Japan

Japan reizen

“Nu mijn vrouw bijna alle boeken van Murakami heeft gelezen, wil ze eindelijk mee naar Japan. Het lijkt mij geweldig Japan te bezoeken, een land met zoveel contrasten. Prachtige natuur en moderne steden. Serene tempels en hi-tech gebouwen. Dit wordt de reis van ons leven.”

Japan spreekt tot de verbeelding. Japan is een eilandenrijk en bestaat uit vier grote en bijna 4000 kleine eilanden. Tokyo is met haar 30 miljoen inwoners de grootste metropool ter wereld en hoofdstad van Japan. Eeuwenoude tradities komen hier samen met futuristische ontwikkelingen. Vanuit Tokyo ziet u de imposante vulkaan Mount Fuji al liggen. En met de Bullet Train bent u razendsnel in Kyoto, de stad in Japan van traditionele geisha’s en eeuwenoude tempels. Japan is een bijzondere bestemming in Azië.

Reiservaringen
Japan

 • “Genieten in Japan; een afwisselende reis”

  lees meer
  -
  Marleen en Bas
 • “visited Japan exactly 25 years after Pety and I were there the first time”

  lees meer
  -
  Rob, Pety en Oliver
 • “De tours die bij de reis inbegrepen zaten waren ook heel goed”

  lees meer
  -
  familie Guijt
 • “meer dan 3000 foto's gemaakt, waar je ook heen keek er was altijd iets gaafs te zien”

  lees meer
  -
  Kevin & Dayenne

Tip: traditionele show in Gion Corner (Kyoto)

Wilt u meer leren over de Japanse cultuur en de verschillende tradities, woon dan een show bij in Gion Corner! Er worden diverse kunstvormen geshowd, waaronder een Maiko dans, een theeceremonie en een poppenspel. Meer informatie vindt u hier.

Tip: Diner bij Japanners thuis

In de avond kunt u een diner regelen bij Japanners thuis. Op deze website van dit erg leuke en bijzondere initiatief, krijgt u op een gemakkelijke wijze uitgelegd hoe u uw diner bij een Japans gezin kunt organiseren. Een unieke kans om nóg meer van het lokale leven mee te krijgen. Er zijn meer dan 500 locaties in Japan, ook in veel andere plaatsen.

Tip: wandeling in Kyoto

Maak een wandeling over het twee kilometer lange ‘Filosofenpad’ dat langs een klein kanaal, honderden bloesembomen en verschillende heiligdommen (zoals de Hōnen-in, Ōtoyo Schrijn en Eikan-dō Zenrin-ji) loopt. De route dankt haar naam aan Nishida Kitaro, een invloedrijke Japanse filosoof uit de 20e eeuw, die het als onderdeel van zijn dagelijkse meditatie bewandeld zou hebben. Vooral in april is de route heel populair door de bloei van de bloesem, maar in elk jaargetijde is deze mini-pelgrimstocht absoluut de moeite waard.