Menu

Tijdloos Tohoku

Tijdens deze 18-daagse rondreis maakt u kennis met de overweldigende natuur van het bekendste eiland van Japan; Honshu. U gaat echter niet de highlights van Honshu bezoeken (zoals Tokyo, Kyoto en Hiroshima), maar het weinig ontdekte Tohoku. Tohoku is Japans voor "noordoosten" en om dit noordoosten van Honshu op de best mogelijke manier te leren kennen, heeft u de beschikking over een huurauto zodat u zich eenvoudig kunt verplaatsen. Het gebied staat bekend om haar ruige landschappen, nationale parken, bergen, meren, vele warmwaterbronnen en traditionele dorpjes. Het gebied is, zeker bij internationale toeristen, nog zeer onbekend, maar de regio heeft werkelijk alles dat Japan tot een fascinerende bestemming maakt. Zonder de hoeveelheid toeristen!
 

Reisduur: 18 dagen

Tokyo - Aizu Wakamatsu - Sendai - Zao Onsen - Dewa Sanzan - Ginzan Onsen - Ichinoseki - Kitayamazaki - Nyuto Onsen - Towada Lake - Mutsu - Shimokita - Tokyo

Vraag vrijblijvend een offerte aan »

Reisroute: Tijdloos Tohoku inklappen

Waarom deze reis?inklappen

 • Van het gebaande pad in Japan? Het kan in Tohoku!
 • Uitermate geschikt voor Japan liefhebbers op zoek naar dat wat Japan bijzonder maakt, zonder de toeristen zoals in Tokyo of Kyoto!
 • Inclusief huurauto voor zestien dagen zodat u zich eenvoudig, en in uw eigen tempo, kunt verplaatsen. Een ideaal vervoersmiddel voor Tohoku, want veel bestemmingen zijn niet goed te bereiken met het openbaar vervoer.
 • Verblijf in comfortabele westerse hotels, maar ook in traditionele Japanse verblijven voor de complete "Japan-beleving"!
 • Dagelijks ontbijt en meerdere diners zijn inbegrepen.
 • U krijgt van ons een uitgebreid informatiepakket mee.
bekijk meer

Dag tot daginklappen

Avondmarkt in Sendai - Japan - foto: flickr
Dag 1 (Vliegreis op eigen gelegenheid) - Tokyo
Vandaag start uw reis met PANGEA Travel. Na aankomst op de luchthaven van Tokyo (Narita) wordt u verwelkomd door onze lokale vertegenwoordiging. U reist vervolgens per comfortabele airport limousine bus naar uw hotel.

De eerste nacht van uw rondreis verblijft u in Tokyo, de hoofdstad van Japan. De rest van de dag is vrij te besteden zodat u kunt bijkomen van de vliegreis. Tokyo is met 30 miljoen inwoners de grootste metropool ter wereld. U hoeft zich hier zeker niet te vervelen.

Noot: eventueel kan PANGEA Travel ook uw internationale vlucht verzorgen.

Noot: vanaf Narita Airport gaat er zeven keer per dag een airport limousine bus naar het Shiba Park Hotel. Mocht de vertrektijd niet aansluiten op uw vluchtschema dan kunt u per airport limousine bus naar TCAT (Tokyo City Air Terminal) reizen. Daar vandaan reist u per taxi verder naar het Shiba Park Hotel (niet inbegrepen).
Dag 2 Tokyo - Koriyama - Aizu Wakamatsu (ca. 60km)
Na het ontbijt reist u op eigen gelegenheid naar Tokyo Station. Hier gaat u aan boord van de supersnelle ‘Yamabiko bullet train’ naar Koriyama. Wat een belevenis!

Op het station van Koriyama neemt u de huurauto in ontvangst en rijdt u in ongeveer één uur naar Aizu Wakamatsu. Aizu-Wakamatsu is een kasteelstadje met een lange samurai traditie. In het stadje vindt u enkele historische bezienswaardigheden, waaronder het Tsuruga kasteel.

