukwekkend landschap.

In de middag rijdt u naar de haven van Shimabara, waar u per veerboot de oversteek maakt naar Kumamoto. Na een tocht van een half uur meert u aan en rijdt u naar uw hotel in de stad.

De historie van Kumamoto is het best bewaard gebleven in het fort. Kumamoto Castle is het op twee na grootste kasteel van Japan en een van de meest populaire historische bezienswaardigheden. Oorspronkelijk gebouwd in het begin van de 17e eeuw door de beroemde kasteelarchitect Kato Kiyomasa, werd het fort tijdens de Seinan-burgeroorlog in 1877 verbrand en opnieuw beschadigd tijdens de krachtige aardbevingen van 2016.
Dag 6 Kumamoto - Kagoshima (ca. 190km)
Na het ontbijt rijdt u in ongeveer twee uur verder in zuidelijke richting naar Ebino. Deze plaats is de toegangspoort tot het Kirishima National Park, een gebied met actieve vulkanen, vulkanische meren en onsen. In het Ebino Eco-museum Centre leert u over de unieke geografie van Kirishima, met als kers op de taart alvast een geweldig uitzicht op Mount Ioyama, één van de actieve vulkanen van het gebied. Gebruik deze ochtend om een mooie wandeltocht te maken door het park. De medewerkers helpen u graag op weg met de meest recente veiligheidsinformatie en route tips.

In de middag rijdt u in ongeveer een uur verder naar Kagoshima, waar u de komende twee nachten verblijft. Kagoshima wordt ook wel het 'Napels van het Oosten' genoemd. Dit vanwege haar ligging bij de baai, het warme klimaat, en het feit dat de stad direct naast een grote vulkaan ligt; de Sakurajima.
Dag 7 Kagoshima
Dag ter vrije besteding.

U kunt vandaag een tocht maken over het schiereiland Satsuma. Neem de route langs de kust met het prachtige uitzicht op Kinko Bay. In Chiran vindt u nog originele Samurai huizen, waarvan de tuinen opengesteld zijn voor publiek. Ook kunt u een bezoek brengen aan het Peace Museum, een schrijnend eerbetoon aan de kamikaze piloten ten tijde van de Tweede Wereldoorlog.

Rijd naar de zuidkust naar het Bandokorobana park, een klein natuurpark aan zee met geweldige wandelpaden, getijdepoelen, stranden en op heldere dagen een prachtig uitzicht op de berg Kaimon.

Vervolg de rit vervolgens naar Ibusuki, een populaire badplaats aan zee, beroemd om zijn ‘suna-mushi’ zandbaden. Verspreid over een 10 kilometer lang strand liggen verschillende onsen-resorts. Terwijl u zich laat ingraven in het hete zand, geniet u van het prachtige uitzicht op de baai van Kagoshima. Na 10 minuten in het zandbad gaat u zich afspoelen en kunt u ontspannen in de reguliere onsen. Het water bij Ibusuki heeft een hoog natriumgehalte en wordt beschouwd als een goede remedie tegen lichamelijke klachten.

Langs de kustweg rijdt u vervolgens weer terug naar Kagoshima.
Dag 8 Kagoshima - Nichinan (ca. 126km)
De Sakurajima vulkaan ligt in het kratermeer van de Aira-caldera en om er te komen neemt u deze ochtend eerst de veerboot van Kagoshima naar Sakurajima, een tocht van 15 minuten. De vulkaan is één van de meest actieve op aarde, hij is vrijwel continu actief. Sakurajima maakt deel uit van het Kirishima-Yaku National Park en de lavastromen zijn een belangrijke toeristische attractie. Het gebied rond Sakurajima bevat verschillende warmwaterbronnen. Één van de belangrijkste landbouwproducten van Sakurajima is de daikon; een enorme witte radijs van basketbalformaat (!).

In de middag rijdt u verder naar Nichinan, een rit van ongeveer 2,5 uur.

Tip: voor iets unieks kunt u een boot nemen naar Kojima Island, ook wel bekend als 'Monkey Island'. Het onbewoonde eiland werd in 1934 uitgeroepen tot nationale schat, ligt ongeveer 400 meter uit de kust van Ishinami en heeft een omtrek van 3,5 km. Het is de thuisbasis van ongeveer 100 Japanse apen. In 1948 begonnen wetenschappers van de Universiteit van Kyoto onderzoek te doen naar de apen en hun gedrag. Er werd ontdekt dat de apen zoete aardappelen in de oceaan wasten voordat ze ze aten, en dat dit zich via imitatie over de hele bevolking verspreidde. Het eiland wordt beschouwd als de geboorteplaats van de Japanse primatologie en elk van de apen is geïdentificeerd en benoemd. Boten naar het eiland vertrekken vanaf Ishinami Beach, een geweldige plek om te zwemmen of te barbecueën. 's Nachts zie je lichtgevend plankton in het water. Koigaura-hama is de favoriete stek voor de surfers.