Higashiyama Onsen is tevens een aanrader om te bezoeken; een charmante warmwaterbron. Ook kunt u naar Oyaku-en, een Japanse tuin met verschillende medicinale planten en kruiden. Bij het theehuis kunt u een kopje verse groene thee proeven.
Dag 3 Aizu Wakamatsu
Vandaag kunt u met de huurauto de omgeving van Aizu Wakamatsu verkennen. Het is een aanrader om naar ‘Ouchijuku small village’ te gaan, op ongeveer 20 kilometer rijden van Aizu. Dit is een voormalige poststad langs de handelsroute, die Aizu Wakamatsu met Nikko verbond tijdens de Edo-periode. De onverharde hoofdstraat is omzoomd door vele huisjes met riete daken, winkels, restaurants en minshuku’s (traditionele Japanse verblijven). Het is een aanrader om hier de Soba noodles of ‘char fish’ te proeven, een lokale specialiteit! Aan de hoofdstraat bevindt zich ook een museum van vroegere overheidsfunctionarissen en aan het eind van de straat staat een belangrijke schrijn (u gaat naar boven via een steile trap). Na de stevige beklimming wordt u beloond met een panoramisch uitzicht op de hoofdstraat en de omgeving.

Bezoek op de weg terug To-no-Hetsuri, een nationaal natuurmonument en letterlijk vertaald 'gevaarlijke klif'. Deze kloof, bereikbaar per auto, geeft bezoekers prachtige vergezichten vanaf een spannende hangbrug. Het uitzicht op de kliffen is bijzonder sierlijk wanneer de omgeving in de zomer in bloei staat!
Dag 4 Aizu Wakamatsu - Urabandai - Sendai (ca. 170km)
Het is vandaag ongeveer twee uur rijden naar uw volgende bestemming: Sendai. Onderweg naar Sendai raden wij aan om te stoppen in Urabandai (ook wel bekend als ‘Bandai Highlands’). In de zomer kunt u hier prachtig wandelen en in de winter wordt het omgetoverd door een ski-paradijs. Ook in de oktober is de omgeving een aanrader om te bezoeken: overal ziet u hier herfstkleuren! De bekendste wandelroute is de ‘Goshikinuma’ of de ‘Five Colored Pond Walk’. Het vlakke, goed onderhouden, pad loopt voornamelijk door bossen en langs talloze vijvers. Het pad is ongeveer vier kilometer lang.
 
De komende twee nachten verblijft u in Sendai. Sendai is gelegen in de prefectuur Miyagi en is de grootste (en belangrijkste) stad in de Tohoku regio. De meeste bezienswaardigheden zijn gerelateerd aan Date Masamune (de ontdekker van Sendai), zoals het Zuihoden mausoleum, de Rinnoji tempel, de Osaka Hachimangu schrijn en het Aoba kasteel. Ook staat Sendai bekend als de 'Stad van de Bomen'.
Dag 5 Sendai
Dag ter vrije besteding.

Ga vandaag bijvoorbeeld naar Matsushima, op ca. 40 minuten rijden van Sendai. Matsushima staat bekend om haar baai, die bezaaid is met honderden eilandjes. Enkele eilandjes, zoals Fukuura en Oshima, zijn bereikbaar en toegankelijk voor publiek. Matsushima is ook bekend om Zuiganji; één van de belangrijkste Zen-tempels van de Tohoku regio. Andere bezienswaardigheden zijn Godaido en de Entsuin Tempel. Als alternatief raden wij u aan om het Saigo no Modoshi no Matsu park te bezoeken. Dit park verandert in de lente in een prachtige plek vol met kersenbloesem, maar ook in andere jaargetijden is het een fijne plek om te bezoeken.
Dag 6 Sendai - Yamadera - Zao Onsen (ca. 95km)
De volgende bestemming van uw reis is Zao Onsen.

We raden aan om eerst nog een stop de maken in Yamadera (ca. 1,5 uur rijden). Yamadera is een klein stadje in de Yamagata prefectuur dat bijna helemaal omringd wordt door bergen. Het is bekend om de bergtempel genaamd Risshaku-ji (ook bekend als de Yamadera Tempel). De tempel ligt tegen een steile berghelling, vanwaar u een geweldig uitzicht op de vallei heeft. Vooral in het voorjaar en de herfst zijn de kleuren prachtig. Er loopt een stenen pad van ca. 1000 treden naar de top van de berg.

Na het bezoek aan Yamadera is het nog ongeveer één uur rijden naar Zao Onsen. Deze plaats staat bekend om haar heetwaterbronnen vanwege de ligging op de vulkanische berg Zao. Het zwavelhoudende water van Zao Onsen behoort tot de meest zure van het land en wordt gebruikt in meerdere openbare badhuizen, met als hoogtepunt de Zao Dai-Rotemburo (let op: gesloten in de wintermaanden). Het diner is vanavond inbegrepen.
 
Noot: zorg dat u vandaag voor 17:00 bent ingecheckt bij Sakaiya Morino Hotel Wald Berg.
Dag 7 Zao Onsen - Haguro-san (ca. 130km)
U rijdt vandaag verder naar de omgeving van Tsuruoka / Haguro-san. Haguro-san is de best bereikbare berg van Dewa Sanzan. Vele pelgrims wandelen hier een route die naar de drie bergen gaat. De Haguro-san symboliseert de geboorte. Op de top staat de Haguro-san schrijn, de enige van de drie heiligdommen die het gehele jaar open is. De berg is gemakkelijk bereikbaar vanwege de tolweg die naar boven loopt, maar leuker is natuurlijk om het traditionele wandelpad te volgen, met maar liefst 2446 stenen trappen. Aan het wandelpad liggen 33 uitgehouwen beelden. Ziet u ze allemaal? Volgens de locals brengt dit geluk! U loopt ook langs het Ideha museum en een pagode van vijf verdiepingen.

In Tsuruoka zelf kunt u een bezoek brengen aan het Tsurugaokajoshi park en het nabijgelegen Chido Museum. Het diner is vanavond inbegrepen.
 
Noot: zorg dat u vandaag voor 17:00 bent ingecheckt bij Ryokan Hagurokan.
Dag 8 Haguro-san - Ginzan Onsen (ca. 80km)
De andere bergen van Dewa Sanzan zijn Gas-san en Yudono-san, beide aanraders om te bezoeken. Ze liggen op ongeveer één uur rijden van Haguro-san. Mount Gas-san is de hoogste berg van Dewa Sanzan en symboliseert de dood. Vanwege hevige sneeuwval is de berg het grootste gedeelte van jaar gesloten; alleen in de zomermaanden treft u hier honderden pelgrims en toeristen die naar het indrukwekkende heiligdom wandelen aan het einde van het pad. Vanaf de top wandelen de vele pelgrims langs de andere kant, via een steile weg, naar de Yudono-san (dat wedergeboorte symboliseert). U kunt ook gemakkelijk via de tolweg de Yudono-san bereiken. Het heiligdom dat u hier vindt ligt op ongeveer 200 meter van de parkeerplaats. 
 
Na ongeveer 2,5 uur rijden bereikt u Ginzan Onsen, een klein en afgelegen plaatsje in de Yamagata prefectuur. In het plaatsje kunt u één van de mooiste Onsen van Japan vinden. Het centrum kenmerkt zich door kleine en smalle straatjes (u mag hier dan ook niet met de auto rijden) en u vindt er twee openbare baden (Shiroganeyu en Omokageyu). Niet ver van de stad ligt een 22 meter hoge waterval en een historische zilvermijn, dat u eventueel kunt bezoeken. Het diner is vanavond inbegrepen.
 
Noot: zorg dat u vandaag voor 17:00 bent ingecheckt bij Senkyo no Yado Ginzanso.
Dag 9 Ginzan Onsen – Ichinoseki (ca. 110km)
Het is leuk om de ochtend te starten met een wandeling door Ginzan Onzen en te ontdekken hoe de Japanners hier leven. Vervolgens stapt u weer in de auto en rijdt u in ongeveer twee uur verder naar Ichinoseki.

U kunt na aankomst een wandeling maken in de Urashima tuinen, het Tsuriyama park of een bezoek brengen aan de Sakinoichi Sake brouwerij.
Dag 10 Ichinoseki - Kitayamazaki (ca. 200km)
Voordat u verder reist naar Kitayamazaki, raden wij om om Takkoku-no-Iwaya te bezoeken, een historische plaats die bekend staat om de tempel die gebouwd is aan de zijkant van de klif. U kunt de tempel bereiken door eerst naar Hiraizumi te reizen en vanaf daar neemt u de lokale bus die eenmaal per uur rijdt (van eind april tot eind september).

De volgende stop kunt u maken bij de Motsu-ji, een van de weinig overgebleven landtuinen van Japan.