Tip: denk eens aan een verlenging op Yakushima! Dit is hét paradijs voor natuurliefhebbers; een sprookjesachtig eiland vol cederbossen van duizenden jaren oud. Vraag uw reisspecialist naar de mogelijkheden.
Dag 9 Nichinan - Miyazaki (ca. 50k)
Vandaag staat er een hele mooie rit op het programma. U start met een bezoek aan het traditionele dorp Obi, ook wel het ‘Kyoto van Kyushu’ genoemd. Hier is een bezoek aan het kasteel een absolute aanrader. Het geeft een mooie kijk in het samoerai verleden van Japan en hoe belangrijk het kasteel was in die tijd.

U rijdt vervolgens naar de kust en rijdt over een deel van de Nichinan kustlijnroute naar Miyazaki. Een uniek kenmerk van deze met palmbomen omzoomde kustweg zijn de rechtlijnige basaltrotsen, genaamd ‘the Devil’s Washboard’. Dit geologische fenomeen lijkt door mensen gemaakt, maar is volledig natuurlijk. Na iedere bocht volgt een prachtig uitzicht over de diepblauwe zee.

Onderweg kunt u een stop maken bij de Udo Schrijn. Dit felgekleurde heiligdom is gebouwd in een grot met een spectaculair uitzicht over de oceaan. Bij Sun Messe Nichinan kunt u replica’s van de Maoi-beelden van Paaseiland zien, op een heuvel die uitkijkt over de zee. De Miyazaki-beelden zijn 5,5 m hoog en wegen ongeveer 20 ton. Elk beeld vertegenwoordigt een zegen en de geest van een van de zeven Paaseiland-ontdekkingsreizigers.

Een leuke plaats om even te ontspannen is Aoshima Beach, even ten zuiden van Miyazaki. Het is één van de beste zwemplekken van de regio en centrum van de surfscene. Samen met het eilandje Aoshima, dat met een brug verbonden is aan het vaste land, is er gedurende de zomermaanden een scala aan winkels, restaurants, watersportfaciliteiten en muziek festivals te vinden.

Aan het einde van de dag komt u aan in Miyazaki, waar u incheckt bij uw accommodatie.
Dag 10 Miyazaki - Takachiho - Kurokawa Onsen (ca. 200km)
Één van de hoogtepunten van de Miyazaki regio is de Takachiho kloof. De Gokase rivier heeft in het vulkanisch basalt een smalle kloof uitgesleten met steile kliffen, omgeven door dicht groen. Halverwege de kloof is de 17 meter hoge Minainotaki waterval die naar de rivier beneden stroomt. Langs de rand van de kloof loopt een verhard pad, waar u kunt wandelen. Er zijn onderweg prachtige uitzichten en op sommige punten op het pad kunt u praktisch recht naar beneden kijken naar de rivier beneden. Het pad gaat ongeveer een kilometer verder en leidt uiteindelijk naar het Takachiho-heiligdom.

Het is ook mogelijk om de rivier af te roeien. Huurboten zijn beschikbaar aan de zuidkant van de kloof en het water is kalm en gemakkelijk te navigeren. Op deze manier ziet u de kloof van onderaf, wat een heel bijzondere blik geeft op de kliffen en waterval. De rit naar de kloof duurt ongeveer twee uur. Zorg dat u goede wandelschoenen draagt.

In de middag rijdt u (in ongeveer anderhalf uur) verder naar Kurokawa Onsen, op ongeveer 20 kilometer van de berg Aso. Kurokawa Onsen is het gelukt een aangename, traditionele sfeer te bewaren. Hier geen beton of neon-reclame, maar een compact stadscentrum, gelegen in een beboste vallei met natuurlijke kleuren en materialen. U kunt het centrum eenvoudig te voet verkennen. Langs de rivier liggen straatjes met verschillende ryokan, openbare badhuizen, winkels en cafés. Komende nachten verblijft u in een traditionele ryokan. Zorg dat u voor 17:00 uur bent ingecheckt, zodat u op tijd bent voor het diner (inbegrepen).