Voordat u weer verder reist (via de Sanriku kust), kunt u een stop maken bij de Chuson-ji tempel. De Sanriku kust is een prachtig stukje Japan! Het is een 300 kilometer lange rotsachtige kustlijn met talloze baaien en kliffen. Deze rit zult u niet snel vergeten. De kustweg behoort namelijk tot één van de mooiste autoroutes in Japan. Stop zeker bij Jodogahama Beach, nabij Miyako. Dit strand ligt aan een rustige inham, gevormd door vulkanische rotsen en wordt omgeven door een groen dennebos. U zult "Boeddha's Paradijselijke Strand" niet snel willen verlaten.

Vanuit Miyako is het nog 45 minuten rijden naar Kitamayazaki, waar u vanavond overnacht. Het diner is inbegrepen.
 
Noot: zorg dat u vandaag voor 17:00 bent ingecheckt bij Hotel Ragaso.
Dag 11 Kitayamazaki – Nyuto Onsen (ca. 170km)
U vervolgt de reis (wederom via de Sanriku kust) naar Nyoto Onsen, een verzamelnaam van verschillende onsen ryokans in de omgeving. Het gebied staat bekend om de warmwaterbronnen waar u kunt overnachten, maar ook als daggast terecht kunt.

Onderweg kunt u stoppen bij de Ryusendo Cave, een van de 3 grootste kalksteengrotten van Japan. U treft hier bijna 700 meter aan verlichte grotten, waar u zich via bruggen, trappen en verhoogde banen een weg langs kunt banen!

Hoe dichter u bij Nyuto Onsen in de buurt komt, hoe beter u de overweldigende natuur van het Towada-Hachimantai National Park en de omgeving van Mount Akita-Komagatake zult gaan zien. Een prachtige rit vandaag, die u van de dramatische kust in een compleet andere omgeving zal brengen. Het diner is beide avonden inbegrepen.
 
Noot: zorg dat u vandaag voor 17:00 bent ingecheckt bij Tsurunoyu Onsen Ryokan.
Dag 12 Nyuto Onsen
Dag ter vrije besteding.

Vandaag heeft u de gehele dag om de omgeving van Hachimantai te verkennen, een bergachtig gebied in de noordelijke Akita en Iwate provincie. U vindt hier verschillende warmwaterbronnen en vulkanische landschappen.

Een aanrader is om Mount Iwate te beklimmen, één van de bergen in deze regio. De berg trekt veel klimmers en er zijn zeven verschillende routes (variërend van 4,8 kilometer tot 10,5 kilometer). Afhankelijk van uw conditie kunt u een route kiezen die het beste bij u past. Op de top heeft u een uitgestrekt uitzicht op de noordelijke Tohoku regio en ziet u talrijke Boeddhabeelden en de Iwatesan-jinja schrijn.

Een ander interessant uitstapje is het plaatsje Kakunodate, dat op ongeveer een half uurtje rijden ligt. Van het kasteel is niets meer over, maar het samurai district is goed bewaard gebleven en de moeite waard. Tijdens de jaarlijkse kersenbloesem periode wordt Kakunodate door veel Japanners bezocht. De plaats is namelijk een populaire plek voor 'Hanami', Japans voor de eeuwenoude traditie te kijken naar en te genieten van de bloesem.

U kunt er ook voor kiezen lekker rustig aan te doen en verschillende onsen in de omgeving van Nyuto Onsen uit te proberen.
Dag 13 Nyuto Onsen - Towada Lake (ca. 125km)
Via het binnenland rijdt u vandaag naar het Towada meer, dat deel uitmaakt van het Towada-Hachimantai National Park. Het Towada meer is het grootste calderameer (kratermeer) op het eiland Honshu. Het gebied staat bekend om haar herfstkleuren rondom de ‘Oirase Stream’, een schilderachtige bergstroom die naar het Towada meer gaat. In de zomer zijn de bomen hier weelderig groen en van eind oktober tot begin november kleuren de bomen rood, geel en oranje.

Vanaf Nenokuchi kunt u een wandeling maken langs de ‘oirase stream’ van ca. 9 kilometer naar Ishegedo (ongeveer 2,5 uur wandelen, let op: u moet ook nog terug, bijvoorbeeld per bus). Onderweg passeert u vele bruggetjes en watervallen. Het is ook mogelijk om een boottocht te maken op het meer, of om met uw huurauto de omgeving van het meer te verkennen.
Dag 14 Towada Lake
Dag ter vrije besteding.

U kunt de dag eventueel starten met een kleine wandeling langs het meer. Ook kunt u de dag gebruiken om Mount Hakkoda te bezoeken (gelegen tussen de stad Aomori en het Towada meer). Hier vindt u veel vulkanische bergen en deze behoren tot de ‘top 100 van de bekendste bergen in Japan’. Bij Mount Hakkoda zijn ieder jaar al vroeg de herfstkleuren te zien (vanaf september).
Dag 15 Towada Lake - Mutsu (ca. 135km)
In ongeveer drie uur rijdt u naar het noordelijkste gedeelte van Honshu: Mutsu. Mutsu ligt op het schiereiland Shimokita. Wist u dat dit schiereiland op een bijl lijkt? Kijk maar eens goed als u de kaart van Honshu erbij pakt! Het schiereiland staat bekend om haar ruige landschap en vaak barre weersomstandigheden.
Dag 16 Mutsu
Dag ter vrije besteding.

Een volledige dag om het spectaculaire Shimokita schiereiland te ontdekken! De belangrijkste attractie is Oserezan, één van de drie meest heilige plaatsen van Japan. De plek wordt ook wel ‘fear mountain’ genoemd vanwege de vulkanische activiteiten. Als u hier bent zult u een doordringende zwavelgeur ruiken. Het Usori meer, dat naast de tempel ligt, kleurt verschillende tinten blauw vanwege het hoge zwavelgehalte.

Andere aanraders zijn Hotokegaura (een 2 kilometer lange kustlijn met grote rotsformaties), de vuurtoren op Cape Shiriyazaki en Cape Oma (het meest noordelijke puntje van het schiereiland).
Dag 17 Mutsu - Hachinohe - Tokyo (ca. 115km)
U rijdt vandaag naar het treinstation van Hachinohe, waar u de huurauto inlevert. Vervolgens reist u per supersnelle ‘Hayabusa bullet train’ naar Tokyo. Na aankomst in Tokyo stapt u over op de Express trein naar de luchthaven van Tokyo (Narita), waar u de gratis shuttle bus neemt naar uw accommodatie. De komende nacht verblijft u nabij de luchthaven.
Dag 18 Tokyo - (vliegreis op eigen gelegenheid)
Op tijd reist u per gratis shuttle bus van het hotel terug naar de luchthaven van Tokyo (op indeling met andere reizigers). Hier eindigt uw reis met PANGEA Travel.

Tip: Begin of eindig uw reis met een verlenging in Tokyo! Vraag uw reisspecialist naar de mogelijkheden.

Noot: eventueel kan PANGEA Travel ook uw internationale vlucht verzorgen.
bekijk meer

Inclusief / exclusiefinklappen

De volgende zaken zijn inbegrepen en niet inbegrepen in deze reis.

Inbegrepen

  • airport limousine bus op dag 1
  • huurauto voor 16 dagen (Toyota Vitz / Toyota Passo of gelijkwaardig)
  • treintickets Tokyo - Koriyama / Hachinohe - Tokyo
  • alle overnachtingen conform programma
  • genoemde maaltijden
  • alle services zoals genoemd in bovenstaand programma
  • uitgebreid informatiepakket met landeninfo, vouchers, e-tickets en hotellijst bij uw reisbescheiden
  • assistentie tijdens uw reis (24 uur per dag bereikbaar)
  • bijdrage SGR:  € 5 per persoon
  • bijdrage Calamiteitenfonds: € 2,50 per boeking (per 9 personen)
  • boekingskosten: € 25 per boeking

Niet inbegrepen

  • internationale vliegreis (eventueel ook via PANGEA Travel te boeken)
  • bijkomende kosten autohuur (zie bijgevoegd document)
  • excursies en entreegelden
  • evt. vroege incheck / late uitcheck
  • evt. hoogseizoentoeslag
  • reis- en annuleringsverzekering
bekijk meer

Prijsinklappen

Prijsindicatie: € 3.000 - € 3.500

Onze reizen worden geheel op uw wensen afgestemd. De invulling van de reis is hierdoor uniek en specifiek voor uw reisgezelschap. Bovenstaande prijs is per persoon, de exacte prijs is afhankelijk van:

 • aantal reizigers (deze prijsindicatie is o.b.v. twee personen samenreizend)
 • vertrekperiode (prijsindicatie is o.b.v. het laagseizoen)
 • invulling van de reis (u kunt de inhoud van de reis naar wens aanpassen)
 • categorie van accommodaties

We rekenen vrijblijvend de exacte reissom voor u uit. Uiteraard helpen we u graag met advies en met het samenstellen van uw persoonlijke reis, immers wij kennen de bestemming uit eigen ervaring. Bekijk onze contactgegevens en reisspecialisten.

bekijk meer

Accommodatiesinklappen

Shiba Park Hotel - Tokyo
Het 3-sterren Shiba Park Hotel is gelegen in de wijk Minato, op korte afstand van de Tokyo Tower en de metrostations Daimon en Onarimon (en tevens het JR-station Hamamatsucho). Er is voldoende te beleven in deze levendige buurt. Het hotel beschikt over ruim 200 kamers, waaronder 3- en 4-persoonskamers. Dit en vrij uniek in Japan en maakt Shiba Park Hotel een goede keus voor families. De (bad-)kamers zijn netjes en schoon. Voor een hapje en een drankje kunt u 's avonds terecht in één van de restaurants/bars van het hotel. Maar op loopafstand vindt u ook diverse horecagelegenheden. Kortom, het Shiba Park Hotel is een comfortabel en centraal gelegen hotel en daarmee een prima uitvalsbasis voor uw verblijf in Tokyo.

Aizuwakamatsu Washington Hotel - Aizu Wakamatsu
Het Aizuwakamatsu Washington Hotel ligt op slechts 3 minuten lopen van het JR-station Aizu-Wakamatsu en is een prima uitvalsbasis voor het verkennen van de stad. Al bij het ontbijt ziet u waarom: Terwijl u geniet van uw verse ontbijtje, kijkt u uit over de straten van Aizu Wakamatsu, een wijds uitzicht over de stad. Naast de goede ligging biedt het Aizuwakamatsu Hotel u een ruime kamer. De 153 kamers in westerse stijl zijn comfortabel ingericht. Na een dag vol historie en moderne cultuur in de stad, is het een goed idee om af te sluiten in het Japanse restaurant Sanjusangendo, met een traditionele hot-pot, of ga voor een ontspannen diner in de Gaslight Bar.
 

Mitsui Garden Hotel Sendai - Sendai
Centraal gelegen in Sendai vindt u het viersterren Mitsui Garden Hotel Sendai. Nagenoeg naast metrostation Hirose-dori en slechts 2 minuten per metro van het JR station Sendai. Bij binnenkomst in de ruime lobby ervaart u direct de exclusieve uitstraling, minimalistisch inrichting, gericht op een ontspannen verblijf. Het hotel is gevestigd op verdieping 7 en eindigt op verdieping 18 van het gebouw. Vanuit uw kamer heeft u dan ook prachtig uitzicht over de skyline van de stad. Het hotel beschikt over verschillende typen kamers, van alle gemakken voorzien. Op de 18e etage vindt u Spa Yugetsu, een warm openbaar bad (dames/heren gescheiden), exclusief voor hotelgasten. Voor de dames is er salon Latir, voor een ontspanningsmassage. Restaurant Barolo serveert een Italiaanse keuken met bijpassende wijnen. U kunt er terecht voor zowel de klassieke gerechten als ook de Napolitaanse pizza. ’s Ochtends kunt u er terecht voor een Japans en Westers ontbijt. Het hotel beschikt ook over een eigen parkeergelegenheid. Voor een verblijf in Sendai vinden wij dit hotel echt een aanrader.
 

Sakaiya Morino Hotel Wald Berg - Zao Onsen
Gelegen tussen bossen en bergen doet Sakaiya Morino Hotel Wald Berg haar naam eer aan. Tijdens een van de ontspannende baden in haar natuurlijke onsen, kunt u alle seizoenen volop ervaren. Of u kiest voor het grote openbare bad, of toch liever een privé onsen gebruikt, de natuur is nooit ver weg. Zomer of winter, in Zao Onsen kunt u alle kanten op. Het Nakamori Skigebied ligt naast de deur, dus ook voor een sportieve dag zit u hier goed. En hoe lekker is het, na een dag in de frisse buitenlucht om bij terugkomst in uw hotel een bad te nemen in de heerlijk warme onsen? Het Sakayia Morino Hotel Wald Berg is een traditoneel verblijf, met kamers in Japanse stijl. Badkamerfaciliteiten deelt u met andere gasten. De Japanse maaltijden worden met zorg bereid, volgens oude tradities en met gebruik van lokale seizoenproducten.