Tip: Kurokawa Onsen staat niet alleen bekend om zijn aantrekkelijke stad, maar ook om de uitstekende buitenbaden (rotenburo) van de ryokans, waarvan sommige direct aan een stromende rivier liggen. Tijdens het verblijf heeft u natuurlijk de mogelijkheid om te genieten van de baden van uw eigen ryokan, maar het is ook mogelijk om elk ander bad in de stad overdag te bezoeken en deel te nemen aan een zogenaamde Rotemburo Meguri ('tour van buitenbaden'). Voor dit doel wordt een houten pas (tegata) verkocht, die toegang geeft tot de baden van drie verschillende ryokans naar keuze. Het is verkrijgbaar bij het informatiecentrum en bij de meer dan twintig deelnemende ryokans.
Dag 11 Kurokawa Onsen - Aso - Kurokawa Onsen
Vandaag kunt u de berg Aso-San en haar omgeving gaan verkennen.

Aso is een grote actieve vulkaan in centraal Kyushu. De krater van de berg, ontstaan door meerdere gigantische uitbarstingen in het verre verleden, is met een omtrek van meer dan 100 kilometer één van de grootste ter wereld. In het midden van de krater staan de momenteel actieve toppen van de vulkaan. De belangrijkste is toegankelijk voor toeristen, maar wordt regelmatig gesloten vanwege de hoge vulkanische gassen. Op de met gras begroeide heuvels grazen paarden en koeien, wat zorgt voor schilderachtige uitzichten.

Mocht de kraterrand gesloten zijn, dan zijn er in de buurt nog tal van andere bezienswaardigheden te bezoeken. Zoals bijvoorbeeld het Daikanbo uitzichtpunt; letterlijk adembenemend bij helder weer. Is het Daikanbo uitzichtpunt niet spannend genoeg? Bezoek dan absoluut de hangbrug Kokonoe Yume Otsuriashi, die 173 meter boven de vallei hangt. Andere tips zijn de Nabegataki-watervallen, het Kuju Flower Park (het mooist in het voorjaar) of de natuurlijke waterbronnen van Yamabuki Springhead.

Terug in Kurokawa Onsen schuift u opnieuw aan voor het diner in uw ryokan.
Dag 12 Kurokawa Onsen - Beppu (ca. 70km)
Eindbestemming vandaag is Beppu, maar voordat u daar aankomt staat er eerst nog een mooie rit op het programma. U rijdt vandaag over de Yamanami snelweg, onderdeel van de Trans-Kyushu route. De weg ligt langs het Kuju gebergte, wat deel uitmaakt van het Aso-Kuju National Park en de hoogste top van het eiland Kyushu bevat. De bergen zijn bedekt met een netwerk van wandelpaden, die een spectaculair uitzicht bieden op het vulkanische terrein. Tussen eind oktober en half november wordt Kuju één van de beste plekken op Kyushu om herfstkleuren te vinden. Maak onderweg een stop bij het Makinoto resthouse of het Chojabaru bezoekerscentrum, startpunten voor mooie wandelroutes door het gebergte.

U rijdt door naar Beppu, ongeveer een uur rijden. Beppu is één van de beroemdste warmwaterbronnen van Japan en produceert meer warm bronwater dan enig ander resort in het land. Hier vindt u een ongeëvenaard aanbod aan baden, waaronder gewone warmwaterbaden, modderbaden, zandbaden en stoombaden. Bovendien zijn de ‘Hells of Beppu’ spectaculaire warmwaterbronnen om te bekijken in plaats van te baden.

Let op: de 'onsen' zijn om in te baden en de 'jigoku' zijn om naar te kijken (de vertaling van Jigoku is 'brandende hel'). U kunt 's middags even ontspannen in één van de vele 'onsen' of neem een kijkje bij Jigoku Meguri; op dit circuit liggen meerdere 'jigoku'. Meest bekend zijn Kannawa (met zes bronnen) en Chi-no-ike (de 'bloedvijver'; met rood water). De geiser van Tatsumaki stoot elke 35 minuten een 20 meter hoge waterzuil uit.