Ryokan Hagurokan - Tsuruoka
Voor  een verblijf in Tsuruoka raden wij Ryokan Hagurokan van harte aan.  U vindt Hagurokan tussen de drie bergen van Dewa, de heilige bergen met hun rijke geschiedenis. Een daarvan ,  Mount Haguro ligt op slechts 2 kilometer van uw verblijf.  Deze ryokan biedt gasten een echt traditioneel, Japanse ervaring. De kamers zijn voorzien van vloeren van  tatami (geweven stro), traditionele futonbedden, airconditioning, een tv en een waterkoker. Ook de zithoek is traditioneel ingericht met een lage tafel en kussens. De badkamer wordt gedeeld met andere gasten. Geniet van de huisgemaakte Japanse gerechten, die uw gastheer en gastvrouw u met zorg en aandacht voorzetten. Een aangenaam verblijf na een mooie dag in Tsuruoka.

Senkyo no Yado Ginzanso - Ginzan Onsen
Op de omgeving van Ginzan onsen raakt u niet uitgekeken. De bergen , de rivier… Ongeacht welk seizoen, het landschap blijft boeiend. Daarom is een verblijf in Senkyo no Yado Ginzanso echt een aanrader. Vanuit uw kamer kijkt u uit over de rivier en de omringende bergen. En nog specialer: aangrenzend aan uw deluxe kamer heeft u uw eigen onsen. Genietend van het warme water hoort u de vogels, de rivier – ontspanning gegarandeerd!   Uw kamer in Japanse stijl is voorzien van futonbedden en een badkamer voor eigen gebruik.
Ginzanso beschikt verder over twee publieke binnenbaden en twee buitenbaden, ook hier met een bijzonder uitzicht. Probeer vooral ook de ligbaden! Op verzoek zijn ook massages mogelijk. De traditioneel Japanse keuken is hier echt bijzonder te noemen. Gedurende het seizoen wordt de kaart aangepast, om optimaal gebruik te kunnen maken van lokale ingrediënten. Senkyo no Yado Ginzanso zult u niet snel vergeten.

Kura Hotel Ichinoseki - Ichinoseki
Kura Hotel Inchinoseki is een middenklasse hotel, op 4 minuten lopen vanaf het Ichinoseki station. Komt u met de auto, dan kunt u parkeren in de hotelgarage. De ligging in Ichinoseki is gunstig, binnen een kwartier staat u met uw auto bij Yanagi no Gosho, de Motsu-Ji tempel of de Kanjizaioin ruïnes.  Diverse  restaurants vindt u in de directe omgeving van het hotel, maar ook in het Kura Hotel zelf kunt u aanschuiven, voor een tradtioneel Japans diner en een uitgebreid ontbijt. Het hotel heeft zowel Westerse, als kamers in Japanse stijl, net wat u wenst.  Geniet van een bad in de spa en besluit uw avond met een lekkere Japanse whiskey aan de bar.

Hotel Ragaso - Tanohata
Voor wie geen genoeg kan krijgen van het ruige landschap van het Sanriku National Geopark, is Hotel Ragaso een prima keus. Dit kleinschalig hotel  (67 kamers) ligt aan zee en op korte afstand van de beroemde kliffen van Kitayamazaki.  Uw kamer in Japanse stijl (met eigen badkamer) kijkt uit over de Stille Oceaan en de krijtrotsen van Hiraname.  Voor een extra bijzonder verblijf is er de Special room, een suite op de bovenste verdieping van het hotel. Hier slaapt u in Westerse bedden, in een Japanse omgeving met panoramisch uitizcht over de kust. Ook de publieke baden van Hotel Ragaso zijn een aanrader. Ruim opgezet, met sauna en ook hier opnieuw het uitzicht op zee, dat nooit verveelt. Hoe kan het ook anders, ook tijdens het diner staat de zee centraal: Meereizend met de seizoenen zet de chef steeds opnieuw een bijzonder assortiment verse zeevruchten op tafel. Voor een afzakkertje kunt u terecht in de bar, of kies voor de lobby lounge: Geniet van een kop koffie en het panoramisch uitzicht over de oceaan.

Tsurunoyu Onsen Ryokan - Semboku
Tsurunoyu Onsen is een van de acht warmwaterbronnen van Nyutou Onsenkyo, gelegen aan de voet van de berg Nyutou (1478 m). Deze gezellig ryokan ligt in de bossen op ongeveer 23 kilometer van het Tazawa meer, en 13 kilometer van de vulkaan Akita-Komagatake. De  Tsurunoyu Onsen dateert uit 1638 en is daarmee een van de oudste warmwaterbronnen van Nyutou Onsenkyo. De onsen beschikt over vier baden, elk met water met een andere samenstelling. In de ryokan slaapt u in een eenvoudige kamer in Japanse stijl, sommige met eigen badkamer. De maaltijden bestaan uit lokale gerechten, traditioneel geserveerd op een nuri ozen (dienblad op pootjes) in uw eigen kamer.
Een aanrader voor deze omgeving.

Towadako Lake View Hotel - Towadako
De naam zegt het al: het Towadako Lake View Hotel ligt aan het Towado meer, dicht bij de veerboot en het bezoekerscentrum. U wandelt in ongeveer 15 minuten naar het Towada heiligdom en het standbeeld van Otomo. Een ideale locatie ook, om in de vroege ochtend een wandeling langs het meer te kunnen maken. Eenmaal terug in uw hotel staat er een ontbijtbuffet voor u klaar in de ontbijtruimte, met panoramisch uitzicht over het meer. De Westerse stijl kamers zijn ruim en verzorgd, met eigen badkamer. De Japanse kamers delen de badkamerfaciliteiten.  In de kelder van het gebouw vindt u de onsen en sauna, ruim opgezet en goed verzorgd.  Het Towadako Lake View Hotel is een goed driesterren hotel, al kan de smaakvol ingerichte lobby met haar prachtige uitzicht over het meer absoluut voor viersterren doorgaan.  In de naastgelegen eetruimte wordt een Japans diner geserveerd.

Mutsu Grand Hotel - Mutsu
Het driesterren Mutsu Grand Hotel ligt in het oostelijke deel van de havenstad Mutsu en heeft een wijds uitzicht over de punt van het eiland Honshu. Wat direct opvalt, is het uitzicht op de heilige berg Osore. Het vulkaanmeer Usorisan en de nabijgelegen Bodai-ji tempel liggen op ongeveer een half uur rijden. De eetzaal van het Mutsu Grand Hotel ligt op de 11e verdieping van het gebouw en biedt ’s avonds een mooi uitzicht over de skyline van Mutsu. De chef bereidt iedere avond een gevarieerd Japans menu. Het hotel biedt 92 Westerse kamers, ruim en verzorgd. In het bijgebouw vindt u de Tonan onsen, de bad-faciliteiten, waaronder een binnen- en buitenbad en sauna. Bent u toe aan een ontspannende massage, het vriendelijke personeel van het Mutsu Grand Hotel staat voor u klaar.

ANA Crowne Plaza Hotel Narita
Op slechts 10 minuten per hotel shuttlebus verwjiderd van de luchthaven van Tokyo Narita, vindt u het ANA Crowne Plaza Narita. Een ideale locatie voor een overnachting, als u de volgende dag vroeg doorvliegt naar uw eindbestemming. U verblijft in een ruime, frisse kamer, van alle gemakken voorzien. Bent u wat stijf van de vlucht? Bezoek dan de uitgebreide sportfaciliteiten van het hotel. Na een paar baantjes in het buitenbad voelt ieder mens zich weer frisser. Voor uw maaltijden kunt u terecht in het buffetrestaurant Céres, of kies voor een Teppanyaki grill diner, een typisch Japanse maaltijd. Voor een stijlvol diner in alle rust kiest u voor sky-dining bij Saifu, op de bovenste verdieping van het gebouw. Met zicht op de luchthaven een mooie plek om terug te kijken óf vooruit te blikken op uw rondreis door Japan.

bekijk meer
Vraag vrijblijvend een offerte aan »