Tip: Yufuin Onsen is een warmwaterbronresort met een relaxte en intieme sfeer, vooral in vergelijking met het naburige Beppu. Yufuin heeft veel kleine winkels, kunstmusea en cafés, die het leuk maken om de stad te voet te verkennen. De dubbele toppen van de berg Yufu steken boven de stad uit en dragen bij aan de besloten sfeer.
Dag 13 Beppu - Fukuoka (ca. 145km)
U kunt er vandaag voor kiezen in de ochtend direct richting Fukuoka te rijden, een rit van ongeveer twee uur.

Maar een mooiere optie is, om het schiereiland Kunisaki te verkennen. Vanuit Beppu staat u in iets meer dan een half uur op de berg Futago (721m), hart van het eiland. De omliggende valleien strekken zich uit richting de kust. Het schiereiland heeft een unieke lokale boeddhistische cultuur, genaamd 'Rokugo Manzan', die elementen van het boeddhisme, shinto- en bergaanbidding bevat. Een leuke manier om de tempels te bezoeken is om een deel te lopen van de Kunisaki Hantou Minemichi Long Trail. Deze 124 kilometer lange wandelroute volgt het pad, dat de belangrijkste heiligdommen op het eiland met elkaar verbindt. Bezoek bijvoorbeeld de drie tempels van Futagoji, Iwatoji en Monjusenji. De Futagoji-tempel heeft een geschiedenis van 1300 jaar en ligt nabij de top van de berg Futago. De Iwatoji-tempel heeft de oudste Niomon-beelden op het schiereiland, terwijl de Monjusenji-tempel een van de oudste tempels in de regio is. Ook een aanrader: de grot Ofudo Iwaya, een bijzonder natuurfenomeen met prachtig uitzicht over de vallei en omringende pieken.

In de middag keert u terug naar Fukuoka, waar u de huurauto inlevert. Uw laatste avond in Japan vraagt om een bijzondere afsluiting. Fukuoka’s openluchtkraampjes, de ‘Yatai’ zijn mogelijk het bekendste symbool van de stad. Yatai biedt een sfeervolle buitenomgeving om te genieten van verschillende hapjes en een drankje. Ga naar de zuidkant van Nakasu Island, gelegen in het midden van de stad; hier vindt u yatai die aantrekkelijk gelegen zijn langs het water. Eet smakelijk!

Tip: informatie over de verschillende routes op Kunisaki vindt u op de website http://www.kunisakihantou-trail.com/english/course/index.html
Dag 14 Fukuoka - (vliegreis op eigen gelegenheid)
Afhankelijk van uw terugvlucht, heeft u mogelijk nog vrije tijd in Fukuoka. Door de vele winkels is Fukuoka een paradijs voor shoppers, maar ontspannen kan in deze stad ook. Bezoek daarvoor het Ohori Park. Nog een laatste blik op de stad werpen? Dat kan vanaf Fukuoka Tower, waar u kunt genieten van een 360 graden panoramazicht op Fukuoka en de zee. Op tijd reist u, eenvoudig per metro of taxi (niet inbegrepen), naar de luchthaven van Fukuoka.

Noot: ziet u een strandverlenging op Iki Island (op slechts 2,5 uur varen van Fukuoka) wel zitten? Vraag uw reisspecialist naar de mogelijkheden!
bekijk meer

Inclusief / exclusiefinklappen

De volgende zaken zijn inbegrepen en niet inbegrepen in deze reis.

Inbegrepen

  • 12 dagen autohuur (Toyota Vitz of gelijkwaardig)
  • ferry Shimabara-Kumamoto en Kagoshima-Sakurajima
  • alle overnachtingen conform programma
  • genoemde maaltijden
  • alle services zoals genoemd in bovenstaand programma
  • uitgebreid informatiepakket met landeninfo, vouchers, e-tickets en hotellijst bij uw reisbescheiden
  • assistentie tijdens uw reis (24 uur per dag bereikbaar)
  • bijdrage SGR: € 5 per persoon
  • bijdrage Calamiteitenfonds: € 2,50 per boeking (per 9 personen)
  • boekingskosten: € 25 per boeking

Niet inbegrepen

  • internationale vliegreis (eventueel ook via PANGEA Travel te boeken)
  • bijkomende kosten autohuur (zie bijgevoegd document)
  • excursies en entreegelden
  • evt. vroege incheck / late uitcheck
  • evt. hoogseizoen/weekend toeslagen
  • reis- en annuleringsverzekering
bekijk meer

Prijsinklappen

Prijsindicatie: € 3.000 - € 3.500

Onze reizen worden geheel op uw wensen afgestemd. De invulling van de reis is hierdoor uniek en specifiek voor uw reisgezelschap. Bovenstaande prijs is per persoon, de exacte prijs is afhankelijk van:

 • aantal reizigers (deze prijsindicatie is o.b.v. twee personen samenreizend)
 • vertrekperiode (prijsindicatie is o.b.v. het laagseizoen)
 • invulling van de reis (u kunt de inhoud van de reis naar wens aanpassen)
 • categorie van accommodaties

We rekenen vrijblijvend de exacte reissom voor u uit. Uiteraard helpen we u graag met advies en met het samenstellen van uw persoonlijke reis, immers wij kennen de bestemming uit eigen ervaring. Bekijk onze contactgegevens en reisspecialisten.

bekijk meer

Accommodatiesinklappen

Hotel Monterey Fukuoka - Fukuoka
Op 10 minuten lopen van het Tenjin Station, treft u Hotel Monterey Fukuoka. Gelegen in het hart van Kyushu’s meest bruisende en populaire shopping district, heeft u keuzes te over wat betreft vermaak en horeca. De centrale ligging draagt hopelijk bij aan uw indruk van de stad. Het hotel is van alle moderne gebruiksgemakken voorzien. De kamers zijn functioneel ingericht en beschikken allemaal over eigen sanitair. Mocht u de voorkeur geven aan een meer Japanse ervaring, dan kunt u gebruik maken van de openbare badgelegenheid op de 3e verdieping. Het mannenbad is voorzien een droge sauna, het vrouwenbad van een nevelsauna. Op de 3e verdieping vindt u ook het Italiaanse restaurant ‘San Michele’, mocht u de stad niet in willen voor een maaltijd.

Kyotoya - Takeo Onsen
Wilt u het verblijven in een traditionele Japanse herberg ervaren, maar ondertussen faciliteiten hebben alsof u in een hotel verblijft? Kyotoya is de ideale mix! De ryokan, op 5 minuten van het centrum van het kleine Takeo Onsen (en de Keishu-en tuin die de moeite waard is te bezoeken), heeft de beschikking over haar eigen natuurlijke warmwaterbronnen. De lobby is ingericht met oude, Japanse meubels en foto’s en heeft een bijzondere sfeer. De Japanse maaltijden zijn een feest. De Japanse kamers met tatami matten geven u de ryokan ervaring, maar het Koto Café serveert hippe koffie. Mocht ontspannen in warmwaterbronnen in de openlucht voor u nog niet kalmerend genoeg werken, dan heeft u altijd nog de mogelijkheid gebruik te maken van de sauna of de verschillende massages die aangeboden worden. Een vreemde eend in de bijt, dat zeker, maar een prettige uitvalsbasis in Takeo Onsen is Kyotoya zeker.

The Global View Nagasaki - Nagasaki
Wat The Global View Nagasaki wellicht niet heeft in intimiteit, compenseert het met een luxe uitstraling, een goed ontbijt, nette en comfortabele kamers met gratis Wi-Fi en een uitstekende locatie. Op een kleine 10 minuten van JR Nagasaki, vindt u dit grote hotel uit de Best Western collectie. De tram stopt tevens voor de deur, op station Takaramachi, het 2e station van Nagasaki. Zo kunt u altijd gemakkelijk de stad in met het openbaar vervoer. Onder het hotel treft u een supermarktje en een bakkerij. Het uitzicht over de baai vanuit het restaurant is bijzonder te noemen. Wilt u de deur niet uit voor een maaltijd, dan heeft u met 4 restaurants met verschillende keukens, voldoende mogelijkheden om goed te dineren.

Mitsui Garden Hotel Kumamoto - Kumamoto
Het voordeel van het grote Mitsui Garden Hotel Kumamoto, is dat u een moderne accommodatie treft voorzien van alle gebruiksgemakken. De kamers zijn relatief groot en beschikken over een groot en erg comfortabel bed. Het Garden Café serveert een uitgebreid ontbijtbuffet. Geheel in de stijl van Kumamoto, treft u de mascotte van de prefectuur, de wereldwijd bekende Kumamon, in de lobby en in de gangen van het hotel. Voor de liefhebber zijn er zelfs kamers in Kumamon-thema. Op 20 minuten lopen van het hotel ligt het kasteel van Kumamoto. Mocht u er ’s avonds nog even uit willen lopen, dan bevinden zich dichtbij het hotel een aantal winkels en horecagelegenheden.

Shiroyama Hotel Kagoshima - Kagoshima
Het voordeel van de ligging op Shiroyama hill, 108 meter boven zeeniveau? De bosrijke omgeving van het Shiroyama-park, de frisse lucht en een fantastisch uitzicht op de stad Kagoshima en de Sakurajima vulkaan. De natuurlijke warmwaterbronnen van het hotel, met ongeëvenaard uitzicht op de actieve vulkaan, moet wel het paradepaardje zijn van dit hotel. Mocht u de vulkaan ook vanuit uw kamer willen kunnen bekijken, dan bestaat deze mogelijkheid. Er zijn namelijk veel verschillende kamertypes, maar alle kamers zijn voorzien van een eigen badkamer en de moderne gebruiksgemakken. Het ontbijt is bijzonder te noemen, met een erg goed beoordeelde en uitgebreide selectie van Oosterse en Westerse gerechten. Het hotel beschikt over haar eigen bakkerij en voor de fijnproever is een craft biertje van de onder het hotel gelegen Shiroyama Brewery zeker een aanrader!

Hotel Seasons Nichinan - Nichinan
Hotel Seasons Nichinan is een 3-sterren hotel met relatief kleine en eenvoudige kamers, maar met een goede service en een goed ontbijtbuffet. De locatie ten opzichte van het centrum van de stad is goed. De kust van Nichinan maakt een verblijf in dit hotel al de moeite waard. Er is een restaurant en bar aanwezig en parkeren bij het hotel is gratis en erg eenvoudig.

Hotel JAL City Miyazaki - Miyazaki
Aan het begin, of einde, van de prachtige kustroute van Nichinan naar Miyazaki, ligt de stad Miyazaki. Een middelgrote stad met een ontspannen, zomerse sfeer. De stad is namelijk gezegend met een van de warmste klimaten op het vasteland van Japan en de nodige stranden. Op 10 minuten lopen van het centrum van deze stad ligt het grote, maar comfortabele Hotel Jal City Miyazaki. Het hotel heeft 200 comfortabele kamers in verschillende categorieën, maar iedere kamer beschikt over een eigen badkamer en opvallend is dat de kamers voor Japanse begrippen aan de grote kant zijn. Het ontbijt en de service van de vriendelijke staf worden vaak genoemd als pluspunten door onze reizigers.

Ryokan Nanjoen - Kurokawa Onsen
In Kurokawa Onsen, een van de meest charmante en best bewaard gebleven warmwaterbronnen plaatsjes van Japan, treft u tevens ook één van onze favoriete accommodaties van Kyushu: Ryokan Nanjoen. Perfect aansluitend op de sfeer van de regio, houdt de ryokan tradities in stand en ontbreekt het de accommodatie aan geen enkel detail en comfort. De kamers zijn groot en bijzonder sfeervol. Het Kaiseki diner (traditioneel Japans menu) is een ware smaaksensatie en net als de accommodatie zelf stiekem ook een lust voor het oog. Dit geldt zeker ook voor de door Ryokan Nanjoen verstrekte yukata (traditionele, comfortabele kimono). De regio Kurokawa Onsen staat uiteraard bekend om haar warmwaterbronnen overal en Ryokan Nanjoen heeft er maar liefst 8. Mocht u de onsen in het centrum van Kurokawa willen gaan bezoeken, dan heeft de accommodatie een gratis shuttlebus naar het centrum. Wij denken dat u bij uw eerste blik op de accommodatie, direct verkocht bent, en dat Kurokawa Onsen én Ryokan Nanjoen nog voor lang in uw geheugen zullen blijven!

Beppu Suginoi Hotel - Beppu
Het Suginoi Hotel is een begrip in Beppu. Dit bijzondere en grote complex heeft aan faciliteiten, restaurants, winkels, warmwaterbronnen en ander amusement genoeg om u een week te vermaken. Hoog boven de baai van Beppu, met als bonus een geweldig uitzicht, komen verschillende vormen van entertainment samen. Ondanks de enorme grootte, voelen de kamers intiem aan. Dat is echt een compliment aan de accommodatie, die hiermee voor ieder wat wils biedt. Bent u op zoek naar een erg luxe kamer, of heeft u liever een kamer in Japanse stijl? Gaat u liever ontspannen in een kalme warmwaterbron met uitzicht over de stad, perfect voor de zonsondergang, of bezoekt u The Aqua Garden, een hit in Beppu en een soort van hot spring park. Mogelijkheden te over bij het Suginoi Hotel.

bekijk meer
Vraag vrijblijvend een offerte aan »